Πνευματικά δικαιώματα δεν υπάρχουν. Οι ιδέες πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθερα. Άρα...
... η αντιγραφή όχι απλώς επιτρέπεται αλλά είναι και επιθυμητή, ακόμη και χωρίς αναφορά της πηγής!

Η γλώσσα κόκκαλα τσακίζει

- "Ο λόγος που μ' άφησες έξω από την υπόθεση", είπε ήσυχα, "ήταν ότι νόμισες πως η αστυνομία δεν θα πίστευε ότι σκέτη περιέργεια μ' έσπρωξε να κατέβω εκεί κάτω χτες το βράδυ. Θα υποψιάζονταν ίσως ότι είχα κάποιον ύποπτο λόγο και θα με σφυροκοπούσαν μέχρι να σπάσω".
- "Πώς ξέρεις αν δεν σκέφτηκα το ίδιο πράγμα;"
- "Οι αστυνομικοί είναι κι αυτοί άνθρωποι", είπε ξεκάρφωτα.
- "Έχω ακούσει ότι σαν τέτοιοι ξεκινάνε".

[Ραίημοντ Τσάντλερ, "Αντίο, γλυκειά μου", εκδόσεις Λυχνάρι, 1990 (σελ.: 54)]

11 Ιανουαρίου 2011

Πού 'ναι οι Βάσεις...οέο;

"Στο καίριο ερώτημα του «Εθνους» εάν η Ελλάδα έχει την υποχρέωση φιλοξενίας και υποστήριξης της συγκεκριμένης ΝΑΤΟϊκής πυρηνικής δύναμης, ο Β. Βενιζέλος απάντησε χωρίς περιστροφές: «Δεν έχει αλλάξει τίποτα στον σχεδιασμό της πυρηνικής αποτροπής. Η Ελλάδα ιστορικά μετέχει στον σχεδιασμό αυτόν, διαθέτοντας Μοίρες αεροσκαφών διπλής χρήσης»" (απόσπασμα από δημοσίευμα με τίτλο "Παραμένει η υποχρέωση της Ελλάδας για φιλοξενία πυρηνικών" της εφημερίδας "Έθνος")


Α, ρε Αντρέα... Αυτό εννοούσες όταν έλεγες "η Ελλάδα ανήκει στους έλληνες"; Αυτό είχες κατά νου όταν μιλούσες από τα μπαλκόνια για μια Ελλάδα "εθνικά ανεξάρτητη και περήφανη"; Ή, μήπως, αυτή είναι η υλοποίηση του συνθήματος "έξω οι βάσεις του θανάτου";

Α, ρε Αντρέα... Πάει και η διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη...πάει και το συμβόλαιο με το λαό...πάνε όλα. Πόντο-πόντο, το ξηλώσαμε το πουλόβερ, Αντρέα! Κόθρο δεν αφήσαμε, θεός σχωρέσ' τα πεθαμένα σου. Τα "περήφανα νιάτα" ετοιμάζουν διαβατήρια για "τις φάμπρικες της Γερμανίας και του Βελγίου τις στοές (ή κάπου εκεί κοντά, τέλος πάντων)...τα "τιμημένα γερατειά" βάζουν αμανάτι τις βέρες και τις μασέλες τους για να πληρώσουν τον φούρναρη και τον μπακάλη... Τα γαμήσαμε όλα, ρε Αντρέα, γαμώ τον τριτοδρομικό μου σοσιαλισμό, γαμώ!

Ρε, πού κατάντησε ο σοσιαλισμός στην Ελλάδα... Να υποστηρίζει ο επί της άμυνας υπουργός του ότι η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να συμμετέχει στο πυρηνικό πρόγραμμα του ΝΑΤΟ! Δηλαδή, στο πρόγραμμα που αποτελεί τον πιο επιθετική πτυχή της ιμπεριαλιστικής στρατηγικής και συμβαδίζει με το πρόγραμμα αντιπυραυλικής προστασίας του ΝΑΤΟ, το οποίο αποτελεί προέκταση του αντίστοιχου προγράμματος των ΗΠΑ.

Ο Βενιζέλος είναι ο πρώτος υπουργός εθνικής άμυνας, που ομολογεί τόσο ανοιχτά και απροκάλυπτα ότι η χώρα συμμετέχει στο πυρηνικό πρόγραμμα. Η Ελλάδα, όπως ο ίδιος είπε, διαθέτει μοίρες μαχητικών αεροσκαφών που μπορούν να μεταφέρουν πυρηνικές βόμβες, ενώ για τον ίδιο σκοπό έχει διαθέσει έλληνες αξιωματικούς που συμμετέχουν σε προγράμματα εκπαίδευσης του ΝΑΤΟ και συνεπώς πραγματοποιούνται οι ανάλογες ασκήσεις. Μάλιστα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο διάθεσης ακόμα πιο σύγχρονων ελληνικών μαχητικών, πιστοποιημένων για τη μεταφορά και τη ρίψη ατομικών βομβών!

Επί πλέον, η Ελλάδα (με βάση τη συμφωνία λειτουργίας του νατοϊκού στρατηγείου "χαμηλής ετοιμότητας" στη Θεσσαλονίκη, την οποία ψήφισαν στη Βουλή το 2008 από κοινού η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΛΑΟΣ.), έχει αναλάβει την υποχρέωση να φιλοξενεί στο έδαφός της πυρηνικά, βιολογικά και χημικά όπλα του ΝΑΤΟ, εκθέτοντας έτσι τη χώρα και την ευρύτερη περιοχή σε σοβαρούς κινδύνους.

Η δήλωση του υπουργού άμυνας συνδέεται με την ακόμα πιο σφιχτή ενσωμάτωση της Ελλάδας στους νέους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, όπως αυτή προσδιορίζεται με την αποδοχή, εκ μέρους της κυβέρνησης, του νέου επικαιροποιημένου στρατηγικού δόγματος του ΝΑΤΟ (2010-2020), βάσει του οποίου ο πυρηνικός εφιάλτης διατηρείται με την προβιά του "αποτρεπτικού" χαρακτήρα.

Αλλά, για να μην "αδικήσουμε" τους προκατόχους της σημερινής κυβέρνησης, ας δούμε μερικές λεπτομέρειες, οι οποίες αποδεικνύουν ότι το "κόλπο" με τα πυρηνικά είναι πολύ παλιό. Δείτε:

(α) 17/4/1995: Ο τότε υπουργός άμυνας, Γεράσιμος Αρσένης, επιβεβαίωσε έμμεσα την ύπαρξη πυρηνικών όπλων στην Ελλάδα, με την άρνησή του να διαψεύσει καταγγελία της "Γκρηνπής" για ύπαρξη δέκα πυρηνικών βομβών στην αεροπορική βάση του Αράξου. Μάλιστα, δήλωσε ότι δεν κάνει δηλώσεις για θέματα που αφορούν την εθνική ασφάλεια.

(β) 27/4/1995: Ο "Ριζοσπάστης" αποκαλύπτει -και δεν διαψεύδεται- ότι οι Η.Π.Α., το 1992 και κατά την διάρκεια άσκησης, εγκατέστησαν στην αεροπορική βάση του Αράξου 24 ατομικές βόμβες, χωρίς να ενημερώσουν τις ελληνικές αρχές. Επίσης, οι Η.Π.Α., το Νοέμβρη του 1993 κατέθεσαν στην ελληνική κυβέρνηση αίτημα για μετεγκατάσταση από τη Νέα Αγχίαλο στον Αραξο ελληνικών αεροσκαφών τύπου F-16, που θα ήταν διαθέσιμα για τη μεταφορά και ρίψη ατομικών βομβών. Η επιβεβαίωση του δημοσιεύματος έρχεται από τον σημερινό υπουργό άμυνας.

(γ) 9/5/1995: Ο τότε υφυπουργός άμυνας, Νίκος Κουρής, απαντά ως εξής σε ερώτηση που έγινε στην Βουλή, με βάση το παραπάνω δημοσίευμα: "Πολιτική του υπουργείου Εθνικής Αμυνας στο εξαιρετικώς ευαίσθητο αυτό θέμα είναι να μην το σχολιάζει δημόσια. Εναπόκειται στην ευχέρεια των κομμάτων να επιλέξουν την οδό της απορρήτου ενημερώσεως". Δεν ξέρω αν ενημερώθηκαν τα κόμματα αλλά ο "κυρίαρχος λαός" δεν ενημερώθηκε ποτέ.

(δ) 28/8/1997: Η "Ελευθεροτυπία" αναδημοσιεύει έκθεση από το αμερικανικό "Δελτίο Ατομικών Επιστημόνων", σύμφωνα με την οποία, σε επτά ευρωπαϊκές χώρες (συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας) βρίσκονταν αποθηκευμένες 50 αμερικανικές πυρηνικές βόμβες τύπου Β-61.

(ε) 21/9/1997: Η "Ελευθεροτυπία" επανέρχεται, φιλοξενώντας δηλώσεις δύο εκ των συντακτών της παραπάνω έκθεσης. Οι δυο συντάκτες επιβεβαιώνουν την αποθήκευση πυρηνικών βομβών στον Άραξο και, σχολιάζοντας τις διαψεύσεις του ελληνικού υπουργείου άμυνας, είπαν ότι "κανείς δεν μπορεί να τους χαρακτηρίσει ψεύτες, το Πεντάγωνο δεν πρόκειται να εκδώσει ανακοίνωση στην οποία να λέει ότι υπάρχουν πυρηνικά όπλα στην Ελλάδα".

(στ) 18/1/2001: Σύμφωνα με δημοσιεύματα των εφημερίδων, "11 αμερικανικής ιδιοκτησίας ατομικές βόμβες, που φυλάσσονταν στο υπό αμερικανική εποπτεία τμήμα της αεροπορικής βάσης του Αράξου, απομακρύνθηκαν τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου, με μια μυστική επιχείρηση". Είναι η εποχή που η κοινή γνώμη συγκλονίζεται από την πυρηνική ρύπανση που δημιουργήθηκε στα Βαλκάνια εξ αιτίας των νατοϊκών βομβαρδισμών της πρώην Γιουγκοσλαβίας με βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου.

Μετά από όλα αυτά, ποιος δεν θα στοιχημάτιζε ότι σήμερα υπάρχουν αποθηκευμένα στην Ελλάδα  πυρηνικά όπλα νέα γενιάς; Και ποιος δεν καταλαβαίνει ότι η ύπαρξη τέτοιων όπλων δεν προσφέρει καμμιά ασφάλεια στον τόπο μας; Ίσα-ίσα, σε περίπτωση που συμβεί ο,τιδήποτε απευκταίο, οι χώροι αποθήκευσης αυτών των όπλων μπαίνουν πρώτοι στο στόχαστρο των εχθρών. Απλή λογική.

Οπότε, γιατί οι κυβερνήτες μας αποθηκεύουν νατοϊκά πυρηνικά όπλα; Επειδή σκέφτονται το συμφέρον του τόπου ή επειδή πήραν τέτοια διαταγή "άνωθεν"; Η απάντηση είναι προφανέστατη.Όπως προφανέστατη είναι και η απάντηση στο παρεμφερές ερώτημα: πού 'ναι οι Βάσεις που -υποτίθεται πως- έφυγαν από τον τόπο μας;

Δεν υπάρχουν σχόλια: