Πνευματικά δικαιώματα δεν υπάρχουν. Οι ιδέες πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθερα. Άρα...
... η αντιγραφή όχι απλώς επιτρέπεται αλλά είναι και επιθυμητή, ακόμη και χωρίς αναφορά της πηγής!

Η γλώσσα κόκκαλα τσακίζει

- "Ο λόγος που μ' άφησες έξω από την υπόθεση", είπε ήσυχα, "ήταν ότι νόμισες πως η αστυνομία δεν θα πίστευε ότι σκέτη περιέργεια μ' έσπρωξε να κατέβω εκεί κάτω χτες το βράδυ. Θα υποψιάζονταν ίσως ότι είχα κάποιον ύποπτο λόγο και θα με σφυροκοπούσαν μέχρι να σπάσω".
- "Πώς ξέρεις αν δεν σκέφτηκα το ίδιο πράγμα;"
- "Οι αστυνομικοί είναι κι αυτοί άνθρωποι", είπε ξεκάρφωτα.
- "Έχω ακούσει ότι σαν τέτοιοι ξεκινάνε".

[Ραίημοντ Τσάντλερ, "Αντίο, γλυκειά μου", εκδόσεις Λυχνάρι, 1990 (σελ.: 54)]

17 Σεπτεμβρίου 2010

Κουραδόμαγκες...

Τις προάλλες, η κυβέρνηση αποφάσισε να βάλει ανώτατη τιμή (πλαφόν) στην λιανική πώληση της αμόλυβδης 1,48 ευρώ το λίτρο. Μαγκιά της κυβέρνησης.

Την επόμενη μέρα, κάποιος φουκαράς βενζινοπώλης αγόρασε από την εταιρεία εμπορίας πετρελαιοειδών, αμόλυβδη βενζίνη προς 1,55 ευρώ το λίτρο. Μαγκιά της εταιρείας.

Η πανταχού παρούσα και πάντοτε αγρυπνούσα αστυνομία επενέβη πάραυτα, συνέλαβε τον βενζινοπώλη και τον έστειλε πακέτο στο αυτόφωρο. Μαγκιά της αστυνομίας.

Το αδέκαστο δικαστήριο δεν έλαβε υπόψη την δικαιολογία του βενζινοπώλη (πώς να πουλήσει ο άνθρωπος 1,48 αφού είχε αγοράσει 1,55;) και τον καταδίκασε σε 3 μήνες φυλακή. Μαγκιά του δικαστηρίου.

Η είδηση της καταδίκης μεταδόθηκε από το κρατικό ραδιόφωνο (αυτό άκουγα εγώ, τι να κάνουμε τώρα;) ως "καταδίκη του εμπόρου που πουλούσε αμόλυβδη με καπέλο". Μαγκιά της κρατικής ραδιοφωνίας.

Ο πρόεδρος των βενζινοπωλών, μιλώντας στα κανάλια, δήλωσε ευθέως ότι οι βενζινοπώλες αποδέχονται το παλφόν, αρκεί αυτό να επιβληθεί σε όλα τα στάδια (διυλιστήρια, εταιρείες, πρατήρια) κι όχι μόνο στα πρατήρια, αλλά οι περισπούδαστοι δημοσιογράφοι δεν έκαναν το παραμικρό σχόλιο πάνω σ' αυτό. Μαγκιά των δημοσιογράφων.

Το επόμενο πρωί ο υπουργός δέχτηκε να προσδιοριστεί το πλαφόν λίγο ψηλότερα από το 1,48 και μέχρι το βράδυ είχε καταργήσει το πλαφόν τελείως. Μαγκιά του υπουργού.


Ρε παιδιά, σαν πολλοί μάγκες δεν έχουμε μαζευτεί σε τούτο τον τόπο; Ή, μήπως, μιλάμε για "τζάμπα μάγκες", κοινώς "κουραδόμαγκες";

1 σχόλιο:

ακυβέρνητος είπε...

http://logoplokies.blogspot.com/2010/09/blog-post_3160.html