Πνευματικά δικαιώματα δεν υπάρχουν. Οι ιδέες πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθερα. Άρα...
... η αντιγραφή όχι απλώς επιτρέπεται αλλά είναι και επιθυμητή, ακόμη και χωρίς αναφορά της πηγής!

Η γλώσσα κόκκαλα τσακίζει

- "Ο λόγος που μ' άφησες έξω από την υπόθεση", είπε ήσυχα, "ήταν ότι νόμισες πως η αστυνομία δεν θα πίστευε ότι σκέτη περιέργεια μ' έσπρωξε να κατέβω εκεί κάτω χτες το βράδυ. Θα υποψιάζονταν ίσως ότι είχα κάποιον ύποπτο λόγο και θα με σφυροκοπούσαν μέχρι να σπάσω".
- "Πώς ξέρεις αν δεν σκέφτηκα το ίδιο πράγμα;"
- "Οι αστυνομικοί είναι κι αυτοί άνθρωποι", είπε ξεκάρφωτα.
- "Έχω ακούσει ότι σαν τέτοιοι ξεκινάνε".

[Ραίημοντ Τσάντλερ, "Αντίο, γλυκειά μου", εκδόσεις Λυχνάρι, 1990 (σελ.: 54)]

12 Φεβρουαρίου 2011

Δημήτρης Ρέππας: ο αριστούχος τζαμπατζής

Να συγχαρούμε, λοιπόν, τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρη Ρέππα! Επί τέλους, κάποιος έπρεπε να πει τα πράγματα με το όνομά τους. Κάποιος έπρεπε να βάλει τάξη σε τούτο τον τόπο. Κάποιος έπρεπε να τραβήξει το αφτί του κάθε τζαμπατζή, του κάθε τυχάρπαστου δεν-πληρώνω-δεν-πληρώνω, του κάθε κοπριταρά που κοιτάει πώς να βολέψει την πάρτη του εις βάρος του νομοταγούς διπλανού του, ο οποίος πληρώνει.

Επί τέλους! Ορθότατη η υπουργική σκέψη να τιμωρείται αυστηρά ο τζαμπαδισμός. Αν και θεωρώ ότι η πολιτεία πρέπει να αποφύγει τα ημίμετρα και να θεσπίσει πραγματικά αυστηρές ποινές. Για παράδειγμα, τι παναπεί "παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας" η άρνηση πληρωμής διοδίων; Εδώ μιλάμε για ιδιώνυμο έγκλημα. Γιατί να μη κινείται η αυτόφωρη διαδικασία, ας πούμε; Και στο φινάλε-φινάλε, δεν νομίζω ότι θα ήταν άσχημο αν ξανάνοιγαν ορισμένα "ευαγή ιδρύματα", όπως το Γεντι-κουλέ ή η Μακρόνησος.

Για να σοβαρευτούμε λίγο, ας κάνουμε μια βόλτα από την επίσημη ιστοσελίδα του Δημήτρη Ρέππα, να δούμε ποιος είναι στ' αλήθεια αυτός ο υπουργός που διαρρηγνύει τα ιμάτιά του με τους τζαμπατζήδες. Από την εν λόγω ιστοσελίδα, αντιγράφω το βιογραφικό του υπουργού:
 • 1974:  Εντάχθηκε στο ΠΑ.ΣΟ.Κ.
 • 1975: Εκλέχθηκε Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών της Οδοντιατρικής Σχολής και μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Ελλάδας (ΕΦΕΕ), στις πρώτες μετά τη Δικτατορία ελεύθερες εκλογές των φοιτητικών οργάνων.
 • 1976 έως 1981: Γραμματέας αναπληρωτής της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ.
 • 1981: Εκλέγεται για πρώτη φορά Βουλευτής Αρκαδίας.
 • 1984: Εκλέχθηκε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
 • 1993: Εκλέχθηκε μέλος του Προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
 • 22 Ιανουαρίου 1996: Αναλαμβάνει Υπουργός Τύπου & Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Ο Πρωθυπουργός του αναθέτει τη θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου. Τη θέση αυτή διατηρεί μετά τις εθνικές εκλογές του 1996 και του 2000 μέχρι τον Οκτώβριο του 2001, επί έξι χρόνια.
 • Οκτώβριος 2001: Εκλέγεται μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής, μετά το 6ο Συνέδριο του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
 • 24 Οκτωβρίου 2001: Αναλαμβάνει Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Θέση που διατηρεί μέχρι τις εκλογές του Μαρτίου 2004
 • Κατά τη διάρκεια της υπουργικής θητείας του διετέλεσε μέλος της οκταμελούς Κυβερνητικής Επιτροπής και άλλων κυβερνητικών οργάνων. Ανέλαβε  σειρά νομοθετικών και κοινωνικών πρωτοβουλιών στους τομείς της ενημέρωσης, της απασχόλησης και της κοινωνικής ασφάλισης.
 • Το πρώτο εξάμηνο του 2003, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, άσκησε τα καθήκοντα του Προέδρου του Συμβουλίου Υπουργών Κοινωνικών Υποθέσεων.
 • 7 Μαρτίου 2004: Εκλέγεται και αναλαμβάνει καθήκοντα Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑ.ΣΟ.Κ., θέση στην οποία επανεκλέγεται από τους συναδέλφους του Βουλευτές και το 2006 διατηρώντας αυτή την ιδιότητα καθ' όλη την κοινοβουλευτική περίοδο, μέχρι τις εκλογές του Οκτωβρίου 2009. Με την ιδιότητα αυτή συμμετείχε στα κορυφαία όργανα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. (Πολιτικό Συμβούλιο, Κοινοβουλευτικό Συμβούλιο και Εθνικό Συμβούλιο).
 • 4 Οκτωβρίου 2009: Εκλέγεται και αναλαμβάνει Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων.
Ως Υπουργός και ως Βουλευτής έχει συμμετάσχει σε πολλά Διεθνή Συνέδρια και έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. σε Διεθνείς Οργανισμούς και Εκδηλώσεις. Έχει δημοσιεύσει πολλές μελέτες - άρθρα και το βιβλίο «Πρόσωπο με πρόσωπο με τα Μέσα Ενημέρωσης» (Εκδόσεις Καστανιώτη).

Πλουσιότατο βιογραφικό, έτσι; Μόνο που...διάολε...δεν έχετε την αίσθηση ότι κάτι έχει ξεχάσει ο συντάκτης του; Δεν βλέπω πουθενά πού στο καλό έχει δουλέψει στην ζωή του ο Ρέππας! Θα μου πείτε, "πότε να δουλέψει ο άνθρωπος;" και θα 'χετε και δίκιο. Από τα 22 του δουλεύει για το ΠΑΣΟΚ. Πού να βρεθεί χρόνος για μεροκάματο;

Μιλώντας για τον Ρέππα, δεν μπορώ να μη θυμηθώ μια σκηνή από την ταινία "Ο Ρωμιός έχει φιλότιμο". Είναι η φάση όπου ο ανυπέρβλητος Μαυρογιαλούρος (Κωνσταντάρας), έχοντας καταλάβει το παιχνίδι που παίζεται γύρω του, ρωτάει τον Γκρούεζα (Παπαγιαννόπουλος) πώς την βολεύει εκτός πολιτικής. Ο Γκρούεζας κάνει πως δεν καταλαβαίνει κι ο Μαυρογιαλούρος επιμένει να μάθει με τί ασχολείται και τί δουλειά κάνει. Κι ο Γκρούεζας απαντάει γελώντας: "Μα εγώ είμαι του κόμματος, κύριε υπουργέ! Από μικρό παιδάκι στο κόμμα..."

Επίλογος

Την ιδέα για το σημερινό σημείωμα την πήρα από σχετικό κείμενο που διάβασα στο ιστολόγιο "Αναρχογατούλης". Οφείλω, λοιπόν, να κλείσω, αντιγράφοντας τον επίλογο του εν λόγω κειμένου:

Τελικα στο Πανεπιστημιο δεν σπουδασε οδοντιατρος
Σπουδασε ΠΑΣΟΚ!!!
 Και αυτη την επιστημη εφαρμοζει τωρα.
Και την εφαρμοζει καλα.
Ομολογουμενως δεν πηγαν τζαμπα αυτα που του εμαθε το "Πανεπιστημιο του ΠΑΣΟΚ"
ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΣ!!!!

ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΣ ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΣ!!!

 Οσο για τα χρονια που "προσφερει" στον Ελληνικο Λαο (1974-2011)
ειναι κατα τι περισσοτερα
απο τα χρονια που "προσφερει "ενα αλλο μελος της Σοσιαλιστικης Διεθνους
 σε ενα αλλο λαο...
Ο Μουμπαρακ!


1974-2011
Τριαντα επτα χρονια τζαμπατζης

Τελεια..και παυλα .-

Δεν υπάρχουν σχόλια: