Πνευματικά δικαιώματα δεν υπάρχουν. Οι ιδέες πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθερα. Άρα...
... η αντιγραφή όχι απλώς επιτρέπεται αλλά είναι και επιθυμητή, ακόμη και χωρίς αναφορά της πηγής!

Η γλώσσα κόκκαλα τσακίζει

- "Ο λόγος που μ' άφησες έξω από την υπόθεση", είπε ήσυχα, "ήταν ότι νόμισες πως η αστυνομία δεν θα πίστευε ότι σκέτη περιέργεια μ' έσπρωξε να κατέβω εκεί κάτω χτες το βράδυ. Θα υποψιάζονταν ίσως ότι είχα κάποιον ύποπτο λόγο και θα με σφυροκοπούσαν μέχρι να σπάσω".
- "Πώς ξέρεις αν δεν σκέφτηκα το ίδιο πράγμα;"
- "Οι αστυνομικοί είναι κι αυτοί άνθρωποι", είπε ξεκάρφωτα.
- "Έχω ακούσει ότι σαν τέτοιοι ξεκινάνε".

[Ραίημοντ Τσάντλερ, "Αντίο, γλυκειά μου", εκδόσεις Λυχνάρι, 1990 (σελ.: 54)]

8 Νοεμβρίου 2010

Όλοι ευχαριστημένοι!

Περίεργες αποδείχτηκαν οι χτεσινές εκλογές. Όλα τα κόμματα εμφανίζονται -λιγότερο ή περισσότερο- ικανοποιημένα από το αποτέλεσμα! Κάνω μια διαδικτυακή βόλτα και διπιστώνω τα παρακάτω:

ΠΑ.ΣΟ.Κ.: Όσο κι αν ο πρωθυπουργός μου φάνηκε ψιλοκουμπωμένος στις χτεσινοβράδυνες δηλώσεις του (τι να πει κι αυτός ο δόλιος;), ο επίσημος ιστοτόπος του κόμματος (www.pasok.gr/portal/) παρουσιάζει αυτές τις δηλώσεις με τον τίτλο "Ο λαός επιβεβαίωσε την πορεία των αλλαγών" (κατά το λαϊκόν "-Τι κάνεις, Γιάννη; -Κουκιά σπέρνω"). Άλλωστε, εκεί στην Ιπποκράτους πρέπει να αισθάνονται ιδιαίτερη ικανοποίηση από την αποχή, αφού ο Ρόβλιας δήλωνε χτες βράδυ στα κανάλια ότι "οι ψηφοφόροι, διά της αποχής τους, αρνήθηκαν να υπακούσουν σε όσους τους καλούσαν να μαυρίσουν την κυβέρνηση". Ωραίος! Θα 'θελα να 'ξερα πού στο διάβολο σπούδασε κοινωνιολογία ο Ρόβλιας, για να στείλω συχαρίκια στους καθηγητές του.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Αν ερμηνεύω σωστά τις δηλώσεις Σαμαρά, εκεί στην Ρηγίλλης πρέπει να πλέουν σε πελάγη ευτυχίας. Ο Αντώνης μάλλον δεν κατάλαβε ότι το κόμμα του κατάφερε να πέσει κάτω κι από το ιστορικό του χαμηλό των τελευταίων βουλευτικών εκλογών και πανηγυρίζει. Αντιγράφω από τον ιστοτόπο του κόμματος (www.neadimokratia.gr) αποσπάσματα από την δήλωσή του: "Η αναγεννημένη Νέα Δημοκρατία προηγείται πλέον, στις περισσότερες των Περιφερειών και στους περισσότερους Δήμους. Πλειοψηφεί ακόμα και στους περισσότερους Νομούς, όταν πριν από ένα χρόνο προηγήθηκε μόνο σε έξη... Η Νέα Δημοκρατία κατάφερε ακόμα σχεδόν να εκμηδενίσει τη διαφορά της με το ΠΑΣΟΚ, μόλις ένα χρόνο μετά τη μεγάλη ήττα στις εκλογές του 2009. Ποτέ κόμμα αντιπολίτευσης, μετά από τέτοια ήττα, δεν έχει καταφέρει τέτοιας κλίμακας ολική επαναφορά μέσα σε ένα μόλις χρόνο..." Αφού είναι ευτυχείς οι άνθρωποι, τι να πω εγώ; Άντε, βρε, πάντα τέτοια!

Κ.Κ.Ε.: Ανάποδα πράγματα... Το μόνο κόμμα που θα είχε κάθε λόγο να πανηγυρίζει μετά τα χτεσινά αποτελέσματα, όχι μόνο δεν θριαμβολογεί αλλά καλεί τον λαό σε συνέχιση των αγώνων! Εκεί στον Περισσό δεν δείχνουν να βολεύονται με την εκρηκτική άνοδο των ποσοστών του κόμματος. Μπορεί στην πρώτη σελίδα του "Ριζοσπάστη" να κυριαρχεί ο τίτλος "Μεγάλη ανοδική πορεία" αλλά στην δεύτερη σελίδα διαβάζω: "Με εφόδιο και το χτεσινό αποτέλεσμα των εκλογών, χιλιάδες μέλη, φίλοι και οπαδοί του ΚΚΕ, παράλληλα με τον εκλογικό αγώνα του δεύτερου γύρου, ρίχνονται από σήμερα στη μάχη για να πλημμυρίσουν τη Δευτέρα, 15 του Νοέμβρη, οι δρόμοι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στα συλλαλητήρια που διοργανώνει το ΚΚΕ". Ήμαρτον, σύντροφοι! Δεν θα χαλαρώσουμε ποτέ;

ΛΑ.Ο.Σ.: Κουκούτσι και ψαροκόκκαλο στον λαιμό του Άδωνη και του Καρατζατέτοιου. "Δυστυχώς, ενισχύθηκε η αριστερά", τόλμησε να ψελλίσει ο φασιστοειδής μπουμπούκος κι έτρεξε ο αρχικωλοτούμπας να τα μαζέψει, δηλώνοντας: "Ο ΛΑ.Ο.Σ. κρατάει τις δυνάμεις του και σε κάποιες Περιφέρειες τις αυξάνει. Η Αριστερά εισπράττει την αγανάκτηση των λαϊκών μαζών. Σε όποια ψηφοδέλτια είμαστε μαζί με τη Ν.Δ. υπάρχουν πρωτιές..." Αν θέλετε περισσότερες "ομορφιές", επισκεφθείτε το www.laos.gr/index.asp Περαστικά, παιδιά! Συνεχίστε έτσι.

ΣΥ.ΡΙΖ.A.: Ο Τσίπρας είδε πίσω από το αποτέλεσμα των εκλογών "σημαντική ήττα συνολικά του δικομματισμού" και αποτίμησε ως θετική την παρουσία του κόμματός του. Ως προς τί θετική, το συζητάμε. Κι αν σ' αυτά τα θετικά πρέπει να προσμετρήσουμε τα κομμάτια που ξεφλούδισαν Αλαβάνος και Κουβέλης, πάλι το συζητάμε. Όμως, σίγουρα δεν είναι θετικό ότι μια δράκα νοματαίοι ψάχνονται δίχως να μπορούν να αποφασίσουν αν είναι σοσιαλιστές, ευρωσοσιαλιστές, ευρωκομμουνιστές, σοσιαλδημοκράτες ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο.

Και κάτι τελευταίο: η Ικαρία άντεξε! Εκεί όπου συνασπίστηκαν οι πάντες (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ) απέναντι στον υποψήφιο του ΚΚΕ, κατάφεραν να μαζέψουν 45% έναντι του 44% που συγκέντρωσε ο κομμουνιστής υποψήφιος. Ελπίζω να γελάσω με την καρδιά μου την επόμενη Κυριακή...

1 σχόλιο:

ακυβέρνητος είπε...

Και όπως θα έλεγε και ο Χάρρυ Κλυνν: "εβγήκαν όλοι νικητές και χάσαν όλοι οι άλλοι..."