Πνευματικά δικαιώματα δεν υπάρχουν. Οι ιδέες πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθερα. Άρα...
... η αντιγραφή όχι απλώς επιτρέπεται αλλά είναι και επιθυμητή, ακόμη και χωρίς αναφορά της πηγής!

Η γλώσσα κόκκαλα τσακίζει

- "Ο λόγος που μ' άφησες έξω από την υπόθεση", είπε ήσυχα, "ήταν ότι νόμισες πως η αστυνομία δεν θα πίστευε ότι σκέτη περιέργεια μ' έσπρωξε να κατέβω εκεί κάτω χτες το βράδυ. Θα υποψιάζονταν ίσως ότι είχα κάποιον ύποπτο λόγο και θα με σφυροκοπούσαν μέχρι να σπάσω".
- "Πώς ξέρεις αν δεν σκέφτηκα το ίδιο πράγμα;"
- "Οι αστυνομικοί είναι κι αυτοί άνθρωποι", είπε ξεκάρφωτα.
- "Έχω ακούσει ότι σαν τέτοιοι ξεκινάνε".

[Ραίημοντ Τσάντλερ, "Αντίο, γλυκειά μου", εκδόσεις Λυχνάρι, 1990 (σελ.: 54)]

20 Φεβρουαρίου 2016

Σαββατιάτικα (95) - τα γκομενιάρικα

*** Πλέον θυμίζεις γκόμενα που τριγυρνάει στα κατεχόμενα. *** Το φάγατε το παλληκάρι με την γκρίνια σας, κωλόπαιδα. *** Δεν κατάλαβα τι σας πείραξε στον στίχο που έγραψε και τραγούδησε ο μακαρίτης, αφιερώνοντάς τον στην Κύπρο. *** Έχετε κάτι με τις γκόμενες από τα κατεχόμενα; *** Δηλαδή, εκείνη η αηδία το "χρυσοπράσινο φύλλο ριγμένο στο πέλαγο" τί παραπάνω είχε; *** Ή ξεχάσαμε τις ασυναρτησίες του Βιολάρη "Έσει έ-βερεβε-ναν ά-βαραβα-στρον τζιαι ε-βερεβε-ν μιτσίν μες τους-βουρουβου-ς εφτά-βαραβα πλανή-βιριβι-τες για-βαρα-λουρου-βουρου-δα μου"; *** Οι εγγλέζοι κλαίγανε κάποτε για την Νταϊάνα, εμείς κλαίμε τώρα για τον Παντελίδη. *** Εμ, ο βλαχοβαλκανισμός δεν κρύβεται ούτε στα τροχαία δυστυχήματα. *** Γίδια. *** Με σαλτάρει που σας χαλάγανε τα πανέρια του Παντελίδη, εσάς που πηγαίνατε στις συναυλίες του Αλκίνοου και χαλάγατε τρεις αναπτήρες Μπικ για την αγορά του Αλ Χαλίλι. *** Που να σας χέσω την κουλτούρα, στραβάδια.
Νεαρέ! Σε σένα μιλάω! Μ' ακούς;
*** Μπρος γκρεμός και πίσω γκόμενες, πάρε με τηλέφωνο. *** Δηλαδή αυτό είναι καλό γιατί το τραγουδάει ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου; *** Ρε σεις, ποιός είναι πάλι αυτός ο Μπόργιανς; *** Όποιος προλαβαίνει φτιάχνει και μια λίστα με έλληνες καταθέτες στο εξωτερικό; *** Τι διάολο, τόσα λεφτά έχουν οι έλληνες και οι λίστες πάνε κι έρχονται; *** Πολύ χάρηκα που η Στάη μέσα σε δέκα χρόνια πλήρωσε κανονικά τους φόρους της και της περίσσεψαν και δυόμισυ μύρια. *** Έτσι πρέπει, να αμείβονται σωστά η εργατικότης, η τιμιότης και η δημοσιογραφική ειλικρίνεια. *** Εσύ δεν είσαι γκόμενα, είσαι απ' τα φαινόμενα. *** Δηλαδή αυτό είναι καλό γιατί το έγραψε ο Μάνος Ελευθερίου και το τραγουδάει ο Ηλίας Κλωναρίδης; *** Ψυχάρης ο Ανδρέας: "Γιατί δεν δίνει ονόματα και αποδείξεις ο Τσίπρας για την διαπλοκή;" *** Ανδρέα, γιατί δεν ρωτάς τον μπαμπά σου; *** Αρχίνα από τα εύκολα, ρωτώντας τον γιατί σε έβγαλε "Ανδρέα". *** Εκτός αν είσαστε τσακωμένοι και θες να του βγάλεις το μάτι. *** Αν κατάλαβα καλά, εκεί στα κανάλια κλαίνε γιατί, αν περάσει του Παππά, θα μείνουν 5000 εργαζόμενοι στον δρόμο. *** Συμπέρασμα: οι απολυμένοι των καναλιών βγάζουν κλάμα, οι απολυμένοι της Χαλυβουργικής ή του δημοσίου δεν βγάζουν. *** Πειράζει που χέστηκα για το αν θα μείνουν άνεργες η Καινούργιου, η Σκορδά ή το κοντομηνοπούτανο; *** Και μη μου πείτε ότι δεν είναι μόνο αυτές, γιατί εγώ αυτές βλέπω να κλαίνε.
Σταύραξ: "Δεν είμαι καραγκιόζης για να ανεβαίνω στα τρακτέρ". Γιόλο!
*** Τι την έπιασε αυτή την γκόμενα και κερνά σφηνάκια μη προβλεπόμενα; *** Δηλαδή αυτό είναι καλό γιατί είναι του Δημήτρη Φάκου; *** Σταύραξ: "Φτιάχνετε λιγότερους και ισχυρότερους ολιγάρχες." *** Δηλαδή, ρε Σταύρακα, σήμερα έχουμε πολλούς ολιγάρχες; *** Ρε μπαγάσα, την κλαπαρχιδιά την έχεις στο αίμα σου τελικά. *** Αυτό που η κυβέρνηση πήρε από τον Κόκκαλη κοντέηνερ για τους μετανάστες με δώδεκα χιλιάρικα το ένα, πώς το βλέπετε; *** Γιατί δεν τους έπαιρνε δυάρια στην Κυψέλη με ένα δεκάρικο; *** Μ' αρέσει που τσιτώσατε με την παπαριά τού Λαζόπουλου για τους ανάπηρους, λες και πρώτη φορά είπε παπαριά ο καραπαπάρας. *** Στον θεό σας τώρα, είναι κωμικός ο Λάκης; *** Εσείς έχετε κάνει ποτέ την παρέα να γελάσει λέγοντας ανέκδοτο με κλανιές; *** Στό 'πα να κάτσεις φρόνιμα, δεν ξαναπιάνω γκόμενα. *** Δηλαδή αυτό είναι καλό γιατί είναι του Βασίλη Τσιτσάνη; *** Όταν λέτε ότι αποσύρονται τα χαρτονομίσματα των 500 ευρώ, εννοείτε ότι όντως υπάρχουν χαρτονομίσματα των 500 ευρώ; *** Κι εγώ που νόμιζα ότι ήταν σκηνοθετικό εφεύρημα του Καπουτζίδη για την Ντάλια του "Παραπέντε"... *** Αληθεύει ότι αυτά τα τσογλάνια του Σκάι κόψανε την εκπομπή τού Μπογδάνου; *** Ρε σεις, έχετε σκεφτεί ότι χρειάστηκαν 4 εκατ. χρόνια εξέλιξης του ανθρώπινου είδους για να φτάσουμε στον Μπογδάνο;
Ο Παντελίδης σας χάλασε;
*** Και εξακολουθείτε να ισχυρίζεστε ότι υπάρχει θεός που είναι και πάνσοφος; *** Για όλα φταίνε οι γκόμενες, οι πρώην κι οι επόμενες, ανώνυμες κι επώνυμες και γενικώς. *** Δηλαδή αυτό είναι καλό γιατί είναι του Δήμου Μούτση; *** Αναρωτιέμαι αν είναι καλύτερα τώρα που Tus-Σταν-Νάγια βγάζουν τα τραγούδια τους τζάμπα στο Γιουτιούμπ ή τότε που πληρώναμε για να πάρουμε Μπιθικώτση-Διονυσίου-Μητροπάνο. *** Μου είπαν ότι αυτός ο Σφακιανάκης της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έκανε καλή δουλειά 20 χρόνια τώρα και γι' αυτό έπεσαν να τον φάνε. *** Εμ, βλέπουν προκοπή οι άξιοι σ' αυτόν τον τόπο; *** Α propos, αυτή δεν είναι η υπηρεσία που έστειλε κατηγορούμενο τον Γέροντα Παστίτσιο; *** Και που από μαλακία της τραβολογιόταν εφτά χρόνια ο άλλος επειδή φιλοξένησε στην σελίδα του link σε ιστολόγιο που ειρωνευόταν τον Λιακόπουλο; *** Έχω μια υπόνοια, ίδια είναι τα δρώμενα, μάλλον με γουστάρει φίλε η δική σου γκόμενα. *** Δηλαδή αυτό είναι καλό γιατί είναι των Goin' Through; *** Στην χώρα όπου είναι ο Τατσόπουλος συγγραφέας, ο Ράμφος διανοητής, ο Μαραντζίδης ιστορικός, ο Μανδραβέλης αναλυτής, ο Καψής δημοσιογράφος και ο Τσίπρας αριστερός, γιατί να μην είναι ο Παντελίδης τραγουδιστής; *** Και της Λυρικής, μη σου πω. *** Αλαφούζος: "Ας έρθουν να κλείσουν τον Σκάι και... τα λέμε!" *** Ωχ, βλέπω τον πρόεδρο να φοράει φυσεκλίκια. *** Πρόεδρε, κάν' το Κούγκι! *** Κι αν δεν βρεις φιτίλι, βάλε φωτιά στ' αρχίδια του Πορτοσάλτε. *** Είπα φεύγω, φεύγω, φεύγω, θα βρω άλλη γκόμενα, να 'μαι 'γω καλά μωρό μου και από γυναίκες, νά! *** Δηλαδή αυτό είναι καλό γιατί είναι των Βαζαίου-Γιαννούλη; *** Αργεί η Τσικνοπέμπτη; *** Γιώργη, πεθύμησα λίγο σύγκλινο καπνισμένο με φασκόμηλο. *** Ρε σεις, σοβαρά το λέτε ότι ο κύπριος φοιτητής παίρνει τετρακό πενή αποζημίωση επειδή πριν 10 χρόνια σκόνταψε σε μια ζαρντινιέρα; *** Εμείς, ρε πούστη μου, τόση γκίνια έχουμε και δεν σκοντάφτουμε πουθενά; *** Άνθιμος: "Θεωρώ έγκλημα να έρθουν οι πρόσφυγες στην Θεσσαλονίκη."
Ευτυχισμένα χρόνια
*** Σωστός ο παναγιώτατος! *** Πότε πήγαν πρόσφυγες στην Θεσσαλονίκη, που θα πάνε και τώρα; *** Άσε δε που δεν είναι χριστιανοί, άρα δεν πρόκειται ούτε δεκάλεπτο για κερί να τους πάρουμε. *** Η γκόμενά σου είναι χαζή κι εσύ μοιάζεις με τσόντα, υπαλληλάκος δηλαδή της τάξης τρεις κι ογδόντα. *** Δηλαδή αυτό είναι καλό γιατί είναι του Παύλου Σιδηρόπουλου; *** Ελπίζω ότι δεν σας τα έκανα μπαούλο σήμερα αλλά τί φταίω εγώ που με πιάσανε τα γκομενιάρικά μου; *** Δεν ξέρω αν προσέξατε την λεζάντα της πρώτης φωτογραφίας αλλά πρέπει να σας πω ότι η απάντηση που μου έδωσε ο πιτσιρικάς ήταν: "are you talking to me?" *** Φυσιολογική απάντηση, αφού μιλάμε για τον μεγάλο Ρόμπερτ ντε Νίρο. *** Στην τελευταία φωτογραφία ίσως (ίσως, λέω) να αναγνωρίσατε το ζεύγος Κώστα και Δάφνης Σημίτη σε στιγμές καλοκαιρινής ξενοιασιάς (αριστερά ο Σπύρος Σημίτης). *** Απορώ κι εγώ με τον εαυτό μου πώς κατάφερα και συνδύασα γκομενιάρικη διάθεση, ντε Νίρο και Σημίτη! *** Σοβαρό ιστολόγιο έχω... *** Τα μούσμουλα τα ώριμα γίνονται μαρμελάδα κι οι δύσκολες οι γκόμενες το ψάχνουνε με δάδα. *** Δηλαδή αυτό είναι καλό γιατί είναι των Ημισκούμπριων; *** Άντε, καλύτερα να σας αφήσω τώρα γιατί δεν ξέρω κι εγώ πού θα φτάσω αν συνεχίσω. *** Καλό σουκού να έχετε! ***

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παντελίδης...Ο πρώτος ελληνόφωνος μπλουζίστας!! Βασίλης

Ανώνυμος είπε...

Η Καιτη Μαζοχα ειναι εδω και δεκαετιες τραγουδιστρια στην Δυτικη Μακεδονια και οχι μονο και απο τις καλυτερες φωνες. Τωρα αν ενοχλει το επιθετο τωρα στα γεραματα να της πουμε να το αλλαξει

Ανώνυμος είπε...

Το χιούμορ λείπει σήμερα,ειδικά όταν εμπεριέχει και αλήθειες είναι απόλαυση...

Ανώνυμος είπε...

φτιαχνουν λιγοτερους και ισχυροτερους ολιγαρχες!!! χαλανε τον ανταγωνισμο ,οι της αριστερης κυβερνησης, ενω με περισσοτερους !!!Η φωτο με το τρικυκλο ειναι ολα τα λεφτα ,αληθεια ποσα να χωραει αυτο το κουτι?? ΕΝΑ 500ΑΡΙ ΕΠΕΣΕ ΤΥΧΑΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΑ ,ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΤΟ ΑΝΕΒΑΣΩ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΞΕΥΤΙΛΕς ΤΑ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΠΩς ΘΑ ΑΟΡΑΖΩ ΚΟΥΒΑΡΙΣΤΡΕς.

Αριστείδης είπε...

Ρε φίλε το παράκανες!
(Θαρρώ πολλά μου τα 'κανες, στη γκόμενά μου μην ξανακολλάς!)
Δηλαδή αυτό είναι καλό επειδή είναι του Χιώτη;
Κι εσύ το παράκανες! Τέτοιο χιούμορ στη χώρα του Λάκη; Ιεροσυλία!

teddygr είπε...

@ Αριστείδης

Σαββατόβραδο, μια ώρα μετά τα μεσάνυχτα... και το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να διαβάζεις τα Σαββατιάτικα...
Εκεί μας καταντήσανε, ρε φίλε!

antivaro είπε...

Κλεμμένο αλλά καλό. Μεσω twitter απο τα ανέκδοτα του δικού μας μακαρίτη ... "άκου αδερφέ μου Έκο,όλο με πουτάνες μπλέκω"
Ζωή σε μας

Ανώνυμος είπε...

Τον Παντελή Παντελίδη πράγματι τον φάγανε...
όσον αφορά τις λίστες είναι ένας τρόπος να δικαιολογείται η φορολόγηση δημευτικού χαρακτήρα.
Οι Γερμανοί του 4ου Ραιχ όποτε θέλουν να δικαιολογήσουν την Δημευτική φορολογία που εφαρμόζουν "ανακαλύπτουν" λίστες μεφαλοφειλετών!
τυχαίο δεν νομίζω
την ίδια τακτική επίθεσης στις περιουσίες των αυτοχθόνων κατοίκων εφάρμοσαν οι Ναζι του 3ου Ραιχ και οι Γερμανοί σε αγαστή συνεργασία με τους Τούρκους το 1914-1922 στην Μικρά Ασία και οι Τούρκοι το 1955 στους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης
Ας μην ξεχνάμε πως η Ιστορία επαναλαμβάνεται...!!!