Πνευματικά δικαιώματα δεν υπάρχουν. Οι ιδέες πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθερα. Άρα...
... η αντιγραφή όχι απλώς επιτρέπεται αλλά είναι και επιθυμητή, ακόμη και χωρίς αναφορά της πηγής!

Η γλώσσα κόκκαλα τσακίζει

- "Ο λόγος που μ' άφησες έξω από την υπόθεση", είπε ήσυχα, "ήταν ότι νόμισες πως η αστυνομία δεν θα πίστευε ότι σκέτη περιέργεια μ' έσπρωξε να κατέβω εκεί κάτω χτες το βράδυ. Θα υποψιάζονταν ίσως ότι είχα κάποιον ύποπτο λόγο και θα με σφυροκοπούσαν μέχρι να σπάσω".
- "Πώς ξέρεις αν δεν σκέφτηκα το ίδιο πράγμα;"
- "Οι αστυνομικοί είναι κι αυτοί άνθρωποι", είπε ξεκάρφωτα.
- "Έχω ακούσει ότι σαν τέτοιοι ξεκινάνε".

[Ραίημοντ Τσάντλερ, "Αντίο, γλυκειά μου", εκδόσεις Λυχνάρι, 1990 (σελ.: 54)]

8 Σεπτεμβρίου 2015

Αριστερές αυταπάτες

Όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, ο ΣυΡιζΑ θα αναδειχτεί πρώτο κόμμα στις επικείμενες εκλογές, άσχετα αν καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση ή όχι, αν και πρέπει να θεωρείται σίγουρο πως θα τα καταφέρει με τόσους πρόθυμους που έχουν μαζευτεί γύρω για να βοηθήσουν την "εθνική προσπάθεια". Η πρωτιά τού ΣυΡιζΑ θεωρείται βέβαιη και από τις διάφορες εταιρείες στοιχημάτων, σύμφωνα με τις οποίες η Ρηγίλλης θα μείνει κάπου μιάμιση ποσοστιαία μονάδα πίσω από την Κουμουνδούρου.

Αναρωτιέμαι, τι παραμύθι καταπίνει τώρα ο λαός και ξαναψηφίζει ΣυΡιζΑ. Προφανώς, τρέφει ακόμη αυταπάτες ότι εκείνη η ρημάδα η αριστερή ελπίδα που όλο έρχεται κι όλο στον δρόμο είναι, κάποια στιγμή θα φτάσει και στα μέρη μας. Πιθανώς, επίσης αυταπατώμενος, να πιστεύει ότι κάτι πήγε στραβά τώρα, την "πρώτη φορά αριστερά", κυρίως από λανθασμένους χειρισμούς που οφείλονταν σε απειρία αλλά αποκτήθηκε πια η πείρα και τα πράγματα θα καλυτερεύσουν. Αυτό το τελευταίο φαίνεται να αποτελεί και το κύριο δόλωμα με το οποίο ο ΣυΡιζΑ επιχειρεί να κρύψει το αγκίστρι που έχει αμολήσει για να ψαρέψει ψήφους.

Δεν είναι καθόλου αξιοπερίεργο πως το ίδιο δόλωμα χρησιμοποιεί και η Λαϊκή Ενότητα. Αλλωστε, η μετεξελιγμένη σε κόμμα Αριστερή Πλατφόρμα (μαζί με κάμποσες από τις ίσαμε χτες συνιστώσες τού ΣυΡιζΑ) στήριζε την κυβέρνηση μέχρι την προκήρυξη των εκλογών και αποσχίστηκε επειδή -υποτίθεται πως- διαπίστωσε ότι η κομματική ηγεσία απομακρύνθηκε από τις αρχές και το πρόγραμμα του ΣυΡιζΑ. Αυτός είναι ο λόγος που οι προγραμματικές θέσεις της ΛαΕν αποτελούν ακριβές σχεδόν αντίγραφο των όσων έλεγε ο ΣυΡιζΑ πριν τις εκλογές τού Ιανουαρίου.

(του Πάνου Ζάχαρη)

Ακολουθεί ένα δείγμα δηλώσεων, η κεντρική ιδέα των οποίων είναι κοινή: η ηγεσία ή ορισμένα στελέχη του κόμματος έκαναν κάποια λάθη αλλά τώρα μπορούμε να τα κάνουμε όλα καλά:

  • "Η αλλοπρόσαλλη και παραπαίουσα στρατηγική της Κυβέρνησης Μαξίμου, έχει δημιουργήσει τραγικές καταστάσεις στην ιδεολογική και πολιτική συνείδηση των αγωνιστών. (...) Συνέλθετε επιτέλους συναγωνιστές κι σύντροφοι της ηγεσίας του Ενιαίου Κόμματος." (Μανώλης Γλέζος, 17/8/2015).
  • "Εμείς πήγαμε χωρίς σχέδιο. Αυτό το λάθος πληρώθηκε, οι δανειστές κατάλαβαν ότι μπορούν να σε πατήσουν." (Κώστας Ήσυχος, 24/7/2015).
  • "Από το Πρόγραμμα του ΣυΡιζΑ απέρρεε μια εντελώς διαφορετική πολιτική στρατηγική από αυτή που ακολουθήθηκε στο εξάμηνο των διαπραγματεύσεων (...) Αυτό το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Και επειδή ποτέ δεν δοκιμάστηκε, η «διαπίστωση» πως «δεν υπήρχε εναλλακτική λύση» πέρα από τη συνθηκολόγηση, είναι άτοπη. Η αποδοχή του μνημονιακού πλαισίου, η υπογραφή στις 20 Φεβρουαρίου για παράταση του προηγούμενου Μνημονίου, μάλιστα χωρίς χρηματοδότηση, ήταν αυτοκτονική." (Γιάννης Μηλιός, 14/8/2015).
  • "Οι ηγετικές ευθύνες ήταν καθοριστικές για τις εξελίξεις μετά τον Γενάρη του 2015. Αυτές καθόρισαν τον χαρακτήρα της κυβέρνησης, που απέκλεισε κάθε μονομερή ενέργεια σύγκρουσης με το καθεστώς στο εσωτερικό. Αυτές καθόρισαν την τραγική υποταγή στους δανειστές που, με ενδιάμεσο σταθμό την 20ή Φλεβάρη, οδήγησαν στο Μνημόνιο 3 του Ιούλη. Αυτές διέλυσαν το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, αντιμετωπίζοντάς το ως «εσωτερικό εχθρό»." (Αντώνης Νταβανέλος, 28/8/2015)
  • "Αλήθεια πώς να πιστέψεις τη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ σε μνημονιακό κόμμα; Δυσκολεύεσαι πολύ να αποδεχτείς ότι ο Α. Τσίπρας είναι ο τέταρτος κατά σειρά Μνημονικός Πρωθυπουργός μετά τον Γ.Α. Παπανδρέου, τον Λ. Παπαδήμο και τον Α. Σαμαρά... Είναι δυνατόν, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με διαδρομή στον χώρο της Αριστεράς, να παραμένουν Υπουργοί και μάλιστα να το «απολαμβάνουν», σε μια Κυβέρνηση , που αθέτησε με τρόπο κραυγαλέο το προεκλογικό της πρόγραμμα, που χάριν της εξουσίας «απαλλοτρίωσε» την εντολή του Ελληνικού Λαού; Αποδεικνύεται ότι και για κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι Μάγισσα Κίρκη η Εξουσία, αφού μεταμορφώνει τους ιδεολόγους της Αριστεράς, σε «θεραπαινίδες» του νεοφιλελευθερισμού!" (Χρήστος Καπούτσης, 11/8/2015)
  • "(...) μια μικρή ομάδα διέπραξε πραξικόπημα στο κόμμα, σε πλήρη αντίθεση με κάθε έννοια δημοκρατίας, ακόμη και αυτής της αστικής, μετασχηματίζοντας τον αντιμνημονιακό-αντινεοφιλελεύθερο χαρακτήρα του σε διαχειριστή της πιο ακραίας μνημονιακής λιτότητας. (...) Παρ' όλα αυτά, ευτυχώς για την Αριστερά και την κυβέρνησή της και δυστυχώς για τους "αριστερούς", πάντα θα υπάρχει διέξοδος που περνάει από την εφαρμογή του προγράμματος του ΣυΡιζΑ, η οποία, όπως αποδείχθηκε, προϋποθέτει την έξοδο απ' την Ευρωζώνη." (Κώστας Δελημήτρος, 1/8/2015)

Καλά και άγια όλα τούτα και εξηγούν μια χαρά το πώς η κυβερνώσα αριστερά κατάφερε να σπαταλήσει μέσα σε λίγους μήνες ένα πολιτικό κεφάλαιο που μαζευόταν ψίχουλο το ψίχουλο επί δεκαετίες. Κανείς δεν αντιλέγει ότι το περίφημο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης έγινε φτερό στον άνεμο (εκτός ίσως από την Όλγα Γεροβασίλη), ότι η κυβέρνηση υποτάχθηκε πλήρως στις απαιτήσεις του ευρωενωσιακού αλλά και τους διεθνούς (παίζει και το ΔΝΤ στο παιχνίδι, μη ξεχνιόμαστε) κεφαλαίου ή ότι κάποια μεγαλοσχήμονα στελέχη αποδείχθηκε ότι κάθε άλλο παρά αριστερή νοοτροπία διέθεταν. Όμως, τίποτε απ' αυτά δεν εξηγεί την αισοδοξία πως τα πράγματα θα πάνε καλύτερα αν ξαναγίνει κυβερνώσα η ίδια αριστερά.

Όλη αυτή η φαμφαρώδης κενολογία αποκρύπτει την πραγματική αιτία για το ξεβράκωμα του "ριζοσπαστικού" ΣυΡιζΑ, η οποία δεν είναι άλλη από την θρησκευτικής ευλάβειας προσήλωσή του στον "θεσμό" που λέγεται Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτή την προσήλωση που αποτελεί σημείο αναφοράς των "μη ορθόδοξων κομμουνιστών", εκείνων, δηλαδή, που παλιότερα (από την αλήστου μνήμης εποχή τού ΚΚΕ-εσωτερικού) αποκαλούνταν "ευρωκομμουνιστές" προκειμένου να αποφύγουν τον χαρακτηρισμό τους ως σοσιαλδημοκράτες.

(του Πάνου Μαραγκού)

Να το πούμε και με απλά λόγια για όποιον εξακολουθεί να μη καταλαβαίνει:

Η "ερχομένη ελπίδα" και το "πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης" δεν ήσαν παρά φιοριτούρες που έντυναν τον βασικό κορμό τής πολιτικής τού ΣυΡιζΑ, η οποία δεν είναι άλλη από την "πάση θυσία" παραμονή τής χώρας στην ευρωενωσιακή καπιταλιστική συμμαχία. Όταν φάνηκε πως αυτός ο στρατηγικός στόχος κινδύνευε, η ελπίδα έκανε στάση για καφέ και το πρόγραμμα αναπροσαρμόστηκε ταχύτατα.

Η ένταση της καπιταλιστικής κρίσης, τόσο μέσα όσο κι έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν επιτρέπει την παραμικρή αισιοδοξία. Το μόνο σίγουρο είναι πως η τιμή τής εργατικής δύναμης πρέπει να συνεχίσει να πέφτει, άρα η ζωή των εργαζομένων θα συνεχίσει να χειροτερεύει. Κι όσο δεν αλλάζουν τα δεδομένα, δεν πρέπει να περιμένουμε λύση. Ας τελειώνουμε μια και καλή με τις αριστερές αυταπάτες.

Οι ηγετικές ευθύνες ήταν καθοριστικές για τις εξελίξεις μετά τον Γενάρη του 2015. Αυτές καθόρισαν τον χαρακτήρα της κυβέρνησης, που απέκλεισε κάθε μονομερή ενέργεια σύγκρουσης με το καθεστώς στο εσωτερικό. Αυτές καθόρισαν την τραγική υποταγή στους δανειστές που, με ενδιάμεσο σταθμό την 20ή Φλεβάρη, οδήγησαν στο Μνημόνιο 3 του Ιούλη. Αυτές διέλυσαν το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, αντιμετωπίζοντάς το ως «εσωτερικό εχθρό».
Οι ηγετικές ευθύνες ήταν καθοριστικές για τις εξελίξεις μετά τον Γενάρη του 2015. Αυτές καθόρισαν τον χαρακτήρα της κυβέρνησης, που απέκλεισε κάθε μονομερή ενέργεια σύγκρουσης με το καθεστώς στο εσωτερικό. Αυτές καθόρισαν την τραγική υποταγή στους δανειστές που, με ενδιάμεσο σταθμό την 20ή Φλεβάρη, οδήγησαν στο Μνημόνιο 3 του Ιούλη. Αυτές διέλυσαν το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, αντιμετωπίζοντάς το ως «εσωτερικό εχθρό».

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Ας τελειώνουμε μια και καλή με τις αριστερές αυταπάτες." Σωστα, ολοι αποχη! Απαξιωση του ολιγαρχικου συστηματος που λεγεται κοινοβουλευτικη "δημοκρατια". Με παραλληλη δραση ομως ανατροπης του. Ας μην ξενισει το σχολιο, οποιος παιρνει μερος στο κοινοβουλιο και στις εκλογες, στηριζει αυτο το συστημα. Οι οποιοι επαναστατες εαν υπαρχουν, ειναι απ εξω και... παλευουν!

Ανώνυμος είπε...

Ωραία φυγομαχία η αποχή !!! Οοοοοχι επαναστατάκι. Δεν θα ξεφύγεις έτσι έυκολα. Θα μείνεις, θα πολεμήσεις και θα υπερασπιστείς την επιλογή σου με επιχειρήματα. Αποχή =βούτυρο στο ψωμί του συστήματος, που με μειοψηφίες (ελεγχόμενες πιο εύκολα) ανεβάζει & κατεβάζει κυβερνήσεις ανδρεικέλων. Και όχι επανάπαυση στην ψήφο. ΚΑΙ στο δρόμο θα δοθούν οι καθημερινοί μας αγώνες, άμα χρειαστεί & με θυσίες...

ΚΑΛΗ ΓΚΕΛΜΠΕΣΗ είπε...

Τι είχε ψηφίσει μωρέ το εξωκοινοβούλιο το Γενάρη;
Να θυμηθώ... Α, ναι, ΣΥΡΙΖΑ.

Τί έκανε το εξωκοινοβούλιο στο δημοψήφισμα τον Ιούλη;
Να θυμηθώ... Α, ναι, ψήφιζε το ΟΧΙ του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν ΝΑΙ και κυνηγούσε τους κουκουέδες έξω απ' τα εκλογικά τμήματα επειδή σαμποτάριζαν με το "ψηφοδέλτιο" του ΚΚΕ το δημοψήφισμα μαϊμού.

Τι θα κάνει το εξωκοινοβούλιο στις 20 Σεπτέμβρη;
Θα τρέξει πουρνό πουρνό να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ 1 (Τσίπρας) ή ΣΥΡΙΖΑ 2 (Λαφαζάνη Λα.Εν), ή τέλος πάντως κάποιο άλλο συστημικό κόμμα...

Ας αφήσουν λοιπόν τα παραμύθια περί αποχής.
Το έργο τό 'χουμε ξαναδεί κι ήταν μούφα...

Α, κι ένα τελευταίο.
ΚΚΕ ΔΑΓΚΩΤΟ ΣΤΙΣ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

Ανώνυμος είπε...

Μαυρο στους νυν βουλευτες αλλανκα σε οσους περασαν απο το Σκυλοβουλιο,μαυρο και στα κομματα που εχουν περασει απο εκει ,να τους εξαφανισουμε.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμο φασιστάκι καιρός να μάθεις κι άλλη λεξούλα από το 'σκυλοβούλιο'. Φίλοι του ΚΚΕ καλή δύναμη!
Ινδιάνα

Ανώνυμος είπε...

Οκ, θα παω να δωσω μαχη με τον φακελο και την καλπη. Θα αναθεσω στον επαναστατη Κουτσουμπα την ελευθερια μου. Και μετα θα παω οπου μου πει και θα κανω ο,τι μου πει, αφου τον εμπιστευομαι απολυτα! Κι ολα αυτα, επειδη ομορφα και δημοκρατικα, δεν μ αφηνεις αγαπητε συνανωνυμε, απλα να πω την γνωμη μου με ενα σχολιο. Ευχαριστω τον αρθρογραφο για την υπαρξη του μπλοκ και για την υπομονη του...

Thumomenos είπε...

Το παραμύθι ο λαός το έφαγε αμάσητο στις 25 Γενάρη του 2015, το ίδιο πάει να συμβεί και 7 μήνες μετά, η δικαιολογία ότι ο Τσίπρας "πάλεψε" σε μαρμαρένια αλώνια πέρασε κατά ένα μέρος στον ψηφοφόρο, "τουλάχιστον δεν έπεσε αμαχητί το παιδί" πάλεψε αλλά τον τελειώσανε τα θηρία της ΕΕ και του παγκόσμιου καπιταλισμού... ε!!! τι να κάνουμε ας του δώσουμε τώρα την ευκαιρία να κυβερνήσει αφού δεν πρόλαβε στο εφτάμηνο... και άλλες τέτοιες εξαιρετικές μπούρδες.
Το ΚΚΕ το φώναζε το φωνάζει και θα το φωνάζει.
Λοιπών συμφωνώ απόλυτα με τον σύντροφο, ΚΚΕ δαγκωτό!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Μικρό φασιστάκι την έχεις ξαναπεί με τα ίδια ακριβώς λόγια την γνώμη σου και την έχουμε υποστεί.Εντάξει.Ζεν σέλεις κόμματα ζεν σέλεις κόμματα.
Εμεις έχουμε σοβαρή δουλειά:Το δηλητήριο των σοσιαλδημοκρατικών αυταπατών έχει ένα αντίδοτο που πρέπει να φτάσει σε κάθε λαϊκό σπίτι:
Η με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες.
Ινδιάνα

ΚΑΛΗ ΓΚΕΛΜΠΕΣΗ είπε...

@ 9 Σεπτεμβρίου 2015 - 10:49 π.μ.

Μα γιατί κουράζεσαι και γράφεις τόσα;
Για δε λες ευθέως ζήτω ο φασισμός, θάνατος στο ΚΚΕ για να καταντήσουν δούλοι με όλα τους οι εργαζόμενοι κι εγώ να κρατάω το μαστίγιο και να το σκάω με δύναμη στο κορμί τους ως πιστό σκυλί τού αφέντη;;;

Άκου δε σ' αφήνουν να πεις με ένα σχόλιο τις αηδίες σου,,,;;;

Έτσι θαρρείς; Πως θα λες και θα πράττεις ενάντια στο λαό και θα μένεις στο απυρόβλητο των ευθυνών σου;

Ωραία ηθική έχεις...
Ηθική φασίστα...

Ανώνυμος είπε...

Φασισμος, συνωνυμο (κατα καποιο τροπο), της λεξης δικτατορια. Δικτατορια = η επιβολη της αποψης μιας μειοψηφιας σε μια πλειοψηφια, με τη βια. Εδω βγαλτε συμπερασματα, ποιος απλα εκφραζει αποψη και ποιος επιτιθεται και τραμπουκιζει λεκτικα. Α! ναι ειμαι αυτος ο ανωνυμος που ονομαζουν φασιστα πιο πανω! Ε αυτο με κανει πολυ χαρουμενο! Αν φασιστας σε λεει φασιστα, κατι καλο θα αντιπροσοπευεις...
Υ.Γ. Καλη ψηφο!

Ανώνυμος είπε...

Η σχέση του ΚΚΕ με το φασισμό είναι ανατριχιαστικά απλή: Οι φασίστες εκτελούσαν κομμουνιστές και οι κομμουνιστές κάρφωσαν την κόκκινη σημαία στην καρδιά του ναζιστικού κτήνους.Οποιος θέλει να "εξαφανιστεί" το ΚΚΕ είναι φασίστας. Δεν σε αποκαλεί έτσι κάποιος "συνάδελφός"σου φασίστας για να υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να ατιπροσωπεύεις κάτι καλό.Σε αποκαλώ εγώ, μια απλή γυναίκα.
Ινδιάνα

perisian είπε...

Ο ρεφορμισμός του Σύριζα έβγαζε μάτια. Οι λύσεις μέσα στον καπιταλισμό της σοσιαλδημοκρατίας έγιναν λύσεις μέσα στο ευρώ και τώρα λύσεις μέσα στο μνημόνιο.

Υπάρχει όμως ένα ερώτημα που θα ήθελα Θοδωρή να μου πεις την άποψη σου.
Ποιο είναι το όπλο που προβάλλει στη δεδομένη στιγμή το ΚΚΕ; Πολύ απλά πως δεν υπάρχουν λύσεις μέσα στον καπιταλισμό. Όπλο φυσικά για όσους κατανοούν έστω και σε ένα βαθμό τα αδιέξοδα του καπιταλισμού. Εδώ όμως βρίσκεται και ο σπόρος της κολοτούμπας του ΚΚΕ. Όσο δεν ξεκαθαρίζει ποιο θα είναι το μεταβατικό στάδιο στην δικιά του σοσιαλιστική πρόταση τόσο πιο ασαφή γίνονται οι θεωρίες του οπότε θα συμβεί το εξής.
Ας υποθέσουμε πως τρελαίνεται ο κόσμος και ψηφίζει 40% ΚΚΕ. Τι θα γίνει; Θα έρθει ο κομουνισμός; Μάλλον όχι. Οπότε χάνοντας τη δυνατότητα να οδηγήσεις τις καταστάσεις στον μη καπιταλισμό το ΚΚΕ θα οδηγηθεί στα ίδια αδιέξοδα που οδηγήθηκε ο Σύριζα.
Με λίγα λόγια προβλέπω πως θεωρητικά το ΚΚΕ με τη στάση του δείχνει πως είναι έτοιμο και αυτό για τη δικιά του κωλοτούμπα.

Εκτός φυσικά αν θεωρούμε πως για τα επόμενα 100 χρόνια δε γίνεται τίποτα και απλά εν γνώση το ΚΚΕ εκφράζει μια θεωρία που δεν μπορεί και δεν έχει διάθεση να πραγματοποιήσει. Αν είναι όμως έτσι ας το πει. Ας πει δηλαδή πως είναι τελείως θεωρητικά αυτά που λέει.

ΚΑΛΗ ΓΚΕΛΜΠΕΣΗ είπε...

@ perisian

Σωστό ερώτημα βάζεις, μα δίνεις και την απάντηση ή έστω εικάζεις, με ιστορική και μελλοντική αστοχία, πιθανόν επειδή φαντάζεσαι τις εξελίξεις σε πλαίσιο ακινησίας...
Τέλος πάντων, σε παραπέμπω εδώ http://revoltanergosafragos.blogspot.gr/2015/09/blog-post_5.html
λόγω μη διαθέσιμου χρόνου για πιο συγκεκριμένες αναλύσεις επί τού ερωτήματός σου. Ακόμη καλύτερα όμως και για πληρέστερες κι εφόλης τής ύλης απαντήσεις, πήγαινε στην εφημερίδα ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, πάνω δεξιά και πάνω από μια μπλε αφίσα γράφει ΕΚΛΟΓΕΣ. Κάνε κλικ και θα βγεις σε πολλά ΓΙΑΤΙ και ΔΙΟΤΙ.
ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠ' ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΙΣ;

Α, ΚΚΕ και κωλοτούμπα δεν θα προκύψει στον αιώνα τον άπαντα!
Γιατί ακόμη και η ηγεσία τού ΚΚΕ να τρελαινόταν και να πήγαινε να καταντήσει ΣΥΡΙΖΑ Ή Λαφαζάνειος Λα.Εν., ούτε κιχ δεν θα προλάβαινε να κάνει! Η βάση τού ΚΚΕ δεν αστειεύεται...
Ευτυχώς όμως, μια χαρά είναι η ηγεσία τού ΚΚΕ και τέτοιο κίνδυνο δεν διατρέχει.