Πνευματικά δικαιώματα δεν υπάρχουν. Οι ιδέες πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθερα. Άρα...
... η αντιγραφή όχι απλώς επιτρέπεται αλλά είναι και επιθυμητή, ακόμη και χωρίς αναφορά της πηγής!

Η γλώσσα κόκκαλα τσακίζει

- "Ο λόγος που μ' άφησες έξω από την υπόθεση", είπε ήσυχα, "ήταν ότι νόμισες πως η αστυνομία δεν θα πίστευε ότι σκέτη περιέργεια μ' έσπρωξε να κατέβω εκεί κάτω χτες το βράδυ. Θα υποψιάζονταν ίσως ότι είχα κάποιον ύποπτο λόγο και θα με σφυροκοπούσαν μέχρι να σπάσω".
- "Πώς ξέρεις αν δεν σκέφτηκα το ίδιο πράγμα;"
- "Οι αστυνομικοί είναι κι αυτοί άνθρωποι", είπε ξεκάρφωτα.
- "Έχω ακούσει ότι σαν τέτοιοι ξεκινάνε".

[Ραίημοντ Τσάντλερ, "Αντίο, γλυκειά μου", εκδόσεις Λυχνάρι, 1990 (σελ.: 54)]

6 Μαρτίου 2014

Ανιστόρητες παπαριές

"Με συγχωρείτε, φέρνετε την Ελλάδα και όλες τις χώρες σε μια δύσκολη θέση να κάνει έλεγχο φρονημάτων των συμμετεχόντων σε όλες τις Κυβερνήσεις (...) Το Ουκρανικό Κοινοβούλιο ανέδειξε προσωρινές αρχές, η Διεθνής Κοινότητα αποδέχεται αυτές τις προσωρινές αρχές και τις καλεί να σεβαστούν τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα μειονοτικά δικαιώματα και τη συμπεριληπτικότητα, την inclusiveness, η οποία αφορά τις πολιτικές δυνάμεις, τις ιδεολογικές τάσεις και τις περιφέρειες της χώρας (...) Από κει και πέρα το να κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση ή η Ελλάδα ως χώρα έλεγχο των φρονημάτων συγκεκριμένων προσώπων επί τη βάσει του βιογραφικού τους ή δηλώσεων, υπάρχει κάποια καταδίκη, υπάρχει κάτι, δεν ξέρω, δε νομίζω ότι μπορούμε να μπούμε στη συζήτηση αυτή..." 
(Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξη τύπου, ερωτώμενος για την στάση τής Ε.Ε. απέναντι στους φασίστες τής νέας ουκρανικής κυβέρνησης)

Εν τάξει, Βαγγέλα, καταλάβαμε. Πάει η παπαριά στεφάνι, έτσι; Βρε κεφάλα, το πολίτευμα στην Ουκρανία είναι Προεδρική Δημοκρατία, όπερ σημαίνει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκλέγεται από τον λαό. Βάσει ποιάς συνταγματικής νομιμότητας, λοιπόν, "το ουκρανικό κοινοβούλιο ανέδειξε προσωρινές αρχές"; Πώς εξέπεσε ο εκλεγμένος πρόεδρος, αν όχι με τα όπλα μιας δράκας φασιστών και με την αμέριστη βοήθεια της "δημοκρατικής" δύσης; Άσε την άλλη παπαριά περί "ελέγχου κοινωνικών φρονημάτων". Δεν χρειάζεται κανένας έλεγχος, βρε κεφάλα. Το λένε οι ίδιοι οι φασίστες ότι είναι φασίστες! Τις ίδιες μαλακίες λέγανε κι ο Τσάμπερλαιν με τον Νταλαντιέ για την περίπτωση Χίτλερ και τελικά την έφαγαν στον κώλο.


"Εάν έχετε την εντύπωση ότι αυτό το έχετε ξαναδεί, είναι επειδή αυτό το έκανε ο Χίτλερ τη δεκαετία του 1930 (...) Όλοι οι γερμανοί, όσοι ήταν (…) γερμανικής εθνικότητας, τα πρόσωπα γερμανικής καταγωγής που βρίσκονταν στην Τσεχοσλοβακία, την Ρουμανία και αλλού, ο Χίτλερ δεν σταματούσε στιγμή να λέει ότι υφίσταντο κακομεταχείριση. «Οφείλω να προστατεύσω το λαό μου», έλεγε, κι αυτό έκανε τον κόσμο να ταράζεται (...)" 
(Δήλωση της Χίλλαρυ Κλίντον, σχετικά με την στάση τού Πούτιν στην Κριμαία)

Η ανιστόρητη ερωτική αντίζηλος της Μόνικας Λεβίνσκυ παραδίδει μαθήματα Ιστορίας. Φυσικά, όσα λέει είναι σκέτες παπαριές, αφού παραβλέπει μια μεγάλη ιστορική αλήθεια: τότε ο Χίτλερ ενεργούσε έχοντας σύμπασα την δύση -οιονεί- σύμμαχό του, εφ' όσον ουδείς αντέδρασε στις εισβολές του σε Ρηνανία, Τσεχοσλοβακία κλπ. Όσο κι αν δεν αρέσει στους αστικούς ιστορικούς, η αλήθεια είναι ότι ο Χίτλερ ξεκίνησε ως ενεργούμενο της δύσης, με στόχο να πληγεί η Σοβιετική Ένωση, άσχετα αν ο Στάλιν τούς χάλασε την σούπα με το σύμφωνο Μολότοφ-Ρίμπεντροπ. Αν πρέπει ντε καλά να βρούμε χιτλερικές ομοιότητες, πρέπει να τις αναζητήσουμε στην νέα ουκρανική εξουσία κι όχι στον Πούτιν. Αυτή η εξουσία είναι που αναδείχθηκε με πραξικόπημα κι αυτή είναι που στράφηκε κατά των μειονοτήτων με το καλημέρα σας.


"Δεν μπορείς τον 21ο αιώνα να συμπεριφέρεσαι με τρόπο του 19ου αιώνα εισβάλλοντας σε μια άλλη χώρα προβάλλοντας εντελώς κατασκευασμένες δικαιολογίες (...) Πρόκειται για μια απίστευτη επιθετική ενέργεια. Είναι πραγματικά μία εκπληκτική, προμελετημένη επιλογή του προέδρου Πούτιν να εισβάλει σε μία άλλη χώρα. Η Ρωσσία παραβιάζει την εθνική κυριαρχία της Ουκρανίας. Η Ρωσία καταπατά τις διεθνείς της υποχρεώσεις της"
(Ο υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρρυ, μιλώντας στο CBS για την επέμβαση της Ρωσσίας στην Κριμαία)

Εν τάξει, δεν είναι ανάγκη να περιμένεις ιατρική γνωμάτευση για να πειστείς ότι ο Κέρρυ είναι ηλίθιος, το βλέπεις στην φάτσα του. Άλλωστε, πρέπει να είσαι γκραν ηλίθιος για να να χάνεις με περίπατο τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ από τον ηλιθιωδέστατο Τζωρτζ Μπους τον Β(λάκα). Συνεπώς, ας μη μας εκπλήσσει το ότι αυτός ο κρετίνος ο Κέρρυ αμόλησε την παπαριά του δίχως να σκεφτεί ούτε το Αφγανιστάν, ούτε το Ιράκ, ούτε την Λιβύη, ούτε το Μάλι, ούτε...


Μιας και αναφέρθηκα στον Κέρρυ, σας φύλαξα το καλύτερο για το τέλος. Ο πανίβλαξ δεν αρκέστηκε στο CBS για να αμολήσει τις παπαριές του αλλά βγήκε και στο Τουίττερ, όπου έγραψε: "Εισβολή δεν είναι πράξη κάποιου ισχυρού. Είναι πράξη κάποιου αδύναμου" (!!) Απολαύστε το, παρά τα χονδροειδή λάθη στην χρήση της γλώσσας:

"Τιτίβισμα" του Τζον Κέρρυ, σε μια γλώσσα που μοιάζει με αγγλικά

Δεν υπάρχουν σχόλια: