Πνευματικά δικαιώματα δεν υπάρχουν. Οι ιδέες πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθερα. Άρα...
... η αντιγραφή όχι απλώς επιτρέπεται αλλά είναι και επιθυμητή, ακόμη και χωρίς αναφορά της πηγής!

Η γλώσσα κόκκαλα τσακίζει

- "Ο λόγος που μ' άφησες έξω από την υπόθεση", είπε ήσυχα, "ήταν ότι νόμισες πως η αστυνομία δεν θα πίστευε ότι σκέτη περιέργεια μ' έσπρωξε να κατέβω εκεί κάτω χτες το βράδυ. Θα υποψιάζονταν ίσως ότι είχα κάποιον ύποπτο λόγο και θα με σφυροκοπούσαν μέχρι να σπάσω".
- "Πώς ξέρεις αν δεν σκέφτηκα το ίδιο πράγμα;"
- "Οι αστυνομικοί είναι κι αυτοί άνθρωποι", είπε ξεκάρφωτα.
- "Έχω ακούσει ότι σαν τέτοιοι ξεκινάνε".

[Ραίημοντ Τσάντλερ, "Αντίο, γλυκειά μου", εκδόσεις Λυχνάρι, 1990 (σελ.: 54)]

8 Νοεμβρίου 2012

Πρωθυπουργικό παραλήρημα

Ίσως ακουστεί ως ανέκδοτο αλλά χτες παρακολούθησα ένα μεγάλο (στα πλαίσια της λογικής πάντα) κομμάτι από την ομιλία τού πρωθυπουργού στην βουλή. Κι όχι μόνο παρακολούθησα αλλά κράτησα και σημειώσεις! Έτσι, λοιπόν, για να μη πάει χαμένος ο κόπος μου, σταχυολογώ και σχολιάζω ορισμένα αποσπάσματα απ' αυτή την ομιλία, η οποία αποδείχτηκε σκέτο παραλήρημα:

"Κάποιοι ήθελαν να θυσιάσουν την Ελλάδα ως Ιφιγένεια".
- Ατυχής η παρομοίωση. Πρώτον, τελικά η Ιφιγένεια δεν έπαθε τίποτε διότι πρόλαβε η θεά Άρτεμις και την πήρε από τον βωμό, βάζοντας στην θέση της ένα ελάφι. Δεύτερον, η αποφασισμένη θυσία τής Ιφιγένειας μπορεί να μην υλοποιήθηκε τελικά αλλά έφερε αίσιο αποτέλεσμα, αφού αμέσως φύσηξε ο ούριος άνεμος που περίμεναν οι αχαιοί. Άρα, δεν βγαίνει σε κακό να θυσιάζεται και καμμιά Ιφιγένεια κάπου-κάπου.

"Τους δυο πρώτους μήνες αφότου αναλάβαμε, κάθε μέρα δηλώσεις αξιωματούχων μας έβγαζαν από το ευρώ. Η Ελλάδα είχε μπει σε καραντίνα αξιοπιστίας. Τώρα όλα αυτά τελείωσαν". 
- Καραμπινάτο ψέμα. Το ευρωπαϊκό κεφαλαιικό κατεστημένο θα πάθει ανυπολόγιστη ζημιά σε περίπτωση που οποιαδήποτε χώρα-μέλος τής ευρωζώνης (όχι μόνον η Ελλάδα) αποχωρήσει απ' αυτήν. Οι μόνοι εξ αυτών που έβλεπαν -και εύχονταν- έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ ήσαν όσοι είχαν στοιχηματίσει σ' αυτό το γεγονός. Ο λαός δεν έχει πρόβλημα: το ίδιο τού κάνει είτε πεινάει με ευρώ είτε πεινάει με δραχμή.

"Στο εσωτερικό χτυπήσαμε κακοδαιμονίες. Σταματήσαμε μια απεργία διαρκείας που απειλούσε να γονατίσει την χώρα".
- Προφανώς, ο πρωθυπουργός αναφέρεται στην μακρά απεργία των χαλυβουργών, την οποία κατέλυσε με απροκάλυπτη αστυνομική επέμβαση. Δυστυχώς, δεν μας είπε τι σκατά συνέβη και σήμερα ο Μάνεσης κλείνει μόνος του το εργοστάσιο, βγάζοντας όλους τους εργαζόμενους σε διαθεσιμότητα. Προφανώς, η χώρα γονατίζει όταν απεργούν οι εργαζόμενοι και όχι όταν οι ίδιοι οι βιομήχανοι κλείνουν τα εργοστάσιά τους.

"Αρχίσαμε εστρατεία για τιο χτύπημα της λαθρομετανάστευσης. Η εικόνα αλλάζει στα κέντρα των πόλεων. Η ανακατάληψη των πόλεών μας έχει αρχίσει. Σήμερα ο νόμος υπάρχει και εφαρμόζεται. Σε κάθε τετράγωνο το κέντρου της Αθήνας".
- Ώπα, ρε μεγάλε! Ώστε εφαρμόζεται ο νόμος στους λιγδίτες τούς πακιστανούς, ε; Μπράβο, ρε συ! Νά 'ξερα μόνο ποιος αντιγράφει από ποιον: εσύ από τον Μιχαλολιάκο ή ο Μιχαλολιάκος από σένα; Σας βλέπω να κόβεστε κι οι δυο, πάντως.

"Εφαρμόσαμε το νόμο εμείς οι πολιτικοί στους εαυτούς μας. Περιορισμός μετακλητών υπαλλήλων στο κοινοβούλιο. Μειώσεις μισθών από τον πρόεδρο έως τον βουλευτή".
- Αυτά είναι τα ωραία. Τόσο ωραία ώστε βρήκε αφορμή ως κι η φάρα τού Κασιδιάρη να στηλιτεύσει τον τρόπο με τον οποίο βουλευτές και υπουργοί αυξάνουν τους "μειωμένους" μισθούς τους στα οκτώ -και βλέπουμε- χιλιάρικα. Όσο για τους υπαλλήλους τής βουλής...αλήθεια, υπάρχει ανάμεσά τους κάποιος που διορίστηκε σ' αυτή την θέση χωρίς να έχει οποιαδήποτε σχέση με οποιοδήποτε κομματικό στέλεχος;

"Θα είναι οι τελευταίες τέτοιες περικοπές. Μισθοί και συντάξεις δεν πρόκειται να περικοπούν. Τέλος".
- Το ανέκδοτο της ημέρας. Πώς μπορείς να λες ανερυθρίαστα τέτοιες μαλακίες όταν καταργείς τις συλλογικές συμβάσεις, ρυθμίζεις τον βασικό μισθό με υπουργική απόφαση, σμπαραλιάζεις τις αποζημιώσεις και προγραμματίζεις την κατάργηση όλων των επιδομάτων; Και κάτι άλλο: Αν θυμάμαι καλά, το μνημόνιο περιλαμβάνει μια διάταξη σύμφωνα με την οποία θα παίρνονται αυτομάτως νέα μέτρα όποτε διαπιστώνεται αστοχία στην εκτέλεση του προϋπολογισμού, έτσι δεν είναι; Όμως, τα νούμερα που προβλέπει ο προϋπολογισμός είναι τόσο σίγουρο ότι θα πέσουν έξω ώστε ο ΟΠΑΠ δεν θα έδινε απόδοση ούτε 1,01 αν θέλαμε να στοιχηματίσουμε σ' αυτό. Οπότε, τα "αυτόματα μέτρα" που θα παρθούν, τί θα αφορούν; Και τί θα αφορούν τα επί πλέον μέτρα 18-20 δισ. που προβλέπονται σε περίπτωση επιμήκυνσης; Έλα ντε!

"Από την δόση μόνο το 10% θα πάει στους δανειστές μας. Παλεύω να πάρουμε ένα ποσό μεγαλύτερο από τα 31,5 δις. Για να επιστρέψει το κράτος αυτά που χρωστάει στους ιδιώτες".
- Το πόσο την βρίσκω μ' αυτό το πρώτο πρόσωπο ("παλεύω", "προσπαθώ", "αγωνίζομαι", "επιτρέπω", "οραματίζομαι" κλπ) δεν λέγεται. Προφανώς, ο Αντώνης ονειρεύεται τον εαυτό του στην λίστα των "χαρισματικών" που έχουν κυβερνήσει τούτον εδώ τον τόπο. Ποιά κυβέρνηση; Ποιό κόμμα; Μόνος του παλεύει, ο άνθρωπος. Τό 'χει πάρει πάνω του το ζήτημα, λέμε! Τέλος πάντων... Πάντως, εδώ λέει την αλήθεια (σχεδόν) αλλά από την ανάποδη: το συντριπτικά μεγαλύτερο τμήμα των 31,5 δισ. θα πάει στις φουκαριάρες τις τράπεζες, που ζημιώσανε από το κούρεμα. Θα μου πείτε ότι και τα ασφαλιστικά ταμεία ζημιώσανε, αλλά ποιός τα γαμεί τα ασφαλιστικά ταμεία; Το θέμα είναι να σωθούν οι τράπεζες, η κολώνα τού καπιταλισμού.

"Μέχρι στιγμής, την οικονομία μας την παραλύει η έλλειψη ρευστότητας. Μόλις ψηφιστούν τα μέτρα, η ρευστότητα θα επανέλθει, η ψυχολογία θα αλλάξει, η δραχμοφοβία των ξένων θα εξαφανιστεί".
- Ας αφήσουμε στην άκρη το ότι πηδάνε εμάς για να εξαφανιστεί η δραχμοφοβία των ξένων κι ας πάμε στην ρευστότητα. Τώρα που ψηφίστηκαν τα μέτρα, δηλαδή, τί θα γίνει; Θα βρω εγώ λεφτά αύριο το πρωί; Άντε, μεθαύριο; Παναπεί, όσο έπαιρνα 750 ευρώ μισθό ήμουνα στεγνός σαν μπακαλιάρος υγράλατος αλλά τώρα, με τα μέτρα, θα αποκτήσω ρευστότητα με 510 ευρώ μισθό; Αμ, δεν μας τό 'λεγες νωρίτερα, που μας άφησες και πάθαμε μια ψυχολογία (όπως έλεγε κι ο ανεπανάληπτος Βαμβακούλας)!

"Μας λένε ότι είμαστε ασυνεπείς. Όλες οι προεκλογικές μας δεσμεύσεις ισχύουν απολύτως". 
- Δεν έχω γνώμη. Ομολογώ ότι δεν έχω διαβάσει το προεκλογικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας. Πάντως, για να το λέει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, έτσι πρέπει να είναι. Καλύτερα ρωτήστε κανέναν ψηφοφόρο του να σας πει αν του είχε υποσχεθεί ο Σαμαράς ότι θα τον τσακίσει ή όχι.

"Είναι ολοφάνερο ότι μεσα στα μέτρα που ψηφίζουμε είναι και μέτρα άδικα που αναγκαζόμαστε να πάρουμε. Έπρεπε να τα είχαμε πάρει μόνοι μας χωρίς να μας το πει κανένας".
- Συ είπας, πρωθυπουργέ μου. Ώστε υπάρχουν και μέτρα άδικα που έπρεπε να τα είχατε πάρει μόνοι σας, ε; Μάλιστα. Πρώτη φορά ακούω πρωθυπουργό να λέει ότι έπρεπε να είχαν παρθεί άδικα μέτρα. Στον εξομολόγο σου το είπες;

"Υπάρχουν όμως κι εκείνοι που θίγονται γιατί χάνουν προνόμια. Συντεχνίες και επιχειρηματικά συμφέροντα. Τους έχουμε απέναντι και δεν κάνουμε πίσω χιλιοστό. Δεν γίνεται να χαριζόμαστε στα τρωκτικά. (...) Κάποιοι συνδικαλιστές ονόμασαν τα προνόμια κατακτήσεις. Ήταν προνόμια που τα απολάμβαναν λίγοι και τα πλήρωνε ο λαός".
- Κι έλεγα θα το πει, δεν θα το πει... Άργησε αλλά το είπε τελικά. Προνόμια των λίγων το πενθήμερο, το οχτάωρο, οι συμβάσεις, ο έλεγχος στις απολύσεις, οι νόμοι και οι κανόνες που -πρέπει να- διέπουν μια εργασιακή σχέση. Προνόμια των λίγων τα αξιοπρεπή μεροκάματα, οι ανθρώπινες συντάξεις, τα επιδόματα ανεργίας, ο 13ος κι ο 14ος μισθός. Προνόμια των λίγων όλα όσα θεωρούσαν ως κατακτήσεις τους οι εργαζόμενοι. Προφανώς, οι πολλοί είναι οι εργοδότες...

"Φανταστείτε τους ακραίους όλων των αποχρώσεων. Θολωμένοι από εμμονές και διψασμένοι για δύναμη θα κατέστρεφαν την χώρα. Αυτό τον εφιάλτη δεν θα τον επιτρέψουμε ποτέ".
- Συγγνώμη, πρωθυπουργέ μου αλλά, ακούγοντάς σε να μιλάς για άκρα, μπορείς να μου πεις γιατί εγώ αισθάνομαι στριμωγμένος στο ένα άκρο και νοιώθω πως στο άλλο άκρο είσαι εσύ και με πυροβολείς; Και, μεταξύ μας, χέστηκα για το τι θα επιτρέψετε και τι όχι. Αυτό που για σας αποτελεί εφιάλτη, για μας συνιστά όνειρο. Όχι να καταστρέψουμε την Ελλάδα αλλά να την φτιάξουμε καταστρέφοντας εσάς.  Όσο για μένα...ναι, το παραδέχομαι, έχω μια μεγάλη εμμονή: πότε νά 'ρθει η ευλογημένη μέρα να χρησιμοποιήσω το κονσερβοκούτι που σκουριάζει στο πίσω μπαλκόνι και το όπλο που κρατάω παρά πόδα χρόνια τώρα... Μην ανησυχείς: ο χειρότερος εφιάλτης τής τάξης σου θα γίνει πραγματικότητα σίγουρα!

Παρακάτω δεν ξέρω τι είπε ο πρωθυπουργός. Δεν άντεξα περισσότερο. Πόσες απανωτές μαλακίες να αντέξει ένας άνθρωπος, δίχως να παρασυρθεί και να σπάσει την τηλεόραση; Και δεν είναι καιρός για έξοδα...

10 σχόλια:

ακυβέρνητος είπε...

Δεν διάβασες το πρόγραμμα της ΝΔ; Και τι κάνεις τότε; Εγώ σε ήξερα για μέγα ανεκδοτάκια. Κακώς έκανες λοιπόν, σήμερα θα είχες να λες!
Επειδή ήμουν σίγουρος πως από την επομένη των εκλογών θα κοιτάξουν και οι τρεις τους να εξαφανίσουν από προσώπου ίντερνετ τις προεκλογικές τους μαλακίες, κάθισα τότε και τις μάζεψα και τις έχω. Από τις κορυφαίες παπαριές του Αντωνάκη (18 συνολικά) θα σου αναφέρω μόνο μία, την πιο επίκαιρη. Ειπώθηκαν σε ομιλία του στο ΕΒΕΑ, τρεις μόλις μέρες πριν τις εκλογές:

“τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ να επεκταθούν για δύο ακόμη χρόνια. Θα θεσπίσουμε για το 2013 3,5 δις. ευρώ περικοπές και όχι επτά δισ. Έτσι, οι περικοπές θα γίνουν από τη σπατάλη του δημοσίου και όχι από μισθούς”.

Τελικά, κόπηκαν περισσότερα από 8,1 δις. από μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, κοινωνικό κράτος και παρουσιάζει ως επίτευγμα το ότι ΕΠΕΙΣΕ (!!!) την τρόικα να πληρώσουν οι τράπεζες τα 550 εκατ. που χρωστάνε και όχι εμείς.

Όσον αφορά τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, να σε ενημερώσω πως το εξήγησε επαρκώς. Είπε πως αυτά ισχύουν με ορίζοντα ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ.
Μάλλον θα είναι ο μοναδικός σε τούτο τον πλανήτη που πιστεύει ότι θα την εξαντλήσει…

spiral architect είπε...

... χτες παρακολούθησα ένα μεγάλο (στα πλαίσια της λογικής πάντα) κομμάτι από την ομιλία τού πρωθυπουργού στην βουλή. Κι όχι μόνο παρακολούθησα αλλά κράτησα και σημειώσεις! ...

Και δεν σε είχα για βιτσιόζο ρε Θοδωρή!

Εγώ έφαγα τη βρόχα μου (ραϊθρού!) και ευτυχώς που ήταν κι αυτή και καταλάγιασε την επήρεια των δακρυγόνων.

Κατά τα άλλα:

Αν ήμουν Σαμαράς, θα χαιρόμουν που έχω έναν τόσο υπάκουο και φιλήσυχο λαό. Έναν λαό έτοιμο να θυσιαστεί για όποιο θέμα εγώ και οι συνεργάτες μου στα ΜΜΕ, του ζητήσουμε να θυσιαστεί. Θα χαιρόμουν που έχω τον πιο φοβισμένο και ευκολόπιστο λαό, της Ευρώπης.

Αν ήμουν Μέρκελ, θα χαιρόμουν, που έχω το πιο ήσυχο και πρόθυμο πειραματόζωο, έτοιμο να δοκιμάσει κάθε πείραμα, ακόμη και αν αποδεδειγμένα το πείραμα έχει αποτύχει δύο φορές, μέσα σε 2,5 χρόνια. Θα χαιρόμουν που αυτό το πειραματόζωο νομίζει ότι θα παραμείνει στην Ευρωζώνη και ότι θα είναι ευτυχισμένο μόνο μέσα στην Ευρωζώνη. Θα χαιρόμουν γιατί αυτό το πειραματόζωο, δεν μου χαλάει τα σχέδια και την πιάτσα γιατί το πάθημά του θα το χρησιμοποιήσω ως μάθημα για τους υπόλοιπους.

Αν ήμουν Βενιζέλος, θα χαιρόμουνα που με τέτοιον λαό, τα αφεντικά μου, θα συνεχίσουν την κερδοφορία τους, στο διηνεκές.

Αν ήμουν Κουβέλης, θα χαιρόμουν μόνο και μόνο που κατάφερα να έχω τον Ψαριανό συνεργάτη. Θα χαιρόμουν που επί χρόνια τους είχα πείσει να με θεωρούν σοβαρό και έναν από τους πιο σοβαρούς πολιτικούς.

Αν ήμουν ΔΝΤ, θα χαιρόμουν που κατάφερα να κάψω με τις συνταγές μου ΚΑΙ έναν ευρωπαϊκό λαό, που μέχρι πρότινος είχε κάποιον τσαμπουκά, να τον αφυδατώσω και να τον τρομοκρατήσω, μαζί με τους ντόπιους συνεργάτες μου.

Αν ήμουν τράπεζα, θα ευγνωμονούσα τον ελληνικό λαό, που μου εξασφαλίζει ανακεφαλαιοποίηση, 25 δισεκατομμυρίων, για τα ταμεία μου, αναλαμβάνοντας αυτός με τα παιδιά, τα εγγόνια και τα δισέγγονά τους, την αποπληρωμή τους. Θα τον ευχαριστούσα γιατί κάτι τέτοιο δεν έχει ξαναγίνει.

Αν ήμουν ΜΕΓΚΑ, θα χαιρόμουν που έχω μόνιμους αποχαυνωμένους θαμώνες και φανατικούς θεατές, αν και η παράσταση που ανεβάζω κάθε βράδυ, αλλά και το πρωί, είναι τόσο κακοπαιγμένη, και τόσο ίδια. Θα χαιρόμουν γιατί, ότι και να τους πω, δεν πρόκειται να ξεκολλήσουν το τηλεκοντρόλ από το χέρι και δεν πρόκειται να πάψουν να καταναλώνουν ότι αηδία τους πλασάρω. Ελληνική ή Τούρκικη.

Αν ήμουν εφοπλιστής, θα χαιρόμουν που πληρώνουν άλλοι φόρους για μένα, για να υπάρχει ο εθνικός μύθος της ελληνικής ναυτιλίας. Θα χαιρόμουν που με το 3ο μνημόνιο αναμένεται να πληρώσω 80 εκατομμύρια φόρους και θα χαιρόμουν που δεν είμαι ανάπηρος γιατί θα έπρεπε να πληρώσω 82 εκατομμύρια φόρους. Πάντα σύμφωνα με το 3ο μνημόνιο.

Αν ήμουν βιομήχανος, θα χαιρόμουν που η ζωή στην Ελλάδα είναι τόσο εύκολη και γίνεται ακόμη ευκολότερη από τον φτηνό και πρόθυμο λαό της. Που έχω και θα έχω εργαζόμενους υποταγμένους, φτηνούς, άτολμους, εύκολα διαχειρήσιμους, χωρίς συμβάσεις, ωράρια, υπερωρίες, δώρα, επιδόματα, αποζημιώσεις.



Επειδή όμως δεν είμαι τίποτα από όλα τα παραπάνω, θέλω να μην ξεχνάω και να μην αγνοώ, να μην μάθω να ανέχομαι, να μην συνηθίσω τον βούρκο τους, να μην τσιμπάω σε ανθρωπάκια με φτηνά λογύδρια, και ελπίζω σύντομα μαζί με πολλούς, να μετατρέψω το πείραμά τους σε παγκόσμιο εφιάλτη, στέλνοντάς τους στο διάολο.

Πάντα και για πάντα.

Θύμιος Κ.
(από την Ελληνοφρένεια)

Ntina είπε...

Και εγώ τον άκουσα..
Το βλέμμα στραμμένο μονίμως προς τα
αριστερά που να του βγει το αριστερό μάτι. Ποιο επιθετικός και απο τον Μιχαλολιάκο. Μια ακροδεξιά κάμπια.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλά τα λες Θόδωρε όπως κάθε φορά έτσι και σήμερα. Ειδικά στις βιβλιοπαρουσιάσεις προσφέρεις υπερβολικά πολύτιμη βοήθεια -τουλάχιστον σε μένα – και σε ευχαριστώ γι’ αυτό.

Αλλά πες κάτι και για την μποτοξάτη (μην κοροϊδεύουμε μόνο τις άλλες!!!) την κυρ Αλέκα.

Έλεος με την προδοτική στάση της ηγεσίας του κόμματος.

Ως πότε θα είναι τα δεκανίκια και τα γιουσουφάκια του συστήματος;

Ως πότε θα ξεφτιλίζουν τον Μαρξισμό και θα τον προβοκάρουν;

Ως πότε θα φλυαρούν περιμένοντας τάχα μου μια «καθαρή επανάσταση», ενώ δεν κάνουν κάτι ουσιαστικό γι΄αυτήν; Που από την πολύ «καθαρότητά» τους δεν έχουν καμία σχέση με το λαό και την κοινωνία.

Πότε θα αναλάβουν πραγματική πολιτική και επαναστατική δράση; Μόνο πασαρέλες στο Σύνταγμα μια στο τόσο και συμμετοχή σε στημένες ψηφοφορίες;

Τι περιμένουν για να παραιτηθούν και να κατέβουν μαζί με τον λαό στον δρόμο και να οργανώσουν γενική απεργία;

Εδώ και τώρα παίζεται το παιχνίδι και δίνεται η μάχη, αλλά αυτοί είναι προκλητικά απόντες.

Πιο ξεφτιλισμένοι και από τους σαμαροβενιζέλοσιμητογιωργακηδες και τους κουβελοτσίπρες… Τουλάχιστον δεν περιμέναμε ποτέ κάτι από αυτούς…

Εκεί κατάντησαν… Εκεί τα φέρανε τα πράγματα.

Ιλιτς

Ntina είπε...

Μποτοξάτη Αλεκα ????????????...
Πας καλά βρε προβοκάτορα. Και δεν
απαντάω για τον Θοδωρή. Σίγουρα θα
πάρεις την απάντηση που σου αρμόζει.

Ανώνυμος είπε...

Συγνώμη Ιλιτς αλλά αν δεν ήταν το ΠΑΜΕ, το μόνο ταξικό συνδικάτο η συμμετοχή στην γενική απεργία θα ήταν μηδενική. Και μην ξεχνάμε και πόση ενέργεια και δύναμη έβαλαν ΠΑΜΕ και ΚΚΕ στην απεργία των Χαλυβουργών όταν τα άλλα κόμματα τους παράτησαν στην μοίρα τους.

και που΄σε δεν μιλάμε για κυρ Αλέκες κτλ. αλλά για το ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ, γνωστο και ως ΚΚΕ.

Γεγονός είναι ότι ο κόσμος συνειδητοποιείται ταξικά, απόδειξη η μαζική συμμετοχή στα μπλοκ του ΠΑΜΕ η οποία αυξάνεται κάθε φορά.

ΑΧΠ.

teddygr είπε...

@ Ίλιτς (c.c. Ntina)

Αποφεύγω να σχολιάζω σχόλια αναγνωστών επειδή δεν αναγνωρίζω στο πρόσωπό μου την αυθεντία για κάτι τέτοιο και όχι επειδή απαξιώ. Πάντως, διάβασα την τοποθέτησή σου με ενδιαφέρον και προσοχή. Το αν συμφωνώ ή όχι είναι άσχετο. Στην πραγματική δημοκρατία επιβάλλεται ο διάλογος και σ' έναν σωστό διάλογο υπάρχουν a priori αντίθετες απόψεις. Όταν συμφωνούμε όλοι, δεν έχουμε διάλογο αλλά μονόλογο.

Όσο για την "μποτοξάτη" Αλέκα, τί να πω; Δεν έχω ιδίαν αντίληψιν του θέματος. Όμως, αν κάτι τέτοιο αληθεύει, πρέπει να σκίσουν τα διπλώματά τους οι μποτοξολόγοι.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή Ntina, σίγα μην μας δείρεις κιόλας. Δεν κατάλαβα θρησκευτική οργάνωση, σέχτα είναι και απαγορεύεται η κριτική; Θ’ αρχίσεις τις διαγραφές όπως ο μπενίτο; Αν είναι λάθος η κριτική περιμένω απαντήσεις. Βλέπω όμως ότι το μόνο που σε πείραξε είναι το μπότοξ αλλά από επιχειρήματα και άποψη μηδέν.


Φίλε ΑΧΠ, φυσικά και το ΠΑΜΕ είναι το πιο οργανωμένο και ταξικό συνδικάτο, αλλά δράση ουσιαστική δεν βλέπω. Όποιος είναι στο δρόμο βλέπει μαζικότητα και συσπείρωση για το μέγεθος του ΠΑΜΕ, πέραν τούτου ουδέν. Και επειδή όπως λες ο κόσμος αποκτά ταξική συνείδηση - έως ένα βαθμό - μην είσαι σίγουρος ότι πλέον μόνο το ΠΑΜΕ μπορεί να οργανώσει γενική απεργία ή άλλες δράσεις. Αν κάποιος είναι ευχαριστημένος μόνο με μια χαλυβουργική και 5 πορείες τότε πάω πάσο. Εγώ πάντως δεν είμαι και γι’ αυτό με βλέπεις επιθετικό. Αρκετά πλέον με το soft, το χαλαρά και το «κάτσε και θα δούμε» προς όλες τις κατευθύνσεις(εντός και εκτός). Ας αγριέψουμε λιγάκι.


Και που σαι… μιλάω για την κυρ Αλέκα και την ηγεσία γιατί δεν κάνω το λάθος να αφορίσω τα μέλη και τους αγωνιστές του ΚΚΕ και δεν τους βάζω στο ίδιο τσουβάλι. Ευτυχώς και αυτοί πλέον έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν…

Ιλιτς

Cos είπε...

@Ιλιτς
Εσύ μπορεί να λες ότι δεν βάζεις στο ίδιο τσουβάλι βάση και ηγεσία του ΚΚΕ, αλλά εμείς, σαν βάση του ΚΚΕ, σε βάζουμε στο ίδιο τσουβάλι με τους φασίστες. Γιατί να νομίζεις ότι αυτά που γράφεις είναι κριτική (για την οποία μπορεί να πάρεις απαντήσεις) μου φαίνεται απίθανο.

Ανώνυμος είπε...

Ολα θα γίνουν στον χρόνο τους Ιλιτς.

Μην ανησυχείς.

Στο μεταξύ το ΚΚΕ συμμετέχει σε πράξεις που βοηθούν τον φουκαρά, τον φτωχό, π.χ. επανασυνδέσεις με την ΔΕΗ. Και βέβαια δεν είναι λίγη η οργάνωση που κάνει το ΚΚΕ και φέρνει τον κόσμο μαζί στις λαικές συνελέυσεις, στην απεργία και την περιφρούρηση της, στην πορεία.

Πότε θα γίνει το μεγάλο ΝΤΟΥ? Αυτό ρωτάς ? Σε τρία τέρμινα θα γίνει ρε Ιλιτς. Σε τρία ακριβώς.

Πάντως όταν θα γίνει πρόσεξε σύντροφε μην σε βρεί στον ύπνο. Γιατί όπως λέει ο Γκιλ Σκοτ από κει πάνω, το μεγάλο το ΝΤΟΥ δεν θα είναι απευθείας μετάδοση, γι'αυτό κάποιοι καναπεδάκηδες θα το χάσουν, το ξεκίνημα δηλαδή.

Γιατί το τέλος, το γαμημένο το τέλος ρε Ιλιτς? Το τέλος όλοι θα το δούμε. Σαν φανφάρα, το στράς που σπάει.

ΑΧΠ