Πνευματικά δικαιώματα δεν υπάρχουν. Οι ιδέες πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθερα. Άρα...
... η αντιγραφή όχι απλώς επιτρέπεται αλλά είναι και επιθυμητή, ακόμη και χωρίς αναφορά της πηγής!

Η γλώσσα κόκκαλα τσακίζει

- "Ο λόγος που μ' άφησες έξω από την υπόθεση", είπε ήσυχα, "ήταν ότι νόμισες πως η αστυνομία δεν θα πίστευε ότι σκέτη περιέργεια μ' έσπρωξε να κατέβω εκεί κάτω χτες το βράδυ. Θα υποψιάζονταν ίσως ότι είχα κάποιον ύποπτο λόγο και θα με σφυροκοπούσαν μέχρι να σπάσω".
- "Πώς ξέρεις αν δεν σκέφτηκα το ίδιο πράγμα;"
- "Οι αστυνομικοί είναι κι αυτοί άνθρωποι", είπε ξεκάρφωτα.
- "Έχω ακούσει ότι σαν τέτοιοι ξεκινάνε".

[Ραίημοντ Τσάντλερ, "Αντίο, γλυκειά μου", εκδόσεις Λυχνάρι, 1990 (σελ.: 54)]

22 Φεβρουαρίου 2018

Ποιός μας προστατεύει από τους προστάτες;

Λες και κάποιοι άκουσαν τι συζητούσαμε χτες, στα βραδυνά τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων έπαιξε ζωηρά το θέμα των 44 παραβιάσεων που έκαναν σε μία και μόνη ημέρα οι τούρκοι, με ιδιαίτερη μνεία στην άμεση αντίδραση των ελλήνων πιλότων, οι οποίοι έσπευσαν και με περισσό ηρωισμό αναχαίτισαν τους εισβολείς. Αυτή πρέπει να ήταν η εκατομμυριοστή φορά που οι γείτονες παραβιάζουν τον εθνικό μας χώρο, δίχως να τους καίγεται καρφάκι για το ΝΑΤΟ, που υποτίθεται ότι έχει την εποπτεία τού χώρου αλλά επιμένει να παρακολουθεί παντελώς αμέτοχο.

Παρένθεση. Αυτό που κάποιοι καμαρώνουν επειδή βρισκόμαστε υπό την προστασία τού ΝΑΤΟ, δεν είναι απλώς ακατανόητο. Είναι και σφόδρα εκνευριστικό. Πόσο ηλίθιος πρέπει να είναι κανείς για να μη μπορεί να καταλάβει πώς η χώρα η οποία βρίσκεται υπό την προστασία μιας ξένης δύναμης, είναι κατ' ουσία (ενίοτε δε και τύποις) προτεκτοράτο αυτής της δύναμης; Κλείνει η παρένθεση.

Νταβός, 1/2/1988: Παπανδρέου και Οζάλ δίνουν τα χέρια αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας (*).

Αλήθεια, επιμένετε ότι είμαστε ανεξάρτητη χώρα; Λυπάμαι αλλά σας έχω άσχημα νέα:

- Στις 23 Απριλίου 2010, με τον αλήστου μνήμης καραγκιόζ μπερντέ τού Καστελλόρριζου, ζητήσαμε την υψηλή προστασία τού Δ.Ν.Τ. και της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω της γνωστής διαδικασίας των μνημονίων. Με άλλα λόγια, παραδώσαμε την οικονομική μας κυριαρχία στην τρόικα και τους "θεσμούς" (αθάνατη ελληνική γλώσσα!).

- Στα τέλη τού 2015, ζητήσαμε από την ευρωπαϊκή συνοριοφυλακή (την περίφημη Frontex) την προστασία των χερσαίων συνόρων μας, αίτημα το οποίο έγινε ασμένως αποδεκτό από την Ευρωπαϊκή Ένωση, βεβαίως-βεβαίως. Με άλλα λόγια, παραδώσαμε την προστασία των χερσαίων συνόρων μας σε μια ξένη δύναμη, χωρίς να ακουστεί κιχ από τους γνωστούς υπερπατριώτες.

- Λίγες βδομάδες αργότερα, αρχάς με μέσα Φεβρουαρίου 2016, υποβάλαμε έκκληση στο ΝΑΤΟ (με την σύμφωνη γνώμη Γερμανίας και Τουρκίας, παρακαλώ!) να προστατέψει τα θαλάσσια σύνορά μας προς ανατολάς. Με άλλα λόγια, παραδώσαμε την προστασία τού Αιγαίου μας σε μια ξένη δύναμη, υπό τις επιδοκιμασίες των γνωστών πατριδολατρών.


Πάρτε μια ανάσα γιατί δεν είναι μόνο αυτά. Δυστυχώς, πρέπει να σας θυμίσω μερικά ακόμη εξ ίσου άσχημα νέα:

- Με την συμφωνία τής 1ης Φεβρουαρίου 1988, την οποία υπέγραψαν στο Νταβός οι Ανδρέας Παπανδρέου και Τουργκούτ Οζάλ, έχουμε απεμπολήσει το δικαίωμά μας να κάνουμε έρευνες για πετρέλαιο σε απόσταση μεγαλύτερη των έξι μιλίων από τις ακτές μας.

- Ως απόρροια της αλησμόνητης "κρίσης των Ιμίων", αποδεχθήκαμε την κατάργηση των ορίων ευθύνης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, παραδίδοντας -από κοινού με τους γείτονες- την διαχείριση του "ελληνοτουρκικού χώρου" στο ΝΑΤΟ.

- Με την -πολιτειακής έμπνευσης- συμφωνία τής 8ης Ιουλίου 1997, την οποία υπέγραψαν στην Μαδρίτη οι Κώστας Σημίτης και Σουλεϋμάν Ντεμιρέλ, αποδεχτήκαμε ότι η Τουρκία έχει ζωτικά συμφέροντα στο Αιγαίο. Αυτά τα ζωτικά συμφέροντα της Τουρκίας εκφράζονατι από την πάγια τουρκική θέση ότι στο Αιγαίο υπάρχουν νησιά, νησίδες και βραχονησίδες η κυριότητα των οποίων δεν έχει αποσαφηνιστεί στις υπογραμμένες συνθήκες.


Ως απόρροια της παραπάνω συμφωνίας, επί είκοσι και πλέον χρόνια και πάντοτε υπό την αιγίδα τού ΝΑΤΟ, η Ελλάδα συζητάει τις τουρκικές διεκδικήσεις, νομιμοποιώντας κατ' αυτόν τον τρόπο την βασιμότητά τους. Κι επειδή είναι γνωστό τι κάνει ο χωριάτης όταν ξεθαρρέψει, η Τουρκία δεν χάνει ευκαιρία να θυμίσει σε όλους ότι, μεταξύ άλλων:

- Τα Ίμια αποτελούν τουρκικό έδαφος. Αυτή η υπενθύμιση υπογραμμίστηκε από την πρόσφατη απειλή του Γιγκίτ Μπουλούτ (επί κεφαλής των συμβούλων τού Ερντογκάν), προς όποιους τολμήσουν να πατήσουν στα Ίμια, "θα τους σπάσουμε τα πόδια, ακόμη και του πρωθυπουργού".

- Τα Δωδεκάνησα, εκτός από περιοχή αμφισβητούμενης κυριαρχίας, με βάση τις συνθήκες είναι και αποστρατιωτικοποιημένη. Άρα, η Ελλάδα παραβιάζει τις διεθνείς συνθήκες με το να διατηρεί στρατό σ' αυτά τα νησιά.

- Η κυριαρχία στο Αιγαίο ορίζεται από τον 25ο μεσημβρινό.

Τουρκικός χάρτης με την κόκκινη γραμμή που μοιράζει την κυριαρχία στο Αιγαίο ανάμεσα στις δυο χώρες (**).

Ξαναρρίξτε μια ματιά στα παραπάνω, διατηρώντας σε πρώτο νοητικό πλάνο το γεγονός ότι όλα αυτά λαμβάνουν χώρα υπό την εποπτεία του ΝΑΤΟ. Αυτού του ιμπεριαλιστικού υπεροργάνου, το οποίο αυτοπροβάλλεται ως εγγυητής τής ειρήνης και της ασφάλειας.

Εν κατακλείδι, η χώρα έχει παραδώσει την -οικονομική και εθνική- κυριαρχία της σε προστάτες, όπως το ΝΑΤΟ, το Δ.Ν.Τ. και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Στο μεταξύ, το ερώτημα ποιός μας προστατεύει από τους προτάτες μας παραμένει αναπάντητο.

---------------------------------------------
(*) Από αριστερά στην φωτογραφία: Κουρτ Φύργκλερ (νέος πρόεδρος του Φόρουμ), Ζαν-Πασκάλ Ντελαμουράζ (καγκελλάριος της Ελβετίας), Ανδρέας Παπανδρέου, Τουργκούτ Οζάλ, Λούσιους Σμιντ (δήμαρχος Νταβός), Κλάους Σβαμπ (τέως πρόεδρος του Φόρουμ).

(**) Η Τουρκία διεκδικεί ολόκληρη την κυριαρχία στην περιοχή ανατολικά τής κόκκινης γραμμής, πλην των νήσων που κατονομάζονται συγκεκριμένα στις διάφορες συνθήκες ως ανήκουσες στην Ελλάδα.

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η Ατάντ το ΝΑΤΟ η Ε.Ε κ.α Ιμπεριαλιστικές οργανώσεις αποτελούν ενώσεις Καπιταλιστών για την καλύτερη εκπροσώπηση των Ταξικών του; Συμφερόντων απέναντι σε άλλες Ιμπεριαλιστικές ενώσεις. Αυτό δεν σημαίνει οτι δεν υπάρχουν τέτοιοι ανταγωνισμοί μετξύ Καπιταλιστικών χωρών και ας είναι στην ίδια Συμμαχία. Για Ληστές πρόκειται. Στην μοναδική περίπτωση που πραγματικά παραμέρισαν προσωρινά αυτές τις διαφορές ήταν μετά το 1945 στα πλαίσια του Αντικομμουνιστικού αγώνα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια, επιμένετε ότι είμαστε ανεξάρτητη χώρα;
Ουδέποτε ήμασταν από το 1828 τουλάχιστον.

Με την συμφωνία τής 1ης Φεβρουαρίου 1988, την οποία υπέγραψαν στο Νταβός οι Ανδρέας Παπανδρέου και Τουργκούτ Οζάλ, έχουμε απεμπολήσει το δικαίωμά μας να κάνουμε έρευνες για πετρέλαιο σε απόσταση μεγαλύτερη των έξι μιλίων από τις ακτές μας.
Αυτό ισχύει μόνο για τους γιουνάνηδες. Οι «ξένοι» μπορούν όπου θέλουν, απλά αλλάζει σε ποιον θα πληρώσουν νταβαντζιλίκι.
Στα τέλη τού 2015, ζητήσαμε από την ευρωπαϊκή συνοριοφυλακή (την περίφημη Frontex) την προστασία των χερσαίων συνόρων μας, αίτημα το οποίο έγινε ασμένως αποδεκτό από την Ευρωπαϊκή Ένωση, βεβαίως-βεβαίως. Με άλλα λόγια, παραδώσαμε την προστασία των χερσαίων συνόρων μας σε μια ξένη δύναμη,
Ντζου, καμμία φρόντεξ δεν μας προστατεύει τα σύνορα, απλά ήρθαν για να περιορίσουν τις μεταναστευτικές ροές και να φροντίσουν να παραμένουν εδώ και να μην φτάνουν γερμανία.

παραδίδοντας -από κοινού με τους γείτονες- την διαχείριση του "ελληνοτουρκικού χώρου" στο ΝΑΤΟ.
Λάθος , μόνο στον ελληνικό χώρο (Αιγαίο) ισχύει αυτό. Στην από κείθε μεριά (ανατολικά) κάνει κουμάντο ο σουλτάνος …

Τα Ίμια αποτελούν τουρκικό έδαφος.
Λάθος , τα Καρντάκ αποτελούν ελληνικό έδαφος.
Και μην κατηγορείς το σημίτη, αφού τουλάχιστον είπε ευχαριστώ τους φίλους μας τους αμερικάνους…

- Η κυριαρχία στο Αιγαίο ορίζεται από τον 25ο μεσημβρινό.
Πάλι καλά γιατί σύντομα μας βλέπω να περιοριζόμαστε δυτικά του 19 ου (δυτικά της Κέρκυρας)

Στο μεταξύ, το ερώτημα ποιός μας προστατεύει από τους προτάτες μας παραμένει αναπάντητο.
Θες να σου πω και μια ιστορία με την Πόντια ιερόδουλο, πότε αυτοκτόνησε???

Ανώνυμος είπε...

Απο το 1911 η Αστική Τάξη είναι στο Ιμπεριαλιστικό Στάδιο και μαζί με Σερβους και Βούλγαρους Ιμπεριαλιστές όρμησαν στην Μακεδονία και σφάξανε Εθνότητες που ζούσαν για Αιώνες εκεί. Το 1919 συμετείχε στην Ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Ουκρανία ενάντια στους Μπολσεβίκους και ταυτόχρονα πήγε να πάρει μερίδιο απο την λεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Το 1940 μαζί με τους Αγγλους Συμμάχους της μπήκε στην Αλβανία για μερίδιο απο την λεια. Και όταν τους είπαν οι Αγγλοι αδειάσανε την χώρα για να μη καθυστερήσουν τον Χίτλερ στην επίθεση του στην ΕΣΣΔ. Το 1950 πήγε στην Κορέα και σε αντάλαγμα έστειλε Γρίβα και Σαμψών το 1955 στην Κύπρο για σφαγές ωστε να αρπάξει όλο το νησί. Επαιζε και άλλος Ιμπεριαλιστής. Συμμετέχει σε όλες τις Ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους του ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΣ Ε.Ε στα πλαίσια της Ανισόμετρης Ανάπτυξης με Σχέσεις Αληλεξάρτησης και ενδιάμεση θέση στην ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΥΡΑΜΙΔΑ με Μπίζνες στα Βαλκάνια κ.α. Αλλη η Πατρίδα της Αστικής Τάξης και άλλη της Εργατικής Ταξης και του λαού. Δεν συναντιούνται ΠΟΤΕ. ΜΑ ΠΟΤΕ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Κινδυνεύουμε να συρθούμε σε πόλεμο με την Τουρκία και δεν αντιδρά κανείς. Δεν υπάρχει αντιπολεμικό κίνημα. Οι ιμπεριαλιστές ξαναμοιράζουν τον κόσμο με το αίμα των λαών και δεν υπάρχει αντιιμπεριαλιστικό κίνημα. Οι λαοι οδηγούνται στο σφαγείο σαν πρόβατα.
Οι αμερικάνοι προσπαθούν να στριμώξουν την τουρκία και βάζουν την ελλάδα να αναπτύξει στενές συμμαχικές σχέσεις με ισραήλ και αίγυπτο σαν ένα αντιτουρκικό συνασπισμό.
Οιαμερικάνοι θέλουν να βάλουν τη φυρομ στο νάτο και διατάζουν τον τσίπρα να τελειώνει με το όνομα. Σκοπός τους να κλείσουν τη ρωσία με ένα συνεχές τείχος από τις βαλτικές χώρες- πολωνία - ουγγαρία - τσεχοσλοβακία - ουκρανία - ρουμανία - φυρομ (η οποία θα πιέζει την φιλορωσική σερβία) - ελλάδα - νατοικός στόλος στο αιγαίο - ισραήλ κλπ

Τι δουλειά έχουμε εμείς να γίνουμε κρέας για τα κανόνια των ιμπεριαλιστών, Ποιος λαός θα βγεί κερδισμένος, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα του πολέμου; Ακόμα κι αν η δική μας χώρα είναι με τους νικητές, εμείς ο λαός θα είμαστε χαμένοι. Σε όποια χώρα κι αν κατοχυρωθούν τα πετρέλαια εμείς θαμαστε σίγουρα φτωχότεροι.

Ο παναγιώτης εκφράζει τις αναθεωρητικές θέσεις του κόμματος του για τον ιμπεριαλισμό. Μετά την "αποσταλινοποίηση" το κόμμα του σήμερα βρίσκεται στη φάση της "απολενινιστοποίησης". Ανακαλύπτει με ένα περίπου αιώνα καθυστέρηση τον τρότσκι. Και αυτό το θεωρεί "αποκατάσταση του επαναστατικού του χαρακτήρα".

γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Καταλαβαίνω τον πανικό και την απόγνωση απο τα Ταξικά Ναυάγια τον Καουτσκι Μπερστάιν αλλά η πραγματικότητα είναι πεισματάρα. Ο Καπιταλισμός στην χώρα μας και παγκόσμια είναι στο Ιμπεριαλιστικό στάδιο σύμφωνα πάντα με τον ΛΕΝΙΝ. Οποιος ανησυχεί για τα Εγκλήματα του Καπιταλισμού Ιμπεριαλισμού και θέλει Αντιιμπεριαλιστικό αγώνα είναι καλοδεχούμενος στο ΠΑΜΕ και στην ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ με μόνο κριτήριο το ΤΑΞΙΚΟ. Εκει θα δωθεί η λύση που είναι Εξοδος απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής Οποιος θέλει ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ και τους ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΡΩΣΣΙΑΣ ΚΙΝΑΣ ΙΡΑΝ έχει Συμμάχους τους ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ. ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΔΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ δηλαδή ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΖΕΡΤΑ ΒΑΡΚΙΖΑ ΤΕΛΟΣ. Τα κόλπα ΨΟΦΗΣΑΝΕ ΤΟ 1991....... Περαστικά στα ...παιδια..... των ΚΑΟΥΤΣΚΙ ΜΠΕΡΣΤΑΙΝ στους ΚΕΝΤΡΙΣΤΕΣ. ΞΕΒΡΩΜΙΣΑΜΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Ο Καθηγητής Ρούσης του ΝΑΡ Τροτσκιστής ό Ανθρωπος στο 18ο Συνέδριο το 2009 κτηγόρησε το ΚΚΕ για Σταλινική Στροφή. Τι είναι αυτό που κάνει τα ....παιδιά.... των Κάουτσκι Μπερστάν να Σκούζουν τρέχωντας ξεβράκωτα....... Είναι η μελέτη της ιστορίας η εξαγωγή συμπερασμάτων και η αποκατάσταση των Επαναστατικών του χαραχτηριστικών. Θέλανε να συμβεί το 1991 ότι έγινε μετά το 1968. Εφυγε η Δεξια Οπορτουνιστική ομάδα αλλα παραμένοντας το πρόγραμμα στα Πολιτικά μέτωπα και τα Στάδια φέρανε το ΚΚΕ ενα βήμα απο την καταστροφή. Το ίδιο θέλανε να κάνουνε και το 1991. Πάση θυσία να μην καταργηθούν τα πολιτικά μέτωπα και τα στάδια στο 15ο Συνέδριο του 1996 ώστε ότν η ΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ το 2012 έπαιξε το χαρτί της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ να ξανασυμούν τα ίδια. Ας απολαύσουμε το Γλέντι που Σκούζουν. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Η Αναφορά στην Αποσταλινοποίηση δείχνει καθαρά τον Εγκληματικό Γκεμπελίστικο ρόλο του Οπορτουνισμού όλων των αποχρώσεων. Αφου ο Δεξιός Οπορτουνισμός προχώρησε σε αυτό το 1956 ερχονται κατόπιν τα δίδυμα αδερφάκια του Κεντριστές η Τροτσκιστές να το χρεώσουν στους Κομμουνιστές που μείνανε στο κόμμα τους εφαρμόζοντας τον Δ.Σ σώσανε το ΚΚΕ το 1968 και 1991 και στην πορεία ξεβράκωσαν και τους Κεντριστές. 5ο Φαλαγγίτες σε όλο τους το μεγαλείο. ΟΙ Χρυσαυγίτες μπροστά τους είναι μαθητές Γυμνασίου. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

@γιώργος

Ή δεν διάβασες το σχόλιο του Παναγιώτη ή δεν έχεις ιδέα τι έχει πει ο Τρότσκι.

Κάτι ακόμα, πως γίνετε οι μισοί να λέτε το ΚΚΕ τροτσκιστικό, και οι άλλοι μισοί σταλινικό; Έχει βαρέσει μπιέλα η κατάσταση γιατί μετά το στραπάτσο με την αριστερή κυβέρνηση, έχετε μείνει με το αριστερό μέτωπο στο χέρι και δεν χωράτε ούτε πάνω σε σκουτεράκι...

Ιωσήφ ο οπορτουνοφάγος

Cos είπε...

Όλες σχεδόν οι χώρες που συμμετέχουν στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ έχουν απεμπολήσει μέρος των κυριαρχικών τους δικαιωμάτων, όχι μόνο η Ελλάδα. Η συμμετοχή μιας χώρας σε αυτούς τους οργανισμούς, ακριβώς αυτόν τον σκοπό έχει. Με την (σχεδόν ολοκληρωτική) εκχώρηση της οικονομικής πολιτικής και της εξωτερικής πολιτικής σε υπερεθνικούς οργανισμούς, οι αστοί προσπαθούν να εξασφαλίσουν και την αποτελεσματικότερη κυριαρχία τους στο εσωτερικό των χωρών τους και την συμμετοχή τους στην ιμπεριαλιστική αλυσίδα από καλύτερες θέσεις.
Είναι αδύνατο η αστική τάξη της Ελλάδας να υπάρξει έξω από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Κάτι τέτοιο μπορεί μόνο να της επιβληθεί από άλλους, ισχυρότερους, ιμπεριαλιστές και μάλιστα μόνο με πολεμικά μέσα. Το ίδιο, αλλού λίγο περισσότερο αλλού λίγο λιγότερο, ισχύει για όλες σχεδόν τις αστικές τάξεις.
Όσο για την "απεμπόληση κυριαρχικών διακαιωμάτων στο Αιγαίο", χωρίς να είμαι ειδικός στις διεθνείς συνθήκες που έχουν υπογράψει οι αστοί, νομίζω ότι είναι παράλογο να θεωρεί η Ελλάδα το Αιγαίο λίμνη της, όταν η Τουρκία έχει μια τεράστια ακτογραμμή σε αυτό. Το ζήτημα δεν είναι ποιά αστική τάξη έχει δίκαιο, αλλά αν μπορεί να λυθεί το πρόβλημα από τους αστούς. Στις παρούσες συνθήκες ή θα γίνουν συμβιβασμοί στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ ή θα γίνει πόλεμος. Άλλη λύση από τους καπιταλιστές δεν μπορεί να υπάρξει.
Θα συμφωνήσω λοιπόν ότι είναι μεγάλο ζήτημα η μη ύπαρξη στις παρούσες συνθήκες ενός ισχυρού αντιιμπεριαλιστικού - αντιπολεμικού κινήματος.

Ανώνυμος είπε...

Cos. Θα συμφωνήσω μαζί σου οτι το Αιγαίο δεν μπορεί να το θεωρούμε Ελληνική λίμνη. Θα διαφωνήσω στο ότι δεν μπορεί η Αστική Τάξη να υπάρξει εκτός Ε.Ε και ΝΑΤΟ. Υπάρχει μειοψηφικό τμήμα της Εφοπλιστές Ξενοδόχοι Φαρμακοβιομήχανοι που τα συμφέροντα τους εξυπηρετούνται καλύτερα στην Ευρωασιατική Ενωση Ρωσσία Κίνα κ.α και Εθνικιστικές Πολιτικές Δυνάμεις. Αντιιμπεριαλιστικός αγώνας λοιπόν μπορεί να γίνει μόνο απο το ΠΑΜΕ και την ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ που μπορούνε να συμμετέχουν και άνθρωποι που δεν έχουν πειστεί για την Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Μόνο έτσι μπορεί να γίνει αυτός ο αγώνας χωρίς να μπεί κάτω απο την Σημαία τμημάτων της Αστικής Τάξης η ξένης. Και βέβαια χωρίς Πασιφισμό. Την καλημέρα μου. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Η κατηγορία για σταλινισμό δεν αποτελεί άλλοθι για κανένα. Ο άδωνις γ. κα΄θε μέρα κατηγορεί τον σύριζα για σταλινισμό και τον τσίπρα αρχισυμμορίτη.
Ο τροτσκι έβλεπε μόνο την αντίθεση εργασίας - κεφαλαίου και σνομπάριζε τους αντιιμπεριαλιστικούς αγώνες των εξαρτημένων χωρών. Αναφέρονταν μεν στη λέξη ιμπεριαλισμός, δεν δέχονταν όμως την ουσία, ότι δηλαδή υπάρχει εκμετάλευση όλων των χωρών του πλανήτη από μια χούφτα ιμπεριαλιστικές χώρες. Στην κίνα πχ, ο τρότσκι θεωρούσε χαμένη την υπόθεση ήδη από το 1927,αφού η επανάσταση δεν μπόρεσε να συνεχιστεί στα αστικά κέντρα, για το βιετνάμ δεν έμπαινε ποτέ ζήτημα σοσιαλισμού κλπ κλπ
Αντίθετα οι κομμουνιστές έβλεπαν την επανάσταση σαν μια ενιαία διαδικασία που σε μερικές χώρες μπορεί να ξεκινούσε σαν αντιιμπεριαλιστική - δημοκρατική και να συνεχίζονταν σαν σοσιαλιστική επανάσταση. Κριτήριο ήταν το ζήτημα της εξουσίας. Ποιός έχει την εξουσία. Τα στάδια στα οποια αναφέρονταν παλιώτερα συνέδρια του κκε, δεν έχουν καμιά σχέση , γιατί το κκε αναφέρονταν σε μια ειρηνική διαδικασία "ξεχνώντας" ποιός έχει την εξουσία.
Το κκε έχει σήμερα βασικά αυτή την τροτσκιστική αντίληψη. Εχει ένα όμοιο εργατισμό αγνοώντας τις άλλες αντιθέσεις.
Δεν βλέπει την ιμπεριαλιστική πολιτική του διαίρει και βασίλευε. Οι χαρακτηρισμοί "λακέδες των ιμπεριαλιστών" και "μαριονέτες των ιμπεριαλιστών" για τους ηγέτες των εξαρτημένων χωρών, όπως η ελλάδα, δεν είναι πλέον στο λεξιλόγιό του.
Δεν βλέπει την αντίθεση ιμπεριαλισμού - λαών, δεν βλέπει τον αγώνα ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές για το μοίρασμα και το ξαναμοίρασμα του κόσμου. Δεν βλέπει δηλαδή την κινητήρια δύναμη των πολιτικών εξελίξεων σήμερα στον κόσμο. Για το κκε τους πολέμους τους κάνουν μάλλον οι εταιρικοι όμιλοι. Κινδυνεύομε πχ από ένα ελληνοτουρκικό πόλεμο , ίσως γιατί το ελληνικό μονοπώλιο της "ΦΑΓΕ" θέλει να εκμεταλλευτεί το γάλα των τουρκικών αγελάδων.

Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

@Cos

Τα μαζικά αντιπολεμικά κινήματα υπήρχαν όταν υπήρχαν και μάζες που ασχολιόντουσαν με την πολιτική, όταν υπήρχε ο σοσιαλισμός και η ιδεολογική-πολιτική σύγκρουση των 2 κόσμων.
Σήμερα η αντεπανάσταση μας έχει γυρίσει πίσω στη δεκαετία του 1900 πολιτικά, κοινωνικά και σε ένα βαθμό οικονομικά.
Ο μόνος τρόπος λοιπόν ο κόσμος να εναντιωθεί μαζικά και ουσιαστικά στον πόλεμο, δυστυχώς είναι να τον ζήσει, αφού μόνο οι κομμουνιστές βγαίνουν μπροστά και λίγοι τους ακολουθούν προς το παρών.

Παρόλα αυτά όποιος νοιάζεται για το θέμα, ας έρθει την τρίτη στην αντιπολεμική συγκέντρωση του ΚΚΕ στις 6:30 το απόγευμα στο σύνταγμα, μετά θα γίνει πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία. Καλή δύναμη!

Ιωσήφ ο οπορτουνοφάγος

experience είπε...

Ποιούς προστάτες, η Τουρκία, χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, πλέον αμφισβητεί τα σύνορα, κάνει επιθετικές ενέργειες, αποκλείει την ΑΟΖ της Κύπρου και κανείς από τους ΝΑΤΟ/ΕΕ/ΗΠΑ δε λέει τίποτα και δεν έχει πάρει κανείς το μέρος μας. Αυτά για αυτούς που λένε ότι το να είμαστε σε αυτούς τους οργανισμούς είναι εγγύηση για την ασφάλειά μας, στην πράξη φαίνονται όλα. Τίποτα δε σημαίνουν αυτά, τα πάντα εξαρτώνται από τα τρέχοντα συμφέροντα την περίοδο εκείνη. Και τώρα μας πιέζουν να τελειώνουμε με το όνομα ενώ η Μέρκελ προσφωνούσε Μακεδόνα τον Ζάεφ. Το ΝΑΤΟ τρέχει μόνο όταν συμφέρει τις ΗΠΑ να κάνει καμία ιμπεριαλιστική επέμβαση, τίποτα περισσότερο.

Ανώνυμος είπε...

Λένιν, Στάλιν, Τρότσκι μπλα μπλα μπλα. Άμα δείτε καμιά μέρα την ακροδεξιά στην κυβέρνηση μην απορήσετε. Ο Μίκης έδειξε τον δρόμο, σε τυφλούς όμως

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς η πραγματικότητα για τους Οπορτουνιστές είναι πεισματάρα. Ο Καπιταλισμός είναι παγκόσμια πλέον στο Ιμπεριαλιστικό Στάδιο και στην Ελλάδα απο το 1911... Σύμφωνα με τον ΛΕΝΙΝ που σε άρθρο του αρχές το 1917... εξηγούσε στον Γκρόιλιχ γιατί είναι ΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΧΩΡΑ Η ....ΕΛΒΕΤΙΑ...... τροτσκιστής..... λοιπόν ο ΛΕΝΙΝ για τα παιδιά..... τροτσκιστές και οι Μπελογιάννης Ζαχαριαδης που μιλάνε για Ιμπεριαλιστική Ελλάδα. Είναι πολύ φυσιολογική η Γελιοποίηση για τα ....παιδιά...... που υπηρετούν τον Καπιταλισμό. Η Μοναδική αντίθεση που υπάρχει είναι ΜΙΑ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑ. Και σε περίπτωση ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ οι Κομμουνιστές θα μπούνε επικεφαλής της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ και του λαού για την ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ Αντιμετωπίζοντας ντόπια και ξένη Αστική Τάξη σαν Εισβολέα με ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ και νίκη της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ. ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΔΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ δηλαδή ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΖΕΡΤΑ ΒΑΡΚΙΖΑ ΤΕΛΟΣ. ΤΑ ΚΟΛΠΑ ΨΟΦΗΣΑΝΕ ΤΟ 1991. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Cos είπε...

@Ιωσήφ ο οπορ...
Μαζί θα είμαστε την Τρίτη.
@Παναγιώτης
Το ότι κάποια τμήματα της Α.Τ. εξυπηρετούνται καλύτερα εκτός ΕΕ πιθανώς να είναι σωστό, δεν θα διαφωνήσουμε σε αυτό. Αυτό δεν σημαίνει όμως κάτι αφού δεν έχουν την δύναμη να επιβάλλουν την θέληση τους και γιατί είναι μειοψηφία και γιατί δεν έχουν πρόσφορο για αυτούς διεθνή συσχετισμό δύναμης. Άλλωστε, από το 2009 και μετά έχει φανεί ξεκάθαρα ο δρόμος που έχουν επιλέξει οι αστοί (έστω και κατά πλειοψηφία) και μάλιστα ως μονόδρομο. Οποιοσδήποτε αμφισβητεί αυτόν τον δρόμο κινδυνεύει να χαρακτηρισθεί ή αιθεροβάμων ή "προδότης του έθνους" και πολύ σωστά! Αιθεροοβάμων γατί η Ελλάδα δεν μπορεί να υπάρξει σαν αστική δημοκρατία έξω από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ (ή απαιτείται, όπως ξαναέγραψα, πόλεμος για αυτό) και "προδότης" γιατί, όπως βέβαια ξέρεις, οι αστοί τσουβαλιάζουν προλετάριους και αστούς κάτων από ην σημαία του έθνους, ταυτίζοντας τα συμφέροντα όλου του έθνους (ή των δύο εθνών αν προτιμάς) με το συμφέρον της τσέπης τους.
Βεβαίως και το αντιιμπεριαλιστικο - αντιπολεμικό κίνημα θα έχει μπροστάρηδες τους κομμουνιστές. Ταυτόχρονα όμως, ένα τέτοιο κίνημα αναγκαστικά έχει πλέον και αντικαπιταλιστικό χαρακτήρα εκ των πραγμάτων. Δεν απαιτείται να του "δώσεις" αυτόν τον χαρακτήρα, τον έχει από μόνο του.

Ανώνυμος είπε...

Cos. Καμμία διαφωνία για Αντπολεμικό κίνημα. Με την προυπόθεση οτι δεν γίνει πολιτικό μετωπο και δεν θα διεκδικήσει κυβέρνηση στο έδαφος του Καπιταλισμού. Και δεν θα έχει πασιφισμό. Δεν τα λέω για εσένα. Αυτά πάνε στα παιδιά..... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Ποτέ και πουθενά η Εργατική Τάξη και ο λαός δεν πήρε την εξουσία μέσα απο ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ και Κυβερνήσεις στο έδαφος του Καπιταλισμού. Παντου η Σοσιαλδημοκρατία και ο Οπορτουνισμός έπνιξε τα πάντα στο αίμα 1918 20 επικράτησε στην Κ.Δ το 1935 κατάργησε τον ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟ διέλυσε την Κ.Δ το 1943 και στέρησε την εξουσία απο τους λαούς όπου δεν πέρασε ο Κόκκινος Στρατός. π.χ ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΟΚΤΩΒΡΗΣ 1944. Στην Αν. Ευρώπη ήταν ο Κόκκινος Στρατός που απέτρεψε την Οπορτουνιστική Αντεπανάσταση απο το να πνίξει τα πάντα στο αίμα όπως το 1918 20. Λούφαξαν και περιμένανε την επικράτησή τους και στην ΕΣΣΔ όπως και έγινε με την επικράτηση του Οπορτουνισμού το 1956 λόγω των απωλειών του πολέμου σε Στελέχη οποτε εφαρμόζοντας ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ νόμους του Καπιταλισμού ΣΤΑΔΙΑΚΑ σε μια πορεία καταστρέψανε τα πάντα. 5η Φάλαγγα Καραμπινάτη. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Cos είπε...

@Παναγιώτης
Η ιστορία αυτή με τα "ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ και Κυβερνήσεις στο έδαφος του Καπιταλισμού" νομίζω έχει πλέον λήξει. Ποιός θέτει σήμερα τέτοια ζητήματα; Ο Σύριζα ή η ΛΑΕ; Αν εννοείς αυτούς, δεν μας αξίζει να ασχολούμαστε ακόμα με αυτόν τον πολιτικό χώρο ούτε καν για για αστείο.

Ανώνυμος είπε...

Cos. Μιλάω για ΛΑΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ και κάτι Χαφιεδοσελίδες του Κάουτσκι. Νομίζω οτι πρέπει να ασχολούμαστε εργαλεία του Καπιταλισμού ήταν είναι και θα είναι πάντα και χρειάζεται συνεχείς επαγρύπνηση ασχετα οτι πλέον τα πράγματα έχουν γίνει δύσκολα λόγω του ξεβρακώματος του Σύριζα και του ολοκληρωτικού ξεκαθαρίσματος μέσα στο ΚΚΕ και απο τα ΒΑΡΙΔΙΑ του Κάουτσκι. Επαγρύπνηση Σύντροφε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ