Πνευματικά δικαιώματα δεν υπάρχουν. Οι ιδέες πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθερα. Άρα...
... η αντιγραφή όχι απλώς επιτρέπεται αλλά είναι και επιθυμητή, ακόμη και χωρίς αναφορά της πηγής!

Η γλώσσα κόκκαλα τσακίζει

- "Ο λόγος που μ' άφησες έξω από την υπόθεση", είπε ήσυχα, "ήταν ότι νόμισες πως η αστυνομία δεν θα πίστευε ότι σκέτη περιέργεια μ' έσπρωξε να κατέβω εκεί κάτω χτες το βράδυ. Θα υποψιάζονταν ίσως ότι είχα κάποιον ύποπτο λόγο και θα με σφυροκοπούσαν μέχρι να σπάσω".
- "Πώς ξέρεις αν δεν σκέφτηκα το ίδιο πράγμα;"
- "Οι αστυνομικοί είναι κι αυτοί άνθρωποι", είπε ξεκάρφωτα.
- "Έχω ακούσει ότι σαν τέτοιοι ξεκινάνε".

[Ραίημοντ Τσάντλερ, "Αντίο, γλυκειά μου", εκδόσεις Λυχνάρι, 1990 (σελ.: 54)]

24 Σεπτεμβρίου 2013

Άδωνις ο γαλαντόμος

Από 'δω το πήγε, από 'κει τό 'φερε...πώς διάολο τα κατάφερε, μας την βγήκε από αριστερά ο καραδεξιός τού καρακερατά! Ο λόγος περί του Αδώνιδος, του υπουργού υγείας:

"Το μέτρο των 25 ευρώ που ετέθη ακροθιγώς σήμερα, ούτως ή άλλως είναι να εφαρμοστεί από την 1/1/2014 και έχουμε πολύ δρόμο μέχρις εκεί, ενώ το εξετάζουμε σε συνολική μας πρόταση για τους ανασφάλιστους. Εάν το διατηρήσουμε, γιατί μπορούμε να το επαναδιαπραγματευθούμε, θα το διατηρήσουμε μόνο με τέτοιους όρους ώστε τα χρήματα να πηγαίνουν για τους ανασφάλιστους."

Αν δεν έχετε πάρει χαμπάρι για ποιο πράμα μιλάω, πρέπει να σας πληροφορήσω ότι από την επόμενη πρωτοχρονιά, όποτε χρειαστεί (χτύπα ξύλο!) να μπείτε σε νοσοκομείο, θα σκάτε ένα εικοσιπεντάρι στην είσοδο. Φωνάζατε για το ταλληράκι που είχε καθιερώσει ως εισιτήριο ο μέγας αναμορφωτής τής υγείας Λοβέρδος; Φάτε τώρα πέντε τάλληρα στην μάπα σαν μούντζα, από τον έτερο αναμορφωτή με τα βερύκοκκα.

Η πλάκα είναι ότι πριν κανά μήνα, ο βερυκοκκάς είχε δηλώσει σε συνέντευξη τύπου ότι "η αύξηση του εισιτηρίου από τα 5 ευρώ στα 25 ευρώ είναι πολύ μεγάλη για τις σημερινές συνθήκες κρίσης" και υποσχέθηκε ότι "θα διαπραγματευτούμε τον Σεπτέμβριο με την τρόικα την μείωση της αύξησης". Είναι σαφές ότι το έκθετο του Καρατζαφύρερ τα έκανε σκατά με τις διαπραγματεύσεις. Τέλος πάντων. Πάμε παρακάτω.

Εν τάξει, ρε πούστη μου, πέταξες μια μαλακία περί διαπραγματεύσεων και έγινες ρόμπα. Σταμάτα το εδώ, γαμώτο. Μη προσπαθείς να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα με μια μαλακία παραπάνω. Τί την ήθελες την χοντράδα για τους ανασφάλιστους; Σαν ροχάλα στην μούρη μας είναι. Δες γιατί:

Λες ότι η επιθυμία σου είναι αυτό το εικοσιπεντάρι να πάει στους ανασφάλιστους. Μάλιστα. Ρε συ, έχεις πάρει χαμπάρι πόσοι είναι οι ανασφάλιστοι σε τούτον τον ρημαδότοπο; Βάλε 1.300.000 άνεργους... πρόσθεσε καμμιά εκατοστή χιλιάδες μικροεπαγγελματιών που χρωστάνε στον ΟΑΕΕ... μέτρα και καμμιά διακοσαριά χιλιάδες άπορους, οι οποίοι δεν μπορούν να βγάλουν χαρτί απορίας επειδή έχουν εκκρεμότητες είτε με την εφορία είτε με κάποιο ταμείο από την εποχή που δεν ήσαν άποροι... Ξεπεράσαμε το ενάμιση εκατομμύριο, ε; Ωραία. Δεν πρέπει τώρα να λογαριάσουμε και τα μέλη των οικογενειών τους; Βλέπεις, το παιδί ασφαλίζεται από τον πατέρα του οπότε αν ο πατέρας είναι ανασφάλιστος επειδή χρωστάει στον ΟΑΕΕ, είναι ανασφάλιστο και το παιδί.

Αν μπερδεύτηκες με τις πράξεις, μη χολοσκάς. Άκου τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, τον Δημήτρη Κοντό, που κάνει λόγο για 3.000.000 ανασφάλιστους στην Ελλάδα. Ή άκου την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, σύμφωνα με την οποία: "με την επιβολή των μνημονίων δημιουργήθηκε και εδραιώθηκε στην Ελλάδα μία εκτεταμένη ζώνη αποκλεισμού από τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας, που αφορά πια το 30% του πληθυσμού, που είναι ανασφάλιστοι, μακροχρόνια άνεργοι, επαγγελματίες και έμποροι που χρεοκόπησαν ή αδυνατούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές, νέοι επιστήμονες με «μπλοκάκι» (σ.σ.: βάσει νόμου, οι αμειβόμενοι με μπλοκάκι από έναν ή κυρίως από έναν εργοδότη δεν υποχρεούνται σε ασφαλιστικές εισφορές), μετανάστες χωρίς χαρτιά κλπ".

Το κατάλαβες, Άδωνι; Το τριάντα τοις εκατό του πληθυσμού δεν έχει ασφαλιστική κάλυψη. Τρία εκατομμύρια φουκαράδες πρέπει να κόψουν τον σβέρκο τους να πληρώσουν για να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας (άσε την σύνταξη, την έχουν ξεχάσει). Σου δίνω τα νουμεράκια αριθμητικώς και ολογράφως για να τα εμπεδώσεις, μιας και τις προάλλες, σε πρωινή εκπομπή τού Μέγκα, είπες κατά λέξη: "Κανείς δεν ξέρει πόσοι είναι ανασφάλιστοι. Σίγουρα είναι πάρα πολλοί". Ε, λοιπόν, τώρα ξέρεις περίπου πόσοι είναι αυτοί οι ανασφάλιστοι.

Εκείνο που με προβληματίζει, π' ανάθεμά σε, είναι που μεριά δεν ξέρεις πόσοι είναι οι ανασφάλιστοι, μεριά τούς τάζεις εικοσιπεντάρια. Ε, λοιπόν! Πώς να μην αμολήσεις κοτσάνα; Πρόσεξε τι εννοώ:

Εφ' όσον υπολογίσαμε τους ανασφάλιστους σε 3 εκατομμύρια, οι ασφαλισμένοι πρέπει να είναι γύρω στα 7 εκατομμύρια. Σωστά; Σωστά. Αν όλοι αυτοί αρρωστήσουν μεσ' στην χρονιά και μπουν στο νοσοκομείο, θα μαζέψεις 7 εκατομμύρια εικοσιπεντάρια (θεωρητικά πάντα, γιατί τα νοσοκομεία που άφησες δεν φτάνουν ούτε για έναν στους δέκα). Δηλαδή, ένα σκάρτο εξηντάρι για κάθε ανασφάλιστο. Έτσι θα καλύψεις τους ανασφάλιστους, ρε συ; Με ένα εξηντάρι κι αυτό θεωρητικό; Τέτοια γαλαντομία;

Ζάχαρη!

1 σχόλιο:

Σπύρος είπε...

Θα κάνω μια επισήμανση, καθώς όλα τα sites/blogs που αναπαράγουν την είδηση, ακόμα και ο ίδιος ο υπουργός μιλάνε για αύξηση ενώ στην πράξη ΔΕΝ ισχύει.
Τα 5€ που ισχύουν σήμερα είναι το εισιτήριο -sic- για τα Εξωτερικά Ιατρεία των Νοσοκομείων και έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια (στην αρχή ήταν 3€ ή 1.000 δραχμές...).
Τα 25€ αφορούν την νοσηλεία των ασθενών για την οποία ΔΕΝ υπήρχε εισιτήριο...
Παράδειγμα: Πας για επίσκεψη σε κάποιο Εξωτερικό ιατρείο και πληρώνεις 5€. Αν μετά κρίνει ο ιατρός ότι πρέπει να νοσηλευτείς θα πληρώσεις 25€. Σύνολο: 30€...
(γλιτώνεις τα 5€ εάν εισαχθείς από τα επείγοντα... χαχαχα -μαύρο χιούμορ-)

Δηλαδή δεν είναι αύξηση, αλλά ΝΕΟ μέτρο (κόστος) για την δωρεάν Υγεία μας...