Πνευματικά δικαιώματα δεν υπάρχουν. Οι ιδέες πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθερα. Άρα...
... η αντιγραφή όχι απλώς επιτρέπεται αλλά είναι και επιθυμητή, ακόμη και χωρίς αναφορά της πηγής!

Η γλώσσα κόκκαλα τσακίζει

- "Ο λόγος που μ' άφησες έξω από την υπόθεση", είπε ήσυχα, "ήταν ότι νόμισες πως η αστυνομία δεν θα πίστευε ότι σκέτη περιέργεια μ' έσπρωξε να κατέβω εκεί κάτω χτες το βράδυ. Θα υποψιάζονταν ίσως ότι είχα κάποιον ύποπτο λόγο και θα με σφυροκοπούσαν μέχρι να σπάσω".
- "Πώς ξέρεις αν δεν σκέφτηκα το ίδιο πράγμα;"
- "Οι αστυνομικοί είναι κι αυτοί άνθρωποι", είπε ξεκάρφωτα.
- "Έχω ακούσει ότι σαν τέτοιοι ξεκινάνε".

[Ραίημοντ Τσάντλερ, "Αντίο, γλυκειά μου", εκδόσεις Λυχνάρι, 1990 (σελ.: 54)]

27 Απριλίου 2013

Human Rights Foundation: η "μη κυβερνητική"...CIA!

Η φάμπρικα των -και καλά- Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων είναι λίγο-πολύ γνωστή σε όλους τους υποψιασμένους και σκεπτόμενους πολίτες όλου του κόσμου. Σήμερα θα ασχοληθούμε λίγο με την ΜΚΟ υπό την επωνυμία Human Rights Foundation (HRF - Ίδρυμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων). Την αφορμή για τούτο το σημείωμα την πήρα από κάποιες δημοσιεύσεις τού σημαντικού γάλλου δημοσιογράφου Ζαν Γκυ Αγιάρντ (Jean Guy Allard), ο οποίος ξεμπρόστιασε την εν λόγω οργάνωση.

Πρώτα-πρώτα, η επιλογή τού ονόματος δεν είναι τυχαία. Προφανώς, διαλέχτηκε εσκεμμένα, προκειμένου να δημιουργεί σύγχιση με την πασίγνωστη οργάνωση Human Rights Watch (Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων). Από ποιόν διαλέχτηκε; Το αποκαλύπτει ο Αγιάρντ: από την CIA.

Πράγματι, η HRF αποτελεί βιτρίνα της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών και στήθηκε για να λειτουργήσει ως όργανο υπονόμευσης και αποσταθεροποίησης κυβερνήσεων στη Λατινική Αμερική, ιδιαίτερα στην Βενεζουέλα, την Βολιβία και τον Ισημερινό. Ο Αγιάρντ αποκαλύπτει ότι σ' αυτές τις χώρες η HRF απετέλεσε το κύριο εργαλείο των εκστρατειών αποσταθεροποίησης. Ειδικά στην Βενεζουέλα, η δράση τής οργάνωσης κατεγράφη τόσο στην προηγούμενη προεκλογική περίοδο (όπου νίκησε ο Τσάβες) όσο και στην πρόσφατη.

Ο Αγιάρντ είναι καταιγιστικός. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει, αποδεικνύεται ότι η HRF στήθηκε από τη CIA και έχει έδρα στον 45ο όροφο του διάσημου ουρανοξύστη Εμπάιαρ Στέιτ Μπίλντινγκ στην Νέα Υόρκη. Ο Αγιάρντ παραθέτει, επίσης, σειρά στοιχείων των ερευνών των εισαγγελικών αρχών της Βολιβίας, όπου αποκαλύπτεται ότι η HRF είχε κομβικό ρόλο στην προσπάθεια εκτροπής η οποία σημειώθηκε στην Βολιβία το 2009. Προσπάθεια που ενορχηστρώθηκε από τον Αρμάνδο Βαγιαδάρες (γνωστό μέλος της μαφίας του Μαϊάμι) και στόχευε ακόμη και στην δολοφονία του Έβο Μοράλες. Το σχέδιο απετράπη μετά την καίρια επέμβαση των αρχών στο κέντρο επιχειρήσεων στη Σάντα Κρους.

Η ΗRF χρηματοδοτεί και διευθύνει τις επιχειρήσεις υπονόμευσης και αποσταθεροποίησης και στη Βενεζουέλα. Ο Αγιάρντ αναφέρει ότι η οργάνωση ήταν η κύρια πηγή διοχέτευσης και διάδοσης ψευδών ειδήσεων γύρω από την υπόθεση της δικαστού Μαρία Λούρδες Αφιούνι, η οποία βρίσκεται στη φυλακή από το 2009, επειδή επέτρεψε και διευκόλυνε τη φυγή από τη χώρα ενός τραπεζίτη ενόσω ήταν υπόδικος, αντιμετωπίζοντας σωρεία κατηγοριών για παράνομες συναλλαγές, διαφυγή κεφαλαίων και συναλλάγματος από τη Βενεζουέλα, κερδοσκοπικά παιχνίδια με το νόμισμα της χώρας κλπ.

Σημαντικό μέρος τής δουλειάς που κάνει η HRF είναι η κατασκευή και διασπορά ψευδών ειδήσεων. Αυτές οι "ειδήσεις" τυγχάνουν ειδικής μεταχείρισης από τα παγκόσμια αστικά ΜΜΕ, με αποτέλεσμα να "δημιουργείται τεχνητά η εικόνα μίας χώρας επικίνδυνης, με υψηλή εγκληματικότητα και ταυτόχρονα μίας κυβέρνησης που παραβιάζει κατάφωρα τα ανθρώπινα δικαιώματα" (όπως λέει ο ίδιος ο Αγιάρντ). Ωστόσο, οι μυστικές υπηρεσίες και η κυβέρνηση των ΗΠΑ χρησιμοποιούν όχι μόνο την HRF -που δεν έχει καμία σχέση με ανθρωπιστική οργάνωση- αλλά και πληθώρα άλλων ΜΚΟ "για να διεισδύουν στις κοινότητες και διάφορους τομείς της πνευματικής, πολιτιστικής και κοινωνικής ζωής χωρών της Λατινικής Αμερικής ώστε να διαβρώνουν, χρηματίζουν, υπονομεύουν και αποσταθεροποιούν τις κυβερνήσεις τους".

Ας έχουμε όλα αυτά κατά νου κάθε φορά που ακούμε ότι ο Καπρίλες (ο κατ' επανάληψη χαμένος των εκλογών στην Βενεζουέλα) αρνείται να παραδεχτεί την ήττα του, επιμένει ότι έπεσε θύμα νοθείας και απειλεί με...επανάσταση.


Περισσότερο υλικό
- "Human Rights Foundation" - λήμμα της ηλεκτρονικής εγκυκλοπαίδειας Wikipedia.
- "Armando Valladares' CIA organization linked to plot against Evo Morales" - άρθρο του Αγιάρντ
- "And When Will Miami's Terrorist Nest be Cleared Out?" - άρθρο του Αγιάρντ
- "The CIA Is More Active Than Ever In Venezuela" - άρθρο του Αγιάρντ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Να'σαι καλά Θίοντορ που με έκανες να γελάσω πάλι με δαύτους, μα συνάμα άνοιξες και ένα λάκκο με σκατά (με το συμπάθειο) δηλαδή την ανάμιξη των Γιάνκηδων στα πολιτικά της Λατινικής Αμερικής και την πρεμούρα κάποιων Λάτινς να μπουν στο πέηρολ του Ανκολ Σάμ.

Να συμπληρώσω ένα πράμα για τον Αρμάνδο Βιγιαδάρες (Armando Valladares, Α.Β.) που ο Αγιάρντ το λέει κάπως διαφορετικά από τον Φιντέλ Κάστρο (στο λίνκ που παράθεσες). Οταν ο Α.Β. ήταν στην φυλακή στην Κούβα (~1962-1982) γιατί έβαζε βόμβες σε πάρκα, έμεινε παράλυτος - η δυτική προπαγάνδα δεν συμφωνεί εδώ αν ήταν από την 49μερη(!) απεργία πείνας ή τα βασανιστήρια(!). Οι κουβανοί γιατροί δεν του βρήκανε τίποτα αλλά διάφορες ΜΚΟ του στέλνανε αβέρτα αναπηρικά καροτσάκια. Τέλος πάντων σε ένα από αυτά έκατσε για 7,8 χρόνια μέχρι που το 82 ο Mitterand έστειλε τον Regis Debray στην Κούβα να πει του Κάστρο ότι θα κατέρρεε η γαλλική κυβέρνηση αν δεν απελευθερωνόταν ο Α.Β! Οι κουβανοί συνένεσαν αλλά με έναν όρο: ο Α.Β. να αφήσει την αναπηρική καρέκλα και να περπατήσει ως το αεροπλάνο...

Λοιπόν στο τάρμακ του αεροδρομίου έγινε ένα θαύμα, ο Α.Β. περπάτησε, μα τί λέω, σχεδόν έτρεχε, προς το αεροπλάνο και την ελευθερία. Βλέπεις ο γερολύκος Κάστρο έβαλε μυστική κάμερα στο κελί του Α.Β. και όταν έμενε μόνος (στα διαλείμματα των σκληρών και απάνθρωπων βασανιστηρίων!) ο ανάπηρος αγωνιστής της ελευθερίας (βλέπε Μπατιστό-μουτρο) ως εκ θαύματος σηκωνότανε από το αναπηρικό καροτσάκι και έκανε καλλισθενικές ασκήσεις. Το αναφέρει ο Κάστρο σε μια συνέντευξη του, στα απομνημονεύματα του, μα και εδώ). Τον παρομοιάζει με τον Charles Atlas - τον μεγάλο μποτυμπιλντερά!

Μεγάλε Κάστρο.

Ο Regis Debray έπαθε μεγάλο κάζο τότε αλλά ας πρόσεχε - τι ανακατευόταν με τα πίτουρα;


ΑΧΠ(το προνόμιο του φτωχού)