Πνευματικά δικαιώματα δεν υπάρχουν. Οι ιδέες πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθερα. Άρα...
... η αντιγραφή όχι απλώς επιτρέπεται αλλά είναι και επιθυμητή, ακόμη και χωρίς αναφορά της πηγής!

Η γλώσσα κόκκαλα τσακίζει

- "Ο λόγος που μ' άφησες έξω από την υπόθεση", είπε ήσυχα, "ήταν ότι νόμισες πως η αστυνομία δεν θα πίστευε ότι σκέτη περιέργεια μ' έσπρωξε να κατέβω εκεί κάτω χτες το βράδυ. Θα υποψιάζονταν ίσως ότι είχα κάποιον ύποπτο λόγο και θα με σφυροκοπούσαν μέχρι να σπάσω".
- "Πώς ξέρεις αν δεν σκέφτηκα το ίδιο πράγμα;"
- "Οι αστυνομικοί είναι κι αυτοί άνθρωποι", είπε ξεκάρφωτα.
- "Έχω ακούσει ότι σαν τέτοιοι ξεκινάνε".

[Ραίημοντ Τσάντλερ, "Αντίο, γλυκειά μου", εκδόσεις Λυχνάρι, 1990 (σελ.: 54)]

13 Απριλίου 2013

Μαθήματα ρατσισμού από το Ισραήλ

Πριν μερικές χιλιάδες χρόνια, σύμφωνα με την θεόπνευστη Παλαιά Διαθήκη, ο Μωυσής μάζεψε τις 12 φυλές του Ισραήλ από την Αίγυπτο για να τους οδηγήσει στην Χαναάν, στην "γη της επαγγελίας" των εβραίων. Το ότι τους ταλαιπώρησε επί 40 χρόνια στην έρημο, πηγαίνοντάς τους μπρος-πίσω και πάνω-κάτω, δεν οφειλόταν στο ότι ο θεός δεν του έδειχνε σωστά τον δρόμο. Σύμφωνα με τους ιστορικούς αναλυτές, αυτή η ταλαιπωρία αποτελούσε συνειδητή επιλογή τού Μωυσή. Στόχος του ήταν να "ξεφορτωθεί" τους μαθημένους να ζουν ως σκλάβοι συμπατριώτες του και να φτάσει στον προορισμό του με την πλειοψηφία να ανήκει σε όσους θα γεννιόντουσαν καθ' οδόν, δηλαδή με νέους ανθρώπους που δεν θα ήξεραν τι σημαίνει σκλαβιά.

Εν πάση περιπτώσει, όλα πήγαν καλά τελικά. Ή, μάλλον, σχεδόν όλα. Βλέπετε, σ' αυτή την μακρά πορεία, μια ολόκληρη φυλή χάθηκε και στην Χαναάν έφτασαν μόνον έντεκα φυλές. Για άγνωστους λόγους, η φυλή τού Δανιήλ ξεστράτισε και, αντί να διασχίσει την Ερυθρά Θάλασσα, κινήθηκε νότια. Έτσι, όσοι ανήκαν σ' αυτή την φυλή έχασαν και το σώου του Μωυσή με τα κύματα αλλά και την πολυθρύλητη "γη της επαγγελίας". Γλίτωσαν, όμως, από την σαραντάχρονη βόλτα στην έρημο και, παράλληλα, βρήκαν έναν εξ ίσου ωραίο τόπο στην Αιθιοπία, όπου και εγκαταστάθηκαν. Στην πορεία των χρόνων, μέσα από τις διαδικασίες τής εξέλιξης, αυτοί οι "αιθίοπες εβραίοι" άρχισαν να θυμίζουν όλο και λιγώτερο εβραίους κι όλο και περισσότερο αιθίοπες.

Όταν δημιουργήθηκε το κράτος του Ισραήλ, οι ηγέτες του, προκειμένου να το ενισχύσουν, κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες για να πείσουν τους απανταχού εβραίους να μεταναστεύσουν στην περιοχή τής πάλαι ποτέ Χαναάν. Κάπως έτσι, ο πληθυσμός της χώρας αυξήθηκε ταχύτατα. Για παράδειγμα: η "επιχείρηση Έζρα" (1952) έφερε στο Ισραήλ 150.000 ιρακινούς εβραίους και η "επιχείρηση Μαγικό Χαλί" (1953) έφερε 50.000 υεμενίτες εβραίους. Αυτές οι προσπάθειες συνεχίζονται μέχρι τις μέρες μας και, μάλιστα, φαίνεται πως εντείνονται μέσω της διαδικασίας των εποικισμών.

Φυσικά, δεν θα ήταν δυνατόν να μη δειχτεί ενδιαφέρον και για την κοινότητα των αιθιόπων εβραίων, η οποία αριθμούσε αρκετές δεκάδες χιλιάδες μέλη. Το 1984, η "επιχείρηση Μωυσής" (οργανωμένη από την Μοσσάντ) μάζεψε χιλιάδες ανθρώπους, τους έβαλε να περπατήσουν ατελείωτα χιλιόμετρα για να μπουν στο Σουδάν, απ' όπου τους μετέφερε στο Ισραήλ με αεροπλάνα. Η "δουλειά" δεν μπορούσε να γίνει φανερά στην Αιθιοπία, επειδή εκείνη την εποχή μαινόταν ο εμφύλιος πόλεμος των αριστερών ανταρτών κατά του Μεγκίστου Σελασιέ. Αλλ' επειδή "ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον", η επιχείρηση αποκαλύφθηκε και η μεταφορά σταμάτησε. Το 1991, με τον εμφύλιο να έχει τελειώσει, το Ισραήλ επανήλθε με την "επιχείρηση Σολομών" και μάζεψε οσους αιθίοπες εβραίους είχαν απομείνει στην χώρα, κάπου 15.000 ψυχές. Έτσι, στο Ισραήλ υπάρχουν σήμερα περίπου 90.000 αιθίοπες εβραίοι.

Δυστυχώς, αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν ενταχθεί στην ισραηλινή κοινωνία. Εμπόδια στέκονται οι συνήθειές τους (το Ισραήλ είναι καπιταλιστική κοινωνία κι αυτοί ήσαν μαθημένοι να ζουν σε κοινότητες και να δουλεύουν με την γη και τα ζώα τους), οι λατρευτικές τους ιδιαιτερότητες (η λατρεία τους βασίζεται στην Παλαιά Διαθήκη, ενώ η σύγχρονη ισραηλιτική λατρεία βασίζεται στο Ταλμούδ) αλλά και τα φυσικά χαρακτηριστικά τους (σε αντίθεση με τους υπόλοιπους εβραίους, αυτοί είναι μαύροι).

Όσα είπαμε ως εδώ είναι Ιστορία αλλά τώρα θα πάμε στο ζουμί. Πριν πέντε χρόνια, οι γιατροί παρατήρησαν μια ανεξήγητη μείωση του δείκτη γεννήσεων στην κοινότητα των αιθιόπων εβραίων. Οι δείκτες αποκάλυψαν μείωση γεννήσεων κατά 50%. Η ιατρική έρευνα που ακολούθησε, αποκάλυψε κάτι ανατριχιαστικό: επίσημα, οι γυναίκες τής κοινότητας είχαν ενταχθεί σε ένα πρόγραμμα γενικών εμβολιασμών αλλά, στην πραγματικότητα, επρόκειτο για πρόγραμμα αντισύλληψης! Οι γυναίκες εμβολιάζονταν (φυσικά, εν αγνοία τους) με το αντισυλληπτικό φάρμακο Depo Provera, το οποίο δημιουργεί σοβαρώτατες παρενέργειες (π.χ. μείωση της οστικής πυκνότητας).

Ο ντόρος που δημιουργήθηκε απ' αυτή την αποκάλυψη, υποχρέωσε το υπουργείο υγείας να διατάξει επίσημη έρευνα. Από την πλευρά τους, οι γυναικείες οργανώσεις του Ισραήλ, σε συνεργασία με τις οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, καταγγέλλουν το πρόγραμμα των εμβολιασμών ως έγκλημα εξόχως ρατσιστικό, το οποίο είχε ως στόχο να μειώσει μέχρις εξαφανίσεως τους μαύρους εβραίους που ζουν στην χώρα.

Μέχρι σήμερα ξέραμε την στάση των ισραηλινών απέναντι στους παλαιστίνιους. Τώρα μαθαίνουμε την συμπεριφορά τους απέναντι σε ομοεθνείς τους που έχουν την "ατυχία" να μην είναι λευκοί. Ιδιαίτερα μαθήματα ρατσιστικής βαρβαρότητας από έναν λαό που έζησε στο πετσί του ρατσιστικές διώξεις μέχρι ολοκαυτώματος.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κάποιο link για αυτά;

Ανώνυμος είπε...

Εδώ η είδηση:

http://www.forbes.com/fdc/welcome_mjx.shtml

και εδώ η κατάρριψη της:

1)http://www.camera.org/index.asp?x_context=2&x_outlet=55&x_article=2411

2)http://honestreporting.com/the-hypocrisy-of-a-black-miss-israel/

sephiroth

Δηϊδάμεια . είπε...

Καμία κατάριψη αν και τα 2 απο τα 3 λινκ οδηγούν στο πουθενά...Το γεγονός είναι υπαρκτό και προσπαθούν να το σώσουν με "διευκρινήσεις" .
lasfida

Ανώνυμος είπε...

Sephiroth τα λινκς που αναφέρεις δεν καταρρίπτουν την είδηση περί επιλεκτικών στειρώσεων των Αιθίοπων Εβραίων. Ιδού τα γεγονότα όπως τα διάβασα στα λίνκς που παραθέτω στο τέλος.

1) Αιθίοπες-Εβραίες γυναίκες εμβολιάζονταν πράγματι με το φάρμακο πριν μπουν στο Ισραήλ αλλά το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ισχυρίζεται ότι πληροφορούσε όλες τις γυναίκες για τις επιπτώσεις. Σημαντικό είναι ότι κάποιοι ισχυρίζονται ότι αυτή η πληροφόρηση γινόταν χωρίς την παρουσία συζύγων εκτός και αν το ζητούσαν...

2) ΟΜΩΣ μερικές γυναίκες ισχυρίστηκαν ότι δεν ήξεραν με τι τους εμβολίαζαν. Αυτό ίσως όμως να οφειλόταν και σε παρεξήγηση, ίσως και όχι.

3) Το υπουργείο λέει ότι εξηγούσε στις γυναίκες ότι πρόκειται περί στείρωσης 3 μηνών. Επίσης ισχυρίζεται ότι όσες έλαβαν την ένεση συνένεσαν. Και κάποιες από αυτές συνέχισαν την αντισύλληψη.

4) Το στειρωτικό αυτό χημικό έχει ισχυρές παρενέργειες, σύνδρομο στέρησης, είναι αντισυλληπτικό μόνο για 3 μήνες και η επανέναρξη του κύκλου της γυναίκας δεν είναι πάντα χωρίς περιπλοκές.

5) Για πολλές γυναίκες είναι προτιμότερη αυτή η μέθοδος αντισύλληψης παρά τα συνήθη χάπια γιατί δεν το παίρνουν κάθε μέρα ούτε το παίρνουν στο σπίτι όπου άλλα μέλη της οικογένειας μπορεί να έχουν ενστάσεις...

6) Πολλές από αυτές τις γυναίκες συνέχιζαν την ένεση και μετά την είσοδο τους στο Ισραήλ, κάθε 3 μήνες σε νοσοκομείο.

7) Είναι επίσης γεγονός ότι οι γεννήσεις μειώθεικαν κατά 50% και αυτό είχε καταγγελθεί και στο παρελθόν το επίσημο κράτος να κάνει οτιδήποτε.

8) Μόλις ξέσπασε το σκάνδαλο το Υπουργείο έδωσε ρητές εντολές να μην ανανεώνουν την δόση σε όσες επέλεξαν να κάνουν την ένεση εκτός και αν καταλάβαιναν 100% τις παρενέργειες.

Κατά την γνώμη μου πρόκειται περί ενός πολύ κομψού και πολιτικά ορθού σχεδίου καλυμμένης ρατσιστικής στείρωσης που συν τοις άλλοις χρησιμοποιεί και επικίνδυνο χημικό.

λινκς:
http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-21621388

http://www.latimes.com/news/world/worldnow/la-fg-israeli-health-authorities-issue-guidelines-on-controversial-birthcontrol-shots-20130128,0,7037665.story
(δες και σχόλια για το πιό πάνω)

http://www.salon.com/2013/01/28/israel_admits_ethiopian_jewish_immigrants_were_given_birth_control_shots/

http://blogs.telegraph.co.uk/news/brendanoneill2/100200874/how-true-is-it-that-israel-deceitfully-gave-ethiopian-jews-birth-control-injections/

http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/israel-gave-birth-control-to-ethiopian-jews-without-their-consent-8468800.html

http://www.youtube.com/watch?v=pdaZNfDB8Qs

Βασικά το Υπουργείο παραδέχεται ότι έκανε τις ενέσεις με πληροφόρηση όμως. Ενώ κάποιες γυναίκες είπαν ότι δεν είχαν ιδέα.
Πάντως το Ισραήλ δεν έχει την έξωθεν καλή μαρτυρία, 1516 Παλαιστινιάκια σκοτώθηκαν από τον Ισραηλινό στρατό από το 2000.

Τελικά μάθαμε ή δεν μάθαμε κάτι από τις Ναζιστικές και Αποικιακές πρακτικές του 20ου?

Νομίζω τους προσθέσαμε πολιτική ορθότητα.

Θενκς Θοδωρή για το ωραίο άρθρο.

ΑΧΠ