Πνευματικά δικαιώματα δεν υπάρχουν. Οι ιδέες πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθερα. Άρα...
... η αντιγραφή όχι απλώς επιτρέπεται αλλά είναι και επιθυμητή, ακόμη και χωρίς αναφορά της πηγής!

Η γλώσσα κόκκαλα τσακίζει

- "Ο λόγος που μ' άφησες έξω από την υπόθεση", είπε ήσυχα, "ήταν ότι νόμισες πως η αστυνομία δεν θα πίστευε ότι σκέτη περιέργεια μ' έσπρωξε να κατέβω εκεί κάτω χτες το βράδυ. Θα υποψιάζονταν ίσως ότι είχα κάποιον ύποπτο λόγο και θα με σφυροκοπούσαν μέχρι να σπάσω".
- "Πώς ξέρεις αν δεν σκέφτηκα το ίδιο πράγμα;"
- "Οι αστυνομικοί είναι κι αυτοί άνθρωποι", είπε ξεκάρφωτα.
- "Έχω ακούσει ότι σαν τέτοιοι ξεκινάνε".

[Ραίημοντ Τσάντλερ, "Αντίο, γλυκειά μου", εκδόσεις Λυχνάρι, 1990 (σελ.: 54)]

23 Μαΐου 2015

Σαββατιάτικα (56)

*** Όλοι με την καρτούλα μας, λοιπόν! *** Ε, ρε, κάτι πλάκες που έχουν να γίνουν! *** Θα ταράξω τον περιπτερά μία-μία τις τσίχλες και πληρωμή με πιστωτική, μέχρι που θα μας γράψουν οι εφημερίδες! *** Να δω τι θα κάνουν τώρα με τα λεφτά τους όσοι τα σήκωσαν από τις τράπεζες και τα φυλάνε στο στρώμα! *** Το άσχημο δεν είναι που έχασε ο γάβρος τον ευρωτελικό από την Ρεάλ. *** Είναι που ο πολυτιμώτερος παίκτης των ισπανών ήταν ο...Τσαπού. *** Φάγαμε τσαπού αδέρφια! *** Μητσοντόρα στο τουίττερ: "Για όνομα του θεού, σώστε την Παλμύρα!".
Κουκλάρα;
*** Κοριτσάκι μου, έχει χώρο ο μπαμπάς σου εκεί που βάζει τα άλλα αρχαία του να στριμώξουμε και την Παλμύρα; *** Αυτό που και στις εκλογές και στις δημοσκοπήσεις η Χρυσή Αυγή και το Ποτάμι είναι δίπλα-δίπλα σε ποσοστά, πώς το εξηγείτε; *** Εγώ νομίζω ότι οι ούγκανοι δεν μπορούν να διαλέξουν και πάνε μισοί από δω και μισοί από κει. *** Πανούσης (όχι ο Τζίμης) εξηγεί πως η αποδοχή των μεταναστών σημαίνει ότι "μεθαύριο θα μας συλλάβει ένας από την Αλβανία και θα μας δικάσει ένας από την Ρουμανία". *** Αριστερός με αρχίδια, όχι αρχίδια αριστερός. *** Κωλόχαρτος: "Ένα χρεωκοπημένο κράτος δεν χρειάζεται δημόσια τηλεόραση". *** Άδωνι, σε βρίσκω ντεφορμέ. *** Κανονικά, κανένα κράτος δεν χρειάζεται ο,τιδήποτε δημόσιο. *** Τέλειωσέ το, επί τέλους, το "Καπιταλισμός και ελευθερία", γιατί θα σε αφήσει μετεξεταστέο η σχολή τού Σικάγου. *** Δεν κατάλαβα, τί παναπεί υπό ποία ιδιότητα έκανε παρατήρηση σε μπάτσο η Ζωίτσα; *** Υπό την ιδιότητα του θεσμού. *** Θεσμός είναι, ό,τι θέλει κάνει, ρωτήστε και τον Γιάνη. *** Αλήθεια, γιατί δεν την συνέλαβε ο μπάτσος για προσβολή οργάνου σε υπηρεσία; *** Πάμε από την αρχή: έκανε κάτι η Ζωίτσα και την έκραξαν το γκαβέικο, το πασοκέικο, οι ποτάμηδες και το Μέγκα, έτσι; *** Τί άλλο θέλετε για να πειστείτε ότι η Ζωίτσα είχε δίκιο ό,τι κι αν έκανε; *** Πάντως, ο Αντέννα επισήμανε το point της υπόθεσης, σχολιάζοντας: "Φανταστείτε τι έγινε στο βενζινάδικο χωρίς κάμερες". *** Σχολή δημοσιογραφίας, όχι μέσκουλες. *** Κύρτσος, προχτές: "Χρόνια πολλά σε Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και Κώστα Σημίτη που έκαναν την ευρωπαϊκή διαφορά για την χώρα μας."
Αντώνη! Ή σε τρολλάρουν ή καταστρέφουν το έργο σου!
*** Συμπλήρωσέ το, Γιώργο: "...και προήγαγαν την ευρωπαϊκή διαφθορά". *** Κυριάκουλας 1: "Στις δημοκρατίες η αστυνομία δεν χειραγωγείται". *** Πώς κατάφερε αυτό το παιδί και χώρεσε δημοκρατία και αστυνομία σε μια φράση; *** Αχ... Εσεϊτζή... *** Το ότι μια χώρα σε ασφυξία συμμετέχει στην Γιουροβίζιον με το "One last breath", πρέπει να είναι η τρολλιά τής χρονιάς. *** Θες να το παίξεις τζόβενο και σου λέει η άλλη ότι η Μαρινέλλα είχε πάει το 1974 στην Γιουροβίζιον και θυμάσαι ότι την έβλεπες λάιβ στην τηλεόραση και σε πιάνει μια μελαγχολία... *** Αχ... Εσεϊτζή... *** Εδώ που τα λέμε, καλύτερα Γιουροβίζιον παρά Γιούρογκρουπ. *** Ρε σεις, προχτές η Μαρία-Έλενα είχε ξεχάσει να βάλει σουτιέν ή έτσι μου φάνηκε; *** Περιμένω με αγωνία να δω τι βαθμό θα μας βάλει η Κύπρος το βράδυ. *** Πότε πήρε μεταγραφή ο Γονίδης στο Μαυροβούνιο; *** Αχ... Εσεϊτζή εϊπιόου, κούκλα μου! *** Ρακιντζής φορέβερ, ρε! *** Επί τέλους, δόξα τω θεώ, αποκαταστάθηκε ο Αργύρης. *** Τον πήρε στην Real ο Χατζηνίκος.
Πιάνει! Δοκιμασμένο!
*** Ο Ντινόπουλος έλειπε, ρε Νίκο, για να γίνει η φυλλάδα σου αντικειμενική; *** Γιατί σας φαίνεται περίεργο που ο Αλέξης πήγε με Ντακότα στην Ρίγα; *** Με τι θέλατε να πάει στου διαόλου την μάνα; *** Αν ήταν κάπου πιο κοντά, θα πήγαινε με καναδέζα. *** Ο μπουχέσας τσακίστηκε στο ποδόσφαιρο, ο χαζός στο ποδήλατο, ο γκαβός στο μπάσκετ... *** Αλέξη, για το καλό σου, χέστονε τον αθλητισμό. *** Το πολύ-πολύ, καμμιά μπιρίμπα. *** Κυριάκουλας 2: "Δεν θέλουμε συμφωνία άνευ όρων. Θέλουμε συμφωνία άνευ φόρων!" *** Δεν μπορεί, κάποια βλάβη έχει πάθει αυτό το παιδί και το πιάνει αμνησία συχνά-πυκνά τον τελευταίο καιρό. *** Κούλη, θες ρεκτιφιέ, αγόρι μου! *** *** Ελπίζω να μην ανήκετε κι εσείς σ' αυτούς που στενοχωρήθηκαν για τον θάνατο του B.B.King αλλά που την βρίσκουν με Παντελίδη. *** The thrill is gone... *** Σταύραξ: "Αυτή η κυβέρνηση έδωσε εξετάσεις και απέτυχε". *** Ποιοί ήσαν οι εξεταστές που την έκοψαν, ρε Σταύρακα; *** Αθωώθηκαν ο Γιώργος "νόμιμος άρα ηθικός" Βουλγαράκης και η Πελέκη του για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες. *** Απέδειξαν ότι τα λεφτά που βρέθηκαν στην Ελβετία δεν ανήκαν σ' αυτούς αλλά σε μια οφσόρ τού μπαμπά Πελέκη. *** Άντε, λοιπόν, ν' αρχίσει να λειτουργεί σωστά η δικαιοσύνη σε τούτο τον ρημαδότοπο! *** Αρκετά σπιλώθηκαν κάποιοι νόμιμοι και ηθικοί... φτάνει πια!
Ευτυχισμένα χρόνια
*** Έγκυρος Μανδραβέλης στην έγκυρη Καθημερινή: "Αν μακροημερεύσει αυτή η κυβέρνηση, θα αποδειχτεί η πιο διεφθαρμένη όλων." *** Έχουμε και μαντικές ικανότητες, Πάσχο; *** Πες μας και κανα νούμερο του Τζόκερ, ρε κερατά, μη πηγαίνει στράφι το ταλέντο! *** Επί τη ευκαιρία, μήπως ξέρει κανείς να μου πει γιατί η Καθημερινή βγαίνει από το Χρηματιστήριο; *** Κοντεύω να σκάσω από την στενοχώρια μου... *** Κούκλος με την λαιμαριά ο γκαβός, έτσι; *** Αν η σάτιρα βάζει στο στόχαστρό της την εξουσία, τότε ο Λαζόπουλος δεν κάνει σάτιρα. *** Ας το πει κάποιος αυτό στον Λάκη, να τελειώνουμε με τις λακίες του. *** Ρε συ Αλέξη, πρέσβυς επί τιμή ο Αρούλης; *** Ο Αρούλης; *** Δεν μπορεί, ρε μπαγάσα, πλάκα μας κάνεις! *** Όσο κι αν δεν το πιστεύετε, η κουκλάρα που ποζάρει με περίσσια χάρη στην πρώτη φωτογραφία δεν είναι άλλη από την σημερινή γερμανίδα καγκελλάριο, την εποχή της Γερμανικής Λαοκρατικής Δημοκρατίας. *** Στην τελευταία φωτογραφία, η μεγάλη κυρία τής ελληνικής δημοσιογραφίας κ. Ελισσάβετ Στάη πνίγεται στην αγκαλιά τού -τότε- συζύγου της εφοπλιστή Μιχάλη Γουλανδρή. *** Μέρκελ., Στάη... Πώς περνάνε τα χρόνια, ε; *** Γαμώτο, μελαγχόλησα πάλι. *** Φεύγω πριν χαλάσω και την δική σας διάθεση. *** memo: Μη ξεχάσω το βράδυ να τσεκάρω αν απόψε θα φοράει σουτιέν η Μαρία-Έλενα. *** Καλό σαββατοκύριακο! *** Κι αν πάτε για μπάνιο, πάρτε και καμμιά ομπρελλίτσα μαζί σας, καλού-κακού... ***

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ο Αλλέξις με δύο λάμδα
πίσω από τις λέξεις
http://katoikoiiliou.blogspot.gr/2015/05/blog-post_22.html

Ανώνυμος είπε...

Ποια είναι η μαρια ελενα ? :)

Σεχτάρ ο Τρομερός είπε...

Και γιατί να φοράει σουτιέν η κοπέλλα;
Στην Γιούρο-Βύζιον(*) δεν πήγε;
Κι από φωνή κορμάρα κλπ.
--------------------------
* Νομίζω ο "Κυρ" είχε επισημάνει για πρώτη φορά αυτή τη χαρακτηριστική σχέση μορφής-περιεχομένου (και πολιτιστικού επιπέδου) αυτού του "Θεσμού", βοηθειά μας.
Νάναι καλά κι ΕΡΤ (νερίτ ξερωγώ).
Και γι αυτήν αγωνιστήκαμε.....

teddygr είπε...

@ Ανώνυμος

Αδιάβαστο σε βλέπω! Να κάνεις επανάληψη το S'AGAPO και την Δευτέρα να έρθεις με τον κηδεμόνα σου.

Άσχετο ΥΓ - κραυγή απόγνωσης: Μα 19η η Μαρία-Έλενα; Μάλλον την τιμώρησαν γιατί έβαλε σουτιέν τελικά...

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος εδώ. Δίκιο έχεις έπρεπε να βάλω ένα όνομα. Η μαρια ελενα είναι αυτή που τραγούδησε χτες στο earthvision? (γιατί είδα κάτι αυστραλιες,καυκάσιες και χώρες της μέσης ανατολής , λέγε με Ισραήλ)
μέσα στα αποτελέσματα .

Γιαννης