Πνευματικά δικαιώματα δεν υπάρχουν. Οι ιδέες πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθερα. Άρα...
... η αντιγραφή όχι απλώς επιτρέπεται αλλά είναι και επιθυμητή, ακόμη και χωρίς αναφορά της πηγής!

Η γλώσσα κόκκαλα τσακίζει

- "Ο λόγος που μ' άφησες έξω από την υπόθεση", είπε ήσυχα, "ήταν ότι νόμισες πως η αστυνομία δεν θα πίστευε ότι σκέτη περιέργεια μ' έσπρωξε να κατέβω εκεί κάτω χτες το βράδυ. Θα υποψιάζονταν ίσως ότι είχα κάποιον ύποπτο λόγο και θα με σφυροκοπούσαν μέχρι να σπάσω".
- "Πώς ξέρεις αν δεν σκέφτηκα το ίδιο πράγμα;"
- "Οι αστυνομικοί είναι κι αυτοί άνθρωποι", είπε ξεκάρφωτα.
- "Έχω ακούσει ότι σαν τέτοιοι ξεκινάνε".

[Ραίημοντ Τσάντλερ, "Αντίο, γλυκειά μου", εκδόσεις Λυχνάρι, 1990 (σελ.: 54)]

18 Μαρτίου 2016

Μη τους ακούς πια!


Σου είπαν...

... ένα σωρό μισές αλήθειες, όπως π.χ. ότι είχες υπέρογκα χρέη. Σου απέκρυψαν, όμως, την άλλη μισή, όπως π.χ. ότι όλες οι χώρες του κόσμου έχουν χρέη και, μάλιστα, οι περισσότερες έχουν πολύ μεγαλύτερα από τα δικά σου.

... αμέτρητους σωρούς ψέματα, όπως π.χ. ότι για την καταστροφή σου ευθύνονται οι υπεράριθμοι δημόσιοι υπάλληλοι. Σε παραμύθιασαν, δηλαδή, αλλοιώνοντας την αλήθεια που είναι ότι, κατά μέσο όρο, η Ελλάδα είχε λιγώτερους δημοσίους υπαλλήλους από τον μέσο όρο τής Ευρωπαϊκής Ένωσης.

... στην αρχή ότι εχθρός σου είναι το υδροκέφαλο κράτος. Μετά έγιναν εχθροί σου οι φορτηγατζήδες. Ύστερα οι λιμενεργάτες. Κατόπιν οι φαρμακοποιοί. Στην πορεία έγιναν εχθροί σου και οι συνταξιούχοι... και οι εκπαιδευτικοί... και οι "αιώνιοι φοιτητές"... Πρόσφατα έγιναν εχθροί σου και οι αγρότες. Όλοι, με την σειρά, ο ένας μετά τον άλλο, έγιναν εχθροί σου με τέτοιον τρόπο ώστε να μη καταλαβαίνεις ότι την ίδια στιγμή γινόσουν κι εσύ εχθρός κάποιων άλλων.

... πως μόνο αυτοί νοιάζονται για σένα. Αυτοί θα σε σώσουν γιατί εσύ δεν ξέρεις πώς να σωθείς. Κι άρχισαν να σε σώζουν... να σε σώζουν... να σε σώζουν... Σε σώζουν έξι χρόνια τώρα αλλά σωσμό δεν έχεις, χωρίς να σου εξηγήσουν ποτέ γιατί αποτυγχάνουν.

... ότι για να δεις άσπρη μέρα πρέπει το δημόσιο να γίνει μικρότερο και λειτουργικώτερο. Και για να το μικρύνουν, άρχισαν να το πουλάνε ή -πες καλύτερα- να το χαρίζουν. Για να μικρύνει το δικό σου δημόσιο, πήρε τις τηλεπικοινωνίες σου το γερμανικό δημόσιο, πήρε τα αεροδρόμιά σου το γερμανικό δημόσιο επίσης, πήρε το μεγαλύτερο λιμάνι σου το κινεζικό δημόσιο... Κι έχουν στηθεί στην ουρά το γαλλικό δημόσιο, το ιταλικό δημόσιο και άλλα δημόσια για να πάρουν τους υδρογονάνθρακές σου, τις παραλίες σου... ως και τα σκουπίδια σου ακόμη. Όλοι στην αράδα για να πάρουν το αίμα σου. Γιατί όλα τα δημόσια είναι καλά, εκτός από το δικό σου.

... πάνω και πρώτα απ' όλα ότι πρέπει να κάνεις θυσίες. Πρέπει να μειωθεί ο μισθός σου και να κλαδευτεί η σύνταξή σου. Πρέπει να κοπούν τα δώρα εορτών και τα επιδόματά σου. Πρέπει να πληρώσεις παραπάνω στην εφορία, παραπάνω στους γιατρούς, παραπάνω στον μπακάλη και στον χασάπη. Πρέπει να ξυλιάσεις τον χειμώνα. Πρέπει να πληρώνεις ΕνΦΙΑ, δηλαδή νοίκι για το σπίτι σου, ακόμη κι αν το χρωστάς ακόμη και κινδυνεύεις να στο πάρει η τράπεζα. Πρέπει να δουλεύεις μέχρι να πεθάνεις. Πρέπει να φύγουν τα παιδιά σου στο εξωτερικό. Πρέπει να θυσιάσεις τα πάντα για την πατρίδα, δίχως να ρωτάς τι κάνει η πατρίδα για σένα.

... ότι πρέπει πάση θυσία να μείνεις στο ευρώ. Και σ' έμαθαν να τρέμεις στην ιδέα ότι μπορεί να σε πετάξουν έξω απ' αυτό. Και πείστηκες ότι είναι καλύτερα να σου κόψουν το ρεύμα επειδή χρωστάς στην ΔΕΗ χίλια ευρώ παρά να στο κόψουν επειδή θα χρωστάς στην ΔΕΗ χίλιες δραχμές. Και δεν σε πειράζει που δεν έχεις ευρώ στην τσέπη, αρκεί να μη βρεθείς δίχως δραχμή στην τσέπη. Και νοιώθεις περήφανος ως ευρωμπατίρης, αφού καταφέρνεις να μη καταντήσεις βλαχοβαλκάνιος μπατίρης.

... πως χτίζουν την Νέα Ελλάδα, πως φέρνουν την ελπίδα, πως τα παιδιά σου θα ζήσουν καλύτερες μέρες... Κι εσύ τους ακούς με προσοχή, ξεχνώντας πως ίσαμε τώρα γελούσες με κάποιους άλλους που κάποτε άκουγαν με προσοχή εκείνους που τους έλεγαν πως θα τους έφτιαχναν γεφύρια για ποτάμια που δεν υπήρχαν και σχολεία για παιδιά που δεν είχαν γεννηθεί ακόμη. Και δεν σκέφτεσαι ότι γι' αυτήν ακριβώς την στάση σου, οι επόμενες γενιές ή θα γελάνε κατά τον ίδιο τρόπο σε βάρος σου ή απλώς θα σε σιχτιρίζουν.

Σου είπαν... σου είπαν... σου είπαν...
Και τί δεν σου είπαν!

Μη τους ακούς πια!


Σκέψου ότι...
... η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ μπορεί και να μην είναι φετίχ.
... το κόντεμα του δημοσίου με το ξεπούλημα του τόπου μπορεί και να μην είναι για το καλό σου.
... το φτήνεμα της δουλειάς σου μπορεί και να μη φέρει ανάπτυξη.
... η εξαΰλωση της σύνταξής σου μπορεί και να μην εξασφαλίσει την σύνταξη των παιδιών σου.
... όλοι αυτοί που λένε πως νοιάζονται για σένα, μπορεί και να μη νοιάζονται πραγματικά για σένα.

Αναρωτήσου...
... πώς γίνεται με την κρίση εσύ να φτωχαίνεις αλλά κάποιοι άλλοι να πλουτίζουν;
... πόσο πιθανό είναι να σου λύσει τα προβλήματα μια κυβέρνηση που είναι φτιαγμένη για να λύνει τα προβλήματα των λεφτάδων;
... τί είχαν κατά νου οι πανίσχυροι γερμανοί, άγγλοι και γάλλοι όταν κάλεσαν εσένα, τον βλάχο κι άξεστο, να καθήσεις στο ίδιο τραπέζι μαζί τους: να σε ταΐσουν ή να φάνε και την δική σου μπουκιά;

Θυμήσου ότι...
... αν δεν ξυστείς μόνος σου, δεν πρόκειται κανένας να σε ξύσει.
... τίποτε δεν χαρίζεται, όλα κατακτιούνται.
... ο σκλάβος δεν έχει τίποτε να χάσει παρά μόνο τις αλυσίδες του.


Σκέψου... αναρωτήσου... θυμήσου... και πάψε να τους φοβάσαι!
Κοίτα τα χέρια σου και το πορτοφόλι σου και, αφού δεις ξεκάθαρα ότι αυτά τα χέρια κι αυτό το πορτοφόλι δεν γίνεται να ταιριάξουν στην δική τους τάξη, ρίξε τους δυο φάσκελα και πάρε την τύχη σου στα χέρια σου!

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λες "Πρέπει να δουλεύεις μέχρι να πεθάνεις."...

Και αν πεθάνει κάποιος εν ώρα εργασίας, θα τους αποζημιώσει κιόλας, συμπληρώνω. Κοίτα να δείς τι έγινε:

"Για πρώτη φορά με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου ανοίγει ο δρόμος ώστε οι εργοδότες να διεκδικούν πλήρη αποζημίωση από τους εργαζομένους τους για ζημιές που μπορεί να συμβούν εν ώρα εργασίας. Παράλληλα, με άλλη δικαστική απόφαση του Αρείου Πάγου αναγνωρίζεται υψηλό ποσοστό συνυπαιτιότητας σε εργαζόμενο ο οποίος έχασε τη ζωή του και πάλι εν ώρα εργασίας, για τον θάνατό του!"

από http://www.aftodioikisi.gr/ipourgeia/dipli-vomva-apo-ton-areio-pago-stous-ergazomenous-i-efthini-gia-ergatika-atiximata

Κάτι @*#@!-κομμουνιστές μου κόλλησαν Ταξικογυαλίτιδα. Αποτέλεσμα να με έχουν αποβάλει από κάθε λογής κοινωνική συνάντηση, μιλάω μα τα λόγια μου περιέργως δεν ακούγονται. Αν φωνάξω μου λένε ότι κάνω φασαρία. Γραφικό με ανεβάζουν, πνεύμα της αντιλογίας με κατεβάζουν. Έμαθα ετοιμάζουν εμβόλιο για την περίπτωση μου. Με λοβοτομή μάλιστα. Ευτυχώς. Δεν είναι αστείο. Μόνο η ταξικογυαλίτιδα και ο θάνατος είναι γλυκοί με τους πολλούς.


ΑΧΠ

Ανώνυμος είπε...

Ωραια δεν τους ακουμε αυτους γιατι λενε ψεμματα
Μηπως υπαρχει καποιος αλλος που λεει την αληθεια να τον ακουσουμε
Οταν τον βρεις σφυρα και σε μας

teddygr είπε...

@ Ανώνυμος

Αν περιμένεις την αλήθεια εξ αποκαλύψεως, ουρανοκατέβατη ή δωρεάν, έχεις δυο επιλογές: (α) διάβασε την Βίβλο, (β) πάρε τηλέφωνο κανέναν μάρτυρα του ιεχωβά. Σε κάθε άλλη περίπτωση, πρέπει να την ψάξεις.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα. Δεν είμαι κ πολύ σιγουρος ότι ο Μητσος εχει πειστει. Θοδωρής (κι εγω).

Ανώνυμος είπε...

Ελεγα κι εγω μηπως γνωριζεις τιποτα εσυ που μας τα καθαρογραφεις
Αλλα μαλλον κι εσυ ξεπατικουρα
Δεν βαριεσαι καλη καρδια

Vasa Katic είπε...

"Ωραια δεν τους ακουμε αυτους γιατι λενε ψεμματα
Μηπως υπαρχει καποιος αλλος που λεει την αληθεια να τον ακουσουμε
Οταν τον βρεις σφυρα και σε μας"

Ε βέβαια, ποιος ασχολείται τώρα με τα πολιτικά..ποιος έχει όρεξη να κάτσει να ψάξει αν είναι αλήθεια ή όχι αυτά που μας σερβίρουν..αφού υπάρχει το ΜΕGA και το ANT1, υπάρχουν αυτοί οι καλοί άνθρωποι - οι επιχειρηματίες και οι πολιτικοί - που θυσιάζονται για το κοινό συμφέρον και φυσικά υπάρχουμε όλοι εμείς οι υπεύθυνοι και οξυδερκείς πολίτες που συμμετέχουμε ενεργά στα κοινά

teddy παλιόπαιδο πάλι έξυπνος μας το παίζεις? :-)
θέλω το όνομα του σωτήρα μας αλλιώς να μη γράφεις μισές αλήθειες

Ανώνυμος είπε...

Προς τον φίλτατο 18 Μαρτίου 6:28.Από ότι κατάλαβα ,πάλι περιμένεις κάποιον να σου πεί τι να ψηφίσεις.Πάλι δια αναθέσεως;Ποιός θα νοιαστεί πραγματικά για εσένα,αν εσύ- εμείς δεν πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας;

Thumomenos είπε...

Καλημέρα Θοδωρή
Δυστυχώς υπάρχουν και θα υπάρχουν ακόμα αυτοί που θελουν τα πάντα σερβιρισμένα, όπως το ζεστό φαΐ στην ώρα τους και το στρωμένο κρεβάτι επίσης, καναπέ, παντοφλίτσα, τηλεόραση και ο Μπογδάνος, η Τρέμη, η Στάη να αφιονίζουν 8 με 9 το μυαλό και να κάνουν κουρκούτι τον εγκέφαλο.
Έχουν περάσει 6 χρόνια από την λαίλαπα του κεφαλαίου -και συνεχίζεται - έναντι στις φτωχές και λαϊκές μάζες ο καθ ένας μας ξέρει πολυ καλά και από την καλή και από την ανάποδη τι συμβαίνει κι όμως υπάρχει μια καθολική άρνηση να δούμε το αυτονόητο, να δούμε τον πραγματικό εχθρό, αντίθετα βλέπουμε εχθρούς εκεί που δεν υπάρχουν αλλά λόγω ότι ο Μπογδάνος πχ είναι καλός στο πλύσιμο στο στέγνωμα και στο άπλωμα ο Μπογδάνος έχει δίκιο.
Βρίσκουμε (ψευτο)σωτήρες και αποκούμπια σε Λεβέντηδες, σε Ποτάμια, σε χρυσά αυγά και σε όποιον λέει την μεγαλύτερη παπαρια τόσο ποιο εύκολα θα γίνει εθνοπατέρας να με αντιπροσωπεύσει στην δική τους αστική δημοκρατία, και όταν δούμε τι χαχαλο βάλαμε στο κεφάλι μας αντί να το διορθώσουμε θα πάμε ακόμα χειρότερα, αύριο καθόλου απίθανο να δούμε ως και την Ελένη Λουκα στα έδρανα.
Θοδωρή φοβόμαστε..., το 21, το έπος του 40, και αμέσως μετά το ΕΑΜ, είναι μια γλυκιά ανάμνηση που περιορίζετε μόνο σε παρελάσεις και παρλάτες στις εθνικές επετείους.

Ανώνυμος είπε...

19 3 του σωτηριου ετους 2016 ,εορταζουν μεταξυ αλλων και οι απανταχου της ελλαδος θοεδωροι,για τους εκτος επικρατειας δεν εχω πληροφοριες . Να εισαι καλα και να γραφεις.

Ανώνυμος είπε...

Τελικα εισαστε σαινια βρε
Απο το σχολιο που εγραψα
"Οταν τον βρεις σφυρα και σε μας"αυτο καταλαβατε
Να μου πειτε δηλαδη εσεις τι να ψηφισω
Παρτες εσεις τις τυχες στα χερια σας πρωτα
(γιατι τωρα τις εχουν αυτοι που σας κυβερνουν κι εσεις απλα τους υπακουετε πληρωνοντας αγογγυστα τους φορους που σας επιβαλλουν)
Και μετα τα ξαναλεμε

υγ
Ελληνικη τιβου δεν παρακολουθω γιατι εδω δεν πιανει

Ανώνυμος είπε...

Στο λινκ συγκρίνουμε τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ(OECD) με διάφορες χώρες συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας,
http://www.oecd.org/employment/pem/
για διάφορα μεγέθη.
government at a glance 2013 και 2015

http://www.keepeek.com/Digital-Asset-Management/oecd/governance/government-at-a-glance-2013_gov_glance-2013-en#page1

http://www.oecd-ilibrary.org/docserver/download/4215081e.pdf?expires=1458516408&id=id&accname=guest&checksum=5352243726B0CAE650BFFE0617EFC1B4

Σελ 56 για το 2013
Χώρες με τους περισσότερους εργαζόμενους στον Δημόσιο Τομέα
http://www.businessinsider.com/chart-of-the-day-government-sector-employment-2011-11

http://static1.businessinsider.com/image/4ed3979feab8eac055000053/chart-of-the-day-public-sector-employment-as--of-total-employment-nov-2011.jpg