Πνευματικά δικαιώματα δεν υπάρχουν. Οι ιδέες πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθερα. Άρα...
... η αντιγραφή όχι απλώς επιτρέπεται αλλά είναι και επιθυμητή, ακόμη και χωρίς αναφορά της πηγής!

Η γλώσσα κόκκαλα τσακίζει

- "Ο λόγος που μ' άφησες έξω από την υπόθεση", είπε ήσυχα, "ήταν ότι νόμισες πως η αστυνομία δεν θα πίστευε ότι σκέτη περιέργεια μ' έσπρωξε να κατέβω εκεί κάτω χτες το βράδυ. Θα υποψιάζονταν ίσως ότι είχα κάποιον ύποπτο λόγο και θα με σφυροκοπούσαν μέχρι να σπάσω".
- "Πώς ξέρεις αν δεν σκέφτηκα το ίδιο πράγμα;"
- "Οι αστυνομικοί είναι κι αυτοί άνθρωποι", είπε ξεκάρφωτα.
- "Έχω ακούσει ότι σαν τέτοιοι ξεκινάνε".

[Ραίημοντ Τσάντλερ, "Αντίο, γλυκειά μου", εκδόσεις Λυχνάρι, 1990 (σελ.: 54)]

3 Οκτωβρίου 2015

Σαββατιάτικα (75) - τα νεοδημοκρατικά

*** Ψηφίζουμε Κωλόχαρτο για πρόεδρο ΝουΔου! *** Με τα χίλια ζόρια μάζεψε 50 υπογραφές ο Άδωνις αλλά πάει για αρχηγός. *** Κωλόχαρτος: "Ευχαριστώ τους 50 γενναίους." *** Οι γενναίοι του Μπρανκαλεόνε. *** Αληθεύει ότι προτάθηκε και στον γιο τής Μητσοντόρας να βάλει για αρχηγός τού κόμματος; *** Από το Μητσοτακέικο, τελικά, μόνο η κουτσή Μαρίκα δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ να γίνει αρχηγός σ' αυτό το έρμο κόμμα. *** Αυτός ο Δημήτρης Δημητριάδης, που αποκάλεσε τον ελληνικό λαό "βδέλυγμα", είναι πράγματι συγγραφέας; *** Και γράφει στα ελληνικά; *** Δηλαδή, απευθύνεται σε βδελύγματα; *** Δηλαδή, μας τρολλάρει; *** Άρα καλώς τον γράφουμε στα παπάρια μας.
Διαβολάκι, το αφορεσμένο!
*** Ψηφίζουμε Κυριάκουλα για πρόεδρο ΝουΔου! *** Πολύ μ' άρεσε που ο Καμμένος τίμησε την επέτειο της ναυμαχίας της Σαλαμίνας. *** Δεν θά 'πρεπε, όμως, να είχε τιμήσει και την μάχη του Μαραθώνα, που είχε γίνει Αύγουστο, δέκα χρόνια νωρίτερα; *** Για να μη θυμηθώ και τις Θερμοπύλες. *** Και την Τιτανομαχία. *** Πώς σας φαίνεται που το βιβλίο ιστορίας της Γ'Λυκείου μαθαίνει στα παιδιά ότι όχι μόνο υπάρχουν "λαθρομετανάστες" αλλά φταίνε και για την αύξηση της εγκληματικότητας; *** Επιμένετε ακόμη ότι φασισμός υπάρχει μόνο στην Χρυσή Αυγή; *** Ψηφίζουμε Βαγγέλα για πρόεδρο ΝουΔου! *** Μπράβο στον κυρ-Φώτη! *** Την έκανε την "Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς", που έλειπε από τον τόπο. *** Όπως ξεκαθάρισε, στόχος είναι η ενότητα με τον ΣυΡιζΑ. *** Αυτό μας μπέρδεψε, κυρ-Φώτη. *** Πώς κολλάτε όλοι μαζί εσύ, ο ΣυΡιζΑ, η ενότητα και η αριστερά; *** A propos, αυτά τα αρχικά ΕΚΕΑ, που ακούγονται σαν ΙΚΕΑ, υπεννοούν ότι η νέα Κίνηση θα είναι συναρμολογούμενη; *** Φίλης: "Δεν θα προβούμε σε μονομερείς ενέργειες για το μάθημα των θρησκευτικών." *** Πολύ σωστά! *** Αν δεν συνεννοηθείς πρώτα με τον αρχιεπίσκοπο, πώς να το κάνεις προαιρετικό; *** Ξέρει κανείς πώς μπορώ να δηλώσω αλλαγή θρησκεύματος γιατί βαρέθηκα να με μετράνε ως χριστιανό; *** Εγώ πάντα τις μειοψηφίες συμπαθούσα. *** Ψηφίζουμε Καρατζαφύρερ για πρόεδρο ΝουΔου! *** Έμαθα ότι μια παραλία στην Κορακιά Ερμιονίδας ονομάστηκε "Μαριάννα", με απόφαση δημοτικού συμβουλίου, προς τιμήν της Βαρδινογιάνναινας. *** Μπορεί να μην είμαστε βδελύγματα ως λαός αλλά μερικοί είναι για πολλές κλοτσιές. *** Αυτό που η Λαϊκή Τράπεζα Κύπρου (παναπεί η Μαρφίν) ζητάει από την Ελλάδα 4 δισ. αποζημίωση για το κούρεμα, πώς το βλέπετε; *** Αλέξη, μάθανε πως γαμιόμαστε, πλακώσανε κι οι κύπριοι! *** Ο Αλέξης τα αγγλικά του στου Στρατηγάκη τα έμαθε ή του είχανε εγγλέζα νταντά; *** Δεν κατάλαβα, γιατί ήταν λίγα τα τρία λεπτά που κουβέντιασε ο Αλέξης με τον Μπαράκ;
Πάρτους και τα σώβρακα, Βαγγέλα!
*** Ρε σεις, ο χρόνος είναι σχετικός! *** Δεν έχετε πέσει ποτέ σε γκόμενα που μέσα σε τρία λεπτά φτάνει από το "μωρό μου" στο "τράβα ρε μαλάκα"; *** Ψηφίζουμε Τζιτζιφιόγκο για πρόεδρο ΝουΔου! *** Νικολόπουλος: "Η κοινωνία έχει αλλάξει, πρέπει να το καταλάβουν και οι πολιτικοί." *** Νίκο, μη μιλάς πολύ γιατί εκτίθεσαι. *** Μπλουμούν τον Ιούλιο, αυγουστιάτικο φεγγάρι μετά, μπλαντμούν τον Σεπτέμβριο... *** Μας βάρεσε η φτώχεια λέω 'γω και σεληνιαζόμαστε. *** Για τον Ηφαιστίωνα είναι σίγουρο ή πάλι θα γίνουμε ρεζίλι μ' αυτόν τον κωλοτάφο τής Αμφίπολης; *** Τώρα που το σκέφτομαι, ο στρατηλάτης με τον Ηφαιστίωνα πριν δυόμισυ χιλιετίες κι εμείς ακόμα δεν μπορούμε να φτιάξουμε ένα σύμφωνο συμβίωσης. *** Πόσο μπροστά αυτοί οι αρχαίοι, ε; *** Ψηφίζουμε Πανίκα Ψωμιάδη για πρόεδρο ΝουΔου! *** Δεν μιλάτε σοβαρά όταν λέτε ότι αποχώρησε από την πολιτική η Ραχήλ, έτσι; *** Πόσα πλήγματα ακόμη ν' αντέξω ο άνθρωπος;
Προσοχή, δεν είναι μοντάζ! Είναι αυθεντικό πρωτοσέλιδο εφημερίδας!
*** Ρε φιλαράκι, με μαλακίες τύπου "τί χάπι ομορφιάς παίρνεις, κούκλα μου;" περιμένεις να βγάλεις γκόμενα; *** Ώστε έχει άκρες στην Ευρώπη ο Λεβέντης κι εμείς οι άσχετοι τον είχαμε 25 χρόνια εκτός βουλής; *** Πάω να σκάσω! *** Πάντως, την βρήκα για θάνατο με τον διάλογο Βερύκιου-Λεβέντη. *** Β.: "Δεν σας καταλαβαίνω" - Λ.: "Ειδικά εσείς κύριε Βερύκιε δεν θα καταλαβαίνατε." *** Ονειρώδες; *** Ψηφίζουμε Πρέκα για πρόεδρο ΝουΔου! *** Όταν λέτε ότι βρέθηκε Ζωή στον Άρη, δεν εννοείτε την Κωνσταντοπούλου, ε; *** Είπαμε ότι χάθηκε η κοπέλλα αλλά όχι κι έτσι. *** Πρωτοσέλιδο Espresso: "Ο Γονίδης γιατρεύει ασθενείς (ενν.: με την μουσική του)!" *** Γιατί όχι; *** Εδώ οι άλλοι σώζουνε τους έλληνες με τα μνημόνια, να μη σώσει και δυο-τρεις ασθενείς ο Σταμάτης με την μουσική; *** Μ' αρέσει που εκπλαγήκατε με την "αποκάλυψη" ότι στην Τήνο λιώνουν τα τάματα και πουλάνε το χρυσάφι. *** Μέχρι τώρα, δηλαδή, τί πιστεύατε ότι κάνανε τόσα τάματα; *** Τα έστελναν στην μεγαλόχαρη με κούριερ; *** Ψηφίζουμε Πατούλη για πρόεδρο ΝουΔου! *** Σταύραξ: "Το Ποτάμι δεν θα ψηφίσει νέο φόρο." *** Ούτε η κυβέρνηση, Σταύρακα.
Ευτυχισμένα χρόνια
*** Τους ψηφίσατε όλους μαζί για μια τριετία. *** Όλοι μαζί. *** Φαήλος: "Ο νταβατζής τής κοινωνίας είναι η αριστερά." *** Φαήλο, τον νταβατζή θα τον βρούμε, εσύ πες μας ποιος την γαμάει αυτή την κοινωνία. *** Αρούλης ο Σπηλιωτόπουλος: "Η Νέα Δημοκρατία έχει αναρωτηθεί αν είναι Νέα Δημοκρατία;" *** Έτσι! *** Να βλέπει κι ο κόσμος τι φιλοσοφικά μυαλά βγάζει η Πάτρα, μη χέσω! *** Ψηφίζουμε Τσίπρα για πρόεδρο Νουδου! *** ...επειδή μόνο ο Αλέξης μπορεί να πάρει ένα κόμμα στο 4% και να το πάει στο 34%. *** Άντε, ρε παιδιά, να βάλουμε όλοι ένα χεράκι να βοηθήσουμε την δόλια την ΝουΔου! *** Το πιτσιρίκι τής πρώτης φωτογραφίας έμελλε να ανακαλύψει 60-κάπου χρόνια αργότερα ότι η καταγωγή τού διαβόλου είναι ελληνική. *** Ο λόγος για τον Νίκο Καρβέλα, ο οποίος ξαναβρέθηκε στην επικαιρότητα χάρη στο πιο ηλίθιο τραγούδι που έχουμε ακούσει εδώ και δεκαετίες. *** Για το τέλος, σας προσφέρω ένα τρυφερό ενσταντανέ με την Ραχήλ και την Ζωή, δυο μεγάλες κυρίες που θα μας λείψουν από το κοινοβούλιο. *** Άλλο κακό να μην ιδούμε. *** Ψηφίζουμε Φούφουτο για πρόεδρο ΝουΔου! *** Καλό σαββατοκύριακο σε όλους! ***

5 σχόλια:

Σταμάτης Ι. Σολανάκης είπε...

να σε καλά,σε ευχαριστούμε για το γέλιο που μας χαρίζεις κάθε Σάββατο,αλλά και για όλα τα άρθρα σου!!

Ανώνυμος είπε...

Για το ξεβαφτισμα μηηην φοβασε,με τα 2 πρωτα μνημονια μας αλλαξανε τον αδοξαστο,με το τριτο και τον δοξαζομενο .Θα φυγει μονο του το μυρο του/της νονας. Λυεται αυτοδικαιως το ζητημα.

teddygr είπε...

@ Ανώνυμος

Ουφ! Ανάσανα! Δεν φαντάζεσαι πόσο μεγάλο πρόβλημα μου έλυσες! Ζε βου ρεμερσί μπόλικο (μη ξεχνάμε και την γαλλική μας παιδεία)!

tulpoeid είπε...

Αυτό με το βδέλυγμα δεν το έχω υπ'όψιν αλλά αν μιλάμε για τον ίδιο Δημητριάδη, δηλαδή που έγραψε το Πεθαίνω Σαν Χώρα, τότε δε γράφεται στα παπάρια μας για μια δηλωσούλα της σειράς. Ακόμα και να προσπαθούσαμε δηλαδή και πάλι δε 8α ήταν δυνατό να γραφτεί.

--

Για να συνεισφέρω κι εγώ στην κουβέντα περί Ηφαιστίωνα, να μην ξεχνάμε πόσο μπροστά ήταν κι αυτοί οι βυζαντινοί!
http://eineken.pblogs.gr/2012/01/h-ekklhsia-eflogoyse-th-symbiwsh-omofylofilwn-me-thn-akoloythia-.html

teddygr είπε...

@ tulpoeid

Δυστυχώς, αυτός είναι. Και ακόμη πιο δυστυχώς, δεν πρόκειται για "δηλωσούλα της σειράς" αλλά για εμετικό άρθρο στο περιοδικό Lifo. Δηλαδή, δεν είναι κάτι που ειπώθηκε εν βρασμώ ψυχής ή εν τη ρύμη του λόγου.

Λυπάμαι ειλικρινά όποτε βλέπω να απογυμνώνονται άνθρωποι της τέχνης, τους οποίους κάποτε είχα σε υπόληψη...