Πνευματικά δικαιώματα δεν υπάρχουν. Οι ιδέες πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθερα. Άρα...
... η αντιγραφή όχι απλώς επιτρέπεται αλλά είναι και επιθυμητή, ακόμη και χωρίς αναφορά της πηγής!

Η γλώσσα κόκκαλα τσακίζει

- "Ο λόγος που μ' άφησες έξω από την υπόθεση", είπε ήσυχα, "ήταν ότι νόμισες πως η αστυνομία δεν θα πίστευε ότι σκέτη περιέργεια μ' έσπρωξε να κατέβω εκεί κάτω χτες το βράδυ. Θα υποψιάζονταν ίσως ότι είχα κάποιον ύποπτο λόγο και θα με σφυροκοπούσαν μέχρι να σπάσω".
- "Πώς ξέρεις αν δεν σκέφτηκα το ίδιο πράγμα;"
- "Οι αστυνομικοί είναι κι αυτοί άνθρωποι", είπε ξεκάρφωτα.
- "Έχω ακούσει ότι σαν τέτοιοι ξεκινάνε".

[Ραίημοντ Τσάντλερ, "Αντίο, γλυκειά μου", εκδόσεις Λυχνάρι, 1990 (σελ.: 54)]

1 Ιουλίου 2015

Νενικήκαμεν! Η Ευρώπη αλλάζει! Ή, μήπως, όχι;



O Τσίπρας είναι διατεθειμένος να δεχθεί όλους τους όρους τού προγράμματος διάσωσης

Ο Αλέξης Τσίπρας θα δεχθεί όλες τις προϋποθέσεις που βάζουν για ην διάσωση οι πιστωτές, οι οποίες ήσαν πάνω στο τραπέζι αυτό το Σαββατοκύριακο, μόνο με μια χούφτα μικρές αλλαγές, σύμφωνα με επιστολή που ο Έλληνας πρωθυπουργός έστειλε αργά το βράδυ της Τρίτης και έχουν στην διάθεσή τους οι Financial Times.

Η επιστολή των δύο σελίδων, η οποία στάλθηκε στους προϊσταμένους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, διευκρινίζει το αίτημα - έκπληξη της Τρίτης για επέκταση του ήδη ληγμένου προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας για μια νέα, τρίτη διάσωση ύψους 29,1 δισ. ευρώ, γράφει ο Πήτερ Σπήγκελ.

Παρά το γεγονός ότι η λήξη του προγράμματος διάσωσης τα μεσάνυχτα της Τρίτης σημαίνει ότι η επέκταση δεν είναι πλέον στο τραπέζι, η νέα επιστολή του κ Τσίπρα θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως βάση για ένα νέο σχέδιο διάσωσης εντός των προσεχών ημερών.

Η επιστολή του κ Τσίπρα λέει ότι η Αθήνα θα αποδεχθεί όλες τις μεταρρυθμίσεις του ΦΠΑ στην χώρα του με μία αλλαγή: να διατηρηθεί η ειδική 30% μείωση για τα ελληνικά νησιά, πολλά από τα οποία βρίσκονται σε απομακρυσμένες και δύσκολες στον εφοδιασμό περιοχές.

Στο επίμαχο θέμα της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος, ο κ Τσίπρας ζητάει να αρχίσουν τον Οκτώβριο οι αλλαγές για την αύξηση του ηλικιακού ορίου στα 67 ως το 2022, αντί για αμέσως. Ζητάει, επίσης, να καταργηθεί το ΕΚΑΣ με πιο αργό τρόπο απ' αυτόν που απαιτούν οι πιστωτές, συμφωνώντας πάντως να έχει καταργηθεί ως τον Δεκέμβριο του 2019.

"Η Ελληνική Δημοκρατία είναι διατεθειμένη να δεχθεί τη συμφωνία αυτή με την επιφύλαξη των ακόλουθων τροποποιήσεων, προσθηκών και διευκρινίσεων, στο πλαίσιο της επέκτασης του λήγοντος προγράμματος [διάσωσης] και της νέας [τρίτης] δανειακής σύμβασης, για την οποία υποβλήθηκε αίτηση σήμερα , Τρίτη 30 Ιουνίου 2015", έγραψε ο κ Τσίπρας. Και πρόσθεσε:

"Όπως θα παρατηρήσετε, οι τροπολογίες μας είναι συγκεκριμένες και σέβονται απολύτως την ευρρωστία και την αξιοπιστία του σχεδιασμού του συνολικού προγράμματος."

Οι υπουργοί οικονομικών τής ευρωζώνης (σ.σ.: το Γιούρογκρουπ) θα συζητήσουν με τηλεδιάσκεψη την νέα πρόταση του κ Τσίπρα στις 17:30 ώρα Βρυξελλών (σ.σ.: 6.30 μ.μ. ώρα Ελλάδας).

[Το παραπάνω κείμενο δημοσιεύθηκε σήμερα το πρωί στον ιστοτόπο των Financial Times και το παρουσιάζω αυτούσιο, σε δική μου μετάφραση, χωρίς σχόλια.]

Λαγκάρντ προς Τσίπρα - Βαρουφάκη: "Κόψτε δαπάνες, μην αυξάνετε φόρους" (σκίτσο: Μαρυάν Καμένσκυ)

Αυτό το ιστολόγιο έχει χρόνια που επιμένει πως, αν δεν φύγουμε μόνοι μας, κανένας δεν πρόκειται να μας πετάξει έξω από το μαντρί τής Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωζώνης, εφ' όσον ο τσοπάνης αρμέγει πιο εύκολα τα ζωντανά του όταν τα έχει μαντρωμένα. Την προηγούμενη εβδομάδα επέμεινε να καθησυχάζει τους τρομαγμένους -ελέω ΜουΜουΕ- πολίτες, τονίζοντας: "Μην ανησυχείτε, θα υπογράψουμε". Και χτες ακόμη, με τα κανάλια και τους διαμορφωτές της κοινής γνώμης να έχουν φρυάξει, δεν δίστασε να μιλήσει για "Το στημένο παιχνίδι", τολμώντας να στοιχηματίσει ότι η συμφωνία για ένα νέο, τρίτο μνημόνιο είναι ήδη παρμένη και όλη η φασαρία γίνεται για πολιτική εκμετάλλευση.

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, τίποτε δεν έχει τελειώσει επίσημα. Όμως, η παραπάνω επιστολή Τσίπρα δείχνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι τίποτε ουσιαστικό δεν χωρίζει την αριστερή κυβέρνησή μας από τα κοράκια της τρόικας των θεσμών. Κι όπως φαίνεται, άλλα 29,1 δισ. ευρώ είναι έτοιμα να φορτωθούν στις πλάτες ενός δύσμοιρου λαού, ο οποίος θα συνεχίσει να περιμένει την ελπίδα που έρχεται... κι όλο έρχεται...

Σύντροφοι, τούτη την ώρα δεν έχει βγάλει ακόμη το διάγγελμά του ο πρωθυπουργός αλλά είναι σαφές ότι, τελικά, μένουμε Ευρώπη! Νενικήκαμεν! Η Ευρώπη αλλάζει! Ή, μήπως, όχι;

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το θεμα ειναι, οτι αν καποιος θελει εξοδο απο ΕΕ, μπορει μονο να ψηφισει ΟΧΙ. Ο λογος ειναι οτι παει για την πιθανοτητα, ο ΣΥΡΙΖΑ να κοροιδευει τους φοβισμενους και την αλλη πιθανοτητα οι ευρωφασιστες να μην θελουν να "ριξουν προσωπο", μια και σιγουρα θα βρουν τροπο να εκμεταλευτουν το οποιο αποτελεσμα, αντι να δημιουργησουν προηγουμενο. Το σιγουρο ειναι οτι οτιδηποτε εκτος ΟΧΙ, κανει τους "Σαμαραδες" και τους φιλους του να χαμογελουν κι αυτο φτανει. Ποια η χρησιμοτητα του ακυρου;

Πέτρος είπε...

Φίλε Ανώνυμε, η χρησιμότητα του ακύρου, είναι ότι αποτελεί τη μόνη δυνατή έκφραση σεχταρισμού στο δυαδικό δημοψήφισμα του ΝΑΙ/ΟΧΙ. Η χρησιμότητα δεν είναι για εμένα και σένα, είναι για τους άλλους. Αν με τις ίδιες ακριβώς πολιτικές ερμηνίες και τοποθετήσεις τους, πρότειναν ψήφο κατά συνείδηση, τότε εικάζω ότι θα ήταν πιο χρήσιμοι σε εμένα, εσένα, τα παιδιά και τα εγγόνια μας...

Thumomenos είπε...

Αγαπητέ Θοδωρή το παιχνίδι είναι στημένο όπως ορθά το γράφεις στην προηγούμενη ανάρτησή σου.
Καθημερινά αποκαλύπτεται περίτρανα το παιχνίδι που πήγε να παίξει η κυβέρνηση αλλά δυστυχώς γιαυτους δεν τους βγαίνει, εγκλωβισμένοι πλέων σε ανύπαρκτες υποσχέσεις εντός και εκτός συνόρων.
Δυστυχώς για άλλη μια φορά ο ελληνικός λαός επιβεβαιώνει αυτό που λέει ο Σολωμός «Δυστυχισμένε μου λαέ καλέ και αγαπημένε. Πάντα ευκολόπιστε και πάντα προδομένε».
Το ΟΧΙ δεν θα κάνει καμιά διαφορά, θα παγίδευση το λαό που μέχρι τώρα πιστεύει ότι κάνει την μεγάλη ανατροπή και θ απογοητευτεί τάχιστα όταν δει ότι από Δευτέρα ο κος Τσίπρας θα του δώσει ένα νέο πρόγραμμα - μνημόνιο να το φάει αμάσητο και τότε η δυσφορία και η αγανάκτηση θα φτάσουν στο αποκορύφωμά τους, ακόμα και αυτοί που σήμερα νομίζουν ότι θα γίνει ανατροπή απλά θα κάνουν πίσω και θα χάσουν κάθε ενδιαφέρον για οποιαδήποτε αντίσταση, πιστεύοντας πλέων ότι όλοι είναι ίδιοι και όλοι κοιτάζουν την πάρτη τους και την καρέκλα τους, αυτή λοιπόν θα είναι η μεγαλύτερη άπατη που θα κάνει ο "αριστερός" Σύριζα υποτάσσοντας ουσιαστικά το όποιο λαϊκό κίνημα πήγε ν αναπτυχθεί.

Ανώνυμος είπε...

Ποία είναι η Μαθηματική Σχέση (σε μιά πρόταση) του του Μητσοτάκη Νεώτερου του Μητσοτάκη Παλιότερου του Σαμαρά του Σταύρου Θ. Βενιζέλου Κ.Κ. Νεώτερου και λοιπόν = ν+1 με τον Γιούνγκερ και τα ν+1 του ;;

Απάντηση=Λύση:
Same shit different smell !

Ανώνυμος είπε...

θοδωρή να μου επιτρέψεις να ξανα-αναφέρω την παράγραφο εκείνη της ομιλίας του υπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ Βαρουφάκη, όπου ο ίδιος προσπαθεί να "πουλήσει" το δημοψήφισμα στο Γιούρογκρουπ στους συναδέλφους του. Την ομιλία την δημοσίευσε ο ίδιος στο μπλογκ του και εκεί μέσα ο γκουρού των παιγνίων ξεκαθαρίζει το παιγνίδι με τον πιο κυνικό και ωμό τρόπο, αναλύοντας την χρησιμότητα του Δημοψηφίσματος για την Κυβέρνηση και τους Θεσμούς. Προσέξτε την χρήση πρώτου πληθυντικού. Προσωπικά έχω μείνει άναυδος από την κυνικότητα του Βαρουφάκη και, μετά από αυτό, και την αφέλεια
(την αδελφή της αθωώτητας και την ξαδέλφη της ανοησίας λέει ένα απόφθεγμα) κάποιων που επιμένουν ακόμα να βλέπουν έστω ίχνος τιμιότητας σε τέτοια καθίκια και την κυβέρνηση που έχουν σκαρώσει, και ακόμα να κατανοήσουν τι παίζεται για αυτούς και τα παιδιά τους, δυστυχώς για εμάς και για τα δικά μας παιδιά.

!!!!!!! "Κύριοι Συνάδελφοι... θα χάναμε στο κοινοβούλιο.," !!!!!!!!
-----------------------------------------------------------------------------------------
«Συνάδελφοι, η λύση του δημοψηφίσματος είναι η καλύτερη για όλους, δεδομένων των περιορισμών που αντιμετωπίζουμε. Εάν η κυβέρνησή μας δεχόταν την πρόταση των Θεσμών σήμερα, υποσχόμενη να την περάσει από το Κοινοβούλιο, θα χάναμε στο Κοινοβούλιο με το αποτέλεσμα να έφερνε νέες εκλογές μέσα σε έναν μακρύ μήνα, μετά η καθυστέρηση, η αβεβαιότητα και οι προοπτικές για μια επιτυχή επίλυση θα ήταν πολύ πολύ μηδαμινές. Αλλά ακόμη και εάν καταφέρναμε να περάσουμε την πρόταση των Θεσμών από το Κοινοβούλιο, θα αντιμετωπίζαμε ένα τεράστιο πρόβλημα εφαρμογής. Για να το θέσω απλά, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις που πίεσαν για πολιτικές που υπαγορεύθηκαν από τους Θεσμούς δεν μπόρεσαν να πάρουν το λαό με το μέρος τους, το ίδιο θα συνέβαινε και με εμάς».

Για το μεταφρασμένο κείμενο στο
Ριζοσπάστη http://www.rizospastis.gr/story.do?id=8501851
για το προτότυπο εδω:
http://yanisvaroufakis.eu/2015/06/28/as-it-happened-yanis-varoufakis-intervention-during-the-27th-june-2015-eurogroup-meeting/

ΑΧΠ

υ.γ. Ποιό είναι το αντίθετο του ψηφοφόρου-κοψοχέρη;

Ανώνυμος είπε...

Για να μη μένουμε λοιπόν άναυδοι με την κυνικότητα του κάθε Βαρουφάκη, ας διαβάσουμε αυτό για να πάρουμε μια ιδέα για το ποιόν αυτών των ανθρώπων.

http://journal-neo.org/2015/07/03/what-stinks-about-varoufakis-and-the-whole-greek-mess/

bod