Πνευματικά δικαιώματα δεν υπάρχουν. Οι ιδέες πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθερα. Άρα...
... η αντιγραφή όχι απλώς επιτρέπεται αλλά είναι και επιθυμητή, ακόμη και χωρίς αναφορά της πηγής!

Η γλώσσα κόκκαλα τσακίζει

- "Ο λόγος που μ' άφησες έξω από την υπόθεση", είπε ήσυχα, "ήταν ότι νόμισες πως η αστυνομία δεν θα πίστευε ότι σκέτη περιέργεια μ' έσπρωξε να κατέβω εκεί κάτω χτες το βράδυ. Θα υποψιάζονταν ίσως ότι είχα κάποιον ύποπτο λόγο και θα με σφυροκοπούσαν μέχρι να σπάσω".
- "Πώς ξέρεις αν δεν σκέφτηκα το ίδιο πράγμα;"
- "Οι αστυνομικοί είναι κι αυτοί άνθρωποι", είπε ξεκάρφωτα.
- "Έχω ακούσει ότι σαν τέτοιοι ξεκινάνε".

[Ραίημοντ Τσάντλερ, "Αντίο, γλυκειά μου", εκδόσεις Λυχνάρι, 1990 (σελ.: 54)]

29 Δεκεμβρίου 2014

Έπεσαν. Και τώρα, τί;

Διαβάζω από το μεσημέρι:

  • - Κλίμα ευφορίας εκτός βουλής: "Απολύθηκε ο Σαμαράς!"
  • - Εκλογές!!!
  • - Στα ξεκουμπίδια!
  • - Άντε γεια! 132 βουλευτές έριξαν οριστικά τους Σαμαράδες!
  • - Επιτέλους: Το τέλος της κυβερνητικής συμμορίας...
  • - Η παρένθεση Βενιζέλου-Σαμαρά τελείωσε
  • - Έπεσαν! Η Ελλάδα σε νέα πορεία
  • - Σαμαράς ΤΕΛΟΣ - Πάμε εκλογές
  • - Ο Σαμαράς συνειδητοποιεί ότι... πέφτει!
  • - Έπεσαν! Τα μνημόνια γίνονται παρελθόν!
  • - Ιστορική στιγμή: Άνοιξε ο δρόμος για εκλογές



Είναι προφανές ότι σε τούτο το οικοδόμημα που τρίζει συθέμελα, πάμε για αλλαγή διαχειριστού. Τώρα, το τι θα μπορέσει να κάνει ο καινούργιος διαχειριστής, από την στιγμή που μας το έχει ξεκαθαρίσει πως η θέση μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αταλάντευτη, πως η πολιτική έχει συνέχεια και πως η Ελλάδα είναι μεν μικρή χώρα αλλά σέβεται τις υπογραφές της, σηκώνει πολλή, μα πάρα πολλή κουβέντα. Προς το παρόν, ας απολαύσουμε τις καλαμμένες φάτσες εκείνων που φεύγουν, άσχετα αν επιβάλλεται να καρατάμε μικρό, μα πάρα πολύ μικρό καλάθι γι' αυτούς που έρχονται.



Εν πάση περιπτώσει, οι παραπάνω -ενδεικτικοί- τίτλοι δημοσιευμάτων στο διαδίκτυο τα είπαν όλα. Τι μένει πια να σχολιάσω εγώ; Σχεδόν τίποτε. Μόνο που, διαβάζοντας όλα τούτα, μου γεννιέται ένα ανησυχητικό ερώτημα:

Έπεσαν. Και τώρα, τί;


ΥΓ: Επειδή όσο κι αν έψαξα στο διαδίκτυο δεν βρήκα κάτι, αν κάποιος έχει σημερινή, μεσημεριάτικη φωτογραφία τού Άδωνι ή της Βούλτεψη να σηκώνουν τα λεφτά τους από ΑΤΜ, τον θερμοπαρακαλώ να μου την στείλει.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλο ειναι ταχαρτια να καιγονται. Καλη χρονια ευχομαιχωρις αυταπατες.

Ανώνυμος είπε...

"Έπεσαν. Και τώρα, τί;"

Τωρα θα απολαυσουμε τ ωραια του αριστερου καπιταλισμου(α λα Ομπαμα) και μετα την απογοητευση που θα σκορπισει η περιλαλητη αυτη αριστερη κυβερνηση, παμε φουλ για μαυρη αντιδραση.Γενικως, να ετοιμαζομαστε για μαυρα χρονια.


Προλεκαλτ

faros είπε...

Και τώρα τι ;

Μα, ισχυρός λαός με ισχυρό ΚΚΕ !

Τί άλλο ;

Ανώνυμος είπε...

Αρκετά ματώσαμε ρε παιδιά για τα μονοπώλια. Σ’ αυτές τις εκλογές αυτό που χρειάζεται ώστε να ξημερώσει μια καλύτερη μέρα αγωνιστικής παρουσίας, λαϊκής συμμαχίας, δυναμικής αντιπολίτευσης, είναι η ενίσχυση της πάλης για συνολική ανατροπή. Μεσοβέζικες λύσεις δεν υπάρχουν. Αυτό είναι που θα μετρήσει για το λαό, για τη χώρα μιας και δεν υπάρχουν ΣΩΤΗΡΕΣ!


Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω ποια είναι αυτή που ζητάς, αλλά και αυτή είναι άψογη
http://pitsirikos.net/wp-content/uploads/2014/12/%CE%A3%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%AC%CF%82-%CE%BA%CF%85%CE%B2%CE%AD%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7.jpg

Παύλος είπε...

Νομίζω ότι όλοι έχουν την ίδια απορία με εσάς για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Θέλω να εστιάσω στο υστερόγραφό σας όμως. Πέρα από το ατυχές της διατύπωσης και πέρα από το ηθικό κώλυμα που υπάρχει σε περίπτωση που κάποιος είναι βουλευτής, θεωρείτε στα αλήθεια ότι δεν θα υπάρξει κόσμος που θα σηκώσει στα αλήθεια τα λεφτά του ελέω αβεβαιότητος και αστάθειας; Εγώ το έκανα στο παρελθόν και σκέφτομαι να το ξανακάνω. Μιας και αναφερόμαστε και στα ΑΤΜ, πιστεύετε ότι δεν υπάρχει κόσμος που αμά την ανακοινώσει των εκλογών έφερε στο μυαλό του αυτές τις εικόνες από την Μεγαλόνησο;;
http://www.agelioforos.gr/files/Portalistas/Laiki%20trapeza%20Cyprus%20kosmos%20ATM.jpg
http://images.watchit.gr/?h=298&w=600&src=http://www.newsit.gr/files/Image/2013/03/16/eksafeas.JPG
http://www.neolaia.gr/wp-content/uploads/2013/03/laiki1.jpg
http://www.newsit.gr/files/Image/2013/03/16/resized/CYNOW2_633_355.jpg
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTkb9yXhW7qBa7SlbdycJ4vGG2ghnhxb5pZHwmGqOE2KNYmLfrU

Cos είπε...

@Παύλος
Φαίνεται ότι είσαστε από τους τυχερούς που μπορούν να επισκέπτονται τα ΑΤΜ για να κάνουν αναλήψεις. Ψηφίστε λοιπόν ΝΔ για να υπάρχει "σταθερότητα", "ασφάλεια" και φυσικά να συνεχίσετε να κάνετε τις αναλήψεις σας σε ευρώ. Εμείς που δεν έχουμε καταθέσεις, που αν μας γυρίσουν ανάποδα θα πέσουν από τις τσέπες μας κάτι ψιλά (εντάξει σε ευρώ, που όπως λέει και η Eurobank δεν είναι αστεία), πορευόμαστε σε άλλο δρόμο. Αυτόν που αναφέρει και η αμέσως επόμενη ανάρτηση του ιστολόγιου.

Παύλος είπε...

@Cos
Θεωρείτε δηλαδή ότι οι εικονιζόμενοι στις φωτογραφίες των οποίων τους συνδέσμους παρέθεσα, έξω από τις τράπεζες της Κύπρου ή ο τύπος με την μπουλντόζα είναι προνομιούχοι και μέλη κάποιας οικονομικής αφρόκρεμας; Εγώ έχω αντίθετη άποψη και νομίζω πως δεν είμαι ο μόνος. Δυσκολεύομαι πολύ να καταλάβω γιατί με προτρέπετε να ψηφίσω ΝΔ, την στιγμή που αφενός απεδείχθησαν τόσο ανίκανοι ώστε η πλειονότητα των συμπολιτών μου να προτιμά τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α αφετέρου αν συνεχίσουν αυτήν την βιόλα οι ίδιοι φόβοι που έχω τώρα θα με απασχολήσουν πάλι λίγο αργότερα. Και για να καταλήξω αν όντως ήμουν τόσο προνομιούχος όσο λέτε θα παρακαλούσα να επικρατήσει ο «άλλος δρόμος» προκειμένου να αποκτήσουν μεγαλύτερη αξία οι καταθέσεις μου σε σκληρό νόμισμα σε ένα περιβάλλουν διαρκώς υποτιμώμενου εθνικού νομίσματος. Στο ίδιο αυτό περιβάλλον θα’θελα να δω πως θα έβρισκαν την άκρη τους οι χρονίως πάσχοντες συμπολίτες μας, των οποίων η θεραπέια βασίζεται σε εισαγόμενα φάρμακα. Θα’θελα να δω πως θα έβρισκαν την άκρη τους στα ράφια των σούπερ μάρκετ οι θιασώτες του άλλου δρόμου την ώρα που τα μισά είδη πρώτης ανάγκης ως τώρα είναι εισαγόμενα και δυστυχώς τα χορταράκια οι κοτούλες οι γελάδες και οι κατσικούλες δεν φθάνουν για να μας ταϊσουν όλους. Συνεπώς μου προκύπτει κι εμένα η ίδια απορία με τον συγγραφέα «ΚΑΙ ΜΕΤΑ(τον άλλο δρόμο) ...ΤΙ;;;»