Πνευματικά δικαιώματα δεν υπάρχουν. Οι ιδέες πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθερα. Άρα...
... η αντιγραφή όχι απλώς επιτρέπεται αλλά είναι και επιθυμητή, ακόμη και χωρίς αναφορά της πηγής!

Η γλώσσα κόκκαλα τσακίζει

- "Ο λόγος που μ' άφησες έξω από την υπόθεση", είπε ήσυχα, "ήταν ότι νόμισες πως η αστυνομία δεν θα πίστευε ότι σκέτη περιέργεια μ' έσπρωξε να κατέβω εκεί κάτω χτες το βράδυ. Θα υποψιάζονταν ίσως ότι είχα κάποιον ύποπτο λόγο και θα με σφυροκοπούσαν μέχρι να σπάσω".
- "Πώς ξέρεις αν δεν σκέφτηκα το ίδιο πράγμα;"
- "Οι αστυνομικοί είναι κι αυτοί άνθρωποι", είπε ξεκάρφωτα.
- "Έχω ακούσει ότι σαν τέτοιοι ξεκινάνε".

[Ραίημοντ Τσάντλερ, "Αντίο, γλυκειά μου", εκδόσεις Λυχνάρι, 1990 (σελ.: 54)]

7 Φεβρουαρίου 2014

Αλαφούζοι - 4. Κόντρα και φλερτ με τον Καρατζαφύρερ

Λέγαμε χτες ότι οι Αλαφούζοι έβαλαν στο μάτι τον ρουμανικό στόλο, ο οποίος ξεπουλιόταν από την πουλημένη "δημοκρατική" κυβέρνηση της μετακομμουνιστικής Ρουμανίας. Πριν συνεχίσουμε με τις ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες τής ιστορίας, ας κάνουμε ένα διάλειμμα για να γελάσουμε λιγάκι. Δηλαδή, όχι και λιγάκι. Με την ψυχή μας θα γελάσουμε.

Πάμε πίσω, στο 2011. Ο αρχικωλοτούμπας τής συγχρονης πολιτικής μας ιστορίας, ο Καρατζαφύρερ, έχει στην μπούκα το αλαφουζαίηκο επειδή οι μηντιάδες τού Φαλήρου τα χώνουν στον ΛαΟΣ, τόσο μέσα από την Καθημερινή όσο και μέσα από τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες του Σκάι. Μάλιστα δε, το τότε πρωτοπαλλήκαρο του Καρατζαφύρερ, ο Άδωνις, πνέει μένεα κατά τής "Ελληνοφρένειας", η οποία τον ξεσκίζει σχεδόν καθημερινά.

Στις 1 Φεβρουαρίου 2011, λοιπόν, ο ίδιος ο Καρατζαφύρερ, μέσα από την προσωπική του τηλεοπτική εκπομπή στο ΤηλεΆστυ, επιτίθεται με δριμύτητα κατά των Αλαφούζων και των μέσων τους, για πατριωτικούς δήθεν λόγους. Στο απόσπασμα που ακολουθεί, προσέξτε τον Καρατζαφέρη να λέει ότι "αυτό το κανάλι είναι προϊόν πονηράς αγοραπωλησίας", να χαρακτηρίζει τον Σκάι ως "προδοτικό κανάλι" και να ρίχνει μπηχτές για "καράβια από την Ρουμανία πώς ήρθαν εδώ και έγιναν ελληνικά":




Η κόντρα τού Καρατζαφύρερ με το αλαφουζαίηκο ξεσπάει σχεδόν ταυτόχρονα με την όξυνση της κόντρας ανάμεσα στο αλαφουζαίηκο και τον Γιώργο Κουρή, το γνωστό φυντάνι τής Αυριανής, του Άλτερ και του Κόντρα. Είναι η εποχή που το ΕΣΡ αξιοποιεί μια χαζή αφορμή και επιχειρεί να κλείσει το Κόντρα. Οι Αλαφούζοι, επικροτούν την απόφαση του ΕΣΡ και αυτό κάνει τον Κουρή να βγεί στα κεραμίδια. Όπου "κεραμίδια", η εκπομπή τού Τέρενς "ανεξάρτητου έλληνα" Κουίκ στο Κόντρα (πού αλλού;). Στο παρακάτω απόσπασμα προσέξτε πόσο ωμά μιλάει ο Κουρής για τις "δουλειές" των Αλαφούζων ("βούτηξε τον στόλο τής Ρουμανίας"!):




Προσέξτε τώρα δυο ημερομηνίες: την Τρίτη 1/2/2011 βγαίνει η εκπομπή τού Καρατζαφέρη στην οποία αναφερθήκαμε και το Σάββατο 5/2/2011 ο Καρατζαφέρης ταξιδεύει στην Ρουμανία. Την Δευτέρα στις 8 του μηνός, το Έθνος έχει στα "ψιλά" την εξής ειδησούλα: "«Μυστική» αποστολή στο Βουκουρέστι πραγματοποίησε το περασμένο Σάββατο ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης. Πήγε με... τραγιάσκα και έφυγε με DVD!". Και συμπληρώνει: "Σαν «πράκτωρ 007», με μαύρο πανωφόρι και δερμάτινη τραγιάσκα, ο Γ. Καρατζαφέρης ταξίδεψε το πρωί του Σαββάτου για τη Ρουμανία. Στο αεροδρόμιο του Βουκουρεστίου τον περίμενε ένας κουστουμαρισμένος εξηντάρης, με χλωμό πρόσωπο και μαύρα γυαλιά, που αυτός κι αν έμοιαζε με πραγματικό πράκτορα! Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κατέλυσε στο ξενοδοχείο Marriott, όπου στην πριβέ τραπεζαρία γευμάτισε με τον «σκοτεινό» εξηντάρη και δύο άλλους κύριους με παραφουσκωμένα σακάκια, δείγμα ότι οπλοφορούσαν. Βγαίνοντας, ο Γ. Καρατζαφέρης κρατούσε δύο DVD. Προφανώς ετοιμάζεται για... πόλεμο ο αρχηγός του ΛΑΟΣ. Με ποιον άραγε;...".

Τελικά, όντως βρήκε DVD ο Καρατζαφύρερ στο Βουκουρέστι ή μπλοφάριζε; Δεν μπορούμε να ξέρουμε. Πάντως, το μόνο που ξέρουμε είναι ότι στις 10 Μαρτίου ο Σκάι βγάζει στον αέρα μια δημοσκόπηση, η οποία δείχνει "εκρηκτική άνοδο" του ΛαΟΣ με ποσοστό κοντά στο 10% και τον ίδιο τον Καρατζαφέρη ως δημοφιλέστερο πολιτικό αρχηγό (!) ενώ την επόμενη μέρα, 11 Μαρτίου, ο "έγκριτος" και "αδέσμευτος" δημοσιογράφος Αλέξης Παπαχελάς δημοσιεύει στην Καθημερινή μια "περισπούδαστη" πολιτική ανάλυση με τον εκκωφαντικό τίτλο "Γιατί ανεβαίνει ο ΛαΟΣ;".

Αν μέχρις εδώ χαμογελάσατε, τώρα ετοιμαστείτε να ξεκαρδιστείτε.

Δυο μέρες αργότερα, στις 13 Μαρτίου, η εφημερίδα Το Παρόν δημοσιεύει ένα άρθρο με υπέρτιτλο "Το εκδοτικό και οικονομικό κατεστημένο σε δράση" και τίτλο "Στήνουν γκάλοπ για να σύρουν τον Σαμαρά σε κυβέρνηση συνεργασίας". Στο άρθρο αυτό, εκτός από τις αλαφουζαίηκες γελοιότητες της προηγούμενης παραγράφου, αναφέρονται και τα εξής: "Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι ο τελευταίος (ενν.: ο Καρατζαφέρης) έχει κληθεί σε γεύμα από τον ιδιοκτήτη του εκδοτικού συγκροτήματος κ. Αλαφούζο, για να... βρέξουν με σαμπάνια τη «δημοσκοπική έκρηξη» του ΛΑΟΣ και ενδεχομένως να μιλήσουν για τα μελλοντικά (κοινά) τους σχέδια".

Μη μπορώντας να αντέξει την πρόκληση, αντέδρασε αμέσως με άρθρο του στον ιστοτόπο Antinews ο ακροδεξιών πολιτικών πεποιθήσεων σύμβουλος του Σαμαρά, ο Φελλός Κρανιδιώτης, ο οποίος χαρακτήρισε με αχαρακτήριστους χαρακτηρισμούς τα αλαφουζαίηκα μουμουέ και τους συντελεστές τους. Πριν προλάβει σχεδόν να ανεβάσει το άρθρο του ο Φαήλος, ήρθε η οργισμένη αντίδραση του Καρατζαφέρη και, μάλιστα, από του βήματος της βουλής! Ω ρε και τί δεν είπε ο αρχικωλοτούμπας, προκειμένου να υπερασπιστεί την Καθημερινή και τον Σκάι, δηλαδή δυο μέσα που μόλις ενάμιση μήνα πριν έθαβε και εναντίον των οποίων είχε κηρύξει τον πόλεμο! Απολαύστε τον να "αγανακτεί" επειδή ο Φαήλος χαρακτήρισε την Καθημερινή ως "φυλλάδα" και τον Σκάι ως "παπαγαλάκι":




Αρκετά γελάσαμε με την "αδέκαστη", "ανεξάρτητη" και "ανυπότακτη" δημοσιογραφία, η οποία θέλει να αποτελεί και τον κεντρικό στύλο τής δημοκρατίας -τρομάρα τους και της δημοσιογραφίας και της δημοκρατίας. Είναι καιρός να δούμε τί μπορεί να περιείχαν εις βάρος τού αλαφουζαίηκου τα dvd που έφερε -αν έφερε- μαζί του ο Καρατζαφύρερ από το Βουκουρέστι. Υπομονή ως αύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: