Πνευματικά δικαιώματα δεν υπάρχουν. Οι ιδέες πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθερα. Άρα...
... η αντιγραφή όχι απλώς επιτρέπεται αλλά είναι και επιθυμητή, ακόμη και χωρίς αναφορά της πηγής!

Η γλώσσα κόκκαλα τσακίζει

- "Ο λόγος που μ' άφησες έξω από την υπόθεση", είπε ήσυχα, "ήταν ότι νόμισες πως η αστυνομία δεν θα πίστευε ότι σκέτη περιέργεια μ' έσπρωξε να κατέβω εκεί κάτω χτες το βράδυ. Θα υποψιάζονταν ίσως ότι είχα κάποιον ύποπτο λόγο και θα με σφυροκοπούσαν μέχρι να σπάσω".
- "Πώς ξέρεις αν δεν σκέφτηκα το ίδιο πράγμα;"
- "Οι αστυνομικοί είναι κι αυτοί άνθρωποι", είπε ξεκάρφωτα.
- "Έχω ακούσει ότι σαν τέτοιοι ξεκινάνε".

[Ραίημοντ Τσάντλερ, "Αντίο, γλυκειά μου", εκδόσεις Λυχνάρι, 1990 (σελ.: 54)]

19 Απριλίου 2017

Από τον παππού στον εγγονό... μέσω Καμμένου

Ομολογώ ότι δεν καταλαβαίνω αυτό που συμβαίνει με την κυβερνώσα αριστεροδέξια συμπαράταξη. Δεν είναι που η πλειοψηφία των στελεχών της καμώνονται τους αριστερούς δίχως να μπορούν να δείξουν στον χάρτη που στα κομμάτια βρίσκεται η αριστερά, ούτε που οι υπόλοιποι παριστάνουν τους δεξιούς ενώ στην πραγματικότητα δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Είναι που όλοι τους ανεξαιρέτως έχουν ξεφύγει τελείως. Τό ΄χουν χάσει, έχουν κόψει κάβο, έχουν τζαζέψει... πώς να το πω; Λες και οι άνθρωποι έχουν πάθει ομαδική παράκρουση.

Το πιο πρόσφατο κρούσμα αυτής της παράκρουσης είναι ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Δημήτρης Καμμένος, ο οποίος δήλωσε προχτές πως (κρατηθείτε!) οι συντάξεις κόβονται για να μη μπορούν οι συνταξιούχοι να χαρτζηλικώνουν τα εγγόνια τους κι εκείνα να ξημεροβραδιάζονται με τάβλι και φραπέδες! Απολαύστε τον υποδειγματικό τρόπο με τον οποίο ξεδιπλώνει την υψηλού επιπέδου ανάλυσή του μέσω της τηλεοπτικής συχνότητας του Σκάι:
Εάν καταφέρουμε και δείξουμε και εξηγήσουμε στον κόσμο ότι από το να έχει την σύνταξη ο παππούς και να του παίρνει ένα κατοστάρικο τον μήνα ο εγγονός να πίνει φραπέ και να παίζει τάβλι, προτιμώ να του πάρω εγώ σαν κράτος (εφ' όσον είμαι σοβαρό) το κατοστάρικο και να το κάνω εργοδοτική εισφορά να πάω να βρω δουλειά στο παιδί για να μη πίνει φραπέ. Προσέξατε τι λέω; Θα ήθελα λίγο να το δούμε έτσι. Έτσι θα δώσεις δουλειές για να έχεις διαθέσιμο εισόδημα.
Αυτά είπε ο Δημήτρης Καμμένος και βάζω στοίχημα πως το αίμα που σας ανέβηκε στο κεφάλι δεν σας επέτρεψε να εμβαθύνετε σε όσα διαβάσατε. Να σας βοηθήσω, λοιπόν:

23/9/2015: Ο Δημήτρης Καμμένος αναλαμβάνει υφυπουργός υποδομών για... μισή μέρα.

Το πρώτο και κυριώτερο που έπρεπε να προσέξετε είναι ότι κόβονται οι συντάξεις. Τελεία. Ο κ. Καμμένος είναι σαφής: ένα "σοβαρό κράτος" πρέπει να κόψει από τον συνταξιούχο παππού το χαρτζηλίκι που δίνει στον εγγονό του. Μόνο που ο κ. Καμμένος είναι μακρυά νυχτωμένος και δεν έχει επαφή με την κοινωνία. Ας του εξηγήσουμε, λοιπόν, ότι η εποχή που οι παππούδες μοίραζαν χαρτζηλίκια στα εγγόνια τους έχει περάσει εδώ και χρόνια. Τώρα, πλέον, οι συντάξεις δεν φτάνουν ούτε για την επιβίωση των ίδιων των παππούδων. Όσοι ζουν ακόμη, ζουν επειδή είτε πρόλαβαν κι έφτιαξαν μια καλή "κάβα" για τα στερνά τους είτε επειδή τα παιδιά τους έχουν την δυνατότητα να τσοντάρουν. Οι υπόλοιποι... καλή ψυχή.

Το δεύτερο σημαντικό σημείο που έπρεπε να προσέξετε είναι το τι θα γίνει το κατοστάρικο που κόβεται. Κι εδώ είναι σαφής ο κ. Καμμένος: θα γίνει εργοδοτική εισφορά. Με άλλα λόγια: θα χαριστεί στους επιχειρηματίες, ώστε να μειωθεί το μισθοδοτικό τους κόστος. Θεωρητικώς, η μείωση του κόστους μιας επιχείρησης αντανακλάται εν μέρει σε μείωση της τιμής των παραγόμενων προϊόντων ή υπηρεσιών της και εν μέρει σε αύξηση των κερδών της. Κατά κανόνα, όμως, στην πράξη συμβαίνει μόνο το δεύτερο. Έτσι, το απλοποιημένο σχήμα δείχνει ότι τα χρήματα που κόβονται από τις συντάξεις, καταλήγουν στα συρτάρια των επιχειρήσεων και στις τσέπες των επιχειρηματιών. "Βόηθα με φτωχέ να μη σου μοιάσω" ένα πράμα...

Τί -υποτίθεται πως- θα κάνουν οι επιχειρηματίες μ' αυτά τα λεφτά, κατά τον κ. Καμμένο; Θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας. Παναπεί, εκεί που ο νεαρός έπαιρνε το κατοστάρικο και το ξόδευε στους καφενέδες, τώρα μ' αυτό το κατοστάρικο εξασφαλίζει το μέλλον του. Χμμμ.. Ας εξηγήσει κάποιος στον κ. Καμμένο ότι κανένα μέλλον δεν εξασφαλίζεται με μισθό 510,95 μικτά, δηλαδή με λιγώτερα από 430 τον μήνα στην τσέπη. Κι αυτά μόνο σε περίπτωση που δουλεύεις πλήρες οκτάωρο. Καθ' όσον, η πράξη αποδεικνύει ότι περισσότεροι από δύο στους τρεις νέους που βρίσκουν δουλειά, εργάζονται με "ελαστικό" τρόπο (τρίωρο ή τετράωρο, μερικές μέρες την εβδομάδα κλπ). Με άλλα λόγια, ξαναβρίσκονται με το κατοστάρικο του παππού στην τσέπη, μόνο που τώρα τραβιούνται για να το αποκτήσουν και δεν χάνουν την ώρα τους με φραπέ και τάβλι...


Βεβαίως, ο Δημήτρης Καμμένος δεν είναι κανένας τυχαίος ώστε να μη ξέρει τι λέει. Ο άνθρωπος είναι σπουδαγμένος. Όπως λέει ο ίδιος στο βιογραφικό του ότι "Οι σπουδές του περιλαμβάνουν υποχρεωτική εκπαίδευση στον Δημόσιο Λύκειο Βριλησσίων, φοίτηση στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αμερικανικού Κολεγίου Αθηνών και εξειδίκευση στα Οικονομικά και Στρατηγική Επικοινωνία σε ΗΠΑ και Μ. Βρετανία". Βέβαια, σε όλα αυτά τα πομπώδη δεν βλέπουμε πουθενά κάποιο πτυχίο ή κάποιο μεταπτυχιακό αλλά, δεν μπορεί, κάτι θα υπάρχει. Επίσης, ο Δημήτρης Καμμένος "διαθέτει πολύ μεγάλη εμπειρία στα διεθνή τραπεζικά, στην επιχειρησιακή μελέτη και ανάλυση επενδύσεων καθώς και στον έλεγχο συμβάσεων χρηματοδοτήσεων", αν και δεν βλέπουμε τι είδους τραπεζική εμπειρία είναι αυτή ούτε πού και πώς την απέκτησε αλλά, δεν μπορεί, κάτι θα ξέρει. Παρεμπιπτόντως, αν κάποιος βρει στο διαδίκτυο ιστοσελίδα κάποιας (έστω μίας!) από τις εταιρείες όπου έχει εργαστεί ο κ. Καμμένος, ας μου στείλει τον σύνδεσμο με email, διότι εγώ δεν βρήκα τίποτε (μάλλον χρειάζομαι μαθήματα χρήσης google).

Εκείνο που σίγουρα ξέρουμε για τον Δημήτρη Καμμένο, μέσα από όσα ο ίδιος έχει αναρτήσει στο Twitter είναι ότι:
- (α) Απεχθάνεται τον Τσίπρα και την αριστερά: "Ο Τσίπρας είναι χειρότερος από τον ΓΑΠ. Είναι εγκληματίας. Παρακολουθεί, γνωρίζει 3 χρόνια τι και πώς μας καταστρέφουν και πάει υποψήφιος εκεί" (14/12/2013), "Οι αριστεροί είναι η δικαιολογημένη ενοχή και ανοχή της ηλίθιας κοινωνίας η οποία τον παίρνει ΑΑΑριστερόστροφα" (7/11/2013).
- (β) Απεχθάνεται τους εβραίους: "9/11 Και μην ξεχνάτε. Από τις 2.500 εβραίων που εργαζόταν στους Δίδυμους Πύργους εκείνη την ημέρα δεν πήγε κανένας τους για να εργαστεί" (9/11/2013), "Ααα είσαι τρόμπα. Μη μου ξαναμιλήσεις. Γαμώ το Ταλμούδ σας" (15/9/2013). "Ο Κουβέλης είναι Έλληνας; Οι Εβραίοι είναι πρώτα Εβραίοι και μετά κάτι άλλο" (3/9/2014).
- (γ) Απεχθάνεται τους ομοφυλόφιλους: "Γιατί η Χρυσή Αυγή δεν έβγαλε ανακοίνωση ή δεν παρενέβη δυναμικά στα ξεφτιλισμένα γκέι παρέιντ μπροστά στην Βουλή;; Άφαντοι..." (17/6/2014), "Είμαι της Τάξεως και της Ηθικής. Το αναγκαστικό αλλοδαπό πουστροδίκαιο δε θα περάσει" (23/11/2013), "Ο αναγκαστικός σεβασμός του τουρλοκωλιάσματός σας με βρίσκει αντίθετο όσο μου τον κάνουνε πλύση εγκεφάλου" (23/11/2013), "Με αναγκάζεις να σεβαστώ την ανωμαλία σου. Αυτό είναι φασιστικό νταβατζιλίκι. Δεν θα πάρω" (23/11/2013).
- (δ) Μετά βίας γλιτώνει το εγκεφαλικό στον συνδυασμό αριστερός + εβραίος + ομοφυλόφιλος: "ΣυΡιζΑ σε πλήρη ταύτιση με τις επιταγές του σιωνισμού = να διαλυθούν οι άλλες κοινωνίες!! Στο Ισραήλ γιατί δεν κάνουν γάμους ομοφυλόφιλων;" (23/11/2013).


Εκείνο που, επίσης, ξέρουμε είναι ότι, κατά τον σχηματισμό τής κυβέρνησης στις 23/9/2015, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανέθεσε στον Δημήτρη Καμμένο το χαρτοφυλάκιο του υφυπουργού υποδομών, μεταφορών και δικτύων. Ο Καμμένος ορκίστηκε αλλά έμεινε στην θέση του λιγώτερο από δώδεκα ώρες. Χάρη στα παραπάνω "τιτιβίσματά" του (και σωρεία άλλων ακόμη) προκλήθηκε τέτοιος σάλος ώστε αναγκάστηκε να παραιτηθεί. Το ωραιότερο είναι ότι την παραίτησή του την ανακοίνωσε ο συνεπώνυμός του πρόεδρος του κόμματός του (*) με μια ανάρτηση στο... twitter: "Μέχρι την απόδειξη της αλήθειας για την υπόθεση των αντισημιτικών ρατσιστικών αναρτήσεων, ο υφυπουργός θα διευκολύνει με την παραίτησή του".

Αυτός ο πολυσπουδαγμένος φελλός, λοιπόν, κλήθηκε από τον Σκάι για να εξηγήσει σε μας τους άσχετους γιατί όταν ένα "σοβαρό κράτος" μειώνει το εισόδημα των συνταξιούχων, φροντίζει ουσιαστικά τα εγγόνια τους. Κι όσο σκέφτομαι ότι κάποιοι είναι τόσο "καμμένοι" ώστε και τον ακούνε και τον παίρνουν στα σοβαρά, τόσο τρελαίνομαι...


-----------------------------------------
(*) Από όσα είναι γνωστά, η μόνη σχέση Πάνου και Δημήτρη Καμμένου είναι ότι έχουν το ίδιο επώνυμο, αν και το φιλικά προσκείμενο στον Αντώνη Σαμαρά ιστολόγιο "Δεξί Εξτρέμ" ισχυρίζεται ότι είναι συγγενείς (δίχως να ξεκαθαρίζει το είδος της συγγένειας, πάντως).

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όλοι χρειάζονται ένα μαλάκα, που να είναι τόσο μαλάκας ώστε να τολμά να λέει τις μαλακίες που ο αρχηγός του θα φοβόταν να πει δημόσια.

Το ΠΑΣΟΚ είχε τον Πάγκαλο, η ΝΔ τον Μπουμπούκο, οι ΑΝΕΛ τον Καμμένο.

Ανώνυμος είπε...

Θοδωρε,τα ειπες ολα,τον παρακολουθουσα καποια χρονια απο τοτε που εμφανιζοταν με καποια αρθρα στον ANTINEWS,την εποχη του αντιμνημονιακου σαμαρα και τον στηριζε. Μετα που εγινε πινοκιο ο αντωνακης , αλλαξε στεκι,,ματακομiσε στο twitter.Πανω απο ολα η ..πατριδα.!!!!! Και μετα μπηκε στην βουλη!!!!!!!!!! Λοιπον ενα περιεργο πραγμα λιγο πριν ,λιγο μετα οταν μπαινουν στην βουλη η τους κανουν καποια ενεση η τους δινουν κατι να πινουν συνεχως ,η περνανε καποιες ....δοκιμασιες,ξερεις απο αυτες που ο εκαστοτε Σουλτανος στην οθωμανικη αυτοκρατορις υπεβαλε τους ανωτατους αξιωματουχους ωστε να τους δειχνει ΠΟΙΟΣ εχει την εξουσια. Σημειωσε πως δεν διατηρουσε χαρεμι γυνακειον ο σουλτανος αλλα και ανδρικο απο οπου ολοι η αξιωματουχοι.Χαρακτηριστικη ειναι η απαντηση του ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ προς τον απεσταλμενο του τουρκαλα ο οποιος ζητησε απο τον αθυροστομο ηρωα να παραδοθει.Σε απταιστη ..καραισκακικη γλωσσα ο θυμωμενος ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗς τον αποκαλεσε ΠΟΥΤΑΝΑ.Ηταν οτι τουρκος ηταν αποφοιτος της μεγαλης σχολης των Αξιωματουχων της οθωμανικης αυτοκρατοριας.Καθε ομοιοτης ουδεμια σχεση εχει με την ελληνικη ....πραγματικοτητα!!!!!.

ΔΤ είπε...

Τον αδικείς. Όπως γνωρίζουμε, έχει εργαστεί για περισσότερες από 8 ώρες στην "Ελληνική Κυβέρνηση", μια Εταιρεία Ειδικού Σκοπού (SPV/SPE) της πολυεθνικής κοινοπραξίας "EU-ECB-IMF".
Υπάρχει σχετική ιστοσελίδα, και από όσο γνωρίζω η εταιρία δεν έχει κλείσει ακόμα.

Ανώνυμος είπε...

Αν ο κ.Καμμένος είναι θιασώτης της “ελεύθερης αγοράς” τότε γιατί ανακατεύεται στις ιδιωτικές δουλειές παππού – εγγονού;
Ίσως γιατί “ελεύθερη αγορά'” δεν υπάρχει πάνω από 100 χρόνια γράφω.
Αλλά τα κεντρικά ζητήματα που “προβάλει” αυτή η δήλωση είναι άλλα.

Η προσπάθεια “ενοχοποίησης” της νεολαίας(φραπέ-τάβλι) η οποία κυρίως εργάζεται με 200-500 ευρώ, με μισοπληρωμένη (6ωρο - 8ωρο για επίσημα 4ωρο) ή ανασφάλιστη εργασία.

Η έμμεση ομολογία πως το Κράτος είναι το Κράτος των Αστών, ένας μηχανισμός μεταβίβασης πλούτου προς τους αστούς και μέσω “επιδοτήσεων” από τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Προετοιμάζουν το κλίμα για νέα μείωση συντάξεων που θα πάει για “καλό σκοπό” όπως πήγαν οι προηγούμενες.

Στο πλαίσιο της κοροϊδίας των αντίμετρων αν και όταν ξεπεραστεί το 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα ένα από τα “αντίμετρα” που σκέπτονται να είναι η επιδότηση κατά 50% του “εργασιακού κόστους” από το κράτος!
Αυτό το λένε βοήθεια προς τους άνεργους ενώ είναι καθαρή βοήθεια προς τους εργοδότες. Κανένας εργοδότης προσλαμβάνει για να δώσει έστω ένα ευρώ, αν αυτό δεν του έρθει πίσω στο πολλαπλάσιο

Unknown είπε...

Όπως αντιλαμβανόμαστε, ο αληθής σκοπός τέτοιου είδους ''δηλώσεων'' εκ μέρους ποταπών υποκειμένων - όπως ο συγκεκριμένος φαιδρός - έγκειται στην επίδραση στη λαϊκή συνείδηση.
Εγκαίρως, συνεπώς, προκλήθηκαν αντιδράσεις εναντίον τέτοιων ανερμάτιστων αλλά κυρίως προκλητικών και αντιλαϊκών τοποθετήσεων.

sokrates είπε...

Μην ξεχνάμε και ότι από οικονομική άποψη ο κ. Δ. Καμμένος είπε την απόλυτη πίπα: κόβουμε τα κατσοστάρικα από τον τζίρο των επιχειρήσεων και τους τα δίνουμε σαν επιδότηση για προσλήψεις. Δηλαδή να αδειάσουν τα τραπέζια από ράθυμους θαμώνες, οι οποίοι θα σηκωθούν να γίνουν σερβιτόροι σε άδεια τραπέζια.

Ανώνυμος είπε...

Καμία "πίπα" δεν είπε.
Επιπλέον λεφτά θα πάρουν από τους συνταξιούχους, και το αστικό κράτος παίζει και τον ρόλο "εισπράκτορα" για λογαριασμό της αστικής τάξης.

Για την "ανάπτυξη" ρε γαμώτο όπως π.χ. τις εποχές του 3-4% ρυθμού ανάπτυξης του Σημίτη

Ανώνυμος είπε...

Δεν φοβάται τα λόγια του.
Φραπέ-Τάβλι-παππούς-εγγονός
https://www.youtube.com/watch?v=wYdl_pswjpw

“Λέει κάτι που είναι κοντά σε αυτό που ετοιμάζεται να συμβεί”.
“Η αποκάλυψη πάντα προκαλεί πανικό”
Μπάμπης ΣΚΑΙ για Δ.Καμμένο
https://www.youtube.com/watch?v=EAlWmKQIIgA
Μέσα από Συνταγές του ΔΝΤ το "σχηματάκι" για άνεργο παιδί – εγγόνι και συντάξεις