Πνευματικά δικαιώματα δεν υπάρχουν. Οι ιδέες πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθερα. Άρα...
... η αντιγραφή όχι απλώς επιτρέπεται αλλά είναι και επιθυμητή, ακόμη και χωρίς αναφορά της πηγής!

Η γλώσσα κόκκαλα τσακίζει

- "Ο λόγος που μ' άφησες έξω από την υπόθεση", είπε ήσυχα, "ήταν ότι νόμισες πως η αστυνομία δεν θα πίστευε ότι σκέτη περιέργεια μ' έσπρωξε να κατέβω εκεί κάτω χτες το βράδυ. Θα υποψιάζονταν ίσως ότι είχα κάποιον ύποπτο λόγο και θα με σφυροκοπούσαν μέχρι να σπάσω".
- "Πώς ξέρεις αν δεν σκέφτηκα το ίδιο πράγμα;"
- "Οι αστυνομικοί είναι κι αυτοί άνθρωποι", είπε ξεκάρφωτα.
- "Έχω ακούσει ότι σαν τέτοιοι ξεκινάνε".

[Ραίημοντ Τσάντλερ, "Αντίο, γλυκειά μου", εκδόσεις Λυχνάρι, 1990 (σελ.: 54)]

13 Φεβρουαρίου 2017

Ένα ολόκληρο πλαίσιο

Η σημερινή μας ιστορία αρχίζει πριν 25 μήνες περίπου, καθώς βαδίζουμε προς τις εκλογές τής 25ης Ιανουαρίου 2015. Εκείνη την εποχή η Χρυσή Αυγή υποβάλλει επίσημο αίτημα προς τον δήμο Πατρέων προκειμένου να συμφωνηθούν οι χώροι και οι ημερομηνίες των προεκλογικών εκδηλώσεων της οργάνωσης. Αντί απάντησης, ο Δήμος Πατρέων εκδίδει την πρώτη του απόφαση μέσα στην χρονιά: ο δήμος Πατρέων αρνείται να διευκολύνει με οποιονδήποτε τρόπο την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς, η ίδια οργάνωση, με τον μανδύα τού κοινοβουλευτικού κόμματος που υποβάλλει ερωτήσεις στην βουλή, ζητά επίσημα από τον δήμο Πατρέων στοιχεία για τα παιδιά των μεταναστών που φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς τού δήμου. Αντί απάντησης, ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης στέλνει έγγραφο προς τους αντιδημάρχους και προς όλες τις υπηρεσίες τού δήμου, με το οποίο τους καλεί να μη δώσουν κανένα στοιχείο στην Χρυσή Αυγή:
Ο Δήμος Πατρέων ουδεμία σχέση θέλει να έχει με τη ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Ως εκ τούτου, με κανέναν τρόπο δεν θα διευκολύνει την κοινοβουλευτική ή άλλη δραστηριότητά της και άρα την εγκληματική της δράση, με τη διάθεση στοιχείων του, χώρων που του ανήκουν ή οποιονδήποτε άλλο τρόπο.
Οι χολωμένοι χρυσαυγήτες καταθέτουν ερώτηση στην βουλή, ζητώντας από τον τότε υπουργό εσωτερικών (νυν πρόεδρο της βουλής) Νίκο Βούτση να πάρει μέτρα κατά του κομμουνιστή δημάρχου. Ο Βούτσης απαντά μασώντας τα λόγια του:
Είναι μια πολιτική θέση και ευθύνη την οποία παίρνει ο δήμαρχος, η οποία βεβαίως είναι στην κρίση και των πολιτών και της κοινής γνώμης, του δημόσιου χώρου ευρύτερα (…) Εάν υφίσταται ζήτημα παράβασης καθήκοντος, υπάρχει το ζήτημα των πειθαρχικών ποινών, τις οποίες ο ελεγκτής νομιμότητας επιβάλλει κλπ. Υπάρχει ένα ολόκληρο πλαίσιο στο οποίο θα μπορούσε κανείς να αναφερθεί ως προς αυτό το ζήτημα. Σας το λέω ευθέως, παρότι δε συμφωνώ (διαφωνώ) με την πολιτική θέση αυτού του δημάρχου. Παρότι, σας επαναλαμβάνω, διαφωνώ, δεν θεωρώ πως υπάρχει ζήτημα πειθαρχικής δίωξης σε ό,τι τουλάχιστον με αφορά, δηλαδή να προκαλέσω μία τέτοια δίωξη του δημάρχου.
Είναι προφανές ότι ο υπουργός είναι στριμωγμένος. Από την μια δεν θέλει να εκτεθεί παίρνοντας το μέρος του Πελετίδη κι από την άλλη διστάζει να υποστηρίξει ευθέως τους χρυσαυγήτες. Τελικά, νίπτει τας χείρας του: εγώ δεν θέλω να προκαλέσω δίωξη του δημάρχου αλλά εσείς έχετε κι άλλους τρόπους ("ένα ολόκληρο πλαίσιο") για να βγάλετε άκρη. Ο χρυσαυγήτης βουλευτής Αχαΐας Μιχάλης Αρβανίτης ενθουσιάζεται τόσο από την απάντηση ώστε πλέκει το εγκώμιο του υπουργού!

Πάτρα, δικαστικό μέγαρο, 13/2/2017, ώρα 9.30: Ο Κώστας Πελετίδης απευθύνει χαιρετισμό στο συγκεντρωμένο πλήθος.

Κάπου εκεί πιάνει δουλειά το "πλαίσιο" του Βούτση. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση (την οποία υποτίθεται ότι θα καταργούσε ο ΣυΡιζΑ όταν θα έπαιρνε την εξουσία) εγκαλεί τον Πελετίδη διότι η απόφασή του δεν υποβλήθηκε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση "ώστε να εξετασθεί η νομιμότητά της" αλλά και διότι η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου την οποία επικαλείται "αναφερόταν στη διακριτική δυσμενή μεταχείριση του κόμματος της Χρυσής Αυγής έναντι των λοιπών κομμάτων, αναφορικά με τη διακίνηση του πολιτικού λόγου και την προβολή προεκλογικού υλικού, μόνο σε σχέση με την περίοδο των εκλογών της 25.1.2015 και όχι για οιαδήποτε άλλη περίσταση, ούτε εξουσιοδότησε το δήμαρχο Πατρέων να μη χορηγεί στοιχεία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του εν λόγω κόμματος ή να μη διαθέτει χώρους του Δήμου για δημόσιες εμφανίσεις του κόμματος αυτού, οπότε το υπ. αριθ. πρωτ. 2490/70160/9.6.2015 έγγραφο δεν εξεδόθη προς εφαρμογή της".

Ιδιαίτερη σημασία έχει το ότι ο -διορισμένος- Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Διονύσης Παναγιωτόπουλος δεν βλέπει κανένα πρόβλημα με την Χρυσή Αυγή: "Δεν έχει περιέλθει σε γνώση μας η έκδοση δικαστικής αποφάσεως με την οποία να χαρακτηρίζεται ως εγκληματική οργάνωση ο κομματικός σχηματισμός “ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ”, επομένως δεν συνάγεται η ισχύς κάποιου νόμιμου λόγου, βάσει του οποίου δικαιολογείται η άρνηση αναγνώρισης στο εν λόγω κόμμα της άσκησης δικαιωμάτων και ευχερειών που αναγνωρίζονται και στα λοιπά κόμματα".

Παρένθεση. Προφανώς, ο Παναγιωτόπουλος έχει λόγο να αναφέρεται σε "έκδοση δικαστικής αποφάσεως", αφού έτσι κάνει διπλή ντρίπλα, αποφεύγοντας τόσο την εξελισσόμενη δίκη των χρυσαυγητών για τον φόνο τού Φύσσα, την δολοφονική επίθεση σε μέλη τού ΠΑΜΕ και σε μετανάστες κλπ όσο και το υπ' αριθ. 215/2015 παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθήνας, με το οποίο παραπέμφθηκαν οι βουλευτές τής οργάνωσης (μεταξύ των οποίων και ο Αρβανίτης) και στο οποίο περιγράφεται με λεπτομέρειες και στοιχεία η εγκληματική της δράση. Το εν λόγω βούλευμα διατυπώνει το συμπέρασμα ότι η Χρυσή Αυγή "είναι εγκληματική οργάνωση ντυμένη με το μανδύα κόμματος". Κλείνει η παρένθεση.

Στις 23 Νοεμβρίου 2015, ο Κώστας Πελετίδης καταθέτει στην Δ' Πταισματοδίκη Πατρών απολογητικό υπόμνημα, όπου αναφέρεται διεξοδικά στην εγκληματική δράση τής φασιστικής οργάνωσης και συμπεραίνει:
Αποτελεί λοιπόν καθήκον και υποχρέωσή μας απέναντι στο λαό της Πάτρας, απέναντι στην ιστορία μας, απέναντι στη νέα γενιά, να είμαστε οι πρώτοι που, με τη δράση μας και τον τρόπο διοίκησης του Δήμου, υψώνουμε τοίχο απέναντι στην αναβίωση του φασισμού και του ναζισμού, να αποκαλύπτουμε με κάθε τρόπο τον πραγματικό χαρακτήρα και το ρόλο των πολιτικών απογόνων των ναζί, να αναδείχνουμε την επικίνδυνη εγκληματική δράση της. Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μη διευκολύνουμε, με οποιονδήποτε τρόπο, τη δράση τους. (...) Οι πραγματικοί υπόλογοι, δεν είναι ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας που πράττουν το καθήκον τους απέναντι στο λαό και την ιστορία των αγώνων και των θυσιών του. Είναι η Χρυσή Αυγή με την αποκρουστική ναζιστική θεωρία της, την εγκληματική της δράση, που έχει και το θράσος των φασιστών να εμφανίζεται ως τιμητής και κατήγορος, καθώς και όσοι άμεσα ή έμμεσα τη στηρίζουν και την ανέχονται.

Όμως, το "πλαίσιο" συνεχίζει απτόητο την δουλειά του. Στις 26 Αυγούστου 2016 το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, το οποίο υπάγεται στο υπουργείο δικαιοσύνης, στέλνει έγγραφο στον δήμαρχο πατρέων, αναφέροντας ότι υπάρχει έκθεση του ΣΕΕΔΔ "με αντικείμενο τον έλεγχο νομιμότητας μη χορήγησης στοιχείων από Υπηρεσίες του Δήμου σε υποψήφιο βουλευτή του “Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή”" και σημειώνοντας ότι "οι υπηρεσίες είναι υποχρεωμένες μέσα σε δύο μήνες να αναφέρουν στον υπουργό και σε άλλους παράγοντες τις ενέργειες στις οποίες προέβησαν προς συμμόρφωση με την έκθεση".

Δυο βδομάδες αργότερα, στις 8 Σεπτεμβρίου 2016, η αντεισαγγελέας πρωτοδικών Πατρών Αναστασία Αργυράκη εκδίδει το κλητήριο θέσπισμα με το οποίο καλείται ο Κώστας Πελετίδης να δικαστεί στις 13 Φεβρουαρίου 2017 επειδή:
Κατηγορείται ως υπαίτιος του ότι στην Πάτρα στις 09-06-2015, με πρόθεση παρέβη τα καθήκοντα της υπηρεσίας του (…) με σκοπό να προκαλέσει βλάβη σε άλλον και συγκεκριμένα, υπό την ιδιότητά του ως δημάρχου Πατρέων, απέστειλε το υπ’ αριθ. πρωτ. 2490/70160 έγγραφο στην πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρών, στους αντιδημάρχους του Δήμου Πατρέων και στους Προϊσταμένους όλων των διευθύνσεων του Δήμου Πατρέων και παρεμπόδισε την πρόσβαση των μελών του κόμματος “Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή” στα έγγραφα στοιχεία των υπηρεσιών του Δήμου Πατρέων για τις δημόσιες εμφανίσεις τους, με αντίστοιχη βλάβη τους, συνισταμένη ιδίως στο ότι στερήθηκαν με τον τρόπο αυτό τη δυνατότητα να προβούν στον κοινοβουλευτικό έλεγχο των ενεργειών του Δήμου Πατρέων και να εκφράσουν δημοσίως στους ως άνω χώρους τις πολιτικές τους απόψεις κατά τη διάρκεια προεκλογικής περιόδου, ενώ κατά τα προεκτεθέντα καθήκοντά του είχε υποχρέωση να τους επιτρέψει την πρόσβαση στα προειρημένα στοιχεία του δήμου και κοινόχρηστους χώρους".
Το καταλάβαμε; Ο Κώστας Πελετίδης κατηγορείται ότι στέρησε από τους φασίστες "τη δυνατότητα να προβούν στον κοινοβουλευτικό έλεγχο των ενεργειών του Δήμου Πατρέων"! Κοινοβουλευτικός έλεγχος από τους φασίστες σε κομμουνιστή δήμαρχο επί αριστερής διακυβέρνησης!!! Αν δεν ήταν τραγικό, θα είχε όντως πολλή πλάκα.

Δημοκρατία... πόσα πλαίσια δραστηριοποιούνται και πόσες ανωμαλίες γίνονται στο όνομά σου;


Υστερόγραφο. Αρχικά, σκεφτόμουν να δώσω στο σημερινό κείμενο την μορφή ρεπορτάζ και να μιλήσω για τις χιλιάδες πατρινών που κατέκλυσαν τους δρόμους μπροστά και γύρω από το δικαστικό μέγαρο, για την συμπαράσταση στον δήμαρχο όλων των δημοτικών παρατάξεων χωρίς εξαίρεση, για την παρουσία άλλων δημάρχων, για το τηλεφώνημα συμπαράστασης που έκανε πρωί-πρωί στον δήμαρχο ο μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος ή ακόμη και για το ερμητικά κλειστό γραφειάκι των φασιστών στον δεύτερο όροφο μιας πολυκατοικίας 50-60 μέτρα πιο πέρα. Όμως, μόλις κάθησα μπροστά στο πληκτρολόγιο, άλλαξα γνώμη. Για όλα αυτά θα μάθετε από αλλού, δεν χρειάζεστε ακόμη έναν να το παίζει έγκυρος και έγκαιρος. Πάντως, τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές (λίγο μετά τις 3.30' το απόγευμα), η δίκη βρίσκεται σε εξέλιξη.

41 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Hθελα να ήξερα τι παράξενο βλέπεις στην στάση του Βούτση και συνολικά στην Οπορτουνιστική φάρα που εκπροσωπεί. Ετσι ήτανε πάντα και έτσι θα είναι όσο υπάρχει καπιταλισμός. Πνευματικό τέκνο του προδοτικού ...εσωτερικού... και του ....κύρκου... με το πείραμα ΜΑΡΚΕΖΙΝΗ...... Είναι ο ίδιος που στον εκλογικό νόμο δεν είχε πρόβλημα με τις ψήφους των Χρυσαυγιτών σε αντίθεση με τον Δήμα της Ν.Δ που είχε δηλώση οτι δεν θέλει να βγεί πρόεδρος με τους Χρυσαυγίτες. Ο Δήμας είναι δεξιός σε αντίθεση με τον Βούτση που είναι αριστερός.... Απλά ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΔΤ είπε...


Μη ξεχνάμε πως, εκλογικά τουλάχιστον, οι ναζί στην Ελλάδα είναι περισσότεροι από τους κομμουνιστές. Έχουν... "δημοκρατικά δικαιώματα"

Ανώνυμος είπε...

Δ.Τ Απόλυτα φυσιολογικά να είναι έτσι. Είναι το ανοιχτά δολοφονικό χέρι του καπιταλισμού. Πάντα υπήρχανε μέσα σε άλλα κόμματα. Οταν ο λαός είχε την δυνατότητα να τους τσακίσει το 1944 μαζί με τον καπιταλισμό ..κάποιοι... τους προσφέρανε ...σκαλάκι πλατύσκαλο.... για την σωτηρία τους. Γιατί απλά είναι Αδερφάκια δίδυμα παιδιά και τα δυο του Καπιταλισμού. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ιλαρίων Καρατζόγλου είπε...

Προσωπικά πιστεύω ότι η Χ.Α είναι εγκληματική οργάνωση, όμως δεν μπορώ να μην επισημάνω ότι η απόφαση του δημάρχου της Πάτρας ήταν πολιτική. Δεν υπάρχει, ακόμα τουλάχιστον, επίσημη καταδικαστική απόφαση για την Χ.Α.

Πιστεύω λοιπόν ότι ο δήμαρχος θα πρέπει να ακολουθήσει τον δρόμο που διάλεξε έντιμα, δηλαδή να αποδεχτεί τις συνέπειες των πράξεων του και να μην χρησιμοποιήσει τον κόσμο που του συμπαραστέκεται προκειμένου να τις αποφύγει. Μ'αυτό τον τρόπο θα δώσει σε όλους μας ακόμα ένα καλό μάθημα!!

Ανώνυμος είπε...

Να υπήρχε καταδικαστική απόφαση και να μην καθυστερούσε την διαδικασία η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ που τους χρειάζεται. Και βέβαια δεν χρειάζται καμμία καταδικατική απόφαση για τα εγκλήματα αυτά. Ο Ρουπακιάς το έχει παραδεχτεί όπως και για την επίθεση στο Πέραμα. Πες μας κάτι για την Αριστερή Κυβέρνηση και την Σφαγή του λαού. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΔΤ είπε...

Απ' τη μια οι κακοί ναζί της ΧΑ με αρχηγό τον χαρακτηριστικό εκπρόσωπο της άριας φυλής Μιχαλολιάκο και απ' την άλλη οι καλοί δημοκράτες των υπόλοιπων κομμάτων που αμύνονται στο φασιμό και συνεργάζονται (μεταξύ τους και με τους Γερμανούς), στα πλαίσια της ΕΕ πάντα, για να μας σώσουν...


red...go... είπε...

α)Ευτυχώς που υπάρχουν συναγωνιστές σαν τον ¨ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ¨ και δεν είμαστε υποχρεωμένοι να απαντάμε σε κάθε «χρήσιμο ανεξάρτητο» σαν τον ΔΤ όσο β)για τον ΙΛΑΡΙΩΝ συγγνώμη «κύριε» που έβγαλε συμπεράσματα ο Πελετίδης και δεν «αποδέχτηκε τις συνέπειες των πράξεων του» όπως ο Άρης π.χ. (μέρες Βάρκιζας που είναι) και χρησιμοποίησε-στηρίχτηκε την δύναμη που αντλούν όλοι οι λαϊκοί αγωνιστές δηλ. τον ΛΑΟ «Μ' αυτό τον τρόπο δίνει σε όλους σας ακόμα ένα καλό μάθημα!!» και τέλος (?) γ) «και απ' την άλλη οι καλοί δημοκράτες των υπόλοιπων κομμάτων» που τους ειδές ρε παλουκάρι ΔΤ (εκτός από τις ανακοινώσεις,) που είναι όλοι οι οργανωμένοι επαναστάτες που μαζεύονται στο «σπίτι του εργάτη» το ΕΚΠ, αριστεριστές ΚΕΡΦΑδες, «αντί…» όλων των ειδών κλπ? Μη κολλήσουν ΚΚΕδήλα δεν έκαναν έμπρακτη συμπαράσταση ή όπως καθηγηθήκανε από τα διάφορα ασφαλίτικα side (kanekos69, κλπ) «δεν συμπαραστεκόμαστε στους Σταλινικούς που είναι ίδιοι με τους Χιτλερικούς» ? .¬_ redgo…

Unknown είπε...

@Ιλ. Καρατζώγλου
Ορθότατα η δημοτική αρχή του Δ. Πατρέων επιδίωξε ή και χαιρέτησε την οργάνωση δυνάμεων προς ενεργή υποστήριξη των θέσεων Πελετίδη. Δεν είναι τόσο το ζήτημα του επηρεασμού της δικανικής κρίσης. Το κυριότερο είναι ότι πρόκειται για μία ακόμη - και μάλιστα, ιδιαιτέρως μαζική, καθώς φαίνεται - εκδήλωση ενάντια στις ενέργειες του επικίνδυνου φασιστικού μορφώματος και των κάθε ''προέλεευσης'' συνεργατών του. Μόνον με τέτοιου είδους πράξεις και συλλογικές δράσεις θα ηττηθεί η όποια δυναμική των ναζιστών. Αυτή η θέση είναι σαφής και επιβάλλεται να καταστεί ''κτήμα'' όλων όσοι αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικοί.
Και ως προ το ζήτημα των συνεπειών. Υπενθυμίζω ότι η δημοτική αρχή του Δ. Πατρέων έχει εγκληθεί και τουλάχιστον άλλη μία φορά, για διαφορετικό ζήτημα.

Ανώνυμος είπε...

Στρίμωγμα για τους "αριστερούς".
Θα δικαιώσουν τον δήμαρχο και άρα την αντιφασιστική πολιτική του στάση, σαν κάτι δίκαιο και σωστό που δεν χρειάζεται νόμους για να γίνει ή θα φυσήξουν ούριο άνεμο στα πανιά των φασιστών, δικαιώνοντας όμως τον δήμαρχο και την στάση του ΚΚΕ στα μάτια του λαού;

Στη πρώτη περίπτωση θα "ρίξουν" τους φασίστες, που προσπαθούν να τους στηρίξουν όπως μπορούν, αφού οι αστοί τους χρειάζονται.
Στη δεύτερη μιλάμε για το ξεβράκωμα της δεκαετίας, και ουσιαστικά τη δίωξη κομμουνιστή για αντιφασιστική δράση! Κάτι για το οποίο οι κομμουνιστές πάλι θα βγουν δικαιωμένοι στα μάτια του κόσμου!

Κώστας

Ανώνυμος είπε...

Ἠθικὰ ἔχεις δίκιο, ἀγαπητὲ teddy. Νομικὰ τὸ πράγμα εἶναι πιὸ περίπλοκο.

Ιλαρίων Καρατζόγλου είπε...

Λυπάμαι που δεν έγινε κατανοητό το νόημα της ανάρτησης μου. Είμαι βέβαιος ότι ο κ.Πελετίδης θα είχε πράξει το ίδιο ακόμα και αν δεν είχε προηγηθεί η δολοφονία Φύσσα ή η επίθεση στο Πέραμα.

Φανταστείτε λοιπόν τι θα γινόταν αν σε ένα άλλο δήμο με δήμαρχο ΧΑυγίτη δεν διατίθεντο στο ΚΚΕ χώρος για προεκλογική συγκέντρωση.

Για να μην παρεξηγηθώ, σε καμία περίπτωση δεν εξισώνω τα δύο κόμματα. Αλλά πρέπει να γίνει κατανοητό ότι σε μια δημοκρατική κοινωνία μόνο η δικαιοσύνη έχει το δικαίωμα να επιβάλλει τέτοιου είδους απαγορεύσεις.

Ανώνυμος είπε...

@Ιλαρίων Καρατζόγλου

H δημοκρατική κοινωνία που ζούμε, και στην οποία μόνο η δικαιοσύνη πρέπει να επιβάλει απαγορεύσεις, δεν νοιάζεται για το αν οι ναζί είναι ναζί, αλλά για το αν είναι εγκληματίες του ποινικού κώδικα.
Από την άλλη, οι απεργοί διώκονται γιατί είναι απεργοί και όχι κάτι άλλο πολύπλοκο. Απλό;

Κώστας

Ιλαρίων Καρατζόγλου είπε...

@Κώστας

Καθόλου απλό! Μιλάμε για ένα δημοκρατικά εκλεγμένο κόμμα.

Ηλίας Τζαμουράνης είπε...

"Μιλάμε για ένα δημοκρατικά εκλεγμένο κόμμα. "
Και οι ομόλογοί τους Γερμανοί Ναζί δημοκρατικότατα είχαν εκλεγεί!
Δεν θέλω τα παιδιά μου να υποστούν τη δημοκρατία σας, κύριε Ιλαρίωνα.
Θάνατος στους Φασίστες, και στη δημοκρατία τους (σας)!

Ανώνυμος είπε...

Ολες οι Απεργίες βγαίνουνε παράνομες απο τα Αστικά δικαστήρια. Η Χρυσή αυγή είναι Ναζιστική Εγκληματική οργάνωση απο την ιδεολογία της. Και έχει αποδειχθεί περίτρανα. Το ότι το Αστικό κράτος που είναι παιδί του καθυστερεί την δίκη γιατί χρειάζεται την εκρεμότητα το άλλο παιδί του καπιταλισμού η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ δεν σημαίνει κάτι. Θέλανε τα ψηφαλάκια τους για τον Εκλογικό νόμο αλλα ...απαπαπαπα.... δεν είναι ΦΑΣΙΣΤΕΣ. Ενώ ο Σαμαράς το 2014 όταν δεν έβγαλε πρόεδρο το Δήμα που δήλωσε οτι δεν θέλει τα ψηφαλάκια τους αυτός ήτανε ...φασίστας.... για τα ...ΛΟΥΛΟΎΔΙΑ....... ΑΠΛΑ ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΔΤ είπε...

"Δημοκρατικά εκλεγμένο κόμμα" οι ναζί σε μια δημοκρατία που τους νόμους της, τους επιβάλλουν οι... τραπεζίτες. Και η δικαιοσύνη ως θεσμός φροντίζει για την τήρηση της "νομιμότητας". Τιμωρεί τους παραβάτες. Κάνει απλώς τη "δουλειά" της.
Παλιά, η "δημοκρατική κοινωνία" μας, είχε κάτι νόμους που οι κομμουνιστές στέλνονταν στα ξερονήσια. Η "δικαιοσύνη" φρόντιζε πάλι για την τήρηση της "νομιμότητας"... Αυτή είναι η "δουλειά" της, ή όχι;

Ανώνυμος είπε...


H XA είναι Ναζί ,αλλά επίσης τους καλύπτει ο κρατικός μηχανισμός , ειδικά στην παρούσα συγκυρία. Η σκηνοθεσία του Καστελλόριζου αρκεί για να καταλάβει και ο πιο αφελής ότι ο Συριζα τους έχει ανοικτά ενσωματώσει στο πολιτικό του παιχνίδι,φυσικά με την έγκριση των υπερατλαντικών κέντρων εξουσίας. Η κωμωδία της «δίκης» Φύσσα,είναι μέρος του όλου σχεδιασμού. Ωφελούνται από αυτήν ,εκτός από τη ΧΑ και τον Συριζα και τα λοιπά μνημονιακά κόμματα,και οι παραπληρωματικοί της ΧΑ, οι αμερικανόφιλοι «αριστεροί» προπαγανδιστές της νατοικής επέμβασης στη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία, οι διαβόητοι ΣΕΚίτες και η αδελφή οργανωσή τους,η ΔΕΑ της ΛΑΕ, θυγατρική ενός γνωστού «αριστερού» πρακτορείου του Στεητ Ντηπάρτμεντ ( ISO ) . Όταν θα εκδοθεί η αθωωτική απόφαση ( μόνο ο Ρουπακιάς θα φαει 6,5 χρονάκια,για μη σκοπούμενη θανατηφόρα σωματική βλαβη,εχει κανει ηδη 4,αρα σε 2 χρόνια θα είναι έξω,αναλογα με το πότε θα βγει η αποφαση), και όλοι θα έχουν κάνει τη διαφήμισή τους ,( και μαζι τους τα γνωστά δικολαβάκια),στις πλάτες της οικογένειας Φύσσα. Αλλά μήπως και το ΣΕΚ ( ητοι το ΑΝΤΑΡΣΥΑ) δεν ήταν και δεν είναι παραμάγαζο του Συριζα?

Ανώνυμος είπε...

Το κέντρο Εξουσίας είναι στην Αθήνα και λέγεται Εφοπλιστές ΣΕΒ δηλαδή Αστική Τάξη. Στο Εξωτερικό είναι οι Σύμμαχοι της σε ΗΠΑ Ε.Ε ΝΑΤΟ ΡΩΣΙΑ ΚΙΝΑ. Ολοι αυτοί μαζί στον Ιμπεριαλιστικό πόλεμο σε Ουκρανία και Συρία μαζί με τις Ντόπιες Αστικές Τάξεις σφάζουνε τους δυο λαούς για την λεια. Το ίδιο ετοιμάζονται να κάνουνε και στην Κύπρο με την δημιουργία δυο κρατών με το παραμύθι της ...ομοσπονδίας..... καλό είναι λοιπόν να αφήσουμε τα παραμύθια και να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους την στιγμή μάλιστα που ο Καπιταλισμός είναι στο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ παγκόσμια και στην χώρα μας εδω και πολλές δεκαετίες. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Συντροφοι λόγω ιδεολογίας έχετε μπερδέψει τα ηθικά με τα νόμιμα, σαφώς τάσσομαι υπέρ του Δημάρχου και εύχομαι ολόψυχα το δικαστήριο να τον αθωώσει. Θα είναι για μένα μια δικαίωση απέναντι στον φασισμό. Είναι ξεκάθαρο όμως, πως δεν μπορείς να απαγορευεις σε κανένα κόμμα να κάνει προεκλογική συγκέντρωση, αυτά μόνο οι φασίστες τα κάνουν και δυστυχώς έμπλεξαν τον δόλιο τον Δήμαρχο που μονο κάλα πράγματα έχει σκοπό να κάνει στην πόλη σας.

Ανώνυμος είπε...

Δεν τσιμπάμε. Δεν απαγόρευσε ο Πελετίδης τίποτα σε κανένα κόμμα. Στην Χρυσή Αυγή το απαγόρευσε που είναι Ναζιστική Εγκληματική οργάνωση απο την ιδεολογία της. Ο Ρουπακιάς εχει παραδεχτεί την δολοφονία. Να μην καθυστερούσε η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ την Δίκη βγάζοντας φωτογραφίες μαζί τους στο Καστελόριζο. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Όπως τα είπε ο σ/φος Παναγιώτης.
Το ότι η αστική δικαιοσύνη θεωρεί την ΧΑ κόμμα, δεν πάει να πει και ότι είναι. Το ότι θεωρεί κάτι η αστική δικαιοσύνη γενικά, δεν πάει να πει και ότι ισχύει στη πραγματικότητα! Σε τελική ανάλυση δεν πρέπει για κανένα λόγο να θεωρούμε στη συνείδηση μας, την αστική δικαιοσύνη σαν κάτι ουδέτερο ή σαν κάτι δίκαιο. Όπως ειπώθηκε, τους νόμους των πλουσίων εφαρμόζουν και τίποτα άλλο.

Κώστα

Ανώνυμος είπε...

Κώστας. Και να θυμόμαστε οτι αυτή η Εγκληματική οργάνωση έχει χρηματοδότηση απο την Ιμπεριαλιστική Ρωσία του Πούτιν που ...κάποιοι... μας λένε να κάνουμε ...αντιιμπεριαλιστικό.... αγώνα μαζί του. Τα ....παιδιά.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Σιγά-σιγά βγαίνουν επάνω εκείνα, που κρύβαμε κάτω από το χαλί εδώ και ~80 χρόνια, νομίζοντας πως "ενώνουμε τις προοδευτικές δυνάμεις":
- ότι οι νόμοι μπορούν να είναι ανήθικοι
- ότι μπορούμε να μη διαλέγουμε ηθική, εννοώντας ο καθένας τη ...δική του!
- ότι μπορεί να στηθεί ισότητα στη βάση της ανισότητας
- ότι μπορούμε να προκόψουμε με τη δημοκρατία, που γεννάει τον Φασισμό
- ότι ο Καπιταλισμός μπορεί και να μην φταίει για τον Φασισμό
......
και ιδού τα αποτελέσματα:
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500129343
οι δολοφόνοι να είναι ΕΞΟΥΣΙΑ σκυλεύοντας τη μνήμη και των θυμάτων τους,
να αναγορεύονται από την ..."αριστερά" σε ...εθνική δύναμη στο Καστελλόριζο.
και ο Πελετίδης να σέρνεται στα δικαστήρια των ανήθικων νόμων!

Και είμαστε ακόμη στην αρχή.....

Ανώνυμος είπε...

Είναι η Θεωριτικοποίηση του ενός απο τους δυο ΕΛΙΓΜΟΥΣ απο την Κ.Δ το 1935 που σωστά έκανε η ΕΣΣΔ με τον Στάλιν διέσπασε τους Καπιταλιστές και νίκησε. Και το 1943 την διαλύσανε και επίσημα λόγω Ευρωκομμουνισμού. Και το 1956 στο 20ο Συνέδριο επικρατήσανε και στην ΕΣΣΔ λόγω των τεράστιων απωλειών του πολέμου σε Στελέχη. Πληρώνουμε τα Λαικά Μετώπα με Σοσιαλδημοκρατία και Οπορτουνισμό την στιγμή που ο Απελευθερωτικός αγώνας έπρεπε να είχε γίνει με ΕΑΜ Κοινωνική Συμμαχία που θα διεκδικούσε με τις καλύτερες προυποθέσεις την εξουσία στην κάθε χώρα την ώρα που αποχωρούσανε οι Γερμανοί. Σύνδεση Απελευθερωτικού Ταξικού που με τα Λαικά Μέτωπα ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ δεν γίνεται. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Σεχταρ,
λιγα ειπες. Πες 180 χρονια νασαι μεσα.
Μου θυμιζεις τον Παγκαλο. Αντι για το "ολοι μαζι τα φαγαμε " ,μας λες: "τα ιδια σ . . .α ειμασταν παντα ".
Λερωνετε τα ιερα και τα οσια του κ κινηματος νομιζοντας πως ετσι θα θολωσετε τα νερα και θα κρυψετε τη συμπορευση σας με την αντεπανασταση απο το 1956 μεχρι που σας κλωτσησε ο Γιελτσιν. Αν δεν σας κλωτσουσε, μπορει ακομα να τον γλειφατε.

Δεν φταινε ολοι. Παραδεχτειτε με εντιμοτητα το λαθος— αν μπορουμε να πουμε λαθος την προδοσια— του κομματος των διορισμενων απο τους αντεπαναστατες.
Μη βαζετε στο στομα σας το ΕΑΜ, τα λαικα μετωπα και την γ διεθνη. Δεν εισαστε ιδιοι κι ομοιοι.
Γ

Unknown είπε...

Ουδόλως παρεξηγήθηκε η ουσία των παρεμβάσεών σου Ιλαρίωνα. Στα ανυπόγραφα εν συνεχεία σχόλιά σου καθίστασαι ακόμη σαφέστερος, διότι εσύ έγραψες και αυτά.
Επί της ουσίας. Ζήτημα πρώτο. Οι εκεί οργανώσεις και το δυναμικό των φασιστοειδών προέβησαν και σε άλλες ενέργειες. Όχι μόνον στην υποβολή αιτήματος για παραχώρηση χρήσης χώρου. Αλλά και στην υποβολή ''αιτήματος'' για απόδοση στοιχείων σχετικά με το πόσα και ποια ακριβώς παιδιά προσφύγων ή μεταναστών φοιτούν σε παιδ. σταθμούς κλπ.! Σε συνδυασμό μόνον με τη γνωστή και εγκληματικού χαρακτήρα δράση του φασιστικού μορφώματος είναι υπεραρκετά δεδομένα προκειμένου να αιτιολογήσουν απολύτως δυσμενείς διακρίσεις εις βάρος αυτών των εγκληματιών ναζιστών.
Ζήτημα δεύτερο. Ακόμη και στο πλαίσιο των θεσμών του αστικού κοινοβουλευτισμού έχουν ληφθεί ορισμένες αποφάσεις - όπως, λ.χ., η απόφαση για κατάργηση της χορήγησης τακτικής και έκτακτης χρηματοδότησης του φασιστικού μορφώματος. Όλως υποκριτικά βεβαίως.

Ανώνυμος είπε...

Καλώς το παιδί. Ασφαλώς και θα βάλουμε στο στόμα μας την Κ.Δ και τον Οπορτουνισμό που άλλαξε τον Σοσιαλφασισμό το 1935 και κατέστρεψε την Διεθνή το 1943 λόγω Ευρωκομμουνισμού. Και ασφαλώς δεν είμαστε ίδιοι με αυτούς που στερήσανε την εξουσία απο τους λαούς όπου δεν πέρασε ο Κόκκινος Στρατός. Εμεις είμαστε ίδιοι με τον ΣΤΑΛΙΝ τον ΔΗΜΗΤΡΟΦ και τους Μπολσεβίκους που με τους ΔΥΟ ΕΛΙΓΜΟΥΣ διέσπασε τους Καπιταλιστές και τους νίκησε. Λαθος πόρτα χτύπησες. Τα κόλπα αλλού. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Μη βάζουμε στο στόμα μας τους ΣΒΩΛΟ...Μ.ΚΥΡΚΟ....ΤΣΙΡΙΜΩΚΟ....ούτε τον Μενσεβίκο ΥΠΕΞ της Γεωργίας το 1921 Γ.ΠΑΣΑΛΙΔΗ που πολέμησε ενάντια στους Μπολσεβίκους. Ουτε τον ΠΑΠΑΤΖΗ που του είχανε προτείνει να γίνει πρόεδρος του ΕΑΜ...Και στην συνέχεια μπήκε το ΕΑΜ στην Κυβέρνησή του Λιβάνου που έσφαξε τον λαό. Και για Ανταμοιβή η ....ΕΔΑ.... το 1964 τον έκανε ....γέρο της δημόκρατίας......ΜΑΛΙΣΤΑ......ΟΒΕΡ....... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Ρε ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ άστο το παλικάρι ρε. Αυτός έχει φτιάξει λογικά την γκρούπα του μαζί με άλλους 10, και επειδή η γκρούπα του είναι καινούργια και δεν έχει καμία σχέση με το κίνημα, δεν έχει κάνει και κανένα λάθος ώστε να χρειαστεί να απολογείται και να κάνει αυτοκριτική. Βολικό ε;;;
Λάθη κάνει όποιος δεν κάνει τίποτα Γ, έξω από τον χορό πολλοί τραγουδάνε κλπ...

Κώστας

Ανώνυμος είπε...

Οχι Σύντροφε Κώστα δεν θα αφήσω τίποτα. Τελείωσε η εποχή που μέσα στην θολούρα και την σύγχηση επιβιώνανε. Θα πάρουνε απαντήσεις σε όλα. Μας ταλαιπωρήσανε πολλά χρόνια. Δεν τους γνώρισες στις δόξες τους πριν το 1991..... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Γ, ό,τι του φανεί του Λωλοστεφανή!
Για σας τώγραψα! Για τα μάβρα σας τα μάτια καταπίναμε πολλά.
Αλλά τώρα, που έρχονται τα ζόρια, θέλετε δε θέλετε θα πάρετε θέση.
Η με το Κεφάλαιο η με τους εργάτες!
Αρχίζοντας από την 21/2 στην Ομόνοια.
Και στις 23/2 στην Πάτρα, για τον πόντιο.

red...go... είπε...

Μπράβο στην ψυχραιμία του συντρόφου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ που συζητάει ακόμα σοβαρά με ¨τύπους¨ που θεωρούν «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»(που δε πρέπει να αμφισβητούμε αλλά να σεβόμαστε!!!) την ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ ΜΕ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΜΑΝΔΥΑ. Δεν (έχω την υπομονή να) σχολιάζω άλλο. redgo…

Ανώνυμος είπε...

Φρέσκα νέα. Πρόταση απο τους Μανιαδάκηδες του Αντικομμουνιστικού αγώνα. Μόλις η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ κλείσει την αξιολόγηση με τα νεα μέτρα σφαγής του λαού την συμφωνία να την βάλει για Αστικό Δημοψήφισμα. Να βάλουνε τον λαό να διαλέξει ποιό τμήμα της Αστικής Τάξης και ξένος Ιμπεριαλιστής θα το Σφάξει με Ευρώ η με Καπιταλιστική δραχμή. Η Αθλιότητα και ο Βούρκος μέσα στους Υπονόμους σε όλο τους το μεγαλείο ΑΞΙΟΙ..... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ιλαρίων Καρατζόγλου είπε...

@Orestis

Όπως έλεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι:
"Των γαρ ηλιθίων απείρων γένεθλα"

Ποτέ δεν γράφω ανώνυμα και το σταματάω εδώ από σεβασμό στον ιδιοκτήτη του ιστολογίου.

Ανώνυμος είπε...

Η Χρυσή Αυγή είναι Εγκληματική Ναζιστική Οργάνωση απο την Ιδεολογία της. Το Μακρύ ΑΝΟΙΧΤΑ δολοφονικό χέρι του Καπιταλισμού ο οποίος έχει και άλλα παιδιά τους Οπορτουνιστές Συγκαλημένα δολοφόνους του λαού. Σαν αδέρφια δίδυμα ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ υπηρετούνε με πίστη το Σύστημα. Ο Κομμουνιστής Δήμαρχος στην Πατρα δεν αρνήθηκε τίποτα σε Κόμμα αλλά σε Εγκληματική οργάνωση. Ας είχανε τελειώσει νωρίτερα την ..δίκη... χωρίς Φωτογραφίες στο Καστελόριζο. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Μάγκας ο Ιλαρίων, μας είπε ηλίθιους στα αρχαία Ελληνικά, και σηκώθηκε και έφυγε!
Τι να κάθεσαι τώρα να κουβεντιάζεις για το πόσο δημοκρατία έχει, το να κάνουν οι πλούσιοι ότι γουστάρουν, πες μας ηλίθιους και κομπλέ.
Βασικά Ιλαρίων, όλα τα προβλήματα στη ζωή λύνονται με το να τα αποφεύγεις ε;
Nα ξέρεις όμως ότι αυτό δεν έχει καθόλου να κάνει με το γεγονός ότι μας δουλεύουν και εμείς καθόμαστε και το δεχόμαστε, πηγαίνοντας για 4ο μνημόνιο, και έχει ο θεός που θα έλεγε και κάποιος χριστιανός...
Τέλος με τον σαρκασμό, καλές βρούβες Ιλαρίων!

Κώστας

Ανώνυμος είπε...

Κώστας. Μη δίνεις σημασία καθόλου. Οταν βρίζουνε σημαίνει οτι βαδίζουμε σωστά. Αν μας λέγανε καλά λόγια θα ανησυχούσα τι κάναμε λάθος. Τους έχω για πυξίδα. Και είναι αλάνθαστη. Αλφάδι...... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Λες και η Αστική δικαιοσύνη θα δικάζε πότε τους Χρυσαυγίτες το Εκτελεστικό χέρι της επιχείρησης ...ΚΌΚΚΙΝΗ ΠΡΟΒΙΑ.... για την αντιμετώπιση των Κομμουνιστών για να μη πάρουμε ποτέ την εξουσία. Τώρα θα μου πεις την πήρανε οι ...κομμουνιστές... του Σύριζα με τον Κατρούγκαλο. ....ντάξει μωρέ όλοι αριστεροί είμαστε αμα λαχει να ...ούμε...... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ιλαρίων Καρατζόγλου είπε...

Κώστα και Παναγιώτη

το mail μου είναι metoikos.p@gmail.com στη διάθεση σας για δημιουργική αντιπαράθεση!

Α, Κώστα για τις βρούβες που ανέφερες για δες:
"Η βρούβα ανήκει στην οικογένεια των Σταυρανθών ή Κραμβοειδών. Οι βρούβες είναι από τα πιο κοινά και δημοφιλή άγρια χόρτα στην Ελλάδα.
Στην αρχαιότητα τις χρησιμοποιούσαν για στομαχικές διαταραχές. Αποτελούν καλή πηγή αντιοξειδωτικών (βιταμίνης C, β-καροτενίου, λουτεΐνης, ζεαξανθίνης), ενώ είναι πλούσιες σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, φυλλικό οξύ και βιταμίνη Κ."
Οπότε όπως καταλαβαίνεις κάνουν καλό!!

Παναγιώτη μάλλον η "πυξίδα" σου είναι χαλασμένη δεν είναι ο "βορράς" εκεί που δείχνει!

Ανώνυμος είπε...

Η Πυξίδα είναι μια χαρά την έχω 40 χρόνια και με έφερε μέχρι εδω χωρίς ..Γκέλες.. στις στροφές. Με αυτή θα συνεχίσω δεν με πρόδωσε ποτέ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Δημιουργική κουβέντα κάνουμε και εδώ, αν δεν σου αρέσει δεν φταίει κανένας άλλος, ούτε θα γίνει καλύτερη άμα γίνει με e-mail.
Όσο για τις βρούβες, thanks για το info, αλλά ούτε το να κάνεις τον Κινέζο βοηθάει.

Κώστας