Πνευματικά δικαιώματα δεν υπάρχουν. Οι ιδέες πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθερα. Άρα...
... η αντιγραφή όχι απλώς επιτρέπεται αλλά είναι και επιθυμητή, ακόμη και χωρίς αναφορά της πηγής!

Η γλώσσα κόκκαλα τσακίζει

- "Ο λόγος που μ' άφησες έξω από την υπόθεση", είπε ήσυχα, "ήταν ότι νόμισες πως η αστυνομία δεν θα πίστευε ότι σκέτη περιέργεια μ' έσπρωξε να κατέβω εκεί κάτω χτες το βράδυ. Θα υποψιάζονταν ίσως ότι είχα κάποιον ύποπτο λόγο και θα με σφυροκοπούσαν μέχρι να σπάσω".
- "Πώς ξέρεις αν δεν σκέφτηκα το ίδιο πράγμα;"
- "Οι αστυνομικοί είναι κι αυτοί άνθρωποι", είπε ξεκάρφωτα.
- "Έχω ακούσει ότι σαν τέτοιοι ξεκινάνε".

[Ραίημοντ Τσάντλερ, "Αντίο, γλυκειά μου", εκδόσεις Λυχνάρι, 1990 (σελ.: 54)]

22 Δεκεμβρίου 2016

Με αφορμή έναν ποδοσφαιρικό αγώνα

"Τα παιδιά της Εθνικής Αστέγων ξέρουν πολύ καλή μπάλλα στο γήπεδο. Και η μεγάλη πρόκληση για την επόμενη χρονιά είναι να βγουν να παίξουν μπάλλα και στο μεγάλο γήπεδο της ζωής. Πρέπει, κάποια στιγμή, σε αυτήν τη χώρα, να σχεδιάσουμε στοχευμένες κοινωνικές προοπτικές, που να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα της ακραίας φτώχειας, τα οποία δυστυχώς τείνουν να κάνουν την εμφάνισή τους με όλο και μεγαλύτερη συχνότητα."

Αυτά δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μετά τον χτεσινό ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ μιας ομάδας νεοδημοκρατών βουλευτών και μιας ομάδας αστέγων. Ομολογώ ότι, καθώς έβλεπα το σχετικό ρεπορτάζ και άκουγα τον κ. Μητσοτάκη να μιλάει, δεν κατάφερα να εντοπίσω τί ήταν εκείνο που με αηδίαζε περισσότερο. Ίσως να ήταν η φτηνή κομματική εκμετάλλευση των αστέγων... ίσως η επιπέδου πρώτης δημοτικού εκφραστική μεταφορά περί "μπάλλας στο γήπεδο της ζωής"... ίσως η αόριστη αναφορά σε προβλήματα που κάνουν την εμφάνισή τους έτσι, στο ξεκούδουνο, από μόνα τους, σαν την μουχρίτσα... ίσως η πολλοστή διαπίστωση ότι η εξουσία εννοεί ως "κοινωνική πολιτική" την διαχείριση της ακραίας φτώχειας, πράγμα που σημαίνει ότι, γι' αυτή την εξουσία, η σκέτη φτώχεια θεωρείται φυσιολογική και δεδομένη. Για τον κ. Μητσοτάκη και τους ομοίους του, αν έχεις ένα πιάτο φαΐ και μια παράγκα να στοιβάξεις τα παιδιά σου, δεν θεωρείσαι ακραία φτωχός, άρα δεν συμπεριλαμβάνεσαι στα σχέδια των "στοχευμένων κοινωνικών προοπτικών".

Χτεσινή εικόνα από το Ρουφ: Ένας άστεγος συνομιλεί με έναν που μεγάλωσε σε σπίτι με εφτά τουαλέτες.

Δεν ξέρω γιατί αλλά, όποτε ακούω τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να μιλάει για δημοκρατία, για λαό, για φτώχεια και για κοινωνική πολιτική, το μυαλό μου πάει στον "επίτιμο" πατέρα του και γυρίζει στο καλοκαίρι τού 2011, τότε που οι πλατείες βούλιαζαν από τις συγκεντρώσεις των "αγαναχτισμένων" ενώ το σύνθημα "να καεί το μπουρδέλο η βουλή" προκαλούσε πολιτικούς τριγμούς. Η 15η Ιουνίου εκείνης της χρονιάς ήταν μια σημαντική μέρα καθώς είχαν προγραμματιστεί η έναρξη της συζήτησης στην βουλή για το μεσοπρόθεσμο και η συνάντηση εκπροσώπων των αγαναχτισμένων με την πολιτική ηγεσία. Η ατμόσφαιρα ήταν τόσο φορτισμένη ώστε γίνονταν συζητήσεις ακόμη και για το κατά πόσο θα ήταν εφικτό να λειτουργήσει η βουλή στις 15 Ιουνίου.

Το προηγούμενο βράδυ, στις 14 του μηνός, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν καλεσμένος τού Αλέξη Παπαχελά στην εκπομπή "Οι νέοι φάκελοι" στον τηλεοπτικό Σκάι, σε μια συνέντευξη που, όπως φάνηκε, είχε ως απώτερο στόχο να τρομοκρατήσει τον κόσμο. Εκείνο το βράδυ ο πατέρας τού σημερινού προέδρου οργίασε, δικαιώνοντας απολύτως τον χαρακτηρισμό "πολιτικό κτήνος", που του είχε αποδώσει το 1990 ο Γιώργος Τράγκας από τον ραδιοφωνικό Σκάι (τι ειρωνεία!). Ιδού ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από εκείνη την συνέντευξη, όπως σώζεται στην ιστοσελίδα της εκπομπής (*):
  • ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ: (...) Το θέμα είναι ότι αν αυτό το Κίνημα κάποια στιγμή πάρει μεγάλες διαστάσεις 200 - 300 χιλιάδων ανθρώπων, τότε τι κάνει μια δημοκρατική Κυβέρνηση; Διότι έχει ένα πρακτικό πρόβλημα πλέον και νομιμοποίησης αν θέλετε απέναντι στον κόσμο.
  • ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Επειδή θα μαζευτούν 200.000 άνθρωποι -και αν μαζευτούν, που δεν θα μαζευτούν- δεν σημαίνει ότι η δημοκρατία θα πάψει να λειτουργεί κ. Παπαχελά. Το Σύνταγμα δεν προβλέπει ότι αν μαζευτεί μια διαδήλωση 200 χιλιάδων πέφτει η Κυβέρνηση. Μπορεί μια Κυβέρνηση να αποφασίσει να παραιτηθεί και να κάνει εκλογές, ή να επισπεύσει εκλογές εάν βρεθεί ενώπιον μιας τέτοιας κατάστασης, το καταλαβαίνω. Αλλά θα είναι δική της απόφαση και εν πάση περιπτώσει θα αποφασίσει ο πολιτικός κόσμος κ. Παπαχελά. Εγώ θέλω να σας πω ότι αυτή την ώρα, σαν παλιός πολιτικός που αφιέρωσα όλη μου τη ζωή, τη μακρά, δόξα τω Θεώ -ο Θεός με ευλόγησε από αυτής της πλευράς- στην υπηρεσία του τόπου, διαμαρτύρομαι έντονα όταν καταδικάζουν όλους τους βουλευτές συλλήβδην και τους φωνάζουν «κλέφτες». Ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι φωνάζουν τους βουλευτές; Επιτέλους οι βουλευτές, όλοι οι βουλευτές έχουν μια νομιμοποίηση, τους ψήφισαν οι ίδιοι, οι Έλληνες πολίτες για να γίνουν βουλευτές και οι Έλληνες πολιτικοί είναι τίμιοι κ. Παπαχελά, στη συντριπτική τους πλειοψηφία. Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν και άνθρωποι οι οποίοι παραβιάζουν το νόμο.
  • ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ: (...) Εσείς πιστεύετε ότι η Βουλή πρέπει ό,τι και να γίνει αύριο ό,τι και να σημαίνει αυτό, ότι πρέπει να μείνει ανοιχτή;
  • ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Βεβαίως η Βουλή πρέπει να μείνει ανοιχτή, αλίμονο αν δεν μείνει η Βουλή ανοιχτή. Η δημοκρατία κ. Παπαχελά έχει χρέος να προστατέψει τον εαυτό της και οι αρχηγοί οι υπεύθυνοι πολιτικοί, οι ηγέτες όποιοι και νά ‘ναι έχουν χρέος αυτή την ώρα να κρατήσουν τη Βουλή ανοιχτή.
  • ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ: Απλώς το καταλαβαίνετε αυτό ότι σημαίνει ότι μπορεί να έχουμε ακόμη…
  • ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Να υπάρχει οτιδήποτε.
  • ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ: Να σημαίνει ότι έχουμε ακόμη και νεκρούς.
  • ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Να έχουμε και νεκρούς. Τι θα πει αυτό "να έχουμε νεκρούς"; Εάν οι άλλοι πάνε να καταλάβουν…; Δηλαδή τα παλιά, τα χειμερινά ανάκτορα θα καταλάβουμε; Το Κοινοβούλιο τους φταίει; Μα το Κοινοβούλιο αμφισβητείται κ. Παπαχελά; Μα αν πρόκειται να αμφισβητείται το Κοινοβούλιο έχουμε στάση. Οι βουλευτές πρέπει να πάνε στη Βουλή και ελπίζω πως θα πάνε. Βεβαίως σας ξαναλέω και πάλι άνθρωποι είναι και μερικοί μπορεί να λυγίσουν, αλλά πρέπει να τους ενθαρρύνουμε να τους τονώσουμε. Δεν μπορεί να περάσει η πολιτική αυτή. 
"Να έχουμε και νεκρούς", λοιπόν, είπε ο μέγας πολιτικός ανήρ, επιβεβαιώνοντας την ρήση τού Χάρρυ Τρούμαν "πολιτικός είναι κάποιος που καταλαβαίνει από κυβέρνηση, πολιτικός ανήρ είναι ένας πολιτικός που έχει πεθάνει εδώ και 10-15 χρόνια". Κατά τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, δεν πειράζει να πέσουν και μερικά κορμιά, αρκεί να μη δεχτεί πλήγμα η δημοκρατία τους. Και, κατά τον ίδιο τον "επίτιμο", δεν επιτρέπεται ούτε καν να αμφισβητείται το κοινοβούλιο. Ούτε καν να αμφισβητείται! Καθ' όσον αμφισβήτηση του κοινοβουλίου σημαίνει ότι υπάρχει στάση. Παναπεί, αφήστε μας να σας ξεσκίζουμε και μη διαμαρτύρεστε διότι και 200.000 να μαζευτείτε, δεν τό 'χουμε σε τίποτε να σας καθαρίσουμε.


Δεν ξέρω αν και κατά πόσο όλα αυτά φόβισαν τότε τον κόσμο αλλά ξέρω πως κανένας από την Νέα Δημοκρατία δεν τα καταδίκασε. Ως εκ τούτου, δεν έχω κανένα λόγο να πιστεύω ότι ο γυιος αυτού του "πολιτικού ανδρός" κουμαντάρει άλλα μυαλά. Συνεπώς, ο άστεγος μπορεί να παίξει όση καλή μπαλλίτσα γουστάρει, αρκεί να βολευτεί με το ξεροκόμματο που "στοχευμένα" του πετάμε και να μη τολμήσει να ξεσηκωθεί γιατί θα τον πάρει και θα τον σηκώσει...


Κάτι τέτοια σκεφτόμουν χτες βράδυ με αφορμή έναν φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα, διαπιστώνοντας εν τέλει πως οι κάθε λογής Μητσοτάκηδες κάνουν ένα παιδαριώδες λάθος: οι οποιουδήποτε είδους απειλές τους θα έπρεπε να στρέφονται εις εαυτούς, μιας και αυτοί είναι που φοβούνται. Αυτοί κυκλοφορούν με μια διμοιρία σωματοφύλακες, όχι εμείς. Εμείς δεν φοβόμαστε και δεν φοβηθήκαμε ποτέ. Συνεπώς, αν αυτοί θέλουν νεκρούς, εμείς δεν λέμε όχι. Αλλά να προσέχουν. Άστεγους και μη.

--------------------------------------------------------
(*) Στο βίντεο, το επίμαχο απόσπασμα αρχίζει στο χρονικό σημείο 37'46".

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΝ ΦΕΡΕΙ Ο ΛΑΟΣ.

ΟΤΑΝ ΑΠΟΔΕΧΕΣΑΙ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΣΟΥ ΣΤΕΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΣΠΙΤΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΑΝΤΑΛΛΑΞΕΤΕ ΠΑΣΟΥΛΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΣΟΟΥ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ.

ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΑΣΤΕΓΟΣ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ;

ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΤΟΝ ΡΩΤΟΥΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΠΟΥ ΖΟΥΣΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΗΝ ΞΕΡΟΝΤΑΣ ΣΕ ΠΟΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΧΕΣΙΜΟ.

ΑΣΤΕΓΟΣ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ;

ΠΡΟΒΑΤΑ ΓΙΑ ΣΦΑΓΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΟΝ ΒΟΣΚΟ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνω με τον θερσιτη κ θα τολμησω να πω κ με τον μητσοτακη τον πρεσβυτερο. Πρεπει επιτελους ο λαος να αναλαβει τις ευθυνες του, την πρωτη φορα δεν ηξερε τις επομενες δεν ηξερε; ειμαι πολυ απογοητευμενος. Βασιλης

Ανώνυμος είπε...

Βασίλης. Να μην είσαι απαγοητευμένος φίλε. Αισιοδοξία και δύναμη χρειάζεται παρα τον Αρνητικό συσχετισμό δυνάμεων. Η Ιστορία δεν σταμάτησε με την Αντεπανάσταση το 1991. Φρενάρισε αλλα δεν σταματάει. ΟΙ Λαοί θα βρούνε τον δρόμο τους. Είμαστε εδώ κρατάμε την Σπίθα αναμένη και συνεχίζουμε. Ψηλά το κεφάλι. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Εάν τώρα πω εγώ οτι ο Μητσοτάκης δε μου είναι πιο αντιπαθής από άλλους αστούς ηγέτες θα είμαι εκτός κλίματος; (γέλιο)
Λέει ανοικτά αυτά που οι άλλοι αστοί ντρέπονται να πουν κι αυτό οφείλω να του αναγνωρίσω. Κατά τ' άλλα κακό ψόφο αν και αυτό δε θα αλλάξει στο ελάχιστο ότι ζούμε.

ΑΒ

Ανώνυμος είπε...

Καποιοι τα ριχνουν στο λαο που δεν καταλαβαινει και δε βλεπουν τις δικες τους ευθυνες.
Αυτοι που επρεπε να μαθουν το λαο να σκεφτετε αλλιως δεν διανοουνται να αναλαβουν τις ευθυνες τους.
Αυτοι που μεχρι τελους εδιναν τη ψυχη τους για να πεισουν το λαο πως ολα παν καλα και πως εχει μεγαλους και δυνατους ταχα προστατες που ολα ταξεραν και ολα τα φροντιζαν, ερχονται τωρα και κατηγορουν το λαο που δεν καταλαβαινει.
Οι ιδιοι δεν καταλαβαν τιποτα; δεν επαιρναν κανενα χαμπερι μεχρι το 91;
Απο που ξεφυτρωσαν ολοι αυτοι οι αντεπαναστατες ξαφνικα; Πως ετσι ομαδικα κατα εκατομυρια αλλαξοπιστισαν σε μια στιγμη ολοι μαζι και βγαλαν στη παρανομια το ιδιο τους το κομμα; Ηταν στιγμιαιο το εγκλημα;

Καποιοι τοσα χρονια νανουριζαν το λαο και τωρα το παιζουν ξυπνιοι και δεν καταλαβαινουν γιατι δεν ξυπναει ο λαος.
ΓΓ

Ανώνυμος είπε...

Ολοι αυτοί οι Αντεπαναστάτες δεν εμφανίστηκαν ξαφνικά το 1991 οταν ολοκληρώθηκε η Ανατροπή στην ΕΣΣΔ. Επικρατήσανε στο Κόμμα των Μπολσεβίκων με το 20ο Συνέδριο το 1956 λόγω των απωλειών του πολέμου σε Στελέχη. Ετσι με την ΣΤΑΔΙΑΚΗ εφαρμογή νόμων του Καπιταλισμού προετοιμάσανε την κατάσταση για 35 χρόνια με τα γνωστά αποτελέσματα. Ολα αυτά είναι Θέσεις του ΚΚΕ απο το 18ο Συνέδριο του 2009. Οπως και η κατάσταση που υπήρχε στο ΚΚΕ μετά το 1956 μέσα στον Οπορτουνιστικό χυλό της ...ΕΔΑ... και στην Συνέχεια μετά το 1974 με λάθος πρόγραμμα για Ενδιάμεσα Στάδια χωρίς Στελέχη χωρίς ΚΝΕ απο το 1943 και χωρίς Κ.Ο απο το 1958. Ολες αυτές οι ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΡΡΕΚΛΙΣΕΙΣ μας κάνανε μέρος του προβλήματος μέχρι το 1991... Δεν είναι όλα αυτά που ενοχλούνε τα ....παιδιά.... Αυτό που τους ενοχλεί είναι η Αλλαγή του προγράμματος με την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ απο το 15ο Συνέδριο το 1996 η μη συμμετοχή σε κυβέρνηση στο έδαφος του Καπιταλισμού και η αντιμετώπιση του ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΥ σε όλες του τις αποχρώσεις σαν την 5η Φάλαγγα του Καπιταλισμού. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΔΤ είπε...

Το πρόβλημά μας είναι ότι επειδή φοβόμαστε την ευθύνη του εαυτού μας, θέλουμε έναν "σχετικά καλό δικτάτορα" που θα μας προστατεύει έναν-έναν ξεχωριστά (όπως πχ "προστατεύει" ο "πανάγαθος" θεός των ελληνορθόδοξων). Ας είναι σάπιος. Άλλωστε... ωραία δε θα ταν να είμαστε στη θέση του?

fentagin είπε...

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΝΩ ΣΤΙΣ ΤΟΤΕ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΕΣ ΨΥΧΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΟΡΤΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΤΩΡΙΝΟΥΣ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΖΟΥΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ...
https://www.youtube.com/watch?v=hu2emnFrgPQ

Ανώνυμος είπε...

"αφιέρωσα όλη μου τη ζωή,στην υπηρεσία του τόπου"...!!!!!!Mήπως είμαστε καί τυχεροί τελικά πού είχαμε τέτοιους πολιτικούς άνδρες; Ευτυχώς πού μάς άφησε στό πόδι του άλλον έναν μεγάλο πολιτικό άνδρα καί ηγέτη νά μάς υπηρετήσει κι αυτός σάν τόν πατέρα του!!! Π.Γ.

Ανώνυμος είπε...

προσθέτω αυτό στο δυνατό κείμενο του Θεόδωρου:

"Από το βράδυ της Τετάρτης (21/12) έως και τα ξημερώματα της Πέμπτης περίμεναν οι συνταξιούχοι στα Τρίκαλα μπροστά από τα ATM για να εισπράξουν τη σύνταξη και το εφάπαξ επίδομα."

Πηγή: Τρίκαλα: Συνταξιούχοι περίμεναν το επίδομα όλο το βράδυ στα ΑΤΜ [εικόνες] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/308875/trikala-syntaxioyhoi-perimenan-epidoma-olo-vrady-sta-atm-eikones#ixzz4Tc4eW3nM

ΑΧΠ

Ανώνυμος είπε...

ΓΓ

ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΕΣΤΡΟΙΚΑ;

ΑΝ ΜΙΛΑΣ ΓΙ ΑΥΤΟ, ΤΟΤΕ ΝΑΙ ΕΧΕΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟ ΚΟΜΜΑ. ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ. ΜΙΛΗΣΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ. Ο ΛΑΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΧΕΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΖΕΙ. ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΔΟΞΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΘΛΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ.

ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΖΗΣΕ ΤΟ ΚΚΕ ΑΠΟ ΤΟ 1985 ΕΩΣ ΤΟ 1991.

Ο ΛΑΟΣ ΛΟΙΠΟΝ.

ΟΛΗ Η ΕΥΘΥΝΗ Σ' ΑΥΤΟΝ. ΑΥΤΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΞΕΚΩΛΙΑΖΕΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΣΤΗΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ.


ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Κάτι ποὺ δὲν ἔχει γίνει εὐρέως γνωστό: Ὁ πατὴρ Μητσοτάκης πρὸ εἰκοσαετίας περίπου χειρουργήθηκε γιὰ προστάτη στὴν... Γερμανία. Σὲ ἐρώτηση τοῦ Τύπου γιατὶ δὲν ἐπέλεξε τοὺς Ἕλληνες γιατροὺς, ἀπήντησε πὼς ἐπισκέφθηκε τὴν κόρη του καὶ ἐπ' εὐκαιρίας ἔκανε τὴν ἐπέμβαση (πολὺ πειστικὸ!!!). Ἡ ἐφημερίδα Ἑστία σχολιάζοντας τὸ γεγονὸς ἔγραψε πὼς προκάλεσε "ἀλγεινὴν ἐντύπωσιν".
Ὁ υἱὸς Μητσοτάκης μᾶς ἔχει δείξει πὼς ἐνῶ θέλει τὴν ἐλευθερία στὴν οἰκονομία, σὲ ἄλλους χώρους (π.χ. στὴν ἀξιολόγηση τῶν δημ. ὑπαλλήλων) τὴν σιχαίνεται.
Καλὰ Χριστούγεννα, ἀγαπητὲ Θοδωρή, καὶ τὰ συμπεράσματα δικὰ σας.

ΔΤ είπε...

Λογικό, καθώς είναι σε όλους γνωστό πως οι Μητσοτάκηδες από παλιά προτιμούσαν τους Γερμανούς για κάθε είδους "προστάτες". Ειδικά για προστάτη, μόνο στη Γερμανία θα πήγαινε...

Ανώνυμος είπε...

ΔΤ. Δεν έχουνε σημασία τα πρόσωπα. Μητσοτάκης Παπανδρέου Τσίπρας Λαφαζάνης Αλαβάνος κ.α είναι το Πολιτικό προσωπικό της Αστικής τάξης που έχει την εξουσία. Η αστική τάξη συνειδητά συμμετέχει στις διεθνείς της Συμμαχίες με Ε.Ε ΝΑΤΟ η αύριο με ΡΩΣΙΑ ΚΙΝΑ. Δεν υπάρχει κανένας προστάτης. ΟΙ Εφοπλιστές μια χαρά 57 φοροαπαλλαγές έχουνε. Το ζήτημα λοιπόν για εμας δεν είναι να κοιτάμε τα ...δέντρα αλλά το δάσος δηλαδή πως θα κοινωνικοποιηθούνε τα μέσα παραγωγής απο τον λαό με τον αγώνα όλων μας μέσα απο την Λαική Συμμάχια. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΔΤ είπε...

Όπως αναφέρει ο σύντροφος στις 23 Δεκεμβρίου 2016 - 9:27 π.μ., ο πατήρ Μητσοτάκης ΕΧΕΙ προστάτη και τον εγχείρισε στη Γερμανία προ εικοσαετίας.