Πνευματικά δικαιώματα δεν υπάρχουν. Οι ιδέες πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθερα. Άρα...
... η αντιγραφή όχι απλώς επιτρέπεται αλλά είναι και επιθυμητή, ακόμη και χωρίς αναφορά της πηγής!

Η γλώσσα κόκκαλα τσακίζει

- "Ο λόγος που μ' άφησες έξω από την υπόθεση", είπε ήσυχα, "ήταν ότι νόμισες πως η αστυνομία δεν θα πίστευε ότι σκέτη περιέργεια μ' έσπρωξε να κατέβω εκεί κάτω χτες το βράδυ. Θα υποψιάζονταν ίσως ότι είχα κάποιον ύποπτο λόγο και θα με σφυροκοπούσαν μέχρι να σπάσω".
- "Πώς ξέρεις αν δεν σκέφτηκα το ίδιο πράγμα;"
- "Οι αστυνομικοί είναι κι αυτοί άνθρωποι", είπε ξεκάρφωτα.
- "Έχω ακούσει ότι σαν τέτοιοι ξεκινάνε".

[Ραίημοντ Τσάντλερ, "Αντίο, γλυκειά μου", εκδόσεις Λυχνάρι, 1990 (σελ.: 54)]

18 Νοεμβρίου 2020

Στον απόηχο του Πολυτεχνείου

Στον απόηχο των όσων έγιναν και των όσων ειπώθηκαν τούτες τις ημέρες για το Πολυτεχνείο, ας πούμε εν συντομία μερικές απλές αλήθειες σε όσους επιμένουν να μη καταλαβαίνουν τι συνέβη το 1973 στο Πολυτεχνείο και τι συμβαίνει κάθε χρόνο στην επέτειο εκείνης της εξέγερσης:

(α) Τον Νοέμβρη τού 1973, στο Πολυτεχνείο δεν βρέθηκαν αριστεροί ή δεξιοί. Βρέθηκαν εκείνοι που διψούσαν και πάλευαν για ψωμί, παιδεία και ελευθερία, εκείνοι που ανιδιοτελώς συνεγείρονταν από ιδέες και ιδανικά. Οι αδιάφοροι, οι παρτάκηδες, οι βολεψάκηδες, οι χορτάτοι, οι πουλημένοι, οι ριψάσπιδες της ταξικής πάλης και τα παράσιτα πάσης φύσεως ούτε τότε βρέθηκαν στο Πολυτεχνείο ούτε πρόκειται ποτέ να βρεθούν εκεί, έστω κι αν στο μέλλον γίνουν ένα, δύο, τρία, χίλια Πολυτεχνεία.

(β) Υπεύθυνοι για την πορεία που γίνεται κάθε χρόνο στις 17 Νοέμβρη δεν είναι ούτε οι κομματικές νεολαίες ούτε το ΚΚΕ ούτε η αριστερά. Υπεύθυνοι γι' αυτή την πορεία είναι η χούντα, οι βασανιστές του λαού, ο πολιτειακός ιμπεριαλισμός και οι κάθε εποχής συνοδοιπόροι όλων αυτών. Ακριβώς όπως για τις κάθε λογής εξεγέρσεις υπεύθυνοι είναι οι εκάστοτε δυνάστες κι όχι εκείνοι που εξεγείρονται. Για όσο θα υπάρχει έλλειμμα ψωμιού, παιδείας και ελευθερίας, η πορεία θα γίνεται και δεν θα ευθύνονται γι' αυτήν όσοι θα συμμετέχουν. Αυτοί θα έχουν την υποχρέωση να συμμετέχουν.

(γ) Διοργανωτές των ετήσιων πορειών του Πολυτεχνείου δεν είναι ούτε ο Περισσός ούτε η Κουμουνδούρου ούτε τα οποιαδήποτε κομματικά στέκια. Οι διοργανωτές είναι πάντα οι ίδιοι, τα ονόματα των οποίων είναι γνωστά ακόμη και σ' εκείνους που καμώνονται πως αγνοούν την ύπαρξή τους. Είναι ο Διομήδης Κομνηνός, ο Σπύρος Κοντομάρης, ο Βασίλης Φάμελλος, ο Σωκράτης Μιχαήλ, ο Γιώργος Σαμούρης, ο Δημήτρης Κυριακόπουλος, ο Στάθης Κολινιάτης, ο Γιάννης Μικρώνης, ο Αλέκος Παπαθανασίου, ο Ανδρέας Κούμπος,  ο Δημητράκης Θεοδώρας, ο Γιώργος Γεριτσίδης, ο Μάρκος Καραμανής, ο Αλέξανδρος Σπαρτίδης, ο Σπύρος Μαρίνος, ο Νίκος Μαρκούλης, ο Στέλιος Καραγιώργης, ο Δημήτρης Παπαϊωάννου, ο Κυριάκος Παντελεάκης, ο Μιχάλης Μυρογιάννης, ο Μπασρί Καράκας, η Βαιλική Μπεκιάρη, η Κατερίνα Αργυροπούλου και η Μαργκρέτε Ένγκελαντ. Κι από δίπλα τους, ακάματοι συμπαραστάτες, πολλοί ακόμη γνωστοί μας, όπως ο Αλέκος Παναγούλης... και ο Σπύρος Μουστακλής... και ο Παναγιώτης Ελής... και ο Νικηφόρος Μανδηλαράς... και ο Γιώργος Τσαρουχάς... και ο... και ο...


Ορόσημα

Σταματήσαμε την πορεία
να θάψουμε ένα νεκρό.

Βάλαμε κι ένα σταυρό.

Ύστερα κι άλλον.
Και πιο πέρα.
Και παρακάτω.
Κι άλλο σταυρό.

Έτσι, μας είπαν,
θα βρούνε το δρόμο
εκείνοι που έρχονται.

(Από την συλλογή τού Δημήτρη Ραβάνη-Ρεντή "Ρεπορτάζ για ένα ζεστό Νοέβρη")

48 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τιμούμε όλους όσους αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν ενάντια στην ΑΝΟΙΧΤΗ Αστική στρατιωτική δικτατορία του 1967 1974. Το ΚΚΕ ήταν παράνομο απο το 1925 και σε ...κοινοβουλευτικές περιόδους... με φυλακές εξορίες εκτελέσεις που δείχνει ξεκάθαρα πως η δικτατορία είναι μία άλλη μορφή αστικής διακυβέρνησης με την καπιταλιστική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής ακλόνητη στην θέση της. ...Αστική δημοκρατία... υπήρχε μετά την Βάρκιζα μέχρι το 1949 που τελείωσε ο ΔΣΕ με τον λαό να σφάζεται απο όλες τις κυβερνήσεις ανεξάρτητα χρώματος.... Με αυτή την οπτική οι Κομμουνιστές πρέπει να έχουμε στρατηγικό στόχο τον Σοσιαλισμό και τακτική την κοινωνική συμμαχία ώστε ο αγώνας να μην αποσπά την μία μορφή απο την άλλη και να προσφέρει σανίδα σωτηρίας στο καπιταλιστικό σύστημα ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ανεξάρτητα προθέσεων. Γιατί δεν είμαστε σαν το προδοτικό ...εσωτερικό..... αλλά είχαμε τεράστιες ιδεολογικές Στρεβλώσεις. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CF%80%CF%8D%CF%81%CE%BF%CF%82_%CE%9C%CE%BF%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BA%CE%BB%CE%AE%CF%82 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

"Υποκινητές" είναι αυτοί στο (γ), που λες Teddy.
Χωρίς διοργάνωση δε γίνεται τίποτε και διοργανωτές είναι κύρια ο "Περισσός" και κατά δεύτερο λόγο ορισμένα-λίγα "κομματικά στέκια", οι φοιτητικοί σύλλογοι και τα σωματεία, όλοι στο "κατά δύναμιν" κι όπως τώχουν καταλάβει!
Κάποια άλλα κομματικά στέκια, π.χ. καθόλου διοργανωτές δεν είναι, αλλά είναι όμως καιροσκόποι λαθρεπιβάτες, όπως ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ.
Και πάντως χθες "το μόνο, που μπορεί κανείς να πει για το Κόμμα είναι ΣΕΒΑΣΜΟΣ".
Πιστεύω, πως με τα χθεσινά κάποια σελίδα γύρισε και θα μείνουν ορόσημο μιας νέας/διαφορετικής εποχής.
Αμην!

Ανώνυμος είπε...

https://www.ergatikosagwnas.gr/kinisi-ea/14-anakoinosis-ea/2533-apantame-ston-aftarxismo-me-enotikoys-agones ...ενωτικούς αγώνες.... θέλουνε οι χαφιέδες του Μανιαδάκη για να επιστρέψει ο σύριζα στην κυβέρνηση να συνεχίσει τα εγκλήματα του. Τους ευχαριστούμε.... αλλά δεν θα πάρουμε... Οποιος θέλει ενωτικό αγώνα σε ταξική βάση τον περιμένουμε στο ΠΑΜΕ χωρίς να χρειάζεται να είναι κομμουνιστής. Αυτό σημαίνει ενότητα και όχι αβάντα στον σύριζα και στον καπιταλισμό. Περαστικά και ξυδάκι... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

ΕΔΕΣ ΚΑΙ ΕΚΚΑ ήταν οργανώσεις γέφυρα με τα τάγματα ασφαλείας. Την ΕΚΚΑ την διέλυσε πρωτοβουλιακά ο ΕΛΑΣ όπως αναφέρει ο Καπετάν Γιώτης στην 3η Συνδιάσκεψη του 1950. Ο ΕΔΕΣ διασώθηκε με την συμφωνία ...Μυριόφυλο πλάκα είχε κλείσει συμφωνία με τους Γερμανούς για κοινή δράση ενάντια στον ΕΛΑΣ και έσφαξαν τον λαό της Πρέβεζας στην Απελευθέρωση όταν ο ΕΛΑΣ παρέδωσε την πόλη με βάση την ...Καζέρτα.... Δεν πρόκειται λοιπόν σε καμία περίπτωση για Αντιστασιακή οργάνωση. Ηταν μία απο τις Συμμορίες του καπιταλισμού. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Θοδωρής είπε...


Με αφορμή το άρθρο του Σεχτάρ:

Το ξεβράκωμα του αστικού μηχανισμού από το ΚΚΕ μπροστά στους δέκτες των τηλεοράσεων (η Πρωτομαγιά ήταν τα προεόρτια) και η εικόνα - μήνυμα που έφθασε σε κάθε λαϊκό σπίτι μέσω των τηλεοπτικών δεκτών είναι αυτό που έχει λυσσάξει και τολμώ να πω τρομάξει το σύστημα, που είναι κατ' εμέ το εξής:

Φάνηκε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο στις λαϊκές μάζες, ασχέτως αν είναι το προφανές, ότι το ΚΚΕ όχι μόνο δεν είναι συμβιβασμένο με την αστική εξουσία, αλλά βρίσκεται σε ευθεία κόντρα με τους αστικούς μηχανισμούς.

Και στους χώρους εργασίας και στο οργανωμένο λαϊκό κίνημα πρωτοστατεί το ΚΚΕ και κατ' επέκταση και στους δρόμους, αλλά την εικόνα την ελέγχει η αστική τάξη και στους δρόμους εμφανίζονται οι πάντες εκτός του ΚΚΕ, εντελώς τυχαία.

Δεν είναι λίγο να βλέπει o μισθωτός, ο αγρότης, ο αυτοαπασχολούμενος, ο άνεργος, ο μαθητής - φοιτητής, ο μετανάστης, την πορεία του ΚΚΕ έξω από την πρεσβεία του ανθύπατου, με επικεφαλή τον ΓΓ του κόμματος και την οργισμένη του αντίδραση αλλά και τους μετέπειτα προπηλακισμούς βουλευτών του κόμματος και όχι μόνο από την αστυνομία.

Δεν είναι λίγο στον δρόμο να υπάρχουν μόνο δύο τάξεις, η αστική και η πρωτοπορία της εργατικής χωρίς ενδιάμεσους αυτή τη φορά και τα αστικά κανάλια να αναγκάζονται να δείχνουν την πραγματικότητα ως έχει.

Κλείνοντας δεν πιστεύω ότι αυτή τη φορά το αστικό κράτος είχε έτοιμους τους παρακρατικούς για να χωθούν στην πορεία ώστε να βρουν αφορμή για να επέμβει η αστυνομία, για αυτό και οι σπασμωδικές κινήσεις της εξουσίας, να χτυπήσει με τόσο φανερό τρόπο πισώπλατα τους διαδηλωτές. Σε κανένα κανάλι κανένας αστός δημοσιογράφος, κανένας αστός πολιτικός δεν μπόρεσε να βρει δικαιολογία για τη βία της αστυνομίας παρά μόνο είτε θίγοντας το θέμα της Πανδημίας, όπου και αυτό αυτοαναιρέθηκε από την ίδια την εικόνα, είτε τρέχοντας να κρυφτούν πίσω από την απόφαση περί της απαγόρευσης των συναθροίσεων, επιχείρημα εκ των πραγμάτων αδύναμο.

Την πεπονόφλουδα που πέταξε η αστική τάξη στο ΚΚΕ, την πάτησε η ίδια.

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Οπως τα λες Θοδωρή, με μιαν ένσταση: Δεν είναι εύκολο στους (παρα)κρατικούς να δράσουν με προκάλυμμα συγκέντρωση του ΚΚΕ, και μάλιστα όπως η χθεσινή, που όλοι ήταν κουκουέδες και γνωρίζουνται με τα μικρά τους ονόματα. Χρειάζεται ένα πλαίσιο, που συνήθως τους παρέχει η υπόλοιπη αριστερά, από τΣύριζα (τότε, που κατέβαινε στο δρόμο) μέχρι το ελευθεριάζον εξωκοινοβούλιο, και που πάντα ήταν "λάρτζ" με τα "παιδιά", "δεν αστυνομεύουμε το κίνημα" κλπ. Εκεί μέσα βρίσκανε πάντα χώρο δράσης οι (παρα)κρατικοί. Ορα και ΜΑΡΦΙΝ. Κι αυτό ήταν ένας από τους βασικούς λόγους, που το ΚΚΕ κατέβαινε πάντα σε χωριστά και κατά περίπτωση σφιχτά περιφρουρημένα μπλοκ, ακούγοντας τα μύρια όσα. (Παρα)κρατικοί υπάλληλοι πάντα υπάρχουν. Αλλά το καινούργιο χτες ήταν πως το "πλαίσιο" ήταν πάλι αποδυναμωμένο, όπως συμβαίνει πια τα τελευταία χρόνια, οπότε ...ποιά λαϊκή συγκέντρωση να προβοκάρουν; Μου φαίνεται πιο λογική αυτή η ερμηνεία.

Ανώνυμος είπε...

https://antigeitonies3.blogspot.com/2020/11/blog-post_776.html Αυτό είναι το πλαίσιο που λέει ο Σεχτάρ Θοδωρή. Τα εξαπτέρυγα του σύριζα. Μέσα απο εκεί δουλεύει η προβοκάτσια που τους χαλάσαμε χτες. Δεν μπορεί να δουλέψει πλέον γιατί ξεβρακώθηκαν το 2012...και 2015.. δεν έχουν μπορέσει ακόμα να φτιάξουν το νέο οπορτουνιστικό ανάχωμα αυτό παλεύουν τώρα και έχουν βασικό εμπόδιο πως το ΚΚΕ σχεδόν 30 χρόνια έχει σταματήσει ...αυτή την παραγωγή.... Αυτά.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Οι επιτυχίες όμως έχουν και την αρνητική τους πλευρά, ιδιαίτερα όταν κατακτούνται σχετικά «εύκολα», με τρόπο, σα να λέμε, «αναπάντεχο». Τέτοιες επιτυχίες μεταδίδουν κάποτε το πνεύμα της έπαρσης και του κομπασμού: «Εμείς όλα μπορούμε να τα κάνουμε!», «Για μας τίποτε δεν είναι δύσκολο!». Οι επιτυχίες αυτές όχι σπάνια μεθούν τους ανθρώπους, αρχίζει να τους πιάνει ίλιγγος απ' τις επιτυχίες, και τότε χάνουν το αίσθημα του μέτρου, χάνουν την ικανότητα ν’ αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα, εκδηλώνεται η τάση υπερτίμησης των δυνάμεών τους και υποτίμησης των δυνάμεων του αντιπάλου, εμφανίζονται τυχοδιωκτικές απόπειρες να λυθούν «στο άψε-σβήσε» όλα τα προβλήματα της σοσιαλιστικής οικοδόμησης. Κι έτσι δεν τους μένει μυαλό να νοιαστούν για να κατοχυρώσουν τις επιτυχίες που κατακτήθηκαν και να τις χρησιμοποιήσουν συστηματικά για την παραπέρα πορεία προς τα μπρος. Τι μας χρειάζεται να κατοχυρώσουμε τις επιτυχίες που κατακτήσαμε, αφού κι έτσι μπορούμε να φτάσουμε «στο άψε-σβήσε» ως την πλήρη νίκη τού σοσιαλισμού; «Εμείς όλα μπορούμε να τα κάνουμε!», «Για μας τίποτε δεν είναι δύσκολο!»

Από εδώ πηγάζει το καθήκον του κόμματος: να διεξάγει αποφασιστική πάλη ενάντια σ’ αυτές τις επικίνδυνες και επιζήμιες για την υπόθεσή μας διαθέσεις και να τις διώξει μακριά απ’ το κόμμα.

Ι. Β. Στάλιν, Ίλιγγος απ’ τις επιτυχίες (2 Μαρτίου 1930) («Άπαντα», Τόμος 12, Εκδοτικό της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, [Βουκουρέστι], Σεπτέμβριος 1953, σελ. 219–220)


Και για την αντιγραφή:

Άγρυπνος

Ανώνυμος είπε...

Και… κλάάάάαμα τα «παιδιά», πολύ κλάμα λέμε:

https://www.efsyn.gr/node/269191

Άγρυπνος

teddygr είπε...

@ Άγρυπνος

(α) Από το παραπάνω άρθρο του Τσατάλη στην ΕφΣυν, συμπέρανα ότι την καλύτερη δουλειά την έκαναν η Φώφη και το ΚινΑλ, που "δεν συνδέθηκαν" με τους εντυπωσιάκηδες του ΚΚΕ και του Γιάνη. Κατάλαβα καλά ή έχασα κάτι;

(β) Λυπάμαι που δεν σε πρόλαβα με το κείμενο του Στάλιν, που πάντα γυρίζει στο μυαλό μου. Εκείνα τα υπογραμμισμένα "κατοχυρώσουν" και "χρησιμοποιήσουν" με έχουν στοιχειώσει...

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Ο Τσιπράκος εφάρμοσε πάλι τη γνωστή συνταγή της ποντικομαμής: "Πατάμε και στις δύο βάρκες, και ...πάντα είμαστε μέσα"!
Μόνο, που ξεχνάει πως όταν έρχεται θαλασσοταραχή θα πέφτει στο νερό!
Τώρα του έχουν "μουτρώσει" οι ..."σκληροπυρηνικοί"(!) για τις υπογραφές στο κείμενο.
Δύσκολοι καιροί για τα "πασόκ".
Από την άλλη (..ποιά "άλλη", δηλαδή - από δίπλα του), και οι (κανονικοί) δεξιοί έχουν τα δικά τους. Δεν είναι που τα "τρωκτικά" τους τη φάγανε την καημενούλα την Αλεξία (μουτρωμένη τα βρόντηξε! - παραιτήθηκε και από σύμβουλος...), αλλά έχουμε και τα "ψεκασμένα" φασιστάκια:
https://www.naftemporiki.gr/frontpages/18/11/2020/imerisies-politikes/makeleio/full
.......
Αγάντα ΚΚΕ!

Ανώνυμος είπε...

@Άγρυπνος

Ο σύντροφος με το μουστάκι ήξερε πολύ καλά τι έλεγε. Στα δικά μας θα φανεί πως θα πάει, αλλά δεν πιστεύω ότι έχουμε τέτοια ανωριμότητα ώστε σε περίοδο αντεπανάστασης και πλήρους κυριαρχίας των αστών, να υπερτιμήσουμε τις δυνάμεις μας ή να υποτιμήσουμε τον αντίπαλο...
Η νεαρή σοβιετική εξουσία στερούνταν πείρας σε πολλά ζητήματα, εμείς αν μας έχει μείνει κάτι αυτό είναι μόνο η πείρα που με τόσες πολλές θυσίες κερδήθηκε. Μέχρι τώρα τουλάχιστον έχουμε δείξει ότι την αξιοποιούμε σωστά.
Καλή δύναμη

Σταλινοφρουρός

Ανώνυμος είπε...

https://www.komep.gr/m-article/I-POREIA-APOKATASTASIS-TOY-EPANASTATIKOY-XARAKTIRA-TOY-KKE...... Το ΚΚΕ στα σχεδόν 30 χρόνια που πέρασαν απο το 13ο Συνέδριο τον Φλεβάρη του 1991... ξεκαθάρισε με Δεξιό Αριστερίστικο τροτσκιστικό και Κεντρίστικο οπορτουνισμό που είναι και τα τρία Συγκοινωνούντα δοχεία στην υπηρεσία του καπιταλισμού. Αν δεν είχε γίνει η συγκεκριμένη 30 χρονη πορεία που ξήλωσε και τον Κεντρίστικο οπορτουνισμό για πρώτη φορά στην ιστορία του κόμματος το 2012... θα είχε συμβεί ότι και το 1989 1991 παρά το ότι το 1968 είχε φύγει ο Δεξιός οπορτουνισμός. Η Μοναδική τακτική που δεν εγκλωβίζει στον Καπιταλισμό είναι το ΠΑΜΕ και η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. Και αυτό κάνουμε απο το 15ο Συνέδριο το 1996.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Τον Φλεβάρη λοιπόν του 1991 13ο συνέδριο ένα βήμα απο την απόλυτη καταστροφή.... Ιούνη αποχωρούμε απο τον συνασπισμό.... Δεκέμβρη 14ο συνέδριο ξεκινάμε την πορεία αποκατάστασης.... ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1994 το Αρχείο του κόμματος μέσα στο νερό στον πλημμυρισμένο Περισσό. 1885 Ιούνη συνδιάσκεψη για την ανατροπή του Σοσιαλισμού. Λίγο μετά ...εμφανίζεται.... το 1ο Δοκίμιο με τις επεξεργασίες να έχουν γίνει πριν το 1991... απο το λεηλατημένο αρχείο στο Σιμπίου το 1968. ...Κάποιοι... βλέποντας το αρχείο μέσα στο νερό νόμισαν πως θα σταματήσουν κάθε επεξεργασία... Τους βγήκε σε εφιάλτη. Δεν το αγόρασα ποτέ. Το πρώτο που πήρα ήταν το Βιβλίο της Σύγχρονης εποχής Μιά άλλη ματιά στον Στάλιν με πρόλογο του Θ.ΠΑΠΑΡΗΓΑ του Βέλγου σ.Λ.ΜΑΡΤΕΝΣ το 1997.. που είναι καταπέλτης για τα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ της 5ης Φάλαγγας του Οπορτουνισμού όλων των αποχρώσεων.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Το 1995 Συνδιάσκεψη για την ανατροπή του Σοσιαλισμού. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

@ teddy

(α) Δεν έχασες κάτι και καλά κατάλαβες. Αλλά οι τριγμοί στον ΣΥΡΙΖΑ που ήταν πάντα παρόντες δεν λειτουργούν κατ’ ανάγκη διαλυτικά, μπορούν και να λειτουργήσουν συσπειρωτικά, έστω και με παράπλευρες απώλειες (βλέπε π. χ. περίπτωση Κοντονή), εφόσον εκπληρώνονται δυο όροι: η νομή της εξουσίας και ο επιτυχής αποπροσανατολισμός πλατιών λαϊκών ―όχι στενά και μόνο προλεταριακών― μαζών. Αν στην περίπτωση του δεύτερου όρου επιτευχθούν αξιοσημείωτες, ικανές να κατοχυρωθούν απαγκιστρώσεις, τότε μπορούμε να αισιοδοξούμε για ενδεχόμενες ανατροπές και στις μεταβλητές που συναρτούν ως κατάκτηση, όχι απλά ως νομή την περίπτωση του πρώτου όρου. Θα δούμε…
(β) Η τηλεπάθειά μας με συγκινεί. Κοίταξε να γίνεις εντελώς καλά, γιατί η περιπέτειά σου μού προξενεί κατάθλιψη με τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζω.

@ Σεχτάρ ο Τρομερός

Ηλία, τώρα θα δούμε τι πραγματικά άλλαξε στα εννέα χρόνια που μεσολάβησαν από τις 20 Οκτώβρη 2011!

@ Σταλινοφρουρός

Αν και δεν θα διαφωνήσω ουσιαστικά μαζί σου, επίτρεψέ μου πάντως να σου παραθέσω ένα ακόμα απόσπασμα από το ίδιο άρθρο του «Μουστάκια» (όπου παραπάνω, σελ. 227):

Η τέχνη της καθοδήγησης είναι σοβαρό πράγμα. Δεν πρέπει να μένεις πίσω απ’ το κίνημα, γιατί το να μένεις πίσω σημαίνει ότι αποσπάσαι από τις μάζες. Δεν πρέπει όμως και να προτρέχεις, γιατί το να προτρέχεις σημαίνει ότι χάνεις τις μάζες και απομονώνεσαι. Όποιος θέλει να καθοδηγεί το κίνημα και να διατηρεί ταυτόχρονα τους δεσμούς του με τα εκατομμύρια των μαζών, πρέπει να κάνει αγώνα σε δυο μέτωπα: και ενάντια σ’ εκείνους που καθυστερούν και ενάντια σ’ εκείνους που προτρέχουν.

Άγρυπνος

Ανώνυμος είπε...

Το κίνημα και οι μάζες δεν είναι κάτι γενικό και αόριστο. Είναι το ταξικό μέτωπο που λέγεται ΠΑΜΕ και ενώνει τους εργάτες με μοναδικό κριτήριο το Ταξικό. Συμπληρώνεται απο τους Αυτοαπασχολούμενους και φτωχούς αγρότες που συμπληρώνουν την κοινωνική συμμαχία η οποία δεν συμπεριλαμβάνει κόμματα τα οποία είναι πάντα εργαλεία του Καπιταλισμού. Σε αυτή τη συμμαχία που σου εξασφαλίζει πως δεν θα εγκλωβιστείς στον καπιταλισμό διεκδικείς προσωρινά μέτρα ανακούφισης και ταυτόχρονα βάζεις στην ιδεολογική πάλη και ζύμωση την πρόταση εξουσίας. Και συμμετοχή στο Αστικό κοινοβούλιο απο θέσεις εργατικής λαικής αντιπολίτευσης. Απεριόριστη Ανεκτικότητα σε απλούς ανθρώπους που εγκλωβίστηκαν στα οπορτουνιστικά καρκινώματα δίνουμε το χέρι σε όποιον σηκώνεται και του δείχνουμε τον δρόμο της Κοινωνικής Συμμαχίας. Ταυτόχρονα αγώνας χωρίς έλεος για το τσάκισμα των φορέων όλων των οπορτουνιστικών απόψεων. Συγκρίνοντας αυτή την γραμμή που ακολουθούμε απο το 1996... με τις τραγωδίες που είχαμε με ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ....ΕΔΑ....ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματα του. ΑΥΤΑ.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Το 2012.. η Αστική τάξη έπαιξε τα ρέστα της... Είχαμε αναδιάταξη του αστικού πολιτικού σκηνικού με την κατάρρευση της ....πασοκάρας.... που κουβαλούσαμε νερό την δεκαετία του ...80... Εφεραν μπροστά την οπορτουνιστική εφεδρεία συνασπισμός σύριζα σε ρόλο Σοσιαλδημοκρατίας. Πίεζαν το ΚΚΕ να σκίσουμε το πρόγραμμα του 1996.... να φτιάξουμε πολιτικό μέτωπο... με το σύριζα και να εγκλωβιστούμε σε κυβέρνηση στο έδαφος του καπιταλισμού. Πίστευαν πως θα λυγίσουμε απο την πίεση οπαδών μας που κουβαλούσαν ...κοινοβουλευτικές αυταπάτες.... διαπαιδαγωγημένοι πριν το 1991... για δεκαετίες σε αυτό. Ευτυχώς για όλους μας είχαν μεσολαβήσει 21 χρόνια και είχαμε τσακίσει τον Κεντρίστικο οπορτουνισμό των Χαφιέδων του Μανιαδάκη στις γραμμές μας για πρώτη φορά στην ιστορία του κόμματος. Θα ρωτήσει κάποιος τα κάνουμε καλά όλα σήμερα.. Ασφαλώς όχι πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης πάνω όμως σε αυτή την γραμμή και όχι την άλλη.... που με τον λαό ένοπλο τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 δεν διεκδικήσαμε την εξουσία εγκλωβισμένοι στην κυβέρνηση ...παπατζή.... δίνοντας τον χρόνο στον εχθρό να αλλάξει τον συσχετισμό να διαλέξει τον χρόνο της σύγκρουσης και να πάμε στον Δεκέμβρη παλεύοντας για ένα ....ποιό δημοκρατικό αστικό κράτος..... Η Πραγματικότητα είναι εδώ και είναι πεισματάρα. Ελιγμούς ΝΑΙ με αυτή την Γραμμή απο την οποία δεν κάνουμε βήμα πίσω.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Κι όμως, "Αγρυπνοι"(!), ο πάντα υπαρκτός κίνδυνος να καβαλήσουμε το καλάμι αυτή τη στιγμή δεν είναι στο νούμερο ένα. Η ψυχούλα τους το ξέρει, κι αυτών, που τρώνε τα χημικά, κι εμάς από πίσω, που σπρώχνουμε κατά δύναμιν. Λίγη αναπτέρωση ηθικού δεν κάνει κακό σε ένα στράτευμα, που εδώ και τριάντα χρόνια βασικά από κατάθλιψη πάσχει.
Να πω τη δική μου εμπειρία, που δε βλέπω νάχει κάτι το ιδιαίτερο. Δε μιλάω μόνο με το πληκτρολόγιό μου, μιλάω και με ζωντανούς ανθρώπους. Αυτές τις μέρες κάνουμε μια καμπάνια υπογραφών για ένα κλαδικό ζήτημα. Αλλοτε θα περιγελάγαμε "αυτές τις καθυστερημένες και ηττοπαθείς" μορφές δράσης. Κι όμως διαπιστώνω πως "ξετρυπώνουν" δειλά-δειλά και κάποιοι από χώρους, που μέχρι προχτές ήταν αλλού, τΣύριζα, εξωκοινοβούλιο, που δεν ήταν καν γραμμένοι στο σωματείο. Αντε σιγά-σιγά να τους γράψουμε, να έρθουν και στη Γ.Σ.... Ξέχωρα, που ζεσταίνουνται και δικοί μας, μπας και σπάσει κι αυτή η καταραμένη η κατάθλιψη. Και βλέπω κι άλλα. Στο κλαδικό φόρουμ, που συντηρούμε σχεδόν αποκλειστικά οι "κομματικοί"(!), όσο γινόμαστε επιθετικοί εμείς, τόσο βλέπω να μαζεύουνται και να το βουλώνουν τα εθνίκια, οι δε ρεφόρμες είναι εξαφανισμένοι. Αν δεν είναι κάτι το περιθωριακό, τότε είναι μια αντίστροφη διαδικασία, από αυτήν, που έβλεπα την δεκαετία του '80.
Με θάρρος και δύναμη, λοιπόν, και προπαντός με τα μυαλά μακρυά από ...κάγκελα!

Ανώνυμος είπε...

@ Σεχτάρ ο Τρομερός

Ηλία, ο «ψεκασμένος» του «Μακελειού» το τερμάτισε και ορθογραφικά: πρόσεξε το ΣΛΑΫΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ στον υπέρτιτλο του κεντρικού τίτλου της πρώτης σελίδας!

Έτσι για να γελάσουμε λιγάκι, μέρες που ’ναι...

Να ’σαι πάντα καλά και χαιρετώ,

Άγρυπνος

Ανώνυμος είπε...

@ Σεχτάρ ο Τρομερός

Ηλία, το ’πα και το ξαναλέω: Τώρα θα δούμε τι πραγματικά άλλαξε στα εννέα χρόνια που μεσολάβησαν από τις 20 Οκτώβρη 2011!

Ή για να μιλήσω με τα λόγια του οικοδεσπότη μας Θοδωρή (μου φαίνεται πως καλύτερα απ’ όλους κατανόησε τι εννοούσα παραθέτοντας —κι αυτό δεν ήταν επ’ ουδενί λόγω «τσιτατολογική πληκτρολογομαχία», για να γίνω και λιγάκι αυστηρός― τα προ ενενήντα ετών γραφόμενα του «Μουστάκια»): Το ζήτημα που μπαίνει είναι ό,τι υπογράμμιζε τότε ο Γιόσιφ Ντζουγκασβίλι, δηλαδή το κατοχυρώσουν και χρησιμοποιήσουν, λέξεις που δεν θα ’πρεπε να «στοιχειώνουν» μοναχά τον Θοδωρή, τον οικοδεσπότη μας, αλλά και τον καθέναν μας…

Και για να μην κουράζω περισσότερο ακολουθεί ένας μύθος του Αισώπου («Ἀνὴρ κομπαστής») που, κατά την ταπεινή μου γνώμη, «πάει κουτί» στην περίπτωση.

Ἀνὴρ πένταθλος ἐπὶ ἀνανδρίᾳ ἑκάστοτε ὑπὸ τῶν πολιτῶν ὀνειδιζόμενος, ἀποδημήσας ποτὲ καὶ μετὰ χρόνον ἐπανελθών, ἀλαζονευόμενος ἔλεγεν ὡς πολλὰ καὶ ἐν ἄλλαις πόλεσιν ἀνδραγαθήσας, ἐν τῇ Ῥόδῳ τοιοῦτον ἥλατο πήδημα ὡς μηδένα τῶν Ὀλυμπιονικῶν ἐφικέσθαι· καὶ τούτου μάρτυρας ἔφασκε παρέξεσθαι τοὺς παρατετυχηκότας, ἂν ἄρα ποτὲ ἐπιδημήσωσι. Τῶν δὲ παρόντων τις ὑποτυχὼν ἔφη πρὸς αὐτόν· «Ἀλλ’, ὦ οὗτος, εἰ τοῦτο ἀληθές ἐστι, οὐδὲν δεῖ σοι μαρτύρων· αὐτοῦ γὰρ καὶ Ῥόδος καὶ πήδημα.»

Ὁ λόγος δηλοῖ ὅτι ὧν πρόχειρος ἡ δι’ ἔργων πεῖρα, περὶ τούτων πᾶς λόγος περιττός ἐστι.


Να ’σαι πάντα καλά!

Άγρυπνος

Ανώνυμος είπε...

Η πείρα διδάσκει

Η συμμετοχή του ΚΚΕ και του ΕΑΜ στην αστική κυβέρνηση του 1944 αποτελεί απτό παράδειγμα για το πόσο ουτοπικός είναι ο ισχυρισμός ότι χάρη στη μαχητικότητα και τη συνέπεια του Κομμουνιστικού Κόμματος είναι δυνατό μία τέτοια κυβέρνηση να ακολουθήσει φιλολαϊκό δρόμο ή - σε κάθε περίπτωση - να πάρει τουλάχιστον κάποια μέτρα υπέρ του λαού και ν' ανοίξει σιγά - σιγά τον δρόμο για έναν ευνοϊκότερο συσχετισμό στην πάλη για το σοσιαλισμό. Αντίθετα με αυτήν την ανεδαφική προσμονή, η πείρα και εκείνης της περιόδου διδάσκει ότι η συμμετοχή στις αστικές κυβερνήσεις - σε πείσμα των πιο καλών προθέσεων - γίνεται φραγμός στη λαϊκή πάλη και οδηγεί σε πισωγύρισμα με αρνητικές επιπτώσεις και για πολλά χρόνια.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής σε αστική κυβέρνηση, δεν είναι δυνατό να υπάρξουν επωφελείς για το λαό συμβιβασμοί, από τη στιγμή που το ΚΚ έχει κάνει ήδη την πρώτη και θεμελιώδη υποχώρηση, προκειμένου να συμμετάσχει σε αυτήν την κυβέρνηση: Εχει παραιτηθεί από την πάλη για την εργατική εξουσία και συνεπώς από τον στόχο της κοινωνικοποίησης των μέσων παραγωγής.

Το ΚΚΕ και το ΕΑΜ χρεώθηκαν σε μεγάλο βαθμό τα μη φιλολαϊκά μέτρα που πάρθηκαν αυτήν την περίοδο, χάριν των αναγκών της καπιταλιστικής ανασυγκρότησης, όπως επίσης και την αποτυχία άλλων μέτρων, για παράδειγμα στο μέτωπο της καταπολέμησης της ανεργίας, του πληθωρισμού. Ταυτόχρονα, εφόσον οι ΕΑΜικοί υπουργοί αντιμετώπιζαν τα ζητήματα «από τα πάνω», ο λαϊκός παράγοντας υποτιμήθηκε ή ακόμα και τέθηκε στο περιθώριο.

Στις 15 Οκτώβρη 1944, η ΚΕ του Εργατικού ΕΑΜ ανέλαβε καθήκοντα προσωρινής διοίκησης της ΓΣΕΕ, με σκοπό την αποκατάσταση των συνδικαλιστικών ελευθεριών, τη διενέργεια αρχαιρεσιών στα συνδικάτα και τη σύγκληση ενός πραγματικού συνεδρίου της ΓΣΕΕ. Σημειώνεται ότι στις 18 Αυγούστου 1944 η ΚΕ του ΕΕΑΜ αποφάσισε το ΕΕΑΜ να χρησιμοποιεί «από δω και στο εξής τον τίτλο Γενική Συνομοσπονδία των Εργατών της Ελλάδας» με 16μελή Διοίκηση («Κείμενα της Εθνικής Αντίστασης», τόμ. Α', εκδ. «Σύγχρονη Εποχή», Αθήνα, 1981, σελ. 200).

Αυτήν την περίοδο η ΓΣΕΕ διακήρυττε πως «η εργατοϋπαλληλική τάξη θα υποστηρίξει την Κυβέρνηση στην πραγματοποίηση των σκοπών της» («Ριζοσπάστης», 5-11-1944 ).

Από τη μεριά του, ο Παπανδρέου διαβεβαίωνε τους εκπροσώπους των εργαζομένων «ότι η κυβέρνηση πιστεύει σταθερά στη λαοκρατία και αποβλέπει στη δημιουργία του λαϊκού σοσιαλιστικού κράτους» («Ριζοσπάστης», 7-11-1944).

Οπως ήταν επόμενο, το γενικότερο πρόβλημα της στρατηγικής του ΚΚΕ είχε άμεσο αντίκτυπο στην κατεύθυνση της πάλης του συνδικαλιστικού κινήματος. Σε σύσκεψη μεταξύ των εκπροσώπων της ΓΣΕΕ, των βιομηχάνων και των αρμόδιων υπουργών, υπό την προεδρία του Γ. Παπανδρέου (7 Νοέμβρη 1944), με αντικείμενο τη λειτουργία των εργοστασίων, ο Κ. Θέος, μιλώντας εξ ονόματος της ΓΣΕΕ, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Ο αγώνας των εργατών που έφερε εθνική ένωση δεν είχε σαν επιδίωξη να κάμει προνομιούχο τάξη την εργατική. Ο εργατικός κόσμος είναι έτοιμος με αυταπάρνηση να συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις στην προσπάθεια της ανασυγκρότησης».

Διαβεβαίωσε ακόμη «ότι και οι εργάτες αναγνωρίζουν ότι και μεγάλο μέρος των βιομηχάνων έδειξε κατά το διάστημα της σκλαβιάς πατριωτική στάση». Ο υπουργός Εργασίας Μ. Πορφυρογένης, με τη σειρά του, τόνισε ότι «πρέπει να μην έχουμε προκαταλήψεις (...) και πρέπει να κατανοήσουμε ότι όλοι αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για να μπούμε από την ανωμαλία στην ομαλότητα» («Ριζοσπάστης», 8-11-1944).

Το συμπέρασμα είναι ότι ο λαός, ακόμα και ένοπλος, θα παραμένει εγκλωβισμένος στο αστικό πλαίσιο, από τη στιγμή που το Κομμουνιστικό Κόμμα συμμετέχει σε αστική κυβέρνηση και δεν οργανώνει την αυτοτελή δράση της εργατικής τάξης για την ανατροπή της αστικής εξουσίας.
Με πληροφορίες απο "Ρ" Θ. Λ Απο αυτά κινδυνεύουμε και όχι απο τα Κάγκελα..... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Χα, χα, χα!
Νομίζεις πως δεν "βγήκε" και το δικό μου το μάτι;!
Τι σε κάνουμε, τόσα χρόνια, έστω και διαδικτυακά, παρέα!
Εμ, τώγραψε με -υ-, εμ τούβαλε και τα ...διαλυτικά κατακέφαλα, για να το αποτελειώσει!
Αιλυναράδαις!

Ανώνυμος είπε...

Το κόμμα των Μπολσεβίκων με τον ΣΤΑΛΙΝ είχαν την εξουσία στην ΕΣΣΔ έκαναν ΔΥΟ ΕΛΙΓΜΟΥΣ ένα με κάθε Ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο τους διέσπασαν νίκησαν και πολύ καλά έκαναν. Το 1930... σε συνθήκες καπιταλιστικής περικύκλωσης που ετοίμαζαν όλοι οι Καπιταλιστές τον Φασισμό να χτυπήσει την ΕΣΣΔ ταυτόχρονα ετοίμαζαν και τον οπορτουνισμό για την ίδια δουλειά. Συνωμοσία ΜΠΟΥΧΑΡΙΝ ΤΡΟΤΣΚΙ ΖΗΝΟΒΙΕΦ σε συνεργασία με Χίτλερ και Ιαπωνία και απο το 1935 η Κ.Δ μετατράπηκε απο εργαλείο το Κομμουνιστών για την ανατροπή του Καπιταλισμού σε πολιορκητικό κριό του Καπιταλισμού με οπορτουνιστική προβιά για την καταστροφή των Κ.Κ και την ανατροπή των Μπολσεβίκων στην ΕΣΣΔ. Οπως και έγινε πρώτα με την διάλυση της Κ.Δ το 1943... και το 1945 η αλλαγή συσχετισμού στο κόμμα των Μπολσεβίκων λόγω των 5000000 νεκρών του πολέμου. Δολοφονία το 1948 του ΖΝΤΑΝΟΦ αποχή απο τον ΟΗΕ το 1950 που πρόσφερε στις ΗΠΑ την Σημαία του ΟΗΕ στην Ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Κορέα αλλαγή ονόματος σε ...ΚΚΣΕ το 1952 ξήλωμα όλου του συστήματος ασφαλείας στο Κρεμλίνο συνωμοσία με τις ...άσπρες Μπλούζες... και ...θάνατος... Ι.Β ΣΤΑΛΙΝ 1953.... Οπορτουνιστική 5η Φάλαγγα που σε μία πορεία κατέστρεψε τα πάντα με το ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ να αντιμετωπίζει αυτή την Θηριωδία στην 17 χρονη εξορία του σε Μποροβίτσι Σοργκούτ σαν ...Νικολάι Νικολάγιεφ.... και να μαθαίνουμε που είναι ο τάφος του απο ...καραμπόλα.... το 1991.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

https://www.902.gr/eidisi/ygeia/243045/sta-oria-tis-katarreysis-systima-ygeias-aprothymoi-oi-klinikarhes-na-syndramoyn Η Αλητεία του καπιταλισμού ζωντανή μπροστά μας το Αποκρουστικό δολοφονικό του πρόσωπο με δεξιές και αριστερές κυβερνήσεις. Σοσιαλισμός η Βαρβαρότητα επίκαιρο όσο ποτέ. Ο Σοσιαλισμός των ΛΕΝΙΝ ΣΤΑΛΙΝ η μοναδική σωτηρία των λαών. Η Εκδίκηση των Μπολσεβίκων είναι εδώ... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Επιτάξεις ιδιωτικών κλινικών!!!!!
Χαμός! Βοήθεια αδέρφια!
Πλακώσαν οι Μπολσεβίκοι!!!!!!!
Μπογδάνε, Τζήμερε, Αρη, σολιντάρνοσκι, τι κάνετε;
Ετσι θα μας αφήσετε;
Τρεχάτε αδέρφια να σωθούμε!
...στα νεκροταφεία....

Ανώνυμος είπε...

Βγήκε το πρωί στο Σκάι ο Σαραφιανός αποκαλύπτοντας το αποκρουστικό δολοφονικό τους πρόσωπο. Ηταν τέτοια η αθλιότητα που μέχρι και ο Πορτοσάλτε δάγκωνε τα παπούτσια του. Παζάρι για μεγαλύτερο καπιταλιστικό κέρδος μέχρι το τέλος μπροστά σε εκατόμβες νεκρών και ανοιχτούς τάφους. Αρε Γεωργιανό με μουστάκι.... που χρειάζονται οι Αθλιοι... Που είναι οι ...Γκορμπατσόφ....Σεβαρνάτζε.... με την ...Περεστρόικα και την Γκλάσνοστ.... με τις παπαριές που μας λέγανε μαζί με τους Εγχώριους.... Κύρκο....Φαράκο.... και σία.... Ας συγκρατηθώ.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Εχουν λαλήσει διάφοροι με τα γεγονότα της 17/11/2020.
Αυτός εδώ φάσκει και αντιφάσκει στο ίδιο κείμενο, παραδέχεται το οφθαλμοφανές "Στο Πολυτεχνείο όλο το χαρτί της κόντρας το πήρε με τη μια το ΚΚΕ" ....
....και λίγο πιο κάτω:
"...το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, με τα ροπαλάκια στα χέρια. Διαλύθηκε στα εξ ων συνετέθη."
αλλά...
" ...το ΚΚΕ πάλεψε στον δρόμο, και παίζοντας ξύλο επί ώρες με τα ΜΑΤ..."
Ούτε με τα ροπαλάκια κατέβηκε το ΚΚΕ, ούτε ξύλο με τα ΜΑΤ έπαιξε, ούτε διαλύθηκε, ούτε και τέτοια πλάνα είχε! Μερικοί-μερικοί ...θέτουν από το κεφάλι τους ...τους στόχους του ΚΚΕ(!), για να διαπιστώσουν αποτυχίες μπας κι έτσι ισοφαρίσουν τις προσωπικές απογοητεύσεις τους.

...και, κάπου στο σωρό των ασυναρτησιών, το άπαιχτο συμπέρασμα
"...το ΚΚΕ, ...ανάχωμα στιβαρό στην επέλαση του ...ΣΥΡΙΖΑ(!)"
Ο "κήπος με τους μαργαρίτες"!

Ανώνυμος είπε...

https://iskra.gr/%ce%bd%ce%bf%cf%83%ce%bf%ce%ba%ce%bf%ce%bc%ce%b5%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%bf%ce%af-%ce%b3%ce%b9%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%bf%ce%af-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%b5%cf%80%ce%af%cf%84%ce%b1%ce%be%ce%b7-%ce%bf%ce%b9/ Για όλα φταίει η ...κακιά δεξιά... και οι Κλινικάρχες που για 35 χρόνια τους πριμοδοτεί το κράτος.... Το οτι τα μισά χρόνια κυβερνούσε η ...Πασοκάρα και ο σύριζα το κάνει γαργάρα όπως και το ότι τα ίδια γίνονται και σήμερα σε Ισπανία Πορτογαλία Τσεχία με Αριστερές Κυβερνήσεις που στηρίζονται και απο ...Κ.Κ. Απόλυτη αμνησία. Και είναι... λογικό. Στήριξε τον Συνασπισμό σύριζα 24 χρόνια ανέλαβε υπουργός υπόγραψε μνημόνιο στις 20 Φλεβάρη του 2015 άδειασε τα ασφαλιστικά ταμεία με Π.Ν.Π και ψήφισε ΝΑΙ σε Μνημόνιο στο Δημοψήφισμα Τσίρκο μαζί με τους Ακροδεξιούς ΑΝΕΛ και τους φασίστες της χρυσής αυγής. Και τώρα τρέχει για το καινούργιο ανάχωμα. ...αγαπάει...και τον Καπετάν Γιώτη που τον λέγανε δεινόσαυρο..... ΟΥΦΦ.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Θοδωρής είπε...


Στο ιδιαίτερα κατατοπιστικό βίντεο που έστειλε ο Παναγιώτης, με τον πρόεδρο των ιδιωτικών κλινικών Ελλάδος, νομίζω ότι βγαίνει ένα σημαντικό συμπέρασμα:

Στο σημείο που αναφέρει ο κλινικάρχης ότι και στη συνάντηση του Μαρτίου αλλά και του Σεπτεμβρίου, δεν υπήρχε στην φαρέτρα της κυβέρνησης, η λέξη επίταξη, με την πραγματική έννοια της λέξης. Ο καπιταλιστής ανέφερε ότι η κυβέρνηση δε θεωρούσε ότι η κατάσταση θα ξέφευγε από τον έλεγχό της. Αν ισχύει αυτό, που δεν έχω λόγο να μην τον πιστέψω, ίσως φανερώνει ότι στην εποχή και ιδιαίτερα σε συνθήκες όπως οι τωρινές που βιώνουμε, που είναι σχεδόν πολεμικές και μάλιστα εντός έδρας, δείχνει το ασφυκτικό πλαίσιο που ορίζει το καπιταλιστικό σύστημα στα ίδια τα αστικά επιτελεία για να κινηθούν.

Και ασφυκτικό πλαίσιο, σημαίνει σύμπτυξη χρόνου, άρα πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες για λάθος αποφάσεις.

Και λάθος αποφάσεις σε τέτοια ρευστή εποχή και απέναντι σε έναν πραγματικά ταξικό αντίπαλο (βλ. ΚΚΕ), αν μη τι άλλο μετράνε.

Υ.Γ. Η λέξη επίταξη(ιδιωτικών κλινών) που αρχίζει να κυκλοφορεί όλο και πιο εντόνως, από επίσημα χείλη και φθάνει στις λαϊκές μάζες, μαντέψτε με ποιο κόμμα είναι συνυφασμένη.

Ανώνυμος είπε...

θοδωρή πες κανένα νέο για το μάτι σου πως πάει πως τα περνάς. Ουζάκι και μεζεδάκια έχει το πρόγραμμα η μόνο σταγόνες... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

teddygr είπε...

Ουζάκια και μεζςδάκια τέτοια εποχή, βρε Παναγιώτη; Κατ' οίκον και κατά μόνας; Αμ, αυτά θέλουν παρέα! Μόνοι τους πίνουν μόνο οι μπεκρήδες! **γέλια**
Όπως έλεγα τις προάλλες, το μάτι μου θα είναι 100% εντάξει γύρω στα μέσα Δεκέμβρη. Πάντως, ο χτεσινός μετεγχειρητικός έλεγχος έδειξε ότι όλα πάνε άψογα ως τώρα, κάτι που είναι εξαιρετικό ως είδηση διότι το 20% (καθόλου μικρό ποσοστό) τέτοιων επεμβάσεων δεν έχει επιτυχία με την πρώτη.
Για να καταλάβεις την πρόοδο, ετοιμάζω για αύριο κανονικά Σαββατιάτικα (έστω και ελαφρώς συντομώτερα)!

Ανώνυμος είπε...

Τα μεζεδάκια τα είπα για να σε πειράξω... Χαίρομαι που είσαι καλύτερα όλα θα φτιάξουν μη στεναχωριέσαι. Και εγώ που το έκανα τέλη Φλεβάρη πήγε πολύ καλά. Οταν το έκανα απο το ένα μάτι δεν έβλεπα τίποτα. Να είσαι πάντα καλά ευχαριστώ για την φιλοξενία και την ανοχή πολλές φορές που ξεφύγαμε... ΒΕΝΣΕΡΕΜΟΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

@ teddy

Μπράβο, Θοδωρή, αυτά είναι καλά νέα!

Άντε με το καλό κι ο έλεγχος στα μέσα του Δεκέμβρη!

Να ’σαι πάντα καλά!

Άγρυπνος

Ανώνυμος είπε...

Να είσαι καλά και εσύ Αγρυπνος με το πρόβλημα που είχες γερός και δυνατός πάντα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

https://www.ergatikosagwnas.gr/arthra/pedia/2534-parte-metra-gia-ta-sxoleia-i-tilekpaidefsi-einai-ena-fiasko Η ...Κακιά δεξιά κυβέρνηση απο τους αβανταδόρους του σύριζα και του ...ανθρώπινου καπιταλισμού.... κάθε φορά με διαφορετικό ψευδώνυμο τη μία οπορτουνιστικός αγώνας και την άλλη συντονισμός οπορτουνιστικών δυνάμεων. Το Φαρμακείο... με το καπιταλιστικό κέρδος και η αυγή των ...συντακτών... να είναι καλά... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Αν και από κάμποσα πλέον χρόνια τόχω κόψει να πίνω μόνος μου, τώρα μόλις που διάβασα το νέο, teddy, κατέβασα μια .."δαχτυλήθρα"(!) ρακή, για το καλό και της επόμενης διάγνωσης!
Φτου, κακά, από μας, και όλα στους νεοφιλελέδες-α(χ)ρίστους!

Ανώνυμος είπε...

https://iskra.gr/%ce%bf-%cf%80-%ce%bb%ce%b1%cf%86%ce%b1%ce%b6%ce%ac%ce%bd%ce%b7%cf%82-%cf%83%ce%ac%ce%b2%ce%b2%ce%b1%cf%84%ce%bf-7-8%ce%bc-%ce%bc-%cf%83%cf%84%ce%b7-vergina-tv-%ce%bf%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%bd%ce%bf/ Σεχτάρ θα το είχε ανακοινώσει λέει αλλά τους καθυστερεί η πανδημία. Εγώ λέω ...καλορίζικα.... Εσύ... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

@ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Σ’ ευχαριστώ πολύ.

Η μακαρίτισσα η μάνα μου έλεγε: Παρηγοριά στον άρρωστο μέχρι να βγει η ψυχή του.

Ό,τι και να ’ναι, συνεχίζω κι όσο τραβήξει…

Και θα πιω κι εγώ αύριο ένα κρασί στην υγεία του οικοδεσπότη μας.

Χαιρετώ,

Άγρυπνος

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

"Αυτό το κενό, θα πει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ότι θα επιχειρήσει να καλύψει η νέα ριζοσπαστική πολιτική κίνηση...."!
Ρε, νούμερο, δεν κάθεσαι στα αυγά σου, που επιμένεις να γελοιοποιείσαι ακόμη και στα ~70 σου!
Ποιός νέος, μωρέ ψώνιο, θα σε πάρει στα σοβαρά, με το ένα πόδι στον τάφο και με το άλλο κολλημένο στις λάσπες ~30 χρόνων οπορτουνιστικού τυχοδιωκτικού αριβισμού;
Προχτές δεν βρήκες άλλους δυό, τουλάχιστον να φωτογραφηθείς με μια πικέτα, σαν το Μπαρουφάκη! Μου θέλεις και ..."κίνηση", γελοίο υποκείμενο!
--------------------------------------

Με έφτιαξες Πάνο, και τώρα θα κατεβάσω τη δεύτερη ρακή, στην υγειά του Αγρυπνου, που δεν το βάζει κάτω. Εχει δυο χρόνια να συμβεί αυτό.

Ανώνυμος είπε...

@ Σεχτάρ ο Τρομερός

Ηλία, αναφορικά με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη θυμήθηκα ό,τι ακολουθεί.

Θα ξέρεις βέβαια καθότι γερμανομαθής την γερμανική φράση «Die Ratten verlassen das sinkende Schiff», δηλ. «Οι αρουραίοι εγκαταλείπουν το πλοίο που βυθίζεται». Όταν τον Φεβρουάριο του 1933 έγινε ο εμπρησμός του Ράιχσταγκ από τους Ναζί, ο Μπέρτολτ Μπρεχτ μόλις που πρόλαβε να φύγει μαζί με την οικογένειά του από την Γερμανία για να καταλήξει μέσω Τσεχοσλοβακίας στην Αυστρία όπου εγκαταστάθηκε ως πολιτικός πρόσφυγας αρχικά στο σπίτι των πεθερικών του, στην Βιέννη. Εκεί, όπως διηγείται ο ίδιος, ένας «σοφός φίλος» που δεν ήταν άλλος από τον σπουδαίο αυστριακό συγγραφέα Καρλ Κράους (1874–1936) τον συμβούλεψε να μη μείνει για πολύ στην Αυστρία γιατί η χώρα παράπαιε, οι μέρες της ανεξαρτησίας της ήταν μετρημένες κι όπου να ’ταν θα την προσαρτούσαν οι Ναζί στο Τρίτο Ράιχ· του είπε συγκεκριμένα αντιστρέφοντας σαρκαστικά την παραπάνω φράση: «Die Ratten besteigen das sinkende Schiff», δηλ. «Οι αρουραίοι ανεβαίνουν στο πλοίο που βυθίζεται». Ο Μπρεχτ ευτυχώς ακολούθησε την συμβουλή του Κράους κι έφυγε έγκαιρα από την Αυστρία, αλλά θυμόταν πάντα την αντεστραμμένη φράση και την επανέλαβε τουλάχιστον μια φορά στο ημερολόγιό του για να χαρακτηρίσει την καιροσκοπική τακτική σε περιόδους κρίσης.

Κάπως έτσι ανεβαίνει κι ο αρουραίος της λαφαζανιάς στο πλοίο του οπορτουνισμού που βυθίζεται…

Άγρυπνος

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα βγει καμία ψυχή Αγρυπνε εδω χρειαζόμαστε στον αγώνα όλοι. Δεν εγκαταλείπουμε μέχρι το τέλος. Να είσαι πάντα αισιόδοξος. Συνεχίζουμε με πείσμα. ΒΕΝΣΕΡΕΜΟΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Σεχτάρ. Τον σ.Αρη Παπάνθιμο τον ήξερες.... Την καλημέρα μου. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Βεβαίως τον ήξερα, από τις στήλες του "Ρ".
Πως και τον θυμήθηκες;

Ανώνυμος είπε...

Σεχτάρ. Είχα διαβάσει το βιβλίο του για την Σοβιετική μαφία. Το έχω ακόμα ήταν αποκαλυπτικότατο ιδιαίτερα για ...εκείνα τα χρόνια.... Τον είχα γνωρίσει προσωπικά το 1997 μέσω ενός άλλου συντρόφου. Πραγματικός Μπολσεβίκος και αυτός ξεχώριζε απο τότε. Δυστυχώς είχε το τροχαίο και πέθανε αρχές του 1999 τον είχα δει στο Νοσοκομείο λίγο πριν το τέλος. Ημουνα στην κηδεία του. Είχαν έρθει ...Κύρκος και Αλαβάνος....να τιμήσουν... τον Σύντροφο. Συγκράτησα τα νεύρα μου εκείνη την ημέρα. ...Αλλα χρόνια.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Είμαι εδώ για να δώσω μαρτυρία για το πώς με βοήθησε να φτιάξω τη σχέση μου αυτός ο ισχυρός μάστορας που ονομάζεται Dr.DWAN. Ήμουν ραγισμένη όταν η αρραβωνιαστικιά μου μου είπε ότι δεν ενδιαφέρεται πλέον να με παντρευτεί επειδή είχε σχέση με την άλλη γυναίκα όπου εργάζεται. Έκλαιγα και έκλαιγα κάθε μέρα, μέχρι που έγινε τόσο άσχημα που έφτασα στο Διαδίκτυο για βοήθεια, τότε ήταν που διάβασα μια κριτική για το σπουδαίο έργο του Dr.DAWN και μετά επικοινώνησα μαζί του για βοήθεια για να φέρω πίσω τον εραστή μου. με βοήθησε να κάνω ένα ισχυρό ξόρκι αγάπης συμφιλίωσης και προς μεγάλη μου έκπληξη μετά από 48 ώρες που έκανα το ξόρκι της αγάπης, η αρραβωνιαστικιά μου επέστρεψε στα γόνατα παρακαλώντας με να τον συγχωρήσω. Είμαστε τώρα ευτυχισμένοι παντρεμένοι και όλες οι ευχαριστίες πηγαίνουν στον Dr.DAWN Wonders για να με βοηθήσετε να σώσω τη σχέση μου, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Dr.DAWN μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του: ( dawnacuna314@gmail.com )
WhatsApp:+2349046229159/
+3550685677099

unknown είπε...

Γεια σας φίλοι, είμαι στην ευχάριστη θέση να μοιραστώ την εμπειρία που είχα από τη συνεργασία μου με τον Δρ. εμένα, μπερδεύτηκα και παρακαλούσα να προχωρήσουμε στα σχέδιά μας να παντρευτούμε, αλλά ο αρραβωνιαστικός μου αρνείται, αυτό με ώθησε να ψάξω για βοήθεια αλλού, έτσι γνώρισα τον Δρ Ajayi στο διαδίκτυο και του εξήγησα την κατάστασή μου. Ο γιατρός Ajayi έκανε ένα ξόρκι αγάπης και ο αρραβωνιαστικός μου επέστρεψε μετά από μερικές μέρες, γονάτισε για να ζητήσει συγγνώμη. Χάρη στον Δρ. Ajayi, είμαστε ευτυχισμένοι παντρεμένοι. Επικοινωνήστε με τον Δρ. Ajayi Whatsapp: +2347084887094 Ή με email: drajayi1990@gmail.com Πιστεύω ότι θα μπορέσει να σας βοηθήσει επίσης.