Πνευματικά δικαιώματα δεν υπάρχουν. Οι ιδέες πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθερα. Άρα...
... η αντιγραφή όχι απλώς επιτρέπεται αλλά είναι και επιθυμητή, ακόμη και χωρίς αναφορά της πηγής!

Η γλώσσα κόκκαλα τσακίζει

- "Ο λόγος που μ' άφησες έξω από την υπόθεση", είπε ήσυχα, "ήταν ότι νόμισες πως η αστυνομία δεν θα πίστευε ότι σκέτη περιέργεια μ' έσπρωξε να κατέβω εκεί κάτω χτες το βράδυ. Θα υποψιάζονταν ίσως ότι είχα κάποιον ύποπτο λόγο και θα με σφυροκοπούσαν μέχρι να σπάσω".
- "Πώς ξέρεις αν δεν σκέφτηκα το ίδιο πράγμα;"
- "Οι αστυνομικοί είναι κι αυτοί άνθρωποι", είπε ξεκάρφωτα.
- "Έχω ακούσει ότι σαν τέτοιοι ξεκινάνε".

[Ραίημοντ Τσάντλερ, "Αντίο, γλυκειά μου", εκδόσεις Λυχνάρι, 1990 (σελ.: 54)]

26 Νοεμβρίου 2016

Adiós comandante...

Fidel Alejandro Castro Ruz
(13/8/1926 - 25/11/2016) 





¡Viva la revolución!
¡Hasta la victoria siempre!

-----------------------------------------------------
Σημείωση: Τα προγραμματισμένα για σήμερα "Σαββατιάτικα" δεν έμελλε να ζήσουν περισσότερο από 3-4 λεπτά. Τόσος χρόνος μεσολάβησε από την δημοσίευσή τους μέχρι που έμαθα για τον θάνατο του Φιντέλ. Για την παρόρμηση της στιγμής να τα σβήσω και να πετάξω στα σκουπίδια δουλειά πολλών ωρών επειδή θεώρησα απρεπές να κάνω την πλάκα μου τέτοια μέρα, δεν θα απολογηθώ σε κανέναν.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Θόδωρα. Ενας πολύ μεγάλος Επαναστάτης Κομμουνιστής που τίμησε σε όλη του την ζωή της ιδέες μας. Ητανε 26 Ιουλη του 1953 όταν μαζί με τους Συντρόφους του χτύπησε στην Μονκάδα. Παρά την πρώτη ήττα την φυλακή και την καταδίκη απο το ..Κ.Κ... ως τυχοδιώκτη όταν πήρε χάρη συνέχισε τον αγώνα. Στο Μεξικό το 1955 γνώρισε τον ΤΣΕ και 80 άτομα με το θρυλικό Γκράνμα γυρίσανε το 1956 στην Κούβα. Μείνανε 10 ατομα μετά την μάχη και ανασυντάχθηκαν στα βουνά. 1η Γενάρη του 1959 ήτανε η ώρα της νίκης και της δικαίωσης. Οικοδομήσανε με επιτυχία Σοσιαλισμό παρά το ότι η ΕΣΣΔ βάδιζε προς την Ανατροπή. Στην λαίλαπα του 1991 Κούβα Κορέα ήτανε ο Φάρος οτι ο Σοσιαλισμός δολοφονήθηκε απο μέσα. Καλό ταξίδι Κοματάντε γονατίζω με σεβασμό μπροστά σου όπως και στους Συντρόφους Καμίλο ΤΣΕ κ.α Το μέλλον της Ανθρωπότητας είναι ο Σοσιαλισμός οτι και να κάνουνε τα Οπορτουνιστικά καθάρματα. ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΚΟΜΑΤΑΝΤΕ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Poe είπε...

εκανα ηλιθιο copy paste

αυτο ηθελα μονο να μπει
κοψε το αλλο σχολιο teddy

Ανδριάντας

Μην τον λυπάσαι ετούτον, δεν είναι νεκρός, τείνει στο άπειρο!

Πότισε το αίμα του το χώμα και η ψυχή του έγινε σπόρος και βλάστησε.

Μην τον φοβάσαι και μην τον κλαίς, διάλεξε ο ίδιος τον τάφο του, μα διάλεξε μαζί και την πορεία της ζωής του.

Όταν ξανά σε βγάλει ο δρόμος μετά από χρόνια, που θα ναι δέντρο αειθαλές, σταμάτα λίγο και παρατήρησε το.

θα δεις πουλιά να τσιμπολογάνε τα φρούτα του και να χουν φτιάξει φωλιές, κι αν σκάψεις θα βρεις σκουλήκια να οργώνουν τη γη κάτω απ τις ρίζες του και γύρω γύρω μέλισσες, θα κουβαλούν το νέκταρ στις κυψέλες τους για να το κάνουν μέλι.

Μπορείς αν θες για λίγο να αποκοιμηθείς κάτω απ΄το πυκνό του φύλλωμα, να ονειρευτείς, και όταν ξυπνήσεις θα έχεις τον τρόπο να πλάσεις το δικό σου ανδριάντα, όχι ένα άψυχο άγαλμα μα ενα δέντρο χιλιάδων ζωών.

asparagus είπε...

Λεπτό προς λεπτό αφιέρωμα στον Φιντέλ Κάστρο

http://www.cubadebate.cu/temas/politica-temas/2016/11/26/minuto-a-minuto-del-tributo-a-fidel/#minuto-0715

Διαφθορέας Συνειδήσεων είπε...

Μόνο μπράβο. Οι ζευγάδες φεύγουν μα η σπορά μένει...
Μου κάνει εντύπωση η ένταση με την οποία επιτίθενται στην Κούβα πέρα από το φασισταριό, οι αναρχικοί, ελευθεριακοί και λοιποί οπορτουνιστές..
μιλάμε για πλήρη διαστρέβλωση και αντικομμουνισμό ολκής..
Μια ματιά στο twitter είναι ενδεικτική...

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέρουσα παρατήρηση: «...καταδίκη απο το ..Κ.Κ... ως τυχοδιώκτη όταν πήρε χάρη συνέχισε τον αγώνα». Σε μερικές «σοσιαλιστικές» χώρες η κατηγορία του τυχοδιωκτισμού και η χάρη από τον δικτάτορα μπατίστα θα ήταν αρκετές για να τον στιγματίσουν ως «πράκτορα του ιμπεριαλισμού» και να τελειώσει τις μέρες του σε κανένα στρατόπεδο ή ακόμη καλύτερα μπροστά στο απόσπασμα. Δίδαγμα: έχετε τα μάτια σας ανοικτά και το μυαλό καθαρό. Ακόμη κι ένα ΚΚ μπορεί να κάνει λάθος. Ρίξτε πότε πότε και κανένα λουλούδι στους τάφους μερικών «τυχοδιωκτών«, «οπορτουνιστών» που πέθαναν από χέρια συντροφικά και δεν πρόλαβαν να δείξουν στην υπόθεση του Σοσιαλισμού τη δική τους ΑΛΗΘΕΙΑ.

Να 'σαι καλά Θοδωρή

Ανώνυμος είπε...

Μη τα μπερδεύεις τα πράγματα για την δημιουργία σύγχησης. Το ...Κ.Κ... τον καταδίκασε ως τυχοδιώκτη πιστό στην γραμμή των ....σταδίων.... όπως και το Κ.Κ στην Βολιβία τον ΤΣΕ. Αρα τους ενόχους για αυτά τα εγκλήματα θα τους Βρεις στον Οπορτουνισμό όλων των αποχρώσεων με τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ και τα ΣΤΑΔΙΑ. ΟΒΕΡ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Σοσιαλισμό στην ΕΣΣΔ και στην ΑΝ.Ευρώπη είχανε όσο στην εξουσία ήτανε οι Μπολσεβίκοι. Απο το 20ο Συνέδριο το 1956 και την επικράτηση της Οπορτουνιστικής Αντεπανάστασης ξεκίνησε η Σταδιακή εφαρμογή νόμων του καπιταλισμού που σε μια πορεία ανέτρεψε τα πάντα μετατρέποντας τα Κ.Κ σε όχημα της Αντεπανάστασης. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

AΠΛA KAI EΛΛHNIKA:

Fidel Alejandro (Hipólito) Castro Ruz !