Πνευματικά δικαιώματα δεν υπάρχουν. Οι ιδέες πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθερα. Άρα...
... η αντιγραφή όχι απλώς επιτρέπεται αλλά είναι και επιθυμητή, ακόμη και χωρίς αναφορά της πηγής!

Η γλώσσα κόκκαλα τσακίζει

- "Ο λόγος που μ' άφησες έξω από την υπόθεση", είπε ήσυχα, "ήταν ότι νόμισες πως η αστυνομία δεν θα πίστευε ότι σκέτη περιέργεια μ' έσπρωξε να κατέβω εκεί κάτω χτες το βράδυ. Θα υποψιάζονταν ίσως ότι είχα κάποιον ύποπτο λόγο και θα με σφυροκοπούσαν μέχρι να σπάσω".
- "Πώς ξέρεις αν δεν σκέφτηκα το ίδιο πράγμα;"
- "Οι αστυνομικοί είναι κι αυτοί άνθρωποι", είπε ξεκάρφωτα.
- "Έχω ακούσει ότι σαν τέτοιοι ξεκινάνε".

[Ραίημοντ Τσάντλερ, "Αντίο, γλυκειά μου", εκδόσεις Λυχνάρι, 1990 (σελ.: 54)]

3 Οκτωβρίου 2018

Ευτυχώς, άνοιξαν τα ΑΤΜ!

Και νά, λοιπόν, που οι κόποι και οι θυσίες μας έπιασαν τόπο και οι τράπεζές μας ορθοπόδησαν επί τέλους! Σίγουρα πήρατε χαμπάρι ότι από τις αρχές τού μήνα καταργήθηκε ο έλεγχος κεφαλαίων για αναλήψεις στο εσωτερικό, με αποτέλεσμα να μπορούμε πλέον να πηγαίνουμε στο ΑΤΜ και να σηκώνουμε όσα χρήματα θέλουμε και όποτε θέλουμε. Όπως πρέπει να πήρατε χαμπάρι ότι άρχισαν και πάλι οι τράπεζες να διαφημίζουν τα δάνειά τους, με πρώτη την Πειραιώς, η οποία εισήγαγε την καινοτομία να σου δίνει δάνειο ηλεκτρονικά, χωρίς καν να πατήσεις το πόδι σου σε κατάστημά της.

Θα αναρωτιέστε, βέβαια, πώς γίνονται αυτά, την ώρα που το κλάμα για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια δεν λέει να κοπάσει. Όπως λένε τα στοιχεία των τραπεζών, το 49% των δανείων που έχουν χορηγήσει εξυπηρετείται πλημμελώς ή δεν εξυπηρετείται καθόλου. Κι όταν λέμε το 49%, μιλάμε για περίπου εκατό δισ. ευρώ, όχι για πενταροδεκάρες. Κι όπως εξηγούν πολλοί "σοβαροί" αναλυτές (Τζήμερος, Κώνστας, Κούρος κλπ), για να κυκλοφορήσει χρήμα στην αγορά πρέπει να πληρώσουν εκείνοι που χρωστάνε. Πρέπει να πληρώσουν είτε με το καλό είτε με το άγριο.


Φαίνεται, λοιπόν, ότι η φάση τού "άγριου" βρίσκεται πλέον σε πλήρη εξέλιξη, καθώς οι κατασχέσεις μέσω ηλεκτρονικών πλειστηριασμών όλο και εντείνονται. Πού θα φτάσουν; Την απάντηση θα την πάρουμε από την "Έκθεση Συμμόρφωσης του Προγράμματος Στήριξης του ESM για την Ελλάδα" (Compliance Report ESM Stability Support Programme for Greece - Third Review), η οποία συντάχθηκε τον περασμένο Μάρτιο στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης. Αντιγράφω και μεταφράζω από την σελίδα 17 αυτής της έκθεσης:
Για το 2018, οι τράπεζες σχεδιάζουν να δημοπρατήσουν περίπου 10.000 ακίνητα. Πρόκειται για έναν φιλόδοξο στόχο, δεδομένου ότι δεν πραγματοποιήθηκαν πάνω από 30 ηλεκτρονικές δημοπρασίες τον τελευταίο μήνα του 2017. Ο αριθμός αυτός θα πρέπει να αυξηθεί περαιτέρω, με στόχο 1.000 δημοπρασίες ανά μήνα από τον Μάρτιο του 2018 και αναμένεται να φτάσει σε 2.000 δημοπρασίες κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2018. Το χρονοδιάγραμμα αυτό θα στοχεύει στην επίτευξη των στόχων που έχουν υποβάλει οι τράπεζες στον SSM (σ.σ.: Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός των τραπεζών) όσον αφορά τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων το 2018. Ο αριθμός των πλειστηριασμών θα πρέπει να αυξηθεί περαιτέρω σε 40.000 δημοπρασίες ετησίως κατά τα επόμενα τρία χρόνια. Παρά τις σχετικές προκλήσεις, η διεξαγωγή ηλεκτρονικών δημοπρασιών και η αποκατάσταση των φυσικών δημοπρασιών θα συμβάλουν στην αποκατάσταση της κουλτούρας των πληρωμών στην Ελλάδα.
Απλά πράγματα. Για να αρθούν οι έλεγχοι κεφαλαίων (τα capital control, που λέμε στα ελληνικά) και για να μπορούν οι τράπεζες να ξαναδώσουν δάνεια, θα κατασχεθούν μέχρι τέλους τής χρονιάς 10.000 ακίνητα και μέχρι τέλους τού 2021 άλλα 120.000, ήτοι 130.000 ακίνητα θα αλλάξουν ιδιοκτήτη μέσα σε κάπου σαράντα μήνες. Είναι μεν κάτι επώδυνο αλλά, όπως λέει και η έκθεση, κάποτε πρέπει να αποκατασταθεί στον τόπο μας η "κουλτούρα των πληρωμών". Αυτά τα "δεν πληρώνω" δεν είναι καθόλου σύγχρονα και καθόλου ευρωπαϊκά.

Πάμε τώρα να δούμε μια λεπτομέρεια, η οποία δεν ξέρω κατά πόσο έχει γίνει κατανοητή στον πολύ κόσμο. Όποιος φτάνει στο σημείο να ξεστομίσει την φράση "μου πήρε η τράπεζα το σπίτι", ας μη προσθέτει την φρασούλα "και καθάρισα" διότι, κατά πάσα πιθανότητα, δεν έχει καθαρίσει τίποτε. Ποιός καθάρισε επειδή του πήρε η τράπεζα το σπίτι; Κανένας! Ας δούμε ένα παράδειγμα.

Πριν δέκα χρόνια, πήρα τραπεζικό δάνειο 150.000 ευρώ και έφτιαξα ένα σπίτι, το οποίο έχει σήμερα αντικειμενική αξία 200.000 και εμπορική 100.000 με το ζόρι. Όσο τα πράγματα πήγαιναν καλά, δεν είχα πρόβλημα να δίνω κάθε μήνα 400 ευρώ στην τράπεζα. Φυσικά, όταν έμεινα άνεργος, έπαψα να πληρώνω, με αποτέλεσμα σήμερα να χρωστάω 130.000 ευρώ και η τράπεζα να μου βγάζει το ακίνητο στο σφυρί. Τιμή εκκίνησης, η εμπορική του αξία. Πώς ορίζεται αυτή η αξία; Από έναν πραγματογνώμονα, τον οποίο βάζει η τράπεζα.

Μια φορά κι έναν καιρό...

Ας πούμε ότι ο εν λόγω πραγματογνώμονας δεν αποτιμά το ακίνητό μου στα 70 ή στα 60 χιλιάρικα και ο πλειστηριασμός ξεκινάει από τις 100.000 ευρώ. Βάσει του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, εάν ο πρώτος πλειστηριασμός κηρυχθεί άγονος, τότε ο δεύτερος έχει τιμή εκκίνησης στο μισό της αξίας του πρώτου. Έτσι, είναι σπανιώτατο το φαινόμενο να πουληθεί ακίνητο στον πρώτο πλειστηριασμό, αφού ο δεύτερος θα ξεκινήσει με τα μισά λεφτά. Αν καταλήξει άγονος και ο δεύτερος, γίνεται και τρίτος με ακόμη χαμηλότερη τιμή εκκίνησης. Αν κι αυτός δεν έχει αποτέλεσμα, η όλη διαδικασία απαξιώνεται και σταματά να λειτουργεί ως μέσο πίεσης για τον δανειολήπτη.

Βάσει της συμφωνίας με τον SSM, οι τράπεζες δεν θα αφήσουν κανέναν πλειστηριασμό να απαξιωθεί. Όπου δεν παρουσιάζεται ενδιαφέρον από ιδιώτες, η επισπεύδουσα τράπεζα θα αποκτά το ακίνητο έναντι της απαίτησης που έχει από τον δανειολήπτη. Στην περίπτωσή μου, αφού η πρώτη δημοπρασία άρχισε με 100.000, η δεύτερη άρχισε με 50.000. Αν η τρίτη αρχίσει με 40.000 (και πάλι καλά να λέω!), τότε η τράπεζα θα αποκτήσει το ακίνητό μου για 40.000, "έναντι της απαίτησης που έχει από τον δανειολήπτη". Με απλά λόγια: και το σπίτι μου χάνω και στην τράπεζα εξακολουθώ να χρωστάω ακόμη ενενήντα χιλιάρικα, τα οποία εξακολουθούν να γεννάνε τόκους και πανωτόκια...

Μ' αυτά και μ' αυτά, σύμφωνα με την Έκθεση Συμμόρφωσης, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια θα υποχωρήσουν από το 49% (όπως είπαμε πρωτύτερα) στο 20% των συνολικών δανείων μέχρι τέλους τού 2021. Σε απόλυτους αριθμούς, αυτό σημαίνει ότι οι τράπεζες θα μαζέψουν σχεδόν 30 δισ. ευρώ μέσα σε μια τριετία. Ευτυχώς, όμως, άνοιξαν τα ΑΤΜ και μπορούμε πλέον να σηκώνουμε κάθε μέρα όσα λεφτά θέλουμε, καλά να είμαστε και σίδερο στην μέση μας.

23 σχόλια:

Σεχταρ ο Τρομερός είπε...

Σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο άνοιξε με πτώση άνω του 1,5% για να βρεθεί γύρω στις 12 το μεσημέρι να καταγράφει απώλειες πάνω από 3,5% και τον γενικό δείκτη να βρίσκεται κάτω από τις 660 μονάδες....
Πανικός, με το "καλημέρα"!
Και, βέβαια, αν είναι αλήθεια ότι για το ~95% των δανείων, που συμποσούται σε ~ 5δις, οι πλειστηριασμοί της φτωχολογιάς θα βγάλουν κουτσά-στραβά άκρη, ας πούμε ότι θα πάρουν οι τράπεζες μέσες-άκρες τα τέσσαρα από αυτά τα πέντε δις, με τα υπόλοιπα 95 δις των λίγων μεγαλομπαταχσήδων προφανώς δεν μπορεί να γίνει τίποτε γιατί ....τι να βγάλεις στον πλειστηριασμό για να εισπράξεις ...~95δις; Το ...Μανχάτταν;! Οπότε πάμε σε τέταρτη ανακεφαλαιοποίηση η bankrun!
Διαλέχτεεεε!!!!!!!!
Χαρούλες, λοιπόν, που ....άνοιξαν τα ΑΤΜ!

Δημητρης Χριστοπουλος είπε...

Ναι,σημερα σας διαβαζω για 1,2,3 Οκτ,πιστεψα οτι μας βαρεθηκατε. Για μενα ειστε μια φωνη εγκυροτητας,εμπιστοσυνης ,μια φωνη στην κολαση που καθημερινα ζουμε,μα και ενας Αποφοιτος ΑΣΟΕΕ,γιατι βρε αδελφε βαρεθηκαμε τους αποφοιτους NBA,VOLLEY BEACH,BASKET,TENNIS που προσπαθουν να λυσουν τ οικονομικα προβληματα της χωρας.Ειλικρινα χαιρομαι που σας διαβαζω.

"πολίτης σε νευρικό παροξυσμό" είπε...

Έτος 2026. Μια ματιά στο (από) μέλλον!
http://moulari.blogspot.com/2016/06/2026.html

Ανώνυμος είπε...


..τι να βγάλεις στον πλειστηριασμό για να εισπράξεις ...~95δις;
Το ...Μανχάτταν;!

ΌΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟχι, την Ακρόπολη και το νεφρό του πόπολου με την εικαζόμενη μάλιστα συναίνεσή του (για να μην νομίζεις ότι θα την γλυτώσουν όσοι δεν έχουν τίποτες αλλά χρωστάνε π.χ. καταναλωτικά)


Οπότε πάμε σε τέταρτη ανακεφαλαιοποίηση η bankrun!
ΝΤΖΟΥ, πάμε για big bang in every bank, σιγά τα ωα >40 δις έχουν αρπάξει (μετρήσιμα και στο χρέος εν αντιθέσει π.χ. με Ισπανία), θα τους δώσουν άλλα τόσα και θα ξελασπώσουν (η ντώϋτσε μπάνκ πόσα θέλει οεο ???)


Διαλέχτεεεε!!!!!!!!
Με Γ βρε με Γ
Γιαλιέχτεεεεεεεεεεεεεε !!!

Χαρούλες, λοιπόν, που ....άνοιξαν τα ΑΤΜ!

Ναι βρε και βέβαια χαίρομαι, πριν ήθελα 2 μερούλες να εξαφανίσω το μηνιάτικο, τώρα το βγάζω αυθημερόν ...
Πραγματικά όμως θα χαρώ, όταν τα ατμ θα βγάζουν δραχμαί (ραχήλιαι) πληρωτέες επί τη εμφανίσει (με τον χρυσό του μαξ μέρτεν για αντίκρυσμα) ...


Greco maskara. είπε...

"..Αν η τρίτη αρχίσει με 40.000 (και πάλι καλά να λέω!), τότε η τράπεζα θα αποκτήσει το ακίνητό μου για 40.000, "έναντι της απαίτησης που έχει από τον δανειολήπτη". Με απλά λόγια: και το σπίτι μου χάνω και στην τράπεζα εξακολουθώ να χρωστάω ακόμη ενενήντα χιλιάρικα, τα οποία εξακολουθούν να γεννάνε τόκους και πανωτόκια.."
Teddy από που προκύπτει το 90.00,00;

Ανώνυμος είπε...

Greco

Φυσικά, όταν έμεινα άνεργος, έπαψα να πληρώνω, με αποτέλεσμα σήμερα να χρωστάω 130.000 ευρώ και η τράπεζα να μου βγάζει το ακίνητο στο σφυρί.


τότε η τράπεζα θα αποκτήσει το ακίνητό μου για 40.000, "έναντι της απαίτησης που έχει από τον δανειολήπτη".

130.000-40.000 = 90.000 υπόλοιπο χρέους

Unknown είπε...

Γειά σου,

Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο 3% για τους τοπικούς και διεθνείς δανειολήπτες. Είμαστε πιστοποιημένοι, αξιόπιστοι, αξιόπιστοι, αποτελεσματικοί, γρήγοροι και δυναμικοί και εργαζόμαστε μαζί. δίνουμε ένα μακροπρόθεσμο δάνειο από 2 έως 50 χρόνια το πολύ.

Χρειάζεστε ένα άμεσο, εύκολο και προσιτό δάνειο για να πληρώσετε για το χρέος, να ξεκινήσετε μια επιχείρηση ή για κάποιο άλλο λόγο; Εάν ναι, επικοινωνήστε μαζί μας με το αίτημα δανείου.

Αυτή η προσφορά απευθύνεται σε σοβαρούς ανθρώπους.

Επικοινωνήστε μαζί μας, αν σας ενδιαφέρει, μέσω: Email: easyloanfirm2020@gmail.com


Είμαστε πιστοποιημένοι,
αξιόπιστη, αξιόπιστη, αποτελεσματική, γρήγορη και δυναμική.

Τις καλύτερες ευχές,
Ντέρεκ Ντάγκλας
easyloanfirm2020@gmail.com



3% Απλή και προσιτή προσφορά δανείου

Unknown είπε...

Γειά σου,

Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο 3% για τους τοπικούς και διεθνείς δανειολήπτες. Είμαστε πιστοποιημένοι, αξιόπιστοι, αξιόπιστοι, αποτελεσματικοί, γρήγοροι και δυναμικοί και εργαζόμαστε μαζί. δίνουμε ένα μακροπρόθεσμο δάνειο από 2 έως 50 χρόνια το πολύ.

Χρειάζεστε ένα άμεσο, εύκολο και προσιτό δάνειο για να πληρώσετε για το χρέος, να ξεκινήσετε μια επιχείρηση ή για κάποιο άλλο λόγο; Εάν ναι, επικοινωνήστε μαζί μας με το αίτημα δανείου.

Αυτή η προσφορά απευθύνεται σε σοβαρούς ανθρώπους.

Επικοινωνήστε μαζί μας, αν σας ενδιαφέρει, μέσω: Email: easyloanfirm2020@gmail.com


Είμαστε πιστοποιημένοι,
αξιόπιστη, αξιόπιστη, αποτελεσματική, γρήγορη και δυναμική.

Τις καλύτερες ευχές,
Ντέρεκ Ντάγκλας
easyloanfirm2020@gmail.com



3% Απλή και προσιτή προσφορά δανείου

mr scott είπε...

Αγαπητέ κύριε / μα
 
Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!!
Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, δάνεια ενοποίησης χρέους, επιχειρήσεις
επέκταση, χρηματοδότηση δανείων οχημάτων.
Δάνειο για οποιονδήποτε λόγο! Δάνειο με επιτόκιο 3% προκαταβολή χωρίς ποινή. Δανεισμός από 1000-10000000 ευρώ θα χρηματοδοτηθείτε εντός 24 ωρών.

Στείλτε μας email στο: accessloanfirm2030@gmail.com

Χαιρετισμοί!!
ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΔΑΝΕΙΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ !!!
Κάνε αίτηση τώρα !!!
Επικοινωνία WhatsApp: +79265038734
MR Σκοτ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΑΝΕΙΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ
Στείλτε μας email στο: accessloanfirm2030@gmail.com

mr scott είπε...

Αγαπητέ κύριε / μα
 
Καλώς ήλθατε στο σπίτι του παρόχου δανείων !!!
Προσφέρουμε προσωπικά δάνεια, δάνεια ενοποίησης χρέους, επιχειρήσεις
επέκταση, χρηματοδότηση δανείων οχημάτων.
Δάνειο για οποιονδήποτε λόγο! Δάνειο με επιτόκιο 3% προκαταβολή χωρίς ποινή. Δανεισμός από 1000-10000000 ευρώ θα χρηματοδοτηθείτε εντός 24 ωρών.

Στείλτε μας email στο: accessloanfirm2030@gmail.com

Χαιρετισμοί!!
ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΔΑΝΕΙΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ !!!
Κάνε αίτηση τώρα !!!
Επικοινωνία WhatsApp: +79265038734
MR Σκοτ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΑΝΕΙΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ
Στείλτε μας email στο: accessloanfirm2030@gmail.com

Derek Douglas είπε...

Χαίρετε,

Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτοκίου 3% για τοπικούς και διεθνείς δανειολήπτες. Είμαστε πιστοποιημένοι, αξιόπιστοι, αξιόπιστοι, αποτελεσματικοί, γρήγοροι και δυναμικοί και συνεργαζόμαστε. δίνουμε ένα μακροπρόθεσμο δάνειο από 2 έως 50 χρόνια το πολύ.

Χρειάζεστε ένα άμεσο, εύκολο και προσιτό δάνειο για να πληρώσετε το χρέος, να ξεκινήσετε μια επιχείρηση ή για κάποιο άλλο λόγο; Εάν ναι, επικοινωνήστε μαζί μας για το αίτημά σας δανείου.

Αυτή η προσφορά αφορά σοβαρά άτομα.

Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας, αν σας ενδιαφέρει, μέσω:
Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: easyloanfirm2020@gmail.com
WhatsApp: +19179797509

Είμαστε πιστοποιημένοι,
αξιόπιστο, αξιόπιστο, αποτελεσματικό, γρήγορο και δυναμικό.

Τις καλύτερες ευχές,
Ντέρεκ Ντάγκλας
easyloanfirm2020@gmail.com
WhatsApp: +19179797509


3% Προσφορά δανείου

Derek Douglas είπε...

Χαίρετε,

Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτοκίου 3% για τοπικούς και διεθνείς δανειολήπτες. Είμαστε πιστοποιημένοι, αξιόπιστοι, αξιόπιστοι, αποτελεσματικοί, γρήγοροι και δυναμικοί και συνεργαζόμαστε. δίνουμε ένα μακροπρόθεσμο δάνειο από 2 έως 50 χρόνια το πολύ.

Χρειάζεστε ένα άμεσο, εύκολο και προσιτό δάνειο για να πληρώσετε το χρέος, να ξεκινήσετε μια επιχείρηση ή για κάποιο άλλο λόγο; Εάν ναι, επικοινωνήστε μαζί μας για το αίτημά σας δανείου.

Αυτή η προσφορά αφορά σοβαρά άτομα.

Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας, αν σας ενδιαφέρει, μέσω:
Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: easyloanfirm2020@gmail.com
WhatsApp: +19179797509

Είμαστε πιστοποιημένοι,
αξιόπιστο, αξιόπιστο, αποτελεσματικό, γρήγορο και δυναμικό.

Τις καλύτερες ευχές,
Ντέρεκ Ντάγκλας
easyloanfirm2020@gmail.com
WhatsApp: +19179797509


3% Προσφορά δανείου

Derek Douglas είπε...

Χαίρετε,

Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτοκίου 3% για τοπικούς και διεθνείς δανειολήπτες. Είμαστε πιστοποιημένοι, αξιόπιστοι, αξιόπιστοι, αποτελεσματικοί, γρήγοροι και δυναμικοί και συνεργαζόμαστε. δίνουμε ένα μακροπρόθεσμο δάνειο από 2 έως 50 χρόνια το πολύ.

Χρειάζεστε ένα άμεσο, εύκολο και προσιτό δάνειο για να πληρώσετε το χρέος, να ξεκινήσετε μια επιχείρηση ή για κάποιο άλλο λόγο; Εάν ναι, επικοινωνήστε μαζί μας για το αίτημά σας δανείου.

Αυτή η προσφορά αφορά σοβαρά άτομα.

Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας, αν σας ενδιαφέρει, μέσω:
Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: easyloanfirm2020@gmail.com
WhatsApp: +19179797509

Είμαστε πιστοποιημένοι,
αξιόπιστο, αξιόπιστο, αποτελεσματικό, γρήγορο και δυναμικό.

Τις καλύτερες ευχές,
Ντέρεκ Ντάγκλας
easyloanfirm2020@gmail.com
WhatsApp: +19179797509


3% Προσφορά δανείου

Derek Douglas είπε...

Χαίρετε,

Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτοκίου 3% για τοπικούς και διεθνείς δανειολήπτες. Είμαστε πιστοποιημένοι, αξιόπιστοι, αξιόπιστοι, αποτελεσματικοί, γρήγοροι και δυναμικοί και συνεργαζόμαστε. δίνουμε ένα μακροπρόθεσμο δάνειο από 2 έως 50 χρόνια το πολύ.

Χρειάζεστε ένα άμεσο, εύκολο και προσιτό δάνειο για να πληρώσετε το χρέος, να ξεκινήσετε μια επιχείρηση ή για κάποιο άλλο λόγο; Εάν ναι, επικοινωνήστε μαζί μας για το αίτημά σας δανείου.

Αυτή η προσφορά αφορά σοβαρά άτομα.

Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας, αν σας ενδιαφέρει, μέσω:
Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: easyloanfirm2020@gmail.com
WhatsApp: +19179797509

Είμαστε πιστοποιημένοι,
αξιόπιστο, αξιόπιστο, αποτελεσματικό, γρήγορο και δυναμικό.

Τις καλύτερες ευχές,
Ντέρεκ Ντάγκλας
easyloanfirm2020@gmail.com
WhatsApp: +19179797509


3% Προσφορά δανείου

oscar είπε...

Χαίρετε,

Χρειάζεστε ένα επείγον δάνειο για την εκκαθάριση των χρεών σας ή χρειάζεστε ένα κεφάλαιο για να βελτιώσετε την επιχείρησή σας; Έχετε απορριφθεί από τράπεζες και άλλους χρηματοοικονομικούς οργανισμούς; Χρειάζεστε ένα δάνειο ενοποίησης ή ένα ενυπόθηκο δάνειο; Αναζητήστε περισσότερα, καθώς είμαστε εδώ για να αφαιρέσουμε όλα τα οικονομικά σας προβλήματα στο παρελθόν.

Αυτή είναι μια εύκολη πιστωτική εταιρεία. προσφέρουμε δάνεια σε όσους ενδιαφέρονται για ένα προσιτό επιτόκιο 3%. Το εύρος από 1.000 έως το μέγιστο των 50.000.000,00 ευρώ.

Τα δάνεια μας είναι καλά ασφαλισμένα, καθώς η μέγιστη ασφάλεια είναι η προτεραιότητά μας.

Στείλτε μας email στο: ecofinance2020@gmail.com

Whatsapp: +2347035513355

Κύριε Όσκαρ
Σχέση

ecofinance2020@gmail.com
ecofinance2020@gmail.com
ecofinance2020@gmail.com
ecofinance2020@gmail.com

oscar είπε...

Χαίρετε,

Χρειάζεστε ένα επείγον δάνειο για την εκκαθάριση των χρεών σας ή χρειάζεστε ένα κεφάλαιο για να βελτιώσετε την επιχείρησή σας; Έχετε απορριφθεί από τράπεζες και άλλους χρηματοοικονομικούς οργανισμούς; Χρειάζεστε ένα δάνειο ενοποίησης ή ένα ενυπόθηκο δάνειο; Αναζητήστε περισσότερα, καθώς είμαστε εδώ για να αφαιρέσουμε όλα τα οικονομικά σας προβλήματα στο παρελθόν.

Αυτή είναι μια εύκολη πιστωτική εταιρεία. προσφέρουμε δάνεια σε όσους ενδιαφέρονται για ένα προσιτό επιτόκιο 3%. Το εύρος από 1.000 έως το μέγιστο των 50.000.000,00 ευρώ.

Τα δάνεια μας είναι καλά ασφαλισμένα, καθώς η μέγιστη ασφάλεια είναι η προτεραιότητά μας.

Στείλτε μας email στο: ecofinance2020@gmail.com

Whatsapp: +2347035513355

Κύριε Όσκαρ
Σχέση

ecofinance2020@gmail.com
ecofinance2020@gmail.com
ecofinance2020@gmail.com
ecofinance2020@gmail.com

Bill Johnson loan firm είπε...

Η απόκτηση ενός νόμιμου δανείου ήταν πάντα ένα τεράστιο πρόβλημα για τους πελάτες που έχουν οικονομικό πρόβλημα και χρειάζονται λύση σε αυτό. Το ζήτημα της πίστωσης και της ασφάλειας είναι κάτι που οι πελάτες ανησυχούν πάντα όταν αναζητούν δάνειο από νόμιμο δανειστή. Αλλά .. κάναμε αυτή τη διαφορά στον κλάδο δανεισμού Μπορούμε να κανονίσουμε ένα δάνειο από 5.000 $ USD έως 500.000.000 $ USD έως και 3% τόκους Παρακαλώ απαντήστε αμέσως σε αυτό το email: billjohnson.loanfirm011@gmail.com

Οι υπηρεσίες μας περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

Ενοποίηση χρεών

Δεύτερη υποθήκη

Επιχειρηματικά Δάνεια

Προσωπικά δάνεια

Διεθνή δάνεια

Δάνειο για κάθε είδους

Οικογενειακό δάνειο
χρηματοδοτούμε μια εταιρεία δανείων μικρής κλίμακας, μεσάζοντες, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα μικρής κλίμακας γιατί έχουμε απεριόριστο κεφάλαιο. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την προμήθεια δανείου επικοινωνήστε μαζί μας, επικοινωνήστε μαζί μας WhatsApp +27653716382 επικοινωνήστε μαζί μας, Παρακαλούμε απαντήστε αμέσως σε αυτό το email: billjohnson.loanfirm011@gmail.com


Κ. Μπιλ Τζόνσον

WE OFFER ALL KIND OF LOANS - APPLY FOR AFFORDABLE LOANS είπε...

Do you need a genuine Loan to settle your bills and startup

business? contact us now with your details to get a good

Loan at a low rate of 3% per Annual email us:

Do you need Personal Finance?

Business Cash Finance?

Unsecured Finance

Fast and Simple Finance?

Quick Application Process?

Finance. Services Rendered include,

*Debt Consolidation Finance

*Business Finance Services

*Personal Finance services Help

Please write back if interested with our interest rate EMAIL: muthooth.finance@gmail.com
Call or add us on what's App +91-7428831341

Global loan είπε...

ΕΠΕΙΓΟΥΝ ΔΑΝΕΙΟ! ΕΠΕΙΓΟΥΝ ΔΑΝΕΙΟ !! ΕΠΕΙΓΟΥΝ ΔΑΝΕΙΟ !!!

Χρειάζεστε επείγουσα οικονομική βοήθεια για προσωπικό σκοπό ή για τις επιχειρηματικές σας ανάγκες; Εδώ είναι μερικά καλά νέα για εσάς. Προσφέρουμε δάνεια σε ιδιώτες ή εταιρίες με το χαμηλότερο ετήσιο ποσοστό 2%.

Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να λάβετε: -

* Δάνεια αυτοκινήτων

* Επιχειρηματικό Δάνειο

* Δάνειο σταθεροποίησης χρέους

*Προσωπικό δάνειο

* Δάνειο επέκτασης επιχειρήσεων

*Φοιτητικό δάνειο

* Δάνειο Αγροτικής Ανάπτυξης

Και πολλά περισσότερα.

Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα μέσω (Expressglobal55@gmail.com) ή (+12606355412)

Ευχαριστώ.

mr scott είπε...

Πρόσβαση στην εταιρεία δανείου, δίνουμε δάνεια με επιτόκιο 0f 3%.

Γεια σας Κύριε / Μα.

Είμαστε μια ιδιωτική εταιρεία και προσφέρουμε δάνεια με χαμηλά επιτόκια κατά τον προσδιορισμό του ποσού του δανείου που κυμαίνεται μεταξύ 1000 και 50 εκατομμυρίων δανείων για ένα δάνειο ανάπτυξης επιχείρησης: πλεονέκτημα / ανταγωνιστικότητα για επέκταση των επιχειρήσεων.

Αριθμός WhatsApp: +79258159150

Στείλτε μας email στο: accessloanfirm2030@gmail.com

Προσφέρουμε μια ποικιλία δανείων

* Προσωπικά δάνεια (εξασφαλισμένα και ακάλυπά)
* Επιχειρηματικά δάνεια (εξασφαλισμένα και μη εξασφαλισμένα)
* Δάνειο ενοποίησης

Contac = t μας στο: accessloanfirm2030@gmail.com

Αριθμός WhatsApp: +79258159150

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτήν τη διαφήμιση. Για περισσότερες πληροφορίες και απορίες, στείλτε μας ένα email σήμερα

accessloanfirm2030@gmail.com
accessloanfirm2030@gmail.com

Bank Instrument είπε...

My name is Mohammed Ahsan I'm a financial Consultant of a reputable firm Operating out of the United Kingdom
we provide Discrete Financial, Services for High Net Worth CEO's/Executives of Corporation & Senior Government Officials globally.
What we do is Legal & within the ambit of the law but following the Leakage of the Infamous United Kingdom
Papers & subsequent threat by the International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ)
International Criminal Court (ICC)
Below is what my Sender can offer.
1, MT103 gpi automatic
2, MT103 wire transfer
3, MT103 TT
4, MT103/202 manual download
5, SBLC lease and Purchase

All bank instrument will be done via bank officer to bank officer, Receiver has to provide bank officer details
on DOA all brokers are welcome and guarantee of there payment after successful deal
kindly send me a message via email and WhatsApp.


Email: mohammedahsan877@gmail.com

WhatsApp- +19893413179

Unknown είπε...

Αγαπητοί αιτούντες δάνειο,

Έχετε οικονομικές δυσκολίες; Θέλετε να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση; Αυτή η εταιρεία δανείων ιδρύθηκε ως οργανισμός ανθρωπίνων δικαιωμάτων παγκοσμίως με μοναδικό σκοπό να βοηθήσει τους φτωχούς και οικονομικά αναξιοπαθούντες ανθρώπους. Εάν θέλετε να υποβάλετε αίτηση για δάνειο, επικοινωνήστε μαζί τους χρησιμοποιώντας τα παρακάτω στοιχεία: e-mail: elenanino0007@gmail.com

Ονομα:
Απαιτούμενο ποσό δανείου:
Διάρκεια δανείου:
Αριθμός κινητού:

Σας ευχαριστώ και ο Θεός να έχει καλά
Ίngrid

Ανώνυμος είπε...

Χρειάζεστε οικονομική βοήθεια οποιουδήποτε είδους; Προσωπικά δάνεια? Επιχειρηματικά δάνεια; Στεγαστικά δάνεια? Εταιρικά δάνεια; Γεωργική χρηματοδότηση και χρηματοδότηση έργων; Δίνουμε δάνεια με επιτόκιο 2%! Επικοινωνία: (dakany.endre@gmail.com)

Επείγουσα προσφορά δανείου.