Πνευματικά δικαιώματα δεν υπάρχουν. Οι ιδέες πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθερα. Άρα...
... η αντιγραφή όχι απλώς επιτρέπεται αλλά είναι και επιθυμητή, ακόμη και χωρίς αναφορά της πηγής!

Η γλώσσα κόκκαλα τσακίζει

Οι Δικαστές και Εισαγγελείς εφαρμόζουν, κατά κόρον, την τακτική των δύο μέτρων και δύο σταθμών. Όταν εμφανίζεται στο Δικαστήριο κάνας κακομοίρης, τον αποπαίρνουν. Όταν ένας Κατηγορούμενος μακρηγορεί, του λένε: αυτό είναι εκτός θέματος. Όταν βλέπουν έναν υψηλά ιστάμενο, του γλείφουν τον κώλο. Όταν ένας νεαρός Δικηγόρος αγορεύει, τον διακόπτουν με το περίφημο συντομεύετε. Όταν καταθέτει ένας Αστυνομικός, τον ακούνε ευλαβώς. Όταν δικάζεται ένας Αστυνομικός, τον αθωώνουν ή τον απαλλάσσουν. Όταν προσέρχεται στην έδρα του Δικαστηρίου μία γόησσα, οι Δικαστές σαλιαρίζουν. Όταν κάθεται στο εδώλιο κάνας αναρχικός, του γαμούν την Παναγία. Όταν ένα μασόνος Συνήγορος κάνει την μυστική χειρονομία των τεκτόνων, τον περιποιούνται και, εν πάση περιπτώσει, αποκλείεται να χάσει την δίκη. (...) Τώρα οι Δικαστές και Εισαγγελείς μάχονται κατά της Εκτελεστικής Εξουσίας, για να αυξήσουν την δικιά τους Εξουσία. Οι πολιτικάντηδες είναι επικίνδυνοι. Οι Δικαστικοί είναι επικινδυνωδέστεροι.

[Ηλίας Πετρόπουλος, "Ο κουραδοκόφτης", εκδόσεις Νεφέλη, 2002 (σελ.: 112-113, 115)]

24 Δεκεμβρίου 2012

Χρόνια πολλά, από τον τοίχο!
Με τις υγείες μας...  Καλές γιορτές!

4 σχόλια:

Ntina είπε...

Καλές γιορτές και χρόνια πολλά με υγεία και σε σένα Θοδωρή και σε όλους τους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.

ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΟΣ drashstowraiokastro.blogspot είπε...

καλές γιορτές.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω αν το "χρόνια πολλά" έχει ανιτκατασταθεί με μνημονιακό νόμο από το "χρόνια παραγωγικά". Τέλος πάντων διακινδυνεύοντας να χαρακτηριστώ ανατρεπτικός, εύχομαι Χρόνια Πολλά και ευχαριστώ για αυτά που γράφεις, Θήοντορ.

ΑΧΠ

Τελικά ο Κοέλιο (ο 'συγγραφέας' ντε, όχι ο σοσιαλδημοκράτης) είχε δίκιο. Πες πες το σύμπαν συνωμότησε και να τα ταμεία συντάξεων μπατιρήσαν από τους Μαθουσάλες.

spiral architect είπε...

Χρόνια πολλά!