Πνευματικά δικαιώματα δεν υπάρχουν. Οι ιδέες πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθερα. Άρα...
... η αντιγραφή όχι απλώς επιτρέπεται αλλά είναι και επιθυμητή, ακόμη και χωρίς αναφορά της πηγής!

Η γλώσσα κόκκαλα τσακίζει

- "Ο λόγος που μ' άφησες έξω από την υπόθεση", είπε ήσυχα, "ήταν ότι νόμισες πως η αστυνομία δεν θα πίστευε ότι σκέτη περιέργεια μ' έσπρωξε να κατέβω εκεί κάτω χτες το βράδυ. Θα υποψιάζονταν ίσως ότι είχα κάποιον ύποπτο λόγο και θα με σφυροκοπούσαν μέχρι να σπάσω".
- "Πώς ξέρεις αν δεν σκέφτηκα το ίδιο πράγμα;"
- "Οι αστυνομικοί είναι κι αυτοί άνθρωποι", είπε ξεκάρφωτα.
- "Έχω ακούσει ότι σαν τέτοιοι ξεκινάνε".

[Ραίημοντ Τσάντλερ, "Αντίο, γλυκειά μου", εκδόσεις Λυχνάρι, 1990 (σελ.: 54)]

25 Μαΐου 2016

Όχι, κυρία Ακρίτα!

Διαβάζουμε κάτι χαριτωμενιές για το Mega και το 'κουμπί 4 στο τηλεκοντρόλ'. Γελάσαμε πάλι βρε σε καλό να μας βγει. Ασχέτως που έχουμε μπλέξει τα πολύπριζα με τις αγκινάρες μερικοί εδώ μέσα. Δεν παθαίνουν τίποτα τραπεζίτες, μέτοχοι, υψηλόμισθοι και λοιποί συγγενείς. Το Mega που κλείνει είναι του δημοσιογράφου, του τεχνικού, του σκηνοθέτη, του ηθοποιού. Το Mega που κλείνει είναι της μακιγιέζ, της κομμώτριας, του καφετζή. Είναι του οδηγού, του θυρωρού, της Αναστασίας στη γραμματεία. Της Εύας, του Χάρη, του Τάσου, του Γιάννη, της Σοφίας. Όποιος πανηγυρίζει, λοιπόν, ας παει στο διάολο να δούμε λίγο κάτι εμείς οι υπόλοιποι. Άντε μπράβο με τους σκατόψυχους εδώ μέσα.


Το παραπάνω κείμενο ανάρτησε χτες στην σελίδα της στο Φέισμπουκ η γνωστή μας... δημοσιογράφο να την πω... συγγραφέα να την πω... τηλεπερσόνα από τα παλιά να την πω... κάτι απ' όλα αλλά τελείως ακαθόριστο να την πω... κυρία Έλενα Ακρίτα. Προσωπικά, δεν ανήκω στους πανηγυρίζοντες για το κλείσιμο του Mega αλλά, όπως και να το κάνουμε, δεν με λες και χολοσκασμένο. Ως εκ τούτου, υποψιάζομαι ότι, όσο κι αν δεν με πιάνει η παρότρυνσή της για μια εκδρομή στην διαολοχώρα, η κυρία Ακρίτα θα χαιρόταν αν με έβλεπε να πηγαίνω έστω και μέχρι τα περίχωρά της. Επειδή, όμως, ούτε όρεξη για εκδρομές διαθέτω αλλά ούτε και σκατόψυχος αισθάνομαι, έχω κάτι αντιρρησούλες να εκφράσω.

Αξέχαστες στιγμές "Mega-ενημέρωσης": Το αλλοιωμένο βίντεο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου (*)

Όχι, κυρία Ακρίτα! Το Mega δεν είναι ούτε του καφετζή ούτε της κομμώτριας ούτε της μακιγιέζ ούτε κανενός από όσους δούλευαν εκεί. Όπως τα μπαμπακοχώραφα της Αλαμπάμας και του Μισσισσιππή δεν ήσαν των σκλάβων που δούλευαν σ' αυτά κι όπως οι ρωμαϊκές γαλέρες δεν ανήκαν σ' εκείνους τους δύστυχους που τραβούσαν κουπί υπό το πλατάγισμα των μαστιγίων. Το Mega ανήκει σε μια χούφτα λεφτάδων, που το χρησιμοποίησαν επί 27 χρόνια για να κάνουν τις δουλειές τους.

Όχι, κυρία Ακρίτα! Το Mega δεν είναι ούτε της Αναστασίας ούτε της Εύας ούτε του Χάρη ούτε κανενός από όσους τόσα χρόνια μάτωναν πίσω από τις κάμερες, παίρνοντας ως ανταμοιβή τις λίγες πενταροδεκάρες της νόμιμης βασικής αμοιβής και χαρίζοντας ατέλειωτες ώρες υπερωριακής εργασίας στα αφεντικά τους. Το Mega είναι εκείνων που βρίσκονταν είτε μπροστά από τις κάμερες είτε μέσα σε σκοτεινά παρασκήνια, βυσσοδομώντας προκειμένου να φούσκωσουν τα πορτοφόλια τους εις βάρος τής έγκυρης ενημέρωσης και υπέρ τής μαύρης προπαγάνδας.

Όχι, κυρία Ακρίτα! Κανείς δεν πανηγυρίζει που βγαίνουν στον δρόμο οι λογής-λογής άγνωστοί μας Τάσοι, Γιάννηδες και Σοφίες. Αλλά δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο ηδονική είναι η -άτοπη, το ξέρουμε- φαντασίωση ότι θα πάψουν να βγαίνουν στο γυαλί φάτσες σαν της Τρέμη (που έκοβε στον αέρα τον Μανώλη Γλέζο) ή του Πρετεντέρη (που ήξερε αλλά δεν μίλαγε και που χαλιέται με τους μετανάστες οι οποίοι παίρνουν μια βάρκα και βγαίνουν βόλτα στο Αιγαίο) ή της Σαράφογλου (που, τότε, με το δημοψήφισμα, δεν μπορούσε να δει πουθενά οπαδούς τού Όχι) αλλά και όλων εκείνων που πολλές φορές μας έφεραν στα πρόθυρα να σπάσουμε τις τηλεοράσεις μας.

Όχι, κυρία Ακρίτα! Τα όποια πανηγύρια για την πτώση τού Mega δεν έχουν καμμιά σχέση με τους μεροκαματιάρηδες της επιχείρησης. Ακριβώς όπως η αγαλλίαση που αισθανθήκαμε βλέποντας τους δίδυμους πύργους να καταρρέουν δεν είχε καμμιά σχέση με όσους παγιδεύτηκαν σ' αυτούς. Αν δεν καταλαβαίνετε ότι τα πανηγύρια στήνονται για την πτώση ενός συμβόλου καταπίεσης της ελεύθερης έκφρασης ενός λαού, δεν φταίνε εκείνοι που πανηγυρίζουν. Και σας θυμίζω ότι δεν ανήκω σ' αυτούς που πανηγυρίζουν.

Όχι, κυρία Ακρίτα! Πολλοί απ' αυτούς για τους οποίους -καμώνεστε πως- κόπτεσθε σήμερα, δεν είναι άμοιροι ευθυνών επειδή "εκτελούσαν εντολές" ή "έκαναν απλώς την δουλειά τους". Λυπάμαι που σας το λέω αλλά το ίδιο επιχείρημα χρησιμοποίησαν οι διοικητές και οι δήμιοι των ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης αλλά και οι σφαγείς του Διστόμου. Να σας θυμίσω τον ρεπόρτερ που, μπροστά στο ΑΤΜ, έσπρωχνε εκτός πλάνου εκείνο τον συνταξιούχο που τόλμησε να πει ότι δεν είχε πρόβλημα με τα κάπιταλ κοντρόλ; Την δουλειά του έκανε κι αυτός ή απλώς πάσχιζε να μη κακοκαρδίσει τα αφεντικά του;

Όχι, κυρία Ακρίτα! Δεν περιμέναμε να κλείσει το Mega για να ασχοληθούμε με τους εργαζόμενούς του. Όταν πέρυσι αποφάσιζαν να δεχτούν μείωση στις αποδοχές τους για να μη χάσουν τις δουλειές τους, κάποιοι από μας ήμασταν εκεί για να τους πούμε ότι η απόφασή τους ήταν λανθασμένη. Βρεθήκαμε πλάι τους για να τους συμπαρασταθούμε και για να τους δείξουμε ότι το δικαίωμα στην σωστά αμειβόμενη εργασία δεν διασφαλίζεται με υποχωρήσεις αλλά με αγώνα. Δεν έχει σημασία το ότι δεν μας άκουσαν. Σημασία έχει το ότι εμείς νοιαστήκαμε όταν εσείς... αλήθεια, πού ήσασταν εσείς εκείνη την εποχή;

Αξέχαστες στιγμές "Mega-εγκυρότητας": Νίκος Στραβελάκης και Μίνα Βάρσου έτοιμοι για πολλά φάσκελα.

Και να σας πω και την τελευταία πρώτη, κυρία Ακρίτα; Πού ήταν η ευαισθησία σας για τους εργαζόμενους του Mega τόσον καιρό που βρίσκονται απλήρωτοι; Τώρα σας έπιασε ο πόνος; Τώρα που καταρρέει ένα από εκείνα τα μέσα χάρη στα οποία βγήκατε από την αφάνεια του τίποτε και γίνατε κάτι παραπάνω από απλώς κόρη τού Λουκή ή σεναριογράφος τηλεσειρών της οκάς; Να δω ποιος θα σας κρατήσει στον αφρό μόλις βουλιάξει και ο ΔΟΛ...

Αλλά, θα μου πείτε, οι καλοί δεν χάνονται. Για σας θα βρεθεί ένα κεραμίδι, όπως θα βρεθεί και για τον Πρετεντέρη κι όπως βρέθηκε και για τον Χιώτη. Το ξέρουμε. Γι' αυτό έκανα πιο πάνω λόγο για άτοπη φαντασίωση. Εξ άλλου, δεν ξεχνάμε πως ζούμε στην χώρα όπου βρήκαν κεραμίδι σχεδόν όλοι οι δωσίλογοι της κατοχής. Τουθ' όπερ, κυρία Ακρίτα, αναζητείστε τους σκατόψυχους μακρυά από εμάς.

Καληνύχτα σας, κυρία Ακρίτα.

--------------------------------------------------------
(*) Το βίντεο παρουσιάστηκε "ντυμένο"με φωνές πλήθους κόσμου, βρισιές προς τους αστυνομικούς, σπασίματα τζαμιών, συνθήματα όπως "το αίμα κυλάει, εκδίκηση ζητάει" κλπ, δίνοντας την εντύπωση ότι οι δυο αστυνομικοί δέχονταν επίθεση από πολυπληθή ομάδα αναρχικών. Ο Στραβελάκης έκανε αόριστα λόγο για "δύο αστυνομικούς που έρχονται αντιμέτωποι με 30 νεαρούς". Μόνο ο Οικονομέας τόλμησε να πει ότι "όσο και να ψάξουμε, δεν θα δούμε ούτε καδρόνια ούτε τίποτε, δεν υπάρχει στιγμή σύγκρουσης", μίλησε για "νταηλίκι" που "πούλησε αυτός ο αστυνομικός" και ξεκαθάρισε ότι οι αστυνομικοί "την έπεσαν σε 30 νεαρά παιδιά που είχαν πάει εκεί να γιορτάσουν με τους φίλους τους την γιορτή κάποιου συμμαθητή τους".

11 σχόλια:

Crossover είπε...

Εξαιρετικο !

ΝΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ είπε...

Τι κι αν η ίδια είναι συνταξιούχος, τι κι αν παντρεύτηκε τρεις φορές, η... πολύ Έλενα Ακρίτα, που μύγα δε σηκώνει στο σπαθί της , λάμβανε επί 45 χρόνια τη σύνταξη του πατέρα της!.

Η σύνταξη κόπηκε όταν διαπιστώθηκε ότι κακώς τη λάμβανε από τις διασταυρώσεις. Το θέμα αποκαλύπτει το tsantirinews, το οποίο μάλιστα προχωρεί και σε κάποιες πολύ σοβαρές διαπιστώσεις:

1. Όντως η Έλενα Ακρίτα έπαιρνε επί 45 ολόκληρα χρόνια (1965-2010) την σύνταξη του μπαμπά της Λουκή Ακρίτα. Το 2010 έπαψε να της χορηγείται η σύνταξις, λόγω Μνημονίου, αφού δεν πληρούσε τα εισοδηματικά κριτήρια και ήταν πάμπλουτη. Την σύνταξη την έπαιρνε βάσει του ειδικού νόμου 4470/1965 που είχε φτιάξει ο Γέρος της Δημοκρατίας Γεώργιος Παπανδρέου ειδικά γι’ αυτήν και την μητέρα της Σύλβα Ακρίτα, η σύνταξη ήταν ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ και προβλεπόταν ότι θα συνεχίσει να την παίρνει όσες φορές κι αν παντρευτεί στην ζωή της, πράγμα που δεν ισχύει για τις υπόλοιπες ορφανές: Εφ’ όσον παντρευτούν, χάνουν την σύνταξη.

2. Η σύνταξη στην μεγάλη «δημοκράτισσα» Έλενα Ακρίτα καταβαλλόταν κανονικά και επί Χούντας. Από το 1965 μέχρι το 1974 έπαιρνε σύνταξη ίση προς την μισή βουλευτική αποζημίωση, δηλαδή με σημερινά χρήματα… πάνω από 1.500 ευρώ τον μήνα! Από το 1974 μέχρι το 1987, η σύνταξη στην Έλενα Ακρίτα αυξήθηκε: Έγινε ίση προς την εκάστοτε σύνταξη βουλευτού με 15ετή βουλευτεία, δηλαδή γύρω στις 3.000 ευρώ τον μήνα!

3. Το 1987, σε ηλικία 31 ετών, η Έλενα Ακρίτα παντρεύτηκε για πρώτη φορά, έναν γνωστό συγκοινωνιολόγο. Κάθε άλλη Ελληνίδα ορφανή θα έχανε αυτομάτως την σύνταξη, όχι όμως η εκλεκτή των πολιτικάντηδων Έλενα Ακρίτα. Απλώς, όπως προκύπτει από την απάντηση του κ. Σταϊκούρα στον Χρήστο Παππά, συνέχισε να παίρνει το ¼ της βουλευτικής συντάξεως του μπαμπά της, αντί για το ½. Μάλιστα, υπάρχει ειδική πρόβλεψη στον Νόμο Σκάνδαλο 4470/1965, αν πεθάνει η μητέρα Σύλβα η σύνταξη να πηγαίνει στην κόρη Έλενα και το αντίθετο!..

4. Όπως αναφέρει ο κ. Σταϊκούρας στην απάντηση που δημοσιεύουμε, οι προσωπικές συντάξεις δεν ακολουθούν τις διατάξεις του Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων, δηλαδή δεν υπόκεινται στις εκάστοτε περικοπές.

5. Στις 21 Ιουλίου 2010, εν μέσω Μνημονίου και με εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες να πεινάνε, η σύνταξη της Έλενας Ακρίτα ΑΝΕΣΤΑΛΗ (προσέξτε: δεν καταργήθηκε!) διότι η «συνταξιούχα ορφανή» υβρίστρια των Ελλήνων Πατριωτών δεν πληρούσε τα εισοδηματικά κριτήρια, ήταν δηλαδή πάμπλουτη από τις υπόλοιπες δραστηριότητές της (δημοσιογράφος στον ΔΟΛ, σεναριογράφος στο Mega κλπ.)

ΤΣΕΠΩΣΕ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩΠΟΥΛΑ

Με απλά μαθηματικά, υπολογίζοντας 14 μηνιάτικα τον χρόνο και με τις σημερινές τιμές των βουλευτικών συντάξεων, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι η κ. Έλενα Ακρίτα (που εν τω μεταξύ παντρεύτηκε άλλες δύο φορές: Τον ηθοποιό Κώστα Αρζόγλου και πρόσφατα τον ηθοποιό και βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Γιώργο Κυρίτση!) από το 1965 μέχρι το 1974 έλαβε περίπου 190.000 ευρώπουλα.

Από το 1974 μέχρι το 1987 που πρωτοπαντρεύτηκε έλαβε άλλα 546.000 ευρώ, ενώ από το 1987 μέχρι το 2010 που της κόπηκε η σύνταξη, η Έλενα Ακρίτα τσέπωσε τουλάχιστον 240.000 ευρώ. Θέλεις τώρα, Ελληνικέ Γιδολαέ να μάθεις πόσα χρήματα εισέπραξε συνολικά η συνταξιούχα ορφανή Έλενα Ακρίτα στα 45 χρόνια που της έδινες την σύνταξη του Κυπρίου μπαμπά της; Κάνε μια απλή πρόσθεση και βρές το: 190 + 546 + 240 = 976 χιλιάδες ευρώ με συντηρητικούς υπολογισμούς, όπερ σημαίνει ότι τσέπωσε τουλάχιστον 1 εκατομμύριο ευρώπουλα!..



Ανώνυμος είπε...

Αν και Θοδωρή το θέμα το καλύπτεις απ όλες τις πλευρές όμως η δική μου σκέψη ειναι στο προσωπικό του Μεγάλου καναλιού όχι στον Πρετεντέρη, στην Τρέμη, στον Σκαρβελάκη, η στην τριτοδεύτερη κατά ελληνοφρένεια Σαράφογλου, αλλά στον τεχνικό, στο διοικητικο προσωπικό, στην καθαρίστρια, στην ασφάλεια κλπ κλπ, αυτοί ειναι τα μεγάλα θύματα του καναλιού, τις γενικευμένης κρίσης του καπιταλισμού, αυτοί πληρώνουν την νύφη χθες, σήμερα, αύριο.
Είναι οι υπάλληλοι του ALTER, της "Απογευματινης", της ΙΜΑΚΟ του Κωστόπουλου, του Λυμπερη, του φυγόδικου Πέτρου Κυριακίδη με τον Flash FM την την αγγλόφωνη Athens News κλπες εταιρίες, αύριο όπως σωστά επισημαίνεις του ΔΟΛ, ειναι οι απολυμένοι από εφημερίδες, περιοδικά, κανάλια κεντρικά περιφερειακά, διαφημιστικές εταιρίες, ειναι όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ που εδώ και έξι και παραπάνω χρόνια πληρώνουν το τίμημα μιας κρίσης που σίγουρα δεν το δημιούργησαν αυτοί, όπως φυσικά ολόκληρος ο λαός.
Φυσικά δεν ειναι οι μόνοι ειναι τόσοι κλάδοι που τους χτύπησε τόσο αλύπητα αυτή η γαμημένη κρίση, όμως τα ΜΜΕ ειναι από τους κλάδους που πάει προς εξαφάνιση, με συνθήκες γαλέρας σήμερα όσοι έχουν την τύχη να εργάζονται και με μισθούς φιλοδώρημα.
Τα μεγαλοστελέχοι των καναλιών και των μεγάλων εφημερίδων έχουν κάνει την μπάζα τους αλλά και πάλι δεν χάνονται, επιβιώνουν, επιπλέουν σαν τα σκατά στη θάλασσα, αλίμονο από αυτούς που και τις καλές εποχές πληρώνονταν με βασικό μισθό καλό? καλό!!! όπως ο βασικός του 1000 του 1500 των 2000 ευρο.
Αν κάνουμε ένα πρόχειρο σούμα, πόσος κόσμος ειναι εκτός από το χώρο των ΜΜΕ θα πάθουμε εγκεφαλικο, και τι να κάνει στην απ' έξω όταν κάποιος ειναι 45-50-55 χρονών? τι θα κάνει κάποιος όταν από τα 20 μέχρι τα 50 δεν ξέρει τιποτα άλλο από το να ειναι τεχνικός σε εφημερίδα πχ? και πως μπορεί να επιβιώσει όταν και οι δυο από μια οικογένεια δούλευαν στο ίδιο μαγαζί που φαλίρισε η έκλεισε? και για να σε προλάβω σαφώς το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπιζει και ο εργαζόμενος στην "Ηλεκτρονική" στο super market "Γαλαξίας" και η λίστα δεν έχει τελειωμό.

Φιλικά ένας "εν ενεργεία" μακροχρόνια άνεργος στα ΜΜΕ, τεχνικός σε εφημερίδα για 25+ χρόνια που έχει την "ευτυχία" να μην έχει οικογένεια, παιδιά, σκυλιά, γατιά και δάνεια, αλλά δυστυχώς δεν ειναι όλοι έτσι

Ανώνυμος είπε...

Μην ξεχναμε και τον εγκυροτατο δημοσιογραφο, τον δαιμονιο ρεπορτερ,τον πανο τον σομπολο που δεν θυμαμαι αν τοτε ηταν ακομα προεδρος της ΕΣΗΕΑ.
Ακομα πιο τραγικη η εξηγηση που εδωσε το μεγκα 3 χρονια αργοτερα για το αλλοιωμενο βιντεο

Ακυρος

Ανώνυμος είπε...

Αν και, παρακολουθόντας τις δημοσιεύσεις σου, εκτιμώ το ύφος και το περιεχόμενό τους, διαφωνώ με τη συγκεκριμένη στα περισσότερα σημεία. Είναι το Μέγκα αναντικατάστατο; Όχι φυσικά, στη θέση του υπάρχουν πολλαπλάσια κανάλια, εφημερίδες, σάιτ. Είναι όμως ένα σύμβολο ή -καλύτερα- τυχαίνει να είναι ένα σύμβολο στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Όπως ένα σύμβολο ήταν και οι "δίδυμοι πύργοι". Και που έπεσε το Μέγκα και πριν 16 χρόνια το WTC, θα πέσει και αυτός που τα γενάει; Θα πέσουν μαζί με το Μέγκα η στοχευμένη πληροφόρηση, η διαπλοκή, τα επιχειρηματικά συμφέροντα, η υποκουλτούρα και όλα αυτά που το Μέγκα συμβολίζει; Ή μήπως εξαφανίστηκαν μαζί με τους δίδυμους πύργους οι πόλεμοι, η CIA (σαν "σχέση", όχι σαν οργάνωση), τα αμερικανικά προτεκτοράτα, η εξαγόμενη δημοκρατία και όλα όσα αυτοί συμβόλιζαν; Και στις δύο περιπτώσεις οι χαμένοι είναι αυτοί που έτυχε να είναι άτυχοι. Που βρέθηκαν τη λάθος ώρα στο λάθος τόπο. Γι' αυτούς που χαίρονται και αυτούς που τους συμμερίζονται, υπάρχει και η παροιμία "δρυός πεσούσης, πας ανήρ ξυλεύεται". Αλλού είναι η μαγκιά. Και αν θέλουμε να το δούμε και λίγο μηχανιστικά, όπως στην αρρώστια, κάθε επόμενο σύμπτωμα είναι χειρότερο από τα προηγούμενα που έφυγαν, έτσι και στην κοινωνία. Το επόμενο Μέγκα θα είναι χειρότερο από αυτό που κλείνει. Το Μέγκα σαν σύμβολο δεν πέφτει ηττημένο. Κέρδισε. Έκανε αυτό που ήταν να κάνει και τώρα θα έρθει το νέο και αυτά που θα πάρουν τη θέση του για να αλυσοδέσουν χειρότερα αυτούς που νομίζουν ότι απελευθερώθηκαν. Γι' αυτό λοιπόν πρέπει μάλλον να ξεμπερδεύουμε με αυτή την αρρώστια...

ΧΜ

faros είπε...

Μπα ...
Βρέθηκε λύση ...
(σιγά μην δεν βρισκόταν)

Το θέμα είναι να "πειστεί" ο λαός να μην πληρώσουν οι μέτοχοι του καναλιού αυτά που χρωστάνε ...

Όλα τα άλλα ...

teddygr είπε...

@ ΝΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ

Την όλη ιστορία έβγαλε στον αέρα η Χρυσή Αυγή και την έκανε παντιέρα. Ναι, η Ακρίτα έπαιρνε σύνταξη από τα 10 της μέχρι τα 55 της λόγω του θανάτου του πατέρα της (δεν την αποκάλεσα τυχαία "κόρη του Λουκή"). Όμως, δεν την έπαιρνε με μαϊμουδιά. Της την έδινε το σύστημα που η ίδια υπηρετεί.

Αν δεν αναφέρθηκα σ' αυτό το θέμα, το έκανα για δυο λόγους: (α) δεν βρήκα κάποιο κείμενό της που να στρέφεται κατά των πρόωρα συνταξιοδοτούμενων ή να μέμφεται τις μεγάλες συντάξεις και, (β) η σκέψη τού να γράψω κάτι που θα χειροκροτούσε η Χρυσή Αυγή, μου έφερνε καούρα στο στομάχι και τάση προς έμετο.

teddygr είπε...

@ ΧΜ

Πόσο πιο καθαρά να το πω ότι δεν είμαι μεταξύ αυτών που πανηγυρίζουν για το κλείσιμο του Mega; Φυσικά και δεν πιστεύω ότι κάτι θα αλλάξει. Όπως δεν πίστευα ότι θα αλλάξει κάτι με την ανάληψη της εξουσίας από τον ΣυΡιζα ή με την υπερψήφιση του Οχι στο δημοψήφισμα. Όμως, αυτό δεν με απαλλάσσει από την υποχρέωση να καταλαβαίνω όσους ψήφισαν ΣυΡιζΑ ή Όχι ελπίζοντας σε κάτι καλύτερο.

Και για να γίνω λίγο ποιητικός, οι θέσεις μου δεν με απαλλάσσουν από την υποχρέωση να είμαι δίπλα σε όσους έχουν διάθεση να σηκωθούν για να τους δώσω το χέρι μου.

Ανώνυμος είπε...

Τι το ανοιξες το κουτακι ελενα???????

Ανώνυμος είπε...

τον δαιμόνιο δημοσιογράφο πίκο απίκο...?😆

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ MEGA ΕΙΝΑΙ (ΘΑ ΗΤΑΝ) ΕΝΑ ΘΕΤΙΚΟ ΒΗΜΑ!!

Τι ειναι το MEGA?

Το MEGA δεν ειναι καποια μοναδα της παραγωγικης βασης της κοινωνιας στην οποια εχουν επενδυθει πόροι και παραγωγικες δυναμεις

To MEGA ειναι ενας ιδεολογικος ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ στην υπηρεσια της Αστικης ταξης και απο τα βασικα εργαλεια στην παρεμπόδιση της διαμόρφωσης και αποκτισης της ταξικης συνειδησης της εργατικης ταξης. Ειναι ενας ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ προώθησης της ιδεολογιας και των συμφεροντων της Αστικης ταξης.

Φυσικα σε όλο αυτο το οικοδομημα υπαρχουν :
- Κτιρια και υλικος εξοπλισμος για τον οποιο εχει ξοδευτει εργατικη δυναμη για την παραγωγη του.
- Εργαζομενοι οι οποιοι βγαζουν το ψωμι τους δουλευοντας εκει.
- Η Εργατικη αριστοκρατια και τα αφεντικα του Μεγα

Οι κομμουνιστες κάθε φορά που ενα κομματι της παραγωγικης βασης της κοινωνιας μας καταστρεφεται (κλεισιμο εργοστασιων, ανεργια των εργαζομενων) υπολογιζουν αυτη την καταστροφη σαν ενα βημα προς τα πισω στην εξελιξη της κοινωνιας. Οχι για λογους συναισθηματικους αλλα για λόγους κοινωνικους. Επειδη μειωνεται η τωρινη και μελλοντικη παραγωγικη ικανοτητα και χανονται γνωσεις και αποκτημενες εμπειριες για το μελλον.

Οι κομμουνιστες κάθε φορά που ενας Μηχανισμος της Αστικης ταξης διαλυεται θα έπρεπε να χαιρονται αφου με αυτο τον τροπο η αστικη ταξη χανει ενα απο τα όπλα- εργαλεια της στον καθημερινο ιδεολογικό πόλεμο με την εργατικη τάξη.
Οι εργαζόμενοι σε τέτοιους μηχανισμους θα περασουν στην ανεργια όπως εξαλλου και άλλοι εργαζομενοι στην ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ βαση της κοινωνιας. Δυστυχως κανενας πόλεμος δεν υπάρχει χωρις θύματα!

Οι Κομμουνιστες υπερασπίζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων σε τέτοιους μηχανισμους και μαχονται εναντια στην ιδιοκτησια των μηχανισμων και φυσικα εναντια της "εργατικη τους αριστοκρατια". Για αυτο παλευουν για την πληρωμή των δεδουλευμένων των ασφαλιστρων και καθε άλλου δικαιωματος εχει απομεινει στους εργαζομενους.

Ως εκει! Επειδη απο κει και πέρα λειτουργουν σαν το Μακρυγιαννη που εδινε μπαρουτοβολα στους Τουρκους για να προστατευτει ο Παρθενωνας.
Αλλα ο Παρθενωνας ηταν και παραμενει δειγμα μεγιστο του πολιτισμου.Του πολιτισμου που δημιουργηθηκε στη δουλοχτητικη κοινωνια της Αθηνας. Εργα πολιτισμου εχουν δημιουργηθει σε ολες τις κοινωνικες περιοδους. Αυτα τα κραταμε τα εκτιμαμε και τα σεβομαστε. Ομως δεν κραταμε τα μεσα διαδοσης και προάσπισης της οποιασδηποτε περασμενης κοινωνικης οργανωσης/συστηματος. Ο MEGA ειναι καστρο της προάσπισης των συμφεροντων της Αστικης τάξης και μηχανισμος παρεμποδισης της διαμορφωσης της εργατικης συνειδησης. Οσο λιγοτεροι τέτοιοι μηχανισμοι υπάρχουν τόσο το καλυτερο!

Vikar