Πνευματικά δικαιώματα δεν υπάρχουν. Οι ιδέες πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθερα. Άρα...
... η αντιγραφή όχι απλώς επιτρέπεται αλλά είναι και επιθυμητή, ακόμη και χωρίς αναφορά της πηγής!

Η γλώσσα κόκκαλα τσακίζει

- "Ο λόγος που μ' άφησες έξω από την υπόθεση", είπε ήσυχα, "ήταν ότι νόμισες πως η αστυνομία δεν θα πίστευε ότι σκέτη περιέργεια μ' έσπρωξε να κατέβω εκεί κάτω χτες το βράδυ. Θα υποψιάζονταν ίσως ότι είχα κάποιον ύποπτο λόγο και θα με σφυροκοπούσαν μέχρι να σπάσω".
- "Πώς ξέρεις αν δεν σκέφτηκα το ίδιο πράγμα;"
- "Οι αστυνομικοί είναι κι αυτοί άνθρωποι", είπε ξεκάρφωτα.
- "Έχω ακούσει ότι σαν τέτοιοι ξεκινάνε".

[Ραίημοντ Τσάντλερ, "Αντίο, γλυκειά μου", εκδόσεις Λυχνάρι, 1990 (σελ.: 54)]

3 Ιανουαρίου 2013

Κουλούρι δίχως απόδειξη

Καταλάβατε τι είναι αυτό που φταίει για τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας ή πρέπει να το ξαναπούμε; Φταίει η φοροδιαφυγή! Αυτή είναι η γάγγραινα που ταλαιπωρεί το ταλαίπωρο κορμί τής χώρας μας, τελεία και παύλα. Και δεν πρόκειται να δούμε άσπρη μέρα αν δεν συνειδητοποιήσουμε όλοι μας ότι πρέπει να ζητάμε πάντοτε απόδειξη για οποιαδήποτε αγορά κάνουμε και για οποιαδήποτε υπηρεσία λαμβάνουμε.

Το καταλάβατε, επί τέλους; Μην περιμένετε αύξηση στους μισθούς σας αν ο κυρ-Μήτσος ο φούρναρης δεν μάθει να κόβει απόδειξη ακόμη και για το τελευταίο κουλούρι Θεσσαλονίκης που πουλάει. Μην ελπίζετε ότι θα πάψουν να κατρακυλάνε οι συντάξεις σας αν η Βούλα η κομμώτρια δεν χτυπάει στην ταμειακή της μηχανή ακόμη και το τελευταίο χτένισμα που κάνει. Μην ονειρεύεστε ανάκαμψη στα οικονομικά σας αν επιμένετε να αναθέτετε τα ιδιαίτερα της κόρης σας στον κάθε τυχάρπαστο φοιτητάκο που δεν κόβει αποδείξεις. Και, βέβαια, παραδεχτείτε τις δικές σας ευθύνες για την κατάντια αυτού του τόπου, εφ' όσον προσπαθείτε να πετύχετε φτηνότερο νοίκι για την γκαρσονιέρα τού φοιτητή κανακάρη σας, προτείνοντας στον ιδιοκτήτη να μη σας κόβει αποδείξεις για τα νοίκια.

Το καταλάβατε τώρα το μέγεθος του προβλήματος της φοροδιαφυγής; Μπράβο! Και το πιστέψατε; Τρομάρα σας...

Ρε σεις, ποιος την γαμεί την φοροδιαφυγή όταν υπάρχει η νόμιμη φοροαποφυγή; Ψωνίσατε ποτέ από τον Βασιλόπουλο τον ΆλφαΒήτα δίχως απόδειξη; Όχι βέβαια. Άρα ο ΑλφαΒήτας πληρώνει τους φόρους του κανονικά, έτσι; Μάλιστα. Κανονικώτατα! Ο άνθρωπος είναι νομιμώτατος και πληρώνει μέχρι δεκάρας όσα προβλέπει ο νόμος να πληρώσει. Μόνο που ο νόμος προβλέπει για τον ΑλφαΒήτα λιγώτερα απ' όσα προβλέπει για την κοπέλλα που κάθεται στο ταμείο και κόβει τις αποδείξεις.

Ταξιδέψατε ποτέ με βαπόρι ή με αεροπλάνο δίχως να κόψετε νόμιμο εισιτήριο; Φυσικά και όχι. Άρα οι εφοπλιστές και οι αεροπλανάδες πληρώνουν τους φόρους τους κανονικά, ε; Καμμιά αντίρρηση. Μόνο που τα "κανονικά" τους είναι ψίχουλα μπροστά στα "κανονικά" των μούτσων τους ή των αεροσυνοδών τους.

Κι ακόμη, μήπως κάνατε ποτέ οποιοδήποτε αλισβερίσι με οποιαδήποτε τράπεζα δίχως να σας κόψουν χαρτί; Οπωσδήποτε όχι. Άρα οι τράπεζες δηλώνουν και την τελευταία τους δεκάρα και, συνεπώς, πληρώνουν τους φόρους τους κανονικά, έτσι; Χμμμ.. Λογικά, εδώ πρέπει να γελάσουμε αλλά η φάση δεν βγάζει γέλιο.

Να σας θυμίσω τον ντόρο που έγινε πρόσφατα με τα εισοδήματα που δήλωσαν κάποιοι καλλιτέχνες, π.χ. η Βίσση; Θυμάστε πόση φασαρία έγινε στα κανάλια επειδή η Αννούλα δήλωνε -λένε- πενταροδεκάρες; Ε, λοιπόν, η Αννούλα δεν έκανε καμμιά φοροδιαφυγή και ήταν απολύτως νόμιμη. Μόνο που δεν είναι μαλάκας, να τραγουδάει ως Αννούλα σκέτη. Όπως κι ο Πρετεντέρης δεν είναι μαλάκας να λέει τις παπαριές του ως Πρετεντέρης σκέτος. Έχουν στήσει από μια εταιρεία ο καθένας κι έτσι η μεν Αννούλα τραγουδάει ως Αννούλα ΟΕ ο δε Πρετεντέρης παπαρίζει ως Πρετεντέρης ΕΠΕ. Βλέπετε, ως εταιρείες φορολογούνταν με 20% ενώ σκέτοι θα φτάνανε 45%.

Πάντως, ο Στουρνάρας το έπιασε το κόλπο. Σου λέει, λοιπόν: αφού πάω τον φόρο των εμπόρων και των ελεύθερων επαγγελματιών στο 26% και στο 33%, κάτσε να πάω και τον φόρο των ομόρρυθμων και των ετερόρρυθμων εταιρειών στο ίδιο ύψος, να μάθουνε τα κωλόπαιδα να μη μου στήνουν εταιρείες. Σωστός ο Στουρνάρας. Μόνο που ομόρρυθμες κι ετερόρρυθμες εταιρείες στήνουν τα λιγούρια. Οι πιο ψαγμένοι στήνουν ΕΠΕ και οι αφράτοι στήνουν Ανώνυμες. Και ο φόρος των ανωνύμων μπορεί να πέσει ακόμη και στο 10%, την ώρα που ο φόρος του κάθε μαλάκα μισθωτού μπορεί να καβαντζάρει και το τετραπλάσιο...

Συνεπώς, όλο αυτό το νταβαντούρι περί φοροδιαφυγής δεν ακουμπάει καν εκείνους που κονομάνε χοντρά. Όλοι αυτοί κόβουν αποδείξεις κανονικά. Δεν είναι ηλίθιοι οι άνθρωποι. Αφού μπορούν να γλιτώσουν φόρους νόμιμα (και ηθικά, μη σου πω), γιατί να παρανομήσουν; Κι αν κάποια στιγμή θεωρήσουν ότι ακόμη κι έτσι πληρώνουν πολλά, στήνουνε και μια οφ-σορ και καθαρίζουνε. Νόμιμα πάντα!

Κι άιντε τώρα εσύ να με πείσεις ότι για τα χάλια μας φταίει το δίχως απόδειξη κουλούρι τού κυρ-Μήτσου...

5 σχόλια:

ακυβέρνητος είπε...

Προσωπικά θα ‘θελα η κυρά Κούλα η κομμώτρια να φορολογείται και όχι να κόβει μια απόδειξη το τετράμηνο. Θα προτιμούσα τα έσοδά της να πέρναγαν από φόρους, όπως και τα δικά μου και εκατομμυρίων άλλων «κορόιδων» και να μη γίνονταν βίλες στην Αράχωβα και το Καπανδρίτι.
Ξέρω τι θα πεις: «οι βίλες στο Καπανδρίτι είναι από κομμώτριες;». Πάντως δεν είναι μόνο από εφοπλιστές, θα σου απαντούσα. Μη ξεχνάς πόσοι μεγαλογιατροί του Κολωνακίου δήλωναν φραγκοδίφραγκα και είχαν καταθέσεις εκατομμυρίων. Μέχρι και ο Λιάπης (ο ξάδελφος ντε) πήρε το ΕΚΑΣ ως χαμηλοσυνταξιούχος εν έτει 2008 - όντας υπουργός δηλαδή! Είδες τι είναι να έχεις λογιστή «γάτα»;
Η Ελλάδα δεν θα σωθεί από τη φορολόγηση. Η φορολόγηση δεν παράγει χρήμα, ανακυκλώνει το υπάρχον. Θέλω όμως να πληρώνει ο καθένας αυτό που του αναλογεί. Το βλέπω πιο δίκαιο από το να με κοροϊδεύουν κατάμουτρα κάτι επιχειρηματίες του κώλου που τα βγάζουν μαύρα και από πάνω μου πουλάνε και εφέ ότι …με πληρώνουν!!!

Καλή χρονιά Θοδωρή.
Η πρόσκληση για τσίπουρα ισχύει!

Δραση στο Ωραιοκαστρο είπε...

Μόνο αν μου δώσουν πρώτοι αναλυτική απόδειξη αυτοί, που μου λεν να ότι χρωστάω. Πόσα, σε ποιόν και γιατί τα χρωστάω . θα ζητήσω απόδειξη από την μπουγάτσα της γειτονιάς μου για το γάλα που αγοράζει ακριβότερα από το κάθε S/M.
Δεν χρωστάω σε κανέναν. Τα έχω πληρώσει δραχμή και γρόσι και τώρα ευρώ .

gazarin είπε...

Βρουτσοστουρναρόπληχτε και φοροπληχταποδειξολάγνε
Γκρέμισε λοιπόν, τους :
simitokaramalomitsotakosamarovenizelokoyvelokaratzaferosyrizokamenoxrisavgites
ε.ε,εκτ,δντ,νατο,σια,μπiλντεμβεργ,μόχλευση,καπιταλισμό,χρήμα,ενεργητικό-παθητικό,εκμετάλευση…τι θα χάσεις ?
Χάνεις την ελπίδα - να γίνεις, τι ?
Χάνεις την αυταπάτη,
Χάνεις το συννεφάκι ή το καλάμι που΄χες και σουλατσάριζες,
Χάνεις την εικόνα ,
Χάνεις την ανία…χάνεις το… ζώο,τον πόλεμο,τον θάνατο,τη δυστυχία…
τα υποκατάστατα,τη μαλακία.
Βρίσκεις την ανθρωπιά σου,
Βρίσκεις την πραγματικότητα,
Βρίσκεις τη φύση σου ,γίνεσαι γήϊνος , επικοινωνείς ,
Βρίσκεις τον έρωτα , τη συντροφικότητα , το μέτρο ,την ηρεμία , τον προορισμό , την αγάπη , τις αισθήσεις σου , το χρόνο ,τη ζωή, την αληθινή ζωή,
το χρώμα ρέεεεεεε , ανθρωπάκο

Παμε Ξεσηκωθείτε
Buenas noches

Ανώνυμος είπε...

ΣΣΣΣΣΣΣσσσσσσ!!!!

μην το πολυσκαλίζεις το θέμα γιατί μας τραβάνε ένα φορολογικό κεφαλικό αντίς για το (κάπως) αναλογικό που είναι τώρα - τι κομμουνιστικά πράματα είναι τούτα, άκου αναλογικά. Αναλογικά παν τα παιδιά σου στο σχολείο? Τι σημαίνει φόρος 30% στον μισθό? Ολοι να πλερώνουν 10,000 ευρώ φόρο. Καθαρά πράματα, στρογγυλός αριθμός, απλοποιημένο φορολογικό σύστημα!

Οσο για τις ΕΠΕ,ΑΕ και άλλα ακρωνύμια το σπουδαίο είναι ότι ο φόρος που πληρώνουν υπολογίζεται πάνω στα ΚΑΘΑΡΑ ΚΕΡΔΗ τους ενώ στον μισθωτό Εργαζόμενο πάνω στον ΜΙΣΘΟ του (έξω κάτι μίνι εκπτώσεις για παιδιά - νόμιμα, αναγνωρισμένα και βαφτισμένα άραγε?).

Να δώσω και φανταστικό παράδειγμα, ο ΧΨΖ παπάρας/τραγουδιστής/τηλεπερσόνα ο οποίος φορολογείται πλέον μέσω της δικής του ΕΠΕ, αποφασίζει να κάμει μια πλαστική εγχείρηση ΜΒΚ (μύτη,βυζί,κώλος - ιατρικός όρος) για να πουλήσει καλύτερα το προιόν του. Τέτοια εγχείρηση τιμάται στα ευρώ 50,000. Τα εισοδήματα του ΧΨΖ είναι ευρώ 100,000. Ενα-ένα ευρώ, πιστοποιημένα και με απόδειξη παρακαλώ, όλα νόμιμα. Από αυτά αφαιρούμε τα έξοδα ΜΒΚ, έξοδα κινήσεως συμπεριλαμβανομένων αγορά βενζίνης και αυτοκινήτου, ταξί και ΚΤΕΛ, έξοδα παραστάσεως π.χ. κέρασε καφέ, παράθεσε γεύμα σε φανς σε εστιατόριο, προφυλακτικά και λιπαντικές κρέμες μα και καλλυντικές για το προιόν του, μαθήματα ορθοφωνίας και ορθογραφίας, ρούχα για να ενδύσει το προιόν του. Ακόμα και τα τσιγάρα που έκανε στο Αμστερνταμ τα αφαιρούμε. Α και μια μέρα ήρθε και ο βόθρατζής του και καθάρισε τους ξεχειλισμένους βόθρους του σπιτιού που στεγάζεται το προιόν. Μην γελάς και αυτό έξοδο είναι για το προιόν.

Από δώ και από κει η ΧΨΖ ΕΠΕ πλήρωσε 2 ευρώ φόρο σε καθαρά κέρδη ευρώ 11.

Α και με την πρώτη του χρόνου ο ΧΨΖ έκαμε και 3,000 ευρώ εισφορά στην στέγη Απόρων Παιδιών αλλά αυτό θα μετρήσει για την δήλωση του χρόνου. Wow!!

ΑΧΠ

spiral architect είπε...

Μιά μικρή απόδειξη:Μια μεγάλη αλλαγή
ΦΟ-ΒΕ-ΓΟΟΟΟ!