Πνευματικά δικαιώματα δεν υπάρχουν. Οι ιδέες πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθερα. Άρα...
... η αντιγραφή όχι απλώς επιτρέπεται αλλά είναι και επιθυμητή, ακόμη και χωρίς αναφορά της πηγής!

Η γλώσσα κόκκαλα τσακίζει

- "Ο λόγος που μ' άφησες έξω από την υπόθεση", είπε ήσυχα, "ήταν ότι νόμισες πως η αστυνομία δεν θα πίστευε ότι σκέτη περιέργεια μ' έσπρωξε να κατέβω εκεί κάτω χτες το βράδυ. Θα υποψιάζονταν ίσως ότι είχα κάποιον ύποπτο λόγο και θα με σφυροκοπούσαν μέχρι να σπάσω".
- "Πώς ξέρεις αν δεν σκέφτηκα το ίδιο πράγμα;"
- "Οι αστυνομικοί είναι κι αυτοί άνθρωποι", είπε ξεκάρφωτα.
- "Έχω ακούσει ότι σαν τέτοιοι ξεκινάνε".

[Ραίημοντ Τσάντλερ, "Αντίο, γλυκειά μου", εκδόσεις Λυχνάρι, 1990 (σελ.: 54)]

19 Ιανουαρίου 2013

Ξύλινος λόγος

Μεγάλο μέρος των τοποθετήσεων τόσο του κ. Παπακωνσταντίνου όσο και του κ. Βενιζέλου προχτές στη Βουλή ήταν αφιερωμένο στα μέτρα, στους νόμους, στις ρυθμίσεις κ.ο.κ. που προώθησαν κατά τις θητείες τους στο υπουργείο Οικονομικών για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

"Εγώ έκανα το ένα, εγώ έκανα το άλλο, εγώ έκανα το τρίτο", είπαν στις αγορεύσεις τους και ο ένας και ο άλλος.

Πρόκειται για τα μέτρα που, όπως ισχυρίστηκαν, μιλώντας ο καθένας για τον εαυτό του, έχουν το προσωπικό τους στίγμα και αποτελούν την απόδειξη ότι ήταν απηνείς διώκτες της φοροδιαφυγής.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι επί της δικής του θητείας "άλλαξαν ριζικά τα δεδομένα στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής", ότι αυτή η μάχη (σ.σ.: κατά της φοροδιαφυγής) την έδωσε με "αίσθηση του επείγοντος", ότι για το θέμα αυτό συγκαλούσε συσκέψεις στο υπουργείο "τουλάχιστον μια φορά τη βδομάδα" κι άλλα πολλά.

Και φυσικά αν σημειώνουμε όλα τα προηγούμενα από τις αγορεύσεις των Παπακωνσταντίνου - Βενιζέλου είναι για να γνωρίζετε κι εσείς σε ποιους οφείλεται και πώς προέκυψε, τελικά, το κατόρθωμα της...πάταξης της φοροδιαφυγής!

----------------------------------------------

"Έχουν αρχίσει να πέφτουν οι τιμές"!

Το ισχυρίστηκε ο κ. Στουρνάρας μιλώντας την περασμένη Πέμπτη στην ΝΕΤ.

Μήπως, όμως, για να γίνει κάπως πειστικότερος, θα μπορούσε να πει -συγκεκριμένα- από ποιο σούπερ μάρκετ, από ποιο βενζινάδικο και από ποια...ΔΕΗ ψωνίζει "φθηνότερα" ο κ. Στουρνάρας;

----------------------------------------------

Η Γαλλία του κυρίου Ολάντ πρωτοστατεί -έχοντας στρατιωτική υποστήριξη και από τη Γερμανία- στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στο Μάλι.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τους εγχώριους θαυμαστές του ο "σοσιαλιστής", ο "κεντροαριστερός" (ή μήπως και "αριστερός";) Ολάντ θα ήταν αυτός που θα έφερνε ένα "νέο άνεμο" στην Ευρώπη.

Τα πράγματα, όπως φαίνεται, γίνονται ακόμη πιο...αισιόδοξα: Όπως όλα δείχνουν, ο κ. Ολάντ φέρνει "νέο άνεμο" όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά στον κόσμο όλο!

----------------------------------------------

Τα παραπάνω κείμενα-σχόλια δημοσιεύονται στην προτελευταία σελίδα τού σημερινού Ριζοσπάστη και υπογράφονται από τον Νίκο Μπογιόπουλο. Εκτός από τον δηλωμένο θαυμασμό μου προς την γραφίδα τού συντάκτη τους, τα αναδημοσιεύω για δυο ακόμη λόγους: (α) επειδή για πολλοστή φορά υποχρεώθηκα να αποσύρω το κείμενο που ετοίμαζα, προκειμένου να μη κατηγορηθώ ότι αντιγράφω Μπογιόπουλο και (β) για να καταδείξω τον -δυσνόητο στο ευρύ κοινό- ξύλινο λόγο των κομμουνιστών.

Τώρα, βέβαια, θα πουν ορισμένοι ότι "ωραία τα λέει ο Μπογιόπουλος αλλά, για να δει άσπρη μέρα το ΚουΚουΕ, πρέπει να αλλάξει Γραμματέα". Συμφωνώ και επαυξάνω. Βλέπετε, έχω προσωπική αντίληψη των δεκάδων χιλιάδων ψηφοφόρων που ΘΑ ψήφιζαν ΚουΚουΕ στις πρόσφατες εκλογές ΑΝ δεν ήταν Γενική Γραμματέας τού κόμματος η Αλέκα. Παναπεί, μιας και στο επικείμενο συνέδριο θα αποσυρθεί η Αλέκα, όλοι αυτοί δεν θα έχουν πλέον πρόβλημα. Οπότε, τώρα με τον καινούργιο Γραμματέα, ας ετοιμάζονται εκεί στον Περισσό για εξακοντισμό των εκλογικών τους ποσοστών στα ύψη. 

Μάλιστα. Ο ξύλινος λόγος των ανερμάτιστων ψηφοφόρων.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ εύστοχη η ανάρτηση.Δεν ξέρω, πόσοι θα αντιλαμβάνονταν την τελευταία παράγραφο του κειμένου. Προσωπικά κάθε φορά που ακούω κάποιον συνομιλητή μου να μιλά για το "πόσο θα ανέβαιναν τα ποσοστά του ΚΚΕ , αν ήταν Γραμματέας ο Μπογιόπουλος, η Κανέλλη ή δεν ξέρω ποιος", απαντώ , "Ναι , αν βάλουμε τη Μόνικα Μπελούτσι , που είναι ψηλή και όμορφη, εσύ θα ψηφίσεις ΚουΚουΕ;"
αναγνώστρια εκπαιδευτικός