Πνευματικά δικαιώματα δεν υπάρχουν. Οι ιδέες πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθερα. Άρα...
... η αντιγραφή όχι απλώς επιτρέπεται αλλά είναι και επιθυμητή, ακόμη και χωρίς αναφορά της πηγής!

Η γλώσσα κόκκαλα τσακίζει

- "Ο λόγος που μ' άφησες έξω από την υπόθεση", είπε ήσυχα, "ήταν ότι νόμισες πως η αστυνομία δεν θα πίστευε ότι σκέτη περιέργεια μ' έσπρωξε να κατέβω εκεί κάτω χτες το βράδυ. Θα υποψιάζονταν ίσως ότι είχα κάποιον ύποπτο λόγο και θα με σφυροκοπούσαν μέχρι να σπάσω".
- "Πώς ξέρεις αν δεν σκέφτηκα το ίδιο πράγμα;"
- "Οι αστυνομικοί είναι κι αυτοί άνθρωποι", είπε ξεκάρφωτα.
- "Έχω ακούσει ότι σαν τέτοιοι ξεκινάνε".

[Ραίημοντ Τσάντλερ, "Αντίο, γλυκειά μου", εκδόσεις Λυχνάρι, 1990 (σελ.: 54)]

23 Απριλίου 2016

Σαββατιάτικα (104) - των δηλώσεων

*** ρειαζόμαστε την δραστηριοποίηση του ΝΑΤΟ" (Αλέξης Τσίπρας). *** Άει γεια σου, Αλέξη μου! *** Και του χρόνου, Λιζάκι! *** Αν δεν το μάθατε, τα ενενηντάρισε η Ελισσάβετ της Εγγλεζίας. *** Κορακοζώητη σαν την μάνα της η κωλόγρια αλλά ο Prince έφυγε πριν φτάσει τα 58. *** Γαμώ την πουτάνα μου, δηλαδή. *** Αυτό που οι δημοσιογράφοι έκαναν διάλειμμα στην απεργία τους για να δείξουν Κούλη, πόσο σεβασμό στην δημοκρατία δείχνει; *** Κωλόχαρτος, 15/4/2016: "Πρόεδρε της ΟΝΝεΔ, Βασίλη Γεωργιάδη, έκανες μια εμπνευσμένη ομιλία." *** ΝΔ, 18/4/2016: "Ο Βασίλης Γεωργιάδης διεγράφη από μέλος του κόμματος." *** Άδωνι, πότε θα κάνεις κι εσύ μια τέτοια εμπνευσμένη ομιλία; *** εν είμαι και τόσο απαισιόδοξος για την συμφωνία Ελλάδας-δανειστών" (Βόλφγκανγκ Σώυμπλε). *** Βουλωμένο γράμμα
Όχι, μη το συζητείς, δεν είναι η Βέμπο!
διαβάζεις, αχώνευτε! *** Χάσαμε και τον Παπαμιμίκο. *** Κυρίως, όμως, χάσαμε την ΟΝΝεΔ. *** Κυριάκουλα, έχε κατά νου ότι κόμμα δίχως νεολαία δεν πάει πουθενά. *** Α propos, αυτός ο άχρηστος ο Παπαμιμίκος είναι αυτός που ήτανε πρόεδρος της ΟΝΝεΔ πριν κάτι χρόνια; *** Μπλουζάκια με στάμπα "΄ημουν κι εγώ στην ΟΝΝεΔ" πού μπορώ να βρω; *** Έφυγε κι ο Θεοχάρης από το Ποτάμι; *** Σταύρακα, αραιώνουμε επικίνδυνα. *** Αληθεύει ότι ο Χάρης δεν θα γυρίσει στην ΝουΔου αλλά θα φτιάξει δικό του κόμμα; *** Άντε πάλι να ψάχνουμε όνομα κόμματος... *** Χάρη, κούφανέ τους όλους και βγάλτο "Κόμμα"! *** Και για σήμα βάλε ένα κανονικό κόμμα, σημείο στίξης, να κάνεις κόντρα στην "Τελεία" του Τόλια του Γκλέτσου! *** ιατί δεν μπορεί ο μηχανικός να κάνει μαθηματικά ή φυσική;" (Νίκος Φίλης). *** Και οι παντρεμένες φιλόλογοι να κάνουν οικοκυρικά, υπουργέ μου! *** Δραγασάκης: "Μόνο η προοδευτική πολιτική μπορεί να μας απαλλάξει από τα μνημόνια." *** Κυρ-Γιάννη μου, το έκαψες τελείως; *** Πέρυσι δεν ήταν που μάθαμε ότι και η προοδευτική πολιτική φέρνει μνημόνια; *** Φωτίου: "Πέραν των συμφωνηθέντων
Ίσως ό,τι πιο εύστοχο έχω δει για το ξεπούλημα του ΟΛΠ.
οι απαιτήσεις των δανειστών." *** Θεανώ μου, τους είχες τάξει γεμιστά κι αυτοί θέλουν και φέτα και σαλάτα και φρούτο από πάνω; *** Λαπαβίτσας: "Το 2015 η οικονομία ξαναμπήκε σε ύφεση." *** Δηλαδή, ρε Κώστα, το 2014 ήταν σε ανάπτυξη; *** Τόσο πολύ χάζεψα που δεν το πήρα χαμπάρι; *** εν υπάρχουν πολιτικές ελευθερίες στην Ελλάδα" (Ηλίας Κασιδιάρης). *** Όπως υπήρχαν επί Μεταξά ή επί Παπαδόπουλου, ας πούμε, φιογκάκο μου; *** Αυτό με τα εφεδρικά μέτρα που πρέπει να ψηφίσουμε για να τά 'χουμε έτοιμα αν αποτύχουν τα κανονικά, μόνο σε μένα θυμίζει τέταρτο μνημόνιο; *** Μνημόνιο 3 ver 1. *** Ρε σεις, μήπως δεν διαβάσαμε καλά το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης; *** Μπας και στα ψιλά γράμματα έλεγε τίποτε για μνημόνια και μας ξέφυγε; *** Πάντως, πρέπει να παραδεχτούμε ότι ψευτίσανε και τα μνημόνια. *** Το πρώτο μάς έβγαλε κοντά μια τριετία, ετούτο δεν πρόκαμε να χρονιάσει και χάλασε. *** Γεροβασίλη: "Πετύχαμε τους στόχους μας στο Γιούρογκρουπ." *** Όπως τους πετύχατε και πέρυσι το καλοκαίρι με τις διαπραγματεύσεις, Όλγα μου; *** "Τον άνθρωπο που είναι παχύσαρκος τον θεωρώ ασθενή, σαν τον ναρκομανή, ίσως είναι και χειρότερο" (Βαλάντης, αοιδός). *** Χειρότερο
Παραδοσιακό καφενείο "Μουγγός", Αστυπάλαια. Ο ορισμός τού "ό,τι νά 'ναι".
είναι, Βαλάντη μου, γι' αυτό λέω να πέσω στην κόκα. *** Σαν το ζαβό και τον γκαβό, έτσι κι ο Αλέξης υπογράφει ό,τι του βάλουν μπροστά του. *** Πρωθυπουργοί από τα Lidl. *** Ένας, μωρέ... δεν βρίσκεται ένας να τους πάρει το στυλό από το χέρι; *** Αχ, βρε δόλιε Βόγλη... *** Μισό αιώνα θέατρο κι αν δεν είχες κάνει το "στάσου, μύγδαλα" δεν θα σε ήξεραν πάνω από μια χούφτα άνθρωποι. *** Τουλάχιστον, εδώ στην Πάτρα, σε γνωρίσαμε, σ' αγαπήσαμε και θα σε θυμόμαστε για το θέατρο. *** Αληθεύει ότι ο ΟΑΕΔ μεταφέρει τα αποθεματικά του σε λογαριασμό για την κάλυψη υποχρεώσεων του δημοσίου; *** Παναπεί, τώρα παίρνουν κι από τους άνεργους λεφτά; *** Ωρέ, αυτοί μέχρι μουστάκι θα μας βάλουν να ξυρίσουμε! *** ίσω από όλα τα δεινά της παγκοσμιοποίησης είναι ο διεθνής σιωνισμός" (Σεραφείμ, Πειραιώς). *** Και πίσω από το Noor1 είναι ο Μαρινάκης αλλά αυτό το κάνεις μαστίχα, σαβασμιώτατε. *** Τώρα που το θυμήθηκα, εκείνος ο αριστερός, ο κυρ-Φώτης ο απαγκιστρωτής, πού βρίσκεται; *** Τί να κάνει κι αυτός, θα μου πείτε... *** Εδώ δεν μπορεί να μας βοηθήσει ο κυρ-Βασίλης ο Λεβέντης, που έχει και τόσες γνωριμίες στο εξωτερικό... *** Τσακαλώτος: "Είμαστε γεμάτοι ιδέες!"
Ευτυχισμένα χρόνια
*** Ευκλείδη, θα σου έλεγα κι εγώ μια ιδέα που μου ήρθε αλλά θα με κατηγορήσουν πάλι ότι κάνω σεξιστικά σχόλια. *** Προς το παρόν, βάλτε τις ιδέες σας...ξέρεις πού...να παραστήσετε τα παγώνια. *** "Ήταν μία γέννα ιατρικά άρτια και πολύ φορτισμένη συγκινησιακά" (Ελπιδοφόρος Δοράτσος, μαιευτήρ). *** Αν ήταν έτσι με το τέταρτο του Ρουβά, με το πέμπτο θα πρέπει να λιποθυμήσεις, γιατρέ μου! *** Τόσες σημαντικές δηλώσεις είχε η βδομάδα που πέρασε, δεν μπορούσα να μη σχολιάσω. *** Αυτό το σαξές στόρυ με το πρωτογενές πλεόνασμα, πώς το σχολιάζετε; *** Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω πώς διάολο χρειάζομαι νέα μέτρα ενώ ήδη βγάζω αυξημένο πλεόνασμα. *** Τί μαλακίες με μάθανε εκεί στην ΑΣΟΕΕ; *** Σκατά καθηγητές, ρε πούστη μου... *** Στην πρώτη φωτογραφία, δεν θα το πιστέψετε αλλά βλέπετε μια γυναίκα για την οποία αυτοκτόνησαν δυο άντρες. *** Κυρίες, δεσποινίδες και κύριοι... η Ρένα Βλαχοπούλου! *** Προσέξτε καλύτερα την τρίτη φωτογραφία, κάτω από το ηχείο, και θα διαπιστώσετε ότι το "ό,τι νά 'ναι" της λεζάντας ταιριάζει απόλυτα. *** Αν δεν τα καταφέρετε, κάντε κλικ στο εικονίδιο στο κάτω μέρος του κειμένου. *** Η τελευταία φωτογραφία περίσσεψε από τις "ιστοριούλες φασιστών" κι είπα να μη πάει χαμένη. *** Εκτός από τους δικτάτορες Παπαδόπουλο-Μακαρέζο-Παττακό, βλέπετε τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο Κοτσώνη και τους -τότε αρχιμανδρίτες- Άνθιμο Ρούσσα (μπροστά, νυν Θεσσαλονίκης) και Χριστόδουλο Παρασκευαΐδη (δεξιά, κατοπινός αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος) την εποχή που διάβαζε. *** Ευλογία κυρίου έλθοι εφ' υμάς. *** Καλό Σαββατοκύριακο! ***

5 σχόλια:

TRASH είπε...

Βασιλοκομμουνιστές στην Αστυπάλαια! Αμάν!

Ανώνυμος είπε...

Ποσο περισσοτερο κακο μπορει να κανει μια σουβλα κοκορετσι ,αντε και μια γαρδουμπα, μπροστα στην κοκα??? Φαε εναν ψιλοκομμενο πατσα να συνερθεις ,και ξανασκεψου το βαλαντη.

tulpoeid είπε...

Όχι, μας παρεξήγησες! Αν τα πεις χύμα και στον Ευκλείδη τότε ισοσταθμίζεται το πράγμα και παύει νά'ναι σεξιστικό!

Άντε, καλή δύναμη για αλλή μια βδομάδα, μετά από αυτή με τις αναρτήσεις γεμάτες τρίξιμο κοκάλων :\

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝΤΩΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΓΡΑΦΟΥΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΣΤΟΥΝΤΙΟ, ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η ΑΠΕΡΓΙΑ, ΠΟΡΒΑΛΛΕΤΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ.

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΟΙΟ ΑΥΤΟ. ΑΜ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΦΙΛΕ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΟΧΙ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙΣ.

ΘΕΡΣΙΤΗΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ

Υ.Γ. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΤΟ ΠΟΣΤ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΓΙΑ ΜΑΡΞ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ Σ' ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΘΑ ΧΑΡΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΗ ΑΥΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ. ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΟΤΑΝ ΠΡΕΠΕΙ.

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

Toν Αδωνη να χαιρετα εγκαρδια στο Συνεδριο τον Μητσοτακουλα (μπαμπα) δεν ειδα να εχεις.Αν το εκανες για να τον προστατεψεις ,αδικος κοπος ..αυτο που ΄ναι να τον εβρει ,θα τον βρει !