Πνευματικά δικαιώματα δεν υπάρχουν. Οι ιδέες πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθερα. Άρα...
... η αντιγραφή όχι απλώς επιτρέπεται αλλά είναι και επιθυμητή, ακόμη και χωρίς αναφορά της πηγής!

Η γλώσσα κόκκαλα τσακίζει

- "Ο λόγος που μ' άφησες έξω από την υπόθεση", είπε ήσυχα, "ήταν ότι νόμισες πως η αστυνομία δεν θα πίστευε ότι σκέτη περιέργεια μ' έσπρωξε να κατέβω εκεί κάτω χτες το βράδυ. Θα υποψιάζονταν ίσως ότι είχα κάποιον ύποπτο λόγο και θα με σφυροκοπούσαν μέχρι να σπάσω".
- "Πώς ξέρεις αν δεν σκέφτηκα το ίδιο πράγμα;"
- "Οι αστυνομικοί είναι κι αυτοί άνθρωποι", είπε ξεκάρφωτα.
- "Έχω ακούσει ότι σαν τέτοιοι ξεκινάνε".

[Ραίημοντ Τσάντλερ, "Αντίο, γλυκειά μου", εκδόσεις Λυχνάρι, 1990 (σελ.: 54)]

9 Απριλίου 2016

Σαββατιάτικα (102) - των ονοματοδοσιών

*** Oδός Παπασταύρου. *** Του Θεμιστοκλέους, βεβαίως-βεβαίως! *** Να μου ζήσεις Κωλόχαρτε, με τις προχώ ιδέες σου! *** Πρόσεχε, όμως, γιατί το ξύλο βγήκε απ' τον παράδεισο κι έρχονται σύννεφο οι σφαλιάρες. *** Λοβέρδος: "Εμείς είμαστε σοβαροί πολιτικοί." *** Αυτό να λέγεται, Ανδρέα μου. *** Η πιο σοβαρή κυβέρνηση του τόπου ήταν εκείνη με το ζαβό πρωθύ κι εσένα υπουργό να κυνηγάς τις πουτάνες. *** Γκαβός: "Να πολεμήσουμε τον λαϊκισμό, να νικήσουμε την απελπισία." *** Πώς θα το κάνετε αυτό, Αντώνη; *** Λες να βόηθαγε αν μπαίναμε κι εμείς στην λίστα Λαγκάρντ, σαν την νύφη σου και το σόι της; *** Πάντως, αν θες πραγματικά να νικήσεις τον λαϊκισμό, έχει ο Κωλόχαρτος μερικές ωραίες ιδέες.  
Φάρος! Κι ἀσε τους άλλους να λένε, καλή μου...
*** Οδός Θου-Βου. *** Αγαπάμε Θανάση. *** Τον Βέγγο εννοώ, όχι το παιχνίδι με την τράπουλα. *** Αυτό που η ΕΣΗΕΑ τιμώρησε τον Αρούλη μας, δεν μπορώ να το καταπιώ με τίποτε. *** Τί σκατά συνδικαλιστικό όργανο είναι αυτό, που κολλάει την ρετσινιά του μουνόπανου σε ένα από τα πλέον επίλεκτα μέλη του; *** Ευτυχώς, απαλλάχτηκε ο Πρετεντέρης. *** Θα τιμωρούσαν και τον Μπογδάνο αν ήταν μέλος. *** Δηλαδή, ο καραφλομαλάκας την γλίτωσε επειδή δεν είναι δημοσιογράφος; *** Εν τάξει, δεν τον είχαμε και ποτέ για δημοσιογράφο. *** Για ποιητή, ναι. *** Α! επιπλήξανε και την Όλγα. *** Την Όλγα μας, ρε σεις; *** Αχ, Ολγίτσα μου, τι σού 'μελε να πάθεις στα 65 σου... *** Οδός Τσοχατζοπούλου. *** Δεν κατάλαβα, καλύτερος ήταν εκείνος ο κρυόκωλος ο Βαν Ντερ Στουλ που τον έκαναν δρόμο οι σαλονικιοί; *** Πολύ καλά έκανε ο Λαγός και κατέβηκε χτες στον δρόμο να συντονίσει τους χρυσαυγήτες. *** Τί παναπεί βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό; *** Ρε σεις, κλείνεται ο αητός σε κλουβί; *** Η πατρίδα μας κινδυνεύει με ισλαμοποίηση κι αυτός θα μείνει αραχτός στον καναπέ; *** Φασίστας είναι ο άνθρωπος, δεν είναι αριστερός να βολεύεται με καναπέδες. *** Πάσχο, διαφωνώ με όσους σε χαρακτηρίζουν ως σιχαμερό γίδι.  
Έγκυρη δημοσιογραφία. Χρόοοοοονια τώρα.
*** Για μένα παραμένεις ένας σιχαμερός μαλάκας. *** Το σκέφτηκες πολύ για να κάνεις πλάκα μ' αυτή την φωτογραφία, βρε αλήτη; *** Αλλά ξέχασα, νόμιζες ότι ήταν η Γκατζογιάνναινα. *** Οδός Κοσκωτά. *** Δραγασάκης: "Για να υλοποιηθεί το σχέδιό μας, θέλουμε οκτώ με δέκα χρόνια." *** Γι' αυτό μ' αρέσετε, ρε Γιάννη! *** Το καλό σεξ θέλει και foreplay και γλυκόλογα και χαδάκια και αγκαλίτσες κι ένα τσιγάρο μετά... *** Όχι σαν τους άλλους, κάτσε να στον σφυρίξω να τελειώνουμε στο πατ-κιουτ. *** Μας πηδάτε που μας πηδάτε, ας το απολαύσουμε κιόλας. *** Ποδηματά: "Ως μέλος της ΕΣΗΕΑ ντρέπομαι και θλίβομαι για την διαγραφή συναδέλφων." *** Άννυ μου, ως μέλος του ΠαΣοΚ έχεις ντραπεί ποτέ σου; *** Πολύ ωραία η πρωτοβουλία τής Ryanair να ζητάει από τους πελάτες της να υπογράφουν κατά των απεργιών. *** Άει στον διάολο, επί τέλους, με τα κατάλοιπα της σοβιετίας. *** Οδός Δασκαλάκη-Παρθένη-Αγγελοπούλου. *** Στούπας, δημοσιογράφος: "Οι φασίστες του μέλλοντος θα λέγονται αντιφασίστες, είχε πει ο Τσώρτσιλ." *** Πότε το είπε αυτό ο Ουίνστον, ρε Κώστα; *** Δώσε παραπομπή γιατί ψάχνω τρεις μέρες όλα τα βιβλία του και δεν βρίσκω τίποτε. *** Μας τελείωσε ο Φαμπρ, είπατε; *** Λυσσάξατε, κωλόπαιδα, τον φάγατε τον άνθρωπο με την γκρίνια σας. *** Το τί την βρήκα με τα μούτρα των συναδέλφων όταν τους έπεισα ότι είδα ολόκληρη την 24ωρη παράσταση με τους τσίτσιδους, δεν λέγεται! *** Μείνανε με το σαγόνι κρεμασμένο γιατί δεν ξέρανε ότι το έπαιζα Πορτοσάλτε. *** Παναπεί, είδα λίγο εδώ, λίγο εκεί και λίγο παρακάτω κι ύστερα το έπαιξα ειδικός φαμπρολόγος. *** Οδός Τσουκάτου. *** Αυτό που η αγαναχτισμένη με την ΕΣΗΕΑ Παναγιωταρέα απειλεί να καταθέσει την δημοσιογραφική της ταυτότητα, πώς το βλέπετε.  
Γάτος, ρε συ! Τάισε τον κιόλας!
*** Εγώ συμφωνώ, επικροτώ και επαυξάνω. *** Για σκεφτείτε να ξημερώσει μια μέρα που δεν θα δημοσιογραφούν Πρετεντέρης, Παπαδημητρίου, Κοσιώνη, Τρέμη, Παπαπαναγιώτου, Παπαχελάς, Χατζής, Καψίδια... *** Ονείρωξη! *** Κυριάκουλας: "Η κυβέρνηση πρέπει να εγγυηθεί το απόρρητο των επικοινωνιών." *** Ρε συ Κούλη, το όνομα Χρήστος Μαυρίκης σου θυμίζει τίποτε; *** Για ρώτα τον μπαμπά σου να σου πει λεπτομέρειες. *** Οδός Χριστοφοράκου. *** Πρετεντέρης: "Πέντε φόροι πάνω, πέντε φόροι κάτω, δεν είναι σημαντικό." *** Πολύ σωστά, Γιάννη μου. *** Αλλά πέντε φάσκελα στα μούτρα σου είναι κάτι σημαντικό, έτσι; *** Πώς την είδατε την φάση με τις λίστες του Παναμά; *** Αυτό που κάθε φορά που βγαίνει μια τέτοια λίστα εγώ ξύνω τ' αχαμνά μου ενώ χιλιάδες άλλοι πέφτουν από τα σύννεφα, είναι φυσιολογικό; *** Διάολε, πόσοι έχουν μαζευτεί πια εκεί πάνω που πέφτουν, πέφτουν, πέφτουν και δεν τελειώνουν; *** Τόσο φτηνά την έχει βάλει την βενζίνη η Άλκηστις; *** Κώνστας: "Έμεινα σιωπηλός κάνοντας ρεπορτάζ wiki leaks." *** Βρε, καλώς τον Χρηστάκη! *** Έλα κι εσύ να μας πεις την παπαριά σου, αγόρι μου. *** Οδός Μπόμπολα.  
Ευτυχισμένα χρόνια
*** Βοηθήστε κι εσείς, ρε παιδιά, να ονοματοδοτήσουμε μερικούς δρόμους σωστά, μη μας λέει αγνώμονες ο Κωλόχαρτος! *** Με το μπαρδόν κιόλας αλλά είναι ακόμη η Βούλτεψη δημοσιογράφος; *** Και ο Ρωμαίος; *** Αδέσμευτοι και έγκυροι, φαντάζομαι. *** Αμβρόσιος: "Μαχαιριά η επίσκεψη του πάπα στην Λέσβο." *** Τί να πουν κι οι δόλιοι οι αιγιώτες, σεβασμιώτατε, που τους έχεις κατσικωθεί 38 χρόνια στον σβέρκο; *** Φαήλος: "Ο Κυριάκος είναι πιο σκληρός κι από κρούστα κρεμ μπρυλέ." *** Ωραίος ο παίχτης! *** Καλά να πάθει ο Κούλης, που πήγε και διέγραψε τον μόνο αυθεντικά σκληρό δεξιό. *** Είναι ντουβάρι και τον λένε Φαήλο. *** Μιας και σήμερα είπαμε πολλά για δημοσιογράφους, είπα να σας θυμίσω πώς ήταν στα πρώτα της τηλεοπτικά βήματα ως μελαχροινή η Όλγα Τρέμη, σε ένα από τα πιο εύκολα φωτο-κουίζ που έχω βάλει ποτέ. *** Η τελευταία φωτογραφία είναι του 1980 (;) από τα βαφτίσια του συνονόματου εγγονού τού Λάμπρου Κωνσταντάρα, με νονά την Λιάνα Κανέλλη. *** Την διάλεξα για να ευχαριστήσω την Λιάνα, η οποία χτες έπαιξε στην εκπομπή της το πρόσφατο κείμενό μου για την "Σύσκεψη του Εβιάν", δείχνοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στην ορθότητα των στοιχείων που παρέθεσα. *** Και με απεκάλεσε και "φίλο". *** Νά 'σαι καλά, βρε Λιάνα. *** Οδός Τρέχα Γύρευε. *** Καλό σαββατόβραδο και αύριο το απόγευμα λέω να πιω καφέ στο Σύνταγμα. ***

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτο με τον φουκαρα τον κυριακο που μολις ανοιξει το κουτακι αμεσως τον παραπεμπουν σε επικα καμωματα του μπαμπα του ,δεν υποφερεται.

Thumomenos είπε...

... λέω να πιω καφέ στο Σύνταγμα.

Κάτι τέτοια λέτε εσείς οι κουμμουνιστες στο τέλος και επιβεβαιώνετε την "βρώμα" που λέει ότι σκοπός του ΠΑΜΕ ειναι ότι οι πορείες Ομόνοια-Σύνταγμα ειναι για τσάρκα και μετά καφεδάκι!!! χαχαχαα

Θοδωρή όπου να ναι φτάνετε με το καλό... εμείς πάντως θα σας περιμένουμε!!!

tulpoeid είπε...

Αυτό με τον Πάσχο τι ήταν; (Αν και δεν είναι σίγουρο ότι θέλω να το μάθω.....)
Για να πω την αλήθεια ούτε την αφορμή τής ονοματοδοσίας έπιασα αλλά μάλλον θα πρόκειται περί ψιλών γραμμάτων.
Ε, και εκεί με την Άλκηστη έλιωσα.

Καλό καφεδάκι!

teddygr είπε...

@ tulpoeid

Να σου εξηγήσω, λοιπόν, όσα δεν καταλαβαίνεις, για να τα διαβάσει και η γυναίκα μου, μιας και ούτε αυτή τα κατάλαβε:

(1) Ο Πάσχος δημοσίευσε στις 6/4/2016 την εν λόγω φωτογραφία στο twitter ως συνοδεία στο σχόλιό του: "Με διαγραφές δεν γίνεται δουλειά. Χρειάζονται δραστικά μέτρα να μην βγάζουν γλώσσα οι αντιδραστικοί".

(2) Ο Άδωνις στήριξε τον Παπασταύρου λέγοντας ότι, αν οι έλληνες ήσαν ευγνώμονες, θα έπρεπε να εχουν δρόμο με το όνομά του.

Ανώνυμος είπε...

Μπορουμε να αντικαταστησουμε την οδο ΝΟΤΑΡΑ στην τρουμπα με την οδο παπασταυρου,καποτε στεγαζονταν αμετρητα μπουρδελα , μια χαρα ταιριαζει το πραγμα.Ετσι ,προς τιμην των μπουρδελων.