Πνευματικά δικαιώματα δεν υπάρχουν. Οι ιδέες πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθερα. Άρα...
... η αντιγραφή όχι απλώς επιτρέπεται αλλά είναι και επιθυμητή, ακόμη και χωρίς αναφορά της πηγής!

Η γλώσσα κόκκαλα τσακίζει

- "Ο λόγος που μ' άφησες έξω από την υπόθεση", είπε ήσυχα, "ήταν ότι νόμισες πως η αστυνομία δεν θα πίστευε ότι σκέτη περιέργεια μ' έσπρωξε να κατέβω εκεί κάτω χτες το βράδυ. Θα υποψιάζονταν ίσως ότι είχα κάποιον ύποπτο λόγο και θα με σφυροκοπούσαν μέχρι να σπάσω".
- "Πώς ξέρεις αν δεν σκέφτηκα το ίδιο πράγμα;"
- "Οι αστυνομικοί είναι κι αυτοί άνθρωποι", είπε ξεκάρφωτα.
- "Έχω ακούσει ότι σαν τέτοιοι ξεκινάνε".

[Ραίημοντ Τσάντλερ, "Αντίο, γλυκειά μου", εκδόσεις Λυχνάρι, 1990 (σελ.: 54)]

2 Απριλίου 2016

Σαββατιάτικα (101) - της πορείας

*** Σ' αυτό το δρόμο που διάλεξες να πας, κοίτα να προφτάσεις τον καιρό... *** Να υποθέσω ότι παρακολουθήσατε την συζήτηση στην βουλή για την διαπλοκή ή μπα; *** Το ότι ο Αλέξης μίλησε Τρίτη βράδυ, που κανονικά βγαίνει το Αλ Τσαντήρι, ήταν συμβολικό; *** Ακόμη να συνέλθω από το σοκ που έπαθα με τον θάνατο του Χανς Ντήτριχ Γκένσερ. *** Τόσο καλό ναζί αντικαγκελλάριο και υπουργό εξωτερικών δεν έχει ξαναβγάλει η Γερμανία. *** Μήπως μπορείτε να μου εξηγήσετε αν αυτοί οι πρόσφυγες είναι όντως πρόσφυγες ή απλώς επενδυτές που τους αρέσουν τα extreme sports; *** Δεν κατάλαβα πού είναι το κακό με όσα είπε ο Μάρδας για πρόσφυγες επενδυτές. *** Οχτώ ευρώ το χέσιμο και πέντε ευρώ ένα μπουκάλι νερό πληρώνουν οι άνθρωποι.  
Don't let the sun go down on me, Sir!
*** Δηλαδή είναι καλύτεροι κάτι τσίπηδες που πληρώνουν ένα πενηνταράκι τον καφέ στο κυλικείο της βουλής; *** Να φτιαχτεί και ΔΟΥ Ειδομένης, να μη ταλαιπωρούνται οι επενδυτές που θέλουν να βγάλουν ΑΦΜ. *** Περπάτα, περπάτα, περπάτα... ποιός είπε πως δεν αγαπούσαμε την ζωή;... *** Πώς τον είδατε τον σωματοφύλακα του Ερντογκάν που είπε σε διαδηλωτή στις ΗΠΑ "αν ήμασταν στην Τουρκία, θα σε γαμούσα"; *** Λέτε να καταλαβαίνει ότι αυτόν που είναι στην Τουρκία, τον γαμάνε; *** Κυριάκουλας: "Ασφυξία για τους ανέργους, ασφυξία για τους αδύναμους..." *** Ρε συ Κούλη, έπαθες αλτσχάιμερ από τώρα; *** Βρε μπινέ, ξέχασες ποιος δρομολόγησε τις διαθεσιμότητες, τις απολύσεις και τις απαγορεύσεις των προσλήψεων; *** Μ' άρεσε η σύμβαση που υπέγραψαν οι εργαζόμενοι του Χίλτον με 1% αύξηση για φέτος κι άλλο 1% για του χρόνου. *** Βέβαια, κόβονται όλα τα επιδόματα και οι τριετίες μέχρι να πέσει η ανεργία στην χώρα κάτω από 10% αλλά μικρό το κακό. *** Με τις επενδύσεις που φέρνει η αριστερά, σε ένα-ενάμισυ χρόνο το πολύ η ανεργία θα έχει εξαφανιστεί. *** Μπεζέρισα να περπατώ στου κάμπου τα λιοβόρια, θέλω τ' αψήλου ν' ανεβώ, στην πρώτη την φωλιά μου... *** Αυτό που Φώφη και Σταύραξ άρχισαν τα κομπρεμί για να συνεργαστούν το βρίσκω εξαιρετικό. *** Εκείνο που με χαλάει είναι ότι απέρριψαν συνεργασία τον Λεβέντη. *** Τί σας έκανε ο κυρ-Βασίλης, ρε παιδιά; *** Ευτυχώς, τον μάζεψε το ζαβό και θα τον πάρει μαζί του στην σοσιαλιστική διεθνή. *** Γάτα ο πρόεδρος! *** Θα στήσει συνεργασία ΚιΔηΣο-Κεντρώων, που θα πάθει ταράκουλο το πολιτικό σύστημα. *** Κυριάκουλας: "Διαβάστε το σύνταγμα, κύριε Τσίπρα!" *** Άει στον γεροδιάολο, Κούλη, που θυμήθηκες το σύνταγμα στα πίσω-πίσω! *** Πορτοσάλτε: "Στην μονομαχία της διαπλοκής, σκέτος Κλιντ Ήστγουντ ο Κυριάκος!" *** Αρούλη, σου έχω ρόλο πρωταγωνιστή για όταν γυρίσω το "Ο καλός, ο κακός, ο άσχημος και ο μαλάκας".  
Αυτό! (από το Twitter)
*** Και μη ρωτήσεις ποιον! *** Μπορώ, όμως να σε διαβεβαιώσω ότι δεν θα είναι κόντρα. *** Βρες άλλο δρόμο όσο ακόμα είν' ο καιρός και με τον άνθρωπο που πόνεσες περπάτα... *** Αληθεύει ότι ο Γιάννος βρίσκεται σε οικονομικό αδιέξοδο; *** Ρωτάω επειδή έμαθα ότι σκοτώνει την βίλλα του στην Σύρο για λιγώτερο από δυο μύρια. *** Πάντως, δεν είναι κι άσχημα, αν σκεφτείτε ότι την είχε αγοράσει ημιτελή πριν 14 χρόνια αντί 100.941 ευρώ ακριβώς. *** Ευκαιριάρα λέμε! *** Θυμάστε κάτι περυσινά "είμαστε όλοι γάλλοι" και κάτι πρόσφατα "είμαστε όλοι βέλγοι"; *** Τώρα που τινάξανε στον αέρα την παιδική χαρά της Λαχώρης, πήρε πουθενά το μάτι σας κανένα "είμαστε όλοι πακιστανοί"; *** Μαλακία ρώτησα, ε; *** Κούλη, πολύ εμπνευσμένο το #fygete που έβγαλες στο τουίττερ. *** Επειδή, όμως, δεν τον βλέπω να φεύγει, πάρτον α λα μπρατσέ και τραβάτε μαζί στον αγύριστο. *** Πήρα την στράτα κι έρχομαι μεσ' στη βροχή και βρέχομαι... *** Παναγιωταρέα: "Αν είναι σωστές οι πληροφορίες για τις περικοπές των συντάξεων, η κυβέρνηση θα διαπράξει την μεγαλύτερη κλοπή από ιδρύσεως Ελληνικού Εθνους." *** Αννούλα, καμμιά δεκαριά περικοπές συντάξεων που έχουν γίνει από το 2010 δεν μετράνε; *** Είσαι και δημοσιογράφος, π' ανάθεμα την άσπρη τούφα σου. *** Τόσκας: "Μελετάμε μεταφορά των προσφύγων σε νησιά που είναι άδεια μέχρι στιγμής." *** Πρόσφυγες σε ξερονήσια και βραχονησίδες, Νίκο μου;  
Αυτός έχει δικαίωμα ψήφου τώρα;
*** Ουάου!! *** Να ζωντανέψει το Αιγαίο, επί τέλους! *** Κοίτα να δεις που έκανα πλάκα με την Μακρόνησο και θα βγω αληθινός... *** Με το φεγγάρι περπατώ, με τ’ άστρι κουβεντιάζω κι αυγερινός με αρωτά τι έχω κι αναστενάζω... *** Δεν κατάλαβα γιατί φρυάξατε που η ΕΡΤ έδειξε το συνέδριο της Χρυσής Αυγής. *** Δημοκρατία έχουμε, όλοι πρέπει να ακούγονται. *** Τί παναπεί αυτοί είναι δολοφόνοι; *** Καταδικάστηκε ποτέ κανείς; *** Αυτοί, βρε ζώα, δεν είναι δολοφόνοι ούτε κι αν ομολογήσουν ότι σκότωσαν άνθρωπο. *** Γκέγκε; *** Βενιζέλος προς Καμμένο: "Αλητάμπουρα, θα ζητήσεις συγγνώμη στα τέσσερα!" *** Μπένυ, ο Πάνος αδυνάτισε και θα τα καταφέρει αλλά βάζω στοίχημα ότι εσύ θα βασανιστείς για να στηθείς στα τέσσερα όταν έρθει η ώρα. *** Πορεία που δεν έχουν ροδοπέταλα οι δρόμοι και σκόνη και συντρίμμια πίσω κι εγώ στη γύρα συνεχίζω... *** Εσείς τι γνώμη έχετε για την επιλογή τού Γιαν Φαμπρ ως καλλιτεχνικού διευθυντή του ελληνικού φεστιβάλ; *** Όσοι είδατε το απόσπασμα "παλλόμενα πέη" από την 24ωρη χοροθεατρική παράσταση "Mount Olympus", φαντάζομαι πως θα συμφωνήσετε μαζί μου ότι ο άνθρωπος είναι συντηρητικός. *** Εγώ στην θέση του θα ονόμαζα αυτό το κομμάτι "τ' αρχίδια μας κουνιώνται". *** Όλοι ξέρουμε ότι οι θεοί του Ολύμπου ήσαν πολύ σεμνοί. *** Μπορεί ο Δίας να πήδαγε ό,τι κουνιόταν πάνω στην γη αλλά το έκανε με σεμνότητα. *** Μεταμορφωνόταν σε κύκνο, σε χρυσή βροχή... δεν μας έδειχνε φόρα-παρτίδα τα παπάρια του, τέλος πάντων. *** Περπάτα αστρί, περπάτα αυγή, περπάτα νιο φεγγάρι τώρα που 'χεις τη χάρη... *** Συγγνώμη για τις μουσικές επιλογές αλλά λέμε με κάτι φιλαράκια να πάμε αύριο μια βόλτα περπατητή και φτιάχνω playing list για τον δρόμο. *** Δεν θα περπατήσουμε πολύ, καμμιά διακοσαριά και κάτι χιλιόμετρα μόνο, έτσι για να ξεπιαστούμε.  
Ευτυχισμένα χρόνια
*** Δεν μας έφταναν λάιτ γιαούρτι, ηλεκτρονικό τσιγάρο, μπύρα χωρίς αλκοόλ και σάυμπερ-σεξ, αρχίσαμε και τα παϊδάκια κοτόπουλου τώρα; *** Πόσα σκαλιά έχει ακόμη της κατάντιας η σκάλα; *** Πλέον, έχεις τόσους λόγους να αυτοκτονήσεις ώστε θα είναι έκπληξη αν δεν το κάνεις. *** Όσοι ασχολείστε με την μουσική, σίγουρα καταλάβατε ότι το χαριτωμένο πιτσιρίκι της πρώτης φωτογραφίας δεν είναι άλλος από τον Σερ Ρέτζιναλντ Κέννεθ Ντουάιτ, πιο γνωστό ως Έλτον Τζον. *** Η τελευταία φωτογραφία μάς γυρίζει στα τέλη του 1968, όταν κυκλοφορεί ο δίσκος του Μάνου Λοΐζου "Ο Σταθμός". *** Από αριστερά: ο ερμηνευτής Γιάννης Καλατζής, ο στιχουργός Λευτέρης Παπαδόπουλος, ο συνθέτης Μάνος Λοΐζος, ο παραγωγός Μάκης Μάτσας και ο μεγάλος Δημήτρης Μυράτ, ο οποίος παρουσίασε τον δίσκο κατά την διάρκεια εκδήλωσης στις 13/12/1968. ***Βαδίζω με παράπονο και χύνω μαύρο δάκρυ, χωρίς να ξέρω πού θα βγω, πού θα με βγάλει η άκρη... *** Σας αφήνω τώρα γιατί πρέπει να πάω να βρω τα φιλαράκια, να κανονίσουμε για αύριο. *** Καλά να περνάτε και να μη ξεχνάτε κάτι βασικό: *** You 'll never walk alone! ***

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλό κουράγιο Θοδωρή! Βασίλης

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

Καλη δυναμη και καλη επιτυχια Θοδωρη σε ολους σας