Πνευματικά δικαιώματα δεν υπάρχουν. Οι ιδέες πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθερα. Άρα...
... η αντιγραφή όχι απλώς επιτρέπεται αλλά είναι και επιθυμητή, ακόμη και χωρίς αναφορά της πηγής!

Η γλώσσα κόκκαλα τσακίζει

- "Ο λόγος που μ' άφησες έξω από την υπόθεση", είπε ήσυχα, "ήταν ότι νόμισες πως η αστυνομία δεν θα πίστευε ότι σκέτη περιέργεια μ' έσπρωξε να κατέβω εκεί κάτω χτες το βράδυ. Θα υποψιάζονταν ίσως ότι είχα κάποιον ύποπτο λόγο και θα με σφυροκοπούσαν μέχρι να σπάσω".
- "Πώς ξέρεις αν δεν σκέφτηκα το ίδιο πράγμα;"
- "Οι αστυνομικοί είναι κι αυτοί άνθρωποι", είπε ξεκάρφωτα.
- "Έχω ακούσει ότι σαν τέτοιοι ξεκινάνε".

[Ραίημοντ Τσάντλερ, "Αντίο, γλυκειά μου", εκδόσεις Λυχνάρι, 1990 (σελ.: 54)]

17 Απριλίου 2018

Είπαν για το χτύπημα στην Συρία...

Διαβάζω τις ειδήσεις και αναρωτιέμαι για το πόσο απρόσμενα ωραία παιχνίδια παίζει η ζωή. Από την μια, δηλώσεις μελών τής κυβέρνησης και κομματικών στελεχών τού ΣυΡιζΑ ότι η Ελλάδα διαφωνεί με τις επιθέσεις κατά της Συρίας και δεν συμμετέχει σε οποιαδήποτε εξωτερική επέμβαση. Από την άλλη, διαδηλωτές κατά του πολέμου επιχειρούν να γκρεμίσουν το άγαλμα του Χάρρυ Τρούμαν, σε μια συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας κατά του πολέμου, με τα ΜΑΤ να τους ανοίγουν τα κεφάλια ανηλεώς. Κι ανάμεσα σ' αυτά, μια ειδησούλα από την Καθημερινή, που την διαβάζεις και νομίζεις ότι πίσω από τις λέξεις ακούς ένα σαρκαστικό γέλιο:
Το αεροπλανοφόρο "USS Harry S. Truman" αναμένεται να περάσει τα Στενά του Γιβραλτάρ στις 27 Απριλίου με κατεύθυνση την Ανατολική Μεσόγειο. Από τη ναυτική διοίκηση του ΝΑΤΟ (MARCOM) στο Νόρθγουντ της Βρετανίας έχει ζητηθεί υποστήριξη από τις συμμαχικές χώρες σε τέσσερα σημεία (...) Εκτός από τους Βρετανούς, οι οποίοι, άλλωστε, διαθέτουν βάσεις στην Κύπρο, οι Γάλλοι έχουν προσφερθεί να υποστηρίξουν το ΝΑΤΟ με δύο σημαντικές μονάδες επιφανείας. Είτε ως μέρος της ομάδας κρούσης του αεροπλανοφόρου "USS Harry S. Truman" είτε αυτόνομα, στην Ανατολική Μεσόγειο αναμένεται να πλεύσει και η γερμανική φρεγάτα "Hessen". Δεδομένου του γενικότερου κλίματος που υπάρχει στις σχέσεις Τουρκίας - ΝΑΤΟ, προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι διαθεσιμότητα να υποστηρίξει τις επιχειρήσεις του "USS Harry S. Truman" έχει εκδηλώσει και η Αγκυρα.  Στα τέλη Απριλίου, στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μεσογείου, ελληνικά υποβρύχια θα συμμετάσχουν σε συμμαχική άσκηση και δεν αποκλείεται κάποιο από αυτά να καλύψει ανθυποβρυχιακές ανάγκες της ομάδας κρούσης του "USS Harry S. Truman". Είναι απολύτως σαφές ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να προαναγγελθεί, εφόσον συμβεί (...).
Ωραίο; Δεν συμμετέχουμε στον πόλεμο αλλά προσφερόμαστε να βοηθήσουμε το αεροπλανοφόρο που συμμετέχει, όλως δε τυχαίως τσακίζουμε και τα κόκκαλα όσων πάνε να γκρεμίσουν το άγαλμα εκείνου του οποίου το όνομα φέρει το αεροπλανοφόρο! Ποιος άλλος μπορεί να κάνει τόσο όμορφα παιχνίδια, εκτός από την πραγματικότητα;

Τερέζα Μαίυ - Ντόναλντ Τραμπ: "Δαμασκός και Μόσχα ευθύνονται για την οδύνη στην Ανατολική Γκούτα"

Υπό το πρίσμα των παραπάνω, έχει ενδιαφέρον η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου εξωτερικών αμέσως μόλις μαθεύτηκε το χτύπημα των "συμμάχων" κατά της Συρίας:
Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα τη χρήση χημικών όπλων και στηρίζει τις προσπάθειες για την εξάλειψή τους. Η διεθνής κοινότητα οφείλει να διερευνήσει διεξοδικά κάθε σχετικό περιστατικό και οι δράστες θα πρέπει να λογοδοτήσουν. Παράλληλα, στόχος της διεθνούς κοινότητας πρέπει να παραμείνει η προσπάθεια εξεύρεσης πολιτικής και βιώσιμης λύσης στη Συρία, που θα τερματίσει τον πόλεμο και θα αποκαταστήσει την ειρήνη στη χώρα και την περιοχή. Που θα επιτρέψει την επιστροφή εκατομμυρίων προσφύγων στις εστίες τους και που θα προστατεύσει το σύνολο του πληθυσμού, συμπεριλαμβανομένων όλων των θρησκευτικών και πολιτιστικών κοινοτήτων. Προς την κατεύθυνση αυτή, θα πρέπει όλοι να συμβάλλουμε άμεσα στην αποκλιμάκωση της κατάστασης και στην ενίσχυση των προσπαθειών για την κατάπαυση του πυρός και την πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας στους βαλλόμενους πληθυσμούς. Η διπλωματία πρέπει να επανέλθει στο προσκήνιο και να συνεχισθούν οι προσπάθειες στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών.
Ανακοίνωση-περιβόλι, γενικότητες επί γενικοτήτων. Μια ανακοίνωση που θα μπορούσε να είχε βγει την προηγούμενη μέρα, τον περασμένο μήνα, την πρωτοχρονιά, πρόπερσι... οποτεδήποτε. Βλέπετε να υπάρχει κάπου η παραμικρή αναφορά σε ΗΠΑ, Βρεττανία και Γαλλία ή να καταδικάζεται με οποιονδήποτε τρόπο το τραμπούκικο σαββατιάτικο χτύπημα; Προς θεού, μη στενοχωρήσουμε τους συμμάχους μας και τι θ' απογίνουμε!

Πάντως, πρέπει να παραδεχτούμε ότι στο υπουργείο εξωτερικών διαθέτουν περισσότερο μυαλό απ' όσο διαθέτουν στην αξωματκή αντιπολίτευση. Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας όχι απλώς αθωώνει τον Τραμπ και την παρέα του αλλά δικαιολογεί απολύτως την πρωτοβουλία τους. Διαβάστε με πολλή προσοχή, λόγω ολισθηρότητας από τα σάλια:
Η καταδίκη κάθε χρήσης χημικών όπλων, πόσω μάλλον κατά αμάχων, είναι απερίφραστη.  Δυστυχώς, αυτό που συνέβη στην πόλη Ντούμα, στην Ανατολική Γούτα, δεν ήταν μεμονωμένο. Δεν ήταν η πρώτη φορά που χρησιμοποιήθηκαν τέτοια όπλα στη Συρία. Το γεγονός αυτό καθιστά επιτακτική τη λήψη αποτρεπτικών μέτρων για την αποφυγή επανάληψης τέτοιων απάνθρωπων ενεργειών.  Η σημερινή περιορισμένη και στοχευμένη πυραυλική επίθεση σε συγκεκριμένους στόχους στη  Συρία κατέστη αναγκαία μετά την αποτυχία της διπλωματίας στο πλαίσιο του ΟΗΕ. Όπου τελικώς δεν υιοθετήθηκε μια συγκεκριμένη πρόταση, παρά το ότι είχε την υποστήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας των κρατών-μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας. Τώρα χρειάζεται να επικρατήσει σύνεση και αυτοσυγκράτηση από όλες τις πλευρές, προκειμένου να αποφευχθεί κλιμάκωση και γενικευμένη ανάφλεξη στην περιοχή. Κάτι που θα είχε απρόβλεπτες, μακροχρόνιες και διευρυμένες αρνητικές συνέπειες.  Ο ΟΗΕ και η ΕΕ θα πρέπει να εμπλακούν πιο ενεργά και αποτελεσματικά στη διαχείριση και την αποκλιμάκωση της κρίσης στη Συρία.
Αναρωτιέμαι αν ο κ. Κουμουτσάκος τα σκέφτηκε μόνος του όλα αυτά ή αν τηλεφωνήθηκε με τον Λευκό Οίκο και τα έγραψε καθ' υπαγόρευση. Όπως και νά 'χει πάντως, η θέση του κόμματος έχει μια συνέπεια: είμαστε αμερικανόδουλοι. Όχι σαν το ΠαΣοΚ, όπου δεν ξέρουν τι τους γίνεται και άλλα λέει ο ένας και άλλα ο άλλος! Δείτε πρώτα την επίσημη ανακοίνωση του κόμματος:
Οι στρατιωτικές επεμβάσεις δεν λύνουν τα προβλήματα. Τα περιπλέκουν με απρόβλεπτες συνέπειες. Αυτό που χρειάζεται είναι μια αξιόπιστη στρατηγική από πλευράς διεθνούς κοινότητας για τον ειρηνικό τερματισμό της εμφύλιας σύγκρουσης στη Συρία , στρατηγική που σήμερα δεν υπάρχει. Επείγει  να ενταθούν οι διπλωματικές προσπάθειες. Επιβάλλεται η έρευνα από τον ΟΗΕ για την χρήση χημικών και για τα εγκλήματα πολέμου που συντελούνται.
Περίληψη της ανακοίνωσης του υπουργείου εξωτερικών, θα μου πείτε και με το δίκιο σας. Δεν γίνετα η παραμικρή αναφορά στους τραμπούκους αλλά δεν επιβραβεύονται κιόλας, όπως έκανε η Νέα Δημοκρατία. Μην ανησυχείτε, όμως, γιατί τους επιβράβευσε ο Ανδρέας Λοβέρδος:
Δικαιολογημένο με βάση την αρχή της αναλογικότητας το τιμωρητικό πλήγμα των συμμάχων μας εναντίον του δικτατορικού καθεστώτος της Δαμασκού, που διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας χρησιμοποιώντας απαγορευμένα χημικά όπλα σε αμάχους και μικρά παιδιά.
Από την πλευρά της, οι φασίστες τής Χρυσής Αυγής εκδίδουν άλλη ανακοίνωση-περιβόλι, όπου ούτε αυτοί βγάζουν άχνα για τις ΗΠΑ (μη κακοκαρδίσουν τον Τραμπ, τα παιδιά!), παίρνουν έμμεσα το μέρος της Ρωσίας, μπερδεύουν μέσα και τον Ερντογκάν και "αποκαλύπτουν" ότι πίσω από όλα αυτά βρίσκονται (όπως πάντα!) οι... εβραίοι. Κι όλα αυτά σε λίγες γραμμές:
Οι βάρβαρες επιθέσεις εναντίον της νόμιμης κυβέρνησης Άσαντ και του συριακού Έθνους συνιστούν έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, μέρος του συνολικού σχεδίου του διεθνούς σιωνισμού για κυριαρχία στην Μέση Ανατολή και αιχμή του δόρατος της Δύσεως ενάντια σε Ιράν, Ρωσία και Κίνα. Όσοι τις χειροκροτούν (ΝΔ και λοιποί) ταυτίζονται με τον εγκληματία Ερντογάν. 
Μακρόν, Τραμπ και Μαίυ στην σύνοδο των G7 τον Μάιο του 2017.

Τελικά, μόνο το ΚΚΕ τόλμησε να καταδικάσει απερίφραστα και στα ίσια τους τρεις συμμάχους και να καταδείξει με σαφέστατο τρόπο την αιτία αυτού του πολέμου:
Με τη σημερινή επίθεσή τους στη Συρία, οι ΗΠΑ, η Μ. Βρετανία και η Γαλλία, με τη στήριξη και την ανοχή των άλλων κρατών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ματώνουν για μια ακόμη φορά τους λαούς της περιοχής, καταστρέφουν και διαμελίζουν κράτη, αξιοποιώντας κατασκευασμένα στοιχεία και προσχήματα. (...) Πραγματικός τους στόχος είναι ο έλεγχος των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των ενεργειακών δρόμων, των σφαιρών επιρροής. Αυτός ο στόχος τούς φέρνει σ' αντιπαράθεση μ' άλλα ισχυρά καπιταλιστικά κράτη και περιφερειακές δυνάμεις, με κυβερνήσεις που δεν τους είναι αρεστές, γιατί υπηρετούν ανταγωνιστικά σχέδια (...)
Αυτά σημείωσα διαβάζοντας ειδήσεις και ανακοινώσεις. Σας τα παραθέτω για να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα και να με απαλλάξετε κι από τον κόπο να σχολιάζω.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν χρειάζεται να Σχολιάσεις τίποτα Θοδωρή. Σκέτο Φαρμάκι είσαι για ολόκληρο το ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ. Τα ....παιδιά..... ΣΚΟΥΖΟΥΝ. ΑΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ ΣΥΝΤΡΟΦΕ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Ωραία τους το είπε ο σ.Κατσώτης το πρωί στον ΣΚΑΙ. Καλούμε την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ να καταθέσει στεφάνι στο Αγαλμα του Τρούμαν και να αφήσει ήσυχους τους Νεκρούς στην Καισαριανή. Αρε κρίμα και αδικια μεγάλη. Δεν ζούνε ....ΓΙΓΑΝΤΕΣ..... σαν τους ΚΥΡΚΟ ΦΑΡΑΚΟ ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΗ ΠΑΣΑΛΙΔΗ και σια..... να τους ΚΑΜΑΡΩΣΟΥΜΕ δίπλα στο ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΤΡΟΥΜΑΝ. ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...


Ποιος άλλος μπορεί να κάνει τόσο όμορφα παιχνίδια, εκτός από την πραγματικότητα;

χεχεχε

συνωμοσίες, απλά η πραγματικότητα ξεπερνάει και την πιο ευφανταστη φαντασία...

Πραγματικός τους στόχος είναι ο έλεγχος των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των ενεργειακών δρόμων, των σφαιρών επιρροής.

και όχι μόνο, η Συρία δεν έχει πετρέλαιο (στα μεγέθη Ιράκ 'η/και Λιβύης), απλά έχει ρώσικο λιμάνι και αεροδρόμιο και κάπως πρέπει να βρεθεί η αφορμή για τον τρίτο παγκόσμιο (πραγματικό και όχι οικονομικό) πόλεμο, η καταστροφή παραγωγικού δυναμικού μόλις άρχισε ....

Και εντελώς συμπτωματικά και συνωμοσιολογικά :
Τυχαία η γεωργία εισέβαλλε στη νότιο οσετία παραμονή των ολυμπαικών του 2008,
τυχαία το βαρελάκι πετρέλαιο από 150 δολλαριάκια έπεσε στα 60 (επειδή τριπλασιάστηκε η προσφορά ή υποτριπλασιάστηκε η ζήτηση)
τυχαία η "παντοδύναμη" ουκρανία ξεκίνησε την ανατροπή του φιλορώσου προέδρου της το 2014,
τυχαία τώρα ανακαλύφθηκαν χημικά στη Συρία (όπως και τα πυρηνικά του σαντάμ)...

Πιο άτυχος κερδίζεις και το τζόκερ...


Ανώνυμος είπε...

.....Πραγματικός τους στόχος είναι ο έλεγχος των Πλουτωπαραγωγικών πηγών των ενεργειακών δρόμων των σφαιρών επιρροής...... Πολύ σωστά συμφωνούμε. Αυτό επιδιώκουνε στον ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΗΠΑ ΝΑΤΟ Ε.Ε ΡΩΣΣΙΑ ΚΙΝΑ ΙΡΑΝ ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΣΥΡΙΑΣ για αυτό και σφάζουν τον λαό. Εξω λοιπόν απο κάθε ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. ΜΠΡΑΒΟ.. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Unknown είπε...

Φίλε Θοδωρή νομίζω αδικείς τους συμμάχους. Πρέπει να αναγνωρίσεις ότι έχουν βελτιώσει τις προφάσεις για να εμπλέκονται σε πολεμικές δράσεις εκτός συνόρων. Οι μεν Άγγλοι κυρησσαν πόλεμο γιατί δε τους άφηναν να πουλάνε όπιο στην Κίνα, ενώ οι Γάλλοι κατέλαβαν την Ινδοκινα για δέκα ιεραποστολους.

Ωστόσο πέρα από το σαρκασμό θα ήθελα να σημειώσω ότι η ανέχεια των ανθρώπων, συμπεριλαμβανω και τον εαυτό μου εφόσον και η χώρα μου έλαβε εμμέσως μέρος σε τέτοιες ενέργειες, τους καθιστά συνένοχους δολοφόνους. Γιατί πέρα από τον ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα τέτοιων ενεργειών υπάρχει και ο ανθρώπινος παράγοντας που υπερβαίνει τις όποιες πολιτικές πεποιθήσεις μπορεί κανείς να έχει.

Βαγγέλης

Ανώνυμος είπε...

Τα αεροπλανοφόρα έρχονται, μαζί με τις βάσεις και τους Αμερικανούς που θα φύγουν από την Συρία "το συντομότερο" όπως είπε ο Τράμπ, με τον ίδιο τρόπο που φύγαν οι βάσεις το 81. Επίσης δεν συμμετέχουμε καθόλου, αλλά τελικά συμμετέχουμε έμμεσα και πάμε σφεντόνα για το άμεσα!
Η κατάσταση είναι παρανοϊκή περισσότερο από κάθε φορά, και τα ΜΜΕ έχουν βάλει τα πλυντήρια μυαλών στο φουλ!
Οι αστοί θέλουν να ξεκινήσουν πόλεμο, αλλά ή έχουν ξεχάσει το πως να το κάνουν χωρίς αντιπροσώπους ή απλά έχουν χεστεί πάνω τους, με το τι μπορεί να φέρει ένας τέτοιος πόλεμος...
Γι'αυτό κοροϊδεύουν τον κόσμο σαν να έχουν όλοι IQ κάτω από 2, όπως και γι'αυτό έχουν φροντίσει ο κόσμος να κοροϊδεύετε τόσο εύκολα, και να έχει άποψη μόνο για το πόσους επιτάφιους μπορεί να σηκώσει ο Ντάνος...

Οι κομμουνιστές για μια ακόμα φορά η μόνη νησίδα λογικής, ανθρωπιάς, σοβαρότητας και ελπίδας.
Κάνουν πολύ μεγάλο λάθος οι αστοί που μας αφήνουν σιγά σιγά να παίξουμε μπάλα μόνοι μας, αλλά από την άλλη δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς, και εκτός αυτού μας υποτημάνε πάρα πολύ!
Καλά μυαλά, γιατί σύντομα θα ακούμε τους αστούς να μιλάνε στο λαό σαν να μιλάνε σε τσιμέντα, και εμείς θα πρέπει σε αυτές τις συνθήκες να κάνουμε επανάσταση. Όπως ξέρουμε καλά όμως, αυτόν το λαό έχουμε και με αυτόν πρέπει να κάνουμε επανάσταση, και έτσι θα γίνει!

Ιωσήφ ο οπορτουνοφάγος

Ανώνυμος είπε...

η καλύτερη ανάλυση κατά τη γνώμη μου βρίσκεται εδώ
http://www.iskra.gr/%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%AF%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%81%CF%83%CF%85%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7/
αφορά έμμεσα και το ΚΚΕ βέβαια, αφού μαζί με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και με την λογική των ίσων αποστάσεων, πλειοδοτούν στη δημιουργία ενός θεωρητικού υπόβαθρου για την στήριξη των διεθνών νταβατζήδων του ΝΑΤΟ

Ανώνυμος είπε...

Ο Καπιταλισμός βρίσκεται παγκόσμια στο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ. Ασφαλώς και είναι η Νταβατζήδες σε βάρος των λαών. Ας Σκούζουν όσο θέλουν τα ΚΑΡΑΚΟΛΙΑ του ΡΩΣΣΙΚΟΥ ΙΡΑΝΙΚΟΥ ΚΙΝΕΖΙΚΟΥ Ιμπεριαλισμού. Δεν υπάρχει τίποτα παράξενο για τα ΚΑΡΟΚΟΛΙΑ του Καπιταλισμού όλων των αποχρώσεων. Ιμπεριαλιστική χώρα η Ελλάδα απο το 1911.... και το ΚΚΕ βαδίζει απόλυτα σωστά μετά απο το Απόλυτο ξεσαβούρωμα στην 27χρονη πορεία του. ΟΙ Οπορτουνιστές της Ανταρσύα αναγκασμένοι για να μη ξεφτιλιστούν τελείως προσπαθούν να κρατήσουν τα προσχήματα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Απάντηση ακόμα να πάρω. Το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ γιατί δεν πήρε την Εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944...... Γιατί Εγκλώβισε τον λαό κάτω απο την ΣΗΜΑΙΑ της ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ και του ΑΓΓΛΙΚΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ και με ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟ ΚΑΖΕΡΤΑ κατέστρεψε τα πάντα. ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΞΑΝΑΓΥΡΙΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ. ΜΑΛΙΣΤΑ........... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Τα Λαφαζανάκια της Συμμορίας του Αθλιου Φαράκου που όρμησαν το 1991 να διαλύσουν το ΚΚΕ. Αφου σπάσανε τα μούτρα τους ο Καπιταλισμός τους κράτησε για 20 χρόνια εφεδρεία. Τους χρειάστηκε το 2012 για να ρίξουν το ΚΚΕ στον Οπορτουνιστικό τους Βόθρο. Ξανα σπάσανε τα Μούτρα τους ξεβρακώθηκε και ο ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ και σήμερα πουλάνε τρέλα. .....ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΚΑΛΟ..... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Το 1917 ο ΛΕΝΙΝ με τους ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ ήταν ...πράκτορες..... των Γερμανών τους έφτιαχναν ...θεωρητικό υπόβαθρο...... Αντίθετα η ΣΠΑΡΤΑΚΙΣΤΕΣ ήταν ....πρακτορες.... των Ρώσσων. Τους έφτιαχναν ....θεωρητικό υπόβαθρο....... Μιλάμε σπάει Καρύδια.... η ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΗ........... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Πες στον Φιλαράκο σου τον Λαφαζάνη να μη κόβει τα σχόλια. Τόσο πολύ πονάει..... Που είναι ο Πλουραλισμός σας ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΑ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ