Πνευματικά δικαιώματα δεν υπάρχουν. Οι ιδέες πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθερα. Άρα...
... η αντιγραφή όχι απλώς επιτρέπεται αλλά είναι και επιθυμητή, ακόμη και χωρίς αναφορά της πηγής!

Η γλώσσα κόκκαλα τσακίζει

- "Ο λόγος που μ' άφησες έξω από την υπόθεση", είπε ήσυχα, "ήταν ότι νόμισες πως η αστυνομία δεν θα πίστευε ότι σκέτη περιέργεια μ' έσπρωξε να κατέβω εκεί κάτω χτες το βράδυ. Θα υποψιάζονταν ίσως ότι είχα κάποιον ύποπτο λόγο και θα με σφυροκοπούσαν μέχρι να σπάσω".
- "Πώς ξέρεις αν δεν σκέφτηκα το ίδιο πράγμα;"
- "Οι αστυνομικοί είναι κι αυτοί άνθρωποι", είπε ξεκάρφωτα.
- "Έχω ακούσει ότι σαν τέτοιοι ξεκινάνε".

[Ραίημοντ Τσάντλερ, "Αντίο, γλυκειά μου", εκδόσεις Λυχνάρι, 1990 (σελ.: 54)]

16 Απριλίου 2018

Τί συμβαίνει με τα "Λευκά Κράνη";

Το θέμα των ημερών είναι, οπωσδήποτε, οι εξελίξεις στην Συρία. Σίγουρα έχετε ακούσει πολλά και, ενδεχομένως, έχετε διαβάσει περισσότερα για όσα συμβαίνουν εκεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Ας προσπαθήσουμε να συμπτύξουμε τα γεγονότα σε λίγες γραμμές, πριν συνεχίσουμε. Στο μεταξύ, θυμηθείτε τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιήθηκε η -αποδεδειγμένα πλέον- πλαστή πληροφορία περί ύπαρξης χημικού οπλοστασίου ώστε να εξαπολυθεί η δεύτερη επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράκ, η οποία κατέληξε στην ανατροπή τού Σαντάμ Χουσσεΐν και σημειώστε ότι ΗΠΑ-Αγγλία-Γαλλία επέβαλαν την τιμωρία τους στον Άσσαντ χωρίς να ερευνήσουν την ορθότητα των καταγγελιών και χωρίς να λάβουν υπ' όψη τους τον ΟΗΕ.

Την περασμένη Τετάρτη, οι κυβερνητικές δυνάμεις κατάφεραν να εκκαθαρίσουν τον πιο κοντινό θάλακα των αντικαθεστωτικών ανταρτών στην Ντούμα, μια πόλη 110.000 κατοίκων, που βρίσκεται μόλις δέκα χιλιόμετρα βορειοανατολικά από το κέντρο τής Δαμασκού. Αμέσως μετά, βγήκε μια οργάνωση εθελοντών διασωστών και κατήγγειλε ότι κατά την επίθεσή του ο συριακός στρατός χρησιμοποίησε χημικά όπλα. Η Δύση "αγανάχτησε" με τον "δικτάτορα" Άσσαντ, ο οποίος δεν δίστασε να πλήξει με χημικά όπλα αθώους πολίτες και αποφάσισε να τον "τιμωρήσει". Τον ρόλο του αρχιτιμωρού ανέλαβαν οι ΗΠΑ και σε βοήθειά τους έσπευσαν η μεγάλη Βρεττανία και η Γαλλία. Με όλους αυτούς διαφώνησαν πολλοί, με πρώτη και καλύτερη την Ρωσσία, η οποία κατήγγειλε ότι κανένα χημικό όπλο δεν χρησιμοποιήθηκε και η σχετική "πληροφορία" κατασκευάστηκε από την οργάνωση εθελοντών που αναφέραμε, ώστε να χρησιμοποιηθεί ως δικαιολογία για να πληγεί ο Άσσαντ.

"H Αλ Κάιντα / Λευκά Κράνη σώζει το ίδιο κορίτσι τρεις φορές σε τρεις μήνες"   [Channel4]

Ποιοί είναι, όμως, αυτοί οι εθελοντές; Πρόκειται για μια ανθρωπιστική Μη Κυβερνητική Οργάνωση με την ονομασία Συριακή Πολιτική Άμυνα (Syria Civil Defence - SCD), γνωστότερη ως Λευκά Κράνη (White Helmets). Η SCD ιδρύθηκε το 2014 και προήλθε από την συνένωση μικρών ομάδων εθελοντών, οι οποίες δραστηριοποιούνταν στα πρώτα χρόνια τού συριακού εμφύλιου, κυρίως στο Χαλέπι. Το στήσιμο της οργάνωσης ανέλαβε ο απόστρατος βρεττανός αξιωματικός -και νυν μισθοφόρος- Τζέιμς Λε Μεσουριέρ, ενώ η εκπαίδευση των "εθελοντών" έγινε σε τουρκικό στρατόπεδο, στην περιοχή τού Γκάζιαντεπ. Σήμερα η SCD αριθμεί κάπου τρεις χιλιάδες μέλη, οι οποίοι χαρακτηρίζονται ως εθελοντές αλλά παίρνουν κανονικό μηνιαίο μισθό.

Η οργάνωση δεν φαίνεται να έχει οικονομικό πρόβλημα. Ο ετήσιος προϋπολογισμός της φτάνει τα 30 εκατ. δολλάρια, με τα χρήματα να εισρέουν από παντού. Πρώτη και καλύτερη η Μεγάλη Βρεττανία με πάνω από 32 εκατ. στερλίνες έως το 2016 ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι η βρεττανική κυβέρνηση ενέκρινε κονδύλι 5,3 εκατ. στερλινών για την εκπαίδευση (;) σύρων δημοσιογράφων, οι οποίοι προωθούν την δράση τής SCD στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Από το 2016, η οργάνωση χρηματοδοτείται και από την Chemonics, μια ιδιωτική εταιρεία διεθνούς ανάπτυξης με έδρα τις ΗΠΑ. Επίσης, έχει ενταχθεί στο "Πρόγραμμα Επιχειρήσεων Ειρήνης και Σταθερότητας" της καναδικής κυβέρνησης. Χρήματα στέλνουν ακόμη: η Υπηρεσία Διεθνούς Συνεργασίας τής ιαπωνικής κυβέρνησης, τα υπουργεία εξωτερικών Ολλανδίας και Νέας Ζηλανδίας, οι κυβερνήσεις Γερμανίας και Δανίας, η Yπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ USAID (η USAID έδωσε από το 2013 ως το 2016 πάνω από 23 εκατ. δολλάρια) κλπ, ενώ πλήθος μεμονωμένων δωρεών έχουν γίνει στο Ταμείο Ηρώων της, το οποίο παρέχει περίθαλψη στους εθελοντές της. Μεταξύ των αρωγών τής οργάνωσης βρίσκεται και ο πολύς Τζωρτζ Σόρος.

Κι ενώ η Δύση κάνει τα πάντα για να ενισχύει τα "Λευκά Κράνη" (το 2016 προωθήθηκε ως και η υποψηφιότητα της οργάνωσης για το Νόμπελ Ειρήνης), η απέναντι πλευρά (Συριακή κυβέρνηση, Ρωσσία, Ιράν κλπ) προβαίνει σε απανωτές αποκαλύψεις και καταγγελίες εις βάρος τους. Ο πρόεδρος της Συρίας έχει κατηγορήσει ευθέως τους επί κεφαλής τής SCD ως τρομοκράτες και μέλη της Αλ-Κάιντα, ισχυρισμός για τον οποίο υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις αλλά όχι ατράνταχτες αποδείξεις. Τις προάλλες, δόθηκε στην δημοσιότητα (μάλλον από τους ρώσσους) βίντεο με "λευκοκρανίτες" να εκπαιδεύουν μικρά παιδιά να υποκρίνονται τα θύματα χημικής επιδρομής, συνοδευόμενο από την καταγγελία ότι με τέτοιο στημένο υλικό "τεκμηριώθηκε" η χρήση χημικών όπλων εκ μέρους του συριακού στρατού.

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλές καταγγελίες εις βάρος τής SCD. Από τις πλέον σοβαρές είναι αυτές που συνδέουν τα "Λευκά Κράνη" με τους τζιχαντιστές τού ISIS. Πέρυσι διέρρευσε από άγνωστη πηγή φωτογραφικό υλικό που πιστοποιούσε την καλή σχέση τζιχαντιστών και "εθελοντών", όπου οι δεύτεροι συνεργάζονταν με τους πρώτους προκειμένουν να θάψουν ακρωτηριασμένα πτώματα φιλοκυβερνητικών στρατιωτών, κάτι που ανάγκασε την SCD να απομακρύνει έναν από τους εθελοντές της, ο οποίος αναγνωρίστηκε. Πάντως, σύμφωνα με τον βρεττανικό Guardian, "η συμμετοχή εθελοντών τής οργάνωσης σε τέτοια μεμονωμένα περιστατικά παρουσιάζεται διογκωμένη προκειμένου να δυσφημιστεί ολόκληρη η οργάνωση".

Πού βρίσκεται η αλήθεια; Κανείς δεν μπορεί να πει ακόμη με βεβαιότητα. Είναι γεγονός ότι η αξιοπιστία κάποιου, ο οποίος χρηματοδοτείται και υποστηρίζεται ένθερμα από ΗΠΑ, Βρεττανία, Τουρκία, Σόρος κλπ, έχει οπωσδήποτε πρόβλημα. Δυστυχώς, όμως, δεν είναι λιγώτερο προβληματικό το να στηρίζονται οι εναντίον σου κατηγορίες από την Ρωσσία και το Ιράν. Βεβαίως, ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον αλλά η ιστορία τώρα γράφεται...

Ιντλίμπ, Συρία: "Εθελοντές" της SCD και μαχητές της Αλ Κάιντα με την σημαία του ISIS πανηγυρίζουν μαζί.

-------------------------------------------------
Διαβάστε, επίσης:
- Olivia Solon, "How Syria's White Helmets became victims of an online propaganda machine", Guardian, 18/12/2017.
- Tom O'Connor, "Syria’s White Helmets, Subject of Oscar-Winning Film, Caught Dumping Dead Soldiers, Fire Volunteer", Newsweek, 22/6/2017.
- Emma Gray Ellis, "Inside the Conspiracy Theory That Turned Syria's First Responders Into Terrorists", Wired, 30/4/2017.
- "The rise of Syria’s White Helmets", Economist, 15/10/2016.
- Marc Daou, "High praise for Syria’s 'White Helmets' – but who are they?", France24, 17/9/2016.
- Patrick Worrall, "Eva Bartlett’s claims about Syrian children", Channel4, 20/12/2016.
- Inside Syria Media Center, "The Chemical Attack in Syria’s Douma Is Just Another “Fake News” from the “White Helmets”", Global Research, 14/4/2018.
- Rick Sterling, "The ‘White Helmets’ Controversy", Strategic Culture, 25/10/2016

22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ οτι η χρήση χημικών δεν έγινε απο την Συριακή Κυβέρνηση. Δεν είχε λόγο να το κάνει με την τροπή που έχει πάρει ο Ιμπεριαλιστικός πόλεμος υπερ της και των Συμμάχων της ΡΩΣΣΩΝ ΚΙΝΕΖΩΝ ΙΡΑΝΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ. Η Τραγωδία βρίσκεται στην Σφαγή του Συριακού λαού για το ποιός θα πάρει καλύτερο μερίδιο απο την λεια και η απουσία Κ.Κ να δέίξει την διέξοδο στον λαό. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Σταμάτης Ι. Σολανάκης είπε...

Μία από τις μεγάλες υπερπαραγωγές τους…..

White Helmets Mannequin Challenge

https://www.youtube.com/watch?v=Zgl271A6LgQ

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ συνεχίζει την Εγκληματική της πορεία. Συμμετέχει μέχρι τα Μπούνια στον ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ στην Συρία και σήμερα στην Αθηνα χτύπησε Φοιτητές και Σπουδαστές σε διαδήλωση για το θέμα. ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΟ. Αυτή ακριβώς είναι η ΑΡΙΣΤΕΡΑ και ο ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟΣ ΤΗΣ ΡΟΛΟΣ. Που είναι όλοι αυτοί που φώναζαν γιατί το ΚΚΕ δεν αναλαμβάνει κυβέρνηση μαζί με τον τΣΥΡΙΖΑ. ΑΦΩΝΙΑ ΠΛΗΡΩΣ. ΜΑΛΙΣΤΑ....... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

προβληματικό είναι επίσης να τηρεί κάποιος ίσες αποστάσεις μεταξύ ΗΠΑ, Βρεττανίας, Τουρκίας, Σόρος κλπ από τη μιά και Ρωσίας, Ιράν, Συρίας από την άλλη. Μεταξύ μιας νόμιμης κυβέρνησης που έκανε μια συμφωνία ως κυρίαρχο κράτος με τους Ρώσους από τη μιά και των διεθνών νταβατζήδων του νεοταξικού ιμπεριαλισμού από της άλλη.

Ανώνυμος είπε...

Χα Χα. Προβληματικό είναι το να ξεχωρίζει κάποιος τους Καπιταλιστές Ιμπεριαλιστές σε ...καλούς... και κακούς και να προσπαθεί να εγκλωβίσει τους λαούς σε παραμύθια. Απο αυτή την λογική καταστράφηκε ο λαός μας τον ΟΚΤΩΒΡΗ 1944 και δεν πήρε την εξουσία λόγω ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ. Αυτά τα κόλπα τελειώσανε το 1991..... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Σταμάτης Ι. Σολανάκης είπε...

@ανώνυμος 7:14: Πρέπει να σκεφτείς αγαπητέ τι συμφέροντα έχει η Ρωσία εκεί. Ο Άσαντ έδωσε το 2011 τα πετρέλαια της Συρίας σε Ρωσικές εταιρίες + ότι οι Αμερικανοί θέλουν ελεύθερο μονοπάτι και άρχισε το νταρκτιντι... Άρα φίλε μην αθωώνεις. Από την άλλη κανείς δεν τσουβαλιάζει. Όλες οι διαδηλώσεις του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, εναντίον ΝΑΤΟ /ΕΕ στρέφονται. Ξέρουμε ποιοι ειναι οι δολοφόνοι των λαών πάρα πολύ καλά

Ανώνυμος είπε...

http://ellinikahoaxes.gr/2018/04/16/white-helmet-false-flag-operation-debunked/

Σταμάτης Ι. Σολανάκης είπε...

@ανωνυμος 3:24

Μας επισες πραγματικα....και συ και τα ellinikahoaxis... από οποί και να το πιάσεις βρωμάει. Είναι χιλιάδες τα βίντεο που έχουν στήσει με τα ίδια και τα ίδια παιδάκια ως "θύματα" του Άσαντ. Άστα ...βράσε ρυζι και ας τον πούστη να σφυρίζει. Που μου βγήκες να μου δικαιολογήσεις τους επιχορηγούμενους από τις ΗΠΑ. Το κείμενο από πάνω το διάβασες? παπαρια διάβασες και δεν σε νοιάζει κιόλας. Όπως δεν νοιάζει και κανένα
Τραμπ ή Μεη ή Μακρον για τα παιδάκια στην Συρία. Πως να τους νοιάζει? Επιχορηγώντας το Ισλαμικό κράτος? (καθ ομολογία του Ολαντ)?

Μαύρο πρόβατο είπε...

Δείτε και τις δηλώσεις του (μέγα) )παλιοροκά

Ανώνυμος είπε...

Απλά καταπίνετε αμάσητες θέσεις της ηγεσίας του κόμματος σας, όποιες κι αν είναι αυτές, όπως κάνουν οι σημερινοί συριζαίοι. Που είναι το μεμπτό κύριε Σολανάκη στη συνεργασία Άσαντ με τη Ρωσία; Δεν είναι νόμιμη κυβέρνηση ο Άσαντ; Στην οποία συμμετέχει και το κομμουνιστικό κόμμα; Δεν έχει το δικαίωμα να συνάπτει διμερείς και διεθνείς συμφωνίες υπέρ του εθνικού του συμφέροντος; Θα έπρεπε να απεμπολίσει αυτό το δικαίωμα για να μη θιγούν τα αμερικανικά συμφέροντα; Που είναι η διεθνιστική αλληλεγγύη του ΚΚΕ προς τον συριακό λαό; Προς τους συντρόφους που συμμετέχουν στην κυβέρνηση Άσαντ; Η Κούβα έστειλε βοήθεια και τάσσεται υπέρ του δίκαιου αγώνα του συριακού λαού, αν αυτό σας λέει κάτι. Ενδοϊμπεριαλισμός δεν υπάρχει. Σήμερα ο ιμπεριαλισμός είναι πλανητικός διότι ο στόχος είναι η παγκόσμια κυβέρνηση, ο ολοκληρωτικός ιμπεριαλισμός. Συνεπώς όλες οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις θα πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να επιτευχθεί ο στόχος. Γι αυτό ακριβώς η Ρωσία δέχεται πόλεμο. Αν καταφέρουν να ενσωματώσουν τη Ρωσία, χαθήκαμε όλοι. Αλλά πότε η αριστερά είχε εκτιμήσει σωστά τα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο για να το κάνει και σήμερα;

Μαύρο πρόβατο είπε...

Ανώνυμε από πάνω, η (ελειμματική) κατανόηση του ιμπεριαλισμού είναι δικό σου θέμα, δε θα επαναλάβουμε εδώ την παλιά αντιπαράθεση στις υπεριμπεριαλιστικές σαπουνόφουσκες του Κάουτσκυ.
Το καθήκον σου όμως είναι να σταθείς αλληλέγγυος στους συλληφθέντες στη διαδήλωση ενάντια στην πρόσφατη ευρωατλαντική επιδρομή στη Συρία, διαδήλωση της οποίας ψυχή ήταν το ΚΚΕ πεί της ηγεσίας του οποίου διατρίβεις. Αν είσαι εκεί, μπροστά στη ΓΑΔΑ, μπορείς να κερδίσεις τη διάλυση της σύγχισής σου.

Μαύρο πρόβατο είπε...

update: σήμερα, στα Δικαστήρια!

Ανώνυμος είπε...

Το Γνωρίζουμε οτι οι ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΕΣ καταπίνουν αμάσητο το ΧΟΡΤΟ που τους προσφέρει απλόχερα ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ. Ολόκληρη η Ιστορία του 20ου αιώνα αποτελεί πάνθεον για τα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ σε ρόλο 5ης Φάλαγγας. Δολοφόνησαν την Λούξεμπουργκ και τον Λίμπνεχτ πνίξανε όλες τις επαναστάσεις στο αίμα το 1918 20 βοήθησαν στην Ανοδο του Φασισμού σαν Γνήσιοι ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ κατέστρεψαν την Κ.Δ απο το 1935 και μετά συνομώτησαν στον Κόκκινο Στρατό για την ανατροπή των Μπολσεβίκων. Το 1956 επικράτησαν στην ΕΣΣΔ και με την ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ εφαρμογή νόμων του Καπιταλισμού ΣΤΑΔΙΑΚΑ σε μια πορεία καταστρέψανε τα πάντα. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στην ΚΟΥΒΑ Τα τελευταία χρόνια. Βρίσκεται σε πορεία Ανατροπής του Σοσιαλισμού. Μάπα λοιπόν το Καρπούζι. Τι θα είχε συμβεί στην χώρα μας αν το 1991..... είχε επικρατήσει η ΣΥΜΜΟΡΙΑ του ΑΘΛΙΟΥ ΦΑΡΑΚΟΥ. Θα ερχόντουσαν σήμερα με κλεμμένο τον Τίτλο και την ΣΦΡΑΓΙΔΑ του ΚΚΕ και θα λέγανε τις ίδιες ΜΑΛΑΚΙΕΣ με το ΣΥΡΙΑΚΟ κ.α. Νόμιμη κυβέρνηση στον Καπιταλισμό δεν υπάρχει. Για ΑΝΕΚΔΟΤΟ είναι πράγματι καλό. ΡΩΣΣΙΑ ΚΙΝΑ ΙΡΑΝ είναι ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ χώρες που παλεύουνε για να βελτιώσουνε την θέση τους στην ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΥΡΑΜΙΔΑ. Χεστήκαμε λοιπόν για το ποιός θα πάρει καλύτερο μερίδιο απο την λεια. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Η Αλληλεγγύη του ΚΚΕ στον Συριακό λαό είναι καθημερινή και πολύτιμη. Είναι ο καθημερινός αγώνας των Κομμουνιστών στην χώρα μας μέσα απο την ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για την ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ του λαού με ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΟΧΟ την Εξοδο απο την Ε.Ε με ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ. .....συντρόφους..... στην Κυβέρνηση ΑΣΑΝΤ δεν έχουμε. Αυτά ΨΟΦΗΣΑΝΕ ΤΟ 1991. Στους Κομμουνιστές της Συρίας δίνουμε το χέρι να σηκωθούν και τους δείχνουμε την διέξοδο. Αφήνουμε τα ΚΑΡΑΚΟΛΙΑ του Καπιταλισμού να ΣΚΟΥΖΟΥΝ. Τα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ τον 20ο ΑΙΩΝΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΑ. ΔΕΝ ΤΣΙΜΠΑΜΕ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Για το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ....ΛΑΟΚΡΑΤΊΑ.....ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ που κατέστρεψε τον λαό και του στέρησε την Εξουσία τον ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 1944 έπεσε ΜΟΥΓΚΑ. Τι να πει άλλωστε ο κάθε ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΗΣ. ΓΙΑ ΤΑ ....ΣΤΑΔΙΑ...... ΜΑΛΙΣΤΑ.. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Και για το ξεκάρφωμα πετάμε και κάτι εναντίον των ....ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ..... συριζαίων. Αμ πως...αρα πριν ο Σύριζα συνασπισμός ...εσωτερικό.... ΕΔΑ.... ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Ιδεολογικοί τους πρόγονοι ήταν μια χαρά..... ΜΑΛΙΣΤΑ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Σταμάτης Ι. Σολανάκης είπε...

Ανώνυμε 10:54 ή αλλιώς παλιέ μου φίλε, γνώριμε, συμμαθητή ,θαμώνα... , λες : "Που είναι το μεμπτό κύριε Σολανάκη στη συνεργασία Άσαντ με τη Ρωσία" το μεμπτό ειναι ότι τα πετρέλαια μιας χωράς ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΚΑΝΕΝΟΣ ΑΣΑΝΤ , ΠΟΥΤΙΝ ,ΤΡΑΜΠ ΚΛΠ ή εταιριών ρώσικων ή αμερικάνικων, και άλλων σκατοκαπιταλιστων . Ο ορυκτός πλούτος κάθε χώρας,το νερό της, ο ήλιος της, ανήκουν ....
ΜΟΝΟ στον λαό της! Εκεί ειναι το πρόβλημα. Μπας και ήταν και τσιφλίκι του και τα πουλάει? του τα έδωσε ο πατέρας του? τι μας λέτε.. ας μιλήσουμε για τον Σύριζα και τότε να τον δικαιολογήσουμε λίγο που κάνει και καλές συμφωνίες όπως λένε μερικοί. Που το μεμπτό? Δεν έχει νόμιμη κυβέρνηση ο Συριζα? δεν θα θέλανε πολλοί να συμμετέχει και το ΚΚΕ για να το εξαφανίσουν? δεν έχει δικαίωμα να συνάπτει διμερείς σχέσεις π.χ. με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ? θα επρεπε να μην το κάνει για να μη θιγούν τα Ρωσικά συμφέροντα? Αυτά και πολλά άλλα, ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΕΠΙΧΗΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΣΑΣ, λένε και οι συριζεοι. Όμορφα. Τους κάλεσε λέει ο Άσαντ τους Ρώσους. Και τους Αμερικανούς και τον ΤΡΟΥΜΑΝ(το έπιασες έτσι?) τον κάλεσε η νόμιμη ελληνική κυβέρνηση να βομβαρδίσει με ναπάλμ τον ΔΣΕ. ευκολάκι έτσι? δυό αστικές κυβερνήσεις κάλεσαν τους ιμπεριαλιστές προς βοήθεια. Προς τι η εξίσωση θα μου πείτε....ΚΑΜΙΑ εξίσωση και εδω έρχομαι στο επόμενο προβοκατόρικο ερώτημα σας: "Που είναι η διεθνιστική αλληλεγγύη του ΚΚΕ προς τον συριακό λαό?" Προφανώς και καλοπροαίρετα επειδη κατοικείτε εκτός Ελλάδας (αν είστε αυτός που πιστεύω) μάλλον δεν ξερετε για τις κινητοποιήσεις του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ προς τον Συριακο λαό. ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΥΡΙΑΚΟ ΛΑΟ. Όχι προς τον κάθε αστό πολίτικο. δεκάδες κινητοποιήσεις μόνο το 2018. εκατοντάδες σε όλη την χώρα. λέτε μετά "Η Κούβα έστειλε βοήθεια και τάσσεται υπέρ του δίκαιου αγώνα του συριακού λαού, αν αυτό σας λέει κάτι" Ναι σε μας μας λέει κάτι. Όχι προς τον αστό πολίτικο. ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΥΡΙΑΚΟ ΛΑΟ. ΜΟΝΟΣ ΣΑΣ ΤΑ ΛΕΤΕ. ΜΕΤΑ ΛΕΤΕ: "Ενδοϊμπεριαλισμός δεν υπάρχει". ΝΑ ΣΑς ΠΑΡΑΠΕΜΠΣΩ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΤΟ LENIN RELOADED ή τον ξερετε τον δρόμο? διότι αγαπητέ εδώ το τερματίσατε,ειδικά αυτο με την...παγκόσμια κυβέρνηση θύμισε λίγο εσπρεσο και ωρα...ακόμα και την σημερινή εσπρέσο ....da?

Σταμάτης Ι. Σολανάκης είπε...

και για να πούμε και για τα δημοκρατικά ellinikahoaxis που δεν δημοσίευσαν τον βίντεο που έβαλα και δω και ξεφτιλίζει τα λευκά κράνη, και το έχουν το άρθρο τους με ειρωνικό τίτλο: «Στημένη, βρώμικη προπαγάνδα» επίθεσης με χημικά στη Συρία; τόσο δημοκρατικά τόσο υπερ της επεμβασης...Μπράβο τους . Πως τα βρήκατε όμως όλοι μαζί Συριζεοι ΝΔουλες ,φασισταρια και λοιποί χαρούμενοι με μια απόπειρα αποκαθήλωσης του φονιά, ειναι υπέροχο. Θα τα κάνουμε πιο συχνά αυτά να ξεμασκαρώνεστε....γίδια

Ανώνυμος είπε...

Τάχα μου δήθεν ....υπερασπιστές..... της Κουβανικής Επανάστασης τα ....παιδιά.... ΜΑΛΙΣΤΑ. Στις 26 ΙΟΥΛΗ 1953 ο Φιντελ με τους Συντρόφους του χτύπησε στην ΜΟΝΚΑΔΑ. Το ....ΚΚ... αλλά Συρία τους καταδίκασε για ....τυχοδιώκτες....... ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ Βολιβία 1967 το ....ΚΚ... πάλι αλλά Συρία τους καταδίκασε για ....τυχοδιώκτες..... Χρόνια μετά ρώτησαν τον Γ.Γ ΜΑΡΙΟ ΜΟΝΧΕ αν θα ξανα έκανε. ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΝΑΙ. Τα Συμπεράσματα εύκολα για όλους....... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

αντί να μηρυκάζετε, να επεξεργάζεστε. Σαφώς και είχε δίκιο ο Κάουτσκι. Είναι φυσικό ο ανταγωνισμός να δώσει τη θέση του στο υπερμονοπώλιο και σε παγκόσμιο μονοπώλιο. Αυτή είναι η τάση. Παγκόσμιοι κολοσσοί που ανταγωνίζονται, συγχωνεύονται. Ακόμα κι όταν δεν συγχωνεύονται, λειτουργούν με βάση τις λεγόμενες εναρμονισμένες πρακτικές. Δείτε για παράδειγμα τι συμβαίνει με την κινητή τηλεφωνία στη χώρα μας. Μία εταιρία είχε μείνει με χαμηλότερα πάγια και την έφαγαν. Δεν είναι χαζοί οι καπιταλιστές να αλληλοεξοντωθούν για να προσφέρουν το καλύτερο προϊόν στη χαμηλότερη τιμή. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι το εύκολο κέρδος. Και αυτό επιτυγχάνεται στο μέγιστο βαθμό με το παγκόσμιο υπερμονοπώλιο. Όπου η τιμή του προϊόντος θα είναι ελεγχόμενη και φυσικά δεν θα απευθύνεται σε όλο τον πληθυσμό. Ο καπιταλισμός δεν χρειάζεται όλο τον πληθυσμό, αλλά μόνο αυτόν που μπορεί να πληρώσει το δέον τίμημα

Ανώνυμος είπε...

Να και οι ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ του Δ.Κ.Κ τύπου ΚΑΟΥΤΣΚΙ στην επιφάνεια σαν ...μαρξιστές.... ΟΙ Φονιάδες της ΛΟΥΞΕΜΠΕΡΚ και του ΛΗΜΠΝΕΧΤ. Το βασικό στήριγμα του ΦΑΣΙΣΜΟΥ. ΑΠΛΑ ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Μαύρο πρόβατο είπε...

Επίσης η τάση είναι να αντικαθίστανται οι εργαζόμενοι από μηχανές. Παντού ρομπότ, ακόμα στον καπιταλισμό έμεινες; Σοβαρά τώρα, ξεκίνα να διαβάζεις γιατί με τη γιδίλα σου δε μπορεί να γίνει διάλογος. Ο Λένιν αυτή ακριβώς την «προβολή» της αφηρημένης τάσης σε καουτσκική θεωρία της πραγματικότητας ξεφτιλίζει στον «Ιμπεριαλισμό». Είναι προς το τέλος του βιβλίου, μην το παρατήσεις και λες οτι το διάβασες και δεν το βρήκες. Μετά θα σου μείνει μόνο ένας αιώνας ύλη. Που θες να κάνεις και υποδείξεις στο κομμουνιστικό κόμμα.