Πνευματικά δικαιώματα δεν υπάρχουν. Οι ιδέες πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθερα. Άρα...
... η αντιγραφή όχι απλώς επιτρέπεται αλλά είναι και επιθυμητή, ακόμη και χωρίς αναφορά της πηγής!

Η γλώσσα κόκκαλα τσακίζει

- "Ο λόγος που μ' άφησες έξω από την υπόθεση", είπε ήσυχα, "ήταν ότι νόμισες πως η αστυνομία δεν θα πίστευε ότι σκέτη περιέργεια μ' έσπρωξε να κατέβω εκεί κάτω χτες το βράδυ. Θα υποψιάζονταν ίσως ότι είχα κάποιον ύποπτο λόγο και θα με σφυροκοπούσαν μέχρι να σπάσω".
- "Πώς ξέρεις αν δεν σκέφτηκα το ίδιο πράγμα;"
- "Οι αστυνομικοί είναι κι αυτοί άνθρωποι", είπε ξεκάρφωτα.
- "Έχω ακούσει ότι σαν τέτοιοι ξεκινάνε".

[Ραίημοντ Τσάντλερ, "Αντίο, γλυκειά μου", εκδόσεις Λυχνάρι, 1990 (σελ.: 54)]

14 Μαρτίου 2018

Ηλιθιολογίες

- Ο λαός είναι η Σάρρα και η Μάρα. Εξακόσιες χιλιάδες ψήφισαν τον Σώρρα. Αφήστε με με τον λαό. Ο καθένας που λέει μαλακίες, λέει "ο λαός". Ένας λαός ηλιθίων δεν μπορεί να κάνει δημοψηφίσματα.

- Όταν έμαθα ότι ο πρωθυπουργός έδωσε υπόσχεση για 3,5% πρωτογενή πλεονάσματα (ένας τεχνικός όρος για την υπερφορολόγηση), πάω και του λέω (και πρέπει να παραδεχτώ ότι μίλησα με έναν τρόπο που δεν ήταν κόσμιος για έναν υπουργό οικονομικών απέναντι στον πρωθυπουργό αλλά δεν το μετανοιώνω): "Μα είναι δυνατόν; Και φαντάζομαι, Αλέξη, το έκανες αυτό πίσω από την πλάτη μου γιατί ήξερες ότι θα προβάλω βέτο αν με ρώταγες ως υπουργό οικονομικών". Και μου λέει: "Μα, βρε Γιάνη, σε μια διαπραγμάτευση πρέπει να δώσεις μερικά πράγματα για να πάρεις μερικά πράγματα". Του λέω: "Ωραία. Και τι πήρες;" Μου λέει: "Την αναδιάρθρωση του χρέους". Και του λέω: "Καλά, είσαι εντελώς ηλίθιος;" Το είπα. Το είπα και χειρότερα. Και μου λέει: "Α, έκανα βλακεία; Ε, καλά, θα το πάρουμε πίσω μετά".

Ευφυΐα και ηλιθιότης συζητούν στο πόδι

Το πρώτο από τα παραπάνω αποσπάσματα εκστομήθηκε μέσω της τηλεοπτικής συχνότητας του "Σκάι" στις 16 Ιανουαρίου 2018, από κάποιον τον οποίο ψήφιζε επί δεκαετίες ένας λαός ηλιθίων (επειδή, κατά πάσα πιθανότητα, είχε κάνει κολλεγιά μαζί του για να τα τρώνε παρεούλα), έναν πάλαι ποτέ κομμουνιστή, κατόπιν σοσιαλιστή και επ' εσχάτων ψηφοφόρο τής δεξιάς (κατά δήλωσή του), τον Θεόδωρο Πάγκαλο.

Παρένθεση: Μη προσπαθείτε να θυμηθείτε πότε ψήφισαν τον Σώρρα εξακόσιες χιλάδες. Παρακαλώ, συνεχίστε την ανάγνωση, χωρίς να κολλάτε σε επουσιώδεις λεπτομέρειες. Κλείνει η παρένθεση.

Το δεύτερο απόσπασμα ακούστηκε τρεις μέρες αργότερα, από τον τέως υπουργό οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, σε συνέντευξή στον ραδιοφωνικό σταθμό "Παραπολιτικά 90,1 FM".

Συμπέρασμα: είμαστε ένας ηλίθιος λαός που μας κυβερνάει ένας ηλίθιος πρωθυπουργός. Από μια μεριά, δεν πρέπει να παραπονιόμαστε εφ' όσον έχουμε τον ηγέτη που μας αξίζει. Από την άλλη, όμως, μάλλον θα πρέπει να μελαγχολήσουμε διότι ηλίθιος ηλιθίους αν οδηγή, άπαντες εις βόθυνον πεσούνται (για να παραφράσω ελαφρώς το κατά Ματθαίον ευαγγέλιο).

Για να είμαστε ειλικρινείς, ο Πάγκαλος είχε μιλήσει και πάλι περί ηλιθίων, όταν στις 12/7/2017 στην ιστοσελίδα του έγραφε: "Η δημόσια συμπεριφορά του Τσίπρα μπορεί να σημαίνει μόνο δύο πράγματα: ή είναι εντελώς ηλίθιος και ακατατόπιστος για τον τρόπο που λειτουργεί και αποφασίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση ή είναι πεπεισμένος ότι απευθύνεται σε ένα λαό ηλιθίων". Βέβαια, ο λόγος τού Πάγκαλου είναι διαζευκτικός αλλά νομίζω ότι δεν αποκλείει την πιθανότητα να είναι ηλίθιοι και ο λαός και ο πρωθυπουργός του.

Πάντως, οι κουβέντες περί ηλιθιότητος έχουν αρχίσει από καιρό. Στις 16 Φεβρουαρίου 2015, για παράδειγμα, η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt δημοσίευσε άρθρο τού καθηγητή ιστορίας στο πανεπιστήμιο του Μονάχου Μαρκ Βόλφσον με τίτλο "Δημαγωγός ο Τσίπρας - ή είναι ο λαός ηλίθιος;", όπου ο καθηγητής καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο έλληνας πρωθυπουργός δημαγωγεί με άνεση επειδή ο λαός είναι ηλίθιος.

Την ηλιθιότητα των ελλήνων πολιτικών υπογράμμισε και ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζύ, ξεχνώντας τελείως την περιώνυμη γαλατική ευγένεια όταν ο τότε πρωθυπουργός μας Γιώργος Παπανδρέου εκδήλωσε την πρόθεσή του να κάνει δημοψήφισμα για τα μνημόνια και το ευρώ. Εκείνο το "είσαι ένας γαμημένος ψυχοπαθής", το οποίο ακολουθήθηκε από την διευκρίνιση "ο Παπανδρέου είναι μαλάκας, ένας πραγματικός μαλάκας", μαχαίρωνε στην καρδιά έναν ολόκληρο λαό, που δυσκολευόταν να συνειδητοποιήσει ότι ήταν τόσο ηλίθιος ώστε είχε πιστέψει έναν μαλάκα που φώναζε ότι "λεφτά υπάρχουν".

Το νοητικό πρόβλημα του λαού έθιξε και ο Γιάννης Δραγασάκης, σε μια συζήτηση με θέμα "Από τη χρεοκοπία και τα μνημόνια στη βιώσιμη ανάπτυξη και το τέλος της επιτροπείας", η οποία έγινε στο δημαρχείο Χολαργού στις 4/4/2017. Ο εκ των ηγετών τού ΣυΡιζΑ (και παρά δυο ψήφους γενικός γραμματέας του ΚΚΕ) σημείωσε ότι "η κυβέρνηση υλοποιεί ένα ευρύ πρόγραμμα αλλαγών και μεταρρυθμίσεων αλλά αυτές δεν είναι κατανοητές από το λαό". Προφανώς, για τον αντιπρόεδρο και υπουργό οικονομίας της σημερινής κυβέρνησης, το πνευματικό επίπεδο του λαού έχει πρόβλημα και, ως εκ τούτου, εγγενή αδυναμία σύλληψης και κατανόησης όσων συμβαίνουν.

Για την βλακεία που μας δέρνει ως λαό έχουν ειπωθεί κι έχουν γραφτεί πολλά μέσα στους δυο σχεδόν αιώνες που υπάρχει ετούτη η χώρα στον παγκόσμιο χάρτη. Για παράδειγμα, σ' αυτήν αναφέρθηκε -εμμέσως, πλην σαφώς- ως και ο στρατηγός Κονδύλης με την γνωστή αποστροφή του "αν ήξερα πόσο εύκολο είναι να κυβερνάς την Ελλάδα, θα το έκανα από τότε που ήμουν λοχίας". Βαρειά κουβέντα από έναν τόσο ευφυή ηγέτη, ο οποίος δεν καταλάβαινε γιατί παίρνουμε δανεικά ως χώρα και δεν τυπώνουμε μόνοι μας όσο χρήμα μας λείπει. Κι όταν του είπαν ότι το τύπωμα χρήματος λειτουργεί πληθωριστικά και εξευτελίζει το νόμισμα, απάντησε "θα το τυπώσουμε αλλά δεν θα το πούμε σε κανέναν". Ευφυέστατον και στοιχειώδες, αγαπητέ Γουώτσον!

Σαρκοζύ: "Ο Παπανδρέου είναι μαλάκας, ένας πραγματικός μαλάκας".

Εν πάση περιπτώσει, είναι εύκολο να αποκαλείς συλλήβδην ηλίθιο έναν λαό, ο οποίος θεωρεί ως λαϊκή σοφία και το "όποιος βιάζεται, σκοντάφτει" αλλά και το "γοργόν και χάριν έχει". Αρκεί να του κολλήσεις στην μούρη την ατέλειωτη λίστα με όλα τα φυντάνια που κατά καιρούς έχει επιλέξει ως αντιπροσώπους και ως ηγέτες του, για να τον κάνεις να σκύψει ντροπιασμένος το κεφάλι, πριν αρχίσει να το βαράει στον τοίχο.

Το δύσκολο είναι να του πεις ότι αυτό που όλοι χαρακτηρίζουν ως βλακεία, είναι μάλλον έλλειψη παιδείας. Βλέπετε, όταν κάποιος είναι ηλίθιος, δεν μπορείς να κάνεις πολλά για να τον θεραπεύσεις από την βλακεία του. Όταν, όμως, είναι απαίδευτος, όχι μόνο μπορείς αλλά είσαι υποχρεωμένος κι από πάνω να του εξηγήσεις για ποιον λόγο τον κρατάς στο σκοτάδι τής αμάθειας.

Εν πάση περιπτώσει, όσο ηλίθιοι κι αν είμαστε, δεν χρειάζεται να μας παίρνει από κάτω. Φαίνεται πως η βλακεία δεν αποτελεί αποκλειστικό προνόμιο των ελλήνων και των ηγετών τους. Ολόκληρη Γερμανία πίστεψε τον Χίτλερ και θα πάμε εμείς να απολογηθούμε για τον Παπανδρέου και τον Τσίπρα; Εξ άλλου, υπάρχουν πολλά σύγχρονα περιστατικά σε όλον τον κόσμο και δεν χρειάζεται να πάμε πίσω ούτε μέχρι το "είναι η οικονομία, ηλίθιε", του Μπιλ Κλίντον απέναντι στον Μπους σένιορ, τον πατέρα ενός πραγματικά βλάκα πολιτικού. Μόλις τις προάλλες, για παράδειγμα, στις 21 Φεβρουαρίου, ο υπουργός εξωτερικών τής Ουγγαρίας Πέτερ Σγιάρτο δήλωσε για τον ομόλογό του του Λουξεμβούργου: "Ο Ζαν Άσελμπορν ξεπέρασε κάθε πιθανό όριο με την τελευταία δήλωσή του. Είναι ένας ηλίθιος". Οπότε, συνεχίζουμε με ψηλά το κεφάλι, αδέρφια!

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Γερμανικός λαός έκανε Επανάσταση το 1918 με όλες τις προυποθέσεις για την νίκη ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΜΙΑ. Δεν υπήρχε Κ.Κ οι Κομμουνιστές ήταν στο ίδιο κόμμα με τους ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ που πνίξαν στο αίμα την Επανάσταση. Σοσιαλδημοκρατία και οπορτουνισμός που βοήθησε με χέρια και με πόδια τον Χίτλερ και τον Φασισμό να επικρατήσει σε όλη την Ευρώπη Ηταν η Αμυνα όλου του Καπιταλιστικου κόσμου ενάντια στον Μπολσεβικισμό. ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟΣ με τα όλα του. Ο Δραγασάκης το 1991...... θα ήταν Γ.Γ του ΚΚΕ για δυο ψήφους σε αντικατάσταση του ΤΡΙΣΑΘΛΙΟΥ..... ΦΑΡΑΚΟΥ...... Οσμη μπόχας απο τους Υπονόμους. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ωραίο άρθρο.
Και συνωμοσιολογώντας συνεχίζω :

Ένας λαός ηλιθίων δεν μπορεί να κάνει δημοψηφίσματα

Μην κρίνεις πατσόχοντρε εξ' ιδίων τα αλλότρια (ούτε και εξ ' αλλοτρίων τα ίδια) ...
Δεν ήξερα ότι πρέπει να πάρουμε ψυχιατρική γνωμάτευση για να ψηφίσουμε, τον μπέο και τον πάχτα ποιοι τους ψήφισαν οεο ;;;

Πάντως σε ότι αναφέρει ο γιάνννης (με τρία ν) τον Ιανουάριο του 2015 υπήρχε ελπίδα, η οποία καπηλεύτηκε και κουρελιάστηκεστο δημοψήφισμα.]

Προς τιμή του βαρουφάκη που παραιτήθηκε.

Όσοι ξαναψήφισαν τον αλιέξη τον Σεπτέμβριο του 2015 μάλλον πρέπει να είναι όντως ηλίθιοι ή ηλιθίως απελπισμένοι. (οι 700.000 που την κοπάνησαν δεν συγκαταλέγονται σε αυτούς)


ΥΓ Αν κάποιοι νομίζουν ο΄τι με εκλογές μπορούν να αλλάξουν τα "πράγματα" τότε η τελευταία τριετία πρέπει να τους απογοήτευσε αρκετά

Ανώνυμος είπε...

Απο την μια λες οτι τον Ιανουάριο του 2015 υπήρχε ελπίδα απο τις εκλογές που κουρελιάστηκε και αμέσως μετά οτι με εκλογές δεν αλλάζει τίποτα. Τι απο τα δύο ισχύει τελικά. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Makinen είπε...

Εδώ που τα λέμε, μια εγγενή αδυναμία σύλληψης κ κατανόησης των τεκταινόμενων, την έχουμε...
δάσκαλε, τόσα κείμενα μας έχεις απλόχερα προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια κ ακόμη δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε πως λειτουργεί στις λεπτομέρειές του, το σύστημα.
Η συντριπτική πλειοψηφία, δεν ξέρει που τις πάν' τα 4 ...κ αυτή η διαιώνιση της αμάθειας + βλακείας, είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για τη σταθερότητα του συστήματος.

Εν τω μεταξύ, σε κάτι πρόσφατες συναθροίσεις, έτυχε να μιλήσω με κάποιους μεταπτυχιακούς φοιτητές σχετικά με τα e-money κ μου εξηγούσαν με περισσό στόμφο, πως ο πληθωρισμός δεν υφίσταται, ως έννοια είναι ουσιαστικά ένα κατασκεύασμα των κεντρικών τραπεζιτών, με μοναδικό σκοπό να δικαιολογούν την θέση τους...
Τούτων λεχθέντων, νομίζω πως ο Κονδύλης ήταν απλώς, (πολύυυυ)μπροστά από την εποχή του! :)

spiral architect είπε...

[...] Ο εκ των ηγετών τού ΣυΡιζΑ (και παρά δυο ψήφους γενικός γραμματέας του ΚΚΕ) [...]

Διόρθωσε: ΤΕΣΣΕΡΙΣ ψήφους (57 Αλέκα, 53 Δραγασάκης)

Εξελέγη τελικώς με 57 ψήφους έναντι 53 του κ. Ι. Δραγασάκη, του υποψηφίου των ανανεωτικών, και έσπευσε να δηλώσει ότι θα σεβαστεί τη διαφορετικότητα των απόψεων.

(και πάλι καλά να λέμε)

Ανώνυμος είπε...

Απο την μια λες οτι τον Ιανουάριο του 2015 υπήρχε ελπίδα απο τις εκλογές που κουρελιάστηκε και αμέσως μετά οτι με εκλογές δεν αλλάζει τίποτα. Τι απο τα δύο ισχύει τελικά. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Βασικά Παναγιώτη ισχύουν και τα τρία ...

Από το υστερόγραφο (όπως γνωρίζεις ήδη) προκύπτει ότι αν με τις (νόμιμες και ηθικές και αδιάβλητες - ρώτα την σίνγκιουλαρ λότζικ) εκλογές μπορούσαν να αλλάξουν καταστάσεις απλά οι εκλογές θα ήταν παράνομες...

Από τις προεκλογικές (τάχαμου) δεσμεύσεις και τη στελέχωση του σύριζα (που πολλοί, και όχι μόνο ο γιάνννης, παραιτήθηκαν μετά) τον Ιανουάριο 2015 ο λαός (και όχι ηλιθίως) σωστά επέλεξε τον αλιέξη.
Μετά από το δημοψήφισμα του καλοκαιριού τίποτε δεν δικαιολογεί όσους τον ξαναψήφισαν τον Σεπτέμβριο (πέραν ίσως της ηλιθιότητας ή της ηλίθιας απελπισίας τους).
Αυτό γράφω, τι δεν καταλαβαίνεις;;;;


teddygr είπε...

@ spiral architect

Αν ΔΥΟ απ'αυτούς που ψήφισαν Παπαρήγα, είχαν ψηφίσει Δραγασάκη...

ΥΓ: Τώρα ανατρίχιασε ελεύθερα.

Ανώνυμος είπε...

....εξελέγη τελικά με 57 ψήφους έναντι 53 του Δραγασάκη των .... ανανεωτικών... και έσπευσε να δηλώσει οτι θα σεβαστεί την διαφορετικότητα των απόψεων....... Ωστε το 2012 στον επόμενο κύκλο να βρεθεί το ΚΚΕ μέσα στον Οπορτουνιστικό Βόθρο αγκαλιά με την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ του ΣΥΡΙΖΑ που εδω και ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ σφάζει τον λαό με Απίστευτη Αγριότητα. Καταλαβαίνω απόλυτα τον καημό και την απόγνωση σου απο το ότι τα επόμενα 27 χρόνια που ακολούθησαν οι Κομμουνιστές ξεβρωμίσαμε το ΚΚΕ απο την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί μετά απο 56 χρόνια παρανομία 1943 1968 χωρίς ΚΝΕ 1958 1974 χωρίς Κ.Ο 1949 1974 στην πολιτική προσφυγιά όλα μέσα σε Οπορτουνιστικά Μπάχαλα ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΙ ΕΔΑ με καταστροφικά παγιωμένα αποτελέσματα μετά το 1974. ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΔΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ δηλαδή ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΖΕΡΤΑ ΒΑΡΚΙΖΑ ΤΕΛΟΣ. Ουτε βήμα πίσω. ΑΛΕΚΑ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΜΑΙΛΗΣ ΓΟΝΤΙΚΑΣ ΜΠΕΛΛΟΥ κ.α θα γραφούν με χρυσά γράμματα στην Ιστορία του ΚΚΕ. Οτι πονάς ούτε μας Νοιάζει ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχει καμμία κυβέρνηση ότι όνομα και να έχει όπως και να λέγεται ανεξάρτητα ακόμα και προθέσεων που να μπορεί να κάνει το παραμικρό υπερ του λαού όσο οι Καπιταλιστές έχουν τα μέσα παραγωγής στα χέρια τους. Αυτό λέει το ΚΚΕ και δικαιώθηκε απόλυτα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Η Διάσπαση του 1968 έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την μετέπειτα πορεία του ΚΚΕ. Εδειξε γερά Αντανακλαστικά στις ΑΚΡΑΙΕΣ ΕΚΦΑΝΣΕΙΣ του Οπορτουνισμού που πετάχτηκαν έξω απο το κόμμα. Ιδρύθηκε η ΚΝΕ μετά απο 25 χρόνια και ξεκίνησε το φτιάξιμο ξανά Κ.Ο μετά το 1958 κάτω απο την ΛΥΣΣΑΣΜΕΝΗ αντίδραση των ΠΡΟΔΟΤΩΝ του ....εσωτερικού...... Αδυνατώντας να αλλάξουμε όμως το πρόγραμμα εκείνα τα χρόνια με την κατάργηση των Πολιτικών Μετώπων των ενδιάμεσων σταδίων.....και τα παραμύθια περι ....αποικίας εξάρτησης..... αφήσαμε τις αιτίες που ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ ξαναφούντωσαν το Οπορτουνισμό Δεξιό και Τροτσκιστικό σε μια πορεία. Εχουμε λοιπόν ΣΥΜΜΑΧΙΑ με τους ΠΡΟΔΟΤΕΣ του .....εσωτερικου..... το 1974.. Ανοχή στο ΠΑΣΟΚ σε όλη την Μεταπολίτευση την στήριξεί του σε 2ους Γύρους Δημοτικών εκλογών 17% δευτερη κατανομή..... για πραγματική αλλαγή..... το 1981 Σαρτζετάκη το 1985 και μπαίνουμε στην Πρεστρόικα...... και Γκλάσνοστ τον Μάρτη του 1985. Απο εδω και πέρα αρχίζει το χάος. Βγάζουμε την ΠΡΩΤΗ με τον ....ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑ..... για να προβάλει όλη την ....αριστερά...... πληρώνουμε το Δάνειο για την Κουμουνδούρου το 1988 για να μη γίνει κατάσχεση σε κόμμα της ....αριστεράς 12ο Συνέδριο Μάιος του 1987 όλα έτοιμα για την ΚΟΛΑΣΗ. ΚΟΙΝΟ ΠΟΡΙΣΜΑ με την ΕΑΡ το 1988 χωρίς να περάσει απο το Π.Γ .... Συνασπισμός της αριστεράς και της προόδου το 1989 και συμμετοχή σε δύο κυβερνήσεις στο έδαφος του καπιταλισμού για την κάθαρση..... ώστε μετά με το καλό ΠΑΣΟΚ να κυβερνήσει η .....αριστερά....... Διάσπαση στην ΚΝΕ το 1989 απο τους Τροτσκιστές του ΝΑΡ συγκοινωνούντα δοχεία με τους άλλους ωστε να τους διευκολύνουν. Και Γενική έφοδος στο 13ο Συνέδριο τον Φλεβάρη του 1991.... για την διάλυση του Κόμματος. Οταν ανοίξαμε τα γραφεία μετά απο 2 χρόνια ήταν λες και είχαν περάσει ΑΚΡΙΔΕΣ. Και μετά σου λέει διαφορετική άποψη.... ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΚΑΛΟ......ΠΑΙΔΙΑ...... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Ἐὰν οἱ ἡγέτες μας μᾶς θεωροῦν ἠλίθιους, ἂς μποῦν στὸν κόπο νὰ μᾶς κάνουν πιὸ ἔξυπνους. Τὸ νὰ θεωρεῖς τὸν κόσμο ἠλίθιο καὶ νὰ τὸν θέλεις ἔτσι -γιὰ νὰ τὸν χειραγωγεῖς- εἶναι φασισμὸς καὶ στὴν ἰδεολογία καὶ στὴν συμπεριφορά. Ἀλλὰ τί νὰ περιμένεις ἀπὸ πολιτικοὺς ποὺ ἐκλέγονται ἐλέῳ ἐπωνύμου;

Ανώνυμος είπε...

Να μπει και αυτό στη λίστα:

Σήμερα (17/03/2018) ο πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιώργος Βασιλείου είπε 2 φορές μάλιστα ότι δεν περίμενε ότι η Τουρκία θα εμπόδιζε το πλοίο της ΕΝΙ να αρχίσει τις εξορύξεις στην ΑΟΖ της Κ.Δ.


ΑΧΠ

Ανώνυμος είπε...

Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας με το ΑΚΕΛ Σύντροφε ΑΧΠ αν δεν με γελάει η μνήμη μου. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Παπουτσωμενος Γατος είπε...

Ο ελληνικος λαος ειναι αποβλακωμενος, αυτη ειναι η σωστη λεξη οχι ηλιθιος, αλλα τετοιοι που ημαστε καλα μας κανουν και μας βριζουν