Πνευματικά δικαιώματα δεν υπάρχουν. Οι ιδέες πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθερα. Άρα...
... η αντιγραφή όχι απλώς επιτρέπεται αλλά είναι και επιθυμητή, ακόμη και χωρίς αναφορά της πηγής!

Η γλώσσα κόκκαλα τσακίζει

- "Ο λόγος που μ' άφησες έξω από την υπόθεση", είπε ήσυχα, "ήταν ότι νόμισες πως η αστυνομία δεν θα πίστευε ότι σκέτη περιέργεια μ' έσπρωξε να κατέβω εκεί κάτω χτες το βράδυ. Θα υποψιάζονταν ίσως ότι είχα κάποιον ύποπτο λόγο και θα με σφυροκοπούσαν μέχρι να σπάσω".
- "Πώς ξέρεις αν δεν σκέφτηκα το ίδιο πράγμα;"
- "Οι αστυνομικοί είναι κι αυτοί άνθρωποι", είπε ξεκάρφωτα.
- "Έχω ακούσει ότι σαν τέτοιοι ξεκινάνε".

[Ραίημοντ Τσάντλερ, "Αντίο, γλυκειά μου", εκδόσεις Λυχνάρι, 1990 (σελ.: 54)]

13 Μαρτίου 2017

Δεν υπάρχει περίπτωση...

... να πάψω να γελάω όποτε τους ακούω να μιλάνε για νέες αφετηρίες και νέα ξεκινήματα, για ανασυντάξεις, για ανασυστάσεις και για επανιδρύσεις. Με χρησιμοποιημένα εισιτήρια δεν πας ταξίδι και με φθαρμένα υλικά δεν φτιάχνεις τίποτε καινούργιο.

... να χωνέψω τα αμέτρητα παραμύθια για την "κρίση χρέους" που ακούω επί επτά ολόκληρα χρόνια. Παραμύθια που δεν αποσκοπούν παρά στο να με πείσουν πως εγώ είμαι ο ένοχος για τα δικά τους εγκλήματα. Το μόνο δικό μου έγκλημα είναι πως τόσα χρόνια είχα βολευτεί στον καναπέ μου και δίσταζα να κατεβώ στον δρόμο για να κλείσω τον δικό τους δρόμο. Όμως, έχω ήδη τιμωρηθεί γι' αυτό το έγκλημα και δεν σκοπεύω να το ξανακάνω.

... να πιστέψω ποτέ ότι ο τόπος καταστράφηκε από σιδηροδρομικούς που έπαιρναν μισθό 2.500 ευρώ, από τις απαράδεκτα υψηλές συντάξεις, από τον υδροκέφαλο δημόσιο τομέα με τους ένα εκατομμύριο και πλέον υπαλλήλους, από τους τυροπιτάδες που δεν κόβουν αποδείξεις, από τους εκπαιδευτικούς που κάθονται τρεις μήνες τον χρόνο ή από τους άνεργους που καλοπερνάνε χάρη στα υψηλά επιδόματα.

10/5/1985: Προεκλογική συγκέντρωση του ΠαΣοΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο
... να ανταποκριθώ στις εκκλήσεις για ομοψυχία επειδή τάχα αυτό είναι που χρειαζόμαστε για να βγούμε από το αδιέξοδο. Δεν θα το κάνω επειδή ξέρω πως, όταν μου ζητούν ομοψυχία, ουσιαστικά μου ζητούν να καθήσω ήσυχος και να συμφωνήσω με τις επιλογές τους δίχως αντιδράσεις και διαμαρτυρίες.

... να πάψω να τους αντιστέκομαι, να τους λοιδορώ, να τους αποδομώ, να εξευτελίζω τον ήδη ευτελισμένο λόγο τους, να ειρωνεύομαι το πομπώδες αλλά κενό περιεχομένου ύφος τους, να υπακούσω πειθήνια στις εντολές τους.

... να προσμετρήσω εαυτόν στην συλλογικότητα που προκύπτει από τους πρωτοπρόσωπους πληθυντικούς που χρησιμοποιούν. Θα απορρίπτω μονίμως μπούρδες του στυλ "καταναλώνουμε περισσότερα από όσα παράγουμε", "ζούμε πάνω από τις δυνατότητές μας", "είμαστε διεφθαρμένος λαός", "όλοι μαζί τα φάγαμε". Και, φυσικά, δεν υπάρχει περίπτωση να ενθουσιαστώ στην προοπτική "όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε".

... να αποδεχτώ ευθύνες που δεν μου αναλογούν. Αφού ποτέ δεν δούλεψα μαζί τους, δεν έφαγα μαζί τους και δεν αποφάσισα μαζί τους κι αφού ποτέ δεν μοιραστήκαμε τα ίδια όνειρα και τις ίδιες αγωνίες, ας αναλάβει καθένας τις δικές του ευθύνες. Αυτό το "στην μάχη ενωμένοι και στην μάσα χωριστά" δεν στέκει πλέον ούτε ως ανέκδοτο.

... να δικαιολογήσω τις χιλιάδες ηλιθίων που πιστεύουν πως η λύση στα προβλήματά τους είναι ο φασισμός. Ούτε να ανακαλέσω την εκτίμησή μου ότι όλοι οι ψηφοφόροι τής Χρυσής Αυγής είναι φασίστες. Όλοι! Μηδενός εξαιρουμένου.

... να απαλλάξω τα πληρωμένα παπαγαλάκια των εφημερίδων και των καναλιών, που κάνουν ό,τι μπορούν για να κρατούν τον λαό βυθισμένο στο σκοτάδι και που δεν διστάζουν να ξεπουλήσουν κάθε ιερό και όσιο προκειμένου να στηρίξουν την εξουσία των αφεντικών τους. Μαζί μ' αυτούς, δεν υπάρχει περίπτωση να απαλλάξω και όσους τους πιστεύουν επειδή έχουν κι αυτοί το φταίξιμό τους. Πώς να το κάνουμε; Αν σε μαδήσουν στον "παπά", μη ζητάς ευθύνη μόνο από τον παπατζή.

... να εκφυλιστώ από κομμουνιστής σε σοσιαλδημοκράτη. Με άλλα λόγια, δεν υπάρχει περίπτωση από αριστερός να γίνω πασόκος. Μια ζωή πίστευα ότι από τα λόγια πρέπει κάποτε να περνάμε στα έργα. Αυτό το πέρασμα από τα λόγια σε... άλλα λόγια, δεν είναι αριστερά. Είναι... άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε.

... να πάψω να θυμώνω με τους πάντες και τα πάντα. Ακόμη και με τον ίδιο μου τον εαυτό. Όταν πάψεις να θυμώνεις, δίνεις χώρο σ' εκείνους που θέλουν να σου χαϊδέψουν τ' αφτιά. Και, ως γνωστόν, ό,τι χαϊδεύει τα αφτιά, απέχει πολύ απ' την αλήθεια.

... να αισθανθώ ικανοποίηση όσες αξιολογήσεις κι αν κλείσουν, όσες συμφωνίες κι αν υπογραφούν, όσα μεγάλα λόγια κι αν ειπωθούν, όσες υποσχέσεις κι αν δοθούν, όσα ψίχουλα κι αν μοιραστούν στα πεινασμένα πλήθη. Όσο το όπλο παραμένει παρά πόδα κι όσο το κονσερβοκούτι στην πίσω βεράντα εξακολουθεί να μένει αχρησιμοποίητο, δεν δικαιούμαι να νιώσω ικανοποίηση.


[Διευκρίνιση ως επίλογος: Ξεκίνησα να γράφω ένα κείμενο για την διαφαινόμενη "συμφωνία με τους θεσμούς", η οποία θα περιλαμβάνει τσεκούρωμα του αφορολόγητου των μισθωτών, νέες μειώσεις στις συντάξεις, νέες παρεμβάσεις υπέρ των εργοδοτών στα εργασιακά κλπ. Κάποια στιγμή διαπίστωσα ότι, παράγραφο την παράγραφο και φράση την φράση, μέσα από τις λέξεις άρχισε να ξεχειλίζει μια οργή. Τελικά, αποφάσισα να σβήσω όλα τα υπόλοιπα και να κρατήσω μόνο αυτή την οργή.]

48 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ωραία η Φωτογραφία του ΠΑΣΟΚ το 1985... Η Εποχή των Αυταπατών των δημοκρατικών δυνάμεων... και της ...πραγματικής αλλαγής... ωστε το 1981 να φύγει η ...δεξιά... και το 1985 να μη ..ξανάρθει... Εκλογικός στόχος 17% για 2η Κατανομή.... Πρόεδρος ο Σαρτζετάκης το 1985 για να φύγει ο ...κακός δεξιός.. Καραμανλής και το 1989...η Κάθαρση του Καπιταλισμού που λερώθηκε.... απο την ..αριστερά... που θα γινότανε μεγάλη και αφού καθάριζε το Κακό ΠΑΣΟΚ μετά με το ...καλό.... θα αναλάμβανε διαχειρηστής του Καπιταλισμού. Και βέβαια έξω απο την ΕΟΚ αποσυνδεδεμένο απο τον Στρατηγικό στόχο που θα ερχότανε με ...στάδια.... Και μετά απορούσαμε πως γίνεται το ΠΑΣΟΚ να μας ....κλέβει.... τα συνθήματα. Μα αφού ήτανε τα Συνθήματα του ΠΑΣΟΚ και του ....εσωτερικού... δεν υπήρχε καμμία κλοπή. Μάλλον εμεις τα είχαμε κλέψει πηγαίνοντας δεξιότερα δια της Σταδιακής Διολισθήσεως. Αξέχαστα χρόνια..... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Όμορφος , αριστερός , προοδευτικός λόγος.

Αληθινά πράγματα που τα νιώθουμε καθημερινά , χωρίς άκαμπτα τσιτάτα εμπνευσμένα απο οποιαδήποτε ιερατεία .

Δεν σε κολακεύω , δέν σε παινεύω , άλλωστε δεν γνωριζόμαστε ( ο ενικός είναι της ευκολίας και όχι της οικειότητας ).
Το χάρηκα το διάβασμα του σημερινού κειμένου .

Άσχετο: Η αλλαγή των Σαββατιάτικων ήταν όντως επιτυχημένη . Ίσως να μην χρειάζονταν η επαναλλαγή .

Καλή εβδομάδα .

Τόλης .

Ανώνυμος είπε...

Η Σκληρή πραγματικότητα απο την εμπειρία του ΚΚΕ και του Δ.Κ.Κ δεν είναι τσιτάτα απο κανένα Ιερατείο. Είναι τα απαραίτητα χρήσιμα συμπεράσματα που πρέπει να βγάζουνε οι Κομμουνιστές που είναι χρήσιμα για την συνέχεια του αγώνα και η καλύτερη τιμή για όσους σφαγιάστηκαν απο την Αστική τάξη και όσους την στηρίξαν στις ...στροφές.... της ιστορίας. Ακαμπτο με τσιτάτα κατηγορούσανε το ΚΚΕ ....ΚΆΠΟΙΟΙ... απο το 2012 που δεν συμμετέχει σε κυβέρνηση στο έδαφος του Καπιταλισμού. Ηρθε η ζωή και τα ξεκαθάρισε όλα. 2 χρόνια με Κυβέρνηση της Αριστεράς και η σφαγή του λαού συνεχίζεται χωρίς έλεος. Τι θα είχε συμβεί σήμερα αν το ΚΚΕ είχε λυγίσει το 2012 και άκουγε τους ...φίλους.... Μιλάμε για πραγματικό ΕΦΙΑΛΤΗ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το κείμενο θα μπορούσε να είναι ο όρκος μας εναντίον του σκληρού καπιταλισμού που βιώνουμε, στην χώρα μας

Spyros είπε...

Δικαιολογημένη και "συνεπής" οργή για κάθε ζωντανό άνθρωπο κι όχι νεκροζώντανο κυρ Παντελή.
Και η οργή οδεύει κλιμακούμενη όταν συνειδητοποιείς ότι δεν υπάρχει κάτι άλλο για να πάρει αυτή την οργή και να την κάνει γροθιά για να τσακίσει "ότι μας καίει, ότι μας τρώει την ψυχή".
Απάτες σοσιαλδημοκρατίας από τη μία, υπερεπαναστατικά τσιτάτα αυτοϊκανοποίησης από την άλλη κι ο φασισμός να απειλεί να ξαναζήσουμε τη μαύρη ιστορία μας καθώς κανείς δεν δείχνει να έμαθε από την εμπειρία.
Οργή, στενοχώρια κι απογοήτευση...

Ανώνυμος είπε...

Ο Καπιταλισμός έχει τρια παιδιά ΤΡΙΔΥΜΑ. Σοσιαλδημοκρατία Οπορτουνισμό Φασισμό σε ρόλο Καρότο και Μαστίγιο ώστε να συνεχίζει απερίσπαστος την Ιδιοκτησία του στα μέσα παραγωγής. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Σε αυτή την τραγωδία που ζούμε με την ζωή να γίνεται κάθε μέρα και χειρότερη απο την Καπιταλιστική κρίση υπάρχει λύση. Είναι η πρόταση εξουσίας του ΚΚΕ το οποίο δεν λύγισε το 2012 να συμμετέχει σε κυβέρνηση στο έδαφος του Καπιταλισμού. Η ζωή δικαίωσε τους Κομμουνιστές απόλυτα. 2 χρόνια Αριστερη Κυβέρνηση μπορεί ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ να βγάλει τα συμπεράσματα του. Η Λύση βρίσκεται στην Ανασύνταξη του Συνδικαλιστικού κινήματος σε Ανοιχτή Σύγκρουση με αυτούς που δημιουργούνε τα Οπορτουνιστικά Αναχώματα που είναι απαραίτητη προυπόθεση για την Ενίσχυση της Λαικής Συμμαχίας που παλεύει για προσωρινά μέτρα ανακούφισης με στόχο την Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής μακριά απο οποιαδήποτε κυβέρνηση στο έδαφος του καπιταλισμού. Απόψεις για Εξοδο απο το Ευρώ...η την Ε.Ε αποκομένες απο την ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής είναι απόψεις τμημάτων της Αστικής Τάξης Καρατζαφέρη Μπαλτάκος Μιχαλολιάκος για επιστροφή στον Εθνικό Καπιταλισμό και αλλαγή Ιμπεριαλιστικού οργανισμού με Ρωσία Κίνα. Το Παράδειγμα της Βενεζουέλας με Αριστερή Κυβέρνηση χωρίς ευρώ...και Ε.Ε... με τον λαό στα Σκουπίδια και την Αστική τάξη στην Χλιδή είναι ζωντανά μπροστά μας ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

@Spyros
"Οργή, στενοχώρια κι απογοήτευση..."
Ναι αλλά αυτό είναι αυτό ακριβώς που θέλουν. Θέλουν η στενοχώρια και η απογοήτευση να νικήσουν την οργή, ώστε να κάτσουμε σπίτι και να τρώμε τις σφαλιάρες χωρίς αντίδραση.
Το σωστό πρέπει να είναι η οργή να γίνει συνειδητοποίηση!
Το μόνο σωστό που μπορεί να συνειδητοποιήσει κάποιος ότι πρέπει να γίνει, είναι να οργανωθεί στα ταξικά σωμάτια ή ακόμα καλύτερα στο ΚΚΕ και να παλέψει!
Γιατί σε αυτά τα 2; Γιατί δυστυχώς μόνο αυτά τα 2 του λένε να σταθεί όρθιος και να κοιτάξει μπροστά, πέρα από την στενοχώρια και την απογοήτευση, πέρα από τις αυταπάτες που μας φέρανε εδώ!

Κώστας

Spyros είπε...

Αγαπητέ Κώστα,
το δικό μου μεγάλο και άλυτο πρόβλημα (και ξέρω ότι δεν είναι μόνο δικό μου) είναι πως πηγή των τριών αυτών συναισθημάτων, (οργή, στενοχώρια κι απογοήτευση) δεν είναι η σαπίλα της αστικής δημοκρατίας, της σοσιαλδημοκρατίας και των λογιών - λογιών διαχειριστών του συστήματος. Αυτοί ξέρω πως είναι εχθροί μου κι έτσι τους αντιμετωπίζω.
Πηγή αυτών των συναισθημάτων είναι, δυστυχώς, ο μόνος φορέας που θα μπορούσε (και όφειλε) να σταθεί δίπλα μου, να μου δώσει μία ξεκάθαρη προοπτική και να με οργανώσει προς αυτήν την κατεύθυνση κι αυτό είναι το Κόμμα.

---- Το ξέρω ότι από δω και κάτω δεν θα με ακούσεις, καθώς είσαι ήδη θυμωμένος και ετοιμάζεις την απάντησή σου ;-) -----

Στενοχώρια, η ανυπαρξία ξεκάθαρης θέσης:
Αυτό που θα έπρεπε να προβληματίζει κι εσάς τους από μέσα, τους αγνούς αγωνιστές (και το λέω με πάσα ειλικρίνεια) κι όχι απαραίτητα την ιντελιγκέντσια του Κόμματος, είναι ότι το Κόμμα δεν πείθει. Και δεν πείθει, γιατί στην ουσία δεν έχει πρόταση. Δεν εξηγεί στον μεροκαματιάρη ή στον άνεργο που διψάει να ακούσει μία πρόταση προς δικό του όφελος ΤΙ πρέπει να γίνει.
Ποια είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε.
Ποια είναι η ξεκάθαρη θέση μας απέναντι σε καίρια ζητήματα που τον απασχολούν, όπως το νόμισμα, η θέση μας στην ΕΕ, το ΝΑΤΟ κτλ.
Ποια είναι η απάντηση στην κυρίαρχη, καταστροφολογική προπαγάνδα για αυτά τα ζητήματα.

Απογοήτευση από τη στάση του απέναντι στον κόσμο:
Για παράδειγμα, το να κουνάς το δάχτυλο αφ' υψηλού σε αυτόν που πεινάει και να του λες "καλά να πάθεις αφού πίστεψες τους απατεώνες του Συριζα"...με το χέρι στην καρδιά...τη θεωρούμε συνεπή ΜΛ στάση? Περιμένουμε αυτός ο κόσμος να μας ακούσει μετά ή είναι βέβαιο ότι θα μας γυρίσει την πλάτη? (και κατά τη γνώμη μου, πολύ καλά θα κάνει!)

Οργή από τη στάση του:
Το Κόμμα δείχνει να κωφεύει στην αγωνία του απλού κόσμου και επαναλαμβάνει σχεδόν αυτιστικά πόσο δίκιο έχει για τη στάση που έχει κρατήσει όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης, πράγμα που δεν επιβεβαιώνεται από την επιρροή του συνεχίζοντας να κατηγορεί τον ίδιο τον λαό για έλλειψη ριζοσπαστικοποίησης.


Λίγη ενσυναίσθηση, σύντροφοι!


ΥΓ: Συγνώμη για το μακροσκελές κείμενο...τα συναισθήματα φταίνε ;-)






Ανώνυμος είπε...

To KKE δεν είναι κουφό απέναντι στην αγωνία του λαού απο την τραγωδία που ζει μέσα στην Καπιταλιστική κρίση. Και αυτό ισχύει απο τον Γ.Γ μέχρι το τελευταίο Σύντροφο. ΟΙ Θέσεις του Κόμματος είναι πάντα Συλλογικές. Απλά δεν έχει βρεθεί ακόμα το στεγνό νερό. Η Καπιταλισμό θα έχεις με τα μέσα παραγωγής στους Καπιταλιστές η Σοσιαλισμό με ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ με Κοινωνικοποιημένα τα μέσα παραγωγής. Ο Καπιταλισμός έχει πολλά όπλα για να Εγκλωβίζει τον λαό. Το καλύτερό του είναι Η Σοσιαλδημοκρατία και ο Οπορτουνισμός. Αυτό το χαρτί έπαιξε το 2012 όταν διαλυότανε το ΠΑΣΟΚ 1 με τον Σύριζα με δυο Στόχους. Ο Ενας να φτιάξει την Νεα Σοσιαλδημοκρατία και ο 2ος Ο Σημαντικότερος να παρασύρει το ΚΚΕ με τον φόβο μη χάσει Αστικά Ψηφαλάκια να εγκλωβιστεί σε Πολιτικό σχηματισμό με Σοσιαλδημοκρατία και Οπορτουνισμό και κυβέρνηση στο έδαφος του Καπιταλισμού. Ευτυχώς για τον λαό και τους Κομμουνιστές το ΚΚΕ έχει πάρει το μάθημα του μετά το 1991....για το τι κατέστρεψε το ΚΚΕ και το Δ.Κ.Κ και δεν λύγισε. Και αυτό σήμερα είναι σημαντική παρακαταθήκη για όλους. Ο Λαός βλέπει ξεκάθαρα τι σημαίνει ΑΡΙΣΤΕΡΑ και την δικαίωση 100% του ΚΚΕ. Ο Καπιταλισμός που δεν παραδίνει ποτέ τα όπλα αν δεν ανατραπεί προσπαθεί να φτιάξει καινούργιο ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΑΝΑΧΩΜΑ με υλικά ΛΑΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΑΛΑΒΑΝΟΣ ΜΑΝΙΑΔΑΚΗΣ. Το ΚΚΕ έχει και Στρατηγική και τακτική που την υπηρετεί. Εχουμε Στρατηγικό Στόχο τον Σοσιαλισμό με Κοινωνικοποιημένα τα μέσα παραγωγής. Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ Τακτική που υπηρετεί αυτό τον Στόχο είναι μια. Ο Αγώνας τον Κομμουνιστών μέσα απο την Λαική Συμμαχία σε ΤΑΞΙΚΗ ΒΑΣΗ με όποιον θέλει χωρίς να χρειάζεται να συμφωνεί σε όλα με τους Κομμουνιστές. Εκει μπορεί να συμμετέχει και κάποιος που συμφωνεί με την Εξοδο απο την Ε.Ε και το ΝΑΤΟ χωρίς να έχει πειστεί για την Κοινωνικοποίηση. Ο Καθημερινός αγώνας για προσωρινά μέτρα ανακούφισης και η Ιδεολογική πάλη τα ξεκαθαρίζει όλα. Οποιος προσπαθεί να βάλει θέμα Εξόδου απο Ε.Ε και ΝΑΤΟ εκτός Λαικής Συμμαχίας ΜΈΣΩ ΚΥΒΕΡΝΉΣΕΩΝ ΣΤΟ ΈΔΑΦΟΣ ΤΟΥ κΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΎ εξυπηρετεί συνειδητά Εθνικιστές Φασίστες Εφοπλιστές Φαρμακοβιομήχανους Ξενοδόχους. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Και πάμε τώρα στην Ξυνισμένη σούπα που προσπαθούνε να φέρουνε απο την πίσω πόρτα ...ορισμένοι... για Πολιτικά μέτωπα και ενδιάμεσα Στάδια εξουσίας και τα αποτελέσματα τους 3 φορές στην 100χρονη Ιστορία του ΚΚΕ. 1. Στον αγώνα ενάντια στον Γερμανικό Ιμπεριαλισμό φτιάχτηκε ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ αντι για ΕΑΜ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ σύμφωνα με το 2ο και 3ο Γράμμα Ζαχαριάδη που τον Οκτώβρη του 1944 θα έπαιρνε την εξουσία. Το αποτέλεσμα ήτανε ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ καταστροφικό. Με ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟ ΚΑΖΕΡΤΑ και κυβέρνηση Παπατζή ο λαός δέθηκε Χειροπόδαρα με αποτέλεσμα να μην πάρει την εξουσία τον Οκτώβρη του 1944. Δόθηκε χρόνος 50 μέρες στην Αστική Τάξη και στους Συμμαχους της να αλλάξουνε τον συσχετισμό και να σφάξουνε τον λαό σε ΑΘΗΝΑ ΠΕΙΡΑΙΑ και κατόπιν το έγκλημα στην ΒΑΡΚΙΖΑ. ο ζΑΧΑΡΙΑΔΗΣ απο την 1η μέρα που γύρισε πίεζε για την δημιουργία ΔΣΕ και ΟΛΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ εκεί απο το τέλος 1945. Τον καθυστερούσανε τα παραμύθια για ....λαοκρατία και ομαλότητα..... Αποτέλεσμα όταν πάθηκε η απόφαση στην 5η Ολομέλεια τον Σεπτέμβρη του 1947 το Αστικό κράτος είχε οργανωθεί. Ηρθε και η Συμμορία του ΤΙΤΟ το 1948 ΝΑ ολοκληρλωσει το Εγκλημα. Αν χρειαστει θα συνεχίσω με την Καταστροφή του ΚΚΕ απο την ...ΕΔΑ.... και την παραλίγο καταστροφή απο τον Συνασπισμό το 1991. Οποιος αρνείται να βγάλει συμπεράσματα απο αυτά φτύνει τον λαό που Σφαγιάστηκε και προσπαθεί να παρασύρει το ΚΚΕ στην Αββυσσο. ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΔΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ δηλαδή ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΖΕΡΤΑ ΒΑΡΚΙΖΑ ΤΕΛΟΣ. Και δεν κάνουμε βήμα πίσω. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Η Δικαίωση ενος Κ.Κ ποτέ δεν επιβεβαιώνεται απο τις Αστικές Εκλογές. ΜΑ ΠΟΤΕ. Το Αστικό Κράτος και οι Διαδικασίες του είναι φτιαγμένο για να υπηρετούνε τους ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ. Λόγια του ΜΑΡΞ μετά την Παρισινή Κομμούνα του 1871. Και έρχονται οι Οπορτουνιστές επικαλούνται τα Εγκληματικά αποτελέσματα της δράσης τους για να πούνε μετά οτι το ΚΚΕ δεν δικαιώθηκε. ΑΛΛΑΞΤΕ ΠΛΕΥΡΟ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζοντας το σχόλιο του Spyros παρά λίγο να στεναχωρηθώ. Έδειχνε σαν να ψάχνει απάντηση σε πράγματι ουσιαστκά ερωτήματα, που θα έπρεπε να απασχολούν κάθε ενεργό πολίτη, που θέλει οι αποφάσεις του να έχουν γερές βάσεις. Στην αρχή σκέφτηκα να προτείνω τρόπους να βρει τις απαντήσεις.
Η αναφορά του στο συναίσθημα με συνέφερε. Και γυρνώντας λίγο πίσω στο σχόλιό του ξαναδιάβασα "καταστροφική προπαγάνδα για αυτά τα ζητήματα".
Ε ναι. Εκεί είναι το κλειδί. Παρασυρμένος και εγώ από τη συναισθηματική φόρτιση του σχολίου του, άργησα να καταλάβω, πως δεν έγραφε ένας προβληματισμένος προοδευτικός άνθρωπος που έψαξε αλλά δεν βρήκε απαντήσεις, αλλά μάλλον (ας αποκλείσουμε την κακοήθεια) ένας από αυτούς, που επηρεασμένος από την "καταστροφολογική προπαγάνδα για αυτά τα ζητήματα" πήρε σαν δεδομένο ότι έτσι είναι και το επανέλαβε. Σαν την καραμέλα τύπου "το ΚΚΕ δεν θέλει να κυβερνήσει" και τόσα άλλα λασποειδή. Αν ο Spyros είχε πράγματι αγωνία για το τι πρέπει να γίνει, κάτι θα είχε μάθει. Αν διστάζει να ρωτήσει δεν του φταίει κανείς. Αν βαριέται να διαβάσει, το ίδιο ισχύει. Αν περιμένει να το μάθει από την τηλεόραση, πάλι δεν γίνεται. Ούτε οι απαντήσεις στα θέματα που θέττει χωράνε (αν θέλει σοβαρές & ουσιαστικές απαντήσεις) σε ένα μικρό κείμενο ιστολογίου. Το συνέδριο είναι κοντά. Οι θέσεις υπάρχουν και σχολιάζονται εκτενώς. Ο κόσμος που πράγματι ενδιαφέρεται τις συζητάει. Το ότι δεν υπάρχουν θέσεις προτάσεις λύσεις και άλλες συναφείς παρατηρήσεις λέγονται εκ του πονηρού, για να τσιμπάνε όσοι αφελείς πιστεύουν ακόμα στον πολιτικό του μέλλοντος, που επειδή θα τον έχουμε ψηφίσει επιβραβεύοντας την φωτογένειά του στο γυαλί, θα έρθει καβάλα στο άλογο για να μας σώσει από τους κακούς, καθώς εμείς θα τον χειροκροτάμε αραχτοί μπρος στην ίδια τηλεόραση, που καθόμασταν όταν βρίζαμε όλους τους προηγούμενους. Συμμετοχή Spyros! Συμμετοχή σε ότι γίνεται γύρω σου και σε αφορά. Και μην κοιτάς μόνο την όποια οθόνη. Κοίτα και δίπλα σου. Εκεί που υπάρχει η δράση, η ζωή, η πραγματικότητα. Συνθήματα έχουνε όλοι. Ο καθένας μπορεί να τα παπαγαλίσει όλα μέσα σε λίγα λεπτά. Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά. Αλλά αυτές θέλουν λίγη δουλίτσα για να τις μάθει κάποιος. Κι όποιος βαριέται να ασχοληθεί (γιατί μόνο αν βαριέσαι δεν μαθαίνεις) κατεβάζει αμάσητες τις κλισέ θεωρίες του κάθε πονηρού, και μετά σαν τον κυρ Παντελή τις παπαγαλίζει.
Γιάννης.

Ανώνυμος είπε...

@Spyros

To ότι νόμιζες πως δεν θα διάβαζα το κείμενο, δείχνει ότι πιθανότατα η άποψη σου για το ΚΚΕ και για τους κουκουέδες, δεν είναι δικιά σου, και ότι απλά την έχεις δανειστεί από κάποιον που μεγάλωσε με αυτά τα κλασικά στερεότυπα.

Πέρα από αυτό θα συμφωνήσω με το Γιάννη.
Το μόνο που έχω να συμπληρώσω, είναι να δώσω 1000% έμφαση στο ότι το ΚΚΕ έχει ΞΕΚΑΘΑΡΗ θέση για όλα τα θέματα που ανέφερες, και που απασχολούν τους απλούς ανθρώπους στο σήμερα. Επίσης έχει και ξεκάθαρη πρόταση για το τι πρέπει να γίνει και πως!
Άμα ενδιαφέρεσαι πραγματικά μπορείς να τα βρεις αυτά ΠΟΛΥ εύκολα.
Άμα έχει ερωτήσεις και απορίες, μπορείς το ίδιο εύκολα να βρεις ένα κουκουέ και να τον ρωτήσεις.
Η άλλη εναλλακτική είναι να κλίσεις τα μάτια και να λες ότι δεν βλέπεις τίποτα. Μπορεί και να το κάνεις ήδη αυτό, και να μην το έχεις καταλάβει.

Κώστας

Ανώνυμος είπε...

Κώστας. Οταν ακους και σου λέει οτι το ΚΚΕ δεν έχει ξεκάθαρες θέσεις για τον λαό οτι δεν καταλαβαίνει οτι του λέμε και οτι καλά κάνει και δεν βλέπει την πραγματικότητα που ζει και οτι κατα την γνωμη του έχει δίκιο μη ψάχνεις απο εκει και πέρα είναι όλα ξεκάθαρα. Ο Λαός και βλέπει και ξέρει καλά τι του λέμε. Απλά δεν έχει αποφασίσει για την σύγκρουση και τσιμπάει το δόλωμα για λύσεις μέσα στον Καπιταλισμό. Ο Ενοχος δεν είναι ο λαός. Ενοχοι είναι ...αυτοί... που συνειδητά εγκληματούνε σε βάρος του με την προβιά του ...φίλου... αρνούμενοι να βγάλουνε συμπεράσματα απο την ιστορία γιατί απλά θέλουνε να συμβούνε ξανά τα ίδια και το κάνουνε συνειδητά γιατί είναι με τον Καπιταλισμό. Οποιος θέλει να μάθει και έχει προβληματισμό και απορίες μαθαίνει. Εδω δεν πρόκειται για αυτό. Τους έχω ζήσει Δεκαετίες Σύντροφε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Η Φεουδαρχία τελείωσε στην Ελλάδα το 1909 και απο το 1919 ο Καπιταλισμός είναι στο Ιμπεριαλιστικό Στάδιο. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Spyros είπε...

@Κώστας
Πρόσεξα πολύ τις λέξεις που χρησιμοποίησα στο σχόλιό μου ακριβώς επειδή έχω μακρά εμπειρία από συζητήσεις με μέλη και "οπαδούς" του Κόμματος. Γι' αυτό και έγραψα ότι "δεν θα με ακούσεις" από το συγκεκριμένο σημείο και κάτω, πράγμα το οποίο επιβεβαιώθηκε και με τη δική σου απάντηση, αλλά και του Γιάννη...για να μην αναφέρω τον Παναγιώτη.
Δεν ακούσατε τι σας λέω, αλλά μπήκατε στη διαδικασία να κρίνετε τις προθέσεις μου και λίγο έως πολύ την ικανότητα της αντίληψής μου, ότι δηλαδή έχω επηρεαστεί από την επικίνδυνη προπαγάνδα, γιατί δεν μπορεί να τα λέει αυτά ένας προβληματισμένος, προοδευτικός άνθρωπος που δεν βρίσκει απαντήσεις στις θέσεις του Κόμματος.
Σας φαίνεται απίθανο ένας προοδευτικός άνθρωπος, για παράδειγμα, να μη συμφωνεί με την εντελώς αντι-λενινιστική θέση ότι «Οποιος προσπαθεί να βάλει θέμα Εξόδου απο Ε.Ε και ΝΑΤΟ εκτός Λαικής Συμμαχίας ΜΈΣΩ ΚΥΒΕΡΝΉΣΕΩΝ ΣΤΟ ΈΔΑΦΟΣ ΤΟΥ κΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΎ εξυπηρετεί συνειδητά Εθνικιστές Φασίστες Εφοπλιστές Φαρμακοβιομήχανους Ξενοδόχους».
Κατά συνέπεια, δεν θα παλέψουμε για τίποτα που θα βοηθήσει να ανασάνει ο λαός εντός καπιταλισμού (στον οποίο διαβιούμε τα τελευταία 100+ χρόνια να θυμίσω) καθώς θα θεωρηθούμε διαχειριστές και οπορτούνες. Ας καθίσουμε στη γωνία κι ας κουνάμε το δάχτυλο δίχως να βρωμίζουμε τα χέρια μας…κι αυτό το θεωρούμε έντιμη στάση του Κόμματος - εκφραστή της εργατικής τάξης. Θα περιμένουμε ο λαός να καταλάβει (μόνος του) ότι μόνο μέσω της ένοπλης, σοσιαλιστικής επανάστασης υπάρχει ελπίδα. Όταν ο λαός «ξυπνήσει», δει το συμφέρον του, οργανωθεί κι αντιληφθεί ότι μόνο η συνειδητή κατακρήμνιση του καπιταλισμού και η πορεία του προς το σοσιαλισμό είναι αυτό που θέλει, τότε η ανάγκη ύπαρξης ενός ΚΚ θα έχει ξεπεραστεί από τις ίδιες τις ιστορικές συνθήκες.

Κλείνοντας, να τονίσω ότι δεν είχα την απαίτηση να μου απαντήσετε ενδελεχώς στα ερωτήματα που έθεσα, αλλά να μου πείτε δύο κουβέντες, σαν να μιλάτε με έναν γνωστό σας για να μου δώσετε κατεύθυνση. Πώς θα απαντούσατε σε έναν γείτονά σας που σας λέει ότι είναι απογοητευμένους από όλους και δεν ξέρει τι να ψηφίσει. Θα του λέγατε ότι μέσα στον καπιταλισμό δεν υπάρχει ελπίδα, οπότε ζώσου με εκρηκτικά και πάμε για τη σοσιαλιστική επανάσταση ή πήγαινε να διαβάσεις τις θέσεις του ΚΚΕ που ξέρει τι πρέπει να γίνει? (Τέτοια αδιέξοδα φέρνει η ταύτιση στρατηγικού στόχου και τακτικής)

Όπως και να έχει, είναι μία τεράστια κουβέντα που δεν εξαντλείται στα πλαίσια σχολίων ενός φιλόξενου blog. Μοναδικό κέρδος θα ήταν τουλάχιστον να ακούμε όταν συνομιλούμε με κάποιον, έστω κι αν διαφωνούμε.

Ανώνυμος είπε...

@Spyros

Σε ένα γνωστό που θα ήθελε να μάθει πραγματικά τι λέει το ΚΚΕ, θα του λέγαμε αυτό ακριβώς που λέει όπου σταθεί και όπου βρεθεί, κάθε μέρα τα τελευταία πάρα πολλά χρόνια, το οποίο όμως φαίνεται να σου ξέφυγε παρ όλες τις κουβέντες και το ψάξιμο που προσπαθείς να μας πείσεις ότι έκανες...

1)Οργανώσου στο σωματείο σου, και πάλεψε για το ΣΗΜΕΡΑ, το ΤΩΡΑ, έχεις κιόλας αργήσει!

2)Η πάλη αυτή πρέπει να έχει στόχο το σοσιαλισμό, γιατί μόνο στο σοσιαλισμό θα καταφέρεις οι κατακτήσεις σου να μην παρθούν ποτέ πίσω!

3)Άμα βγούμε από την ΕΕ μέσα στο καπιταλισμό δεν θα αλλάξει ΤΙΠΟΤΑ για εμάς!

4)Η επανάσταση δεν πρέπει να γίνει κάποτε, αλλά ΑΜΕΣΑ, δεν υπάρχουν στάδια για εκεί (πρώτα έξω από ΕΕ και μετά βλέπουμε), όσο πιο γρήγορα την κάνουμε από τόσο καλύτερες θέσεις θα μπορέσουμε να παλέψουμε για το κάθε τι!

Όσο για το πόσο αντιλενινιστικά είναι όλα αυτά, δεν φτάνει μόνο να το αναφέρεις, πρέπει και να μας το αποδείξεις.

Υ.Γ: Δεν γράφουμε έκθεση...

Κώστας

Ιλαρίων Καρατζόγλου είπε...

@Spyros μην χαλιέσαι και σε μένα για άλλο θέμα απαντήσανε, οι γνωστοί αυτοί σχολιαστές, με αντίστοιχο τρόπο. Ο λόγος, δεν έχουν μάθει να απευθύνονται σε σκεπτόμενους ανθρώπους αλλά σε ανθρώπους με παρωπίδες. Όπως μου έχει πει ένας παλιός αριστερός, πρώην κομμουνιστής, "μην ασχολείσαι οι άνθρωποι είναι τουβλοποιημένοι.."

Ανώνυμος είπε...

Οταν ένας γείτονας μας θα ρώταγε οτι είναι απαγοητευμένος απο όλα θα καθόμασταν και θα του εξηγούσαμε ποιός είναι ο ένοχος για την τραγωδία που ζει. Και λέγεται ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ανεξάρτητα ποιός είναι ο Διαχειρηστής του στην Κυβέρνηση. Και ακόμα καλύτερα που εδώ και δυο χρόνια η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ αποκαλύφτηκε στα μάτια του με το ΚΚΕ να έχει δικαιωθεί 100%. Θα τον καλούσαμε να Συμμετέχει στο ΠΑΜΕ και στην ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ που μπορεί να έρθει όποιος θέλει χωρίς να χρειάζεται να είναι Κομμουνιστής. Αν μας έλεγε οτι θέλει την Εξοδο απο την Ε.Ε πάλι θα του εξηγούσαμε οτι μόνο μέσα απο την Λαική Συμμαχία γίνεται αυτός ο αγώνας για να έχει προοπτική γιατί διαφορετικά είναι μαζί με Εθνικιστές Φασίστες Ξενοδόχους Φαρμακοβιομήχανους Εφοπλιστές και θα το καταλάβαινε απόλυτα τι του λέμε. Είναι αδύνατο να το καταλάβει όποιος συνειδητά μπαίνει κάτω απο την Σημαία της Αστικής Τάξης φτιάχνοντας συνειδητά Οπορτουνιστικά Αναχώματα για να υπηρετήσει τον Καπιταλισμό. Θα του εξηγούσαμε και θα καταλάβαινε την Καταστροφή απο την Ιστορία του ΚΚΕ με το ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ την ΕΔΑ... ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ γιατί θα ήθελε να μάθει. Οσο για τους πρώην Κομμουνιστές που σήμερα είναι ...αριστεροί... τους βλέπει ο λαός. Υπουργούς στην ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ να τον σφάζουνε καθημερινά. Δεν χρειάζεται να πούμε εμείς τίποτα. Οσο για τις Βρισιές απο αυτά τα Ρετάλια είναι ΤΙΤΛΟΣ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Η ...ΕΔΑ... Κατέστρεψε το ΚΚΕ απο την αρχή μέχρι το τέλος. Τα τηλεγραφήματα του σ.Βαβούδη είναι Καταπέλτης. Απο το 1948....Οπορτουνιστικές δυνάμεις με την βοήθεια της ...Γιουγκοσλαβικής πρεσβείας... και την ανοχή του Αστικού κράτους προσπαθούσανε για την διάλυση του ΚΚΕ. Και τα καταφέρανε όταν το ΚΚΕ για μια χαραμάδα Νομιμότητας μαζί με τις Κ.Ο πήγε να φτιάξει Εκλογικό Συνδυασμό. Βρέθηκε με την ...ΕΔΑ Καπέλο που μας κατέστρεψε. Την μέρα που πιάσανε τον Πλουμπίδη ο ΜΕΝΣΕΒΙΚΟΣ ΠΑΣΑΛΙΔΗΣ ήτανε στο γραφείο του ΠΑΠΑΓΟΥ και πήρε την υπόσχεση οτι το ΑΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ δεν θα βγάλει παράνομη την ...ΕΔΑ.... Αρνηθήκανε την υποψηφιότητα Μπελογιάννη στα ψηφοδέλτια του 1951 για να γλιτώσει την εκτέλεση. Στην Δίκη δεν παραβρέθηκε κανεις απο την ΕΔΑ. Αυτή είναι η ΑΡΙΣΤΕΡΑ διαχρονικά μεχρι σήμερα στα υπουργεία που σφάζει τον λαό. ΝΑ ΤΗΝ ΧΑΊΡΕΣΤΕ. Θα έχει και συνέχεια αν χρειαστεί. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Ο ΛΕΝΙΝ με τις Θέσεις του ΑΠΡΙΛΗ είπε τελειώσαμε με την ΦΕΟΥΔΑΡΧΙΑ έχουμε ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ δεν μπήκε ποτέ στην ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΕΡΕΝΣΚΙ που τον ΙΟΥΛΗ ΤΟΥ 1917 έβγαλε διαταγή για την ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ και την Ανέτρεψε. ΑΡΙΣΤΕΡΗ ήτανε η ΚΑΠΛΑΝ που τον πυροβόλησε. Αντίθετα στην ΓΕΡΜΑΝΙΑ το 1918 χωρίς Κ.Κ με τους Κομμουνιστές στο ίδιο κόμμα με τους ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΟΥΣ Η Αριστερή κυβέρνηση ΕΜΠΕΤ ΣΑΙΝΤΕΜΑΝ με τα ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ Φράικοπς τους έσφαξε. Υπάρχει και το άρθρο του ΛΕΝΙΝ αρχές του 1917 που εξηγεί στον Γκρόιλιχ γιατί είναι ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΧΩΡΑ Η ....ΕΛΒΕΤΙΑ..... ΟΒΕΡ...... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Ναι Ιλαρίων, επειδή δεν χαϊδεύουμε αυτιά, και επειδή δεν λέμε αυτά που θέλει να ακούσει ο καθένας, έχουμε παρωπίδες.
Δεν πειράζει ρε μάγκα, κόμματα ένα μάτσο υπάρχουν, κάποιο από αυτά θα λέει και αυτό που ταιριάζει στην αποψάρα σου. Πάνε από εκεί ή φτιάξε μια δικιά σου γκρούπα στην τελική, και παίξε μπάλα. Τι κάθεσαι και ασχολείσαι με άτομα που έχουν παρωπίδες;

Κώστας

Ανώνυμος είπε...

Κώστας. Μη χαλάς τα λόγια σου άδικα. Ξερω να ξεχωρίζω ποιός έχει προβληματισμό και ποιός συνειδητά στηρίζει την Αστική Τάξη με την Προβιά του ...φίλου... Η 100χρονη ιστορία του ΚΚΕ είναι καθρέφτης για τα Εγκλήματα τους. Το 80% του λαού ήτανε ένοπλο τον Οκτώβρη του 1944 και αντι να πάρουμε την Εξουσία ΟΧΙ λέει δεν γίνεται υπάρχει ....στάδιο.... για να προλάβει το ΑΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ να οργανωθεί. Αποτέλεσμα ο λαός σε ΑΘΗΝΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΦΑΓΙΑΣΤΗΚΕ απο αυτά τα παραμύθια. Βρίσκονται σε απόγνωση γιατί το ΚΚΕ έχει καθαρίσει με όλη αυτή την ΣΑΒΟΥΡΑ. Ας τους να φωνάζουνε. Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ είναι ήδη Ξεβράκωτη. Θα πάνε στην άβυσσο μόνοι τους. Εμεις την Δουλειά μας. Ανασυγκρότηση του Σ.Κ σε ανοιχτή σύγκρουση μαζί τους ΑΝΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ απέναντι στον απλό άνθρωπο που έχει Εγκλωβιστεί εκεί και ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των Μέσων παραγωγής. ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΔΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ δηλαδή ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΖΕΡΤΑ ΒΑΡΚΙΖΑ ΤΕΛΟΣ. ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ. Τους έχω ζήσει 40 χρόνια ΣΥΝΤΡΟΦΕ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Κώστας. Ο ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ τα ....μαρξιστικά.... βιβλία που φτάνανε στην Κούβα απο την ΕΣΣΔ του Χρουτσόφ και του Μπρέζνιεφ τα έίχε ονομάσει Σοβιετικά ΤΟΥΒΛΑ. Απόλυτα Σωστός ο Σύντροφος για τα ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟΥΒΛΑ. Τσε Γκεβάρα ο οποίος το 1967 στην Βολιβία το ...Κ.Κ... με τον Μάριο Μόνχε τον χαραχτήρισε ...τυχοδιώκτη... γιατί δεν έπαιρνε χαμπάρι απο τα Θρυλικά ΣΤΑΔΙΑ...Καλή ώρα..... ΟΒΕΡ ΣΥΝΤΡΟΦΕ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

@ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Δεν έχεις άδικο, μπορεί εγώ να είμαι πολύ καλός και να τρέφω αυταπάτες για αυτά τα άτομα.
Στο κάτω κάτω η πρόταση του ΚΚΕ είναι απλούστατη, άμα όμως ο άλλος δεν θέλει να ακούσει, στου κουφού την πόρτα...

Κώστας

Spyros είπε...

@Κώστας
Θα πάω, λοιπόν, στον Γιώργο, τον εργάτη γείτονά μου, που με πραγματική αγωνία με ρωτάει «τι ψηφίζουμε και τι κάνουμε από δω και πέρα» καθώς βλέπει το τρένο να είναι πολύ κοντά να τον πατήσει, και θα του πω:
1. Γράψου στο σωματείο σου (από όσο ξέρω είναι γραμμένος, όπως κι εγώ)
2. Σήμερα, τώρα, πάλεψε στο σωματείο σου με στόχο τον σοσιαλισμό (???)
3. Γιώργο, δεν φταίει το ευρώ και η ΕΕ για κάτι, αφού και να βγούμε από την ΕΕ μέσα στον καπιταλισμό, δεν θα αλλάξει τίποτα για εμάς. (αν εννοούμε ότι δεν θα αλλάξει η σχέση εκμετάλλευσης, συμφωνώ, αλλά σίγουρα μπορούν να γίνουν πολύ καλύτερα τα πράγματα για την εργατική τάξη…αλλά φεύ αυτό δεν το θέλουμε γιατί είναι διαχείριση και οπορτουνισμός. Άλλο που μπορούν να διαμορφωθούν πολύ άμεσα και καταλυτικά με αυτόν τον τρόπο οι συσχετισμοί υπέρ μας και τότε θα αναγκαστούμε να κάνουμε πράγματα)
4. Ετοιμάσου, Γιώργη, για επανάσταση άμεσα, έτσι..στο ξαφνικό…γιατί αν περιμένεις βελτίωση συνθηκών ζωής από αστικές εκλογές, κοιμάσαι ύπνο βαθύ. (στην ουσία εγώ δεν διαφωνώ, ο Γιώργης είναι βέβαιο ότι αν δεν με φασκελώσει τουλάχιστον θα αγριευτεί)
Θεωρείς ότι αν τα έλεγα αυτά που μου είπες στον φίλο γείτονα, θα με έπαιρνε στα σοβαρά?
…κι θα επαναλάβω κι εγώ αυτιστικά…ότι όταν ταυτίζεις τακτική και στρατηγική, καταλήγεις σε τέτοιου είδους αριστερίστικους βερμπαλισμούς, εντελώς ανεδαφικούς κι ανέφικτους που σου επιτρέπουν μετά να χαρακτηρίζεις τον κόσμο ως μη ριζοσπαστικοποιημένο και να του ρίχνεις και το φταίξιμο.
@Παναγιώτης
Σύντροφε…με συμπαθάς…αλλά δεν παλεύεσαι!
Για να το συνεχίζω λίγο, όμως, το σενάριο και με σένα:
Πάω που λες, στον Γιώργη και του λέω να ενταχθεί στη Λαϊκή Συμμαχία για να παλέψει την έξοδο από την ΕΕ και το ευρώ. Και θα με ρωτήσει, «δηλαδή τι πρέπει να κάνω» … και θα τον κοιτάω σαν χάνος σηκώνοντας τους ώμους! Γιατί δεν υφίσταται κάτι τέτοιο που ονομάζετε «Λαϊκή Συμμαχία» παρά μόνο ένα ΠΑΜΕ κι αυτό στάσιμο, ακίνδυνο και πλήρως ελεγχόμενο από το ΚΚΕ, κάτι που δεν νομίζω να το ήθελε ο γείτονας. Επίσης, θα του εξηγήσω ότι αν θέλει έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ εντός καπιταλιστικών ορίων, ταυτίζεται με τους φασίστες, ξενοδόχους, εφοπλιστές κτλ (αλήθεια, πότε μίλησαν όλοι αυτοί για έξοδο από το ευρώ?). Δεν υπάρχει ούτε μία σπιθαμή ελληνικής, αστικής, πλήρως «ευρωεξαρτώμενης» τάξης που να επιθυμεί έξοδο από το ευρώ, εφόσον τα αφεντικά τους δεν το θέλουν. Αλλά αυτό θα χρειαζόταν μία βαθύτερη ανάλυση στο πλαίσιο του αν ο «ελληνικός καπιταλισμός» είναι ή θα μπορούσε ποτέ να μεταβεί σε ιμπεριαλισμό και δεν μπορεί να γίνει εδώ. (Κατ’ εμέ ούτε για αστείο).
Και κάτι τελευταίο: με αυτή τη ρητορική, το μόνο που καταφέρνεις είναι να σε θαυμάζουν οι συν αυτώ για το πόσο καλά έχεις μάθει το μάθημά σου και να προκαλείς θυμηδία στους υπολοίπους (αν όχι εκνευρισμό), κουβέντα πάντως δεν κάνεις.

Spyros είπε...

@Παναγιώτης

Και κάτι τελευταίο που τώρα είδα.
Με τη φράση σου "Ξερω να ξεχωρίζω ποιός έχει προβληματισμό και ποιος συνειδητά στηρίζει την Αστική Τάξη με την Προβιά του ...φίλου..." είναι ξεκάθαρο πως υποδηλώνεις ότι εγώ δεν είμαι ειλικρινά προβληματισμένος αλλά παίζω το παιχνίδι της αστικής τάξης και μάλιστα ενδεδυμένος την προβιά του φίλου.
Ελπίζω να κατανοείς ότι προσβάλεις έναν άνθρωπο χωρίς να τον ξέρεις κάνοντας δίκη προθέσεων και χωρίς την παραμικρή προσπάθεια να ακούσεις.
Ευτυχώς που οι κομουνιστές δεν είναι έτσι, γιατί θα μοιάζανε πολύ στους χριστιανούς!!


Ανώνυμος είπε...

Kαταρχήν δεν είμαστε σύντροφοι. Το ΚΚΕ έχει και Στρατηγική και Τακτική που υπηρετεί αυτή την Στρατηγική. Εχουμε λοιπόν Στρατηγικό Στόχο τον Σοσιαλισμό με Δικτακτορία του Προλεταριάτου και αυτό προβάλουμε καθημερινά μέσα απο την Τακτική μας. Υπάρχει το ΠΑΜΕ και γενικά η ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ που εκει μπορεί να συμμετέχει όποιος θέλει χωρίς να χρειάζεται να είναι Κομμουνιστής σε ΤΑΞΙΚΗ ΒΑΣΗ και μόνο. Μέσα στον Καθημερινό αγώνα για προσωρινά μέτρα ανακούφισης προβάλουμε για Ζύμωση τον Στρατηγικό μας στόχο. Το ίδιο μπορεί να κάνει και ο Γείτονας με την άποψη για Εξοδο απο την Ε.Ε χωρίς να έχει πειστεί για την Κοινωνικοποίηση. Μέσα απο την Ιδεολογική Αντιπαράθεση η ζωή θα τα ξεκαθαρίσει όλα. Ετσι και για να βελτιώσει την ζωή του παλεύει και δεν μπαίνει κάτω απο την Σημαία ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ και του ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΡΩΣΙΑΣ ΚΙΝΑΣ. Ετσι λοιπόν θα μιλήσουμε στον Γείτονα που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ προββληματίζεται να του δώσουμε τροφή για σκέψη και είναι βέβαιο οτι θα έρθει η ώρα να το καταλάβει. Και όταν γίνουνε Αστικές Εκλογές θα του εξηγήσουμε οτι αυτό είναι ένα ΤΣΙΡΚΟ της ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ για να τον εγκλωβίζει και πρέπει να ψηφίσει ΚΚΕ για ισχυρή Εργατική Λαική Αντιπολίτευση όσο οι Καπιταλιστές έχουνε τα μέσα παραγωγής στα χέρια του. Επίσης θα του θυμίζουμε τον ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ρόλο της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ δείχνοντας του τον ΣΥΡΙΖΑ και επίσης δειχνοντάς του την ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ με την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ θα του εξηγήσουμε οτι είναι χωρίς Ευρώ και Ε.Ε και όμως ζει την ίδια τραγωδία με αυτόν. Και 100% σίγουρα θα καταλάβει τι του λέμε. 100% Σίγουρα δεν θα καταλάβει τι του λέμε αυτός που είναι Ορντινάτζα της Αστικής Τάξης και συνειδητά προσπαθεί να καταστρέψει τον λαό με την θεωρία των ΣΤΑΔΙΩΝ. Και είπαμε ΕΑΜ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΔΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ δηλαδή ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΖΕΡΤΑ ΒΑΡΚΙΖΑ ΤΕΛΟΣ. Τα κόλπα τελειώσανε το 1991. Και δεν κάνουμε βήμα πίσω. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Και δεν υπάρχει μόνο ΠΑΜΕ. Υπάρχουνε ΜΑΣ ΟΓΕ ΠΑΣΥ ΠΑΣΕΒΕ που είναι τμήματα της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ καθόλου στάσιμα με καθημερινές δράσεις για όποιον θέλει να δει. Και ασφαλώς ξέρω να ξεχωρίζω ποιός πραγματικά προβληματίζεται και ποιός είναι με την προβια του ...φίλου... για να φέρει απο την πίσω πόρτα την ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΣΤΑΔΙΩΝ. Είμαι δίπλα στο ΚΚΕ 40 ΧΡΌΝΙΑ με τα 14 απο αυτά η θεωρία των Σταδίων κυρίαρχη και το ΚΚΕ μπροστά στον Γκρεμό το 1991 με επικεφαλής τον ΑΘΛΙΟ ΦΑΡΑΚΟ. Τέτοια πράγματα δεν θα συμβούνε ξανά και ευτυχώς οι Κομμουνιστές τα τελευταία 26 χρόνια το έχουμε καταλάβει απόλυτα. ΔΕΝ ΤΣΙΜΠΑΜΕ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Spyros είπε...

Αυτό ακριβώς λέω κι εγώ, ότι αυτό που εσείς ονομάζετε "Λαϊκή Συμμαχία" δεν είναι τίποτα άλλο από οργανώσεις του ΚΚΕ που "συμμαχούν". Συνεπώς, συμμαχία μπορεί να είναι, απέχει παρασάγγας από το να είναι Λαϊκή, όμως, που είναι και το ζητούμενο.

Επίσης, πού διάβασες εσύ για στάδια στα κείμενά μου, θα μου μείνει η απορία, εκτός κι αν δεν έχεις καταλάβει τι λέει η διαβόητη θεωρία των σταδίων αλλά έχεις μάθει τυφλοσούρτη ότι βασικός εκφραστής της ήταν ο Φαράκος.

Δεν το συνεχίζω, δεν έχει νόημα να προσπαθείς να μιλήσεις με έναν φονταμενταλιστή, ορθόδοξο κομουνιστή-χριστιανό που σου επιδεικνύει διαρκώς τις δυνατότητές του στην αποστήθιση τσιτάτων, αλλά δεν μπορεί να ακούσει ούτε λέξη.


Υπογραφή: Ορντινάτσα της αστικής τάξης

Ανώνυμος είπε...

26η Ιούλη 1953. Ο σ.Φιντέλ και οι Σύντροφοί του χτυπάνε στην ΜΟΝΚΑΔΑ. Το ...Κ.Κ.....τους χαραχτηρίζει ...τυχοδιώχτες..... είπαμε υπήρχε Στάδιο... 1970 Χιλή. Κυβέρνηση Πολιτικού Μετώπου με την Σοσιαλδημοκρατία και τον Οπορτουνισμό με την συμμετοχή του ...Κ.Κ....με τον Λ.ΚΟΡΒΑΛΑΝ. Ο Αρχηγός του Στρατού που έβλεπε καθαρά τι ερχότανε εκλιπαρούσε την κυβέρνηση Αλιέντε να διαλύσει τον Στρατό και να προχωρήση μπροστά.ΜΑΤΑΙΑ. Παραιτήθηκε ο άνθρωπος και σε λίγο δολοφονήθηκε. Ο Διάδοχός του τα ίδια.ΜΑΤΑΙΑ. Παραιτήθηκε και ζήτησε Πολιτικό άσυλο σε άλλη χώρα. Ο διάδοχος του ΠΙΝΟΣΕΤ τους έσφαξε την ώρα που βλέπανε όνειρο ....σοσιαλισμό με στάδια.... Σε λίγο έγινε Συνέδριο του ...ΚΚΣΕ... Κανένα συμπέρασμα απο την τραγωδία. Το ...Κ.Κ Χιλής επίσης και το ...Κ.Κ... Ιταλίας του ...μπερλίγκουερ.....θριαμβος... Εβγαλε συμπέρασμα οτι Σοσιαλισμός μπορεί να γίνει μόνο όταν το ..Κ.Κ... πάρει σε εκλογές ΑΣΤΙΚΟΥ ΤΣΙΡΚΟΥ 90% ΤΟΜΠΟΛΑ.....Φτάνει μωρεεεε οχι άλλο Κάρβουνο.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ιλαρίων Καρατζόγλου είπε...

Δύο ακόμα πράγματα θέλω να σας πω:

1) Να διαβάσετε το βιβλίο του Νικηφόρου Βρεττάκου "Δυο άνθρωποι μιλούν για την ειρήνη του κόσμου" και στη συνέχεια συλλογιστείτε το εξής, το βιβλίο αυτό που είναι ένας ύμνος προς την ειρήνη και τη δημοκρατία ήταν η αιτία για να διαγραφεί από το κόμμα.

(μιλάμε για μεγάλες παρωπίδες όχι αστεία)

2) Διαβάστε την συνέντευξη του Πάνου Τζαβέλλα http://www.panostzavellas.gr/interview
φαντάζομαι τον γνωρίζετε, όπου σε κάποιο σημείο λέει τα εξής: "Το λάθος δεν είναι ο μαρξισμός, ο σοσιαλισμός και ο κομμουνισμός. Το λάθος ήταν στις ηγεσίες του ΚΚΣΕ και των Λαϊκών Δημοκρατιών και της δικής μας ηγεσίας, που δεν εφάρμοσαν σωστά τις αρχές και μετέτρεψαν τη δικτατορία του προλεταριάτου σε δικτατορία επί του προλεταριάτου."

Συνεπώς πέστε και σε μας τους αδαής για τι είδους κομμουνισμό αγωνίζεστε, όπως εφαρμόστηκε στη Ρωσία, στη Κίνα, στη Κούβα, ή έχετε κάτι άλλο στο μυαλό σας.

Γιατί είδατε στην τελευταία συνέντευξη του Κουτσούμπα στην ΕΡΤ τι έγινε, τι απάντησε για το ευρώ και πως στη συνέχεια λογοκρίθηκε πριν αναρτηθεί στο επίσημο site.

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ Βρισιές τίτλος τιμής για τους Κομμουνιστές. ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ υπάρχει και παλεύει να ενώσει τον λαό σε ΤΑΞΙΚΗ ΒΑΣΗ όχι τα Κόμματα που φτιάχνει ο Καπιταλισμός για να διασπά τον λαό με το παραμύθι δεξιός αριστερός. Την θεωρία των Σταδίων πας να βάλεις απο το παράθυρο. Δεν τσιμπάμε. Το ποιός ήτανε ο ...φαράκος.... μαζί με όλα τα μπουμπούκια του Οπορτουνισμού και τι γινότανε στο ΚΚΕ απο το 1974 μέχρι το 1991 άσε μη το σκαλίζεις θα εκτεθείς 100%. ΤΑ ΕΧΩ ΖΗΣΕΙ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Η Συνέντευξη του σ.Κουτσούμπα είναι απο την αρχή στον 902 ΟΛΟΚΛΗΡΗ. Και λεει ξεκάθαρα. Εξοδος απο την Ε.Ε χωρίς τα μέσα παραγωγής Κοινωνικοποιημένα αποτελεί καταστροφή για τον λαό ίδια με την Σημερινή. Η ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ με ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ χωρίς Ε.Ε και Ευρώ με τον λαό στα Σκουπίδια τα λέει όλα. ΟΙ Κομμουνιστές παλεύουμε για Σοσιαλισμό σαν αυτό που εφάρμοσε το Κόμμα των Μπολσεβίκων απο το 1917 μέχρι το 1953 και δολοφονήθηκε απο τα μέσα ΣΤΑΔΙΑΚΑ μετά την επικράτηση της 5ης Φάλαγγας του Οπορτουνισμού στο 20ο Συνέδριο του 1956. Και επίσης σαν τον Σοσιαλισμό που εφαρμοσε ο Φινέλ Κάστρο και το Κ.Κ μέχρι πρι 6 χρόνια που απο εκεί και μετά είναι σε πορεία ανατροπής. Η Ταξική πάλη στην Οικοδόμηση του Σοσιαλισμού συνεχίζεται αλλάζοντας μορφές Η Αστική Τάξη που ηττήθηκε αλλά δεν συνετρίβει συνεχίζει να υπάρχει σαν άτομα προσπαθεί να επανέλθει με την Προβιά του Οπορτουνισμού και την βοήθεια απο το Εξωτερικό. Η ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ πρέπει να είναι εκει για να τους ΤΣΑΚΙΣΕΙ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Η Φεουδαρχία τελείωσε το 1909 απο το 1919 ο Καπιταλισμός είναι στο Ιμπεριαλιστικό Στάδιο στα πλαίσια της Ανισόμετρης ανάπτυξης με σχέσεις Αληλεξάρτησης και 44η Θέση Ενδιάμεση στην ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΥΡΑΜΙΔΑ. Αλλιώς να κάνουμε ένα ΕΡΑΝΟ για τους ΦΟΥΚΑΡΑΔΕΣ τους Εφοπλιστές με τις 60 Φοροαπαλλαγές τους που τους Στενεύει το Κουστούμι της Ε.Ε και γλυκοκοιτάζουνε για Συμμάχους τον ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ Ρωσία Κίνα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

teddygr είπε...

@ Ιλαρίων Καρατζόγλου

1) Πράγματι το μένος τού ΚΚΕ κατά του Νικηφόρου Βρεττάκου ήταν απύθμενο. Το "Δυο άνθρωποι μιλούν για την ειρήνη του κόσμου" κυκλοφόρησε το 1949 και πέντε χρόνια αργότερα το ΚΚΕ προώθησε τον Βρεττάκο ως δημοτικό σύμβουλο στον Πειραιά, με τον συνδυασμό τού Δημήτρη Σαπουνάκη, ο οποίος και εκλέχτηκε δήμαρχος. Μάλιστα δε, ο Βρεττάκος ορίστηκε πρόεδρος του πολιτιστικού τομέα τού Δήμου. Κι όλα αυτά σε μια δημοτική ομάδα όπου το ΚΚΕ έλεγχε 18 από τους 23 εκλεγμένους συμβούλους. Για τέτοιο μένος μιλάμε! Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας περί... παρωπίδων.

2) Τα περί Τζαβέλλα και "λογοκριμένης" συνέντευξης του Κουτσούμπα τα έχουμε ήδη διαβάσει στην φιλαλήθη "Αυγή". Νομίζω ότι έχουν απαντηθεί δεόντως.

ΥΓ: Σε τούτο το ιστολόγιο, η προστακτική "διαβάστε" δεν πρέπει να εκφέρεται αβασάνιστα. Ειδικά από κάποιον που, στην μοναδική ανάρτηση που έχει κάνει στο δικό του ιστολόγιο, προβάλλει το μόνο βιβλίο των εκδόσεων "διαΝΕΟσις" (ιδιοκτησίας του πρώην προέδρου του ΣΕΒ και γνωστού ανεπάγγελτου "βιομήχανου" Δημήτρη Δασκαλόπουλου), το οποίο απολαμβάνει τής θετικής κριτικής του γνωστού φελλού Στάθη Καλύβα. Νομίζω ότι έγινα αντιληπτός.

Ανώνυμος είπε...

Όλα αυτά περί τσιτάτων, ξύλινης γλώσσας και κομματικής γραμμής άρχισαν να μου τι δίνουν στα νεύρα. Όποιος θέλει να καταλάβει καταλαβαίνει. Αν το έχεις στην ψυχή και στην καρδιά βλέπεις ξεκάθαρα ποιος σου λέει την αλήθεια και ποιος σε κοροϊδεύει. Διαλέγεις πλευρά. Όλα τα άλλα είναι δικαιολογίες και προσπάθειες αποπροσανατολισμού.

Ntina

Ανώνυμος είπε...

Ntiha. Πρέπει να χαίρεσαι με την αντίδραση τους και να το γλεντάς. Είναι η απόγνωση τους απο την 26 χρονη πορεία του ΚΚΕ και οτι δεν λυγίσαμε το 2012 να πέσουμε στον Βόθρο με τα Οπορτουνιστικά Σκατά. Είναι ολοκληρωτικό το ξεκαθάρισμα απο αυτές τις Καταστροφικές απόψεις για αυτό και το παραλήρημα. Αν δεν υπηρχε θα έπρεπε να ψαχτούμε. Ας τους να φωνάζουνε. Εμεις την δουλειά μας. Ανεκτικότητα απέναντι σε Ανθρώπους που είναι Εγκλωβισμένοι σε αυτά τα Καρκινώματα και στους φορείς αυτών των απόψεων που χτίζουνε τα Αναχώματα αντιμετώπισει χωρίς ΕΛΕΟΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Τώρα που οι μασκούλες έπεσαν, κάτι τελευταίο.
Το νιονιό σας και τις ιδέες σας, όπως τα διαμόρφωσε η αστική προπαγάνδα από την γέννα, είναι άχρηστα. Άμα θέλετε να νικήσετε τους αστούς και τις ιδέες τους, πρέπει να διαβάσετε τον κόσμο και την ιστορία του από την αρχή, και από την άλλη πλευρά.

Άμα θέλετε λοιπόν να αλλάξετε τον κόσμο, πρέπει πρώτα να τον καταλάβετε έξω από την αφήγηση που σας/μας έδωσε η μπουρζουαζία!
Όσο χρησιμοποιήτε την σκέψη, τα επιχειρήματα και τις απόψεις αυτών που γαμάνε τον κόσμο (των αστών), το μόνο που θα καταφέρετε θα είναι να γίνετε δεκανίκια τους, και να τους βοηθήσετε να γαμήσουν τον κόσμο παραπάνω.
Με λίγα λόγια, όταν σταματήσετε να σκέφτεστε και να αναφέρεστε σε ιστοριούλες της αστικής ιστοριογραφίας και προπαγάνδας, θα καταλάβετε και τη πρέπει να πείτε στον καθένα.
ΟΒΕΡ!!!!

Κώστας

Ανώνυμος είπε...

Κώστας. Πρόσεχε επιχειρήματα. Μπορούμε λέει να θέσουμε ζήτημα Εξόδου απο την Ε.Ε Σκέτο γιατί δεν υπάρχει κανένα τμήμα της Αστικής Τάξης να το επιδιώκει. Ακόμα και να δεχτούμε ότι είναι έτσι που δεν είναι πως θα γίνει να φύγουμε απο την Ε.Ε την στιγμή που η ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ που έχει την εξουσία και το κράτος δικό της.... Μιλάμε οτι οι Ανθρωποι πουλάνε τρέλα νομίζοντας οτι όλοι μασάμε το Οπορτουνιστικό χόρτο που τρώνε αυτοί. Μιλάμε για μεγάλες πλάκες ΟΒΕΡ...... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Κώστας. Εκτος και άν το ΚΡΑΤΟΣ είναι ουδέτερο που θα λέγανε οι .....μπερλίγκουερ..... και .....πουλατζάς...... Μιλάμε για πολύ κάρβουνο.... ΟΥΦΦΦΦΦΦΦΦ....................ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

@ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Δεν πειράζει, ας τους μάθουμε τώρα που είναι χαλαρά τα πράγματα, ώστε όταν θα δυσκολέψουν να είμαστε έτοιμοι για τις φόλες που θα πετάνε στον κοσμάκι.
Είμαι σχεδόν 100% σίγουρος ότι οι ίδιοι χώροι και τα ίδια άτομα, θα είναι από τους πρώτους που θα βγούνε μπροστά υπέρ ενός πολέμου, ο οποίος δεν αργεί και να έρθει. Θα χρησιμοποιούν αντίστοιχο σκεπτικό με τους προδότες της Β' Διεθνούς. Το παίζουν και προοδευτικοί...

Κώστας

Ανώνυμος είπε...

Κώστας. Ακριβώς όπως το λες. ΟΙ Προδότες της 2ης Διεθνούς και όχι μόνο. Είναι οι Απόγονοι αυτών που το 1935 αλλάξανε τον Σοσιαλφασισμό στην Κ.Δ με τα Πολιτικά Μέτωπα Θεωριτικοποιόντας ένα απο τους 2 ΕΛΙΓΜΟΥΣ που σωστά έκανε η ΕΣΣΔ κ παραμονές 2ου Π.ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ και νίκησε. Σαν χτες Εκτελέστηκε το 1938 ο Μπουχάριν για την συνομωσία με Ζηνόβιεφ Τρότσκι για την ανατροπή των Μπολσεβίκων σε συνεργασία με τον Χίτλερ. Ητανε μαζί με τον Τρότσκι το 1917 είπε τον ΛΕΝΙΝ προδότη για το Μπρέστ Λίτοφσκ διαφωνούσε με την Κολεχτιβοποίηση ήτανε με τους Κουλάκους. Σαν Γραμματέας της Κ.Δ στήριζε Δεξιές Οπορτουνιστικές απόψεις. Κατα τα άλλα είμαστε ....τροτσκιστές.... επειδή λέμε οτι το 1935 στην Κ.Δ επικράτησε ο Οπορτουνισμός με τους ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ που κατέστρεψε τα πάντα το 1944 45 και αυτά τα ΣΟΣΙΑΛΣΩΒΙΝΙΣΤΙΚΑ ΡΕΤΑΛΙΑ είναι με τους ...μπολσεβίκους..... Μιλάμε για πολλά χάλια Σύντροφε. Και να θυμίσω οτι ο Μπουχάριν αποκαταστάθηκε το 1988 απο τον Γκορμπατσόφ ΟΥΦ...........ΟΒΕΡ..... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Κώστας. Μια διευκρίνηση. Δεν λέω οτι δεν έπρεπε να γίνει αντίσταση το 1941 44. Λεω οτι αντίσταση μπορούσε να γίνει στο πλευρό της ΕΣΣΔ με γραμμή Σοσιαλφασισμού και το σχήμα να ήτανε ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ωστε την ώρα που αποχωρούνε οι Γερμανοί απο την κάθε χώρα να γίνει η Σύνδεση με το ΤΑΞΙΚΟ. Γιατί με ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ με Σοσιαλδημοκρατία και Οπορτουνισμό ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ δεν γίνεται γιατί η Αποστολή τους είναι το απαραίτητο ......πλατύσκαλο..... για την απαραίτητη ΜΑΝΟΥΒΡΑ....του Καπιταλισμού. Ελλάδα ΟΚΤΩΒΡΗ 1944......ΟΒΕΡ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

@ Teddy σχόλιο 15 Μαρτίου 2017 - 6:17 μ.μ.
Τα μεγάλα πνεύματα...
http://www.rizospastis.gr/story.do?id=9257377

της ιστοσελίδας της ΛΑΕ «Ισκρα» -20 Φλεβάρη, «Εθνικισμός.net» στις 24 Φλεβάρη, και «ΠΡΙΝ» στις 25 Φλεβάρη

.. συναντιούνται
http://www.rizospastis.gr/story.do?id=9257727

στην «λογοκριμένη» συνέντευξη του Κουτσούμπα στην ΕΡΤ που υπάρχει ολόκληρη στον 902.gr

Ανώνυμος είπε...

@ Ιλαρίων Καρατζόγλου

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ. ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΣΣΔ
http://www.ilhs.tuc.gr/gr/Graf.htm

Ο συγγραφέας δεν είναι μέλος στο ΚΚΕ, όμως αποδεικνύει Μαρξιστικότατα

1) Τις τουλάχιστον λάθος εκτιμήσεις μέχρι και .. όπου πάει
στην ερμηνεία της κοινωνικής φύσης της ΕΣΣΔ των Τρότσκι, Τ.Κλιφ, Σ.Μπετελέμ, Μπ.Ρίτζι, Μ.Σάχτμαν, Τζ.Μπέρνχαμ, Κ.Καστοριάδη, Μ.Τζίλας, Μ.Βοσλένσκυ

2) την Σοσιαλιστική Φύση της ΕΣΣΔ.

Ανώνυμος είπε...

Το 1937 αποκαλυφθηκε συνομωσία στον Κόκκινο Στρατό απο τους ΖΗΝΟΒΙΕΦ ΜΠΟΥΧΑΡΙΝ ΤΡΟΤΣΚΙ σε συνεργασία με τον Χίτλερ για την ανατροπή των Μπολσεβίκων. Το βιβλίο του Αμερικάνου πρέσβη που παρακολούθησε τις δίκες με τις Αναφορές στην Κυβέρνησή του είναι καταπέλτης για την 5η Φάλαγγα. Επίσης το βιβλίο του σ.Λούντο Μαρτένς μια άλλη ματιά στον Στάλιν. Στην ΕΣΣΔ οικοδομήθηκε Σοσιαλισμός με απόλυτη επιτυχία όσο στην Εξουσία ήταν οι Μπολσεβίκοι. 1917 1953. Η Αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε με την επικράτηση της Οπορτουνιστικής Αντεπανάστασης και την ΣΤΑΔΙΑΚΗ εφαρμογή νόμων του Καπιταλισμού που κατέστρεψε τα πάντα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ