Πνευματικά δικαιώματα δεν υπάρχουν. Οι ιδέες πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθερα. Άρα...
... η αντιγραφή όχι απλώς επιτρέπεται αλλά είναι και επιθυμητή, ακόμη και χωρίς αναφορά της πηγής!

Η γλώσσα κόκκαλα τσακίζει

- "Ο λόγος που μ' άφησες έξω από την υπόθεση", είπε ήσυχα, "ήταν ότι νόμισες πως η αστυνομία δεν θα πίστευε ότι σκέτη περιέργεια μ' έσπρωξε να κατέβω εκεί κάτω χτες το βράδυ. Θα υποψιάζονταν ίσως ότι είχα κάποιον ύποπτο λόγο και θα με σφυροκοπούσαν μέχρι να σπάσω".
- "Πώς ξέρεις αν δεν σκέφτηκα το ίδιο πράγμα;"
- "Οι αστυνομικοί είναι κι αυτοί άνθρωποι", είπε ξεκάρφωτα.
- "Έχω ακούσει ότι σαν τέτοιοι ξεκινάνε".

[Ραίημοντ Τσάντλερ, "Αντίο, γλυκειά μου", εκδόσεις Λυχνάρι, 1990 (σελ.: 54)]

10 Μαρτίου 2017

Τί πίνουμε;

Στην αρχή σκεφτόμουν να κλείσω ιστολογικά την εργάσιμη εβδομάδα με ένα κείμενο ανάλογο των προηγουμένων αλλά ένοιωσα μια αναγούλα στην ιδέα να ασχοληθώ πάλι με τους φασίστες και τα έργα τους. Από την άλλη πάλι, δεν είχα όρεξη για βαθυστόχαστες αναλύσεις παρασκευιάτικα. Έτσι το έρριξα στο ψάξιμο και στο χάζεμα, ώσπου ανακάλυψα την εξής ανακοίνωση, η οποία φέρει ημερομηνία 10/7/2012, δηλαδή κάπου τρεις εβδομάδες μετά τις εκλογές τής 17ης Ιουνίου. Σας προκαλώ, όσο θα την διαβάζετε, να μαντέψετε ποιος την εξέδωσε και στοιχηματίζω ότι θα αστοχήσετε (σημ.: τα κεφαλαία και τα θαυμαστικά ανήκουν στους συντάκτες τής ανακοίνωσης):

Αφίσσες τής ΔΑΚΕ με περιεχόμενο από ένα παράλληλο σύμπαν, για όσους νομίζουν πως ξέρουν.
Εάν η κυβέρνηση σταθεί απέναντι στην τρόικα με την ίδια αποφασιστικότητα που δείχνει για τις ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ και δηλώσει ότι έχει ΜΠΕΙ ΠΑΤΟΣ ΣΤΟ ΒΑΡΕΛΙ, ότι θα αποκατασταθεί ο κατώτατος μισθός, οι Σ.Σ.Ε., οι εργασιακές σχέσεις που μετά τις νομοθετικές παρεμβάσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων κατ’ εντολή των κουκουλοφόρων κατέστησαν ζούγκλα την αγορά εργασίας, έχοντας φθάσει στο 1,5 εκατ. ανέργους σε εκ περιτροπής εργασία μιας ημέρας την εβδομάδα, σε περισσότερους εργαζόμενους μερικής από πλήρους απασχόλησης κλπ., τότε θα πείσει ότι έχει το βλέμμα της στραμμένο στην κοινωνία που εδώ και δύο χρόνια δοκιμάζεται και χειμάζεται με τις αδιέξοδες και καταστροφικές πολιτικές που εφαρμόζονται και θα πείσει ότι λειτουργεί με γνώμονα το ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ και όχι το ΚΑΛΟ ΚΟΙΝΟ!!!

Πιστεύουμε ότι η ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ πρέπει να χρησιμοποιηθεί προς όλες τις κατευθύνσεις και όχι μονομερώς προς όφελος των δανειστών!!! Προειδοποιούμε ότι εάν ξεχάσει την ΚΟΙΝΩΝΙΑ και τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, η κοινωνία όχι μόνο θα εξεγερθεί, αλλά θα εκραγεί!!! Σε αυτούς δε τους Υπουργούς που παριστάνουν τους … ινδιάνους και θυσιάζουν στο βωμό της προσευχής ότι απέμεινε όρθιο, ικανοποιώντας και τις τελευταίες απαιτήσεις των ΤΡΟΪΚΑΝΩΝ πιστεύοντας ότι έτσι θα ΕΞΕΥΜΕΝΙΣΟΥΝ… το πνεύμα της Λαγκάρντ, της Μέρκελ, του Σόϊμπλε και του Ρέσλερ που δεν έχουν διάθεση να επαναδιαπραγματευτούν, τους καλούμε να σταματήσουν να συμπεριφέρονται ως ιθαγενείς και να σταθούν ως ισότιμα μέλη στην Ε.Ε. ικανοποιώντας τη νωπή λαϊκή εντολή!!!

Σε ότι αφορά τα περί ιδιωτικοποιήσεων, οφείλουν να μας γνωστοποιήσουν το κριτήριό τους, διότι δεν μπορεί να ΠΩΛΕΙΤΑΙ ο ΟΣΕ γιατί δήθεν παράγει… έλλειμμα, η ΔΕΗ για να γίνει ανταγωνιστική, η ΕΥΔΑΠ γιατί έχει ΚΕΡΔΗ και η Δημόσια περιουσία για να μην… καταπατηθεί !!!


Αυτό δεν είναι κριτήριο και θυμίζει την πλανόδια λογική “ΟΛΑ ΤΑ ΣΦΑΖΩ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΩΝΩ”.

Ας αξιοποιήσουν λοιπόν προς όφελος της κοινωνίας το αίτημα της επαναδιαπραγμάτευσης γρήγορα και όχι νωχελικά. Άλλωστε ο λαός απέρριψε τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ, απέρριψε τις… τυφλές ιδιωτικοποιήσεις και ζήτησε ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ!!!

Ας μην ξεχνούν οι κυβερνώντες την προγραμματική συμφωνία και ας σταματήσουν κάποιοι να παραφράζουν την εντολή που πήραν από το λαό στις 17 Ιούνη…

Η ΕΝΤΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ!!!  

ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΝΑ ΤΗ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ!!! 
Λοιπόν; Μαντέψατε ποιοι είναι αυτοί που τάσσονται υπέρ των επαναδιαπραγματεύσεων και κατά των ιδιωτικοποιήσεων ενώ απειλούν με εξεγέρσεις; Σιγά μη μαντέψατε σωστά, οπότε καλύτερα να μη σας κρατώ άλλο σε αγωνία. Πρόκειται για ανακοίνωση της... Δ.Α.Κ.Ε. Ιδιωτικού Τομέα! Δεν έχει πλάκα; Η κομματική συνδικαλιστική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας καλεί την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να αντισταθεί στην τρόικα, να πάψει το ξεπούλημα της χώρας και να σεβαστεί την λαϊκή εντολή για... επαναδιαπραγμάτευση! Κάτι πίνουν και δεν το λένε...


Αλλά κι εμείς καλοί είμαστε! Δεν πα' να υποφέρουν τα πανεπιστήμια από την υποχρηματοδότηση της παιδείας... πρώτη η ΔΑΠ στις φοιτητικές εκλογές. Δεν πα' να ωρύεται ο Μητσοτάκης υπέρ της απομάκρυνσης δεκάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων... πρώτη η ΔΑΚΕ στις εκλογές τής ΑΔΕΔΥ. Δεν πα' να κλείνουν σχολεία, να μη διορίζονται νέοι καθηγητές και να αυξάνονται οι ώρες διδασκαλίας των παλιών... πρώτη η ΔΑΚΕ και στην ΟΛΜΕ. Δεν πα' να ξεβαφτιστήκαμε από το βρισίδι στο ΠαΣοΚ και να το βουλιάξαμε στις εθνικές εκλογές... πρώτη η ΠΑΣΚΕ στις εκλογές τής ΓΣΕΕ. Και, γενικά, δεν πα' να μας πιάνουν αιχμάλωτους οι εχθροί... εμείς σταθεροί στο "σφάξε με αγά μ', ν' αγιάσω".

Τρεις πρόεδροι κι ένας γραμματέας της ΓΣΕΕ, που εξαργύρωσαν δεόντως την συνδικαλιστική τους δράση.
1. Γιώργος Ραυτόπουλος (ευρωβουλευτής ΠαΣοΚ), 2. Χρήστος Πρωτόπαπας (βουλευτής ΠαΣοΚ),
3. Λάμπρος Κανελλόπουλος (βουλευτής ΠαΣοΚ), 4. Γιάννης Μανώλης (βουλευτής Ν.Δ. - ΑνΕλ)

Πάντα είχα μια απορία, η οποία παραμένει άλυτη. Αναρωτιέμαι τι σκατά έχουν στο κεφάλι τους όσοι εργαζόμενοι συμπαρατάσσονται (εντάσσονται, ακολουθούν, πιστεύουν, ψηφίζουν... όπως θέλετε πείτε το) με τις συνδικαλιστικές παρατάξεις οι οποίες ελέγχονται από κόμματα που κόβουν μισθούς, καταργούν επιδόματα, απολύουν κόσμο, διαλύουν υπηρεσίες, ξεπουλάνε δημόσια περιουσία και, με δυο λόγια, στηρίζουν (και στηρίζονται απ' αυτούς) εκείνους που πλουτίζουν εις βάρος των ίδιων των εργαζομένων; Μόνο σε μένα φαίνεται θεοπάλαβο το φαινόμενο να τοποθετούνται εργαζόμενοι σε μια παράταξη η οποία, σε τελική ανάλυση, έχει δεδομένα τακιμιάσει με τον εργοδότη τους και φροντίζει να εξυπηρετεί τα δικά του συμφέροντα; Μόνο σε μένα θυμίζει κακοσκιτσαρισμένη γελοιογραφία το ροζιασμένο ή μουτζουρωμένο χέρι με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ ή της ΠΑΣΚΕ;

Εν κατακλείδι, μήπως πρέπει κάποια στιγμή να αναρωτηθούμε κι εμείς τί πίνουμε;

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτό με την Ανεξάρτητη Ελλάδα και με την Οικονομική κατοχή είναι γερό παραμύθι πολλών χρωμάτων και χρήσεων. Οσο για το ερώτημα σου Θοδωρή ετσι έχει μάθει ο κόσμος δεκαετίες. Φταίει βέβαια ο ίδιος αλλά υπάρχουνε και ...βαθύτερες... αιτίες. Καλό ΣαββατοΚύριακο. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Αναρωτιέμαι τι σκατά έχουν στο κεφάλι τους όσοι εργαζόμενοι συμπαρατάσσονται (εντάσσονται, ακολουθούν, πιστεύουν, ψηφίζουν... όπως θέλετε πείτε το) με τις συνδικαλιστικές παρατάξεις οι οποίες ελέγχονται από κόμματα που κόβουν μισθούς, καταργούν επιδόματα, απολύουν κόσμο, διαλύουν υπηρεσίες, ξεπουλάνε δημόσια περιουσία και, με δυο λόγια, στηρίζουν (και στηρίζονται απ' αυτούς) εκείνους που πλουτίζουν εις βάρος των ίδιων των εργαζομένων;


Το είχες απαντήσει σε παλιότερη ανάρτησή σου Θεόδωρε...

ΠΡΟΔΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΜΑΣ...

Ανώνυμος είπε...

Κακομοίριδες ! Αριστεροί του Καπιταλιστικού Ενυδρείου είσται ! Ψάρια με πατέντα βλακείας !

Ανώνυμος είπε...

Καταρχήν είμαστε Κομμουνιστές τα μπέρδεψες.... Αφου τα λέμε λάθος για ξεκίνα να ακούσουμε τα σωστά..... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Θοδωρή μήπως ξέχασες ότι ζούμε στη χώρα του ρουσφετιού , της λαμογιάς,του μπάρμπα στην Κορώνη,των κάθε λογής Μαυρογυαλούρων.Όπως λειτουργούν οι πολιτικάντηδες έτσι ακριβώς λειτουργούν αι τα χρυσοκάνθαρα σκουλίκια του συνδικαλισμού της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚΕ.

Ανώνυμος είπε...

ο Κασιδιάρης πριν λίγες εβδομάδες ήταν μαζί με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο Καστελόριζο, πόζαραν για τον φακό των ΜΜΕ και έκαναν φατσούλες στους τούρκους απέναντι που δεν έκαναν κιχ κατά τον καμμένο. Σήμερα το ίδιο φασιστόδειλο κήρυξαν ανεπιθύμητο στην Λάρισσα (και καλά έκαναν) αλλά αυτό που συνέβει εκεί πρέπει να το προσθέσεις στην λίστα των "κάτι πίνουν και δεν το λένε":

λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας βγάζει ανακοίνωση που λέει:
"Ωμή πρόκληση στα Δημοκρατικά αισθήματα ... υπόδικης «Χρυσής Αυγής» ... Είναι παντελώς ανεπιθύμητοι. Καλούμε το λαό και τη νεολαία να τους απομονώσει δίνοντας ένα μάθημα δημοκρατίας."

Τους βουλευτές του ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας γιατί δεν τους καλεί να απομονώσουν τους φασίστες; Παρά τους εναγκαλίζονται και ποζάρουν μαζί;

ΑΧΠ

Ανώνυμος είπε...

ΑΧΠ. Είναι τόσο απλό Σύντροφε. Είναι και τα δυο παιδιά του Καπιταλισμού σε ρόλο Μαστίγιου και καρότου για της λαούς. Πάρε την 100χρονη ιστορία του ΚΚΕ και θα το δεις ξεκάθαρα. Ανοιχτές διώξεις φυλακές εξορίες Εκτελέσεις και ταυτόχρονα υπόγεια υπονομευτική διαβρωτική δουλειά για την διάλυση του ΚΚΕ. Το επιχειρήσανε 3 φορές μέχρι το 1991... στην 4η το 2012 ευτυχώς μας είχε δοθεί 21 χρόνια χρόνος και μέσα στο κόμμα τους Τσακίσαμε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Unknown είπε...

Μέχρι προσφάτως πίστευα ότι γινότανε νοθεία σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες. Μου ήταν αδιανόητο να αντιληφθώ ότι ο μέσος ανθρώπινος νους μπορούσε να μένει αδιάφορος στα κοινά, οπότε και στο ίδιο το συμφέρον του. Όμως μετά την εμπειρία μου σαν μέλος εφορευτικής επιτροπής σε πρόσφατες εκλογές μπορώ να σας επιβεβαιώσω ότι δεν γίνεται καμμία νοθεία.
Πέρα από πολιτικά πιστεύω η πλειοψηφία δεν σκέφτεται πολιτικά και δεν ψηφίζει με κριτική σκέψη. Δεν ενδιαφέρεται για τα κοινά, δεν προβληματίζεται. Και όπως περιγράφεται και στο άρθρο, μένει απαθής ακόμα και στην άμεση κλεψιά (σσ. οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν χάσει 2 μισθούς και μειώσεις που φτάνουν και στο 50% των αποδοχών τους πρό κρίσης) ή στον κίνδυνο για την υγεία του (δήμος Αριστοτέλη / Σκουριές)

Παρότι η απάθεια υπήρχε από παλαιότερα, ας μου επιτραπεί να εκτιμήσω ότι τα τελευταία χρόνια η κατάσταση έχει χειροτερέψει. Τα ΜΜΕ παίζουν τον κυριότερο κατασταλτικό παράγοντα, και έχουν όλη την τεχνογνωσία για να χαλιναγωγήσουν ιδέες. Αν αυτό σας φαίνεται παράξενο σκεφτείτε πως πασίγνωστες εταιρείς -δεν έχουν καμμία ανάγκη προβολής - δαπανά μεγάλα χρηματικά ποσά για ένα τηλεοπτικό σποτ δευτερολέπτων. Οι κεραίες στον Υμηττό προετοιμάζουν κυβερνήσεις και μετατρέπουν πολιτικές ιδέες σε μάρκετινγκ και παιχνίδια εξουσίας. Όσο για το ίντερνετ αν και αρχικά σαν δίαυλος επικοινωνίας είχε δείξει θετικά σημάδια, πλέον λόγω του ανυπέρβλητα μεγάλου όγκου πληροφορίας που διακινεί χρειάζεται μεγάλο φιλτράρισμα για σωστή ενημέρωση. Δε θα εκπλαγώ αν στο μέλλον πληρώνουμε για να περιορίζουμε την πληροφορία που μας παρέχεται.


Τα παραπάνω μπορεί να με στεναχωρούν μεν, δε με πτοούν όμως. Άλλωστε το ότι ασχολούμαστε με πολιτικές ιδέες συμβάλλει στην προσωπική μας ανάγκη να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι και για να ελπίζουμε για μια καλύτερη κοινωνία.

Σημ: Δεν αφορά μόνο δημοσίους υπαλλήλους - άλλωστε το εκλογικό σώμα των δημοσίων υπαλλήλων είναι κάτω του 10% του συνόλου.

Ανώνυμος είπε...

Θοδωρή,

ενδιαφέροντα όλα όσα γράφεις και τροφή για σκέψη, προβληματισμό, ανοίγει παράθυρα στο μυαλό - όχι μόνο για κομμουνιστές αλλά, και κυρίως, για όσους αργά την νύχτα ξυπνάνε, δεν μπορούν να κοιμηθούν και αναρωτιούνται ποιά κατουρημένη ποδιά θα γλύφει το παιδάκι, το εγγονάκι τους αύριο ή ποιό φτωχαδάκι έλληνα ή μετανάστη θα δέρνει ή θα μαχαιρώνει όταν θα προστάζει ο Κύριος με το Πούρο και την Πόρσε.

Όπως γράφεις στην προμετωπίδα της ιστοσελίδας σου "Συλλογάται καλά όποιος συλλογάται λέφτερα" και ο Ρήγας, το Φερραίος από το Σιδερένιος θα το πήρε - για να πει τέτοια αλήθεια που αναστάτωσε τους Άρχοντες και τους "φουσκωτούς" τους. Εμ άμα λέει τέτοια:


...
Στὴν πίστιν τοῦ καθ΄ ἕνας, ἐλεύθερος νὰ ζῆ,
Στὴν δόξαν τοῦ πολέμου, νὰ τρέξωμεν μαζύ.
Βουλγάροι, κι΄ Ἀρβανῆτες, Ἀρμένοι καὶ Ρωμιοί,
Ἀράπιδες, καὶ ἄσπροι, μὲ μία κοινὴ ὁρμή.
Γιὰ τὴν ἐλευθερίαν, νὰ ζώσωμεν σπαθί, ...

(http://el.wikisource.org/wiki/%CE%98%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%82)

(Οι μοντέρνοι Άρχοντες και τα όργανα τους αφαίρεσαν τους στίχους από τα Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Γ' Λυκείου: http://ebooks.edu.gr/modules/document/file.php/DSGYM-C113/%CE%94%CE%B9%CE%B4%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%20%CE%A0%CE%B1%CE%BA%CE%AD%CF%84%CE%BF/%CE%92%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%AF%CE%BF%20%CE%9C%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CF%84%CE%AE/21-0139-02_Keimena-Neoellinikis-Logotechnias_G-Gym_BM.pdf
δες σελ. 28)

Σιδερένιος λοιπόν, και ελπίζω να παίρνεις λίγη δύναμη από τους πολλούς που διαβάζουν εδώ, και συλλογάνται ακόμα ελεύθερα.

Μπορεί να είμαστε τα "ήμερα" της ιστορίας, αλλά σιγά που θα αφήσουμε τα άγρια (ανορθόγραφα και ορθόγραφα) να μας διώξουν! Το Κτήνος, εμείς και οι Ατσάλινοι, το παλουκώσαμε, μαζί.

Γειά σου Παναγιώτη.

ΑΧΠ

Ανώνυμος είπε...

ΑΧΠ. Γειά σου και εσένα. Καλή δύναμη. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ