Πνευματικά δικαιώματα δεν υπάρχουν. Οι ιδέες πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθερα. Άρα...
... η αντιγραφή όχι απλώς επιτρέπεται αλλά είναι και επιθυμητή, ακόμη και χωρίς αναφορά της πηγής!

Η γλώσσα κόκκαλα τσακίζει

- "Ο λόγος που μ' άφησες έξω από την υπόθεση", είπε ήσυχα, "ήταν ότι νόμισες πως η αστυνομία δεν θα πίστευε ότι σκέτη περιέργεια μ' έσπρωξε να κατέβω εκεί κάτω χτες το βράδυ. Θα υποψιάζονταν ίσως ότι είχα κάποιον ύποπτο λόγο και θα με σφυροκοπούσαν μέχρι να σπάσω".
- "Πώς ξέρεις αν δεν σκέφτηκα το ίδιο πράγμα;"
- "Οι αστυνομικοί είναι κι αυτοί άνθρωποι", είπε ξεκάρφωτα.
- "Έχω ακούσει ότι σαν τέτοιοι ξεκινάνε".

[Ραίημοντ Τσάντλερ, "Αντίο, γλυκειά μου", εκδόσεις Λυχνάρι, 1990 (σελ.: 54)]

25 Φεβρουαρίου 2017

Σαββατιάτικα (145) - του μπουρανιού

Μπρε-μπρε-μπρε το μπουρανί και τσ’ Χαλάτσαινας το μνί. 

Έχετε αποφασίσει αν θα κατηφορίσετε κατά την Πάτρα για το Καρναβάλι ή αν ανηφορίσετε κατά την Θεσσαλία για το μπουρανί; *** Πάντως, αν την κάνετε για Πάτρα, έχετε το νου σας στην αυριανή παρέλαση για το γκρουπ 105. *** Το βγάζουν κάτι φιλαράκια και λέγεται "Ζουν ανάμεσά μας". *** Το μισό πλήρωμα θα είναι ντυμένο Ελοχίμ και το άλλο μισό Νεφελίμ. *** Μόνο εγώ θα είμαι ντυμένος Καραπιπερίμ. *** Αν με γνωρίσετε, γράφτε μου καραμπουρνού.  

Εσείς πήρατε μέρος στα Φαλληφόρια; *** Πείτε μου ότι ακολουθήσατε την πομπή με τους φαλλούς από το Ωδείο Ηρώδου Αττικού μέχρι Μοναστηράκι, να χαρώ. *** Αυτό που από όλη την κληρονομιά των προγόνων μας εμείς ασχολούμαστε μόνο με τους φαλλούς και την σβάστικα, δεν είναι λίγο απελπιστικό;  

Σήκωσε το φουστάνι σου να δω ανθό γλυκάνισου. 

Σεβασμός στην ελληνίδα!
Μητρόπολη Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης, Βάρης (Βαρκίζης): "Η αλατοθεραπεία έχει χαρακτηρισθεί ασυμβίβαστη με την Ορθόδοξη πίστη και ζωή." *** Δίκιο έχει ο σεβασμιώτατος αλλά έτσι που τα λέει, το χάνει. *** Η σωστή διατύπωση είναι: "Η αλατοθεραπεία είναι μια μαλακία και μισή." *** Και γίνεται άψογη ακολουθούμενη από ένα: "Ξυπνάτε, γίδια, σας δουλεύουν για να σας τα τρώνε!" *** Αν πιστεύετε πως τα άλατα κάνουν καλό, γιατί καθαρίζετε τον βραστήρα σας; 

Πώς σχολιάζετε την αποκάλυψη ότι η Αντζελίνα και τα παιδιά της τρώνε αράχνες, σκορπιούς και ταραντούλες; *** Καλά να πάθετε, γιατί όταν σας έλεγα ότι δεν φταίει ο Μπραντ για το διαζύγιο, πέσατε να με φάτε.

Θα στ’ ανοίξω εγώ τα χείλη, γλύπτης θα γενώ και σμίλη.  

Ευτυχώς που κάνει καμμιά "Αυτοψία" ο Σρώυτερ και μαθαίνουμε ότι υπάρχουν εθισμένοι στο σεξ. *** Τώρα, βέβαια, δεν καταλαβαίνω γιατί εμένα δεν μου την έχει πέσει ποτέ καμμιά σε στυλ "αγόρι μου, θέλω την δόση μου"...  *** Προφανώς, αυτός ο εθισμός πλήττει μόνο το ανδρικό φύλο. *** Πάντως, σ' εμένα οι εθισμοί δεν κρατάνε πολύ. *** Για παράδειγμα, αυτή την εποχή είμαι εθισμένος στα γαλακτομπούρεκα αλλά σε ενάμισυ μήνα θα αλλάξω ντόπα μάλλον και θα εθιστώ στο κοκορέτσι. *** Εθισμός στο "ωραίο πράμα" δεν υπάρχει, παιδιά.  

Σοβαρά τώρα, σας ενόχλησε το φώτοσοπ της Ζούνη με τον Ανγκ Λι; *** Και δεν σας ενόχλησε που η Πέμυ στα 61 κλεισμένα παίζει Ιουλιέττα; *** Θα μου πείτε ότι κι ο Σταλλόνε στα 70 του παίζει τον Ρόκυ Μπαλμπόα. *** Σωστό κι αυτό.  

Άναψε και η Χριστίνα που χ’ να γαμηθεί ένα μήνα. 

Οσμανλίσπορ-Ολυμπιακός: Η εξέδρα των... βαρβάρων.
Αληθεύει ότι έφυγε ο Χειμωνάς από το ΠαΣοΚ; *** Και τώρα τί, Θανάση μου; *** Πες μας ότι πας στου Σταύρακα, να κόψουμε φλέβα! *** Χειμωνάς: "Δεν μπορώ πλέον να υπερασπιστώ το κόμμα αυτό... είναι σαν να πρέπει να υποστηρίξω τον Παναθηναϊκό σε ένα ευρωπαϊκό ματς." *** Θανασάκη, μη νομίσεις ότι θα ασχοληθούμε μ' αυτά που λες... είναι σαν να πρέπει να κουβεντιάσουμε με τ' αρχίδια μας.  

Γιούνκερ: "Τα μέτρα που συμφωνούνται στο πλαίσιο ενός μνημονίου δεν είναι υποχρεωτικό να είναι συμβατά με το κοινοτικό κεκτημένο." *** Έλα ρε! *** Ευτυχώς, δηλαδή, που γλιτώσαμε από την Σοβιετική Ένωση και απολαμβάνουμε δημοκρατία.

Ανεβαίνει, κατεβαίνει και την πούτσα δεν χορταίνει. 

Τόσκας: "Οργανωμένες ομάδες χρυσαυγητών δεν υπάρχουν στην αστυνομία." *** Υπουργέ μου, έκοψες κάβο; *** Τί περίμενες να βρεις; *** "Χρυσή Αυγή - Τ.Ο. Αστυνομικού Τμήματος Λιανοκλαδίου", ας πούμε; *** Ρε, πας καλά από μυαλό; *** Νά 'ξερα μόνο πώς έγινες στρατηγός... *** Με έναν τενεκέ λάδι;  

Παιδιά, όσα έχετε διαβάσει για την επανάσταση των μηχανών, μη τα παίρνετε αψήφιστα. *** Θα αγαναχτήσουν οι μηχανές με την μαλακία μας και θα μας εξοντώσουν. *** Να, η αρχή έγινε με τον Καλλίδη, που τον πάτησε το αμάξι του. *** Σου λέει το αμάξι, βγάζει αυτός λεφτά από το τραγούδι; *** ΑΥΤΟΣ; *** Πάτα τον! *** Μετανοείτε.  

χει ο άντρας σου χοντρή; -Έχει και παράχ’ μωρή! 

Το μάθατε ότι στις ΗΠΑ αυξήθηκε 250% η χρήση μαριχουάνας στους άνω των 65 ετών; *** Καλά, ψόφο δεν έχουν εκεί; *** Νιου Γιορκ, Νιου Γιορκ... σε οχτώ χρόνια σού 'ρχομαι! ***

Χριστοφοράκος: "Τα μετρητά έρχονταν σε μένα κι εγώ τα έδινα σχετικά γρήγορα σε ΝΔ και ΠαΣοΚ." *** Ντόρα μου, τι λέει ο ψευταράς; *** Ώρες είναι να μας πει ότι, εκτός από λεφτά, μοίραζε και τηλεφωνικά κέντρα. *** Εσείς φταίτε, που τον βοηθήσατε να φύγει αντί να τον τσιμεντώσετε.  

Βρούτσης: "Αρνητική ανατροπή με ΣυΡιζΑ - απόλυτα κυρίαρχες οι ευέλικτες μορφές εργασίας." *** Γιάννη μου, έπαθες αλτσχάιμερ ή απλώς είσαι τόσο μουνόπανο; *** Βρε μπινέ, ποιος υπουργός θεμελίωσε αυτές τις μορφές εργασίας; *** Και, μάλιστα, καμάρωνε για την... αποσοβιετοποίηση που έκανε; *** Άει στον διάολο αποκριάτικα, άριστε του κώλου.  

Σαράντα μ'νιά μι κύκλουσαν τον πούτσο να μου φάνι κι ο πούτσος μου καμαρουτός τ' αρχίδια του ρουτάει...
Barbie Transex. Τολμάς;
Σταύραξ_1: "Οι λαϊκιστές είναι μέλισσες με συμπεριφορά κατσαρίδας, υπόσχονται μέλι αλλά μεταδίδουν αρρώστιες." *** Σταύρακα, ως μαθητής τί βαθμό είχες στην έκθεση; *** Αγόρι μου, οι μέλισσες παράγουν μέλι, δεν είναι πολιτικοί για να το υπόσχονται. *** Άσε δε που οι κατσαρίδες μπορεί να είναι σιχαμερές αλλά δεν μεταδίδουν αρρώστιες. *** Την Τρίτη με τον κηδεμόνα σου. ***

Σταύραξ_2: "Πρότεινα στους γερμανούς να δώσουν τα πλεονάσματα στην ευρωπαϊκή κοινωνία για την ενίσχυση των νέων." *** Παναπεί, γελάνε μαζί σου και στο εξωτερικό, Σταύρακα; *** Α propos, έχεις σκεφτεί με τι θα ασχοληθείς μετά τις επόμενες εκλογές;  

Τα χειλάκια σου τα ρούσα  θα στα δάγκωνα αν μπορούσα

Τσίπρας: "Aν υπάρξουν μέτρα επιβάρυνσης πχ 1% θα ψηφιστούν και αντίστοιχα μέτρα ελάφρυνσης 1%." *** Και τότε, προς τι ο σαματάς, ρε συ Αλέξη; *** Αφού ένα παίρνεις κι ένα δίνεις, άστο όπως είναι, να πάει στον διάολο. *** Εξόν και μας εξηγήσεις από ποιους θα πάρεις και σε ποιους θα δώσεις. *** Βάζω δύσκολα, ε;  

Μοιράζει η άλλη γυμνές φωτογραφίες της κι ύστερα σκούζει γιατί δημοσιεύονται στο ίντερνετ. *** Δηλαδή, κοριτσάκι μου, πού νόμιζες ότι θα δημοσιεύονταν; *** Στο Σαϊεντίφικ Αμέρικαν ή στο Νάσιοναλ Τζιογκράφικ; *** Τί παναπεί ότι εσύ στον γκόμενο τις έστειλες; *** Για να τις προσκυνήσει ή για να... θου Κύριε; *** Δεν καταλαβαίνεις ότι εξ ορισμού είναι μαλάκας;  *** Όπως κι εσύ;  

Για να χορτάσει το μουνί θέλει ψωλή γεμάτη κι απ’ τη δικιά σου λείπουνε δυο δάχτυλα και κάτι.
Ευτυχισμένα χρόνια
Κορίτσια, έχετε διαβάσει κι εσείς άρθρα τύπου "Δέκα συμβουλές για να τον ρίξεις στο κρεβάτι σου"; *** Χαμένος χρόνος. *** Δοκιμάστε το ευθύ και απλό ερώτημα "πάμε στο κρεβάτι;". *** Πιάνει πάντα.  

Εσείς ξέρατε τι είναι ο "αυτοσέξουαλ"; *** Εγώ χτες έμαθα ότι είναι αυτός που ερεθίζεται σεξουαλικά με τον εαυτό του αλλά δεν το πολυκατάλαβα. *** Αυτός που τον παίζει μπροστά σε καθρέφτη, δηλαδή; *** Ήμαρτον Κύριε... τα ύστερα του κόσμου.

Άσχημο πράμα το μουνί να ζει μες στην ορφάνια, να ψάχνει για παρηγοριά σε αγγούρια και ραπάνια. 

Όπου κι αν βρεθείτε αυτό το τριήμερο, να γλεντήσετε με παραδοσιακά δημοτικά τραγούδια, σαν αυτά που στιχολόγησε σήμερα το ιστολόγιο μόνο για σας. *** Από τέτοια θα βρείτε ένα σωρό και πολύ εύκολα. *** Να χρωστάτε χάρη γι' αυτό στην μεγάλη Κυρία της λαϊκής μας παράδοσης, την αξέχαστη Δόμνα Σαμίου, την οποία βλέπετε στα νιάτα της στην πρώτη φωτογραφία. *** Και την ξαναβλέπετε και στην τελευταία φωτογραφία, αγκαλιά με τον μεγάλο βιολονίστα Γιεχούντι Μενουχίν πριν 45 τόσα χρόνια. *** Μια τέτοια μέρα, δεν θα μπορούσα να μη σας βάλω να ακούσετε το διπλό σιντί (ναι, σήμερα δεν έχει βινύλιο!) της Δόμνας με τα παραδοσιακά Αποκριάτικα απ'όλη την χώρα. *** Σας θυμίζω ότι αυτά τα τραγούδια έγιναν αφορμή να πάει κατηγορούμενη η Δόμνα, μετά από μήνυση κάποιου ανεγκέφαλου ψάλτη απ' τα Γιάννενα.  

Αφεθήτε, απολαύστε και διασκεδάστε αποκριάτικα. *** Δίχως ψευτοκαθωσπρεπεισμούς μα και χωρίς φτηνοπροστυχιές. *** Ό,τι κι αν κάνετε, να περάσετε υπέροχα! *** Και περιμένω εντυπώσεις από το νέο λουκ τής στήλης.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και εσυ καλά να περάσεις Θοδωρή. Και πάντα να εχεις κέφι. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Ωραίο το νέο λούκ.
Βέβαια με τα κενά και τις παραγράφους γράφεις λιγότερο - γεμίζεις περισσότερο. Κλάσσική πατέντα ως μαθητές και σπουδαστές .
Το καρναβάλι ξανανιώνει.
Καλό τριήμερο.

Τόλης

teddygr είπε...

Όχι, ρε συ Τόλη! Δεν είμαστε απατεώνες εδώ! Αυτό που βλέπεις είναι η... δεύτερη έκδοση, η απογευματινή. Η μεσημεριανή έκδοση έγινε με την παλιά μορφή. Ούτε λέξη δεν γλίτωσα...

Καλή διασκέδαση!

Ανώνυμος είπε...

είσαι μιά όαση στη έρημο του σήμερα.σε συγχαίρω! φρόντισε τον εαυτό σου, σε χρειαζόμαστε.

σπόρος

Ανώνυμος είπε...

Γειά σου Θοδωρή μέ τά ωραία σου... Π.Γ.