Πνευματικά δικαιώματα δεν υπάρχουν. Οι ιδέες πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθερα. Άρα...
... η αντιγραφή όχι απλώς επιτρέπεται αλλά είναι και επιθυμητή, ακόμη και χωρίς αναφορά της πηγής!

Η γλώσσα κόκκαλα τσακίζει

- "Ο λόγος που μ' άφησες έξω από την υπόθεση", είπε ήσυχα, "ήταν ότι νόμισες πως η αστυνομία δεν θα πίστευε ότι σκέτη περιέργεια μ' έσπρωξε να κατέβω εκεί κάτω χτες το βράδυ. Θα υποψιάζονταν ίσως ότι είχα κάποιον ύποπτο λόγο και θα με σφυροκοπούσαν μέχρι να σπάσω".
- "Πώς ξέρεις αν δεν σκέφτηκα το ίδιο πράγμα;"
- "Οι αστυνομικοί είναι κι αυτοί άνθρωποι", είπε ξεκάρφωτα.
- "Έχω ακούσει ότι σαν τέτοιοι ξεκινάνε".

[Ραίημοντ Τσάντλερ, "Αντίο, γλυκειά μου", εκδόσεις Λυχνάρι, 1990 (σελ.: 54)]

7 Δεκεμβρίου 2016

Στιγμιότυπα

Πρώτο στιγμιότυπο 

Ο θάνατος του γηραιού πρώην δικτάτορα Φιντέλ Κάστρο οριοθετεί κατά πάσα πιθανότητα το τέλος μιας εποχής (...) Η Κούβα ήταν μετά την επανάσταση του 1959 το μοναδικό παράδειγμα καθεστώτος «υπαρκτού σοσιαλισμού» στην αμερικανική ήπειρο. Εδώ και χρόνια όμως έχει αρχίσει μια πορεία «κινεζοποίησης», δηλ. διατήρησης του αυταρχισμού σε πολιτικό επίπεδο, με ταυτόχρονη σταδιακή στροφή προς τον καπιταλισμό στο οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο (...) Ο εκλιπών ήταν μια αντιφατική φυσιογνωμία, αφού επαγγέλθηκε την κοινωνική απελευθέρωση και ηγήθηκε της ανατροπής του αυταρχικού καθεστώτος Μπατίστα, αλλά κατέληξε να συμβάλει στην οικοδόμηση ενός νέου τύπου αυταρχισμού. ("Μια αντιφατική φυσιογνωμία", Το Βήμα, 4/12/2016)

Μήπως μπορείτε να μαντέψετε τι σόι καπνό φουμάρει ο συντάκτης του παραπάνω κειμένου; Αν σκεφτήκατε κάτι ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία, ΠαΣοΚ ή Ποτάμι, πέσατε έξω. Ο άνθρωπος που αποκαλεί ευθέως δικτάτορα τον Φιντέλ και χρησιμοποιεί τον όρο "υπαρκτός σοσιαλισμός" μέσα σε εισαγωγικά δεν είναι συντηρητικός, δεν είναι δεξιός. Είναι... αριστερός! Είναι ο συνταγματολόγος ευρωβουλευτής τού ΣυΡιζΑ Κώστας Χρυσόγονος! Αριστερά με την βούλα.

Τι λέει ο κομμουνιστής κ. Κατρούγκαλος για όλα αυτά;

Πολύ σωστά, κύριε Χρυσόγονε! Τί είναι οι καναλάρχες για να διώκονται ποινικά; Δικτάτορες;

Δεύτερο στιγμιότυπο

Προβλήματα σε πολλά νησιά έχει προκαλέσει η απεργία των ναυτεργατών (...) Ήδη έχουν αρχίσει να παρατηρούνται ελλείψεις σε τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και καύσιμα, ενώ την ίδια ώρα δεκάδες φορτηγά με ευπαθή και άλλα προϊόντα παραμένουν εγκλωβισμένα σε πολλά νησιά (...) 2,500 με 3,000 μαθητές της τρίτης λυκείου από σχολεία της Αττικής ήταν προγραμματισμένο να φύγουν από την Κρήτη το πρωί της Δευτέρας για να επιστρέψουν στην Αθήνα. Αλλά η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των ναυτεργατών, τους εγκλωβίζει στο νησί (...) Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Ελλάδας, FedHATTA κ. Λύσανδρος Τσιλίδης σημειώνει στον Ελεύθερο Τύπο σχετικά με το θέμα: «Θα υπάρξει σίγουρα οικονομική βλάβη για τις οικογένειες αυτών των παιδιών. Είναι στην καλή διάθεση του κάθε ξενοδόχου πώς θα διαχειριστεί το ζήτημα της οικονομικής επιβάρυνσης της επιπλέον διαμονής». Σε ανακοίνωσή του κάλεσε τους ναυτεργάτες να αναθεωρήσουν τη θέση τους «για το καλό των παιδιών μας, αναδεικνύοντας τον αγώνα σας με συμπάθεια και όχι με αρνητισμό, ο οποίος μπορεί να αποβεί εις βάρος των μαθητών και των οικογενειών τους». (Από διάφορες εφημερίδες τού τριήμερου 4-6/12/2016)

Ως γνωστόν, κάθε απεργία πρέπει να γίνεται με γνώμονα τις ανάγκες όλων των άλλων πλην των απεργών. Οι δάσκαλοι δεν πρέπει να απεργούν, σκεπτόμενοι ότι τα παιδιά πρέπει να μάθουν γράμματα. Οι λιμενεργάτες δεν πρέπει να απεργούν, σκεπτόμενοι τις πενθήμερες σχολικές εκδρομές και τα σέσκουλα που θα σαπίσουν στα φορτηγά. Οι γιατροί κι οι νοσοκόμοι δεν πρέπει να απεργούν, σκεπτόμενοι την υγεία των ασθενών. Οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς δεν πρέπει να απεργούν, σκεπτόμενοι τις μετακινήσεις των άλλων εργαζομένων. Και ούτω καθ' εξής.

Συνοπτικά μιλώντας, οι βιομηχανικοί εργάτες δεν πρέπει να απεργούν, σκεπτόμενοι την ανάγκη της χώρας για ανάπτυξη. Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι δεν πρέπει να απεργούν, σκεπτόμενοι ότι η εθνική οικονομία έχει ανάγκη την κίνηση της αγοράς. Οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν πρέπει να απεργούν, σκεπτόμενοι ότι η εύρρυθμη λειτουργία τού κράτους είναι απαραίτητη για την ανάκαμψη της οικονομίας.

Και γενικώς, ουδείς πρέπει να απεργεί διότι η "απεργία είναι ξεπερασμένο εργαλείο τού περασμένου αιώνα", όπως λέει ο συριζαίος πρόεδρος της ΕΠΗΕΑ Μάρκος Γκανάς.


Τρίτο στιγμιότυπο
 
Η πολιτική συμφωνία για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών φαίνεται να οδηγεί σε... «ισοπαλία» στο πλέον δύσκολο θέμα των εργασιακών. Το ΔΝΤ σε επίπεδο τόσο κεντρικής διαπραγμάτευσης όσο και τεχνικών κλιμακίων παραμένει αμετακίνητο ζητώντας διπλασιασμό των ομαδικών απολύσεων από το 5% στο 10%, πλην όμως τα τελευταία 24ωρα η (πολιτική) αποφασιστικότητα να κλείσει η συμφωνία, αν όχι αύριο Δευτέρα, το αργότερο το επόμενο δεκαήμερο, φέρνει πιο κοντά έναν συμβιβασμό. ("Με... ισοπαλία κλείνουν τα εργασιακά", Αυγή, 4/12/2016)

Οι "θεσμοί" νόμιζαν ότι θα μας κέρδιζαν με περίπατο αλλά, χάρη στην πολιτική αποφασιστικότητα της αριστερής μας κυβέρνησης, καταφέραμε και αποσπάσαμε ισοπαλία σε μια δύσκολη έδρα. Βάλαμε ένα ωραίο γκολ, παγώνοντας το θέμα των ομαδικών απολύσεων μέχρι να βγει η απόφαση του ευρωδικαστηρίου, άσχετα αν ξέρουμε εδώ και καιρό (ας είναι καλά η υπόθεση των Τσιμέντων Χαλκίδος) ότι οι ευρωδικαστές τάσσονται υπέρ της απελευθέρωσης των απολύσεων. Επίσης, μπορεί να μη καταφέραμε να επαναφέρουμε τις συλλογικές συμβάσεις αλλά κρατήσαμε το θέμα ανοιχτό ώστε να επανέλθουμε σε κανα χρόνο. Βέβαια, δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε την εστία μας ανέπαφη και φάγαμε δυο χαζά γκολ με τον συνδικαλιστικό νόμο και με τις ευέλικτες μορφές εργασίας αλλά και η ισοπαλία δεν είναι κακό αποτέλεσμα.

Κυριακή 15/3/2015: Ακόμη δεν έχει κοπάσει η ευφορία των εκλογών και η παρέα βγαίνει βόλτα για καφέ στο Παγκράτι. Διακρίνονται (από αριστερά): Δ. Τζανακόπουλος, Γ. Βαρουφάκης, Αλ. Τσίπρας, Θ. Μιχόπουλος και Γ. Σακελλαρίδης)

Τέταρτο στιγμιότυπο

Η απόφαση του Eurogroup για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα είναι σημαντική επιτυχία και αποφασιστικό βήμα για τη σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης (...) Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι το ΔΝΤ οφείλει να κατανοήσει ότι δεν πρόκειται να αποδεχθούμε σε καμιά περίπτωση την απαίτηση για μέτρα μετά τη λήξη του προγράμματος (...) Εμμένουμε σταθερά στη θέση ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αποτελεί την εξαίρεση στην ευρωπαϊκή κανονικότητα σε ό,τι αφορά τις εργασιακές σχέσεις. ("Επιτυχία και αποφασιστικό βήμα η απόφαση του Eurogroup", ΑΠΕ-ΜΠΕ, 6/12/2016)

Αυτά δήλωσε ο υπουργός επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ζητώντας -εμμέσως πλην σαφώς- να χειροκροτήσουμε την κυβέρνηση που δεν αποδέχεται τις απαιτήσεις των θεσμών για λήψη μέτρων μετά το 2018, οπότε λήγει το τρέχον μνημόνιο. Στο μεταξύ, βέβαια, τα μέτρα που έχουν ληφθεί ή που θα έχουν ληφθεί ως τότε, θα παραμείνουν εν ισχύι στο διηνεκές.

Εκείνο που ξέχασε να επισημάνει ο κ. Τζανακόπουλος είναι ότι, μετά την λήξη του μνημονίου, η Ελλάδα θα υπαχθεί στις διαδικασίες που προβλέπει το "ευρωπαϊκό εξάμηνο", βάσει των οποίων η πορεία κάθε χώρας ελέγχεται ανά έξι μήνες και οι όποιες αποκλίσεις παρατηρηθούν, διορθώνονται με λήψη μέτρων κατά το επόμενο εξάμηνο. Ήδη, από την πρώτη εφαρμογή αυτού του εξαμήνου, εκδόθηκαν οδηγίες συμμόρφωσης προς την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, το Βέλγιο, την Κύπρο, την Λιθουανία, την Σλοβενία και την Φινλανδία, οι οποίες καλούνται να προχωρήσουν σε λήψη πρόσθετων μέτρων ώστε να διασφαλίσουν πως οι προϋπολογισμοί τους συμβαδίζουν προς το Σύμφωνο Σταθερότητας.

Με άλλα λόγια, ο κ. Τζανακόπουλος ξέχασε να επισημάνει στους ταλαίπωρους πολίτες αυτού του τόπου ότι από εφέτος μπήκε σε εφαρμογή ένα μνημόνιο για όλες τις χώρες της Ευρώπης, το οποίο λέγεται "ευρωπαϊκό εξάμηνο". Κατά τα άλλα, αν όλα πάνε καλά με την πολυθρύλητη ελάφρυνση και συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε πιστά τις εντολές των ευρωαφεντικών μας, το 2060 το χρέος μας θα έχει περιοριστεί στο 104% του ΑΕΠ. Με λίγη προσπάθεια παραπάνω, ίσαμε το 2100 -2150 το πολύ- μάλλον θα έχουμε πιάσει το όριο της Λισαβόνας που είναι 60%. Υπομονή χρειάζεται και όλα θα γίνουν!

40 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συμπέρασμα. ΟΙ Ναυτεργάτες δεν πρέπει να απεργούνε για να διεκδικήσουνε τα δικαιώματα τους που ξηλωθήκανε απο όλες τις ΔεξιοΑριστερές κυβερνήσεις. Γιατί όταν απεργούνε υπάρχει ταλαιπωρία για τους μαθητές στις εκδρομές τους για τους νησιώτες που δεν μπορούνε να μετακινηθούνε και τα προιόντα που σαπίζουνε. Αντίθετα καμμία ζημιά δεν υπάρχει οταν οι Εφοπλιστές έχουνε 57 φοροαπαλλαγές το υπουργείο Ναυτιλίας καθορίζει τα δρομολόγια σύμφωνα με τα συμφέροντα τους και όχι του λαού όταν χρησιμοποιούνε το Απαγορευτικό σύμφωνα πάλι με τα συμφεροντά τους όπως και τις τιμές των Εισητηρίων. Οταν θίγονται αυτά κινδυνεύει η ....πατρίδα.... Θοδωρή. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

faros είπε...

Ο οπορτουνισμός, αργά ή γρήγορα, καταλήγει να είναι δύναμη αντεπανάστασης ... έως και ανοιχτά φασιστική !

Ιστορικά, έτσι είναι !

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει κι η νησιωτικότητα ρε συ Θοδωρή. Άμα ξεκινήσεις καμιά μέρα γιά ένα απλό ραντεβού με κάνα οφθαλμίατρο η οδοντογιατρό και γυρίσεις σπίτι σου σε καμιά βδομάδα χειμωνιάτικα τότε τα λέμε. Αν είναι μάγκες ας την κάνουνε τον 15αυγουστο. Αλλά τώρα θέλει οικονομία στα πετρέλαια το αφεντικό.Άσε,τους μάθαμε.

Ανώνυμος είπε...

Ναι αρχηγέ θα τους πεις και πότε να κάνουν απεργία, και λογικά θα τους πεις και ότι άμα πρέπει να παίρνουν 3 και 60 καλά να πάθουν!
Γιατί όμως φταίνε αυτοί, και όχι οι εργοδότες και η κυβέρνηση, που τους γράφουν στα α@#$%α τους;

Κώστας

Unknown είπε...

Ναι, ενώ εάν από μέρους της ΠΝΟ αποφασιζόταν η πραγματοποίηση απεργίας στο μέσον της θερ. περιόδου δε θα διαστρεβλωνόταν καθόλου η σημασία της! "Ανώνυμε", άφησε τις υπεκφυγές και τοποθετήσου ευθέως!

Ανώνυμος είπε...

Ασε τις δικαιολογίες οτι είναι νησιά. Την οικονομία στα Καύσιμα θα μας την πεις για την ταχύτητα των Καραβιών στα δρομολόγια που τα βγάζει το Υπουργείο Ναυτιλίας σύμφωνα με τα συμφέροντα των Εφοπλιστών το οτι αφήνουνε τα νησιά χωρίς καράβι τον χειμώνα γιατί δένει το κάθε καράβι 4 μήνες για να γλειτώσει Μισθούς και Ναυτολόγια για το απαγορευτικό απόπλου λόγω καιρού και την υπογραφή Καπετάνιου με το πιστόλι στον κρόταφο για τα διαλυμένα σωστικά μέσα και τα Ατομικά Σωσίβια βαμμένα με μπογιά. Θα μας πεις κάτι για αυτά. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Πόσο ευθέως Ορέστη; Άντε την παρασκευή στο λιμάνι που θά'ναι μπίμπα το βαπόρι από κόσμο και πες μου πόσα εισητήρια χάσανε οι εφοπλιστάδες; Κανένα. Πόσα πετρέλαια εξοικονομήσανε; Μιάς βδομάδας. Γιατί κάθε χρόνο η ΠΝΟ απεργεί τέλος Νοέμβρη αρχές Δεκέμβρη; Γιατι?

Ανώνυμος είπε...

Σε αυτά που ρωτάω που περιέχουνε και οικονομία καυσίμων ούτε μιλιά. ΛΟΓΙΚΟ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Βεγγαλικά ληγμένα Πυροσβεστικές Αντλίες να μη δουλεύουνε Βάρκες να μη μπορούνε να πέσουνε στην Θάλασσα στεγανές πόρτες να μη κλείνουνε. Και σε όλα τα έγραφα του πλοίου καμμία παρατήρηση. Για τον Επιθεωρητή είναι όλα εντάξει....... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Δεν σε καταλαβαίνω ρε συ Παναγιώτη, συγνώμη.Νησιώτης είμαι. Γι'αυτό τους χτυπάει αλύπητα τους εφοπλιστές η ΠΝΟ κάθε Νοέμβρη;

Ανώνυμος είπε...

Θα μου κάνεις ενα σχόλιο για όλα αυτά που γράφω που τα γνωρίζω πολύ καλά και μετά μπορούμε να συζητήσουμε ότι θέλεις ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Ε,αφού τα γνωρίζεις τι σχόλιο να κάνω; Μακάρι να τα φτιάξετε,τι να σου πω; Εγώ που ήρθα στη Σύρα για μια μέρα για τον καταράκτη της γριάς και θα΄μαι εδώ μιά βδομάδα δίχως δεύτερο σώβρακο να μην σας προτείνω ότι ίσως αν κάνατε και μιά κινητοποίηση κάποια ημερομηνία που πραγματικά να πονάει τους υπαίτιους κάτι θα βγεί; Αλλα θέτε;

Ανώνυμος είπε...

1.05. Συμφωνούμε λοιπόν οτι ταξίδεψες με κίνδυνο να πνιγείς η να καείς απο φωτιά. Και πήγες σε άλλο νησί για Γιατρό την στιγμή που πρεπει να υπάρχουνε τα πάντα σε κάθε νησί η σχεδόν τα πάντα. Αρα λοιπόν όλοι μαζί θα πρέπει να παλέψουμε για Σύγχρονα ασφαλή καράβια φθηνά εισητήρια για συλογικές συμβάσεις εργασίας γιατρούς στα νησιά και σύγχρονα Ασφαλή λιμάνια απο τους καιρούς. Και επειδή αυτά δεν θα μας τα κάνει καμμία κυβέρνηση μέσα στο Καπιταλιστικό πλαίσιο θα πρέπει να σημαδέψουμε τον πραγματικό αντίπαλο. Την Αστική Τάξη μαζί με τους Εφοπλιστές και τις 57 Φοροαπαλαγές τους. Μόνο τότε θα ζήσουμε την ζωή που πρέπει. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΟΣ!

Ανώνυμος είπε...

Θεός.... βέβαια δεν είμαι γιατί απλά δεν υπάρχει. Διαφορετική λύση όμως απο αυτή δεν υπάρχει. Τις άλλες τις δοκιμάσαμε όλες σε πολλές αποχρώσεις. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

@9:50 μ.μ.

Γιατί δεν απαιτείτε να έχετε οθφαλμίατρο στο νησί, από το να πηγαίνετε σε άλλο μεγάλο νησί ή στην Θεσ/κη ή στην Πάτρα ή στην Αθήνα; Ο καταρράκτης είναι εγχείρηση ρουτίνας.
Γιατί να υποχωρήσουν οι ναυτεργάτες και να μην υποχωρήσει η Κυβέρνηση; Αν δεν βγαίνει ο προϋπολογισμός, οι εφοπλιστές έχουν 57 φοροαπαλλαγές, ας καταργήσει κάποιες από αυτές.

Γιατί εφοπλιστές και κυβέρνηση, στέλνουν στην καλύτερη, πλοία μία φορά το πολύ δύο φορές την εβδομάδα σε "άγονες γραμμές" σε μία κατά τα άλλα νησιωτική χώρα; Γιατί η έκπτωση ΦΠΑ καταργήθηκε; Γιατί τα λιμάνια δεν φτιάχνονται και με 8 μποφορ δυσκολεύεται να πλευρίσει ένα πλοίο;

Όταν οι Ναυτεργάτες κάνουν απεργία όπως έκαναν π.χ. του Αγίου Πνεύματος, γιατί βγαίνουν κάποιοι με τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα προσθέτοντας πως απαγορεύεται να κάνουν την περίοδο του Τουρισμού της "βαριάς βιομηχανίας" της χώρας ; Και στη συνέχεια επιστρατεύονται;

Ποια είναι για η σωστή περίοδος μίας απεργίας των ναυτεργατών; Το χειμώνα όχι, την άνοιξη είναι τα σχολεία και το Πάσχα, το καλοκαίρι μέχρι αρχές Οκτώβρη ο τουρισμός. Πότε; Μήπως ποτέ;

Ανώνυμος είπε...

Αν έκανε η ΠΝΟ απεργία του Αγ.Πνεύματος και δεν κέρδισε τα ζητούμενα,ζητώ συγνώμη γιά ότι είπα και πάω πάσο. Η σωστή περίοδος μιάς απεργίας λογικά είναι αυτή που θα πονέσει περισσότερο τον εργοδότη. Στα άλλα ερωτήματα σου δεν διαφωνώ. Τη νησιωτικότητα υποστηρίζω και τη σημασία που της πρέπει.

Ανώνυμος είπε...

Ολόκληρο τον χρόνο χρειάζεται κάθε μορφή αγώνα απο όλους μαζί. Για να έχεις Γιατρούς και όλες τις υπηρεσίες στο Νησί σου για Αντιπλημυρικά και Αντισεισμικά έργα για σύγχρονα ασφαλή λιμάνια και πλοία με φθηνό εισητήριο. Μείωση του ΦΠΑ στα νησιά όπως υπήρχε Ναυτεργάτες με Συλογικές συμβάσεις και δικαιώματα και όχι σύγχρονους Σκλάβους 18 ώρες την ημέρα στο πόδι και Καμπίνες κάτω απο τα Γκαράζ και τη Επιφάνεια της Θάλασσας. Οχι μετασκευές πλοίων για περισσότερους επιβάτες και οχήματα με αλλαγή του κέντρου βάρους με αποτέλεσμα ανεξέλεκτη κατάσταση στην Θαλασσοταραχή. Ολα αυτά όμως ααπαιτούνε σύγκρουση με την Αστική τάξη και το Πολιτικό τους Προσωπικό. Μόνο με αυτό τον Στόχο μπορείς ενδιάμεσα να αποσπάς προσωρινά μέτρα ανακούφισης. ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά μην τρελαθούμε, οι απεργίες είναι κάτι πάρα πολύ δύσκολο να οργανωθούν και να έχουν μαζικότητα και αποφασιστικότητα (όπως αυτή που γίνετε τώρα), ενώ γίνονται όταν οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι, πεισμένοι και μπορούν!
Δεν γίνονται ούτε όποτε θα πάθει μεγαλύτερη ή λιγότερη ζημιά ο εργοδότης, ούτε όταν δεν θα ενοχλήσουν κανέναν!
Μην τα ξεφτιλίσουμε και όλα...
Και σε τελική ανάλυση οκ, το δέχομαι ότι ταλαιπωρήθηκες και ότι μπορεί να έχει κι'άλλο, ο μόνος δρόμος όμως είναι αυτός, της προσπάθειας και τις θυσίας. Ο άλλος είναι του καναπέ, της μιζέριας και της εξαθλίωσης για την υπόλοιπη ζωή.

Κώστας

Ανώνυμος είπε...

Κώστας. Ακουσα στην τηλεόραση τον Εκπρόσωπο των Τσιφλικάδων στην Κρήτη. Εμεις λέει στηρίζουμε τον αγώνα.... των Ναυτεργατών. Η Κυβέρνηση προσπαθεί να στρέψει την μια κοινωνική ομάδα ενάντια στην αλλη αντι να εφαρμόσει τον ...νόμο... ωστε να υπάρχει καράβι ....ασφαλείας να μεταφέρει κάθε μέρα τα φορτηγά. Αυτό το πετύχαμε σήμερα χάρη στην Εφοπλιστική εταιρία..... ΜΑΛΙΣΤΑ.... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Unknown είπε...

Να διευκρινίσω πως δεν αρνούμαι τις επιπτώσεις μίας πολυήμερης κινητοποίησης όπως η συγκεκριμένη. Ωστόσο, προσυπογράφω όσα επεσήμαναν οι σ. Κώστας και Παναγιώτης! Και οπωσδήποτε, ηγεσίες σωματείων όπως η ΠΕΜΕΝ είναι αδύνατο να έρχονται σε "συνδιαλλαγή" με την εφοπλ. εργοδοσία!

Ανώνυμος είπε...

Οπότε με λίγα λόγια ο τσιφλικάς λέει, οκ εγώ είμαι μαζί με τους ναυτεργάτες, και δεν θέλω να γίνει απεργοσπασία κλπ., αλλά οκ, μαζί με τους εφοπλιστές μας (όπως λέγανε και οι φασίστες στο Πέραμα), θα κάνουμε απεργοσπασία και κανένα πρόβλημα! Ε εντάξει δεν περίμενα κάτι άλλο.

Κώστας

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που δεν καταλαβαίνετε μερικοί, είναι πως οι ναυτεργάτες είναι στην δική σας πλευρά. Όταν κατεβαίνουν οι αγρότες στην Αθήνα για να διαμαρτυρηθούν, οι ναυτεργάτες συμπαραστέκονται. Δεν στρεφονται εναντίον τους, ούτε ρίχνουν την ακρίβεια των σουπερ μαρκετ στους φτωχομεσαίους αγρότες. Αν αποκλείσουμε τις "ακατάληλες" εποχές, για όλους τους πιο πάνω λόγους, τότε δεν υπάρχει "κατάλληλη" εποχή για απεργία. Τα επιχειρήματα απεργοσπασίας είναι όλων των εποχών.

Αρκετοί δεν στρέφουν τόσο την προσοχή τους, για τα προβλήματα της Ιατρικής Κάλυψης στα νησιά τους, ακόμα και σε τουριστικά νησιά, των λιμανιών της πλάκας που σε 8 μποφόρ παίζει να αράξει ή να μην αράξει το πλοίο, των ακριβών εισητηρίων, του έρθει δεν έρθει το πλοίο της άγονης γραμμής κάθε εβδομάδα και μυρηκάζουν ό,τι τους λένε τα κανάλια.

Κάθε απεργία σε κάθε περίοδο "πονάει" τον εργοδότη. Και για κοντινούς οικονομικούς, και για μελλοντικούς ταξικούς λόγους. Το κυριότερο που φοβάται ο εργοδότης,πέρα από το οικονομικό είναι η συσπείρωση των εργατών.

Ανώνυμος είπε...

Καλά. Βλέπεις τι λες; Ο αγρότης πάει να διαμαρτυρηθει. Δε σε αφήνει αρόδου χωρίς φαί αποκλεισμένο. Άμα στό έκανε θα σού λεγα γω πόσο θα συμπαραστεκόσουνα. Επίσης πολύ καλά κάνουν και δεν ρίχνουν την ακρίβεια στους αγρότες. Φυσικά και δε φταίνε. Και μιά και αναφέρεις και τις εποχές, απεργία του Αγ.Πνεύματος δεν έγινε απ'ότι έμαθα.Επειδή κάτι λέγαμε χθες.
Τώρα για τα μηρυκαστικά να σε ενημερώσω πως δεν έχω τηλεόραση και για τα λιμάνια και την ιατρική περίθαλψη τα ξέρω απο πρώτο χέρι. Αλλά δεν είναι του παρόντος.
Εσάς τα αιτήματα σας σ'αυτήν την απεργία ποιά ακριβώς είναι?

Ανώνυμος είπε...

Έψαξες να βρεις αιτήματα και δε βρήκες;
Γιατί δεν είναι του παρόντος η υγεία και η μετακίνηση από και προς τα νησιά;

Κώστας

Ανώνυμος είπε...

είδα κάτι γιά τα φορολογικά που απο ότι μαθαίνω ικανοποιήθηκαν. Δεν είναι του παρόντος γιατί δεν έχουν σχέση με τη συγκεκριμένη απεργία. Εχουν?

Ανώνυμος είπε...

Επαναφορά συλλογικών συμβάσεων με υποχρεωτικότητα επαναφορά των μισθών στο 2009 Φορολογία που πληρώνουνε περισσότερα απο τους Κηφήνες τους Εφοπλιστές Σύγχρονα ασφαλή καράβια με φθηνά εισητήρια. Δρομολόγια σύμφωνα με τις ανάγκες των νησιών όχι 18 ωρες στο πόδι σαν σύγχρονοι Σκλάβοι. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

"Δε σε αφήνει αρόδου χωρίς φαί αποκλεισμένο"

Τα πλοια τα δρομολογούν οι εφοπλιστές μαζι με την Κυβέρνηση.Τα παράπονα εκεί γιατί δεν γίνονται;

Πρόχειρα από το google. Απεργίες ΠΝΟ - Καλοκαιριάτικα
Η ΠΝΟ απειλεί με απεργίες εν μέσω καλοκαιριού

http://www.newsit.gr/ellada/I-PNO-apeilei-me-apergies-en-meso-kalokairioy/631263
ΠΝΟ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΝΕΑ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΙΣ 8 ΜΑΙΟΥ 2016

http://www.arxipelagos.com/2016/04/%CF%80%CE%BD%CE%BF-%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BD%CE%B5%CE%B1-24%CF%89%CF%81%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BD/

ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΞΕΤΑΖΟΥΝ ΟΙ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
http://www.inewsgr.com/89/apergies-mesa-sto-kalokairi-exetazoun-oi-navtergates.htm

Αν το ψάξω περισσότερο θα βρω και άλλες καλοκαιρινές απεργίες

Άλλωστε τόσο ο αγροτικός σύλλογος Χανίων όσο και η επιτροπή των μπλόκων έβαλαν τα πράγματα στη θέση τους.

Unknown είπε...

Εκ νέου για τις τοποθετήσεις του ''ανώνυμου''.
Κατ' αρχάς, η μεδόθευση του λεγόμενου κοινωνικού αυτοματισμού είναι γνωστή και αξιοποιούμενη το διάστημα των τελευταίων πολλών χρόνων. Εξάλλου, οι ομάδες αγροτών οι οποίες υποκινηθήκαν με αποκλειστικό σκοπό την υπονόμευση του απεργιακού αγώνα των ναυτεργατικών σωματείων δε φαίνεται να ανήκουν στην κατηγορία των λαϊκών στρωμάτων. Και μόνη η επίδειξη τόσου ''άγχους'' από τη δεύτερη ήδη μέρα της κινητοποίησης και προκειμένου να διοχετευθούν ποσότητες αγαθών προς το εξωτερικό αποδεικνύει ότι πρόκειται για περιπτώσεις ευκατάστατων επιχειρηματιών του αγροτικού τομέα είτε, στο ''καλύτερο ενδεχόμενο'', αγροτών ''μεσαίων εισοδημάτων''. Ούτε, επίσης, ο όγκος τους ήταν μεγάλος. Κάθε άλλο.
Επιπλέον, ορθότατα σου επεσήμαναν και άλλοι σχολιογράφοι να προβάλεται και να διεκδικείται από μέρους και των κατοίκων των νησιωτικών περιοχών η αναβάθμιση του συνόλου των υπηρεσιών στις περιοχές τους. Μόνον όταν υπάρχει σε εξέλιξη απεργιακή κινητοποίηση ανακύπτουν προβλήματα; Το υπόλοιπο χρονικό διάστημα η κατάσταση είναι καλή ή υποφερτή;
Και ακόμη. Κατευθυνόμενη και εμετικού τύπου επιχειρηματολογία εναντίον κάθε μορφής εργατικής ή αγωνιστικής πάλης υφίσταται πάντοτε. Στη σημερινή συγκυρία, στα αστικά ΜΜΕ οι ομάδες των αγροτών θυματοποιήθηκαν. Όταν όμως οι αυτές ομάδες κινητοποιούνταν ή όταν πρόκειται να κινητοποιηθούν θα ''μετατραπούν'', εκ νέου, σε περίπου ''εγκληματικά στοιχεία''!
Ο υπαινιγμός περί της υποτιθέμενης συναλλαγής και απόρρητης συμφωνίας μεταξύ σωματείων της ΠΝΟ και των εφοπλιστικών ενώσεων ή ό,τι συναφές εν πάσει περιτπωσει, καταρρίπτεται με ευκολία. Εφόσον, τα ναυτεργατικά σωματεία ουκ ολίγες φορές έχουν πραγματοποιήσει απεργιακές κινητοποιήσεις τους θερινούς μήνες.

Unknown είπε...

Παρότι έχει ήδη αναρτηθεί από άλλους φίλους, για όποιον ακόμη επιμένει:http://www.902.gr/eidisi/ergazomenoi-symmahia/116460/sto-pleyro-ton-naytergaton-oi-mikromesaioi-agrotes

Ανώνυμος είπε...

Ναι Ορέστη, αυτό μας λέει ο «ποιητής». Όλα είναι ρόδινα χωρίς τις απεργίες.

Με τα πλοία ένα ανά δέκα ημέρες τον χειμώνα, τα λιμάνια της πλάκας, κάποια από τα πλοία που είναι καρυδότσουφλα που όταν περνούν το Ικάριο κάνεις καμία προσευχή,
το ακριβό εισιτήριο των πλοίων,
την έλλειψη γιατρών, νοσοκόμων, φαρμάκων, τον ΦΠΑ που τους ανέβασαν ΤσιπροΚαμμένοι .
Δεν θα γράψω για πολιτισμό αθλητισμό, αυτά είναι πολυτέλειες.
Και δεν συμβαίνουν μόνο σε «άγονες γραμμές» αλλά και σε μεγάλα νησιά να φεύγει κόσμος σαν το "σκυλί στο αμπέλι" σε εγχειρήσεις ρουτίνας. Υπάρχουν πρόσφατα παραδείγματα.
Και όχι μόνο αυτό αλλά μόλις ανακοινώθηκε η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά ο Καμμένος περιόδευε χωρίς αντιδράσεις.

Και ναι φταίνε οι ναυτεργάτες που δεν κάθονται στην λογική «σφάξε με αγά μου να αγιάσω». Οι ναυτικοί φταίνε που θαλασσοπνίγονται,που δουλεύουν 24ωρου βάσεως να χρειαστεί, που έχει διαλυθεί το ΝΑΤ με τα δανεικά και αγύριστα που άρπαξαν από τα ταμεία τους κράτος και εφοπλιστές και τους φορολογούν στα ελάχιστα αφορολόγητα, που κατάργησαν το καμποτάζ.

Η Τρόικα-Κουαρτέτο απαιτεί στο Εργασιακό που έρχεται την σχεδόν κατάργηση των απεργιών και το «φακελωμάτων» συνδικάτων. Οι απόψεις του «ποιητή» συγκλίνουν με τους δανειστές και του ΣΕΒ.

Δεν ξέρω αν "Δε σε αφήνει αρόδου χωρίς φαί αποκλεισμένο" αλλά δεν έχει κανένα πρόβλημα: το μνημόνιο φαίνεται να το έχει «καλοχωνέψει»
Αυτό θέλει να μας πει ο «ποιητής».

Unknown είπε...

Προσυπογράφω!

Ανώνυμος είπε...

Ναι ρε Ορέστη
Από πού αντλεί επιχειρήματα ο «ποιητής».

« αφήνουν όλα τα νησιά σε μία κατάσταση πάρα πολύ δύσκολη. Το γραφείο έχει κατακλυστεί από διαμαρτυρίες (...)
Οφείλει κανείς να αντιληφθεί ότι υπάρχουν μικρά νησιά που δεν έχουν καμία επικοινωνία και καταλαβαίνουμε σε τι κατάσταση είναι ο κόσμος αυτός»
- Υπουργός Ναυτιλίας για την απεργία των ναυτεργατών

«όλοι οι φορείς ζητούν να εφαρμόσουμε το νόμο. Εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να μπούμε σε αυτή τη λογική και να δώσουμε τη δυνατότητα σε κάποιους να γίνουν ήρωες»»
- Υπουργός Ναυτιλίας για την απεργία των ναυτεργατών

«οι αιτίες της απεργίας είναι υπόθεση φαντασίας κάποιων»! ».
- Υπουργός Ναυτιλίας για την απεργία των ναυτεργατών

«τώρα θέτουν αιτήματα που υπάρχουν εδώ και μία δεκαετία».
- Υπουργός Ναυτιλίας για την απεργία των ναυτεργατών

«οι παραγωγοί ευπαθών προϊόντων της Κρήτης μετατρέπονται σε ομήρους» - Νομαρχιακές Επιτροπές του Σύριζα σε Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο και Λασίθι

«να διευκολυνθεί άμεσα η μεταφορά των ευπαθών αγροτικών προϊόντων της Κρήτης»,
- Νομαρχιακές Επιτροπές του Σύριζα σε Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο και Λασίθι

«τιμωρία για τους αγρότες της Κρήτης»
- Νομαρχιακές Επιτροπές του "αριστερού" Σύριζα σε Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο και Λασίθι, χαρακτηρίζουν την απεργία των ναυτεργατών

«σοβαρότατα προβλήματα στην καθημερινή διαβίωση των νησιωτών μας, στη διακίνηση του επιβατικού κοινού και παράλληλα στη διακίνηση εμπορευμάτων, με καταστροφικές επιπτώσεις στην οικονομία των νησιών».
- Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ)

Σαν δύο σταγόνες νερό τα επιχειρήματα «ποιητή», υπουργείου ναυτιλίας, νομαρχιακών επίτροπων του σύριζα, εφοπλιστών.

Τρία μνημόνια και έρχεται το τέταρτο εκτός αν ο λαός το αποτρέψει, αλλά εξακολουθούν να μηρυκάζουν τα ίδια επιχειρήματα των Πασοκων – Συριζαίων

Ανώνυμος είπε...

Και τα αιτήματα της απεργίας. Οι Ναυτεργάτες αγωνίζονται

Ενάντια στην εκτίναξη της φορολογίας τους έως το 54% του μισθού, που προωθούν κυβέρνηση και κουαρτέτο, εντάσσοντάς στους στο νόμο - λαιμητόμο 4387/2016.

Ενάντια στην ισοπέδωση της Κοινωνικής Ασφάλισης, στην κατάργηση των ΣΣΕ, στη «μαύρη» ανασφάλιστη εργασία, στη δουλειά μέχρι εξάντλησης.

Ενάντια στην υπονόμευση της προστασίας της ζωής επιβατών και πληρωμάτων στα καράβια.

Διεκδικούν την κατάργηση των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων, όπως ο 4387/2016.

Διεκδικούν την κάλυψη των απωλειών από τα χρόνια της κρίσης, ΣΣΕ με αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις κ.ά.

Στο πλευρό των ναυτεργατών βρέθηκαν το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, οι Ομοσπονδίες Οικοδόμων, Εργαζομένων σε Φάρμακο και Τύπο - Χαρτί, η Ενωση Ελαιουργοσαπωνοποιών, η Ενωση Εργαζομένων στα Πρακτορεία Τύπου, τα Σωματεία Οικοδόμων, Μετάλλου, ΟΤΑ, Καθαριστριών Πειραιά και το ΣΕΤΗΠ.


Ναι ρε Ορέστη.
Δεν υπάρχουν αιτήματα. Είναι «αιτήματα που υπάρχουν εδώ και μία δεκαετία» όπως πχ. ο περσινός -όχι πριν 10 χρόνια, πέρσι- νόμος ασφαλιστικού του Κατρούγκαλου

Δεν είναι σχεδόν κοινά με τον υπόλοιπο λαό.

Ούτε με τους νησιώτες έχει σχέση το «προστασία της ζωής επιβατών και πληρωμάτων στα καράβια»

Όπως τα λέει η υπουργάρα νυν Σύριζα και μίας ζωής ΠΑΣΟΚ για 30+χρόνια «οι αιτίες της απεργίας είναι υπόθεση φαντασίας κάποιων».
Ένα πρωί ξύπνησαν οι Ναυτεργάτες και είπαν "Δεν κάνουμε μία απεργία να χάσουμε και καμία δεκαριά μεροκάματα γιατί τα χρήματα που μας έδωσε η πολυχρονεμένη αριστερή κυβέρνηση είναι τόσο πολλά που μας βαρύνουν τις τσέπες;"

Δεν υπάρχει ανταπόκριση από άλλα σωματεία. Τι να κλάσουν Εργατικό Κέντρο Πειραιά, οι Ομοσπονδίες Οικοδόμων, Εργαζομένων σε Φάρμακο και Τύπο - Χαρτί, η Ενωση Ελαιουργοσαπωνοποιών, η Ενωση Εργαζομένων στα Πρακτορεία Τύπου, τα Σωματεία Οικοδόμων, Μετάλλου, ΟΤΑ, Καθαριστριών Πειραιά και το ΣΕΤΗΠ;
Ούτε το Συντονιστικό Μπλόκων της φτωχομεσαίας Αγροτιάς που έβγαλε ανακοίνωση υπέρ της απεργίας είναι δύναμη

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά πρέπει να σοβαρευτούμε...... έχουμε Αριστερή Κυβέρνηση είναι άδικο να την χτυπάμε έτσι...... Θα θυμώσουνε οι Λαφαζάνης Αλαβάνος Χάγιος. Επίσης θα θυμώσουνε οι Αραβανής Καλαματιανός Πετρόπουλος του ...ΑΑΔΜ....και της Ιμπεριαλιστικής Ρωσίας. Μη γινόμαστε ....σεχταριστές.... Ηρθε η ώρα της ....αριστεράς.... Ας πάμε με τον ΚΑΟΥΤΣΚΙ...... ΟΒΕΡ.......... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί τώρα τα μνημόνια να παιρνούν δύο-δύο, αλλά μην τους μαλώνουμε. Είναι μόνο ειδήμονες για να προτείνουν απέξω, εκ του καναπέ, σε αγωνιζόμενους εργάτες το ΠΟΥ, Πότε είναι η κατάλληλη ημέρα για απεργία, Ποια τα κατάλληλα αιτήματα.κ.α.

Πάντα απέξω. Ποτέ μέσα π.χ. σε μία συνέλευση σωματείου, συλλόγου λαϊκής συνέλευσης. Και μακριά από κινητοποιήσεις γιατί είναι «ξύπνια παλικάρια» και θα «ελιχθούν» και θα βρουν «την καλή». Την οποία καλή δεν την βρίσκουν οι 9 στους 10. Αλλά δεν πειράζει, το παν είναι η ελπίδα.

Είναι «ελεύθερα πνεύματα», σαν τον «ποιητή» με την στόμφα του περισπούδαστου και του «αντικειμενικού παρατηρητή» που σκέπτονται τα συμφέροντα όλης της κοινωνίας.

Τώρα ό,τι η κοινωνία δεν είναι ενιαία, είναι ταξική, υπάρχουν και τάξεις με αντίπαλα ταξικά συμφέροντα αυτές είναι κακεντρέχειες κάποιων κομμουνιστών του περασμένου αιώνα. Την ταξική διαίρεση της κοινωνίας την πρωτοέγραψαν καπιταλιστές, αστοί διανοούμενοι-οικονομολόγοι, πολύ πριν τους κομμουνιστές αλλά αυτό το κρύβουν επιμελώς.

Και ό,τι δεν γίνεται εσύ ο φτωχομικρός να είσαι ενάντια στους εργάτες που απεργούν γιατί έχεις κοινά ταξικά συμφέροντα, και όταν είσαι εναντίον τους, παίζεις το παιχνίδι των βιομηχάνων, των εφοπλιστών και της κυβέρνησής τους, ούτε καν που τους περνάει από το μυαλό. Ή μάλλον δεν θέλουν να τους περνάει από το μυαλό.

Η απεργία της Πέμπτης με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ δεν πήγε και άσχημα. Το απόγευμα της απεργίας ο Τσίπρας έδωσε κάποια ψίχουλα. Έκανε ένα Ελιγμό εντός πλαισίων μεν, αλλά φάνηκε και ο φόβος του δε. Σε αυτή τη ριμάδα τη ζωή, τίποτα δεν σου δίνεται χωρίς αγώνα. Ακόμα και τα ψίχουλα.

Ανώνυμος είπε...

7.02 Πολύ σωστά το λες. Ο Μοναδικός αγώνας που μπορεί ο λαός να φρενάρει η να αποσπάσει προσωρινά κάτι είναι αυτός που στοχεύει τον πραγματικό αντίπαλο. Την Αστική Τάξη και ΟΛΕΣ τις Ιμπεριαλιστικές ενώσεις. Ας σκεφτεί καθένας τι θα γινότανε σήμερα αν το ΚΚΕ το 2012... είχε πέσει στον βόθρο με τα Οπορτουνιστικά σκατά όπως θέλανε οι Μανιαδάκηδες. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Δεν νομίζω, γιατί ξέρουν πως το ΚΚΕ δεσμεύεται από το πρόγραμμα του, αλλά και δεν το αποκλείω αυτό που γράφεις Παναγιώτη.

Ο στόχος τους στις Β Εκλογές του 2012 ήταν το ΚΚΕ γύρω ή κάτω από το 3%, με συνέδριο για «αναθεώρηση στρατηγικής» στο 19ο. Αλλά δεν τους έκατσε. Τόσο Σφοδρές Συντονισμένες Επιθέσεις ενάντια στο ΚΚΕ από όλους γίνονται στατιστικά σε διάστημα μίας γενιάς, όταν «ξεχνιέται» το θέμα και βγαίνει μία νέα γενιά άβγαλτη χωρίς πολλές εμπειρίες

Τώρα, όλοι οι αντίπαλοι και «φίλοι» του ΚΚΕ έχουν ξεφτιλιστεί. Υπογράφουν τα μνημόνια δύο-δύο ή στηρίζουν αυτούς που υπογράφουν τα μνημόνια. Ναι μεν το ΚΚΕ δεν έχει μεγάλη αύξηση σε ψήφους αλλά κανένας δεν εμπιστεύεται τους άλλους, όπως τους εμπιστεύονταν το καλοκαίρι του 2015.

Και μία πρόβλεψη.
Ο Τσίπρας θα φύγει αφού κάνει την δουλειά που του ανέθεσε η αστική τάξη και της Ελλάδας και της Δύσης, αν προλάβει να την κάνει, και αν ο λαός τον αφήσει να την κάνει και θα ξαναεπιστρέψει μετά από μία 10ετία+. Τα πράγματα στην Ιταλία με τουλάχιστον μία τράπεζα να έχει προβλήματα προμηνύουνε εξελίξεις. Δεν μπορεί να συνεχιστεί για μεγάλο διάστημα η Ιταλία να δανείζει μέσω μνημονίων την Ελλάδα με 1% και αυτή να δανείζεται π.χ.με 5% ειδικά που τώρα φαίνεται να τα έχει ανάγκη. Αυτή είναι προσωπική εκτίμηση

Ανώνυμος είπε...

7.31 Θα σου πω ακριβώς που ποντάρανε. Πιστεύανε οτι διαστρεβλώνοντας το 15ο Συνέδριο του 1996 που απο τότε μιλαγε για Κοινωνική Συμμαχία και επειδή κουβαλούσουμε μέρος των όπαδών μας με Κοινοβουλευτικές αυταπάτες απο πριν το 1991 και για δεκαετίες θα λυγίζαμε απο την πίεση και τον φόβο της σίγουρης απώλειας ψήφων. Η Αντοχή του 2012 είναι μεγάλη παρακαταθήκη για το μέλλον. Οπως το λες είναι κάθε 20 χρόνια κάνουνε και ένα τέτοιο. Με την διαφορά πλέον οτι εκτός απο τους Δεξιούς Οπορτουνιστές και τους Τροτσκιστές που φύγανε το 1989 1991 πετάξαμε έξω πλέον και τους ...ΚΕΝΤΡΙΣΤΕΣ... του Κάουτσκι. Είναι Καθοριστικό οτι μετά το 1991 αντιμετωπίζουμε τον Οπορτουνισμό σαν τον χειρότερο εχθρό του λαού και όχι σαν διαφορετική απόψη. Εδω είναι όλο το ζουμί. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Unknown είπε...

Θα συμφωνήσω σύντροφοι και ας κρατήσουμε τον προβληματισμό εν σχέσει με την εξέλιξη των οικονομικών μεγεθών σε επίπεδο ΟΝΕ (ιδίως) και, πρωτίστως, σε επίπεδο των οξύτατων ανταγωνισμών μεταξύ των αστικών τάξεων των ισχυρώμν κρατών. Η αναφορά στα συμβάντα του τελευταίου διαστήματος στην Ιταλία είναι πολύ σημαντική.