Πνευματικά δικαιώματα δεν υπάρχουν. Οι ιδέες πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθερα. Άρα...
... η αντιγραφή όχι απλώς επιτρέπεται αλλά είναι και επιθυμητή, ακόμη και χωρίς αναφορά της πηγής!

Η γλώσσα κόκκαλα τσακίζει

- "Ο λόγος που μ' άφησες έξω από την υπόθεση", είπε ήσυχα, "ήταν ότι νόμισες πως η αστυνομία δεν θα πίστευε ότι σκέτη περιέργεια μ' έσπρωξε να κατέβω εκεί κάτω χτες το βράδυ. Θα υποψιάζονταν ίσως ότι είχα κάποιον ύποπτο λόγο και θα με σφυροκοπούσαν μέχρι να σπάσω".
- "Πώς ξέρεις αν δεν σκέφτηκα το ίδιο πράγμα;"
- "Οι αστυνομικοί είναι κι αυτοί άνθρωποι", είπε ξεκάρφωτα.
- "Έχω ακούσει ότι σαν τέτοιοι ξεκινάνε".

[Ραίημοντ Τσάντλερ, "Αντίο, γλυκειά μου", εκδόσεις Λυχνάρι, 1990 (σελ.: 54)]

28 Μαΐου 2016

Σαββατιάτικα (108) - των απολεσθέντων

*** Πού έχει χαθεί ο Αργύρης Ντινόπουλος, ρε παιδιά; *** Εσείς ποια νομίζετε πως ήταν η σημαντικώτερη είδηση της εβδομάδας; *** Η επίσκεψη του Βλάντιμιρ ή το κέρατο της Αθηνούλας; *** Είμαι να σκάσω με το καημένο το κορίτσι. *** Μα νά 'χεις τόσα φράγκα και να σε γράφει ο άλλος στα παπάρια του; *** Πώς σας φάνηκε που οι κύπριοι έστειλαν στην βουλή το νεοναζιστικό Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο; *** Πάντως, ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου δήλωσε ικανοποιημένος. *** Χρυσόστομος: "Μερικές φορές χρειάζονται και οι ακραίοι για να είναι οι άλλοι προσεκτικοί." *** Αν ακούσατε κάτι θορύβους, είναι τα κόκκαλα του Μακάριου που τρίζουν. *** Καλά λένε πως οι τράγοι βρομάνε αν δεν τους
Πού να το φανταζόσουν πού θα έφτανες, κοπέλλα μου...
μουνουχίσεις από τα μικράτα τους. *** Πού έχει χαθεί ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ρε παιδιά; *** Κωλόχαρτος: "Οι έλληνες ψήφισαν το 2015 αντιμνημονιακά και μας οδήγησαν στο τρίτο μνημόνιο." *** Σου πήρε ο Αλέξης την μπουκιά από το στόμα, Άδωνι; *** Κυριάκουλας: "Ας μιλήσουμε για την Ελλάδα της πενταετίας 2017-2021." *** Α, γι' αυτό ο γυιος τής Ντόρας ετοιμάζεται για βουλευτής! *** Εμ, χτίζεται νέα Ελλάδα δίχως μητσοτακέικο; *** A propos, Κούλη, σ' αυτά τα κόκκινα δάνεια που θα πουληθούν στα κοράκια, θα είναι κι αυτά του κόμματός σου; *** Σταύραξ: "Ύστερα από 6 χρόνια περικοπών, δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η οικονομία μας θα πάει μπροστά." *** Καλώς τονε κι ας άργησε! *** Ρε συ Σταύρακα, πότε θα καταλάβεις ότι στο χτίσιμο πρέπει να βάζεις τούβλα, όχι να βγάζεις; *** Ανάπτυξη με περικοπές δεν γίνεται ούτε στον κινηματογράφο. *** Πού έχει χαθεί ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ρε παιδιά; *** Mήπως είδατε το σποτάκι "ΚαραΣεβντά: Έρχεται στο Mega"; *** Μη μου πείτε ότι δεν βγάζει γέλιο να βλέπεις το Mega να αναγγέλει νέα σειρά! *** Μέχρι νά 'ρθει ο καρασεβντάς, θα έχει φύγει το Mega. *** Εδώ που τα λέμε, αν ήμουν κομμουνιστής θα στενοχωριόμουν που κλείνει το Mega. *** Όμως, ως νεοφιλελές χαίρομαι που βλέπω ότι η αγορά αυτορρυθμίζεται. *** Έτσι δεν είναι, Μπάμπη; Άρη; Όλγα; Γιάννη; Παύλο; Μανώλη; *** Κυριάκουλας:
Ο αγάς κι ο μαχαραγιάς αλλά... ποιος είναι ποιος;
"Με 4% ανάπτυξη ετησίως, το ΑΕΠ θα φτάσει στα 213 δισ. μέχρι το 2021." *** Καλός είσαι στα μαθηματικά, μωρή κουφάλα, έτσι; *** Να συμπληρώσω ότι με 5% ανάπτυξη, το ΑΕΠ θα φτάσει στα 223 δισ. και με 6% στα 234. *** Τί ακριβώς αποδείξαμε τώρα; *** Πού έχει χαθεί ο Πέτρος Τατσόπουλος, ρε παιδιά; *** Αυτό που 2.500 υπάλληλοι με πλαστά πτυχία θα νομιμοποιηθούν κατόπιν εξετάσεων, πόσο προχώ! *** Γιατί δεν ίσχυε κάτι τέτοιο και πριν από 30 χρόνια, να μη φάω άδικα 5 χρόνια στα πανεπιστήμια; *** Δεν μάθαμε αν αυτές οι εξετάσεις θα είναι γραπτές ή προφορικές, σε επιτροπή ειδικών. *** Εκτός αν μιλάμε για εξετάσεις αίματος ή ούρων, οπότε θα κοβόμουν γιατί έχω αυξημένα τριγλυκερίδια. *** Και πού 'σαι, Κούλη, για να μη πεις καμμιά μαλακία και εκτεθείς, η νομιμοποίηση γίνεται με τον 3577/2007, δηλαδή με νόμο τού μπουχέσα. *** Σταύραξ: "Ο δρόμος για τους έλληνες είναι ο τουρισμός." *** Και να σκεφτείς ότι κάποτε ήταν ντροπή να σε λένε γκαρσόνι των ξένων. *** Πού έχει χαθεί ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, ρε παιδιά; *** Λοβέρδος προς κυβέρνηση: "Θα μείνετε στην πολιτική ιστορία του τόπου ως οι μεγαλύτεροι ψεύτες." *** Ανδρέα, μη ζηλεύεις γιατί την πρωτιά στους μεγαλύτερους
Είναι οι ξανθιές αλλά είναι και οι κοκκινομάλλες...
κλέφτες δεν την χάνετε με τίποτε. *** Μπάρμπι: "Ήμουν και είμαι υπερ των ιδιωτικοποιήσεων, όχι όμως της εν λευκώ εκχώρησης του συνόλου της δημόσιας περιουσίας στους δανειστές." *** Μίλτο, αγόρι μου, πάλι πιωμένος είσαι και ξέχασες τι ψήφισες πέρυσι τον Αύγουστο; *** Αφού επί Σαμαρά βρήκαμε τον τάφο τού Μεγαλέξαντρου και επί Τσίπρα τον τάφο τού Αριστοτέλη, μήπως θυμάται κανείς αν το 1990 επί Μητσοτάκη είχαμε βρει τον τάφο τού Αδάμ και της Εύας; *** Το σίγουρο είναι ότι, αν γίνει πρωθύ ο Κυριάκουλας, θα βρούμε τον τάφο τού ΕΤ. *** Πού έχει χαθεί ο Γιάννης Μιχελάκης, ρε παιδιά; *** Εσείς μάθατε τι είναι το "γιόνι" ή όλα από μένα τα περιμένετε; *** Γιόνι λέγεται το μασσάζ αιδοίου, βρε άσχετοι. *** Και μη γελάτε διότι κάθε επίσκεψη στον γιονιέρ κοστίζει 400 ευρώ. *** Αυτή είναι ιδέα για σταρτ-απ επιχείρηση, όχι οι μαλακιούλες εφαρμογές για άι-φον. *** Ψιτ, εσύ που σκέφτεσαι να πεις το βράδυ στην γκόμενα "ρίξε πρώτα 400", σε βρίσκω πολύ διεστραμμένο. *** Μη το καταντήσουμε "άει στον διάολο εσύ και το λουκούμι σου", ε; *** Περιττό να σας πω ότι το γιόνι απευθύνεται μόνο σε γυναίκες. *** Τώρα που το σκέφτομαι, γιατί
Ευτυχισμένα χρόνια
να μην υπάρχει κάτι αντίστοιχο και για άντρες; *** Θα μπορούσε να λέγεται... γιούτσος! *** Έμπαινε Γιούτσο!! *** Αχχχ... πενία τέχνας κατεργάζεται... *** Πού έχει χαθεί η Χριστίνα Ταχιάου, ρε παιδιά; *** Συγγνώμη για το σημερινό amber alert αλλά οι ώρες είναι δύσκολες για την πατρίδα και δεν περισσεύει κανείς. *** Προς ενημέρωση των αγάμων αναγνωστριών: χώρισε ο Τζόννυ Ντεπ. *** Προς ενημέρωση των ανέργων αναγνωστών: το πρόγραμμα τής ΝΔ προβλέπει 600.000 θέσεις εργασίας. *** Άγαμες και άνεργοι ορμάτε... *** ...κι αν βολευτείτε, χέστε με. *** Τώρα που το ξανασκέφτομαι, με τον Ντεπ κάτι μπορεί να γίνει. *** Βούτσης, πρόεδρος βουλής: "Οριακά αντισυνταγματικός ο ΦΠΑ στα νησιά." *** Ποιός αγράμματος έκανε της μόδας το "οριακά", να τον σφάξω; *** Τί παναπεί "οριακά οφσάιντ"; *** Ή είναι ή δεν είναι, βρε μαλάκα! *** Άκου "οριακά αντισυνταγματικός νόμος"! *** Και το λέει και πρόεδρος βουλής, ρε πούστη μου! *** Όσο κι αν δεν το πιστεύετε, η κοπελούδα τής πρώτης φωτογραφίας είναι κέρατο τόσο βερνικωμένο ώστε σε λίγους μήνες μάλλον θα γαμεί και θα δέρνει όλον τον πλανήτη. *** Δεν ξέρω γιατί αλλά η λέξη "κέρατο" μου βγαίνει όποτε μιλάω για την Χίλλαρυ Ρόνταμ Κλίντον. *** Για να προλάβω τυχόν εμετούς, τελειώνω με μια σπάνια φωτογραφία, του 1949. *** Έξω από το Κολοσσαίο της Ρώμης, καβάλλα σε Βέσπα, ο τεράστιος Λούις Άρμστρονγκ παίζει την τρομπέτα του ενώ το τιμόνι κρατάει η σύζυγός του Λουσίλ. *** Πού έχει χαθεί ο Γιώργος Παπανδρέου, ρε παιδιά; *** Και τώρα σας αφήνω, διότι αύριο λέω να πάω μια εκδρομούλα ως τα Τρόπαια Αρκαδίας και πρέπει να φροντίσω κάποιες λεπτομέρειες. *** Και για να γίνει πιο όμορφο το σαββατοκύριακό μας, θα σας χαιρετήσω υπό τους ήχους του Hello Dolly... 

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Περί yoni [योनि] και liṅgaṃ [लिंग]

Θοδωρή, καλό σου μεσημέρι!

Η σανσκριτική λέξη yoni [योनि] (και σωστότερα yonideśa [योनिदेश]) δεν σημαίνει την μάλαξη του αιδοίου, αλλά την περιοχή του γυναικείου κόλπου και κατ’ επέκταση την περιοχή των γυναικείων γεννητικών οργάνων, αυτό που στα νέα ελληνικά λέγεται «αιδοίο» (στα αρχαία ελληνικά «αἰδοῖον» ή, στον πληθυντικό, «αἰδοῖα» σημαίνει ή σημαίνουν κατά περίπτωση τα ανδρικά ή τα γυναικεία γεννητικά όργανα).

Η αντίστοιχη σανσκριτική λέξη για τα ανδρικά γεννητικά όργανα είναι liṅgaṃ [लिंग].

Και οι δυο λέξεις αποτελούν στις γεωγραφικές-πολιτιστικές περιοχές του ινδικού πολιτισμού θρησκευτικά-πολιτισμικά σύμβολα και λατρεύονται ανάλογα κι εξίσου μέσω εικονογραφίας αλλά και στην κυριολεξία· μέρος αυτής της λατρείας είναι και η μάλαξη, η οποία συχνά στα σανσκριτικά λόγω συντομογραφίας αναφέρεται με τις δύο λέξεις σκέτες, εξ ου και η ασάφεια. Περισσότερα μπορείς να βρεις στο «Καμασούτραμ» του Βατσγιαγιάνα, σε μια καλή σχολιασμένη μετάφραση από τα σανσκριτικά· σου συνιστώ την αγγλική της σειράς Oxford Classics (Paperbacks) που και πρόσφατη είναι και οικονομικά προσιτή (στην ερμηνεία ακολουθείται η ψυχαναλυτική μέθοδος, αλλά παρέχονται κι αρκετές εγκυκλοπαιδικές πληροφορίες για τους μη ειδικούς)· υπάρχει και η έκδοση The Complete Kâma Sûtra του Alain Daniélou με τα αρχαία σανσκριτικά σχόλια (όλα μεταφρασμένα στα αγγλικά), αλλά είναι κάπως πιο ακριβή.

Όπως υπάρχει μάλαξη του yoni υπάρχει και μάλαξη του liṅgaṃ. Και οι δύο αυτές μαλάξεις δεν έχουν ―σύμφωνα με την ινδουϊστική παράδοση― άμεση σχέση με την καθαυτή συνουσία· η μάλαξη του liṅgaṃ αποβλέπει ανάμεσα σε πολλά άλλα και στην καταπολέμηση της σκλήρυνσης του προστάτη. Γενικεύοντας θα μπορούσε να πει κανείς ότι αυτές οι τεχνικές μάλαξης είναι συμπληρωματικές «τέχνες» (με την αρχαία ελληνική σημασία) προς ενίσχυση της ανθρώπινης γενετήσιας αγωγής και ζωής (βλ. και τις σχετικές «τέχνες» της Τάντρα).

Επειδή δηλώνεις σχετικό ενδιαφέρον, περισσότερα στοιχεία για την μάλαξη του liṅgaṃ μπορείς να βρεις εδώ:

http://www.whitelotuseast.com/LingamMassage.htm

ενώ επίδειξη μάλαξης του liṅgaṃ μπορείς να δεις στο φιλμάκι Indian Lingam Worship Massage του Νορβηγού φωτογράφου Petter Hegre που θα ανιχνεύσεις εύκολα στο διαδίκτυο.

Μη Απολιθωμένος (ακόμα!) από τις ακτές της Ανατολικής Βαλτικής

teddygr είπε...

@ Μη Απολιθωμένος

Εντάξει τώρα!!! Πώς το λέει η νεολαία; Με κούφανες, μ' έκαψες, μ' έστειλες, δεν υπάρχεις... Ή να προτιμήσω τα αρχαιοελληνικά; Π.χ. έμεινα κεχηνώς, έμεινα ενεός... Ό,τι κι αν διαλέξω, ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΣΑΙ!

Υποκλίνομαι!

Ανώνυμος είπε...

Περί yoni [योनि] και liṅgaṃ [लिंग] (συμπληρωματικό)

Θοδωρή,

το φιλμάκι Indian Lingam Worship Massage του Νορβηγού φωτογράφου Petter Hegre θα το βρεις εδώ:

https://www.youtube.com/watch?v=IoR76gbJFNI&list=PLCh_CG38DuE6F7AxnVdb0rQatKEN0RsTZ&index=1

Και μια διόρθωση στο προηγούμενο σχόλιό μου, αντί «στις γεωγραφικές-πολιτιστικές περιοχές του ινδικού πολιτισμού» να διαβαστεί παρακαλώ «στις ινδικές πολιτισμικές γεωγραφικές περιοχές».

Να ’σαι πάντα καλά και καλό σου Σαββατοκύριακο!

Μη Απολιθωμένος (ακόμα!) από τις ακτές της Ανατολικής Βαλτικής

tulpoeid είπε...

Ε όχι! Μπήκα κι εγώ αθώα-αθώα στα σχόλια να γράψω για το λίνγκαμ και την ταντρική γιόγκα που δεν είναι όσο αστεία μπορεί ν'ακούγεται αρχικά - αλλά ο αγαπητός Μη Απολιθωμένος πραγματικά ανέβασε τον πήχυ δυσθεώρητα!

Με την ευκαιρία, ίσως η πιο τράτζικ φωτογραφία προέδρων των ΗΠΑ: https://kr.pinterest.com/pin/344173596494220103/

Από αυτό το σαββατοκύριακο ας κρατήσουμε μία ατάκα... "Όμως, ως νεοφιλελές χαίρομαι που βλέπω ότι η αγορά αυτορρυθμίζεται."

teddygr είπε...

@ tulpoeid

Την "τράτζικ φωτογραφία" που λες, την έχουμε δημοσιεύσει στις 16/5/2015, στο φωτο-κουίζ των 55ων Σαββατιάτικων, αγαπητέ! Σιγά μη μας ξέφευγε! *γέλια*

Ανώνυμος είπε...

Δεδομένου ότι, στη δύσκολη εποχή μας, η εκ Τέχνης Παρηγορία αποτελεί εκ των ουκ άνευ, μήπως το ''ορντέβρ'' Hello Dolly επιβάλλει και ''τραπέζωμα'' ;

https://youtu.be/1h-gobVAnr8?t=104

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

με ολο το θαρρος σου ξεφυγε μια πολυ σημαντικη προσωπικοτητα στις "αναζητητησεις " : Αφροδιτη Αλ Σαλεχ

Ανώνυμος είπε...

Θοδωρή, μιας και πλησιάζουν οι μέρες για τη διεξαγωγή του βρετανικού δημοψηφίσματος, θα ήθελα να σε παροτρύνω να ασχοληθείς λίγο και με το συγκεκριμένο θέμα. Διαβάζοντας την ειδησεογραφία τελευταία διαπιστώνω το όργιο πιέσεων και εκβιασμών που ασκείται στους βρετανούς από διάφορα κέντρα και παράκεντρα συμφερόντων. Και είναι στο ίδιο ακριβώς μοτίβο όλες αυτές οι πιέσεις με αυτές που ασκήθηκαν από τους ίδιους κυρίους και κυρίες, πριν ένα χρόνο στον ελληνικό λαό για το δικό του δημοψήφισμα.

spiral architect είπε...

[...] η κοπελούδα τής πρώτης φωτογραφίας είναι κέρατο τόσο βερνικωμένο ώστε σε λίγους μήνες μάλλον θα γαμεί και θα δέρνει όλον τον πλανήτη. [...]
Μην το δένεις και κόμπο γιατί ακόμα και οι Αμερικάνοι που αντιπαθούν τους "προκλητικούς" υποψήφιους, μάλλον αρχίζουν να γουστάρουν τον (θειο) Ντόναλντ.

Ανώνυμος είπε...

''Αυτό που 2.500 υπάλληλοι με πλαστά πτυχία θα νομιμοποιηθούν κατόπιν εξετάσεων, πόσο προχώ!'' Φταίει και η Ιστορία που όχι μόνο δεν απεκήρυξε μετά βδελυγμίας αλλά, αντίθετα, εξέφρασε το θαυμασμό της για το γόρδιο δεσμό του Αλέξανδρου και το αβγό του Κολόμβου.