Πνευματικά δικαιώματα δεν υπάρχουν. Οι ιδέες πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθερα. Άρα...
... η αντιγραφή όχι απλώς επιτρέπεται αλλά είναι και επιθυμητή, ακόμη και χωρίς αναφορά της πηγής!

Η γλώσσα κόκκαλα τσακίζει

- "Ο λόγος που μ' άφησες έξω από την υπόθεση", είπε ήσυχα, "ήταν ότι νόμισες πως η αστυνομία δεν θα πίστευε ότι σκέτη περιέργεια μ' έσπρωξε να κατέβω εκεί κάτω χτες το βράδυ. Θα υποψιάζονταν ίσως ότι είχα κάποιον ύποπτο λόγο και θα με σφυροκοπούσαν μέχρι να σπάσω".
- "Πώς ξέρεις αν δεν σκέφτηκα το ίδιο πράγμα;"
- "Οι αστυνομικοί είναι κι αυτοί άνθρωποι", είπε ξεκάρφωτα.
- "Έχω ακούσει ότι σαν τέτοιοι ξεκινάνε".

[Ραίημοντ Τσάντλερ, "Αντίο, γλυκειά μου", εκδόσεις Λυχνάρι, 1990 (σελ.: 54)]

7 Απριλίου 2016

Ζοχαδιάστηκε ο αριστερός!

Δεν φτάνει που έχουν χεσμένη την φωλιά τους, δεν κάθονται και στ' αβγά τους ήσυχα-ήσυχα, δίχως να προκαλούν. Θέλουν και επαφή με τον κόσμο, τρομάρα τους. Όπως ο βαρυπεπόνης υπουργός των εξωτερικών μας, ο Νίκος Κοτζιάς, που του θυμήθηκε προχτές Τρίτη να επισκεφθεί το Πανεπιστήμιο Πειραιά. Και διάλεξε και την ημέρα που φοιτητές του Πα.Πει. κατέβαιναν στην Ακράτα για να πάρουν μέρος στην μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας κατά της ανεργίας! Ούτε επίτηδες να το έκανε!

Εκεί, λοιπόν, στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, ο αριστερός υπουργός είχε έναν αποκαλυπτικό ου μην και ξεκαρδιστικό διάλογο με έναν φοιτητή. Έναν διάλογο που, τύχη αγαθή και νά 'ναι καλά τα σύγχρονα κινητά τηλέφωνα, απαθανατίστηκε σε ένα απολαυστικό βιντεάκι κι έτσι μπορούμε να τον απολαύσουμε κι εμείς όλοι. Στο πλάνο, ο χαμογελαστός υπουργός χαιρετά διά χειραψίας τον φοιτητή, δίχως να υποψιάζεται ότι κάποιος μαγνητοσκοπεί:

- Φοιτητής: Τα συγχαρητήριά μου για τις επικίνδυνες και δολοφονικές πολιτικές που υιοθετείτε.
- Κοτζιάς: Είπες την ατάκα σου;
- Φ.: Είσαστε ηθικός αυτουργός των δολοφονιών εκατοντάδων προσφύγων στα σύνορα. Ντροπή σας.
- Κ.: Σκάσε μαλάκα.
- Φ.: Αυτή είναι η επιχειρηματολογία σας; Πρέπει να ντρέπεστε. Έτσι απευθύνεστε σε έναν 22χρονο φοιτητή; Κοτζάμ υπουργός δεν έχετε επιχειρήματα;
- Κ.: Έκανα φυλακή εγώ, παλιόπαιδο.
- Φ.: Και τώρα τα ξεπουλάτε όλα; Ντροπή σας που σκοτώνετε ανθρώπους στο Αιγαίο. Συγχαρητήρια για το ήθος σας. (*)

Ο Νίκος Κοτζιάς με διάφορους γνωστούς αριστερούς, πάντα γελαστός.

Ζοχαδιάστηκε ο αριστερός! Κι όταν λέμε αριστερός, εννοούμε πολύ αριστερός. Αριστερώτερος των αριστερών. Αριστερώτατος. Και γαμώ τους αριστερούς, δηλαδή. Μη ξεχνάμε ότι ο Νίκος Κοτζιάς έφυγε αηδιασμένος από το ΚΚΕ το "βρόμικο '89", λόγω της δεξιάς παρέκκλισης του κόμματος και της συνεργασίας με την ΝουΔου του Μητσοτάκη. Γιατί έτσι είναι οι σωστοί αριστεροί. Δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους.

Ζοχαδιάστηκε ο αριστερός! Και με το δίκιο του, εδώ που τα λέμε. Μα να βγαίνει το κάθε τσογλάνι και να του λέει πως πρέπει να ντρέπεται; Ποιός να ντρέπεται, καλέ; Αυτός που, έφυγε από το κόμμα του επειδή το σιχάθηκε αλλά, για να μη χαθεί τέτοια προσωπικότητα, έκανε την καρδιά του πέτρα και πήγε και τακίμιασε με το ΠαΣοΚ; Αυτός που δούλεψε ακούραστα στο ΙΣΤΑΜΕ, ως δεξί χέρι τού τότε υπουργού εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου; Άκου, πρέπει να ντρέπεται αντί να καμαρώνει!

Ζοχαδιάστηκε ο αριστερός! Εμ, πώς για; Τον κατηγορεί το κάθε αμόρφωτο φοιτητόπουλο και δεν θα τα πάρει; Μήπως αυτό το κωλοπαίδι ήξερε ότι ο Κοτζιάς έχει κάνει μέλος του πρώτου Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής; Ότι επί εποχής Σημίτη συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις για την Συνθήκη του Αμστερνταμ, για την Agenda 2000, για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα; Σιγά μην είχε ιδέα για όλα αυτά, το μαλακισμένο.

Ζοχαδιάστηκε ο αριστερός! Α, μα πια! Ξέρεις τι είναι έχεις κάνει φυλακή και να σε αμφισβητούνε κάτι αμούστακα; Βέβαια, εγώ ήξερα ότι φυλακή είχε κάνει ο μεγάλος Αλέξανδρος Κοτζιάς αλλά καλό είναι να μαθαίνουμε ότι έχει κάνει και ο κυρ-Νίκος. Εδώ που τα λέμε, τραβήγματα με την δικαιοσύνη είχα κι εγώ την περίοδο της χούντας, όταν στην τρίτη δημοτικού άνοιξα το κεφάλι ενός συμμαθητή μου, οπότε μπορώ να καταλάβω την έκρηξη του υπουργού.

Ζοχαδιάστηκε ο αριστερός! Δηλαδή, εσείς πώς θα αντιδρούσατε στην θέση του; Θα κρατάγατε την ψυχραιμία σας αν σας κατηγορούσαν ότι τα ξεπουλάτε όλα, ενώ εσείς κάνετε κάθε δυνατή θυσία για το καλό της χώρας και της ειρήνης ευρύτερα; Ξεπουλάει, ποιός; Αυτός που μέχρι και "We are the world" έχει τραγουδήσει χεράκι-χεράκι με άλλους διεθνώς γνωστούς για την αριστεροσύνη τους υπερμάχους τής δημοκρατίας και της ειρήνης;

Ζοχαδιάστηκε ο αριστερός! Και πώς να μη το κάνει, όταν εισπράττει λοιδορία ως αντάλλαγμα για την αυταπάρνηση με την οποία πορεύεται σε ολόκληρο τον πολιτικό του βίο; Εμ, γιατί πήγε να κάνει τον σύμβουλο του Γιωργάκη; Θυσία ήταν, για να βοηθήσει το ζαβό και να μη του επιτρέψει να καταστρέψει τον τόπο. Κι όταν το ζαβό έγινε πρωθυπουργός και προτίμησε τον Δρούτσα για υπουργό εξωτερικών, αυτός το κατάπιε αδιαμαρτύρητα. Έφυγε εντελώς αθόρυβα από το ΠαΣοΚ και πήγε στον ΣυΡιζΑ να προσφέρει τις υπηρεσίες του. Πάντοτε με ανιδιοτέλεια, φυσικά.

Ζοχαδιάστηκε ο αριστερός! Βλέπετε, δεν του την βγήκε κάποιος ισάξιός του αλλά ένα σαμιαμίδι που δυσκολεύεται να διαβάσει ένα κωλοβιβλίο και να το περάσει στις εξετάσεις. Και την βγήκε σε ποιόν; Σε κάποιον που έχει γράψει καμμιά εικοσιπενταριά επιστημονικά βιβλία και μια ποιητική συλλογή, που έχει εκδώσει με δικούς του προλόγους καμμιά εξηνταριά βιβλία ξένων και που έχει διδάξει στο Μάρμπουργκ, στην Οξφόρδη και στο Χάρβαρντ. Ήμαρτον, δηλαδή!

Συνελόντι ειπείν: και λίγα του είπες του κωλόπαιδου, υπουργέ μου!

Αττάλεια, 14/5/2015. Οι υπουργοί εξωτερικών του ΝΑΤΟ τραγουδούν το "We are the world".

Υστερόγραφο: Επειδή το ιστολόγιο τρέφει ιδιαίτερη συμπάθεια και κατανόηση προς τους παλιούς και δοκιμασμένους αριστερούς σαν τον Νίκο Κοτζιά, λέω από Δευτέρα, αφού ξεμπερδέψουμε με τις πορείες και τις σαχλαμάρες, να ετοιμάσω ένα αφιερωματάκι σε όλους αυτούς που σημάδεψαν την πολιτική ιστορία του τόπου μας με την αριστεροσύνη τους. Έτσι, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.

----------------------------------------------------------
(*) Για να μην αδικούμε κανένα, από το δημοσιευμένο βιντεάκι δεν προκύπτει ότι ο Κοτζιάς ξεστόμισε το "σκάσε μαλάκα" που ακούγεται. Προσωπικά, αν έπρεπε να στοιχηματίσω, θα έλεγα ότι κάποιος άλλος το είπε, απευθυνόμενος στον Κοτζιά. Παρά ταύτα, θεωρώ την ειρωνική αποστροφή "είπες την ατάκα σου;" το ίδιο απαράδεκτη και απολύτως δικαιολογούσα το ύφος του κειμένου.

6 σχόλια:

Unknown είπε...

Οι εντυπώσεις όμως σχηματίστηκαν, το υστερόγραφο σώζει την αναφορά;
Δεν νομίζετε πως είναι λίγο προβοκατόρικο;

Ανώνυμος είπε...

Μόνο φωτογραφία; Όλο το video!

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ «WE ARE THE WORLD»
https://www.youtube.com/watch?v=v-fdxZ4CGIw

Ανώνυμος είπε...

θοδωρή να σε σκανδαλίσω λίγο. Βασίλης.
http://epixeirisi.gr/%CE%A3%CE%97%CE%9C%CE%95%CE%99%CE%A9%CE%9C%CE%91-%CE%A4%CE%97%CE%A3-%CE%A3%CE%A5%CE%9D%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%97%CE%A3/21289/%CE%97-%CE%92%CF%81%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%AD%CF%80%CE%B5%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%95%CF%85%CF%81%CF%89%CF%80%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CE%AE-%CE%88%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7

teddygr είπε...

@ zoi savvidou

Ναι. Ίσως και όχι μόνο λίγο. Αλλά, διάβολε, ας τους προβοκάρουμε μια φορά κι εμείς! Μονότερμα μας πάνε με την προβοκάτσια.

Ανώνυμος είπε...


Την αυτή περίοδο (1824-1825) η Ελλάδα χρειαζόταν δάνεια. Η Aγγλική πολιτική ηγεσία «προθύμως» προέβη στη χορήγησή τους. Ιδού όμως το αποτέλεσμα: η Ελλάδα χρεώθηκε 2.800.000 Xρυσές λίρες Αγγλίας, αλλά στην Ελλάδα περιήλθαν μόλις ...... 1.600.000 λίρες (;;;!!!), καθόσον τα υπόλοιπα ποσά διατέθηκαν για τους προμηθευτές, τους μεσάζοντες, τα τοκοχρεολύσια, αλλά και για τα έξοδα τελετής της υπογραφής!... Για το συνολικό όμως ποσό υποθηκεύθηκαν τα Eθνικά Kτήματα σε Bάρος του Eλληνικού λαού. (Ας προσέξουμε γιατί η Iστορία .... Eπαναλαμβάνεται !!! - ;;;)

ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ είπε...

το τρισχειροτερο απολα :" Έκανα φυλακή εγώ, παλιόπαιδο." ,παντως ακουγεται μια χαρα ! οποτε τι χρειαν προβοκατσιας εχουμε ?
και οπως λεει και ο "σφυροδρεπανος" μια απαντηση του Φοιτητη "ΕΙΝΑΙ Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ ΗΛΙΘΙΕ " θα ηταν η εμπνευσμενη ατακα της δεκαετιας ...