Πνευματικά δικαιώματα δεν υπάρχουν. Οι ιδέες πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθερα. Άρα...
... η αντιγραφή όχι απλώς επιτρέπεται αλλά είναι και επιθυμητή, ακόμη και χωρίς αναφορά της πηγής!

Η γλώσσα κόκκαλα τσακίζει

- "Ο λόγος που μ' άφησες έξω από την υπόθεση", είπε ήσυχα, "ήταν ότι νόμισες πως η αστυνομία δεν θα πίστευε ότι σκέτη περιέργεια μ' έσπρωξε να κατέβω εκεί κάτω χτες το βράδυ. Θα υποψιάζονταν ίσως ότι είχα κάποιον ύποπτο λόγο και θα με σφυροκοπούσαν μέχρι να σπάσω".
- "Πώς ξέρεις αν δεν σκέφτηκα το ίδιο πράγμα;"
- "Οι αστυνομικοί είναι κι αυτοί άνθρωποι", είπε ξεκάρφωτα.
- "Έχω ακούσει ότι σαν τέτοιοι ξεκινάνε".

[Ραίημοντ Τσάντλερ, "Αντίο, γλυκειά μου", εκδόσεις Λυχνάρι, 1990 (σελ.: 54)]

21 Σεπτεμβρίου 2015

Πλάκα εκτός ορίων

Πάνε κι αυτές οι εκλογές, λοιπόν! Και τώρα που πάνε, αναρωτιέμαι γιατί γίνανε. Σε τι, δηλαδή, έγινε ο σοφός λαός σοφώτερος; Τί κατάφερε με την ψήφο του; Ή μήπως καλύτερα να ρωτήσω τι κατάφερε με την μη ψήφο του, δεδομένου ότι η αποχή σκαρφάλωσε σε δυσθεώρητα ύψη;

Πρώτα-πρώτα, η αποχή και μόνο αυτή αρκεί για να αποδείξει ότι ο λαός ούτε σοφός είναι ούτε σοφώτερος γίνεται προϊόντος του χρόνου. Αντίθετα, βλακεύει όσο πάει και περισσότερο. Έχουν πάρει φωτιά τα μπατζάκια μας (για να μη πω τίποτε άλλο) αλλά όλο και πιο πολλοί αδιαφορούν. Θα μου πείτε ότι δεν ήταν ανάγκη να κάνουμε εκλογές για να αποδείξουμε την λαϊκή βλακεία. Θα σας απαντήσω πως μάλλον έχετε δίκιο.

Στο φλέγον ερώτημα του "ποιός απ' τους δυο;", η απάντηση του Γενάρη δεν άλλαξε. Με τίποτε δεν χαρακτηρίζεις ως αλλαγή την μετατροπή τού 36,34% - 27,81% σε 35,47% - 28,09%. Οκτώμισυ μονάδες ήταν η διαφορά κι έγινε εφτάμισυ, δήλον ότι χέστηκε η Φατμέ στο Γενί-Τζαμί. Έχασε 4 έδρες ο ΣυΡιζΑ και μια η Νέα Δημοκρατία. Ε, και; Ο -και καλά- πεθαμένος δικομματισμός παραμένει εδώ, ολοζώντανος, με την ευγενή υποστήριξη των δυο στους τρεις ψηφοφόρων.

Τα παλιόπαιδα τ' ατίθασα

Για την Χρυσή Αυγή ισχύουν όλα όσα έχουμε αναφέρει κατά καιρούς σ' αυτό το ιστολόγιο. Το παρά τρίχα 7% της πιστοποιεί ότι ένας στους δεκαπέντε συντοπίτες μας είναι φασίστας. Όπως ήταν και πριν 38 χρόνια, όταν η παπαδοπούλεια Εθνική Παράταξις είχε συγκεντρώσει το ίδιο σχεδόν ποσοστό στις εκλογές τού 1977. Φασίστες υπήρχαν και θα υπάρχουν πάντα, όσοι Φύσσες κι αν δολοφονηθούν (παρεμπιπτόντως, στην γειτονιά τού Φύσσα οι φασίστες άγγιξαν το 10%). Όπως υπήρχαν και θα υπάρχουν πάντα και οι σκατοκέφαλοι, που νομίζουν πως ο φασισμός θα λύσει το πρόβλημα των προσφύγων, ξεχνώντας πως οι ίδιοι υπάρχουν επειδή κάποτε οι παπούδες τους ήρθαν κι εκείνοι πρόσφυγες από τα τουρκικά παράλια και τότε δεν υπήρχαν χρυσαυγήτες για να τους πνίξουν στην θάλασσα.

Αν ο δικομματισμός ανασταίνεται, το ΠαΣοΚ νεκρανασταίνεται και αποδεικνύει ότι ακόμη κι ο πεθαμένος μπορεί να κλάσει. Οι πασόκοι είναι εδώ και, μάλιστα, ξερογλείφονται στην σκέψη ότι μπορεί να συμμετέχουν στην κυβέρνηση. Και γιατί όχι, παρακαλώ; Με κάπου 780.000 λιγώτερους ψηφοφόρους στις κάλπες, η σπορά τού Ανδρέα μάζεψε 50.000 ψήφους παραπάνω από τον Γενάρη και είναι σίγουρο ότι αυτοί δεν οφείλονται στα υπολείμματα της ΔημΑρ. Απλώς, κάποιοι από τους πασόκους που πριν 8 μήνες πετάχτηκαν μια βόλτα από την Κουμουνδούρου, επέστρεψαν στο σπίτι τους.

Στον Περισσό, μια από τα ίδια, τα γνωστά. Πέντε κόμμα... Τί 'χες Γιάννη, τί 'χα πάντα, κατά το κοινώς λεγόμενον. Τί κι αν μέχρι και οι συστημικοί δημοσιογράφοι αναγκάστηκαν να παραδεχτούν ότι το ΚΚΕ δικαιώθηκε απολύτως και για τις θέσεις του και για τις εκτιμήσεις του; Μήπως είχε συμβεί ποτέ το αντίθετο; Ο σοφός λαός έχει πειστεί ότι αυτά που λένε οι κομμουνιστές δεν γίνονται. Θα μου πείτε, έχει δει ποτέ κανείς να γίνονται αυτά που λένε οι άλλοι; Όχι, βέβαια! Αλλά, είπαμε, ο λαός είναι σοφός και δεν θέλει να αλλάξει υπέρ του τους συσχετισμούς δύναμης. Είναι κι ο ξύλινος λόγος... ξεπουλήσανε και τον 902... δεν τραβάει κι ο Κουτσούμπας με το ρόλεξ... Τί να σου κάνει μόνη της η Κανέλλη;

Παρά τις βροχές και τις καταιγίδες που πνίξανε την χώρα, το Ποτάμι δεν φούσκωσε και κατάντησε ρυάκι. Κι αυτό θολό. Σε σχέση με τον Γενάρη, οι τέσσερις στους δέκα ψηφοφόρους του την έκαναν με ελαφρά, ρίχνοντας το ποσοστό από 6-κάτι% σε 4-κάτι%. Το πρόβλημα δεν είναι ότι ο Σταύρος είχε βάλει στόχο το 10%. Είναι ότι κάποτε είχε πει πως "με 5% δεν πας στην βουλή, πας σπίτι σου" και τώρα αγωνιούμε για το τι θα κάνει τελικά. Για την ώρα, σπίτι της πήγε η Αντιγόνη, μιας και οι φτωχοί δεν ψήφισαν σωστά και είναι λάθος τής Αντιγόνης που τους εμπιστεύθηκε. Πάντως, το χειρότερο για τον Σταύρο είναι ότι δυνάμωσε το ΠαΣοΚ και βάζει εκείνο υποψηφιότητα για συμμετοχή στην κυβέρνηση (αν χρειαστεί). Το οποίον, μάλλον δεν θα ζήσουμε την μεγάλη χαρά να δούμε τον Σταύρο υπουργό.

Φαίνεται πως το αγαπημένο παιχνίδι τού Καμμένου δεν είναι ούτε τα στρατιωτάκια ούτε τα τραινάκια. Είναι να κάνει πλάκα στους δημοσκόπους. Έφυγαν τόσοι και τόσοι από το κόμμα του, διέγραψε κι άλλους τόσους ο ίδιος κι εκεί που όλοι τον είχαν ξεγραμμένο... τσουπ! πάρε διακόσιες χιλιάδες ψήφους, νά 'χεις να πορεύεσαι! Κι όχι απλώς ξαναμπήκε στην βουλή αλλά ποζάρει και δίπλα στον Αλέξη ως συγκυβερνήτης και πάλι! Υποψιάζομαι ότι ο σοφός λαός ψηφίζει Καμμένο, μόνο και μόνο γιατί το να κάνεις πλάκα στους δημοσκόπους φαίνεται πως είναι ωραίο παιχνίδι. Να δω στις επόμενες εκλογές ποια κουφάλα θα τολμήσει να προβλέψει ότι οι ΑνΕλ δεν θα μπουν στην βουλή...

Ο Βασίλης Λεβέντης πριν μερικές δεκαετίες...

Πάντως, εκεί όπου ο λαός έδωσε ρέστα είναι στην υπερψήφιση της Ένωσης Κεντρώων, στέλνοντας -επί τέλους!- τον Βασίλη Λεβέντη-Δελαπατρίδη στην βουλή. Εκεί όπου απέτυχε ο μέγας Ζίγδης, τα κατάφερε ο Λεβέντης. Δεν κατάλαβα, τί κακό έχει ο Λεβέντης; Δηλαδή, τι χειρότερο έχει από τον Άδωνι, την Χριστοφιλοπούλου, τον Μιχαλογιαννάκη, τον Σταύρο, τον Καιάδα κι ένα κάρο άλλα σούργελα που παριστάνουν τους εθνοπατέρες; Στο φινάλε, ένας λαός με πολιτικό αισθητήριο τής πλάκας δικαιούται να κάνει και μια πλάκα λίγο πιο χοντρή από τις άλλες. Βέβαια, θα μπορούσε να χοντρύνει λίγο παραπάνω αυτή την πλάκα, εκλέγοντας και την Καλομοίρα Πάτρα ως βουλευτίνα Αιτωλοκαρνανίας ή την Δήμητρα Γουσέτη ως βουλευτίνα Κυκλάδων αλλά κάθε πλάκα έχει και τα όριά της.

Δυστυχώς, ο λαός έκανε κι ένα λάθος για το οποίο εύχομαι να μη μετανοιώσει: άφησε εκτός βουλής την Λαϊκή Ενότητα. Έτσι, η καινούργια βουλή θα είναι πιο φτωχή από την προηγούμενη, αφού θα μας λείψουν πολιτικές οντότητες με την εμβέλεια ενός Λαφαζάνη, μιας Κωνσταντοπούλου, ενός Στρατούλη και κάμποσων άλλων. Το πλήγμα είναι μεγάλο και για την αριστερά και για τις αντιμνημονιακές δυνάμεις τού τόπου. Αντί να πάει νομισματοκοπείο, το ταξί σταμάτησε έξω από την βουλή...


Συμπερασματικά, μπορούμε να πούμε ότι ο ελληνικός λαός απέδειξε, εν τη σοφία του, ότι μπορεί άνετα σήμερα να ψηφίζει 62% όχι στα μνημόνια και αύριο να δίνει σχεδόν 80% σε κόμματα που υποστηρίζουν πως η χώρα χρειάζεται μνημόνια για να πορευτεί. Άβυσσος η ψυχή τού ψηφοφόρου...

Ίσως, τελικά, αυτή να είναι και η πιο χοντρή πλάκα των εκλογών. Μόνο που κάθε πλάκα θα έπρεπε να έχει τα όριά της. Κι αυτή είναι πλάκα εκτός ορίων.

17 σχόλια:

Αντίχριστος είπε...

Αν η Αριστερά δεν πάρει χαμπάρι ότι πρέπει να κάτσουν κάτω να τα βρουν και να συνεργαστούν θα βολοδέρνουν στο 5%. Και μετά ας ψάξουν να βρουν ποιος είναι πιο "ορθόδοξος" κομμουνιστής.

Ανώνυμος είπε...

Τελικα ειναι στραβος ο γιαλος! Ωραιο συμπερασμα... Οποιος αποτυγχανει στις εκλογες, να κανει την αυτοκριτικη του επιτελους. Οποιος αποκαλει την πλειοψηφια ηλιθια, ειναι ελιτιστας. Αυτη ειναι η διαχρονικη δικαιολογια ολων οσων θελουν να κυβερνουν. "Ασε εμενα που ξερω ρε ασχετε". Το μεγαλο κερδος της μεγαλης ομολογουμενως αποχης, ειναι οτι καποιοι θα αρχισουν να ανησυχουν, για το ποσοι απο τους 45% οργανωνονται κατα της ολιγαρχιας! Ε δεν ειναι και λιγο! Καλυτερο απ το να ξερουν σε ποιο μαντρι βρισκονται... Περαστικα :)

Ανώνυμος είπε...

Αναρωτιέται κάποιος ακόμα για το άμα στραβά αρμενίζουμε ή άμα είναι στραβός ο γιαλός;
Aπό την στιγμή που ο κόσμος έδωσε: 90% σε αυτούς που τον κορόιδεψαν, τον γδάρανε και που θα τον γδάρουν προσεχώς, συν 7% στους ναζί, τι συμπέρασμα βγάζει κάποιος;
Ποίος έχει το πρόβλημα;
Μιλάμε σοβαρά τώρα, ότι με βάση αυτήν την πραγματικότητα και όχι την επιστημονική φαντασία, το πρόβλημα δεν το έχει αυτός που ψήφισε;;;
Μπορεί κάποιος με λογικούς συνειρμούς να το εξηγήσει αυτό;
Σταματήστε να μιλάτε χωρίς να σκέφτεστε γιατί εκτίθεστε!

Κώστας

teddygr είπε...

@ Ανώνυμος

Δεν το συνηθίζω να διατυπώνω ενστάσεις επί των απόψεων των αναγνωστών αλλά δεν μπορώ να συγκρατηθώ:

(α) Συμφωνώ απολύτως περί της αυτοκριτικής. Θα επιμείνω, όμως, ότι η πλειοψηφία συμπεριφέρεται ηλιθιωδώς όταν δεν έχει κατάρτιση και ορίζοντα, όταν άγεται και φέρεται ανερμάτιστη. Κι αν δεν φτάνουν τα εγχώρια παραδείγματα, να θυμίσω ότι η πλειοψηφία που χειροκροτούσε τον Χίτλερ ήταν συντριπτική.

(β) Αμφισβητώ ευθέως τα περί οργανώσεως των απεχόντων. Οι λόγω στέρεης ιδεολογίας και κατόπιν ωρίμου πολιτικής σκέψεως μη ψηφίσαντες (αυτοί μόνο μπορούν να οργανωθούν κατά της ολιγαρχίας) είναι ελάχιστοι. Εκτός αν εννοούμε στέρεη ιδεολογία και ώριμη πολιτική σκέψη το αφοριστικό "να πάνε όλοι στον διάολο". Με άλλα λόγια: δέχομαι προς συζήτηση την άποψη ενός απέχοντος αναρχιστή, όχι όμως και ενός απέχοντος σταρχιδιστή.

teddygr είπε...

@ Αντίχριστος

Μου δημιουργείς απορίες. Ο ΣυΡιζΑ, ας πούμε, που εκτινάχτηκε μετά από 40 χρόνια μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, τι είδους συζητήσεις και συνεργασίες έκανε κι έπαψε να βολοδέρνει στο 3-5%; Κι αυτά περί συζητήσεων και συνεργασιών ισχύουν και για την Δεξιά; Κι άμα τα βρουν οι αριστεροί μεταξύ τους και οι δεξιοί μεταξύ τους, ποιό θα είναι το επόμενο βήμα; Κάτι σε πολιτικό σύστημα ΗΠΑ, ας πούμε; Δηλαδή, κάτι σε "από δω η Δεξιά, από κει η Αριστερά και στην μέση ο Λεβέντης";

Ανώνυμος είπε...

Άρχισαν τα όργανα σήκω απ τη θέση σου.....!
http://www.e-forologia.gr/cms/viewContents.aspx?id=186230&utm_source=daily_newsletter

Βασίλης

Thumomenos είπε...

Συμφωνώ απόλυτα στις δυο επεξηγήσεις που δίνει ο Θοδωρής στους φίλους.
Ο ψηφοφόρος μπορεί να φέρεται και να είναι χαζός γιατί είναι πολιτικά άσχετος τσουβαλιάζει εύκολα όλους και όλα πιστεύει εύκολα ότι του πασάρουν, συμπεριφέρεται εκδικητικά και πιστεύω εκεί είναι που την πατάει.
Για την ΧΑ θα συμφωνήσω πάλι ότι πρόκειται για φασίστες ακραίους, μαύρους, όλα αυτά τα χρόνια έβρισκαν διέξοδο συνήθως στην δεξιά και τελευταία χρόνια στο Λάος Καρατζαφέρη, αφού προδόθηκαν και εκεί εμφανίστηκε την κατάλληλη στιγμή ο Μιχαλολιακος για να καλύψει το κενό της ακραίας φασίζουσας δεξιάς και φυσικά πλέων ο χρυσαυγιτης ψηφοφόρος δεν έχει πλέων να φοβηθεί κανέναν.
Το παράδειγμα που φέρνει ο Θοδωρής με την Γερμανία και τον Χίτλερ είναι ολοφάνερο τη πραγματικά μπορεί να κάνει ο απολιτικ και άσχετος λαός-ψηφοφόρος.

Ανώνυμος είπε...

Απήντα(sic) στα σχόλια ρε Teddy (boy) γιά να μην ανεβάζουμε παλμούς οι υπόλοιποι, αλλά αυτό το
"Οι λόγω στέρεης ιδεολογίας και κατόπιν ωρίμου πολιτικής σκέψεως μη ψηφίσαντες" και τα παρόμοια; Τρε πασέ και τρε κομποσέ. (Σίγουρα κάτι γαλλικούλια θα τα ξέρεις, γιά να καταλάβεις ότι δεν σε βρίζω, ότι δηλαδή είσαι τρες, και πασές και κομποζές.)

Ανίδεος

Ανώνυμος είπε...

Το στανταράκι πάντως ΚΑΙ αυτών των εκλογών, είναι ότι ""Βουλή χωρίς Νικολόπουλο απλά ΔΕΝ γίνεται""

Redfly είπε...

Μια παρατήρηση περι ΠΑΣΟΚ διότι το έχω ακούσει λάθος αρκετές φορές απο χθες. Ξεχνάμε το 2,5% του ΚΙΔΗΣΟ, το οποίο μάνυ μάνυ δίνει σημείο εκκίνησης της "Δημοκρατικής Συμπαράταξης" από το 7,70% και τις 470.000 ψήφους.

Δηλαδή έχασε 1,4% και σχεδόν 130.000 ψήφους. Δεν πήρε τίποτα από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ανώνυμος είπε...

νομίζω δικαιούμαι να κάνω κριτική σε αυτόν που έσκυψε το κεφάλι και με άφησε να παλεύω μόνος μου και για αυτόν, για τις υπηρεσίες υγείας μου και τις δικές του την παιδεία του παιδιού μου και του δικού του, τις συντάξεις μας, τις εργασιακές συνθήκες μας.

αν θέλει αυτός που έσκυψε το κεφάλι νομίζωντας ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος, και εγώ να πορευτώ μόνος μου κοιτάζοντας μόνο το δικό μου συφφέρο, ΟΚ μπορώ να το κάνω και καλύτερα από αυτόν.αλλά δεν είμαι ζώο. είμαι μέρος της κοινωνίας, της ανθρώπινης, Ανθρωπος.

ναι κάνω κριτική σε όσους ψήφισαν αυτούς που έφεραν τα μνημόνια και θα φέρουν και άλλα. είναι πολιτικά αγράμματοι, πολιτικά νωθροί, ανερμάτιστοι.

Διαίρεσε όλες τις αυτοκτονίες, τους ανέργους, τα χαμένα χρόνια μας δια τους ψηφοφόρους των Μνημονιακών κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΑΝΕΛ, ΠΟΤΑΜΙΟΥ, ΠΑΣΟΚ κ.α. και θα βρείς ακριβώς το μερίδιο ευθύνης κάθε τέτοιας ψήφου, έχει αίμα στα χέρια του κάθε τέτοιος ψηφοφόορος. αίμα.

προσυπογράφω όσα γράφει ο Θοδωρής. Η πλάκα είναι εκτός ορίων.

ΑΧΠ

Ανώνυμος είπε...

<<< Όπως υπήρχαν και θα υπάρχουν πάντα και οι σκατοκέφαλοι, που νομίζουν πως ο φασισμός θα λύσει το πρόβλημα των προσφύγων, ξεχνώντας πως οι ίδιοι υπάρχουν επειδή κάποτε οι παπούδες τους ήρθαν κι εκείνοι πρόσφυγες από τα τουρκικά παράλια και τότε δεν υπήρχαν χρυσαυγήτες για να τους πνίξουν στην θάλασσα. >>>

ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΩ, ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΣΕ ΠΙΑΝΩ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟ.ΟΙ ΠΑΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΚΔΙΩΧΘΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΒΡΗΚΑΝ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΣΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ.
ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΛΛΩΝ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΩΝ ,ΘΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ.

Ανώνυμος είπε...

Όλοι οι αρχηγοί των κομμάτων και μηδενός εξαιρουμένου γλύφουνε τον κώλο των μεγάλο ιδιωτών του Λάτση του Βαρδινογιάννη του Μπόμπολα του Μαρινάκη του Τεγόπουλου του Κόκκαλη του Μαμιδάκη και φυσικά όλων των υπολοίπων που χρωστάνε δισεκατομμύρια νόμιμους φόρους στο Ελληνικό κράτος και φόρο κλέβουν χρόνια και δεν τους έχει καταγγείλει κανένας αρχηγός κόμματος μέσα στην Ελληνική βουλή και ιδικά σήμερα που υποδουλώνεται η Ελλάδα στους τοκογλύφους δανειστές για κάτι λίγα δισεκατομμύρια που μπροστά στην φόρο κλοπή των μεγάλο ιδιωτών το ελληνικό χρέος είναι ασήμαντο ---

Αντίχριστος είπε...

"Δηλαδή, κάτι σε "από δω η Δεξιά, από κει η Αριστερά και στην μέση ο Λεβέντης"

Συγγνώμη που σας "έφαγα" τον χρόνο αλλά μάλλον κατάλαβα λάθος, δεν είχα πρόθεση να ανοίξω συζήτηση για ΗΠΑ Λεβέντη αριστερά δεξιά εντός εκτός κι επί τ αυτά, μάλλον μπέρδεψα το σάιτ!

Ανώνυμος είπε...

Οταν ηρθαν οι παπουδες μας υπηρχαν ΑΛΛΟΥ ειδους καλοπαιδα,στημενοι στις σκαλες των πλοιων οι νταβατζηδες του πειραια σταμπαριζαν μονες γυναικες η κοριτσια για να τα προστατευσουν κατα την προσφιλη συνηθεια τους.Στις 40 μερες καραντινα εντος των πλοιων μακρυα απο το λιμανι ,οι καλοπροαιρετοι μαυραγοριτες πλευριζοντας τις βαρκες τους πουλουσαν σε οσους εβρισκαν ευκιρους 30 και 40 φορες ακριβοτερα το....ψωμι.Η δε προσφιλεστερη προσφωνηση ηταν ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΙ.Φασιστες δεν ηταν ,βλεπεις το σπορ ανακαλυφθηκε και διαδοθηκε αργοτερα καπως ,αλλα ο ελλην ειναι παντα πρωτοπορος.

Ανώνυμος είπε...

@Τεντυ
Ακομα κι ο πλεον "ασχετος" που δεν πηγε να ψηφισει, ουσιαστικα καταλαβε οτι δεν εχει τιποτα να ελπισει απο τον κοινοβουλευτισμο, πραγμα που για εμενα τον φερνει πολυ πιο μπροστα απο διαφορους "γνωστες". Δουλεια αυτων που υποτιθεται οτι καταλαβαινουν κατι παραπανω, ειναι να του δωσουν τα στοιχεια που χρειαζεται, ωστε να παψει να ειναι "ασχετος" και ετσι να στραφει σε κατι πολιτικα δημιουργικο. Αν ο λαος εχει μορφη ηλιθιου ειναι γιατι ετσι τον θελει το συστημα. Κι εμεις πρεπει να τον αγκαλιασουμε με αγαπη,σαν παιδι κι οχι να τον διωχνουμε και να τον βριζουμε...
Γεια σου Τεντυ, η προθεση κανει τον συντροφο κι οχι η επιλογη του τροπου...
Χαιρετισμους.

teddygr είπε...

@ Ανώνυμος & Ανώνυμος (3:59 & 4:08)

Προσυπογράφω αμφοτέρους! Το πρώτο σχόλιο περί προσφύγων, είναι τόσο ακριβές ώστε προκαλεί πόνο. Το δεύτερο περί "άσχετων", δίνει στο θέμα τής πολιτικής δουλειάς την σωστή διάσταση, αν και το κατά πόσο αρκούν οι καλές προθέσεις σηκώνει πολλή συζήτηση (υποψιάζομαι ότι πολλοί από τους κατά καιρούς διασπαστές των λαϊκών κινημάτων παγκοσμίως κάθε άλλο παρά κακές προθέσεις είχαν).