Πνευματικά δικαιώματα δεν υπάρχουν. Οι ιδέες πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθερα. Άρα...
... η αντιγραφή όχι απλώς επιτρέπεται αλλά είναι και επιθυμητή, ακόμη και χωρίς αναφορά της πηγής!

Η γλώσσα κόκκαλα τσακίζει

- "Ο λόγος που μ' άφησες έξω από την υπόθεση", είπε ήσυχα, "ήταν ότι νόμισες πως η αστυνομία δεν θα πίστευε ότι σκέτη περιέργεια μ' έσπρωξε να κατέβω εκεί κάτω χτες το βράδυ. Θα υποψιάζονταν ίσως ότι είχα κάποιον ύποπτο λόγο και θα με σφυροκοπούσαν μέχρι να σπάσω".
- "Πώς ξέρεις αν δεν σκέφτηκα το ίδιο πράγμα;"
- "Οι αστυνομικοί είναι κι αυτοί άνθρωποι", είπε ξεκάρφωτα.
- "Έχω ακούσει ότι σαν τέτοιοι ξεκινάνε".

[Ραίημοντ Τσάντλερ, "Αντίο, γλυκειά μου", εκδόσεις Λυχνάρι, 1990 (σελ.: 54)]

26 Νοεμβρίου 2013

Η "δημοκρατία" τής αστυνομικής καταστολής (8)

[Συνέχεια από το προηγούμενο]

- 10/1/1984: Στο Μοσχάτο, αστυνομικοί με πολιτικά ζητούν από τον 28χρονο Θοδωρή Γιάκα να σταματήσει για εξακρίβωση στοιχείων. Ο Γιάκας δεν μπορεί να μαντέψει ότι οι κουμπουροφόροι είναι άνθρωποι του νόμου και τρέπεται σε φυγή τρομοκρατημένος. Ο αρχιφύλακας Βαγγέλης Λαγογιάννης τον ξαπλώνει με 4 σφαίρες που του ρίχνει πισώπλατα. Καθώς αποδεικνύεται ότι ο Γιάκας ήταν απολύτως νομοταγής πολίτης, η αστυνομία κάνει λόγο για άτομο με...ψυχολογικά προβλήματα (!)

- 20/2/1994: Στην Δαλαμανάρα Αργολίδος, περιπολικό τής αστυνομίας ψάχνει για λαθρομετανάστες. Δυο αλβανοί πετιούνται από έναν πορτοκαλεώνα και αρχίζουν να τρέχουν. Ο αστυνομικός Αντώνης Μεζίνης σκοτώνει τον έναν απ' αυτούς με μια σφαίρα στο κεφάλι. Υποστήριξε ότι ξαφνικά το θύμα σταμάτησε, τράβηξε μαχαίρι και στράφηκε καταπάνω τους.

- 25/2/1995: Στους Ψαράδες Φλωρίνης, αστυνομικοί παγιδεύουν ομάδα 18 λαθρομεταναστών. Ένας απ' αυτούς πέφτει νεκρός από σφαίρα στο πρόσωπο. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, ο λαθρομετανάστης τράβηξε μαχαίρι και ο αστυνομικός Σωκράτης Παπαδόπουλος προσπάθησε να τον αφοπλίσει αλλά κατά την συμπλοκή εκπυρσοκρότησε το όπλο του.

- 14/1/1996: Στον Βύρωνα, συλλαμβάνεται μεθυσμένος και οδηγείται στο τμήμα ο ξανθιώτης Λουτφή Οσμαντζέ. Το επόμενο πρωί ο Οσμαντζέ παρουσιάζει πρόβλημα υγείας και το ίδιο βράδυ πεθαίνει. Ο ιατροδικαστής πιστοποιεί θάνατο από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου κατά την διάρκεια ξυλοδαρμού και καταγράφει σωρεία χτυπημάτων στο κεφάλι. Η υπόθεση μπήκε στο αρχείο.

- 20/1/1996: Στη Σκάλα Ωρωπού εκτυλίσσεται επιχείρηση-σκούπα κατά μεταναστών. Πάνω στην καταδίωξη, εκπυρσοκροτεί κατά λάθος το υπηρεσιακό όπλο τού αστυνομικού Διονύση Καρακαϊδού και σκοτώνει έναν αλβανό.

- 14/6/1996: Ο 20χρονος Φαντίλ Ναμπούζι μπαίνει σε ένα μποστάνι και κόβει δυο καρπούζια αλλά γίνεται αντιληπτός από τον αγροφύλακα Θανάση Μάτο. Ο Μάτος επιβάλλει την ποινή στον κλέφτη: θάνατος με μια σφαίρα στο στήθος.

- 23/6/1996: Ο Χριστόφορος Μαρίνος, αταλάντευτα προσηλωμένος στις ιδέες του αναρχιστής και φίλος τού Μιχάλη Πρέκα (ήταν μαζί του και συνελήφθη όταν ο Πρέκας εδολοφονείτο από τα ΕΚΑΜ) "αυτοκτονεί" (σύμφωνα με την αστυνομία) όταν τα ΕΚΑΜ τον στριμώχνουν σε καμπίνα τού πλοίου Πήγασος. Ο Μαρίνος είχε προσαχθεί επανειλημμένα σε δίκες, όπου αθωωνόταν λόγω μη ύπαρξης στοιχείων ενώ ποτέ του δεν οπλοφόρησε, αν και κάποιοι από τους πρώην συντρόφους του λένε πως παλιότερα ο Μαρίνος είχε πυροβολήσει έναν άλλο διάσημο αναρχιστή, τον Μανώλη Σκυφτούλη.

- 21/10/1996: Έξω από το νοσοκομείο Υγεία, αστυνομικοί τής ασφάλειας στριμώχνουν τον καταζητούμενο Παύλο Κερεμίδη. Υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, ο Κερεμίδης πέφτει νεκρός. Δεν οπλοφορούσε.

- 3/11/1996: Ο Στέφανος Σαπουνάς κάνει το μοιραίο λάθος να μη σταματήσει σε αστυνομικό μπλόκο στα Άνω Λιόσια. Ο αστυνομικός Θανάσης Ζιώγας πυροβολεί, η σφαίρα διαπερνά το πίσω τζάμι τού αυτοκινήτου και πετυχαίνει τον Σαπουνά στον αυχένα. Ο Ζιώγας με τον συνάδελφό του μπαίνουν στο περιπολικό και εξαφανίζονται. Ο Σαπουνάς διακομίζεται στο νοσοκομείο από περαστικούς. Οι γιατροί ειδοποιούν την αστυνομία και αρχίζει έρευνα, η οποία αποκαλύπτει ότι η σφαίρα προήλθε από όπλο αστυνομικού. Ξεκινάει ΕΔΕ και διατάζονται όλοι οι ατσυνομικοί τής περιοχής να παραδώσουν τα όπλα τους για έλεγχο. Τότε ο Ζιώγας αποφασίζει να αναφέρει το περιστατικό. Ο Σαπουνάς πάλαιψε πέντε μήνες αλλά τελικά υπέκυψε στα τραύμα του.

- 8/11/1996: Μπλόκο τής αστυνομίας στον κόμβο Κατερίνης της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Αθήνας. Μια διαδικασία που θα ήταν τυπική αν δεν "εκπυρσοκροτούσε" το όπλο τού αστυνομικού Δημήτρη Σπυρόπουλου, σκοτώνοντας τον αλβανό Γιάννη Νόκα.

- 20/11/1996:  Μπλόκο τής αστυνομίας έξω από την Λιβαδειά. Ο τσιγγάνος μικροπωλητής Τάσος Μουράτης θεωρείται τόσο επικίνδυνος ώστε διατάσσεται να ξαπλώσει στο έδαφος. Εκεί τον βρίσκει ο θάνατος από το αυτόματο του τροχονόμου Δημήτρη Τρίμμη. Ο Τρίμμης προσάγεται σε δίκη με την κατηγορία τής ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Με το επιχείρημα ότι ο κατηγορούμενος "έχασε την ισορροπία του και τον έλεγχο του όπλου του, με αποτέλεσμα αυτό να εκπυρσοκροτήσει", το δικαστήριο αφήνει τον Τρίμμη ελεύθερο.

- 8/2/1997: Έξω από την Κοζάνη, απόσπασμα της αστυνομίας πέφτει πάνω σε λαθρομετανάστες. Ο αστυνομικός Μιλτιάδης Ανδρεόπουλος πυροβολεί για εκφοβισμό αλλά η σφαίρα "εξοστρακίζεται" και σκοτώνει έναν 19χρονο αλβανό. Το μεικτό ορκωτό τής Κοζάνης αθώωσε τον Ανδρεόπουλο.

- 15/4/1997: Παρόμοια επιχείρηση της αστυνομίας στην περιοχή τής Καστοριάς. Δυο αλβανοί σκοτώνονται από τον αστυνόμο Στέργιο Ταγάρα.

- 25/5/1997: Ο 28χρονος Φίλιππος Παπαδόπουλος είχε την ατυχή έμπνευση να βγει θαλάσσια βόλτα με ένα εγκαταλελειμμένο σκάφος. Σε έλεγχο ρουτίνας, λιμενικό σκάφος τού ζητά να σταματήσει. Καθώς ο Παπαδόπουλος φοβάται την σύλληψη, προσπαθεί να διαφύγει. Οι λιμενικοί τον γαζώνουν.

- 23/7/1997: Ο Πύργος συγκλονίζεται από την αυτοκτονία τού 33χρονου ιδιοκτήτη καφετέριας Γιώργου Καννελόπουλου, μιας και ο αυτόχειρας άφησε ιδιόχειρο σημείωμα όπου έγραφε: "Tα οργανωμένα κυκλώματα τοκογλυφίας, αλλά και οι αστυνομικοί που με εκβίαζαν απαιτώντας χρήματα για να μου παρέχουν προστασία, με οδήγησαν στον τάφο". Ακολούθησαν έρευνες και ΕΔΕ, χωρίς να βγει αποτέλεσμα.

- 3/8/1997: Στον Πειραιά, ο 26χρονος Ηλίας Μέξης υποπίπτει στο θανάσιμο έγκλημα της παραβίασης μονοδρόμου. Ευτυχώς για την κοινωνία, ο ανθυπαστυνόμος Δημήτρης Τσαγκράκος αγρυπνά και τιμωρεί τον εγκληματία με μια σφαίρα στο κεφάλι. Ο Τσαγκράκος ισχυρίστηκε πως πυροβόλησε  επειδή το φορτηγάκι δεν σταμάτησε στο σήμα του και φοβήθηκε για την ζωή του. Στην δίκη άλλαξε γνώμη και υποστήριξε ότι τράβηξε το όπλο για εκφοβισμό αλλά εκείνο εκπυρσοκρότησε.

- 10/10/1997. Στον σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης αστυνομικοί συλλαμβάνουν μετανάστες που δεν έχουν νομιμοποιητικά έγγραφα. Πάνω στην αναμπουμπούλα, κάποιος από τους μετανάστες επιχειρεί να ξεφύγει. Δυστυχώς γι' αυτόν, από κει περνάει κατά σύμπτωση ο αστυνομικός Γιώργος Σπανούδης. Ο Σπανούδης είναι εκτός υπηρεσίας αλλά τυχαίνει να έχει μαζί του το προσωπικό του (όχι υπηρεσιακό) όπλο, με το οποίο πυροβολεί και σκοτώνει τον επίδοξο δραπέτη. Στην κατάθεσή του, ο Σπανούδης αναφέρει ότι όρμησε στον δραπέτη κραδαίνοντας για εκφοβισμό το όπλο του, το οποίο εκπυρσοκρότησε κατά την συμπλοκή. Φυσικά, αφέθηκε ελεύθερος.

- 26/1/1997: Στις Σέρρες, ψάχνοντας για ναρκωτικά, οι αστυνομικοί κάνουν έφοδο στο σπίτι τού 17χρονου Γιάννη Καραγιαννόπουλου, τον οποίο και συλλαμβάνουν. Ο Καραγιαννόπουλος καταλήγει στο νοσοκομείο με μια σφαίρα στο κεφάλι και βγαίνει μήνες αργότερα εντελώς ανίκανος για κάθε δουλειά. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι ο τραυματισμός του προήλθε από "ανάκριση" μέσα στο περιπολικό. Οι αστυνομικοί ισχυρίζονται ότι ο κρατούμενος επιχείρησε να διαφύγει αρπάζοντας το όπλο τού αστυνομικού που καθόταν δίπλα του και το όπλο εκπυρσοκρότησε. Φυσικά, έγινε δεκτή η άποψη των αστυνομικών.

- 21/3/1998: Δυο αστυνομικοί σταματούν μια βέσπα, η οποία υπέπεσε σε τροχαία παράβαση. Ζητούν από τους επιβάτες να σταθούν δίπλα στο περιπολικό και να ακουμπήσουν τα χέρια τους στον ουρανό του αυτοκινήτου. Εκείνοι υπακούουν. Ξαφνικά χτυπάει το κινητό τού ενός, του 33χρονου Κώστα Βλαστού. Καθώς ο Βλαστός βάζει το χέρι στην τσέπη να βγάλει το κινητό του, ο αρχιφύλακας Σπύρος Κοψαύτης πυροβολεί και τον σκοτώνει. Φοβήθηκε ότι το θύμα θα έβγαζε όπλο.

- 18/3/1998: Στην μεθόριο του νομού Καστοριάς, περιπολούντες αστυνομικοί διασταυρώνονται με τον 29χρονο αγρότη Γιάννη Κεχαΐτη. Υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες ακολουθεί συμπλοκή κατά την οποία ο Κεχαΐτης πέφτει νεκρός από εκπυρσοκρότηση αστυνομικού όπλου.

- 5/6/1998: Στην μεθόριο της Φλώρινας, αστυνομική περίπολος εντοπίζει λαθρομετανάστες και ρίχνει "εκφοβιστικά πυρά". Παρ' ότι τα πυρά είναι εκφοβιστικά, ο 28χρονος Μπόκαρι Μπάχο σκοτώνεται.

- 19/6/1998: Στην πλατεία Κάνιγγος, ο 37χρονος Αποστόλης Γκαγκόμοιρος πυροβολείται από αστυνομικούς. Γλιτώνει την ζωή του από θαύμα. Επειδή η βολίδα βρέθηκε στραπατσαρισμένη στην κοιλιά του αλλά δίχως να έχει βρει κόκκαλο, εκτιμήθηκε ότι υπήρξε εξοστρακισμός. Η υπόθεση έκλεισε αλλά παραμένει το ερώτημα: ποιά ανάγκη ώθησε τους αστυνομικούς να πυροβολήσουν σε ένα τόσο πολυσύχναστο σημείο τής πρωτεύουσας, όπου ο κίνδυνος είναι αυξημένος έστω και από εξοστρακισμό;

- 23/10/1998: Ο 17χρονος σέρβος Μάρκο Μπουλάτοβιτς βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με τους συμμαθητές του. Έχουν έρθει εκδρομή με το σχολείο. Κάπου δίπλα διαπράττεται κλοπή και επεμβαίνει ο ανθυπαστυνόμος Κυριάκος Βαντούλης, ο οποίος θεωρεί τον Μπουλάτοβιτς ύποπτο. Ο νεαρός σέρβος αντιδρά στην σύλληψη και πέφτει νεκρός από σφαίρα τού Βαντούλη. "Ατύχημα", είπε η αστυνομία. "Ανθρωποκτονία εκ προθέσεως" αποφάνθηκε ο εισαγγελέας. Πάντως, απεδείχθη ότι ο Μπουλάτοβιτς ήταν άοπλος και δεν είχε διαπράξει την κλοπή.


Μιας και αρχίσαμε, θα συνεχίσουμε και στο επόμενο με άλλα "θλιβερά συμβάντα" του 21ου αιώνα. Φυσικά, όλα αυτά τα περιστατικά παρατίθενται ενδεικτικά, καθώς υπάρχουν πολύ περισσότερα, τα οποία συχνά μοιάζουν σαν να βγήκαν από καρμπόν.

Για σήμερα, θα κλείσουμε διατυπώνοντας μια απορία: πώς διάβολο γίνεται και όταν υπάρχουν τυχαίες εκπυρσοκροτήσεις όπλων, εξοστρακισμοί (πιο σωστά: αποστρακισμοί) βολίδων ή όποιοδήποτε άλλο ατύχημα, πάντοτε πλήττεται κάποιος πολίτης και ουδέποτε αστυνομικός; Για να μην αναρωτηθούμε χάρη σε ποια σατανική μοίρα στην συντριπτική τους πλειοψηφία αυτά τα "θλιβερά συμβάντα" είναι θανατηφόρα...

7 σχόλια:

Unknown είπε...

Μόνο ψέμματα γράφεις γι αυτό δεν έχεις το θάρρος να βάλεις και το ονομά σου στο τέλος. Το περιστατικό με τον Σπύρο Κοψαύτη είναι εντελώς ψέμα και βγαλμένο απο την φαντασία σου. Το μπουμπούκι τον Βλάστο τον σκότωσε ο άλλος αστυνομικός και ο Κοψάυτης ήταν στην εντατική απο της σφαίρες του Βλαστού. Δεν είχες ούτε την στοιχειώδη εξυπνάδα να διαβάσεις τις ειδήσεις για να δεις ποιος πυροβόλησε ποιον και ποιος σκοτώθηκε. Υποθέτω ότι και τα περισσότερα από τα αλλα περιστατικά που αναφέρεις ανήκουν στην ίδια κατηγορία διαστρέβλωσης της αλήθειας.
ΝΟΜΙΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

teddygr είπε...

@ GIORGOS NOMIKOS

Έχεις δίκιο. Στην κεντρική στήλη τού ιστολογίου, όπου λέω ψέμματα, δεν τολμώ να βάλω το όνομά μου. Στην διπλανή, όμως, όπου λέω αλήθειες, βάζω και το όνομά μου και την διεύθυνσή μου και την φωτογραφία μου. Αλλά τι περιμένεις από κομμουνιστές; Τόλμη;

Πάμε στην ουσία. Λυπάμαι αλλά, όπως αποδείχτηκε, το περιστατικό έγινε όπως ακριβώς το αναφέρω. Οι αστυφύλακες Σπύρος Κοψαύτης και Νίκος Κατσαρός (βλέπεις; εγώ που δεν έχω διαβάσει τις ειδήσεις ξέρω το όνομα και του άλλου αστυφύλακα) σταμάτησαν την βέσπα όπου επέβαιναν οι αδελφοί Βλαστοί δίχως να ξέρουν ποιους έχουν μπροστά τους. Αν στην συνέχεια και αφού ο Κοψαύτης σκότωσε τον Κώστα, τράβηξε πιστόλι και ο Παναγιώτης, είναι άλλη συζήτηση.

Για την ιστορία, ας προσθέσουμε ότι για το περιστατικό κυκλοφόρησαν διάφορες εκδοχές. Όπως π.χ. ότι, πριν πέσουν οι πυροβολισμοί, είχαν αρχίσει τα μπουνίδια ανάμεσα στους τέσσερις άνδρες. Ή ότι οι Βλαστοί προσπάθησαν να ξεφύγουν πυροβολώντας και το περιπολικό τούς καταδίωξε. Κι επειδή καμμία βέσπα δεν μπορεί να ξεφύγει από περιπολικό, ειπώθηκε ότι οι Βλαστοί οδηγούσαν μοτοσυκλέττα μεγάλου κυβισμού.

Και μια απορία: αν αντί για το όνομα του Κοψαύτη έγραφα το όνομα του Κατσαρού, θα είχα διαστρεβλώσει την αλήθεια; Αγαπητέ μου, τα ονόματα έχουν ήσσονα σημασία. Η αλόγιστη χρήση βίας εκ μέρους της αστυνομίας είναι το πρωτεύον.

Α! Αφού δείχνεις ενδιαφέρον για την αλήθεια, ερεύνησε και τα υπόλοιπα περιστατικά. Ενδέχεται τα στοιχεία που έχω συγκεντρώσει να έφτασαν στα χέρια μου παραποιημένα. Αν η αλήθεια έχει κάπου τρωθεί, χρειάζεται αποκατάσταση.

Unknown είπε...

Θα πρότεινα να κόψεις την συνδρομή στην NOVA γιατί οι ταινίες που βλέπεις σε επηρεάζουν και νομίζεις ότι βρίσκεσαι στο Μπρόνξ.Επίσης θα μπορούσες να το κάνεις και ταινία, που ξέρεις μπορεί να πιάσει και να γίνεις πλούσιος. Ο κακός αστυνομικός "ο ρίγκο" μέσα στο κέντρο της Καλλιθέας σκοτώνει έναν εντυμότατο πολίτη που έτυχε να οπλοφορεί, όπως και ο αδερφός του.Θα έλεγα μάλιστα να προσθέσεις ότι ούτε καν οπλοφορούσε αλλά οι αστυνομικοί του φύτεψαν το όπλο αφού τον σκότωσαν.Εχω μιλήσει και με τους δύο αστυνομικούς ενώ εσύ γράφεις τις εκδοχες που κυκλοφόρησαν.Ο Κοψαύτης βάζει τον Βλαστό με τα χέρια στον ουρανό του περιπολικού και του κάνει σωματικό έλεγχο. Ο Βλαστός τον χτυπάει με τον αγκώνα στην αρχή και γυρνώντας με μπουνιά. Πέφτοντας ο Κοψαύτης τον πυροβολεί από το ένα μέτρο και η σφαίρα καρφώνεται μεσα στο στόμα του. Στην συνέχεια ο Κατσαρός τον πυροβολεί και τον σκοτώνει και ανταλλάσει πυροβολισμούς με τον αδερφό του ο οποίος ξεφεύγει ενώ ο Κατσαρός τραυματίζεται στο χέρι και στο πόδι.Αν ίσχυε η δική σου εκδοχή θα συνέβαινε το εξής.Ο ένας ο Βλαστός θα ήταν νεκρός ενω ο Κοψαύτης που τον σκότωσε κρατάει το όπλο του στο χέρι.Για τον Κατσαρό δεν ξέρουμε αν ακόμα έχει τραβήξει όπλο. Τότε ο άλλος αδερφός τραβάει όπλο πυροβολεί και τραυματίζει τον Κοψαύτη στο στόμα γι αυτό και εμεινε στην εντατική και σώθηκε από θαύμα και στην συνέχεια τραυματίζει τον Κατσαρό στο χέρι και στο πόδι.Δηλαδή τραυμάτισε δύο αστυνομικούς που ο ένας σίγουρα κρατούσε το πιστόλι του ήδη στο χέρι του.Ποιός είναι ο Τσακ Νόρις;;;Επίσης αν πάρεις 1000000 ένοπλες συμπλοκές είτε μεταξύ κακοποιών και αστυνομίας είτε μεταξύ κακοποιών για να βρεις τραυματισμό στο στόμα είναι μόνο σε εκτελέσεις από απόσταση μέχρι 1 μέτρο. Σε καμία αλλη περίπτωση δεν θα βρεις η σφαίρα να μπει στο στόμα.Μπορεί οπουδήποτε στο κεφάλι αλλά όχι στο στόμα.Για να την φας εκεί σημαίνει ότι σε έχουν εκτελέσει από απόσταση αναπνοής. Στο δε περιστατικό με τον Παύλο Κερεμίδη στο Λαικό Νοσοκομείο ο Κερεμίδης είχε ήδη πυροβολήσει την φίλη του μέσα στο σπίτι γνωστής τηλεπαρουσιάστριας-ξέρεις ποιας αφού έχεις τόσο έγκυρη ενημέρωση-και την έχει πάει στο νοσοκομείο.Οι γιατροί ενημερώνουν την αστυνομία ότι υπάρχει τραυματίας από όπλο, πηγαίνει η ασφάλεια και γίνεται το μακελειό.Είναι μεγάλο ψέμα ότι δεν οπλοφορούσε. Δραπέτης φυλακών με πολλές ένοπλες ληστείες και δεν οπλοφορούσε. Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;;; Aναφέρομαι μόνο σε αυτά τα δύο περιστατικά γιατί έχω προσωπική άποψη γιατί έχω μιλήσει με αυτούς που ήταν παρόντες.Για τα άλλα δεν έχω άποψη.Ίσως να είναι και όπως τα περιγράφεις, και να υπάρχει βία ή υπερβαση ή όπως θες να το πεις, της Αστυνομίας.Για να καταλήξω όταν σε δύο περιστατικά που γνωρίζω 1000% την αλήθεια γράφεις τραγικά ψέματα μου δίνεις το δικαίωμα να αμφισβητήσω και τα υπόλοιπα. Δεν το κάνω όμως.Σκέψου σε παρακαλώ και εσύ και μην κρίνεις αβίαστα ειδικά με κακοποιούς που είναι αποφασισμένοι να μην συλληφθούν με κανένα τρόπο και μην βάζεις όλα τα περιστατικά στο ίδιο τσουβάλι.

teddygr είπε...

@ GIORGOS NOMIKOS

Δηλαδή:
- Εγώ γράφω "τις εκδοχές που κυκλοφόρησαν" κι εσύ τις εκδοχές που σου είπαν οι ίδιοι οι μπάτσοι. Ωραία, καταλάβαμε.
- Μάλιστα δε, ο Κερεμίδης σίγουρα οπλοφορούσε επειδή, ως κακοποιός, δεν ήταν δυνατόν να μην οπλοφορεί. Πολύ ωραία, επείσθημεν.
- Επί πλέον δε, μάθαμε ότι οι μπάτσοι τραβάνε όπλο μόνο όταν κάποιος τους πυροβολήσει πρώτος. Πάρα πολύ ωραία, δύναμαι να είπω.

ΥΓ1: Αυτό ήταν το άλλο με τον Τοτό, στο οποίο αναφέρθηκες πριν;
ΥΓ2: Πειράζει που θέλουμε οι αστυνομικοί να ΜΗ συμπεριφέρονται όπως οι κακοποιοί;

Unknown είπε...

Εγώ σου έκανα μία ανάλυση και απάντησες άρες μάρες κουκουνάρες.Αμφισβήτησα τα περιστατικά που γνωρίζω καλά και όχι τα υπόλοιπα που δεν γνωρίζω. Απλώς επιβεβαιώνεις ότι βλέπεις πολύ NOVA και κάπου έχεις μπερδευτεί.Στην Αμερική όντως οι μπάτσοι πρώτα αδειάζουν τρεις γεμιστήρες στον ύποπτο και μετά του φωνάζουν "αστυνομία ακίνητος" ενώ στην Ελλάδα πρέπει πρώτα να τους πυροβολήσουν για να ρίξουν αλλά και πάλι θα ξεσηκωθούν οι προοδευτικοί του κώλου κατά του μπάτσου που έριξε στον καλό κακοποιό ενώ πήγαινε στην θεία λειτουργία και το μόνο που έκανε ήταν να προσπαθήσει να βγάλει το φυλαχτό με το τίμιο ξύλο από την τσέπη του. Εσύ νομίζεις πως ζεις στο Λος Άντζελες.Αυτό κοίταξε το γιατί εδώ δεν έχουμε Μαλιμπού παρά μόνο Συγγρού.Τέλος θα σου ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου να είσαι πάντα καλά αλλά κάποια φορά στην ζωή σου εσύ ή η οικογένειά σου να χρειαστείτε την βοήθεια ενός μπάτσου για κάποιο πολύ σοβαρό ζήτημα.
Υ.Γ Ξέχασες να συμπεριλάβεις τον κύριο ΠΑΣΣΑΡΗ στα περιστατικά.Αυτός δεν υπέστει αστυνομική βία;

teddygr είπε...

@ GIORGOS NOMIKOS

Nova, Λος Άντζελες, Μαλιμπού, κώλοι και θείες λειτουργίες. Δικό μου το λάθος, που πίστεψα ότι μπορείς να κάνεις σοβαρή κουβέντα. Δεν θα συνεχίσω. Απλώς θα σημειώσω κάτι πολύ απλό, το οποίο πρέπει κάποτε να καταλάβετε όλοι οι ανεγκέφαλοι:

ΚΑΚΟΠΟΙΟΣ αποκαλείται κάποιος ΜΟΝΟΝ ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ ως τέτοιος ΑΠΟ ΑΡΜΟΔΙΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ. Αλλά και τότε, οφείλει να εκτίσει ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΟΙΝΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ. Όσοι νομίζετε ότι ο κάθε ένστολος μπορεί να συλλαμβάνει υπόπτους, να τους δικάζει, να τους κηρύσσει ενόχους, να τους επιβάλλει την ποινή του θανάτου και να την εκτελεί κιόλας, πηγαίνετε σε κανένα γραφείο της Χρυσής Αυγής να βρείτε συμπαράσταση.

Τελαία. Και παύλα.

Unknown είπε...

Είσαι μεγάλος ΦΑΣΙΣΤΑΣ.Μόλις κάποιος εκφράσει αντίθετη άποψη και δεν έχεις επιχειρήματα του κολλάς το ταμπελάκι χρυσαυγίτης και ξεμπερδεύεις.Η συνταγή εξάλλου είναι επιτυχημένη.Την εφαρμόζουν με επιτυχία ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ κλπ και είναι αλάνθαστη.Να κολλάνε ταμπελάκια βολεύει όλα τα φασιστόμουτρα. Αυτός είναι εβραίος, ομοφυλόφυλλος, χρυσαυγίτης. Πιάνει πάντα,είναι δοκιμασμένη συνταγή. Εσένα φίλε μου αν σου δώσουν εξουσία είσαι επικίνδυνος.Θα χώσεις φυλακή, για να μην πω τίποτα χειρότερο, πολύ κοσμάκη που θα έχει αντίθετη άποψη.Γιατί μην ξεχνάς ότι όλοι είναι επαναστάτες,αντισυμβατικοί και διάφορα άλλα κουραφέξαλα μέχρι να αποκτήσουν εξουσία.Βλέπε Αλέξης.Μετά κάνουν ακριβώς το αντίθετο.Μετά τα ξεχνούν όλα. Συνέχισε, είσαι σε καλό δρόμο.