Πνευματικά δικαιώματα δεν υπάρχουν. Οι ιδέες πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθερα. Άρα...
... η αντιγραφή όχι απλώς επιτρέπεται αλλά είναι και επιθυμητή, ακόμη και χωρίς αναφορά της πηγής!

Η γλώσσα κόκκαλα τσακίζει

- "Ο λόγος που μ' άφησες έξω από την υπόθεση", είπε ήσυχα, "ήταν ότι νόμισες πως η αστυνομία δεν θα πίστευε ότι σκέτη περιέργεια μ' έσπρωξε να κατέβω εκεί κάτω χτες το βράδυ. Θα υποψιάζονταν ίσως ότι είχα κάποιον ύποπτο λόγο και θα με σφυροκοπούσαν μέχρι να σπάσω".
- "Πώς ξέρεις αν δεν σκέφτηκα το ίδιο πράγμα;"
- "Οι αστυνομικοί είναι κι αυτοί άνθρωποι", είπε ξεκάρφωτα.
- "Έχω ακούσει ότι σαν τέτοιοι ξεκινάνε".

[Ραίημοντ Τσάντλερ, "Αντίο, γλυκειά μου", εκδόσεις Λυχνάρι, 1990 (σελ.: 54)]

7 Οκτωβρίου 2013

Ειδήσεις...έτσι κι αλλοιώς

"Αν μας κηρύξουν πόλεμο, δεν θα διστάσουμε να πάρουμε τα όπλα και να βγούμε στο βουνό" [Ο Ηλίας Κασιδιάρης, σε συνέντευξή του στο πρώτο φύλλο τής φυλλάδας News Bomb].

Μπράβο, Ηλία! Να δω τον Μπαρμπαρούση και την Ουρανία στα κορφοβούνια, ζωσμένους με φυσεκλίκια κι ας πεθάνω! Πάντως, αν είναι να βγείτε στο βουνό, πολύ θα ήθελα να πάτε κατά Γράμμο-Βίτσι μεριά, που ξέρουμε και τα κατατόπια (την Μεσσηνία να την αποφύγετε γιατί εκεί δεν έχει βουνά αλλά πηγάδες). Αλλά πολύ φοβάμαι πως, όταν λές πως θα βγείτε στο βουνό, εννοείς στην Πάρνηθα για σκι.

-----------------------------------------------

"Στα δικαστήρια της Ευελπίδων εμφανίστηκε τη Δευτέρα ο βουλευτής Κορινθίας της Χρυσής Αυγής, Στάθης Μπούκουρας, προκειμένου -όπως δήλωσε- στους δημοσιογράφους να θέσει εαυτόν ενώπιον της Δικαιοσύνης" [Από την ειδησεογραφία τής ημέρας, όπως την καταγράφει το in.gr].

Ψηλά το κεφάλι, Στάθη! Μπόρα είναι, θα περάσει. Άλλωστε, όπως έγραψες και στην ανάρτησή σου στο Φέσημπουκ προχτές, "ο εθνικισμός δεν λυγίζει". Το λέει και ο τραγουδισμένος από τον Ξυλούρη στίχος τού Βάρναλη, με τον οποίο συνόδεψες εκείνη την ανάρτηση: "δεν λυγάνε τα ξεράδια και πονάνε τα ρημάδια...".

-----------------------------------------------

"Η συνταγή έχει δοκιμαστεί και δυστυχώς αποδείχθηκε στην πράξη αποτυχημένη. Πέραν δε αυτού, η εξίσωση του φόρου του πετρελαίου θέρμανσης με αυτόν του πετρελαίου κίνησης, δεν απέφερε την προσδοκώμενη αύξηση των δημοσίων εσόδων, ενώ επιβάρυνε δυσβάστακτα τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Συνεπώς, εκ του αποτελέσματος, το μέτρο αποδείχτηκε άστοχο" [Από ερώτηση 26 κυβερνητικών βουλευτών προς τον υπουργό οικονομικών, με την οποία οι ερωτώντες ζητούν να φτηνύνει το πετρέλαιο θέρμανσης για όλους].

Προφανώς, αυτοί οι 26 δεν βρίσκονταν στην βουλή όταν ψηφίζονταν τα μέτρα τού μεσοπρόθεσμου, όταν συζητιούνταν τα διάφορα μνημόνια, όταν συζητιούνταν οι προϋπολογισμοί των τελευταίων ετών ή όταν έβαζε αυτό το θέμα η αντιπολίτευση. Αναρωτιέμαι τί θα κάνουν αν τώρα, με αφορμή αυτή την ερώτηση, κάποιο κόμμα τής αντιπολίτευσης καταθέσει σχετική τροποποίηση. Μάλλον θα πάρουν αναρρωτική...

-----------------------------------------------

"Και με το νέο νομοσχέδιο προϋπολογισμού, τα μέτρα που έρχονται θα είναι πάνω στα προϋπάρχοντα, θα είναι βάρβαρα μέτρα ενάντια στους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες" [Από δήλωση του γενικού γραμματέα τού ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, με αφορμή την κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού].

Συγγνώμη, σύντροφε γραμματέα αλλά εδώ είσαι φάουλ. Όπως έχουν δηλώσει κατ' επανάληψη ο τσαμπούκ πρωθύ, ο ροκ Στουρνάρας, ο χαμηλοστήθης Βαγγέλας και τόσοι άλλοι μεταρρυθμιστές, δεν πρόκειται να παρθούν νέα μέτρα διότι οι πολίτες δεν αντέχουν νέα μέτρα  Όλα τα μέτρα που περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός τού 2014 είναι ήδη συμφωνημένα και ψηφισμένα, άλλο αν δεν έχουν μπει ακόμη σε εφαρμογή. Να προσέχουμε τι λέμε. Μη βγάζουμε και ψεύτες τούς ανθρώπους που πασχίζουν για να πετύχει το στόρυ.

-----------------------------------------------

"Εάν η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να αποκτήσει επαρκή πρόσβαση στις αγορές ώς το δεύτερο μισό του επόμενου έτους, θα χρειαστεί πρόσθετη βοήθεια, όπως συμφωνήθηκε τον Νοέμβριο" [Από δήλωση του Γιεργκ Άσμουνσεν, μέλους τής εκτελεστικής επιτροπής τής Ευρωπαϊκής Καντρικής Τράπεζας].

Το τί μ' αρέσει αυτό το "εάν", δεν λέγεται! Τρελλαίνομαι, λέμε! Ρε συ Γιώργη, χρειάζεται να έχεις διδακτορικό στα οικονομικά για να λες τέτοιες πίπες; Άκου "εάν"! Εδώ, οι αγορές μάς πετάξανε έξω όταν χρωστάγαμε 170 δισ και τώρα που χρωστάμε 315 θα μας ανοίξουν τις αγκάλες τους; Γιατί δεν λες στα ίσα ότι το βαρέλι δεν έχει πάτο; Γιατί δεν μας λες ότι τα έχουμε κάνει καφέ κι αλάτι κι ότι μας περιμένει ένα καβλιτσέκι που δεν το έχουμε δει ούτε στους χειρότερους εφιάλτες μας; Φοβάσαι μη χαλάσεις το "σαξές στόρυ" τού πρωθύ και τα "πρωτογενή πλεονάσματα" τού ροκ υπουργού; Σώπα καλέ! Ποιός έχει πιστέψει τέτοιες παπαριές;

-----------------------------------------------

"Σε αυτό το πολύπλοκο σκηνικό προβάλλει, όμως, για πρώτη φορά η λύση της οριστικής αντιμετώπισης του χρέους με την έκδοση 50ετούς «ομολόγου σωτηρίας» - όπως αποκαλείται στις συνομιλίες με την τρόικα - με πολύ χαμηλό επιτόκιο, το οποίο θα αντικαταστήσει δάνεια ύψους περίπου 130 δισ. ευρώ που έχει λάβει η Ελλάδα από το EFSF"  [Από άρθρο τού Ζώη Τσιώλη στο χτεσινό "Βήμα τής Κυριακής"].

Καλέ, σώπα! Δεν το πιστεύω! Για τέτοιο σαξές στόρυ μιλάει ο πρωθύ; Για δανεικά που θα τα ξεπληρώσουμε όταν θα έχω φτάσει 104 ετών; Αμ, έτσι το ξέρω κι εγώ, ρε συ Αντώνη... Αλήθεια, ρε συ, μπας και θυμάσαι εκείνο το ωραίο που είπες στο πρόσφατο συνέδριο του κόμματός σου, πώς το 2021 που θα γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από την Επανάσταση τού 1821 "η νέα Ελλάδα θα είναι πραγματικότητα"; Έτσι θα γίνει πραγματικότητα η "νέα Ελλάδα"; Με δάνεια (και, κατ' ανάγκην, μνημόνια) μέχρι το 2064; Χμμμ... Γαμάτη μεταρρύθμιση, όχι αστεία!

Ωπ! Παραλίγο να το ξεχάσω. Με 50 χρόνια δάνειο θα καλύψουμε τα 130 δισ. τού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, έτσι; Με πόσα χρόνια δάνειο θα καλύψουμε τα υπόλοιπα 185 δισ. που χρωστάμε; Σόρρυ που ρωτάω αλλά θέλω να κάνω κι εγώ τον προγραμματισμό μου. Νοικύρης άνθρωπος είμαι.


ΥΓ: Χαλαρώστε. Άμπερ αλέρτ τέλος. Ο Μπάμπης ο σοβαρός βρέθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: