Πνευματικά δικαιώματα δεν υπάρχουν. Οι ιδέες πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθερα. Άρα...
... η αντιγραφή όχι απλώς επιτρέπεται αλλά είναι και επιθυμητή, ακόμη και χωρίς αναφορά της πηγής!

Η γλώσσα κόκκαλα τσακίζει

- "Ο λόγος που μ' άφησες έξω από την υπόθεση", είπε ήσυχα, "ήταν ότι νόμισες πως η αστυνομία δεν θα πίστευε ότι σκέτη περιέργεια μ' έσπρωξε να κατέβω εκεί κάτω χτες το βράδυ. Θα υποψιάζονταν ίσως ότι είχα κάποιον ύποπτο λόγο και θα με σφυροκοπούσαν μέχρι να σπάσω".
- "Πώς ξέρεις αν δεν σκέφτηκα το ίδιο πράγμα;"
- "Οι αστυνομικοί είναι κι αυτοί άνθρωποι", είπε ξεκάρφωτα.
- "Έχω ακούσει ότι σαν τέτοιοι ξεκινάνε".

[Ραίημοντ Τσάντλερ, "Αντίο, γλυκειά μου", εκδόσεις Λυχνάρι, 1990 (σελ.: 54)]

17 Νοεμβρίου 2012

Τί παίρνουν και δεν μας δίνουν;

Α) Απόσπασμα από την προχτεσινή ομιλία τού πρωθυπουργού στην συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Μάλτα:

"To 2009 το έλλειμμά μας πραγματικά εκτοξεύτηκε! Σήμερα, μετά από τρία χρόνια αυστηρής λιτότητας, το μειώνουμε κατά περίπου 8% του ΑΕΠ. Μια τέτοια διόρθωση εντός τριών μόνο χρόνων δεν έχει προηγούμενο. Αλλά ήρθε με πολύ υψηλό τίμημα. Η Ελλάδα έχει χάσει ήδη περίπου το 25% του ΑΕΠ της τα τελευταία τρία χρόνια. Μια τέτοια μείωση είναι επίσης χωρίς προηγούμενο σε περιόδους ειρήνης. Για να επιτευχθεί μείωση του ελλείμματος κατά περίπου 8% του ΑΕΠ, υλοποιήσαμε μέτρα λιτότητας που φτάνουν το 25% του ΑΕΠ! Και μόλις ψηφίσαμε, την προηγούμενη εβδομάδα, επιπρόσθετα μέτρα λιτότητας ύψους 7% του ΑΕΠ για τα επόμενα δύο χρόνια. Στο τέλος αυτού του προγράμματος, το έλλειμμα θα έχει σχεδόν μηδενιστεί, θα δημιουργηθούν πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 4,5% του ΑΕΠ. Παρόλα αυτά, η Ελλάδα θα έχει χάσει σχεδόν το 40% των επιπέδων διαβίωσής της σε σχέση με το πριν το 2009 διάστημα! Φέτος, η χώρα μου διέρχεται το 5ο συνεχόμενο χρόνο ύφεσης. Η επόμενη χρονιά θα χαρακτηρίζεται επίσης από ύφεση. Η οικονομία έφτασε σε σημείο σχεδόν πλήρους παράλυσης, η κοινωνική συνοχή κινδυνεύει και παρόλα αυτά οι Έλληνες εξακολουθούν να κάνουν υπομονή στην δοκιμασία που υφίστανται και επιμένουν στις προσπάθειές τους να βγουν από την κρίση".

Β) Απόσπασμα από προχτεσινή δήλωση του υπουργού υγείας, σχετικά με την καταγγελία των γιατρών τής Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας ότι έκλεισαν 154 από τις 634 κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας 70 νοσοκομείων:

"Είναι πολύ εύκολο να δημιουργεί κανείς εντυπώσεις, παρά να απαντά με την γλώσσα της αλήθειας και να αναφέρεται στην πραγματικότητα. Διότι το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας, που παρακολουθώ καθημερινά, μου αναφέρει ότι όλες οι ανάγκες καλύπτονται στις διάφορες περιοχές που έχουμε διαθέσιμες μονάδες εντατικής θεραπείας. Χρειάζεται ενδεχομένως να ενισχύσουμε το δίκτυο των μονάδων εντατικής θεραπείας και εξετάζουμε όλες τις περιπτώσεις, που μπορούν να αναπτυχθούν ακόμα περισσότερα κρεβάτια".

Γ) Απόσπασμα από προχτεσινή ανακοίνωση του υπουργού παιδείας, σχετικά με το νομοσχέδιο ηια την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό:

"Κατέχει πρωτεύοντα ρόλο από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων μου, η επιθυμία μας για την διατήρηση της ελληνομάθειας των ελληνοπαίδων αλλά και της διατήρησης των ψυχικών δεσμών τους με την μητέρα Ελλάδα, μέσω της γνώσης του ελληνικού πολιτισμού, της γλώσσας και της ιστορίας (...) Η ελληνική ομογένεια ανά την υφήλιο αναγνωρίζεται από την κυβέρνηση, ως εθνικό κεφάλαιο ανεκτίμητης αξίας, για το οποίο οφείλουμε να καταβάλλουμε κάθε αναγκαία προσπάθεια διατήρησής του αλλά και πολλαπλασιασμού του (...) Ο Ν.4076/12, που έφερε η κυβέρνηση το καλοκαίρι στην βουλή, ανέτρεψε μια σειρά βίαιων προσαρμογών που προέβλεπε η προηγούμενη νομοθεσία, όπως η απαγόρευση εγγραφών στα λύκεια, χωρίς μεταβατικό στάδιο ή εναλλακτική διέξοδο για τους μαθητές και τις οικογένειες τους που παρακολουθούσαν ήδη τα αμιγή ελληνικά σχολεία. Αποτέλεσμα ήταν να επαναφερθεί η ομαλότητα και η ηρεμία στην ομογένεια".


Και τώρα πρέπει εγώ να σχολιάσω; Τί να σχολιάσω;

- Ο πρωθυπουργός καμαρώνει επειδή "ξύρισε" κατά 25% το ΑΕΠ προκειμένου να μειώσει το έλλειμμα κατά 8%, γεγονός που σημαίνει ότι κι όλο το ΑΕΠ να έτρωγε, το έλλειμμα δεν θα μειωνόταν περισσότερο από 32%. Επίσης, ο πρωθυπουργός καμαρώνει επειδή μέχρι το 2014, το επίπεδο διαβίωσης αυτού του έρμου του λαού θα έχει μειωθεί κατά 40% σε σχέση με το 2009 και υπόσχεται ότι θα συνεχίσει να εργάζεται προς την ίδια κατεύθυνση.

- Ο υπουργός υγείας θεωρεί "εντυπώσεις" τις καταγγελίες για κλείσιμο του 25% περίπου των κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, λες και δεν πρόκειται για γεγονός. Επίσης, ενώ η ιστορία έχει καταγράψει αμέτρητα περιστατικά ασθενών που κατέληξαν επειδή δεν βρισκόταν γι' αυτούς κρεβάτι σε ΜΕΘ, ο υπουργός υγείας θεωρεί "αλήθεια" ότι οι ανάγκες καλύπτονται κι ας λιγοστεύουν τα κρεβάτια.

- Ο υπουργός παιδείας εκτιμά ότι ο Ν.4076/12 επανέφερε την ομαλότητα και την ηρεμία στην ομογένεια, παρά το γεγονός ότι αυτός ο νόμος οδήγησε ενδεικτικά σε: (α) κλείσιμο ελληνικών σχολείων σε Στουττγάρδη και Βερολίνο, ενώ ετοιμάζονται να ακολουθήσουν το Μόναχο και η Νυρεμβέργη, (β) περιορισμό των 13 δασκάλων τού ελληνικού σχολείου τής Στοκχόλμης σε μόλις 3, (γ) σύμπτυξη του εκπαιδευτικού προγράμματος λόγω δεκάδων ελλείψεων σε εκπαιδευτικούς, γεγονός που οδηγεί σε απώλεια εκατοντάδων εκαπαιδευτικών ωρών κλπ. Επίσης, ο υπουργός παιδείας δηλώνει ότι κόπτεται υπέρ των ομογενών, παρ' ότι ο νόμος προβλέπει το τελικό κλείσιμο όλων των ελληνόφωνων σχολείων τού εξωτερικού και την ανάθεση της εκπαίδευσης των ελληνόπουλων σε ιδιωτικά φροντιστήρια και σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.


Με δυο λόγια, λοιπόν, ο πρωθυπουργός μας και οι υπουργοί του είναι περήφανοι επειδή μας φτωχαίνουν, μας πεθαίνουν και μας αφήνουν αμόρφωτους.

Ζάχαρη!

Ας ήξερα μόνο τι παίρνουν και δεν μας δίνουν, να φτιαχτούμε κι εμείς...

1 σχόλιο:

Ntina είπε...

Παίρνουν κάθε πρωί ένα χαπάκι που λέει επάνω:
Αν με καταπιεις δεν πρόκειται να
λογοδοτήσεις ποτέ. Σαν τους ναζί
που πίστευαν πώς δεν πρόκειτε να τιμωρηθούν ποτέ για τα εγκλήματα που διέπραξαν.
Μάλλον ακόμα δεν κατάλαβαν ότι το χαπάκι είναι placebo.