Πνευματικά δικαιώματα δεν υπάρχουν. Οι ιδέες πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθερα. Άρα...
... η αντιγραφή όχι απλώς επιτρέπεται αλλά είναι και επιθυμητή, ακόμη και χωρίς αναφορά της πηγής!

Η γλώσσα κόκκαλα τσακίζει

- "Ο λόγος που μ' άφησες έξω από την υπόθεση", είπε ήσυχα, "ήταν ότι νόμισες πως η αστυνομία δεν θα πίστευε ότι σκέτη περιέργεια μ' έσπρωξε να κατέβω εκεί κάτω χτες το βράδυ. Θα υποψιάζονταν ίσως ότι είχα κάποιον ύποπτο λόγο και θα με σφυροκοπούσαν μέχρι να σπάσω".
- "Πώς ξέρεις αν δεν σκέφτηκα το ίδιο πράγμα;"
- "Οι αστυνομικοί είναι κι αυτοί άνθρωποι", είπε ξεκάρφωτα.
- "Έχω ακούσει ότι σαν τέτοιοι ξεκινάνε".

[Ραίημοντ Τσάντλερ, "Αντίο, γλυκειά μου", εκδόσεις Λυχνάρι, 1990 (σελ.: 54)]

5 Ιουλίου 2012

Τουρισμός για κόττερα, όχι για βαρκούλες

Χτες περάσαμε από "του γαϊδουριού τον κώλο" τον υφυπουργό εργασίας Νίκο Νικολόπουλο. Σήμερα, θα ασχοληθούμε (οποία τιμή!) με ένα άλλο νεοκαπιταλιστικό μπουμπούκι της κυβέρνησης, ένα ακόμη κυβερνητικό στέλεχος που δεν έχει δουλέψει (για πραγματική δουλειά μιλάμε, έτσι;) ποτέ στην ζωή του. Ο λόγος για την "κόρη". Όχι την κόρη τού Μητσοτάκουλα αλλά μιαν άλλη κρητικοπούλα. Την κόρη τού Γιάννη Κεφαλογιάννη, την Όλγα. Την υπουργό τουρισμού ντε!

Για να πάρουμε μερικά νούμερα από τον προσωπικό της ιστοχώρο. Γεννήθηκε το 1975. Μια χαρά. Τελείωσε την Νομική. Όμορφα. Μεταπτυχιακό στο Λονδίνο. Ωραιότατα. Άλλο μεταπτυχιακό στην Βοστώνη. Ζάχαρη. Κομπιουτεράκι. Μπήκε με την πρώτη, τελείωσε ακριβώς στα 4 χρόνια, έναν χρόνο το κάθε μεταπτυχιακό... πέντε μείον πέντε μείον πέντε, έξι διά δύο συν οκτώ... φτάσαμε το καλοκαίρι τού 1999. Η ίδια η Όλγα λέει στον ιστοχώρο της ότι ργάζεται ως δικηγόρος Αθηνών από το 1999 (σημ.: προφανώς ως ασκούμενη, ε;), ενώ στην αρχή της σταδιοδρομίας της δούλεψε στη Νέα Υόρκη και στη Νομική Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες". Ποια είναι η "αρχή τής σταδιοδρομίας της"; Έκανε δικηγόρος Νέας Υόρκης και ήρθε στην Ελλάδα να κάνει την μαθητευόμενη; Παπάρια. Κι εγώ στην αρχή τής σταδιοδρομίας μου δούλεψα στον Δημόκριτο (έφτιαχνα καφέδες). Από την άλλη πάλι, αναρωτιέμαι τι διάνοια του καρακερατά πρέπει να ήταν η κοπέλλα ώστε να δουλέψει "στην αρχή τής σταδιοδρομίας της" στην νομική υπηρεσία των Βρυξελλών. Πότε στον διάβολο έμαθε τα κοινοτικά δίκαια; Μάλλον με υπνοπαιδεία. Ή, μήπως, με επιφοίτηση του αγίου πνεύματος;

Τέλος πάντων, για να μη γινόμαστε κακότροποι, η Ολγίτσα (πάντοτε σύμφωνα με τον προσωπικό της ιστοχώρο), πό το 2004 έως το 2006 ήταν νομικός σύμβουλος στο Γραφείο του πρώην Πρωθυπουργού, κ. Κώστα Καραμανλή". Παναπεί, μέσα σε 5 χρόνια όχι μόνο ολοκλήρωσε την υπηρεσία της ως ασκουμένη δικηγόρος αλλά παρουσίασε και τέτοια επαγγελματικά προσόντα ώστε θεωρήθηκε απαραίτητη για ένα τόσο απαιτητικό και νευραλγικό πόστο όπως είναι η θέση τού παρά τω πρωθυπουργώ νομικού συμβούλου. Μάλιστα δε, τα πήγε τόσο καλά σ' αυτή την θέση ώστε την επόμενη χρονιά μπήκε στο ψηφοδέλτιο του κόμματος. Ως γνωστόν, στα ψηφοδέλτια των αστικών κομμάτων μπαίνουν πάντοτε οι καλύτεροι...

Ενώ, λοιπόν ο Νικολόπουλος ανέλαβε να λύσει τα προβλήματα των εργαζομένων,  η Όλγα ανέλαβε να λύσει τα προβλήματα του τουρισμού. Κι είναι αλήθεια ότι ο τουρισμός έχει πολλά, πάρα πολλά προβλήματα. Τί να σου πρωτοκάνει το κορίτσι; Με τί να πρωτοασχοληθεί, βρε αδερφέ; Με το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν πλέον τις καλοκαιρινές τους διακοπές ως σαιξπηρικό "όνειρο θερινής νυκτός"; Μ' εκείνους που κάποτε φεύγανε μια βδομάδα με τα προγράμματα της Εργατικής Εστίας αλλά τώρα Εργατική Εστία γιοκ; Με τους ασθενείς που έχασαν τα -απαραίτητα για λόγους υγείας- ιαματικά τους λουτρά; Με τους εργαζόμενους στον κλάδο, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων δουλεύει δίχως ασφάλιση, δίχως ωράριο και με μεροκάματο-φιλοδώρημα; 

Δύσκολα τα πράγματα αλλά η Όλγα έχει πείσμα και δήλωσε ότι θα δώσει έμφαση στα προβλήματα του τουρισμού. Ιεράρχησε, λοιπόν, αυτά τα προβλήματα και υποσχέθηκε ότι πρώτα θα ασχοληθεί με τα σημαντικώτερα. Μπράβο τής κοπέλλας και μαγκιά της!

Μόνο που η Όλγα έχει μάθει αλλοιώς. Από τα μικράτα της, δηλαδή, κινείται σε έναν περιορισμένο κύκλο όπου δεν παρεισφρύουν ούτε γκαρσόνια, ούτε λιμενεργάτες, ούτε συνταξιούχοι με πέτρες στα νεφρά ούτε λιογύρια νησιώτες με ρουμς-του-λετ. Η κοπέλλα είναι από καλό σπίτι, οπότε οι παρέες της και οι γνωριμίες της έφταναν μέχι κάτι εφοπλιστάδες, κάτι μεγαλοξενοδόχους, κάτι μεγαλοκαραβοκύρηδες και κάτι τέτοιους τέλος πάντων. Λογικά, λοιπόν, όταν η Όλγα αναφέρεται σε "προβλήματα", εννοεί τα προβλήματα των γνωστών της. Αυτά τα προβλήματα ξέρει, πώς να το κάνουμε; Συνεννοηθήκαμε;  Έτσι μπράβο!

Τώρα ξέρεις. Είσαι μεγαλοξενοδόχος και θες να εξασφαλίσεις φτηνό εργατικό δυναμικό; Η Όλγα είναι στην διάθεσή σου. Είσαι τουρ οπερέιτορ και σου δημιουργούν προβλήματα οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων; Τηλεφώνησε τώρα στο νούμερο... Οργανώνεις κρουαζιέρες με αλλοδαπούς φραγκάτους και σου την σπάνε οι λιγδοτάμπουρες έλληνες λιμενεργάτες με κάτι κουλά περί καμποτάζ και τα τοιαύτα; Το υπουργείο τουρισμού στην διάθεσή σου. Ασχολείσαι εν γένει με τον τουρισμό και δεν σ' αφήνει το ΠΑΜΕ με τις αηδίες του να κονομήσεις όσα γουστάρεις; Έχεις που να απευθυνθείς και να βρεις αποκούμπι.

Παραφράζοντας όσα λέγαμε χτες, το να είσαι υπουργός τουρισμού για τα κόττερα είναι εύκολο. Το δύσκολο είναι να γίνεις υπουργός τουρισμού για τις βαρκούλες...

4 σχόλια:

spiral architect είπε...

A, σε παρακαλώ: Λίγα τα λόγια σου για την Ολγα!
Αν μη τι άλλο είναι ωραία γυναίκα και μέλλει να ανέλθει ala Λαγκάρντ!

Όπως λέει και ο Πιτσιρίκος: […]Μου αρέσει πολύ η Όλγα Κεφαλογιάννη. Την βλέπω στον ύπνο μου να φοράει βρεγμένο φόρεμα που είναι κολλημένο πάνω της, ενώ και τα μαλλιά της είναι υγρά. Θέλω να της πάρω συνέντευξη και να μου πει αυτά που δεν έχει πει σε κανέναν άλλον.

Προσοχή μόνο στους μαυροπουκαμισάδες απ’ τ’ Ανώγεια που την συνοδεύουν!
Btw, οι Γάλλοι στη Λαγκάρντ τής έχουν κολλήσει το παρατσούκλι ”vélo”, ελληνιστί “ποδήλατο”. Ο λόγος είναι προφανής!

Ανώνυμος είπε...

από το 2004 έως το 2006 ήταν νομικός σύμβουλος στο Γραφείο του πρώην Πρωθυπουργού, κ. Κώστα Καραμανλή
Όπου και έμαθε όλα τα κόλπα της πανεπιστημοσύνης όπως πχ πως να μια έξυπνη κυρία μπορεί να εξελιχθεί απο νηπιαγωγός σε χειρουργα με την δύναμη της θέλησης και μόνον.

ακυβέρνητος είπε...

Αν θυμάται καλά το καύκαλό μου, πρόκειται για τη κόρη του τέως βουλευτή και υπουργού της νουδου, μακαρίτη σήμερα Μ. Κεφαλογιάννη, που είχε νταλαβέρια με χασισοκαλλιεργητή και πίεσε (μαζί με την άλλη δεξιά κουράδα της τοπικής ΝΟΔΕ Ρεθύμνου) τους τρεις αστυνομικούς που τον συνέλαβαν να αλλάξουν τις καταθέσεις τους για να αθωωθεί. Να σημειωθεί ότι τη συγκεκριμένη εποχή τελούσε «σύμβουλος» του ακαταλληλότερου πρωθυπουργού όλων των εποχών. Εισέπραξε ένα χρόνο φυλακή, κάνοντας λόγο για συκοφάντες που επιδιώκουν την πολιτική του εξόντωση (εδώ κυλιόμαστε από τα γέλια). Μάλλον δεν έπεισε και καταδικάστηκε και σε 2ο βαθμό.

Τι λέγαμε; Α, ναι, για την Όλγα. Με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο ο παραλληλισμός σου με τον ΝΝ, το έτερο άεργοσυνδικαλοκομματικοθρεμμένο μπουμπούκι, η προσφορά του οποίου στον τόπο του είναι παροιμιώδης. Δεν έχει αφήσει γάμο-κηδεία-βαφτίσι να μην εμφανιστεί με ανθοδέσμη ή γλάστρα. Κι αν δεν υπήρχαν οι κόπανοι που τον έβγαζαν συνδικαλοπατέρα τους και τα τούβλα που τον έβγαζαν βουλευτή τους, ή θα είχε αναγκαστεί να δουλέψει πίσω από το γκισέ καμιάς τράπεζας, ή θα απασχολιόταν ως ωρομίσθιος καντηλανάφτης στην Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων.

Πάλι ξέφυγα, η Όλγα είναι το θέμα μας. Η Όλγα λοιπόν είναι …όμορφη! Δεν είναι του γούστου μου, αλλά έτσι λένε οι άλλοι. Και το μόνο που έχω ακούσει ως τώρα για δαύτην είναι ακριβώς αυτό, ότι είναι όμορφη. Αν αυτό είναι το κριτήριο, τότε να βάλουμε υπουργό καμιά από τις μοντέλες που διαθέτουμε.

Αλλά μάλλον δεν θα πετύχουμε κάτι. Και ο Κουτρουμάνης συνδικαλιστής και «ειδικός» στα εργατικά ήταν και μας τα έκανε κώλος.

Ευχαριστούμε που μας προτιμήσατε για την ενημέρωσή σας.
Την καλημέρα μας…

teddygr είπε...

@ Ανώνυμος: Τί πήγες και θυμήθηκες τώρα, βρε; Ντροπή!