Πνευματικά δικαιώματα δεν υπάρχουν. Οι ιδέες πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθερα. Άρα...
... η αντιγραφή όχι απλώς επιτρέπεται αλλά είναι και επιθυμητή, ακόμη και χωρίς αναφορά της πηγής!

Η γλώσσα κόκκαλα τσακίζει

- "Ο λόγος που μ' άφησες έξω από την υπόθεση", είπε ήσυχα, "ήταν ότι νόμισες πως η αστυνομία δεν θα πίστευε ότι σκέτη περιέργεια μ' έσπρωξε να κατέβω εκεί κάτω χτες το βράδυ. Θα υποψιάζονταν ίσως ότι είχα κάποιον ύποπτο λόγο και θα με σφυροκοπούσαν μέχρι να σπάσω".
- "Πώς ξέρεις αν δεν σκέφτηκα το ίδιο πράγμα;"
- "Οι αστυνομικοί είναι κι αυτοί άνθρωποι", είπε ξεκάρφωτα.
- "Έχω ακούσει ότι σαν τέτοιοι ξεκινάνε".

[Ραίημοντ Τσάντλερ, "Αντίο, γλυκειά μου", εκδόσεις Λυχνάρι, 1990 (σελ.: 54)]

18 Μαΐου 2012

Παιδόφιλος, ναι. Αλλά όχι κομμουνιστής!

Μπορεί η είδηση να ακούγεται απίστευτη αλλά όσοι είναι "υποψιασμένοι" για την ποιότητα της περιώνυμης δυτικού (παναπεί καπιταλιστικού) τύπου "δημοκρατίας" δεν πρέπει να έπεσαν κι από τα σύννεφα. Αναφέρομαι στην νομιμοποίηση του ολλανδικού κόμματος PNVD, το οποίο το μάθαμε ως "κόμμα των παιδόφιλων". Τί πράμα είναι, όμως, αυτό το κόμμα;

Όπως διαβάζουμε στο σχετικό άρθρο τής διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας Wikipedia(*), το ακρωνύμιο PNVD προέρχεται από τον τίτλο "Partij voor Naastenliefde, Vrijheid en Diversiteit", ο οποίος θα μπορούσε να αποδοθεί στα ελληνικά ως "Κόμμα για την αδελφική αγάπη, την ελευθερία και την διαφορετικότητα". Φυσικά, ο τίτλος τού κόμματος δεν εκφράζει την πραγματικότητα, κάτι που συμβαίνει συχνά με τους τίτλους των κομμάτων (π.χ. πόσο "σοσιαλιστικό" και πόσο "κίνημα" είναι το ΠαΣοΚ, πόσο "ριζοσπαστικός" και τί είδους "αριστερός" είναι ο ΣυΡιζΑ ή τί "νέο" φέρνει στην δημοκρατία το κόμμα τού Σαμαρά;).

Ως σλόγκαν, το PNVD χρησιμοποιεί την λατινική φράση "sapere aude", η οποία σημαίνει κατά λέξη "τόλμα να γνωρίζεις" αλλά έχει την έννοια "έχε το θάρρος τής γνώμης σου". Η φράση είναι δανεική από τον Ιμμάνουελ Καντ και το δοκίμιό του "Τί είναι Διαφωτισμός;" και μ' αυτήν ο μεγάλος γερμανός φιλόσοφος απέδωσε την ουσία τού Διαφωτισμού.

Τι πρεσβεύει στ' αλήθεια, όμως, το PNVD και γιατί έγινε τόσος ντόρος με την επίσημη αναγνώρισή του; Σύμφωνα με την Wikipedia, το κόμμα επιδιώκει την επέκταση της ελευθερίας και της διαφορετικότητας. Κι επειδή αυτό ακούγεται μάλλον ασαφές, το κόμμα διευκρινίζει ότι αγωνίζεται ώστε τα παιδιά να μπορούν από τα 12 χρόνια τους να ψηφίζουν, να κάνουν σεξ με όποιον γουστάρουν, να επιλέγουν ελεύθερα τον τόπο κατοικίας τους, να μπορούν να χρησιμοποιούν μαλακά ναρκωτικά (τα σκληρά ναρκωτικά να επιτρέπονται μετά τα 16 χρόνια) και να παίζουν τζόγο. Επίσης, στόχοι τού κόμματος είναι: η μελλοντική κατάργηση οποιουδήποτε ορίου ηλικίας προκειμένου να συνάψει κάποιος σεξουαλική σχέση, ο ελεύθερος γυμνισμός σε οποιοδήποτε μέρος, η νομιμοποίηση της κτηνοβασίας, η ελεύθερη ιδιωτική χρήση παιδικής πορνογραφίας, η νομιμοποίηση της πορνείας από τα 16 χρόνια κλπ.

Αυτό είναι το "κόμμα των παιδόφιλων", το οποίο πλέον εντάχθηκε νόμιμα στην πολιτική σκηνή τής Ολλανδίας. Δεν ξέρω αν ανατριχιάσατε και δεν μου πέφτει λόγος. Ούτε θα ανοίξω τώρα συζήτηση για την ελευθερία τού λόγου, την ελευθερία τής έκφρασης κλπ κλπ. Μόνο ένα ερώτημα θέλω να βάλω: αν πάω στο Άμστερνταμ και κατεβώ από το αεροπλάνο με ένα σφυροδρέπανο καρφιτσωμένο στο πέτο, θα προλάβω να φτάσω μέχρι το ξενοδοχείο ή θα με μπουζουριάσουν πριν καν περάσω την πόρτα τού αεροδρομίου; Γεια σου Ευρωπαϊκή Ένωση με τα ωραία σου!!

Έτσι είναι αυτή η καταγαμημένη και καταξεσκισμένη "δημοκρατία" τους: αναγνωρίζει μεν το δικαίωμα της ελεύθερης πολιτικής έκφρασης σε όσους γουστάρουν σεξ με βρέφη αλλά θεωρεί εγκληματικά τα κομμουνιστικά κόμματα και ακραίους εχθρούς τής νομιμότητας τους οπαδούς τους. Γι' αυτό κι εμείς τους την χαρίζουμε αυτή την "δημοκρατία" τους και παλεύουμε για να φτιάξουμε μια καινούργια, μια πραγματική Δημοκρατία.


ΥΓ: Προσέφυγα στην Wikipedia επειδή δεν γνωρίζω ολλανδικά και ο αγγλόφωνος τομέας τής επίσημης ιστοσελίδας τού κόμματος περιέχει ελάχιστα στοιχεία, ενώ δεν έχει ενημερωθεί από τις αρχές τού 2010.

7 σχόλια:

ακυβέρνητος είπε...

Ξέρω ότι ψάχνεις αρκετά πριν δημοσιεύσεις κάτι. Γι’ αυτό ρίξε μια ματιά: http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/05/blog-post_5803.html

Ανδρέας είπε...

Τους έχουμε ξεπεράσει νομίζω τους Ολλανδούς. Αν δεν κάνω λάθος αναγνωρίζεται πλέον στη χώρα μας ποσοστό αναπηρίας στους παιδόφιλους, σημαντικά μεγαλύτερο από άλλες ασθένειες όπως ο σακχαρώδης διαβήτης...

teddygr είπε...

Αγαπητέ Πέτρο,

σ' ευχαριστώ για την παρατήρηση. Μπορεί να ψάχνω "αρκετά πριν δημοσιεύσω κάτι" αλλά η φράση "Since 14 March 2010 the party no longer exists" στο άρθρο τής Wikipedia μού ξέφυγε τελείως. Ίσως την πάτησα επειδή επικεντρώθηκα στο κυρίως σώμα τού κειμένου αλλά αυτό δεν αναιρεί την παράλειψή μου.

Εν πάση περιπτώσει, έστω κι αν μιλάμε για το 2006, είναι γεγονός ότι η ολλανδική δικαιοσύνη δεν βρήκε λόγο για να απαγορεύσει την ίδρυση ενός τέτοιου κόμματος. Και το ερώτημα για την τύχη ενός ταξιδιώτη με σφυροδρέπανο στο πέτο παραμένει...

Redfly είπε...

Χθες 17/05/2012 ένα τοπικό δικαστήριο της Χάγης με απόφαση του,κατέστησε νόμιμο το Κόμμα των Παιδόφιλων (PNVD).

ακυβέρνητος είπε...

Να ξεκαθαρίσω ότι θεωρώ τον ολλανδικό λαό τον πιο μαλάκα της οικουμένης. Ένα χύμα πράγμα που νομίζει πως η οικονομική ευμάρεια είναι απάντηση σε όλα.
Σε ποια ολλανδική δικαιοσύνη αναφέρεσαι; Είναι η πρώτη χώρα που επέτρεψε το γάμο ομοφυλοφίλων, την ευθανασία και την κλωνοποίηση ανθρώπου (στο τελευταίο νομίζω ότι παραμένει και η μοναδική).
Υπ’ αυτή την έννοια …άνοιξε δρόμους!!!

spiral architect είπε...

Partij voor Naastenliefde, Vrijheid & Diversiteit

Manny Calavera είπε...

η ειδηση απ οτι καταλαβαινω αφορα αυτους

http://en.wikipedia.org/wiki/Vereniging_Martijn

Ειναι Club παιδοφιλων, καποιοι απο αυτους μελη του κομματος που ανεφερεις στο αρθρο. Προσπαθουν να τους κλεισουν και υπηρξε εκδικαση της υποθεσης

υπηρξε καποια αποφαση που τους αφορα, μαλλον αυτη την εβδομαδα. Αθωωτικη απο οσο καταλαβα. Δεν μπορεσα να καταλαβω πολλα διοτι οι σελιδες ειναι στα ολλανδικα. Στα αγγλικα βρηκα αυτο.

http://legalnews.findlaw.com/photo/090W8q63Q62XP