Πνευματικά δικαιώματα δεν υπάρχουν. Οι ιδέες πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθερα. Άρα...
... η αντιγραφή όχι απλώς επιτρέπεται αλλά είναι και επιθυμητή, ακόμη και χωρίς αναφορά της πηγής!

Η γλώσσα κόκκαλα τσακίζει

- "Ο λόγος που μ' άφησες έξω από την υπόθεση", είπε ήσυχα, "ήταν ότι νόμισες πως η αστυνομία δεν θα πίστευε ότι σκέτη περιέργεια μ' έσπρωξε να κατέβω εκεί κάτω χτες το βράδυ. Θα υποψιάζονταν ίσως ότι είχα κάποιον ύποπτο λόγο και θα με σφυροκοπούσαν μέχρι να σπάσω".
- "Πώς ξέρεις αν δεν σκέφτηκα το ίδιο πράγμα;"
- "Οι αστυνομικοί είναι κι αυτοί άνθρωποι", είπε ξεκάρφωτα.
- "Έχω ακούσει ότι σαν τέτοιοι ξεκινάνε".

[Ραίημοντ Τσάντλερ, "Αντίο, γλυκειά μου", εκδόσεις Λυχνάρι, 1990 (σελ.: 54)]

27 Σεπτεμβρίου 2011

Ας τελειώνουν τα παραμύθια

Ας τελειώνει, επί τέλους, αυτό το παραμύθι με τους κυβερνητικούς βουλευτές που πουλάνε ψευτομαγκιές, πως τάχατες θα καταψηφίσουν τούτο ή εκείνο το νομοσχέδιο επειδή -και καλά- πονάνε τον φουκαρά τον λαό. Βαρέθηκα ν' ακούω τις πομπώδεις κορώνες τους υπέρ των λαϊκών δικαιωμάτων και μετά να τους βλέπω να σκύβουν το κεφάλι μπροστά στην -υποτιθέμενη- εθνική ανάγκη να πάρουμε την επόμενη δόση από την τρόικα.

Ας τελειώνει, επί τέλους, και το σαμαρικής εμπνεύσεως νεοδημοκρατικό παραμύθι περί "άλλου μείγματος πολιτικής". Μας το έχει ξεκαθαρίσει η αξιωματική αντιπολίτευση ότι πορεύεται με "εθνικά κριτήρια" και γι' αυτό ψηφίζει τα περισσότερα νομοσχέδια που φέρνει η κυβέρνηση στην βουλή. Άσε που εκεί στην ΝΔ δεν κουράζονται να επαναλαμβάνουν σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να "αθετήσουν" τις υπογραφές που βάζει σήμερα το ΠΑΣΟΚ στον εθελούσιο εξανδραποδισμό ενός όλόκληρου κράτους. Ποιο είναι το "άλλο μείγμα", τελικά; Η περαιτέρω μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων; Ή το γρηγορώτερο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας; Άκου άλλο μείγμα! Παναπεί, συμφωνούν στο γέμισμα του λαϊκού τσουκαλιού με σκατά αλλά διαφωνούν στην δόση του...αλατοπίπερου, ε;

Ας τελειώνει επί τέλους, και το παραμύθι της "ανοιχτόμυαλης" ευρωαριστεράς, που προσπαθεί να πείσει τον λαό ότι αν φύγει ο Λάκης κι έρθει ο Μάκης θα καλυτερέψει το κουμάντο. Αλλάχτε πλευρό, ρε παιδιά! Το οικοδόμημα είναι τόσο σάπιο, ώστε δεν σώζεται ούτε με σοβαντίσματα, ούτε με καινούργια κεραμίδια, ούτε με αλλαγή κουφωμάτων. Γκρέμισμα θέλει το γαμημένο! Δηλαδή, αν αύριο πάρει το τιμόνι ο Τσίπρας ή ο Κουβέλης, θα κλάσουν μαλλί οι διεθνείς αγορές κι ο ευρωπαϊκός καπιταλισμός; Κι αν τελικά πουν "ναι" οι ευρωπαίοι στο κωλοευρωομόλογο, θα ξαναπιάσουν δουλειά οι άνεργοι ή θα ξανανέβουν οι μισθοί εκεί που ήσαν πριν δυο χρόνια; Ήμαρτον!

Ας τελειώνει, επί τέλους, και το παραμύθι με τους "εκβιασμούς" της τρόικας, μιας και μόνο οι πεθαμένοι δεν ξέρουν πια ότι η τρόικα απλώς ελέγχει την εκτέλεση όσων η δική μας κυβέρνηση υποσχέθηκε πως θα κάνει. Εντάξει, Ευάγγελε; Αρκετά έγινες μπούλα.

Ας τελειώνει, επί τέλους, και το παραμύθι πως δεν θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις αν δεν πάρουμε την επόμενη δόση (όποια είναι κάθε φορά, δεν αλλάζει κάτι). Μεγαλύτερη χοντρομαλακία δεν μπορεί να ειπωθεί! Αφού είπαμε: υπογράψαμε μνημόνιο για 110 δισ. δανεικά κι έχουμε δώσει στις τράπεζες 108 απ' αυτά. Αμ δεν πληρώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις με τα δανεικά, ρε! Οι μισθοί και οι συντάξεις είναι που πληρώνουν τα δανεικά, με το πετσόκομμά τους.


Ας τελειώνουν, επί τέλους, όλα τα παραμύθια. Αποδείχτηκε ότι κανένα δεν έχει δράκο και γι' αυτό έχουν γίνει βαρετά.

Ας τελειώνουμε κι εμείς με όλους τους παραμυθάδες. Αρκετά τους ανεχτήκαμε!

2 σχόλια:

Χρήστος Πατσαλιάς είπε...

Ωραία τά λές φίλε, γκρέμισμα θέλει τό ερείπιο! Τό ερώτημα είναι μέ ΠΟΙΑ κότσια ΠΟΙΑΝΩΝ;

Χρήστος Πατσαλιάς είπε...

Καί βέβαια φτάνουμε καί στό κρίσιμο θέμα, πού κανένας δέν τό λέει από φόβο: Επειδή τό γκρέμισμα έχει ήδη αργήσει, όταν θάρθει θάχει καί πολύ "χλωρό" αίμα...........