Πνευματικά δικαιώματα δεν υπάρχουν. Οι ιδέες πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθερα. Άρα...
... η αντιγραφή όχι απλώς επιτρέπεται αλλά είναι και επιθυμητή, ακόμη και χωρίς αναφορά της πηγής!

Η γλώσσα κόκκαλα τσακίζει

- "Ο λόγος που μ' άφησες έξω από την υπόθεση", είπε ήσυχα, "ήταν ότι νόμισες πως η αστυνομία δεν θα πίστευε ότι σκέτη περιέργεια μ' έσπρωξε να κατέβω εκεί κάτω χτες το βράδυ. Θα υποψιάζονταν ίσως ότι είχα κάποιον ύποπτο λόγο και θα με σφυροκοπούσαν μέχρι να σπάσω".
- "Πώς ξέρεις αν δεν σκέφτηκα το ίδιο πράγμα;"
- "Οι αστυνομικοί είναι κι αυτοί άνθρωποι", είπε ξεκάρφωτα.
- "Έχω ακούσει ότι σαν τέτοιοι ξεκινάνε".

[Ραίημοντ Τσάντλερ, "Αντίο, γλυκειά μου", εκδόσεις Λυχνάρι, 1990 (σελ.: 54)]

6 Μαρτίου 2011

"Το ημερολόγιο ενός ευαίσθητου killer"

Η σημερινή βιβλιοπαρουσίαση είναι διαφορετική από τις άλλες. Πρώτα-πρώτα, σκοπός της δεν είναι να παρουσιάσει πρωτίστως κάποιο βιβλίο αλλά τον συγγραφέα του. Και ο Λουίς Σεπούλβεδα (Luis Sepùlveda) είναι ένα πρόσωπο που αξίζει να γνωρίζουμε.

Γεννήθηκε το 1949, στο Οβάγιε της Χιλής. Ανήσυχο μυαλό από μικρός, εντάχθηκε στα 15 του στην νεολαία του χιλιανού κομμουνιστικού κόμματος. Το 1969 κέρδισε πενταετή υποτροφία για σπουδές στο πανεπιστήμιο της Μόσχας αλλά εκδιώχθηκε μέσα σε πέντε μήνες, μιας κι είχε αναπτύξει επαφές με αντιφρονούντες. Γυρνώντας στην Χιλή, πίστεψε τόσο στον Αλλιέντε ώστε μπήκε στην προσωπική του φρουρά. Λίγο αργότερα, ξέσπασε το πραξικόπημα του Πινοτσέτ. Ο Σεπούλβεδα συνελήφθη, βασανίστηκε και φυλακίστηκε αλλά, με παρέμβαση της Διεθνούς Αμνηστίας, αφέθηκε ελεύθερος και εξορίστηκε.

Ο εξόριστος πλέον Σεπούλβεδα βρέθηκε στον Ισημερινό. Για λίγο καιρό διοχέτευσε την ενεργητικότητα του μελετώντας την ζωή των ιθαγενών Σουάρ στην ζούγκλα του Αμαζονίου. Το 1979 κατετάγη στην Διεθνή Ταξιαρχία Σιμόν Μπολιβάρ, στην Νικαράγουα. Όταν η επανάσταση επεκράτησε εκεί, έμεινε για λίγο δουλεύοντας ως δημοσιογράφος. Έναν χρόνο αργότερα έφυγε για την Ισπανία, όπου εντάχθηκε στην Greenpeace ως μαχητικός ακτιβιστής. Εκεί ζει μέχρι σήμερα.

"Το ημερολόγιο ενός ευαίσθητου killer" παρουσιάζει ένα επταήμερο από την ζωή ενός πληρωμένου δολοφόνου, ο οποίος εκτελεί τις "παραγγελίες" του με υποδειγματικό τρόπο. Όμως, ο υποδειγματικός επαγγελματισμός του καταρρέει όταν ερωτεύεται, στα 42 του χρόνια. Το συναίσθημα μπαίνει στην ζωή του και ο κυνισμός του ξεθωριάζει. Ο killer αρχίζει να έχει διλήμματα και να ενδιαφέρεται για τον στόχο του. Αποφασίζει ότι αυτή η "δουλειά" θα είναι και η τελευταία του αλλά, δυστυχώς, πρέπει να γίνει.

Ο Σεπούλβεδα μας προσφέρει ένα αστυνομικό μυθιστόρημα με άφθονο χιούμορ και, με αφορμή το κυνήγι του στόχου, μας ταξιδεύει σε Κωνσταντινούπολη, Παρίσι, Μαδρίτη, Παρίσι και Μεξικό. Η δράση είναι έντονη και η πλοκή κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη μέχρι την τελευταία σελίδα.

Αν υποθέσατε ότι μιλάμε για ένα ογκώδες μυθιστόρημα, πλανάσθε πλάνην οικτράν. "Το ημερολόγιο ενός ευαίσθητου killer" απλώνεται σε λιγότερες από 70 σελίδες και η ανάγνωσή του κρατάει λιγότερο από όσο θα χρειαστείτε για να πιείτε τον φραππέ σας! Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Όπερα" και κοστίζει μόλις 7 ευρώ.

Είπαμε στην εισαγωγή ότι σήμερα η βιβλιοπαρουσίαση είναι διαφορετική. Λοιπόν, "Το ημερολόγιο ενός ευαίσθητου killer" δεν θα το βρείτε μόνο ως βιβλίο! Η Pathos Publishing το κυκλοφορεί και σε cd, ως audiobook, ιδανική συντροφιά για ένα ταξίδι 77 λεπτών με το αυτοκίνητο. Θα σας κοστίσει ακριβότερα απ' όσο το βιβλίο (16 ευρώ) αλλά αποτελεί εξαιρετική επιλογή για τους βιβλιόφιλους που είναι και λάτρεις του μοντέρνου.

Ολοκληρώνουμε την διαφορετική μας παρουσίαση με κάτι πραγματικά ξεχωριστό. Δίνουμε την δυνατότητα στον αναγνώστη να διαβάσει "Το ημερολόγιο ενός ευαίσθητου killer"...τζάμπα! Απλώς, μείνετε μπροστά στον υπολογιστή σας, κάνετε κλικ εδώ και...απολαύστε το βιβλίο σε μορφή pdf.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ για τη δυνατότητα να διαβάσω το βιβλίο σε μορφή pdf.
Eυχάριστο και διαβαστερό, κυλάει σα νεράκι.

Ο Σεπούλβεδα έχει γράψει και το υπέροχο "Ένας γέρος που διάβαζε ιστορίες αγάπης", όπως και το αλληγορικό παραμύθι με άρωμα παιδικής ηλικίας "Η ιστορία του γάτου που έμαθε σ' ένα γλάρο να πετάει", ιδανικό για μικρούς και μεγάλους.

κ.κ.

Ανώνυμος είπε...

διαβασα το βιβλιο και ηταν πολύ ωρεο και ασυνηθηστο!