To Cogito ergo sum συλλογάται λέφτερα και στο ηλεκτρονικό περιοδικό Ατέχνως.
Πνευματικά δικαιώματα δεν υπάρχουν. Οι ιδέες πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθερα. Άρα, η αντιγραφή επιτρέπεται.

Η γλώσσα κόκκαλα τσακίζει

(...) ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα κι ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό κι ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η δικαιοσύνη και ο νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί το σύννεφο που περνάει, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά αν γίνεται μέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και τελικά, για να ολοκληρωθούν οι ιδιωτικοποιήσεις, ας ιδιωτικοποιηθούν και τα κράτη, παραδίδοντας για κάποιο χρονικό διάστημα την εκμετάλλευσή τους σε ιδιωτικές εταιρείες, που θα λειτουργούν σε καθεστώς διεθνούς ανταγωνισμού. Εκεί βρίσκεται η σωτηρία τού κόσμου...

Και τώρα, ας ιδιωτικοποιηθεί επίσης και η πουτάνα που τους γέννησε όλους.


[Ζοζέ Σαραμάγκου, "Τετράδια του Λαντσαρότε - Ημερολόγιο ΙΙΙ, 1993-1995" - Μετάφραση από τα πορτογαλικά: Cogito ergo sum]

31 Αυγούστου 2010

Το τσόκαρο

Ποιος γνωρίζει την Μάργκαρετ Τσαν; Πάω στοίχημα ελάχιστοι, για να μην υπερβάλλω λέγοντας κανένας. Λοιπόν, η κυρία Μάργκαρετ Τσαν (Margaret Chan Fung Fu-chun) είναι ένα αγλλοαναθρεμμένο τσόκαρο από το Χονγκ-Κονγκ που κάποιοι (θα καταλάβετε ποιοι) την έβαλαν εδώ και 4 χρόνια να παριστάνει την Γενική Διευθύντρια της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (Π.Ο.Υ.).

Σίγουρα θα θυμάστε ότι αυτή η Π.Ο.Υ., πριν δυο χρόνια περίπου, κήρυξε τον πλανήτη σε κατάσταση συναγερμού λόγω της πανδημίας της "νέας γρίππης". Θα θυμάστε οπωσδήποτε το ντελίριο που επικράτησε σε όλο τον κόσμο. Τι κι αν έγκριτοι γιατροί συνιστούσαν ψυχραιμία, τι κι αν σοβαροί επιδημιολόγοι τόνιζαν ότι η "ισπανική γρίππη" του 1918 ήταν απείρως επικινδυνωδέστερη, τι κι αν ανεξάρτητοι επιστήμονες παρατηρούσαν ότι οι προηγούμενες σχετικές επιδημίες έχουν αφήσει αντισώματα στον πληθυσμό... Τι κι αν ο μεγάλος έλληνας καθηγητής Δημήτρης Τριχόπουλος βράχνιασε καταδικάζοντας κάθε κινητοποίηση... Τι κι αν ολόκληρες χώρες (μεταξύ αυτών η Ελβετία, η Αυστραλία και η Γαλλία) αρνήθηκαν να εισαγάγουν αντιγριππικά εμβόλια...

Τζάμπα κόπος. Ας είναι καλά τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης που αλάλιασαν τον κόσμο. Ποιος να ακούσει κάποιον Τριχόπουλο, όταν ο διάσημος τηλεπαρουσιαστής Διαστρεβλάκης ωρύεται για την ανεπάρκεια της κρατικής μηχανής να αντιμετωπίσει την επιδημία; Κι όταν φωνάζουν οι Διαστρεβλάκηδες με τα επιτελεία τους, κάθονται σούζα και οι υπουργοί. Όθεν και ο Αβραμό τσακίστηκε να παραγγείλει ποσότητες εμβολίων επαρκείς για την εξυπηρέτηση πέντε γενεών ελλήνων. Φυσικά, αυτά τα χρυσοπληρωμένα εμβόλια σαπίζουν πλέον σε κάποια κρατικά ψυγεία...

Ας επιστρέψουμε, όμως, στην κυρία Τσαν. Το εν λόγω τσόκαρο κήρυξε προ εικοσαημέρου την λήξη της...πανδημίας. Εμείς έχουμε εδώ και μήνες ξεχάσει γρίππες και Η1Ν1 κι αυτή μόλις τώρα θυμήθηκε την εκκρεμότητα! Μάλιστα, η κυρία Τσαν δεν δίστασε να χαρακτηρίσει την ανθρωπότητα "τυχερή" επειδή δεν έγιναν οι αναμενόμενες μεταλλάξεις του επικίνδυνου ιού κι έτσι η υφήλιος δεν θρήνησε εκατομμύρια νεκρών. Κωλόφαρδη ανθρωπότητα!

Ποιοι είχαν απειλείσει, όμως, τον κόσμο μ' αυτές τις μεταλλάξεις και ποιοί οδήγησαν σε "κόκκινους συναγερμούς" και ακατάσχετους παροξυσμούς ; Μα, ξεπουλημένοι "επιστήμονες", διασυνδεδεμένοι με τα διεθνή φαρμακευτικά μονοπώλια. Η ίδια η κυρία Τσαν υποχρεώθηκε, από την διεθνή κατακραυγή, να δώσει στην δημοσιότητα τα ονόματα 5 μελών της 15μελούς επιτροπής "ειδικών", τα οποία βρίσκονται στο μισθολόγιο φαρμακοβιομηχανιών που παρασκεύασαν τα σχετικά εμβόλια(!) Φυσικά, η κυρία Τσαν ξεκαθάρισε ότι αυτή η "σύμπτωση" δεν δημιουργεί ούτε ηθικό πρόβλημα ούτε σύγκρουση συμφερόντων(!!).

Ωραίο; Έτσι, για να καταλαβαίνουμε κι εμείς ποιοι έβαλαν την κυρία Τσαν στην θέση που κατέχει και ποιανών τα συμφέροντα εξυπηρετούν Αβραμοτέτοιοι και Διαστρεβλάκηδες. Και για να γίνει σαφές γιατί χρησιμοποίησα παραπάνω την λέξη "τσόκαρο".


Τροφή για μελέτη

1. Δείτε τα 15 μέλη της επιτροπής της Π.Ο.Υ. στην διεύθυνση http://www.who.int/ihr/emerg_comm_members_2009/en/index.html και προσέξτε τις ιδιότητες των Nancy Cox, Arnold Monto, John Wood, Maria Zambon και Neil Ferguson.

2. Διαβάστε το σχετικό αποκαλυπτικό άρθρο (με άφθονες λεπτομέρειες) στην διεύθυνση http://www.google.com/hostednews/afp/article/ALeqM5ifwZFBD8rvvsxIpb_Q0q8AAKjOKQ (στα αγγλικά).

1 σχόλιο:

Πέτρος Κ. είπε...

Επιστήμονες, γιατροί και ερευνητές, από την αρχή που πρωτοπαρουσιάστηκε η επερχόμενη φονική «λαίλαπα», είχαν φροντίσει να εκφράσουν τις εντονότατες ενστάσεις τους για το ενδεχόμενο εμφάνισης πανδημίας, συνιστούσαν προσοχή, ψυχραιμία, όχι βιασύνη, ενώ κάποιοι άλλοι ήσαν κάθετα αντίθετοι με τους μαζικούς εμβολιασμούς και την παγκόσμια υστερία.
Τώρα που (παγκόσμια αλλά) και στη χώρα μας κατάκατσε το κουρνιαχτό, φαγώθηκαν εκατομμύρια ευρώ και πετάχτηκαν εκατομμύρια δόσεις (http://www.press-time.com/new/index.php?option=com_content&view=article&id=268&catid=13), κάνουν όλοι σαν να μην ξέρουν και να μη θυμούνται. Τι κι αν η πρώην Υπουργός Υγείας της Φινλανδίας τα’λεγε (http://www.youtube.com/watch?v=SWaV39N3Cfs) και μάλιστα έγκαιρα; Την έβγαζαν παλαβή και σαλεμένη παλιόγρια.
Πάντως το φιάσκο και η εξαπάτηση είχε παγκόσμιο χαρακτήρα. Μια ματιά εδώ: http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=518780 μπορεί να κάνει και τον πλέον δύσπιστο να αντιληφθεί το χοντρό παιχνίδι…